Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Olanda, venim!

După recitalul de la Budapesta, tricolorii lui nea Piţi atacă Ţara Lalelelor. Feriţi-vă din calea românilor!

La rece acum. Nu s-a schimbat nimic, este la fel ca la cald. S-a accentuat senzaţia că România a făcut un meci ruşinos la […]

duminică, 24 martie 2013, 10:28

După recitalul de la Budapesta, tricolorii lui nea Piţi atacă Ţara Lalelelor. Feriţi-vă din calea românilor!

La rece acum. Nu s-a schimbat nimic, este la fel ca la cald. S-a accentuat senzaţia că România a făcut un meci ruşinos la Budapesta şi că le-am furat un punct ungurilor. Imediat după meci, m-am gîndit că poate ne-am ambalat şi ar fi nevoie de o analiză lucidă. Una competentă, neutră. Tăioasă ca un bisturiu, dar corectă. Plusuri, minusuri. Posesie, recuperări, pase bune, pase greşite, şuturi la şi spre poartă. Kilometri alergaţi. Mă rog, tot meniul statistic, chestii din astea care te edifică şi în posesia cărora odată intrat să-i poţi spune lui Piţurcă şi tuturor batistelor puse pe ţambal că am jucat prost, prost, prost şi am lăsat o impresie penibilă, de echipă mică, obişnuită cu mica ciupeală.

Am urmărit reacţiile de după meci. M-am gîndit aşa: noi, suporterii, ziariştii, ne inflamăm, luăm foc şi nu mai vedem pădurea cea falnică din cauza cîtorva copaci uscaţi. Hai să-i ascultăm pe ei, pe specialişti. Pe oamenii care şi-au trăit viaţa în şi pentru fotbal. În studioul TVR de la pauză şi de după meci au fost Cornel Dinu şi Liţă Dumitru. Renunţ a mai explica cine sînt Dinu şi Dumitru, ce au făcut ei în Mexic şi după aceea. Afirm doar că Dinu şi Liţă sînt două persoane care se pricep la fotbal, iar atunci cînd se uită la un meci nu văd alt meci. Erau consternaţi amîndoi. Nu a existat nici o nuanţă în vorbele foştilor mari internaţionali, naţionala a făcut una dintre cele mai slabe partide in istoria ei, avînd un faţă un adversar motivat, dar modest, mai ales în apărare. Dinu a observat că ritmul meciului a fost sub ce se juca în fotbal acum 40-50 de ani. Perfect adevărat! Şi unul, şi celălalt au insistat pe ideea că selecţionerul trebuia să meargă pe mîna blocului stelist într-o măsură chiar mai mare decît a făcut-o. Ca şi noi, nu au înţeles de ce lipseşte din lot şi din echipă Latovlevici, de ce Chipiciu, salvatorul rezultatului, este aruncat în luptă în minutul 86. Aceea a fost o mutare de jucător la ruletă, nu de antrenor. Hai să mai joc o mînă, poate c-o ieşi!

În loc de o concluzie stearpă sau literară, hai să ne delectăm cu cîteva cifre din raportul InStat. Cel pe care, în treacăt fie spus, nea Piţi nu dă doi bani. Aşadar.  Bourceanu şi Pintilii au zero la capitolul pase decisive/ofensive, Grozav la fel. Acelaşi Grozav a recuperat o singură minge, în timp ce Chiricheş a recuperat 20. Ştiu, comparăm un atacant cu un fundaş, dar orişicît! Mai departe. La capitolul „mingi pierdute”, Mutu e campion, cu frumoasa cifră de 23. Îl secondează Torje, cu 16, apoi vine Tamaş, cu 15. În rubrica şuturi spre poartă şi pe cadrul porţii, Stancu are în dreptul lui o căsuţă goală, ceea ce înseamnă că autorii raportului nici nu au considerat şut la faza imensei ocazii din prima repriză!

Marţi este meciul cu Olanda. Am o curiozitate aproape vicioasă, dacă la Budapesta, unde anunţaserăm că mergem să cîştigăm, am jucat aşa cum am jucat, cum vom arăta la Amsterdam?

Comentarii (53)Adaugă comentariu

uapxela (38 comentarii)  •  24 martie 2013, 10:56

Nu înţeleg obsesia cu Latovlevici. Cum puteţi să îl vedeţi titular în faţa unui titular din Serie A (Ş. Radu) sau a unuia care joacă an de an in Champions League (Raţ)? Ş. Radu a făcut un meci slăbuţ,dar cum puteţi să ştiţi că Lato juca mai bine? Cum?!? Chiar aţi înnebunit toţi cu obsesia asta stelistă?

