Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Marica, o copie de Marion

Un atacant român ameninţă cu retragerea de la naţională. Cum de nu se cutremură munţii?

Să amestecăm merele cu perele, să vedem ce iese. Dezgustat, Ciprian Marica vrea să se retragă de la echipa naţională a României. Fericită şi eliberată, […]

sâmbătă, 17 august 2013, 8:59

Un atacant român ameninţă cu retragerea de la naţională. Cum de nu se cutremură munţii?

Să amestecăm merele cu perele, să vedem ce iese. Dezgustat, Ciprian Marica vrea să se retragă de la echipa naţională a României. Fericită şi eliberată, franţuzoaica Marion Bartoli şi-a anunţat retragerea din circuitul profesionist. La ea, hotărîrea este definitivă. Şi nu este provocată nici de ingratitudinea suporterilor, nici de criticile vreunui „om de tenis”. Dacă există aşa ceva. Oameni de fotbal, oameni de tenis. Poate mai interesant ar fi să vorbim despre oameni pur şi simplu. Oameni care obosesc, se simt trădaţi, dezamăgiţi.

Anunţul lui Marion Bartoli a şocat lumea tenisului. Acum doar o lună cîştigase titlul la Wimbledon jucînd sigur, solid, pe alocuri entuziasmant. Trăia cel mai bun moment al carierei. Arăta mult mai liniştită aşa, scăpată de sub monitorizarea patern-dictatorială a domnului Walter Bartoli. Tată-Pygmalion, tată-antrenor, tată-medic, doar tată-tată mai puţin. Ajunsese pe vîrf la 28 de ani fără să fi arătat foarte obosită. Avea lumea la picioare.

Lumea de la picioare o aştepta. În fond, de ce nu o campioană mai puţin elegantă decît Justine Henin şi mai puţin puternică decît Serena? Nu era nici frumoasă, nici suplă ca Maria. Nici răsfăţată precum Caroline. Era ea, fără talie de viespe, supramotivată, dînd tare în minge cu două mîini şi pe forehand, şi pe backhand. Agitată şi vie, atentă şi plină de voinţă, inteligentă şi cu simţul umorului. A pus punct fără preaviz. Vrea să îşi trăiască viaţa. Viaţa de dincolo de tenis. Este un motiv suficient de puternic încît să te desparţi de glorie exact atunci cînd ai dat mîna cu ea, iar ea ţi-a surîs complice? Probabil că da.

Ciprian Marica trăieşte drame mai feminine, deşi este bărbat în toată firea. Prezenţă activă în reţelele de socializare, dar anemică pe terenul de fotbal, Marica a jucat în 2013 doar 8 meciuri. 6 pentru Schalke, echipa de club unde nu a mai fost dorit, şi două pentru naţionala României. La Stuttgart s-a simţit neînţeles, persecutat. A repetat apoi experienţa la Schalke. Cînd nu era de vină antrenorul, avea o concurenţă prea puternică. La Stuttgart, Mario Gomez, la Schalke, ba Huntelaar, ba Raul. Acum este deranjat din cauza discuţiilor pe marginea convocării la naţională. Selecţionerul, Mutu, ziariştii, suporterii care fluieră. Toţi sînt vinovaţi pentru situaţia lui. Mai puţin el, atins de sindromul Chivu. Naţiunea nerecunoscătoare versus fotbalistul care se sacrifică. „Şi ne mai mirăm că nu mai vine Chivu”, exclamă retoric atacantul.

Uite-aşa, ne mirăm. Ne mirăm că sînteţi atît de sensibili, de gingaşi. Ba nu, nu ne mai mirăm, aţi fost obişnuiţi să fiţi mîngîiaţi pe creştet. Vi se pare normal să fiţi aplaudaţi pentru fiecare mărgică pe care aţi ouat-o pe terenul de fotbal. Aţi dat note publicului şi ziariştilor, cînd datoria voastră era să jucaţi şi să cîştigaţi. Şi ne certaţi dacă scriem că aveţi în spate o carieră pline de cifre frumoase, dar mincinoase. Cu 21 de goluri înscrise în cele 62 de partide jucate pentru naţională, Marica este egalul lui Dudu Georgescu, Iordănescu, Răducioiu şi Cămătaru. Cu observaţia că predecesorii nu au avut ocazia să-şi rotunjească bilanţul cu echipe ca Trinidad Tobago.

Cred în retragerea lui Marion şi îmi va fi dor de ea. Nu cred în retragerea lui Ciprian. Ca să te retragi de undeva trebuie să fi făcut ceva important acolo.

