Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Măcelul numit box

Ne-am simţit lezaţi de înfrîngerea lui Bute, acum dorim revanşa. E forma noastră de răspuns la schizofrenia generală.

Imagini greu de privit din care ţîşnesc întrebări de-a valma. Ce fel de sport este acesta în care doi bărbaţi (mai nou […]

luni, 28 mai 2012, 5:48

Ne-am simţit lezaţi de înfrîngerea lui Bute, acum dorim revanşa. E forma noastră de răspuns la schizofrenia generală.

Imagini greu de privit din care ţîşnesc întrebări de-a valma. Ce fel de sport este acesta în care doi bărbaţi (mai nou şi femei) intră în spaţiul numit ring – „careul magic”, dragilor! – cu gîndul să se anhileze? Să se nimicească. Sîmbătă noapte, dezumanizarea a purtat chipul lui Bute, de-a lungul timpului alte creiere s-au transformat într-o pastă cenuşie sub pumnii celor mai puternici. Lecţia boxului este simplă. Cel mai puternic de azi şi de mîine este victima de poimîine, carnea care urmează a fi tocată de viitorul campion, cel care vine la rînd, cu muşchii umflaţi, cu organele intacte şi mintea încă limpede.

Călăul de acum se numeşte Carl Froch, dar ficatul şi splina lui ştiu deja ce urmează. Cruzimea boxului este gustată în continuare de public şi nu putem nici măcar să spunem de o anumită categorie de public. Persoane cu nivel intelectual respectabil, cetăţeni care au citit biblioteci şi au ascultat kilometri de Bach prizează „nobila artă”. Distinşi domni şi elegante doamne care privesc extatic Le Tour, ignorînd tematic banalitatea fotbalului, ei toţi, aceşti „ei” care nu au nici o legătură cu inşii degradaţi, primitivi şi marginali care ne închipuim noi că populează sălile de box, aceşti „ei” cultivaţi îşi iau porţia de sînge prin box, în direct cu ajutorul LED-urilor care transmit tot mai HD, tot mai clar.

E tot mai clar că avem o problemă, cel puţin noi, cei care nu vedem frumuseţea şi provocarea acestui măcel. Măcelul numit box, boxul numit sport. Nu, mulţumim!

Oroarea nu ar fi căpătat un contur definit dacă dragii noştri compatrioţi n-ar fi fost interesaţi acum de data revanşei. Tristeţea desfigurată a lui Lucian ne-a alimentat cîteva regrete, apoi ne-am revenit. E întreg, l-am văzut noi la conferinţa de presă! Şi era lucid. Deci vrem răzbunare, dar nu în contul lui, ci într-al nostru! Noi ne-am simţit lezaţi de knockout-ul provocat de Froch. Noi şi nu Bute trăim în universul virtual construit de promotori şi de samsari travestiţi în binefăcători. Fiindcă dînşii vorbesc cu tîlc, cu subînţeles.

Ca şi specialiştii apăruţi de prin toate gangurile unde dreptatea este a celor cu pumnul mai greu şi cuţitul mai lung. Ni se dă de înţeles că planul de bătaie nu a fost urmat întocmai, pe la colţuri se şuşoteşte despre un blat. Ce fel de blat este acela în care un protagonist se află la cîteva lovituri distanţă de moarte? Ce fel de lume este aceea care ţopăie de nerăbdare în aşteptarea meciul revanşă? Poate că e lumea reală despre care vorbeau Froch şi Ward, adversarii de care Interbox-ul l-a tot ferit pe Lucian Bute. E lumea care gustă violenţa. E lumea noastră în care poţi paria pe orice. Totul are o cotă. Umanitatea are cotă 1.200.000 la 1 ca să triumfe în meciul cu animalitatea. Era bursa lui Bute în meciul cu Froch.

Comentarii (65)Adaugă comentariu

Gabriel Bratu (30 comentarii)  •  28 mai 2012, 18:12

Domnule ziarist, lasati boxul daca vi se pare animalic si delectati-va cu vesnicul fotbal. Asta este visul suprem al ziaristului roman, sa se interzica toate celelalte sporturi si sa ramana, in sfarsit, numai fotbalul…

je (53 comentarii)  •  28 mai 2012, 18:23

Adica nu a avut nici o sansa?
Am vazut lupta intre Ward si Froch! Froch a fost lovit rau de tot, dar a ramas mereu in picioare. Am spus, atunci, colegilor mei ca, contra lui Froch o sa fie alt meci. Si, a fost, din pacate pentru noi dar si pentru Lucian!