Fotbalistu’ amator (8 comentarii)  •  24 martie 2013, 11:02

Dupa meciul cu Ungaria, numai etnobotanicile sau alte substante similare ne-ar mai putea face sa speram la un meci onorabil si un rezultat bun. Cu Ungaria am vazut o echipa mica, modesta , cu un joc fricos si neputincios , un jos atat de slab, incat si egalul facut contra unei echipe care nici pe departe nu a stralucit, tot a lasat insa senzatia ca am pacalit fotbalul si am luat un punct nemeritat. Cu Olanda insa ma tem ca oricat de slab ar juca ei ..soarta nu o sa mai fie atat de norocoasa cu noi, daca o sa jucam tot asa, este foarte posibil sa luam doua , trei goluri ..fara ca adversarul sa se forteze serios. Depinde acum de cat de capos o sa fie antrenorul ..daca ar baga blocul stelist care in mod sigur nu in mod intamplator a prins seria de meciuri foarte bune in europa, am avea macar certitudinea ca daca nu am castiga , macar am parasi terenul demni , cu fruntea sus , fara sa ne facem de ras, deoarce sigur am arata ca nu furam forbalul, nu il batjocorim. Pentru viitorul nationalei noatre cred ca cel mai rau ar fi sa furam forbalul ..si printr-o sansa ce acum nu pot sa mi-o imaginez, sa reusim un rezultat de egalitate ..nu mai zic victorie..am auzi iar o gramada de oameni ca nu jocul ci rezultatul conteaza, cu asemenea idei nu iti castigi respectul in lume si in plus ele sunt folosite sa intareasca ” victoriile ” norocoase obtinute si astea din ce in ce mai rar.
P.S. Felicitari Cristi pentru editorialele scrise, taioase dar si cu umor.

cry (4 comentarii)  •  24 martie 2013, 11:08

Nici nu trebuia sa fii mare specialist in fotbal ca sa vezi ce joaca echipa noastra.Mai bine zis ,nu a jucat nimic.Nici o idee,nici un traseu,nici macar o pasa frumoasa…..
Greseala nu a fost a lui Piturca,greseala este a NOASTRA,a celor care ne uitam infrigurati la meciurile „nationalei”,a celor ce suferim cand pierdem si mai ales cand nu jucam nimic.
Da,noi suntem vinovati ca ii toleram pe barbugiu,pe nas,mitica….ca ii lasam de fiecare data sa ne calce in picioare cu deciziile lor .Pana cand nu se va face curatenie generala in fotbal,pana cand nu vom da jos acest sistem ticalosit ,vom astepta resemnati fluierul de final al arbitrilor.

Marcel (15 comentarii)  •  24 martie 2013, 11:12

Ne inflamam si inainte de meciuri si dupa, doar sensul este un pic diferit. Nu stiu daca si cand o sa putem urmari comentarii si analize profesioniste cu jurnalisti competenti si cu specialisti ai fotbalului fara bruiaje fara „oamenii de fotbal”….
Pe Digi „analistul” era becali, pe GSP c.v. tudor culmea pe TVR desi in studiou erau Dinu si Dumitru s-a simtit nevoia unui alt mare expert dragomir… De fiecare data cand le cerem parerea ii facem mari fara sa fie si minimalizam adevaratii specialisti.
Cred ca abia cand nu o sa mai apara la stiri personaje de genul asta o sa avem semnalul ca fotbalul nostru este pe drumul bun.
Nu cumva ce spunea V. Moldovan despre limitele lui „Dodel” se poate aplica si la Piturca si la nationala?

io (12 comentarii)  •  24 martie 2013, 11:26

Chiar asa, parca aveti o obsesie cu Latovlevici. Omul ala are 27 de ani, si abia acum a facut 2 (doua) meciuri f bune (nimic de reprosat), si alea acasa, ca atat la Londra cat si la Amsterdam a fost cel mai slab fundas. Luati toate meciurile lui Latovlevici din deplasare (mai adaugam si meciul de la Piatra…sau a fost d-ala tip bara-bara?) si vedeti cum joaca. Vedeti ce dublaj face (ultima isprava la golul lui Mata, mai vedeti golul lui Huntelaar cu Schalke), vedeti marcajul (golul lui Harnik de la Bucuresti e de antologie), pozitionarea in teren etc. Stiu, e in forma (de moment, ca valoric este extrem de modest), dar si contracandidatii lui erau in forma. Rat a jucat in CL, si a facut-o bine, Radu este, pe baza notelor, in primii 15 fundasi din Serie a si calificat in finala CI si in sferturile EL, de unde tocmai a eliminat cu 5-1 la general (unora le place scorul asta) o echipa care calcase in picioare echipa care tre’ sa dea, in opinia unora, toti titularii nationalei. Pana la urma cei mai buni sunt exact aia care nu joaca.
Mai apoi, tot dementa unora…ca Torje nu are fata de nationala (da, am citit si asta). Ca acolo tre’ sa joace Popa. Tot respectul pentru el, dar nu a realizat nimic pana acum. Si are un an in plus fata de Torje (luati cifrele lui de la nationala). Faptul ca ai alergat de ai rupt pamntul cu Chelsea (cand a dat peste Cole s-a rupt firul) si Ajax nu inseamna ca esti inca scula de fobalist (are aproape 25 de ani). Ce realizari a avut? Goluri, pase de gol, penalty-uri obtinute (nu alea cu Chiajna sau U Cluj). Vorbim de fotbal, nu de atletism.
Nu asta e problema ca nu a jucat scula de Latovlevici. Problema e ca nu avem un stil imprimat (si asta de ani de zile), ca nu avem un joc de pase, ca nu construim, ca avem mijlocasi centrali doar care distrug si sunt nuli pe faza de constructie (ce bun era un Lazar, care iese din tiparul bourceano-pinliliiesc). Si altele, nu ca nu a jucat x sau y (comenatriile astea s egasesc dupa fiecare meci, indiferent cine ar fi selectioner).

io (12 comentarii)  •  24 martie 2013, 11:29

Goian a jucat slab, cred ca cel mai slab meci la natonala. Dar sa nu uitam ca ne-a slavat de atatea ori, sa nu uitam ca la Istanbul (alaturi de Tatarusanu) i-a slavat pielea viitorului fundas al lui Real-Barca-Milan…ect (si vorbim de erori grave, in suprafata de pedeapsa) in vreo 2-3 randuri . Cu 3 puncte in minus acolo, acum discutam de viitoarea campanie de calificare.

