Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Lato, fost Latovlevici

Fundaşul stînga stelist adună defectele şi calităţile unei echipe care se uită prea mult în oglindă

Comunicat al Biroului de Presă de pe lîngă Poliţia Rutieră a Fotbalului

În seara de 21 august 2013, jucătorul de fotbal Latovlevici Iasmin a […]

vineri, 23 august 2013, 9:00

Fundaşul stînga stelist adună defectele şi calităţile unei echipe care se uită prea mult în oglindă

Comunicat al Biroului de Presă de pe lîngă Poliţia Rutieră a Fotbalului

În seara de 21 august 2013, jucătorul de fotbal Latovlevici Iasmin a fost surprins de aparatele radar rulînd pe contrasens cu o viteză care depăşea limita legal admisă. Fapta a fost comisă în zona Stadionului Naţional, pe timpul meciului Steaua Bucureşti-Legia Varşovia. La controlul cu fotbalotestul, contravenientul a fost găsit negativ. Avînd în vedere că participantul la trafic a fost autorul unor depăşiri neregulamentare şi în partida cu Slovacia, cînd fusese sancţionat doar cu puncte de penalizare în caseta meciului, organele abilitate au hotărît suspendarea temporară a permisului de fotbalist. În perioada imediat următoare, învinuitul are posibilitatea să susţină un examen-grilă de verificare a cunoştinţelor, care i-ar putea da dreptul să îşi recupereze dreptul de a profesa.

Nu există o poliţie a fotbalului şi cu atît mai puţin una rutieră. Dar există un contravenient care poartă numele Latovlevici. Un contravenient al fotbalului. A fost o vreme în care Latovlevici, înainte să devină Lato, era un participant disciplinat în traficul fotbalului. Îşi vedea de treabă, cum se spune. Într-un mod exemplar. Primele semne de indisciplină şi agresivitate au apărut atunci cînd el a început să-şi arate muşchii prin toate ambuteiajele Ligii I. La propriu, fiindcă e notoriu că omul nostru trage la greu de fiare. Apoi, au venit la rînd gesturile inspirate din filme şi desene animate clasice. Tarzan, Cartea Junglei. I s-a atras atenţia, dar mulţi i-au luat apărarea. Vezi Doamne, era o constrîngere. O limitare a dreptului la libera expresie. Piţi era poliţistul rău care îl aşteaptă la cotitură pe şoferul nevinovat Lato.

Latovlevici nu este un caz disperat. Nici unul irecuperabil. Este însă un caz şi are nevoie urgentă de tratament de specialitate! Ca şi în cazul echipei, siguranţa de sine a lui Latovlevici este un simptom postmodestie. Alături de modestie, la început au mai fost munca, speranţa. S-a născut repede şi încrederea în forţele proprii. Încrederea în forţele proprii a derivat rapid în trufie. Elementul muncă nu a dispărut, dar tinde să fie înghiţit de elemente mai proaspete şi mai jucăuşe ca superficialitatea şi narcisismul. Care narcisism poate fi denumit şi cu un cuvînt mai românesc: îngîmfarea.

Răutăcioşii cunoscători de fotbal susţin că Latovlevici este mai bun ca extremă decît ca fundaş de bandă. Eu cred că ieşit din atmosfera închisă a sălii de fitness, cu muşchii mai puţin încordaţi, dar cu mintea mai la joc, Lato poate redeveni Latovlevici. Detest să îmi antologhez articolele, chestii de genul – uite, v-am spus eu, iată, am avut din nou dreptate -, aşa că prefer să uit că în urmă cu vreo doi ani scriam admirativ despre un tînăr serios de la Timişoara, căruia Gigi Becali îi făcea viaţa amară doar pentru că nu-i plăcea de mutra lui. Nu uit însă golul cu Ajax. Nu uit nici munca anonimă de mai an, cînd banda stîngă a Stelei era teritoriu interzis. Am memorie selectivă şi aştept returul de la Varşovia, unde este nevoie de fotbalistul Latovlevici, nu de măscăriciul Lato.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

Mihnea2 (198 comentarii)  •  23 august 2013, 18:21

Chiar așa să fie situația precum ne-o prezinți, domnule Geamașu?:
_ ”măscăriciul Lato”
– ”indisciplină și agresivitate”
– ”simptom postmodestie”
– ”trufie”
– ”îngâmfare”
– ”superficialitate”
– ”narcisism”
– ”nevoie urgentă de tratament de specialitate”!!
E bine că, totuși, ne liniștești:
– ”Latovlevici nu este un caz disperat”
– ”Nici unul irecuperabil”! Bravo! Părerea mea:
1. Latovlevici este cel mai valoros fundaș stânga care a evoluat în România, dela Dan Petrescu încoace;
2. Cel mai mare defect al său este că joacă la… STEAUA! Eh, dacă juca la Dinamo îl vedeai cu alți ochi!