As vrea sa discut despre alte aspecte si anume:
1. Care a fost strategia meciului?
2. Cine isi va asuma responsabilitatea infrngerii?
3. Ce i-a spus Larouche lui Lucian, la sfarsitul reprizei a treia?
4. Daca antrenorul tau vine si te intreaba daca poate opri meciul, inseamna ca nu este pregatit!!!!
5. Au avut un plan B, un back-up? Nu cred!
6. Interbox nu este umare club, ba din contra; acum 12 ani nu auzise nimeni de ei; era intr-o sala de sport vai mama ei…noroc cu Doroftei….au iesit din anonimat pe ficatul lui Dorin! Dar, au ramas la acelasi nivel ca nivel de pregatire.
7. Profesionalism: zero. Si va dau cel mai bun exemplu, din pacate, de un penibilism rar! Dupa meci, in timp ce Bute statea de vorba cu ziaristii, a aparut Larocuhe langa el, a stat putin, nu a facut nimic si a plecat. Doua minute mai tarziu, vine iar si …ce face?!!! Incepe sa-i tapeze ochiul stang a lui Lucian!!!! Pai am si eu o intrebare: Larouche este medic sau antrenor?!! Raspuns nici una nici alta!!!!!!!!

Alan Dala (2 comentarii)  •  28 mai 2012, 18:26

Felicitari pentru articol! Mi-era teama ca sunt singurul care detesta acest „sport” care in esenta lui are ca scop distrugerea fizica a adversarului. Placerea cu care urmarim acest masacru carnal, demonstreaza ca in fond ramanem doar niste brute insetate de sange iar cele citeva mii de ani de civilizatie nu pot sterge codul genetic implantat de catre „mama natura.”

vasile (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 18:28

Un punct de vedere corect. Cine mare are dubii sa urmareasca meciul Kessler-Froch in care doi „oameni” isi cara pumn dupa pumn in cap, tatuati, cu cercei in ureche, samd. Din cate am inteles Froch deja are probleme cu memoria, nu e de mirare ca va ajunge precum Ali, tremurand tot si suferind de Parkinson. Dar, precum observa si Dl. Geambasu, the show must go on! Se fac prea multi bani aici si instinctele primare ale unora sunt greu de satisfacut…

cezar prusac (25 comentarii)  •  28 mai 2012, 18:36

@Gabriel – minunat comentariu’

Murmurel (4 comentarii)  •  28 mai 2012, 18:42

Stimabile, adu-ti aminte de amforele greciei antice, pe care erau infatisati marii atleti, printre care si luptatotori daca nu de box, de o forma antica a acestuia! Lipsa voastra, a „jurnalistilor” de azi, si d-ta esti printre primii vizati, sclipiti numai prin obtuzimea opiniilor, lipsa de cultura generala si de limba romana. Daca nu-ti place nu te uiti cum nici eu nu ma uit la Jiji Becali, mentorul vostru in ale culturii! Simplu! Nu va fie cu suparare D-le :-)!

dan (113 comentarii)  •  28 mai 2012, 18:42

Placerea aceasta de a participa intr-un fel sau altul, fie chiar si privind, la evenimente mai mult sau mai putin sportive (inainte lumea se delecta cu intrecerile intre gladiatori) face parte din latura cruda a speciei umane. Sa nu uitam , pentru ca nu avem voie , toate razboaiele care definesc istoria omenirii si milioanele de victime . Oameni ucisi de catre semenii lor. Ne convine sau nu , ASTIA suntem. Pretextul ca aia sau cealalta inseamna de fapt un sport, o „arta” de a „incrucisa” ceva , e doar incercarea de a ambala frumos sau macar digerabil uratul din noi.