george (3 comentarii)  •  24 martie 2013, 11:35

nu inteleg de ce Piturca nu apare in fata sa incurajeze echipa, sa creada ca putem invinge Olanda, sa insufle jucatorilor dorinta de a castiga. Da cu totii stim ca Olanda e peste noi la fel cum si Ajax si Chelsea sunt peste Steaua valoric, dar nu l-am auzit pe Reghe vreo clipa sa se indoiasca de jucatorii sai, stiind lucru acesta. De asta Steaua a reusit anul acesta in Europa, pentru ca li s-a insuflat sentimentul de putere, victorie, traditie, nationalism, nu sa Piti care declara ca un rezultat pozitiv e binevenit dar sansele sunt mici. Ia-l frate pe Maxim, Gardos, Chiriches, Chipciu si care mai sunt tineri si arate-le ce inseamna performanta, pune caseta cu iesirile pe strazi ale oamenilor la mondialul din 94, 98, europene, etc sa simta ce inseamna sa fii roman.
De ce Piti continua sa aduca jucatori care nu joaca la club nu inteleg, Tamas nu a mai prins de mult tare la WBA, Goian la fel iar cand joaca o comite, Grozav, Torje ce pare a fi noul Florentin Petre pe care tot il impinge. Nu avem un jucator care sa dea o pasa decisiva, cu exceptia lui Mutu care nu ar trebui jucat varf impins, nu e el.
Din pacate nepotismele si influentele mafiei au in continuare un cuvant greu de spus in fata antrenorului. Cum vrei ca echipa sa mearga bine cand nu are sustinere din interior, iar 50 % din jucatori nu au respect pentru antrenor, iar o tara intreaga il critica.

17 NT (677 comentarii)  •  24 martie 2013, 12:18

articolul precedent, felicitari, a creat singurul zimbet, daca-ti amintesti partida, dar a fost de unii catalogat ca o bascalie, de cei care cred ca romanii se pricep doar la vorbe in doi peri. Iata acum si o analiza la rece, bazata pe statistici si pe comentariile unor fosti fotbalisti.

Radu n-a jucat rau dar s-a vazut ca nu-i cunoaste pe ceilalti, a simtit ca nu joaca intr-o echipa, ci in Varza lui Piti, care se vrea mereu original, nu e capabil sa invete din greseli, este orgolios si incapatinat. In Elvetia a fost si Marica in sfirsit odata in forma, dar el i-a preferat pe altii.
Sanmartean a fost si el odata in forma. Lato era
s i n g u r u l pe care absolut toata lumea il vedea titular. Il recomanda forma, atitudinea, echipa, dar si faptul ca-i cunostea pe toti, toti ii cunosteau traseele si modul de a juca. Tocmai de aceea, Piti cel destept, a renuntat la el, tocmai jocurile bune ale Stelei l-au determinat sa se bazeze doar pe cei doi distrugatori notorii.

PS pt destepti si culti: sa nu uitati cumva cine va reprezinta.
pt cei care intreaba de ce nu pleaca hopa Mitica astia, de ce nu demisioneaza, a raspuns unul bine:
„Doar nu e prost ! El zice ca inca mai poate ! Normal, ca doar nu ridica bolovani !”
pt cei care intreaba cum scapam de ei, ei bine, aici puteti apela doar la cei care va reprezinta, sa dea si ei acolo, o „ordonanta de urgenta”. Singura posibilitate.

sohil (96 comentarii)  •  24 martie 2013, 14:12

Un alt fundas central in locul lui Goian ar fi fost suficient ca apararea sa fie sigura. Marile probleme au fost pe faza ofensiva. Mutu a fost neutralizat jucand varf impins( mostra de pricepere in ale antrenoratului a lui Piturca), Grozav e complet iesit din forma, rezerva la club, Stancu e moale si nu-si gaseste locul la nationala, Torje e bezmetic, scotandu-se deseori doar cu cate o executie fericita, nu cu un joc consistent. In asemenea conditii, Chipciu, Maxim si Rusescu ar fi fost oricum mai utili. Macar prin presing si spirit mai avantat. Maniera de joc cu Ungaria nu e exceptia, ci regula pentru nationala noastra. Jucam lent, fara forta, fara demarcari, fara suturi de la distanta, fara creier, fara flancuri. Nimic care sa aduca a fotbal modern. Joc batranicios, static, prafuit. Asta vedem si in campionatul intern. Astfel de fotbalisti producem si supralicitam. Acum citesc ca se pregateste introducerea lui Dodel cu Olanda. Ametitul ala care a clacat intotdeauna in meciurile importante ii ia fata unui Keseru, de exemplu, adus ca sa fie adus! Iar M. Sandu l-a adus pe Piturca pentru reconstructie. Nu exista alt antrenor pe lumea asta pentru nationala Romaniei in afara barbugiului astuia ranchiunos si obraznic! Eu l-as fi demis la pauza meciului! Asta presupunand ca l-as fi numit vreodata selectioner!

rdy (5 comentarii)  •  24 martie 2013, 14:25

Cristiane iti spune eu dc nu e Lato la nationala , nu e pentru ca nu ii are impresari pe frati bascalie.
Piturca inca foloseste tactica pamantului parjolit …… prea defensiv jucam , nu ai cum sa joci mai prost de atat .
Joci cu 4 fundasi centrali si tot ai emoti la faze fixe …. sa ma ierte Dumnezeu da dc dq mai joaca asa defensiv ?

