Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Hane, l-ai văzut pe Darcis?

Despre resemnare şi atitudine pozitivă. Despre două feluri diferite de a face sport de performanţă

Tradiţia la Wimbledon spune că meciul inaugural al turneului se dispută pe Central Court, între cîştigătorul ultimei ediţii şi un adversar de pe tabloul de […]

marți, 25 iunie 2013, 7:30

Despre resemnare şi atitudine pozitivă. Despre două feluri diferite de a face sport de performanţă

Tradiţia la Wimbledon spune că meciul inaugural al turneului se dispută pe Central Court, între cîştigătorul ultimei ediţii şi un adversar de pe tabloul de concurs rezultat prin tragere la sorţi. Este şi onoare, şi ghinion în această regulă. Onoare pentru că joci împotriva purtătorului coroanei de la All England Tennis and Crocquet Club, în faţa unei asistenţe care a flămînzit un an în aşteptarea turneului. Lumea gustă acest meci aproape ca pe o finală. De ce  ghinion? La fel de simplu, se presupune că o dată ce ai căzut să joci împotriva unuia dintre cei mai buni jucători ai circuitului şansele de a merge mai departe în turneu sînt minime. Eşti condamnat să dansezi numai o seară. De fapt, o după-amiază.

La ediţia 2013, onoarea şi ghinionul i-au revenit românului Victor Hănescu, desemnat să-l întîlnească pe Roger Federer. Hănescu a preferat varainta a doua. Ghinionul.

Fatalitatea de a-l înfrunta pe Federer în primul tur. Victor, numărul 48 în ierarhia ATP, Roger al 3-lea. A rezultat o partidă încheiată în 69 de minute, după trei seturi scurte. 6-3, 6-2, 6-0. Resemnare şi cuminţenia omului care îşi cunoaşte lungul nasului. Chiar o anumită formă de servilism. Bine, dom’ne, şi ce te aşteptai, ca Hănescu să-l bată pe Federer, ţi-ai pierdut simţul măsuri, presupunînd că l-ai avut cîndva? Că nu ştiţi decît să criticaţi. Cînd aţi lăudat ultima oară pe cineva?

Acum mă grăbesc să o fac. Vreau să-l laud pe belgianul Steve Darcis. Numărul 135 mondial, deci cu 87 de poziţii sub Victor. La două ore distanţă de lecţia de resemnare mioritică a românului Hănescu, belgianul Darcis l-a învins în minimum de seturi pe Rafa Nadal, recent cîştigător la Roland Garros. Triumfător pe zgura pariziană pentru a 8-a oară. Caballeros, senores y senorites, marele Rafa! Dublu învingător şi pe iarba de la Wimbledon. Da, a fost ceva cu spaniolul, probabil o suferinţă fizică. Poate urmările efortului de la Roland Garros ori ale unui întreg sezon pe zgură după revenirea în circuit. Poate o medicaţie întreruptă brusc, din motive care vor ieşi la iveală cîndva. Dar Darcis, spre deosebire de Hănescu, cel aflat cu 87 de locuri peste el în clasamentul ATP, nu a intrat pe teren doar ca să facă o figură onorabilă. Sau mai rău, simplu act de prezenţă. Darcis a crezut în şansa lui. S-a agăţat de fiecare minge, a rămas concentrat. Aflu acum că este un bun jucător pe iarbă. Foarte frumos.

Şi Victor Hănescu se anunţa un bun jucător pe iarbă acum 10 ani. Eram acolo, la Wimbledon, cînd tînărul de 22 de ani pe atunci reuşea un tur 3 în cel mai mare turneu de tenis din lume. Era primul jucător român de după Năstase care ştia şi putea să lovească tare şi plat. Ieşeam din blestemul şcolii de slais şi lift a lui Gogu Viziru şi Tache Caraluluis.