Murmurel (4 comentarii)  •  28 mai 2012, 18:44

…este ca sclipiti … graba!

andrei30 (12 comentarii)  •  28 mai 2012, 18:44

Omenirea isi cultiva de cateva mii de ani gustul pentru „sporturile” violente de la luptele de gladiatori in arenele romane pana la galele K1. Asta e natura umana, nu inteleg de ce te ofuschezi ca o primadona, macar in ring sunt doi barbati care si-o dau parte-n parte (asta daca nu e blat), e adesea de preferat o competitie directa uneia in care ti se baga cutite pe la spate. In fotbal vezi destule din categoria asta. Asa ca daca esti spasmofil cand vezi sange, uite-te doar la fotbal, un sport nobil nu-i asa?
P.S. Mai e un „sport” numit vanatoare, in care alergi cu pusca in mana niste animale nevinovate, si nu fiindca ti-e foame, ci fiindca iti place sa vezi sange. Tot asa, un „sport” multimilenar. N-ai sa schimbi tu natura umana Geambasule, sorry.

alchimist (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 18:47

un articol foarte corect, exact cum gandesc si eu, arata exact ca imparatul e in pielea goala, sa nu mai pretindem ca boxul este altceva decat o pornire animalica, in primul rand pentru cei care privesc asa ceva. E adevarat ca boxul a fost sport olimpic in antichitate, dar tot in antichitate existau si lupte cu gladiatori pe viata si pe moarte si piese de teatru in care unii actori erau ucisi pe scena pe bune, pentru a face piesa mai realistica. De ce sa nu reactualizam si formele astea de divertisment?

Florin (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 18:47

Boxul e ca viaţa.

gelu (3 comentarii)  •  28 mai 2012, 19:07

D-ul Geambasu, nu ati inteles absolut nimic din box, si probabil ca nu o sa intelegeti vreodata. Debunaseama il confundati cu MMA sau bataile de strada. Boxul nu are nimic de-a face cu aceste sporturi extreme, el este o arta in care de regula triumfa nu brutele ci cei rafinati, cu o tehnica superioara, care nu se duc la omor ci puncteaza pe atacurile adversarilor. Mayweather, Ali, Sugar Ray, nu sunt si nu au fost niste brute asa cum crezi dumneata, ci boxeri tehnici, cu o miscare in ring ireprosabila care su castigat tocmai pentru ca au evitat macelul si nu au cautat sa-si omoare adversarul ci sa-l atinga prin contre naucitoare. Viteza, miscare, tehnica, combinatii. Asta e boxul, o arta

Catalin_ (13 comentarii)  •  28 mai 2012, 19:11

@Gabriel Bratu
Nu cred ca acest articol este facut contra-box . Eu am avut imaginea dura a boxului cu fiecare rand citit in plus. Si cred ca are dreptate ! Cu totii am avut un gust amar si toti ne dorim revansa lui Lucian . Ceea ce nu realizeaza multa lume care comenteaza despre acest sport, este ca Box-ul nu este un simplu sport ! Box-ul este sportul care iti omoara sanatatea cu fiecare runda scursa. Pentru pentru un meci de box profesionist te pregatesti 7-8 luni pentru a scapa cu viata din ring . Si dupa acele 7-8 luni in care te simti cel mai puternic din lume, dintr-un pumn visul ti se naruieste si te trezesti plin de sange la podea…. in uralele publicului. Majoritatea care l-au contestat pe Bute, sau care au crezut in el si cer revansa nu se gandesc ce este si in mintea lui Bute in acest moment. Cata dezamagire, cate intrebari, cata durere fizica…. numai el stie. Cred ca in acest moment….Lucian Bute nu-i doreste nici lui Froch acei 12-16 pumni decisivi, in plina fata, pe care i-a primit el si totusi s-a ridicat in secunda 6 a numaratorii . Multi spun ca acest sport este un sport intre batausi, oameni care au avut boxul ca singura solutie in viata. Pana ca si Froch ne demonstreaza acest lucru ! Toti l-am perceput ca un bataus, un killer nascut din suburbiile orasului natal, cu ura de viata si de oricine. Froch ne-a demonstrat ca este un sport de Gentlemani. Chiar si dupa o victorie foarte categorica si-a pastrat mintea limpede si a spus ca acum stie de ce Lucian Bute provoaca atatea K.O-uri. Cu siguranta din afara ne gandim ca nu este o mare problema sa primesti pumni protejat de manusi, sa-ti rupi nasul sau sa-ti curga ceva sange . Ceea ce nu vede majoritatea este ca acest sport poarta greutatea unui luptator x 3-4 kg-forta la fiecare lovitura. Acesti oameni se pregatesc 7-8 luni pe an pentru a iesi de acolo invingatori intr-o lupta cu viata care este mai presus de cea cu adversarul . Fireste ! Fiecare vizeaza victoria, dar daca Lucian Bute nu era pregatit sambata seara….probabil era in coma dupa acei 12-16 pumni clari . Cam aceasta este realitatea Boxului profesionist. Salut acest articol pentru ca o arata exact asa cum este el ! Cand cineva da in Lucian Bute dupa acest meci sa se gandeasca la ceea ce inseamna si implica box-ul profesionist. Sa-si puna in maini o pereche de manusi si sa se dueleze cu cineva cunoscut . Sa-si arda 3-4 pumni in nas si sa incerce sa loveasca 3 minute (o runda) . Dupa care sa se gandeasca ca cel care l-a batut pe Lucian Bute are forta intr-un pumn 4x greutatea sa transformata in kg-forta. Am impresia ca din acel pumn esti mort ! Lucian Bute a primit 12-16….si s-a ridicat in 6 secunde . Probabil pana la meciul revansa, Lucian se va pregati mai bine si va fi mult mai motivat. Probabil isi va lua centura inapoi si toti il vor admira inca o data pe Lucian Bute . Dar pana atunci….toti sa se gandeasca ce sacrificii a facut (si face de 18 ani) acest om pentru a merge pe picioare dupa meci si sa mai ofere si declaratii de presa.