Din cei 19 mil de selectioneri care sunt , eu as merge pe echipa asta :

Tatarusanu

Chipciu ….. Chiriches …. Tamas ….. Rat
…… Bourceanu …… Pintilii……
….Popa(sau Torje) …… Mutu…..Maxim
………………… Rusescu………………….

Lato nu trb sa lipseasca , trb sa fie titular .

Chpciu – Popa —- viteza pe banda
Maxim – cu Lato daca era salectionat , iarasi viteza , Rat numai este ce a fost .

Lupta dintre noi si olandezi au un caracter asimetric :)) . Sunt prea desproportioante valorile:))

Astia care sunteti retarzi 🙂

Fi-ti Romani , dupa dinamovisti , rapidisti . Momentan Steaua este o echipa valoroasa , si merita sa aiba chemati multi jucatorii .

Cristi app ma prin presa av vzt ca nu prea sa comentat penaltyul ungurilor , eu nu cred ca a fost . Germanul ne-a ciupit la fiecare faza , fluiera cam pro ungaria !!!

Andrei (6 comentarii)  •  24 martie 2013, 14:26

Va fi penibila la Amsterdam. 5-0 luam!

petru (1 comentarii)  •  24 martie 2013, 14:27

Omule ,ai dreptate, asa e ,am jucat slab ,si? Trebuie sa ne uitam la pozitia din clasament si aceasta ne arata ca la ce jucatori avem stam foarte bine pentru a ocupa locul doi .De aici trebuie sa pornim orice discutie .Altadata jucam bine si pierdeam meciurile.Acum am jucat slab si cred ca am scos Ungaria din calcule ,batalia o vom da cu turcii,asa cred ca o critica prea aspra nu isi are rostul.Mai cred ca si selectionerul a vazut meciul corect si va reactiona in consecinta ,chiar daca a parut ca ii menajeaza pe unii jucatori .E si firesc sunt jucatori ,cum e Goian,care i-au adus si ne-au multe bucurii la echipa nationala prin jocuri sau goluri .Cred ca nu trebuie sa fim extremisti si sa avem intelegere fata de jucatorii care au jucat mai slab ,cu siguranta nu asta este valoarea lor si cred ca si ei sunt suparati ca au jucat slab .Cred ca ne putem califica la baraj.

STANCIU AURELIAN (3 comentarii)  •  24 martie 2013, 14:31

Domnul Pitzurca a ‘gresit’ echipa, dar mai ales asezarea, desi i-a iesit de asta data fie si la ultima faza a meciului.

Dupa ce STEAUA le face „mici” pe AJAX si CHELSEA la Bucuresti si joaca de la egal pe terenurile acestora (desi le-a pierdut pe ambele), e ca un vis urat ce meci au putut sa ofere cele 2 reprezentative.

Senzatzia suporterului roman, dar si ungur, este ca pentru ambele echipe natzionale a fost ‘o paine’ de mancat pe 22. Au fost NULE, dar culmea e ca SE PUNE la NOI!

Totul e bine cand se termina cu bine!

Avem program perfect dupa meciul cu OLANDA. Despre meciul de martzi, ce-ar fi daca ar fi, sa le dam trufashilor fotbalisti,(dar si antrenor) olandezi, MARTZI!

DE CE ADI POPA NU trebuie sa lipseasca din primul 11 Tricolor?!

1. Egalul cu Spania s-a facut cu vitezistul Zoltan Crishan, Duzneseu sa-l ierte!
2. A scos 11 m la BUCURESTI cu Olanda si doar arbitrul nu a vazut ceea ce vazuse-fluierase mai devreme pentru olandezi.
3. Si acum vibreaza stalpul drept al portii lui AJAX, ceea ce nu poate psihic sa nu atarne la moralul ‘portocalei mecanice’!

eu (2 comentarii)  •  24 martie 2013, 14:46

bine ca stiti dumneavstra din pix ce echipa ar fi fost ideala… Ce este clar nu am facut un joc bun, ce este neclar din punctul meu de vedere de ce sunteti atat de pornit dumneavoastra si majoritatea colegilor impotriva lui Piturca, fiind evident in momentul de fata favoriti din punct de vedere ar rezultatelor si ca program pentru ocuparea locului 2. Ce vreti mai mult de atat de la aceasta echipa? Este clar ca aria de selctie este limitata. Ne mandrim toti cu o singura echipa Steaua si cu jucatorii ei care au ajuns cu mult noroc in optimile cupei UEFA, cand Turcia, pe care ati uitat subit toti ca am batut-o in deplasare dupa un joc f bun facut de ECHIPA ROMANIEI, are o echipa calificata in sferturile LIGII CAMIONILOR. Cred ca ar trebui sa va fie rusine de acesta atitudine pe care o aveti f probabil din dorinta de atrage cat mai multi vizitatori pe acest blog, majoritatea de nivelului dumneavstra comun de inteligenta. Dar vorba aia trebuie sa castige toata lumea o paine…