Mă simţeam mîndru, de parcă îi pusesem eu racheta în mînă. La aceeaşi ediţie, deţinătorul titlului din 2002, Lleyton Hewitt, pierdea în turul inaugural în faţa croatului Ivo Karlovici. Şoc! Nu suficient pentru ca Hănescu al meu să ţină minte, iar mai tîrziu să aibă puterea să se revolte. A făcut-o într-un fel la Wimbledon în urmă cu 2 ani, provocat de nişte englezi beţi care îl şicanau din tribună. Forma lui de protest era împotriva regulamentului, dar mi se părea că „al meu” demonstra ceva important. De fapt, nu demonstra nimic. La scurt timp, Hane a redevenit băiatul blînd, care ştie unde îi este locul. Silence please, Roger tocmai execută un formidabil rever cu o mînă sub privirile ferrmecate ale lui Hănescu!

Comentarii (75)Adaugă comentariu

edy (5 comentarii)  •  25 iunie 2013, 19:34

asta e mentalitatea romaneasca a fost omul pe teren cu federer are 15-20 de poze pe teren cu el si gata ce sa se mai oboseasca sa mai si joace ceva?

Radu (1 comentarii)  •  25 iunie 2013, 19:37

Ignoranta si superficialitate. Astea doua cuvinte caracterizeaza acest articol.

Andrei (7 comentarii)  •  25 iunie 2013, 19:40

Excelent spus. Bravo. Hanescu nu a avut niciodata mental, vointa.

dan toma (7 comentarii)  •  25 iunie 2013, 19:43

Dle Geambasu,doua lucruri am sa va spun !
1. dupa parerea mea,umila,de practicant al acestui sport nobil,nu se compara cele doua meciuri unul cu celalalt !pt ca,toto dupa parerea mea,Nadal nu a jucat la capacitatea lui….in mod VOIT ! voia sa iasa cat mai repede !el stie de ce !!! (sa nu fiu inteles gresit,nu insinuez nimic..sunt chiar fan al lui Rafa)
2.al nostru viteaz..Hane..ar face bine sa nu se mai inscrie la turnee mari ! se / ne face de ras ! prin atatudine !
cred ca eu,la 45 de ani ai mei,i-as fi luat mai multe game-uri lui Federer..mai ales acum,pt ca in ultimul an nu prea mai joaca la capacitatea lui ! deh…varsta! in rest s-auzim de bine !

ionutz (20 comentarii)  •  25 iunie 2013, 19:54

Ai dreptate in privinta lui Hanescu. E genul de jucator care se multumeste cu putin. De cand si a dat seama ca nu mai poate progresa tenisul pentru el a devenit un business. Se multumeste sa ciuguleasca cativa bani de la fiecare turneu mare sau mic. Pacat ca s a resemnat si are o mentalitate romanesca. Halep e singura care incearca sa se schimbe si are sanse mari sa reuseasca. Tenisul nu e un sport pentru oricine. Ai nevoie de bani, daruire, tupeu si mult spirit de sacrificiu. Romanii in general prefera sa combine munca si distractia. Nu poti sa reusesti in tenis decat daca dai 100%, ceea ce nu prea vezi la jucatoarele romance.
Eu zic ca Darcis va lua bataie in urmatorul tur. Nadal a jucat intr un picior si stilul lui isi spune cuvantul. Nu l prinde 30 de ani in tenis. Chiar si asa, Darcis a aratat cum jucatorii romani ar trebui sa trateze tenisul si sportul in general.

serghei (47 comentarii)  •  25 iunie 2013, 19:55

Darcis nu l-a intalnit pe Federer. Aici se termina discutia.

ciupi (376 comentarii)  •  25 iunie 2013, 19:56

nu se compara sula cu prefectura! darcis nu este de azi de ieri un bun iarbagiu, iar nadal a declarat in urma cu doar cateva zile ca abia se mai tine pe picioare din cauza problemelor de la genunchi. iar federer, ce sa mai, pentru el wimbledonul este iarba verde de acasa…

gael (2 comentarii)  •  25 iunie 2013, 19:58

pai cred ca din cauza asta a durat meciul asa putin,nu a vrut hane sa piarda meciul lui darcis…la ce chef de joc a avut…parca l-a biciuit cineva ca sa joace meciul cu federer…