Comentarii (102)Adaugă comentariu

utraian (32 comentarii)  •  17 august 2013, 12:29

Aveti dreptate. Se supara prea usor.
Reactia generala de respingere a deciziei de convocare a unui jucator CARE NU ARE ECHIPA, deci NU ARE MECIURI IN PICIOARE este una fireasca.
Piturca a uitat regula de baza pe care el insusi se facea ca o respecta, aceea de a convoca numai jucatorii care JOACA, care sunt titulari.
Se pare ca aceasta regula a disparut in neant , la fel ca bunul simt.
In ultimul timp echipa nationala a devenit un salon de terapie intensiva, pentru resuscitarea unora, in timp ce pentru altii CARE MERITA a devenit un fel de FORBIDDEN CITY, in care nimeni nu are voie sa-i vada fata divina a barbugiului selectioner sef.
Presimt ca marele imparat Pitzi va simti un cor de 45000 de fluieraturi la primul semn ca echipa scartaie, la meciul cu Ungaria.
Iar atunci nu va mai putea minti pe nimeni ca sunt 10-15 fluieraturi izolate

Virgil Popa (1 comentarii)  •  17 august 2013, 12:47

Ceea ce era de zis a fost zis! Perfect punctat d-le Geambasu ! Morala articolului dvs. este perfect valabila pentru multa alte domenii de activitate si cazuri particulare ! Romanii au straniul obicei de a ‘premia’ pompierii care sting focul, dentistii care extrag dinti cariati si brutarii care coc paine … Trist si ridicol! Si Chivu si Marica sunt penibili si prin aceasta atitudine a lor, arata ca de fapt sunt naimpliniti! Pacat!

DanyC (1 comentarii)  •  17 august 2013, 12:55

Domnule Geambasu, aveti o idee despre treaba cu fotbalul, dar in nici un caz una completa. Rostul acestui articol nu il inteleg, iar mai mult decat atat, nu pot intelege cum voi inca aparati putrezenia de pe banca nationalei Romaniei, care este accentuata pe zi ce trece de mentalitatea de oltean, clasica, romaneasca!
„Gigi tu esti nebun? Chiar vrei sa bati Olanda?” – mentalitate de antrenor de nationala! „Piti ne califica, are doua turnee finale in palmaners!” CAND?! Poporul URLA DUPA REZULTATE, iar voi tot pe pitzi-talent il bagati la inaintare! Scoate-l fratele meu afara pe olteanu’ asta ahtiat dupa Vica Blochina si jocuri de noroc si ai sa vezi ca joaca nationala SINGURA, nu ne mai bucuram de rezultatul super-pozitiv de 1-0 cu Insulele „Feroce”… sa fim seriosi. OLANDA E PESTE NOI, CUM SA-I BATEM?! Bine ca a dat Steaua cu Ajax de pamant, campioana Olandei, dar noi sa nu cumva sa indraznim ca ii putem invinge!

mihai (4 comentarii)  •  17 august 2013, 13:11

Pai nu i-ati numit voi Generatia de Aur pe ratatii care nu au castigat nimic cu nationala? Nu ati dai voi stiri cu Mutu si alti cretini care au imbracat de pomana tricoul nationalei? Pai nu voi comentati despre toti antrenorii dar niciodata despre jucatorii petarde selectionati din campionat? Nu voi ati cerut la echipa o petarda de fundas ca Lato? (sunt stelist dar asta e realitatea). De ce va mai mirati acum ca un ratat ca Marica se da ranit? Duca-se si e,l si Goian, si Mutu si toate hahalerele ahtiate dupa bani dar fara pasiune pentru fotbal.

petru (13 comentarii)  •  17 august 2013, 13:28

MARICA INCEPE SA AIBA MAI MULT SUCCES IN PICTORIALE SI EMISIUNI DE PREZENTARE A TOP MODELELOR …

dRagos (1 comentarii)  •  17 august 2013, 13:30

dupa parerea mea Marica e terminat ca fotbalist o sa vedeti. El venise dupa o accidentare , iar pe finalul campionatului n-a mai jucat deloc. Aum habar n-am unde se antrenaza , n-are meciuri in picioare si inca nu si-a gasit echipa , cand toate campionatele incep.