Cristian (3 comentarii)  •  24 martie 2013, 14:49

Obsesia cu Latovlevici… este ca a fost remarcat si de echipele cu care Steaua s-a luptat in EL. Obsesia e mult spus, mai ales avand in vedere ce „viteza” si ce aport are si la faza de atac un Stefan Radu. Eu stiu ca e capitan la Lazio, dar daca era jucator de valoare se vedea la meciul de la Budapesta. A jucat ca un jucator de divizia B din Romania. Cat priveste Rat… pai sa joace, ca ala are ceva viteza si ajuta in fazele de atac. Torje e supraevaluat desi el stie ca se lupta in mediocritatea de la Granada, unde nu reuseste sa faca diferenta. Stancu, nu mai zic… a revenit dupa accidentare, dar nu mai are acelasi simt al portii. Daca vrei performanta Piturca draga, nu incerca sa ne imprimi stilul de fotbal gandit de tine in ultimii 15 ani, si reactioneaza la ce se cere in fotbalul modern. Pai I se pare cuiva ca raziile facute de Popa pe aripa dreapta si cu Ajax si cu Chelsea( mai ales, aparea de parca aia erau in 2 viteze mai putin!!) nu ar ajuta nationala??? Pai joaca Torje… care joaca la Granada, cedat fara regret de Udinese. Va rog frumos! Steaua merita sa aiba 7-8 jucatori in primul 11, si asta ca joaca acum la Steaua toti, dar sa nu uitam ca si la Steaua de fapt au fost adusi, deci selectati din tot ce era mai bun in tara.

IO (144 comentarii)  •  24 martie 2013, 14:50

S-au mai ferit ei din calea romanilor si tot degeaba. Ce-i drept atunci erau in teren cei doi mari fotbalisti, Mutu si Chivu, singurii jucatori din istorie care au facut blat la Nationala. Coincidentza, il avem din nou pe Mutu, dar acum nu mai poate afi acuzat de blat.Acum pur si simplu nu mai poate.

yako (1 comentarii)  •  24 martie 2013, 14:54

nea piti? nea barbut!Olandezi,feriti-va,vine ciuca bataliilor,face-ti loc vine…daca n-ar veni ar fi numai 3-0 ….dar vine ro ca vrem mai mult de cat atat.

arhy (4 comentarii)  •  24 martie 2013, 14:56

Lato este cel mai bun fundas stanga la ora actuala pe care se poate baza Piti….restul sunt sunt o clasa sub el !

Ernim Ibrahimi (10 comentarii)  •  24 martie 2013, 15:01

@uapxela:Nimeni nu poate contesta valoarea lui Radu Stefan, dar trebuie stiut faptul ca la Lazio joaca fundas central, nu fundas lateral stanga, cum il pune extraordinarul nostru selectioner.In conditiile astea un jucator intr-o forma foarte buna si care chiar este e meserie fundas stanga este de preferat pe acel post.Apararea nationalei,in conditii normale, ar trebui sa fie meci de meci Latovlevici-Chiriches-Radu Stefan-Sapunaru, dar cu Piturca antrenor, nu se poate vorbi despre ‘conditii normale’….
P.S: Nu ne vom califica la baraj!Vom pierde categoric la Amsterdam cu Olanda, turcii vor viola pur si simplu Ungaria la Istanbul si deja se vor apropia la un singur punct de noi,iar de-atunci va fi doar o chestiune de timp pana vor trece peste noi.Vor castiga si cu Olanda,care la ora meciului vor fi calificati demult.Singura noastra sansa ar fi sa nu pierdem cu Olanda(lucru 99,99% imposibil de realizat) si sa facem 6 puncte din meciurile de acasa cu Ungaria si Turcia,dar nu cred ca vom mai avea acelasi noroc cu turcii cum am avut in tur.Oricum,si noi si ungurii trebuie sa zicem „saru’ mana” federatiei din Turcia pentru ca singura cauza a faptului ca avem sanse de calificare este faptul ca ei au numit selectioner un antrenor de liga a IV-a, acel Abdullah Avci sau cum il cheama.

GERULA (5 comentarii)  •  24 martie 2013, 15:06

Cum sa aratam…despuiati la pielea goala, taman buni de o noua babardeala:))

Hasbe (26 comentarii)  •  24 martie 2013, 15:16

La Amsterdam Pitzurca va arata, cum a mai si facut-o, ca stie sa omoare fotbalul. S-ar putea sa-i iasa si de data asta si, in loc de 3-0, … 6-0 pentru olandezi, cum ar fi de asteptat, sa vina cu un rezultat de egalitate sau cu o infrangere la limita…Si atunci sa vezi cum ceilalti profitori din fruntea fotbalului or sa-l laude pe cartoforul analfabet, confundator de strategii cu tactici si invers…

Alexandru (2 comentarii)  •  24 martie 2013, 15:16

De acord cu faptul ca scheletul covarsitor al nationalei trebuie sa fie cel al Stelei. Dar uitam un fapt simplu: Steaua e acuma ce e si datorita lui Reghecampf. Datorita lui Steaua are doua lucruri (banale) pe care celelalte echipe romanesti nu le au: conditie fizica si atitudine. Nu stiu daca nationala lui Piturca va avea vreodata forta si mai ales atitudinea sa urce pe gard un adversar cat de cat de valoare. Ceea ce din campania din EL, Steaua tocmai asta a demonstrat.