Romeo (14 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:00

Hanescu e o continua dezamagire pentru noi toti. Un baiat talentat, dar puturos, fara ambitie. Un roman adevarat, adica unul de care nu avem de ce sa fim mandri.
Cinste insa ne face Simona Halep, care munceste pe rupte, stie ce vrea si e dispusa sa faca sacrificii ca sa-si atinga telul: ce dovada mai buna decat aceea ca a facut operatie de micsorare a sanilor, care o impiedicau sa joace asa cum voia si asa cum a inceput deja sa arate ca poate, sa joace ca o campioana.
Rusine Hane (din nou), felicitari Simona!

adrian (8 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:00

si inca o mica intepatura la Nadal. Federica poate sa castige ani in sir fara sa-l intrebe nimeni de sanatate, daca o face Nadal, e dopat! Si Nadal chiar a fost verificat, spre deosebire de Federica.

adrian (8 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:02

cat despre Hane, este asa o blazare la el, o multumire cu participarea in primul tur la turnee, banii vin, punctele curg….. nu-mi vine sa cred ca, in loc sa evolueze de la acel Rolland Garros fabulous, el s-a multumit sa chiverniseasca punctele

radu (1 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:06

Domnule Geambasu, dar de Fanus Neagu ati auzit?

Hanescu a jucat impotriva unei masini formidabile de jucat tenis pe iarba, in timp ce Darcis impotriva unei masini formidabile de jucat pe… zgura. Maaaaaaaaaaaare diferenta!

Cititi putin ce scrie aici (http://www.treizecizero.ro/news/nadal-post-darcis-intre-teoriile-fataliste-si-viitorul-lui-rafa) legat de actualul Nadal si poate va reconsiderati pozitia.

Si daca tot cititi acel articol, cititi tot site-ul. S-ar putea sa cunoasteti o lume despre care aveti doar o impresie vaga. Mult prea vaga pentru a va da cu parerea.

lucian (1 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:07

Asta e valoarea lu Hanescu.

Domnu Geambasu…in 2003 Hewitt pierdea in fata unui croat e adevarat,dar nu Ivo Karlovic ci Mario Ancic.

dan (1 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:09

Domnule editorialist al anului, din cate vad, astazi a fost bacul la romana.
Presupun ca nu sunt bani sa angajati un corector.

andrei (80 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:09

Asta asteptam… logic, trebuia mentionat ceva despre medicatie. De unde stiti ca Rafa nu a fost curat si Darcis a servit ceva? Nimic despre faptul ca dupa cele 69 de minute pe Hane curgea apa iar Federer era uscat de parca n-a miscat deloc.
Repet: e foarte neprofesionist sa banuiti un singur jucator dar fiecare cu problemele lui.

alde ulea (1 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:26

nu va suparati , sanky, cine e Hane ?!

stefan (4 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:38

asta-i culmea. pai darcis e locul 135. hanescu 48. deci in restul sezonului unde-i mentalitatea lui darcis?

mihai (16 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:42

Dar dumneavoastra l-ati vazut ieri pe Federer ? Nu era un jucator in lume care sa-l atinga, il distrugea Federer pe Darcis la fel cum l-a spulberat si pe Hanescu, daca nu chiar mai rau. Hanescu nu a jucat rau deloc, numai ca nu a avut nicio oportunitate sa faca ceva.

LEONIDAS (30 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:42

GEAMBASU DACA AI AJUNS SA TRAIESTI DI GAZ.SPORTIVA , CA SI MIRONICA STUCAN,LIPOVAN,DEC.RADULESCU, TOTI DUSMANII SPORTULUI A TOT CE INSEAMNA ROMANESC E DE RAU, N-AI NICI UN TALENT, IN AFARA DE O RAUTATE SI O INVIDIE PE ORICE SI ORICINE PERFORMEAZAIN SPORTUL ROMANESC.VAD CA FACETI SPUME TOTI CA N-A FOST STEAUA ELIMINATA CA URMARE A PIRICIUNII VOASTRE LA UEFA…COZI DE TOPOR ,FLASNETE TRISTE CE SANTETI!

sw (34 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:47

S-ar rasuci Ioan Chirila in mormant daca ar vedea cine e acum asociat cu numele lui.