tzaranika (3 comentarii)  •  17 august 2013, 13:38

Marica sa nu uite cati bani a dat tatal sau ca sa il ia cineva de la Dinamo.Numai ca bani parintilor nu te ajuta „afara”.Acolo nimanui nu ii pasa ce familie ai tu,pe ei ii intereseaza daruirea si calitatile tale,care la Ciprian lipsesc cu desavarsire pentru ca nu i-a spus nimeni.El toata viata a auzit”Esti cel mai bun!”.Piturca e clar ca isi aduce numai favoriti influentati de fratii Becali pentru a ii vinde,altfel nu imi explic cum un jucator care in ultimii 3 ani a fost numai rezerva si in prezent fara echipa de”bun ce e”este convocat.Sa se retraga linistit pentru ca,din pacate pentru el,in calificari nu jucam cu Trinidad.Tot respectul pentru toti pseudofotbalistii care se retrag de la nationala!Respect Dle Geambasu ca uneori mai spuneti si lucrurilor pe nume.

je (7 comentarii)  •  17 august 2013, 13:38

un jucator modest…

jbing (1 comentarii)  •  17 august 2013, 13:40

ma uit la meciuri, plang la imn, si la sfarsit nu inteleg nimic .

Falconety (3 comentarii)  •  17 august 2013, 13:57

felicitari pt. articol , ”ma mir ” :):) ….ca mai se gaseste cate un editorialist , care nu-i mai scarpina intre coarne pe taurasi.

Florin A. (2 comentarii)  •  17 august 2013, 14:04

Nota 10 pentru acest articol!

bebin (1 comentarii)  •  17 august 2013, 14:16

El poate doar sa se lase de fotbal ,de retras nu poate fi vorba!

Dan (30 comentarii)  •  17 august 2013, 14:57

Bravo, Cristi!

iulian (1 comentarii)  •  17 august 2013, 15:26

La obiect,bravo!

georgian (2 comentarii)  •  17 august 2013, 15:32

pai cum? acum e jucator cu 8 meciuri in 2013? nu scriati voi ca-i la un pas sa ajunga la Arsenal? :)))))))))

Gabi G (5 comentarii)  •  17 august 2013, 15:54

Excelent, excelent, excelent… Sa lase fotbalul in pace, asta trebuie sa faca Marica.

unu (30 comentarii)  •  17 august 2013, 15:56

mai paleta de jucator ca asta nu am vzt …nu are nici o treba cu fotbalul ….serios:))

emg (18 comentarii)  •  17 august 2013, 16:13

astea sunt vremurile, nu putem decat sa avem incredere ca vor veni si altele mai bune

criu (3 comentarii)  •  17 august 2013, 16:15

sunt fan marica asa cum a m fost si fan chivu…dar , SUPER ARTICOL…ASTIA 2 au pacalit fotbalul si sportul in general

tot eu (141 comentarii)  •  17 august 2013, 16:20

Afara cu Marica, cu Mutu, cu D.Nicolae, cu Tamas si cu altii ca ei…sa vina tineretul cu dorinta de afirmare gen Maxim de la Stuttgart, Bourceanu de la Steaua, muncitori care isi dau viata pe teren cu dorinta de afirmare dar, mai ales cu chef de fotbal …din acestia full de fite care se plimba pe teren sunt satul.

Alex (1 comentarii)  •  17 august 2013, 16:27

Marica in 12 ani de cariera(2001-2013)a inscris 45 de goluri pentru echipele de club, adica o medie 3,75 de goluri pe meci. Si un fundas mediocru inscrie mai mult decat el asa ca poate sa ne lase.

Talpaiadului (24 comentarii)  •  17 august 2013, 16:28

Marica ar trebui sa invete de la Geambasu si ai lui. Si ziaristii sunt submediocri si sunt injurati la foc automat, dar nu se retrage nici unul :))

dany (1 comentarii)  •  17 august 2013, 16:59

marica ,mutu ,tames,cristea doar talente care au murit speranta .ei jucatori care au ramas datori sportului care ea cosacrat si ata, ei baieti nu fiti tristi mai vine o convocare si ne vedem la party ,vin toti ,briliant ,marica,tamas.printu a ati fost dinamovisti ,mi rusine cu voi va spun eu ca un dinamovist ce sant .

taranul (13 comentarii)  •  17 august 2013, 16:59

d-le geambasu!felicitari,ati emis o maxima!ca sa te retragi de undeva trebuie sa fi facut cava important acolo.adevarat, adevarat. niste maimutoi, marica mutu chivu rat& COMP ne-au oripilat cu talentul lor neinteles si nedemonstrat cind a fost nevoie.dar numai in romania se poate asa. cum sa ai antrenor de nationala[selectione ] care a antrenat in viata lui cite vacante a avut un intelectual! cum sa faci experiente cu hagi cu piturca, care au stiut sa joace dar atit?trebuie sa acceptam, pentru nationala acum nu avem selectioner ci doar un hopa mitica plin de bube si frustrari