Jim Raynor (1 comentarii)  •  24 martie 2013, 15:20

@ Stanciu Aurelian
Singurele ghilimele din comentariul tau trebuiau puse la „Domnul” Piturca. Piturca pare fara sentimente. Computerul lui a analizat si ASA trebuie jucat iar calificarea va veni, asa cum a mai venit de 2 ori. De aia el se uita nauc la noi si nu intelege de ce il criticam. El are incredere in sistemul lui ca in Dumnezeu. Noi de ce nu avem? Chiar si cand nu merge, vezi meciul cu Olanda de la turneul final cand aveam nevoie de victorie… el a jucat la fel de defensiv si pe final de meci. Era SISTEMUL. Sistemul lui nu da gres. De ce nu intelegem noi ce vede el… cu ochiul ala al mintii ascuns dupa breton.

IonIonescu (4 comentarii)  •  24 martie 2013, 15:20

Corecta analiza si frumos sarcasmul. Felicitari Cristi!

lichioru (1 comentarii)  •  24 martie 2013, 15:28

am inchis televizorul in minutul 75 al meciului de la Budapesta. frustrarea mea, neputinta lor, rusinea noastra. rezultatul l-am aflat a doua zi, ma gandeam ca o sa vad un 3-1 umilitor si nu un 2-2 norocos.
urmeaza Olanda, Tamas si Radu par batuti in cuie pe benzi, succes Piti, sper sa nu iei mai mult de 3, ca de dat n-ai cum sa dai vreunul!

Xbotz (9 comentarii)  •  24 martie 2013, 15:30

Pana la urma,impresia jocului de la Budapesta este una foarte proasta dar totusi jocul prestat de nationala Romaniei a fost unul bun.Nu a fost cea ce se astepta,cea ce se cerea dar totusi,ganditi-va ca Olanda a jucat cu Estonia si nu a dat tot cea putut.A dat doar un sfert din ce putea asa si Romania.Pe langa ca a prins o zi nefaspta,nationala nu a jucat la capacitate maxima.Nationala insa a dominat si in prima repriza au ratat ocazi una dupa alta.In a 2-a repriza i-au tinut 45 de minute pe unguri in sah.Daca nu era Stark,Romania castiga 2-1 la Budapesta si toti am fi inceput sa felicitim jucatorii si antrenorii.In Olanda,putem sa speram.

bissi (2 comentarii)  •  24 martie 2013, 15:43

Ce mai conteaza.Bine ca am luat 1 Punct important.Ce a fost si ce na fost nu mai conteaza.Important este sa ne trezim si sa facem un joc bun in Olanda.Nu avem nimic de piedut.Trebuie mers la victorie , chiar cu riscul de-a lua 4 sau 5 goluri.Repet nu avem nimic de pierdut.Trebie sa jucam deschis , la risc. Pantelimon-Tamas,R.Stefan,Chiriches,Rat-Pintili,Bourceanu-Torje,Chipciu,Maxim-Mutu.Poate scoatem 1 Punct.Important este sa batem restul ce a mai ramas in special Ungaria si Turcia acasa si mergem la baraj.Hai Romania

antimafia (21 comentarii)  •  24 martie 2013, 15:59

Sincer ma gandesc la faptul ca Piturca e prietenul lui Cacarau, inclusiv de poker – prietenii stiu asta, M.Sandu are de rezolvat problemele cu justitia, n-a iesit (inca) la zar cu numirile noilor procurori pt Parchetul General si DNA, M.Sandu mai asteapta ca de felul lui e rabdator, asa ca asteptam si noi o noua campanie de calificare.

dinu (8 comentarii)  •  24 martie 2013, 15:59

si totusi, ce au facut Dinu si Dumitru in Mexic? Nu cumva Natioanala a ajuns la mentalitatea actuala tocmai pentru ca o prestatie precum aceea e considerata o performanta?

ioan (3 comentarii)  •  24 martie 2013, 16:37

PROBLEMA E CA ACASA AM LUAT 4 ! DESI VENEAM INCREZATORI CA AM BATUT TURCIA! PAREREA MEA , PESTE 3.5 GOLURI COTA 2.70 !

Livia (3 comentarii)  •  24 martie 2013, 17:05

Pai daca ” Bourceanu şi Pintilii au zero la capitolul pase decisive/ofensive ” atunci de ce mai vrem „blocul stelist „!? …Olanda sa stea linistita – nu ii batem nici daca joaca in „8” si aceia beti …

Toni (83 comentarii)  •  24 martie 2013, 17:10

Cristi,
Cand o sa intelegi ca fotbalul nu e matematica ?
Ce tot dai in sus si jos cu statistica ?
Barcelona a avut posesie 80 % in meciul cu Glasgow si a pierdut.
Fotbalul e un joc in care cistiga cel care baga mingea in poarta, cu fundul, cu urechea, nu conteaza.
Nu cistiga cel care face impresie artistica, si da cu calcaiul.
Dinu sau Dumitru or fi jucat ei fotbal acum 40-50 de ani, dar cred ca nu au reusit sa inteleaga fotbalul actual.
Dinu ca antrenor, e cel mai bun istoric al poporului prieten sarb, Dumitru nici la copiii de la Chiajna nu face mare lucru.
Statisticile sunt nule, atat timp cat nu sunt publice, ca exemplu, Stancu a sutat de 3 ori la poarta.

Ca incheiere, Romania a luat 1 punct in deplasare, daca juca frumos si pierdea, erati mai bucurosi ?

Sa nu uitam, Spania a facut egal acasa si tot nu e nimeni suparat.