Nickos (4 comentarii)  •  25 iunie 2013, 20:48

„Poate o medicaţie întreruptă brusc, din motive care vor ieşi la iveală cîndva”…iar abureli d’astea?..daca te’ai intalni cu nadal ai avea curaj sa’i zici toate acuzatiile pe care i le aduci mereu?..iti zic yo ca nu…

NICUSOR (4 comentarii)  •  25 iunie 2013, 21:04

NU UITATI CA FEDERER ANUL TRECUT A JUCAT ACCIDENTAT IN MECIUL CU XAVIER MALISSE,ASA CA LASATI-MA CU NADAL AL VOSTRU ,EL MEREU CAND PIERDE DA VINA PE ACCIDENTARI

mishu (16 comentarii)  •  25 iunie 2013, 21:04

victor a catigat 4 puncte tot setul 3 si 9 puncte in tot meciul pe serviciul lui federer..,bilantul? circa 25.000 de lire in 69 de minute..mai slab decat la rolland garos…turul 3,2 abandonuri ale adversarilor din turul 1 si 2..circa 50.000 de euro..atitudine,dorinta de a performa cu adevarat egala cu 0,asta este dureros,totusi este nr 47 mondial nu 477, invins inca de cand s-a urcat in avionul de londra

marian ivan (3 comentarii)  •  25 iunie 2013, 21:05

prost nu e hanescu, ci aceia care il primesc la marile turrnee.

maximuspqr (36 comentarii)  •  25 iunie 2013, 21:08

Si eu am tot sperat sa „explodeze” Hanescu,dar probabil ca si Tanase, atit poate
@dan toma , super comentariu prietene(deja sint suporterul tau), inseamna ca pe Hanescu il bati?

NICUSOR (4 comentarii)  •  25 iunie 2013, 21:09

si federer a jucat anul trecut accidentat ci xavier malisse,cat despre dopaj,federer insista ,ca jucatorii sa fie cat mai multe controale inopinante,uitati-va la djokovic ce an 2011 extraordinar a avut si pe urma a inceput sa cedeze ,dc oare?

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  25 iunie 2013, 21:36

lucian

A fost Karlovici si nu Ancici cel care l-a invins pe Lleyton in 2003. Eu am verificat, ziceam ca m-a lasat memoria. Era grav, mai ales ca am si fost pe acolo in anul respectiv. Da-i bine ca ma monitorizati, nu cumva sa dau vreo duma!

Altfel, asa cum am mai spus si cu alte ocazii,o veste proasta pentru unii dintre voi. Voi continua sa scriu si despre tenis, sport pe care il cunosc si il iubesc de peste 40 de ani. Si il si practic, sigur, cu rezultate mai modeste decit Nadal.

vlad (96 comentarii)  •  25 iunie 2013, 21:39

Baiatul asta cuminte se mentine in top 100 mondial de un deceniu, acum e in top 50 si are 3,5 milioane luati din premii. Nu e Federer, nu e capabil sa se bata cu cei mari… dar este o cariera frumoasa. Trebuie sa realizam ca e cel mai bun tenismen roman. Si asta inseamna totusi ceva.

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  25 iunie 2013, 21:39

Si inca ceva. Mesajele jignitoare, care pot fi scrise si fara sa folositi cuvinte si expresii obscene-licentioase, vor fi eliminate. Pur si simplu, asta nu se negociaza.

Mai ales ca imi inchipui ca printre cei care posteaza sint si destui oameni cu bun simt care pot discuta in contradictoriu pe un ton civilizat.

Seneca (8 comentarii)  •  25 iunie 2013, 21:49

Nu am nici un fel de respect fata de Hanescu. Omul este sportiv mercenar pur sange. Joaca doar pt bani, nu pentru performanta. Iar in Cupa Davis nu pune osul de loc.
Atat.

Nickos (4 comentarii)  •  25 iunie 2013, 21:51

tot nu mi’ai raspuns la intrebare…nu stiu ce ai cu nadal de il acuzi mereu…nu il suporti pe nadal pt ca l’a batut mereu pe federer…daca nu era el federer avea 23 de gs…de djokovic nu se pune problema pt ca niciodata nu va ajunge la performantele lui…e pe primu loc in zilele astea cand federer e la batranete si nadal a fost accidentat.