motanul incaltat (455 comentarii)  •  17 august 2013, 17:15

Felicitari!!!!! Un ziarist care a inteles cum sta treba la Nationala Romaniei plina de figuranti care au facut posibila ratarea participarii Romaniei de la toate campioanatele europene si mondiale din ultimii 10-15 ani…. Si asta e valabila pt toti: inclusiv Rat si Goian care au avut parte pe nedrept de niste comentarii fff favorabile din partea aceluiasi ziarist…Cind jucatorii nostri se vor impune la echipele lor de club din vest ,o sa vem sanse pina atunci o sa facem meciuri bune doar cu Trinidad-Tobago si cu unele echipe din insule mai putin stiute din Pacific si Atlantic…….

flo_aka_me (12 comentarii)  •  17 august 2013, 18:48

Arsenal a pierdut azi acasa 1-3 cu Aston Villa…sa vedeti ce o sa va dea marica la fundulet..tocmai pe surse am aflat ca Arsene la apelat azi de vreo 5 ori dupa meci ca il vrea si are neaparat nevoie de el…ca se face de ras cu Giroud…so please stop laughing about marica:))

Nea_Cata (1 comentarii)  •  17 august 2013, 19:05

Articol plin de pertinenta ! La ce succese avem, cred ca ne putem lipsi de toate VEDETELE echipei nationale. As face selectia cu jucatori de la Astra, Pandurii, Steaua si Petrolul plus 2-3 „plombe” de la restul echipelor din strainatate si Liga 1. Dar, cred ca prima schimbare trebuie sa fie de mentalitate…deci fara Piti (care nu mai e oltean de mult …) si cu un staff profesionist, condusi de o Federatie PROFESIONISTA !

Resiteanu’ Exilat (54 comentarii)  •  17 august 2013, 19:10

Foarte bun articolul, domnule Geambasu! Nu as mai adauga nimic in legatura cu acest jucator mediocru.
Pacat ca avem asa oameni la federatie care insista mereu cu antrenori depasiti, care la randul lor insista cu jucatori care nu merita selectionati din diferite motive…
Pacat, pentru ca , in ciuda celor care insista ca nu avem „arie de selectie”, muti jucatori talentati au fost si sunt ignorati de pseudo-antrenorii care s’au perindat pe la nationala in ultimele decenii.
Pacat ca unii il descriu pe Iordanescu ca pe cel mai mare antrenor din toate timpurile, cand el a preluat o echipa foarte talentata (SI FORMATA DE ALTII), cand nu a reusit sa gestioneze un 2-1 cu Suedia , cu un om in plus pe teren.
Pacat…

Gicu (4 comentarii)  •  17 august 2013, 19:14

O, deci se poate! Dl. Geambasu poate scrie si un articol obiectiv!! Da, Marica e doar alt poster din seria „Nascut talent, mort speranta”. Marica putea fi un jucator bunicel, dar trebuia sa munceasca mai mult si sa vorbeasca mai putin. Oricum s-a umplut de bani inainte sa-i merite, probabil de asta nici n-a mai trebuie sa munceasca prea greu la antrenamente si in meciuri.

Serban (66 comentarii)  •  17 august 2013, 19:53

Și Franța ajunsese să aibă cei mai grozavi ziariști, comentatori de fotbal, dar stătea foarte prost la fotbaliștii propriu ziși! Perioada ți-o poate dezvălui D-ol. Ioanițoaia, idem și cum și-au rezolvat francezii problema, ca să ajungă cei mai buni chiar la jocul în sine!!!.
Radacția Gazetei a mai avut pe unul, la fel de strălucit comentator de fotbal ca și dumneata, alin fornade, care a reușit performanța, din poziția de prim „vorbitor”, de al scoate din circuit pe Gardoș, deși toate reluările demonstrau că, la ciocnirea cu Băcioiu, n-a avut piciorul ridicat, ci numai oase mai tari:
Ca și lui fornade, îți doresc să ajungi la capul podului cu mâna întinsă, dar, dacă lui i-am promis că-i voi da un nasture, pentru dumneata chiar că n-am nici măcar dispreț!”

Observator (1 comentarii)  •  17 august 2013, 21:13

Pentru comentariul 71-ALEX
O mica rectificare:
3.75 goluri e corect, dar pe an, nu pe meci ca asa ar fi fost superb genial… si peste lumea fotbalului…

rico (52 comentarii)  •  17 august 2013, 21:22

MARE SCOFALA !… Se retrage „MARELE FOTBALIST” Marica !… Este incredibil cum acest Marica NU realizeaza ca face parte din aceasi categorie cu Mitea adica a RA-TA-TI-LOR !…

horia (2 comentarii)  •  17 august 2013, 22:33

E prea ingaduitor Geambasu. L-am vazut nu o data pe Marica sarindu-i mingea in barba, Si poate nu asta e problema cea mai importanta. Ci aerele si afectarea lui, o ”alura” de mare jucator, fara nicio acoperire. De ar fi mai modest, gen Banel, n-ar fi asa penibil.