Marti, prefer sa joace la fel de prost, dar sa vina cu inca un punct.
Italienii, daca tot iti place statistica, au castigat 4 Campionate Mondiale jucand prost si facand 75 % din meciuri egal.

maxima (3 comentarii)  •  24 martie 2013, 17:21

ce sa mai ,daca vom juca asa in continuare sigur ne vom califica peste vreo 20 de ani,hai sa fim seriosi la cum jucam nu avem nici o sansa in meciurile cu Ungaria si Turcia ,iar despre meciul cu Olanda nici o sansa,degeaba se bat cu pumni in piept cei de sus precum Dragomir si ceilalti care asa ii mai ridica in slavi pe jucatori ,cand noi suntem Varzaaaa

danm (22 comentarii)  •  24 martie 2013, 18:06

Eu simt ca in Olanda va fi alt meci si alta nationala. Acelasi antrenor dar mai inspirat. Va fi desigur si un alt rezultat de aia titlul tau desi o ironie, e foarte inspirat.

Michele (4 comentarii)  •  24 martie 2013, 18:18

ii bateam la cel putin doua goluri pe vecinii nostri,daca Domnul Piturca juca pe cartea atacului si schimba sistemul ala care nu avantajeaza jucatorii pe care ii avea la dispozitie Tatarusanu-Luchin,Chiriches,Radu,Latovlevici-Bourceanu-Torje,Mutu,Chipciu-Rusescu,Keseru

radu (73 comentarii)  •  24 martie 2013, 18:26

@ antimafia
Pleaca ma de aici cu mizeriile tale politice. sti un nimeni cu aere, vii tu cu tampenii de papagal! Cacarau esti tu si neamul tau de nulitati!

VladM (1 comentarii)  •  24 martie 2013, 18:47

Problema nationalei nu a fost doar selectia gresita sau primul 11 gresit. A fost atitudinea, am fost letargici atat pe faza ofensiva unde am jucat fara benzi, asta in special din cauza fundasilor laterali lenti extrem de limitati pe faza ofensiva(Tamas a jucat doar minge lunga, prada usoara pentru fundasii unguri),cat si pe faza de tranzitie unde pressingul nu a fost agresiv, pe alocuri fiind chiar absent din partea celor 4 din fata (e de neconceput ca niste cvasi-debutanti ca stancu si grozav sa nu isi dea viata pe teren cum se spune in limbajul de lemn al fotbalului), dar si pe faza defensiva unde nu am fost deloc agresivi. Fazele fixe nu le mai pun pentru ca alea deja is boala grea pentru echipele romanesti si asta denota indisciplina (Da..indisciplina in echipa satanicului Piturca). E inadmisibil ca din 10-12 faze fixe la poarta noastra sa nu vedem macar vreo 2-3 cartonase galbene pentru tineri prelungite inainte ca faza fixa sa fie executata(vezi Celtic-Juventus…lectie de aparare la faze fixe din partea italienilor..si Conte nu e vreo Satana).
Ati pomenit de Bourceanu si Pintili. Ei nu dau pase filtrante nici la Steaua, sunt doi mijlocasi agresivi care pe faza ofensiva se limiteaza la pase simple si precise, din cei doi Pintili avand veleitati de mijlocas box-to-box. In jocul Stelei amandoi paseaza foarte mult cu fundasii laterali(care in meciul cu ungurii nu au existat) si cu omul din spatele varfului(care iar nu a existat). In concluzie..daca ei la Steaua nu fac lucruri iesite din comun, cum ar fi putut sa o faca la nationala cu Stancu si Grozav in fata lor si cu Tamas si Radu in spatele lor?
Faptul ca echipa nationala ar trebui facuta pe scheletul Stelei e deja un cliseu si eu as gandi altfel. Ce jucatori romani ar putea aduce un plus instantaneu in angrenajul Stelei? Unde are Steaua probleme? Poate un atacant gen Mutu ar aduce un plus.
Si toate aceste discutii despre scheletul Stelei ar fi complet inutile daca echipa nationala nu ar aborda acelasi stil de joc cu al Stelei, acel fotbal modern, agresiv cu tempo ridicat, cu posesie, cu contraatac la nevoie. Pentru ca in ultimii ani intotdeauna echipele nationale de succes au jucat cu scheletul si stilul de joc al echipei de club dominante. 2006 Italia cu un joc foarte pragmatic pe stilul lui Juventus(campioana Italiei), 2008-2010-2012 Spania stilul si scheletul Barcelonei, 2012 Italia stilul si scheletul lui Juventus(un stil de joc diferit de cel italian clasic).

seba (157 comentarii)  •  24 martie 2013, 18:50

mi-a placut ideea cu „recitalul” de la budapesta si cu recomndarea „olandezi, feriti-va!” :)))))

Buggie (2 comentarii)  •  24 martie 2013, 19:15

Vorbe-n vant! Singura concluzie e ca NU AVEM VALOARE!! Sa fim seriosi, avem doar jucatori mediocri, care se zbat la echipe mediocre din campionate mediocre. Treaba cu Steaua, e relativa. Scheletul Stelei…. scheletului Stelei este linia de mijloc pana la urma, o linie de mijloc care distruge, in niciun caz nu construieste. Avem un Bourceanu si un Pintili care nu prea se inteleg cu mingea, doar cu degajarile. Atata timp cat numarul 10 a disparut din fotbalul romanesc de muuult timp, e greu sa ai pretentii sa vezi un meci frumos, creativ. Si ma refer la acel numar 10 precum Hagi, precum Balaci(chiar daca a jucat cu numarul 8), poate chiar un Sanmartean de anul trecut, care scoate 2 adverseri din joc pe un metru patrat. In fond, mingiile plouate de la fundas spre atacant exista la mai toate echipele din liga 1, cu mici exceptii. Deci de unde atatea pretentii? Cu siguranta ca pot fi facute schimbari in echipa de start, dar nu e ca si cum il schimbam pe Stancu Bogdan cu Iniesta ori pe Gicu Grozav cu Ozil.

grama (11 comentarii)  •  24 martie 2013, 19:30

Oricum, suntem penibili si chiar daca am merge la baraj sa nu ne imbatam cu apa rece: putem pica cu Franta sau Spania, Portugalia sau Danemarca, Irlanda sau Israel, ori Belgia sau Suedia, Croatia, etc, oricare dintre aceste echipe ne spulbera intr-un dublu meci posibil. Asa ca vom vedea aproape 100% 2014 WC la TV.