Belisarius (1 comentarii)  •  23 august 2013, 20:01

Sunt multe speculatzii pe aici, nu i se urca nimanui ceva la cap, vreodata. Daca esti narcisist, potzi sa ai 25 de ani dar sa te comportzi cu inteligentza unui copil de 10 ani. Ce se vede pe stadion ar fi doar comportamentul real al persoanei. Disciplina este temporara. Nu spun ca Lato e narcisist – stim categorici ca MM este. Dar daca ar fi, nu e recuperabil. numai narcisisti ca Ibrahimovici asi permit sa nu incerce, deoaree sunt buni si cu personalitatea aceea toxica.

Cum gerezi un narcisist? Nu potzi- el te gereza dorind atentzie. Cand primeste mai putzin se plictisesc si nu le mai pasa.

In schimb, daca nu esti narcisist si esti normal, atunci nu se poate urca nimic la cap. Un Junior de 19 ani trebuie sa se maturizeze- normal. un narcisist la 25 de ani, sau 40 ani (Charlie Sheen) nu e recuperabil.

prazarul 1 (6 comentarii)  •  23 august 2013, 21:25

Am vazut multi aici care au scris ca oriceom greseste si sunt de acord cu ei.
Insa pe mine ma deranjeaza cel mai mult atitudinea lui,faptul ca si dupa ce a gresit de vreo cateva ori grav,nu si-a dat seama ca ne poate costa calificarea jocul sau ,sa incerce sa joace mai prudent ,sa nu mai lase spatiile acelea si avea tot acel zambet sfidator pe fata ,zambet pe care noi i l-am dat,spunand ca e printre fundasii de top ai Europei.
Poate asa parea atunci cand muncea si nu trecea nimeni de el,plus fazele ofensive care le facea.
Dar daca nu isi revine ,sa fie fericit daca prinde un contract in Est.
Nu in fiecare zi joaca cu echipe slabe sa poata face el acele incursiuni si sa lase toata banda descoperita,ca uite vine o echipa mai bunicica ,vede bresa si exact acolo joaca cel mai mult.
Dezamagitor insa e faptul ca Lato nu si-a dat seama !

serghei (47 comentarii)  •  24 august 2013, 3:49

O prostie articolul. OK, a gresit. Toti fundasii gresesc. Vezi gafele lui Alves de la Barcelona, ca o data la 3 meciuri e zici ca e B-dul Kisselef pe partea lui. Cand joci avansat, te mai si arzi. Cine e destept recunoaste asta ca pe un risc ce merita asumat pentru binele unui fotbal care atrage fani. Cine nu… ma abtin.

Legat de Lato. Azi dai gol fenomenal cu Ajax, maine centrare cu exteriorul cu Chelsea, poimaine voleu extraordinar in derby. In alta zi inscrii pentru 1-0 cu Tbilisi sau iti faci adversarul jaloane. Apoi vine timpul sa faci meciuri mai proaste, ca cel cu Legia, pe care ziaristii le scot mereu zelosi in fata, ca, deh!, n-au subiecte.

Tipic pentru presa romaneasca de doi bani. Nu se asteapta niciodata un tipar pentru a scrie un articol. Se urla dupa prima boacana. Azi apare titlul „S-o facem Lato!” (dupa Dinamo – Steaua 1-2), maine scrie Geambasu ca Lato nu mai e bun, ca e ingamfat. Dupa cum bate vantul, asa si ziaristul sportiv roman… Azi joci prost esti cel mai tare fundas din Europa. Daca maine o comiti esti cel mai prost.

Apropo, Geambasule, prefer un fundas ca Lato, care desi le mai comite uneori, deseori e genial, decat unu care nu se remarca prin nimic altceva decat prin multe faulturi si cateva bubuieli ocazionale de balon.