Mihai Tudor (3 comentarii)  •  25 iunie 2013, 22:07

E vorba despre mentalitate, educatie , ambitie…Nu cumva noua romanilor ne cam lispsesc acestea? Sau ma rog, le avem dar in cantitati mai reduse decat altii. Iar Hanescu face parte si el din natia noastra…el de ce le-ar avea? Nu e decat un specimen al acestei natii. Hanescu a fost ca ciobanul mioritic : o resemnare metafizica in fata celui care trebuia sa-i taie capul

Alex (17 comentarii)  •  25 iunie 2013, 22:14

Baiatul asta pe langa faptul ca reprezinta portretul robot al sportivului roman, a mai cochetat si cu mafia pariurilor. Imi face o deosebita placere cand il puneti la colt.

AdrianR (15 comentarii)  •  25 iunie 2013, 22:32

Domnule Geambasu, uneori sunt de acord cu dvs, alteori nu. Articolul de fata e din prima categorie. Cu o exceptie. Nu pot sa nu remarc cu frustrare ca din nou sustineti ideea dopajului la Nadal. Ma astept de la multi, dar nu de la ziaristi cu experienta. In primul rand e pacat, e un baiat care pana la proba contrarie ramane un urias campion. Iar dvs nu aveti proba contrarie. Pur si simplu nu aveti dovezi, doar pareri. Iar acum, gandind logic, ce face dopajul la un sportiv? Imbunatateste performantele fizice, nu? Doar atat vedeti dvs la Nadal, doar fizic? Va lasa rece ambitia enorma pe care o are, va lasa rece refuzul lui de a se da batut? Nu va impresioneaza mentalitatea pe care o are? Roger, cu tot talentul lui, in momentele importante clacheaza. Nadal, foarte rar. Aici nu e vorba de droguri, e vorba de educatie, creier si antrenament. Presupun ca i-ati citit autobiografia. Pe alocuri sunt convins ca e „inflorita”, dar exista destule paragrafe care ii subliniaza personalitatea. Nu vi s-a parut? Gandeste enorm in timpul meciului, cauta solutii, se ia la tranta cu propriile temeri, sterge amintiri ale punctelor pierdute, se autosugestioneaza, se incurajeaza, se agita si apoi se calmeaza. Nu vi s-a parut deloc un tip complex? Chiar credeti ca totul vine de la dopaj? Forehand-urile alea pe care nu le mai executa nimeni in circuit, cu efect exterior, vin de la substante? Nu cumva vin dintr-un mic procent de talent si un mai mare procent de munca? Atunci cand reuseste winners-uri din tribune, o face doar datorita fortei brute? Si acum, in final, daca intr-adevar s-ar dopa, de ce credeti ca numai el ar face-o? Ceilalti nu au aflat inca de substanta miraculoasa? Daca spuneti ca nu au aflat, e penibil, iar daca sustineti ca toti se dopeaza, ok, dar atunci care mai sunt avantajele obtinute de Nadal? Am observat ca de multe ori aveti tendinta sa mictionati contra vantului, ceea ce nu mi se pare neaparat o idee rea. Dar in unele cazuri, precum cel de fata, va acoperiti de ridicol. Ca ultim argument, puteti intreba orice antrenor de tenis cunoasteti, ce parere are despre acest subiect. Se dopeaza Rafa sau nu? Cred ca am fost civilizat si pertinent si as vrea sa imi raspundeti.

K Dash (3 comentarii)  •  25 iunie 2013, 22:32

Ce a fost verificat prietene Nadal ? Tu nu auzi ca el nu a fost controlat in anii 2010 , 2011 deloc ?? Pe Armstrong l-au controlat 10 ani non-stop , erau chititi sa-l prinda si nu reuseau ! Crezi ca ei nu stiu cum sa procedeze in astfel de cazuri ?? Voi nu va uitati la Nadal cum alearga de mama focului in setul 5 , in tie-break ?? Si culmea , dupa astfel de turnee , pica cate o accidentare ! De ce? Simplu ! Dupa ce consumi astfel de substante , fortezi foarte mult si faci ruptura ! Depasiti-va conditia de fani dati pe spate si fiti si voi un pic raionali !