Paul (7 comentarii)  •  17 august 2013, 22:33

🙂 mishto
ai iesit din zona ” scandal” si chiar scrii britanic
… adica lectura cere reflectii.
te-am certat de cateva ori dar ai ceva nou in ultimul timp
multumesc

horia (2 comentarii)  •  17 august 2013, 22:37

Marica seamana la aere si la „importanta” cu Piturca. Acelasi tip de superioritate si seriozitate jenanta. Cred ei, de profesionisti.

dumitru (1 comentarii)  •  17 august 2013, 23:13

frumos articol,dl Marica nu trebuie sa fie convocat, pt ca nu joaca nicaieri,la fel si torje…ei nu au inteles ce inseamna sa fi sportiv de performanta.

DAN (12 comentarii)  •  18 august 2013, 0:34

DE ACEEA SUNTEM UNDE SUNTEM DIN CAUZA UNOR FOTBALISTI CARE DE FAPT SUNT PRIETENI CU FOTBALISTII ADEVARATI

ion c (15 comentarii)  •  18 august 2013, 0:51

In sfarsit, cineva care il pune la locul lui pe acest (auto-proclamat) mare jucator. Pe cand articolele despre Mutu si Chivu ?

sundance kid (23 comentarii)  •  18 august 2013, 4:01

S-au mai retras si altii de la Nationala mai buni sau mai slabi decit Marica ca sa se dedice echipei de club la care fac cariera . Marica nu are cui sa se dedice si de ce .

mitrita (1 comentarii)  •  18 august 2013, 7:56

Mai fratilor una sa-i critici pentu evolutiile lor si alta e sa-i inciti la declaratii tendentioase, sa le pune-ti vorbe in gura, sa le trunchiezi declaratiile sa iasa de-un scandal. Da voi incercati acum sa scrieti articole, hai ba ca sunte-ti cateodata de toata chestia!!!

Lisimach (1 comentarii)  •  18 august 2013, 8:58

Marica a preferat un salariu de moment mai mare in schimbul carierei sale. El trebuia sa-si aleaga un club unde era titular de drept si nu unul unde era rezerva eterna. In locul lui as fi ales chiar Steaua pentru un sezon si aveam sansa sa dovedesc ceva in CL. Dupa care mai vedeam…

nelu (10 comentarii)  •  18 august 2013, 10:13

Cei ce intra pe usa din spate in fotbal , pe acolo si ies…

banks (62 comentarii)  •  18 august 2013, 10:18

Excelent articol, subtire, precis si la obiect.
Hipsteroidul Marica merita si acest punct de vedere. Pentru ca nu e baiat prost dar parca un pic prea rasfatat de soarta. Mult peste ce da el inapoi.

mandeal (4 comentarii)  •  18 august 2013, 10:20

bre, mitri-ta, #90, za-u a-sa ? smor-i tu ?

nelu (10 comentarii)  •  18 august 2013, 10:21

…o mica diferente intre Chivu si Marica..primul venea la nationala si ocupa mai mereu trei posturi dar nici unul al lui…si nu multi au in palmares trofeul Champions League

dan (1 comentarii)  •  18 august 2013, 11:00

se retrage marica de la nationala?… n-avem noi norocul asta

Bocanci (8 comentarii)  •  18 august 2013, 15:05

Asta e articol pe care sa-l arunci in capu lu Mutu sau tamas, nu Marica. Ciprian e un baiat mai gingas, vorba autorului, dar civilizat si educat. Cu talent, dar nu destul. Nu merita tratat asa cum o fac unii ziaristi, fiindca e mai destept ca ei.

andrei30 (222 comentarii)  •  18 august 2013, 17:41

A spune ca Marica l-a egalat pe Raducioiu e cum ai zice ca Mutu il egaleaza pe Hagi. Cifrele sunt irelevante, Raducioiu dadea goluri intr-un sfert de finala la mondial, Marica prin amicale.

aius (57 comentarii)  •  18 august 2013, 18:44

bv

petru (13 comentarii)  •  18 august 2013, 19:35

MARICA , INCEPE SA DEVINA O PROMISIUNE NEIMPLINITA…

Comentează