Duralex (5 comentarii)  •  24 martie 2013, 19:39

Fain articol…..
Eu a-si completa….Olanda Venim,sintem ciuca batailor !!!!
Restul e doar speranta desarta,autosugestie pt un alt fel de fotbal pe care il asteapta de la echipa nationala intreaga suflare,fotbal care se dovedeste o turca veritabila sub comanda lui piturca.

calinescu_ (33 comentarii)  •  24 martie 2013, 21:14

VA JUCA EXACT CE-I ANTRENEAZA SATANA , ADICA TZURCA ….!!!!
PITZURCA A FOST INLATURAT DE LA NATIONALA PENTRU MECIURILE PENIBILE DE LA EURO ….!!!
CE ASTEPTARI SA AVEM DE LA EL ?????
EL NU JUCA CORECT NICI LA POKER , EL JUCA LA MICA CIUPEALA SI LA CACEALMA ….!!!!
ASTA O FACE SI IN FOTBAL …!!!

radu muntoiu (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 0:33

pantilimon

luchin – tamas – radu – rat

chipciu – chiriches

torje – keseru – maxim

mutu

emg (18 comentarii)  •  25 martie 2013, 0:33

pazea!

octavian (9 comentarii)  •  25 martie 2013, 3:13

Pe vremea celor „mari” Dinu si Dumitru (anii ’70) eram baiat de scoala si ma durea sufletul pentru fiecare meci al oricaror Romani.
In ’72 Romania a luat’o de la Ungaria intr’un triplu meci. Pntru ’74 ne-a eliminat RDG. Dinamo n’a reusit niciodata sa ajunga in primavara. Steaua a ajuns odata si a fost eliminata de Bayern. Dinu a reusit sa fie suspendat de UEFA vreo 6 etape care s’au scurs in vreo 3 ani pen’ca Dinamo era de fiecare data eliminata in doua meciuri…
Iar in Mexic am luat doua batai si i’am batut pe Cehi cu 2-1.
Iar de viteza, pe vremea aia temporizam, adica eram tot cu vreo douazeci de ani in urma. Mai nimic de posvestit la nepoti.

para ioan (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 8:52

Cristi,hai să nu o dăm după cireș și să o spunem pe aia dreaptă!!! Noi nu am câștigat în Ungaria numai pt. că nu a vrut ”nea” Piți. Dacă-l întrebai pe antrenorul ungurilor ce echipă și-ar dori să bage Piți pe teren pt. a avea șanse la un punct, sigur asta de vineri era.
Dar el cu bășinile lui de antrenor mare(ce se crede)nu-și va recunoaște în veci greșelile ci va continua cu alibiuri.
Cristi,cu Olanda va băga echipa corectă (cu mai toți cei de la Steaua) și alibiul lui va fi în felul următor:
Varianta 1: pierdem cu Olanda- atunci va spune că i-a băgat pe jucătorii de la Steaua cum am vrut toți și am luat bătaie(deci noi suntem vinovați).
Varianta 2: victorie sau egal- atunci va spune cum ce schimbări inspirate a făcut el în echipă și ce antrenor mare e(tot noi suntem vinovați că n-am avut încredere în el). Deci hopa mitică pokeristu e tot în picioare!!!!

amerikanul (2 comentarii)  •  25 martie 2013, 10:25

in olanda batem la 4 goluri diferenta de fus orar!!

speedy (50 comentarii)  •  25 martie 2013, 10:27

cred ca olanda ne va bate rau. 3 sau 4 la zero

speedy (50 comentarii)  •  25 martie 2013, 11:11

radu muntoiu> ce e cu insiruirea aia de nume? reteta unei infrangeri usturatoare cu olanda? sau ce?

ovi (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 18:14

Noi astia de virsta a doua il urmarim pe Piturca de vreo 30 de ani de cind se dadea mare atacant dar nu aprins nationala decit de putine ori. Il injuram pe Piturca copios cind incerca sa devina atacantul care se vroia al doile Lacatus. Nu-i ajungea nici pina la mijlocul pantalonilor lui Lcatus. Memorabila ramine faza cind a „inscris” cu ceafa la un meci la care portarul advers a reusit o degajare scurta in partea din spate a „mansardei” lui Piti. Acum e „antrenor”…de nationala???…Piturca…??? vai de capul nostru si de …ceafa lui. Si din cauza nulitatii asteia nu au loc aici antrenori adevarati ca Lucescu sr. sau Dan Petrescu. Normal lui Mircea Nasu Sandu nu-i convine ca cineva sa-l calce pe bombeuri iar mafia Behecaliana trebe sa-si umfle chimirele. AFARA DIN FOTBALUL ROMANESC MAFIOTILOR, PUNGASILOR, SI HOTILOR

Comentează