NICUSOR (4 comentarii)  •  25 iunie 2013, 23:08

eu as vrea sa il vad pe nadal jucand la varsta de 32 ani ,asa cum o face federer ,sunt foarte curios,dupa parerea mea peste vreo 2 ani tenisul va fi dominat de murray si dimitrov

mihai (16 comentarii)  •  25 iunie 2013, 23:10

Problema mea cu nadal e tocmai asta pe care o mentioneaza si K Dash : face o serie de turnee extraordinare, exceptionale iar dupa aia urmeaza un meci execrabil si-o accidentare la genunchi. Bai frate, asta se intampla de ani buni incoace, e adevarat ca nu-l tin mereu luni intregi pe bara, dar accidentarile astea sunt constante, cand era mai tanar, dupa wimbledon, acum ca s-a mai consumat fizic, in timpul wimbledon-ului. As intelege daca ar aparea sporadic si l-ar deranja si in primavara dar parca sunt programate sa apara doar dupa RG. Pana atunci, joaca aproape ca un robot, dupa finala de la RG robotu se strica, apoi ia o pauza in care nu transpira absolut nimic, si dupa aia, ca printr-o minune, revine la fel de robot. Fiecare jucator are perioade mai bune si perioade mai proste dar parca nici unul nu trece de la un nivel atat de ridicat al jocului si a performantei la unul execrabil asa cum trece nadal.

alex (15 comentarii)  •  25 iunie 2013, 23:30

De acord cu dumneata, d-le Geambasu. Daca in articolul despre Neymar, te-ai hazardat in afirmatii exagerate, care aveau totusi o baza, acum ai lovit bine.
Nu imi place Nadal, il admir pe Federer, care cred ca este cel mai bun jucator din istoria tenisului, un mare artist, dar e clar, spaniolul nu a fost in plenitudiea fortelor. Desigur am tinut cu belgianul si sper ca Roger sa triumfe pentru a opta oara la Wimbledon.

Aristotel (40 comentarii)  •  25 iunie 2013, 23:33

Sugerati cumva, ca Hane, este diminutivul de la Hanescu ? Numele de familie, nu se diminutiveaza ! Ca sa stie si altii ! Prenumele, da, poti sa-i spui lui Hanescu, Victoras, Victorel, Victorica, Vic, sau altfel, dar numele de familie, repet, nu se diminutiveaza… Eu de talentul lui Hanescu,( daca a avut vreodata ! ) m-am lamurit ! Nu mai este tenismenul pe care il stiam eu ! Este greoi, rigid, lent, se urneste greu, loveste doar mingile care trec pe la linga el, pe care le poate lovi daca tine mina cu racheta, intinsa! In rest, rar mai face cate o fandare laterala. Talent la lovituri, are, dar ce pacat, ca unele mingi, sunt atat de aproape de tusa laterala… Bineinteles, nimeni nu se astepta sa-l invinga pe Federer, dar nici asa, sa abandonezi lupta atat de usor ! Nicio clipa nu i-a pus probleme lui Federer… La baieti, Romania sta foarte slab ! La fete, mai miscam un pic, dar nu prea mult ! Uneori fetele castiga cate un turneu minor, cu premii de cateva sute de mii euro ! Oricum e ceva decat nimic ! Poate in curand, vom avea satisfactia sa avem o castigatoare de de „Grand Prix,” cine stie, un Roland Garros, un Wimbledon, cine stie… PS. Eu nu sunt impacat cu sistemul actual de punctaj la tenis ! Nu inteleg de ce nu se face clasamentul anual, si nu inteleg cum Nadal care a castigat Roma si Parisul, este mult in urma lui Djokovici, desi acesta din urma, a pierdut o data in sferturi chiar la Nadal si a mai pierdut o data in semifinala ! In toate sporturile , clasamentele se fac anual sau pe editie, dar in tenis, nu ! In tenis, daca pierzi la un jucator, acel jucator iti ia din punctele tale castigate pina atunci ! Mi se pare foarte ciudat chestia asta.. Ori poate, n-am inteles eu sistemul de punctare….