Gilberto Madail (3 comentarii)  •  24 august 2013, 5:38

Fără Pintilii, fără Chiricheș, fără publicul său și cu publicul advers foarte fanatizat… nu mai e cale întoarsă, domnule Geambașu.
Nu-nvie morții, e-n zadar…
0:0 și e moartă pur…steaua în coteț.

observator (2 comentarii)  •  24 august 2013, 10:34

sunt de accord cu ce scrieti insa daca steaua ar fii terminat cu un 2-0 ar mai exista acest articol ? poate da ptr ca exprima un adevar , problema stelei nu e numai lato , chiri sau prepe ,nu …. e problema unei echipe care rateaza mult si care daca nu-I intra in plasa poate pierde puncte chiar si cu sageata sau viitorul ! meciul cu dinamo e cat se poate de sugestiv ,in loc sa inscrii cel putin 5-6 goluri ai terminat cu un amarat de 2-1 si emotii , steaua si-a dominat toti adversarii intalniti insa in fata portii s-a facut diferenta ,acolo steaua e o echipa obisnuita de liga 1 si de aceea ii mai dau dreptate si lui mitica : e alt nivel ,adica nu degeaba la chesea un jucator costa cat toata echipa stelei ! in rest fotbalistic steaua e peste toti adversarii intalniti si face greseli doar din disperarea de a marca cum a fost cu legia ! daca steaua are norocul sa nu rateze ca de obicei calificarea e asigurata ,daca rateaza ca de obicei face deplasarea degeaba !

server (1 comentarii)  •  24 august 2013, 11:59

Giambila, nu te intrebi daca Lato si colegii lui si-au luat banii pe ultimele 7-8 luni….intreana-i direct pe ei intr-o discutie privata si pe urma convinge-i sa spuna si pe post …..asa poate afla toata lumea ca toti bani munciti si incasati de STEAUA, ajung NUMAI in buzunarele puscariasului

vladdelavaslui (1 comentarii)  •  24 august 2013, 12:18

Sunt unii cetateni care daca ar putea sa taca la momentul potrivit ar parea destepti. Dar nu pot si astfel ii vedem prosti in toata splendoarea lor.
Un astfel de caz este si comentatorul Mihnea2 care, stelist fiind, spune ca Latovlevici e cel mai bun fundas stanga de la Dan Petrescu incoace. Mai zi ceva…

eu, doar eu (1 comentarii)  •  24 august 2013, 13:53

cristi ….steaua fara REGHE ar fi ZERO ….punem pariu? daca pleaca REGHE , sreaua va lupta pt locurile 4-7..TE BAGI?

SorinelDumitru (24 comentarii)  •  24 august 2013, 19:10

Cum de nu a aparut un articol despre seara de joi, ca eram curios daca s-a mai apropiat putin scrima de valoarea fotbalului.

Liviu (2 comentarii)  •  25 august 2013, 2:55

Hai, nea Geambasu… dumneata pari mai obiectiv. Cel putin scrii in asa maniera. Nimic despre FURTUL stelei de la Medias? N-ai scris nici de furtul cu Ceahlaul, cum asa? Tot asa spre titlul 25?

alex (22 comentarii)  •  26 august 2013, 5:56

Dupa meciul cu Dinamo nu mai incetati sa-l ridicati in slavi. Problema Stelei nu este Latovlevici ci atacul realmente penibil. Cum foarte bine au remarcat si altii pe aici, Steaua isi domina adversarii dar greseli ca ale lui Latovlevici apar din cauza frustrarii ca nu poate marca. Fundasii laterali urca mai mult pentru a ajuta ofensiva sa inscrie si astfel se creaza spatii. Analizati toate golurile primite de Steaua si o sa vedeti asta.
Ne mintim singuri ca Piovaccari este mare fotbalist. Daca era, nu juca acum in Romania. Steaua nu mai are un atacant de valoare de pe vremea lui Kapetanos. Rusescu a fost o intamplare, este inadmisibil ca un jucator care NU este varf de meserie sa fie golgeterul echipei. Asa ca lasati „mascariciul” in pace domnule Geambasu, ca daca nu era „narcisistul” asta, Steaua avea pana acum cu vreo 2 victorii mai putin. Legati-va de Mihai „o viata in genunchi” Stoica. Ala e de vina ca Steaua a ajuns sa fie dependenta de fundasi sa marcheze.

giovanni giacomantino (1 comentarii)  •  27 august 2013, 16:21

geambasule nu te supara la ce echipa ai jucat .vad ca de fie care data vorb fara sa gandestii anainte vezitii de traba ta ca din asta manancii tu nu esti an masura sa vb sau poate vrei sa te comparii cu astii marii … ianitoaia nu se poate la munca ..la sapa

Comentează