AdrianR (15 comentarii)  •  25 iunie 2013, 23:48

Mihai, nu e chiar asa cum zici.
In 2012, dupa RG si W, nu a mai jucat deloc.
In 2011, a jucat la acelasi nivel si dupa RG, dar l-a batut Djokovic la W si la US.
In 2010 a jucat la acelasi nivel si a castigat si W si US dupa RG.
In 2009, iarasi a fost accidentat dupa RG.
In 2008 dupa RG din nou, la acelasi nivel, a castigat W si semifinala la US
In 2007 si 2006, dupa RG, a facut finala la W si a avut un nivel bun tot restul anului, in conditiile in care era doar un jucator de zgura.
Si uite asa ne intoarcem la inceputuri si vedem ca nu s-a intamplat sa fie brusc execrabil dupa RG decat anul asta. Nu stiu ce voiai, e evident mai bun pe zgura decat pe celelalte suprafete(nici acolo nu se poate spune ca e slab). E normal sa scada de la nivelul excelent din sezonul de zgura, la un nivel forte bun (vezi majoritatea anilor pe care i-am enumerat) pentru restul anului.

Aristotel (40 comentarii)  •  25 iunie 2013, 23:50

Cineva sugereaza aici ca Nadal ca si alti jucatori din tenis, se drogheaza ! Eu stiu ca atat el, cat si alti jucatori de frunte, cum sunt Djokovic, Federer, s-au revoltat odata, ca li se face controale antidoping chiar si atunci cand nu joaca, cand au pauze,cand sunt la plaja sau cand sunt accidentati ! Sunt cativa posteuri, care au in mintea lor doar pe Federer si pe Djokovic, dar nu si pe Nadal ! Eu, drept sa va spun, sunt fan Nadal. Nu-mi place Djokovici deloc, mai ales cand face niste mutre dupa o minge castigata, cand se intoarce cu spatele la adversar si ride pe infundate… La un meci, Djokovic, era aproape ” groggy’. i se impleticisera picioarele te asteptai ca sa cada lesinat in orice clipa, celalalt era ” peste el” si totusi, Nole a castigat ! Federer, insa, este un robot. El nu face zimbre cand castiga punctul, dar are un tic; se sterge la gura cu mansonul de pe mina… E posibil ca unii jucatori sa se dopeze, pentru marirea rezistentei fizice, dar talentul e talent, drogurile daca le iei, nu te face mai talentat, ci mai rezistent ! V-ar placea sa vedeti doi jucatori abia tinandu-se pe picioare, asteptandu-te sa-i vezi cazind din moment in moment pe teren ? Lasa-i sa se drogheze, sa vedem spectacol, nu doi muribunzi pe teren !

Aristotel (40 comentarii)  •  26 iunie 2013, 0:24

Am sa sar putin de la tenis, la fotbal ! Steaua, a fost iertata, stelistii jubileaza ! ” Premierea nu e mita”, ni se flutura pe diaintea ochilor ! Ba, da !. Incepand de anul asta, nu se mai permite premierea jucatorilor adversi, sau a altor echipe, sub nici o forma ! Cititi noile regulamente FIFA ! Steaua e ierttat de data asta, dar o asteapta viata grea ! Va fi foarte atent monitorizata si la prima abatere, va fi cu adevarat sanctionata….. Deocamdata, doi ani cat va sta Jiji pitulat la racoare, suntem linistiti. Dupa aia, vom mai vedea !. Daca nu cumva, cineva va incerca sa-i ia ” jucaria” lui Becali, in acelasi mod cum ” a luat-o ” el ! Eu zic ca mai bine o sanctiona acum si o lasa in pace pe viitor, decat s-o ierte acum si s-o termine in viitor. Ca trebuie sa stiti, ca daca mai calca pe bec, Steaua va fi aspru pedepsita ! Eu asociez acum Steaua, cu numele lui Becali.. Doi ani trec repede, mai sunt 23 luni, o luna deja a trecut dar daca Becali va fi tot proprietar in continuare, va fi greu sa se abtina … Vom trai si vom vedea ! P.S. Nadal a fost eliminat in primul tur! E prima lui contraperformanta ! Asta dovedeste ca e si el om nu robot ! Cred ca l-au chinuit durerile de la picior ! Si eu am dureri uneori la un genunchi care apar rar, dar cand apar, sunt atroce ! Asa ca, sa nu fim rautaciosi !

nemanja (1 comentarii)  •  26 iunie 2013, 1:06

frumos editorialul…este prea tarziu acum sa stau sa fac abuz de memoria mea, dar sunt mult prea multe cazuri in sportul mondial in care „buturuga mica rastoarna carul mare”, iar noi nu am fost niciodata buturuga mica ci dimpotriva am fost suntem si vom fi carul mare, daca mai putem sa avem pretentia asta dupa ce nu ii mai avem pe NADIA, HAGI, NASTASE, PATZAICHIN, LIPA, NICU VLAD, VASTAG si multi altii….iar ultimul caz in care am fost carul mare este INSULELE FEROE- romania 2-2

Toma (18 comentarii)  •  26 iunie 2013, 2:38

Hănescu este un jucător cu limite, nu mai poate progresa. E bun locul pe care se află și-atât. El a jucat multă vreme din reflex și l-a ajutat mult serviciul. Eu îl respect, a făcut rezultate bune, altul mai bun nu vine.

vasco (267 comentarii)  •  26 iunie 2013, 5:48

Hanescu e un smecher care se da tenisman.Are fizic dar e de o indolenta imposibil de imaginat.Niciodata nu „duduie”terenul sub el,pur si simplu e inert,nu are nici macar o grimasa ,fie de satisfactie fie de suparare.Fenteaza si el viata cum poate.

florin (1 comentarii)  •  26 iunie 2013, 6:38

Tenisul e un sport ciudat in felul cum premieaza jucatorii. Hanescu e un sportiv mai mult decat modest si totusi castiga bani frumosi. E suficient de bun incat sa se califice la aceste turnee unde castiga si el 10000-20000 euro dar singura lui performante este ca din cand in cand se claifica in turul doi. Omul e multumit ca aproape nu bate pe nimeni dar castiga bani frumosi. Eu cred ca nici macar nu mertia sa se scrie despre el. Mi se pare mie sau asta e o smecherie?!

George (3 comentarii)  •  26 iunie 2013, 8:06

Poate ca Hane a fost resemnat cu Federer, insa il criticati foarte usor. Uitati ca dupa o accidentare urata a revenit aproape de la 0 si a ajuns nr. 32 mondial. Si lucrul asta l-a facut la aproape 30 de ani. Anul trecut era 100 si ceva si acum a ajuns in primii 50. Nu cred ca e un om asa de resemnat precum il prezentati dvs. Lasati-o mai usor cu critica asta banala … Si incercati sa va ocupati de sport, nu de cancan-uri si scandaluri din fotbal. Ca doar va pasa de „SPORT”, nu? Parca asa o reclama acu ceva ani …

andripopa (6 comentarii)  •  26 iunie 2013, 8:08

hai sa fim seriosi ,voi nu ati vazut ca Hane nici nu si-a umezit tricoul si inca nu eram asa de suparat dar dupa ce am vazut meciul cu Nadal si Darcis ,ma apucat dracii,cum va sa zica ala poate si romanu nu ,pai ce cautam atunci in metropola tenisului mondial ,sigur ca nu ma asteptam sa castige ,dar sa se fi opintit un pic sa nu mai zica lumea „casai romanu. Felicitari D-le Geambasu

Dan (21 comentarii)  •  26 iunie 2013, 8:22

Cristi sa fim seriosi Hanescu a fost baiat destept el a realizat relativ repede ca atat poate si sa conformat…asa este sistemul poti sa castigi un turneu faci ceva bani si puncte daca in anul urmator nu faci cel putin semifinala pierzi o gramada de puncte..Hanescu a preferat sa faca turul 1-2-3 sa stranga cateva puncte si o gramada de bani..putea sa se ia la tranta cu sistemul sa incerce sa intre in top 10 lucru f greu de crezut!! Sau sa faca bani cateva milioane bune ..si a ales banii..el este departe de a fii un jucator talentat el este unul muncitor si tot ce a realizat a realizat prin munca..

simplu suporter (51 comentarii)  •  26 iunie 2013, 8:32

scrie-ne atunci mai des de tenis. mai ales acum cu wimbledon. ai putea chiar incerca o rubrica zilnica de analiza, daca tot esti „pe felie” cu sportul asta.
subiecte ar fi: simona, sorana, horia, serena, sharapova, federer, murray, dimitrov, djoker etc.

Comentează