inosanto (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 19:24

In box cateodata castiga cel mai puternic, cateodata castiga cel mai rapid sau mai bine pregatit fizic, dar in ziua de azi la nivel inalt castiga cel mai adesea boxerul inteligent, mai puternic din punct de vedere psihic.

Boxerii reprezinta cel mai bine dintre toti atletii intruchiparea dorintei de a-ti invinge adversarul, de a fi mai bun. Isi antreneaza corpul si se pregatesc mental pentru asta. Sunt masinarii de lupta umane, intreaga lor fiinta tinde spre perfectiunea corpului uman pentru lupta, confruntare, supravietuire; de asta sunt atat de apreciati de oameni din cele mai diverse medii sociale. Pentru ca ei au curajul sa intre acolo in ring si sa etaleze conditia la care poate ajunge corpul uman. Nu cred ca exista sport in care sa fie etalate mai multe calitati fizice si trasaturi ale caracterului uman decat cele etalate pe parcursul unui meci de box (vointa, inteligenta, viteza, forta, rezistenta atat fizica cat si psihica, ego etc.).
Boxul ca si sport este foarte bine reglementat, sportivii protejati. Rar se mai intampla ca boxerii sa ajunga cu sechele. Cei care practica cunosc riscurile la care se expun, riscuri mai mari sau mai mici care exista in orice sport. Rugby-ul mi se pare mult mai periculos si chiar mai lipsit de finete decat boxul.

Violenta face parte din viata, dar sa nu-mi spuneti domnule Geambasu ca cei care au pumnul mai puternic conduc societatea din ziua de azi, ca vad ca de asta v-ar fi frica.

Nu va place, nu va uitati, dar nu-i faceti pe altii brute insetate de sange.

O zi buna va doresc!

marian ivan (3 comentarii)  •  28 mai 2012, 19:26

negustorule de cai, ocupa-te de hipism, nu de box. boxul este o chestie prea complicata pentru tine.

Vlad (5 comentarii)  •  28 mai 2012, 19:31

Fiecare sport in sinea lui arata o latura animalica a omului,asta suntem,candva demult evolutia ne-a dat un avantaj si ne-a transformat in pradatori apex si chiar daca de-a lungul timpului ne-am transformat in fiinte inteligente la baza ramanem tot din carne si oase cu o dorinta mai mare sau mai mica de supravietuire si/sau dominare si/sau putere si cu asta trebuie sa ne impacam.asa am fost si asa vom fi mereu,este condimentul vietii noastre umane si pana vom ajunge zei ne vom plia in continuare pe legile naturii chiar daca fiind creativi si inteligenti am reusit sa le adaptam propriei noastre vieti.cei care nu inteleg lucrurile astea ori sunt frustrati,fie pt ca sunt slabi fizic sau psihic,ori sunt prea indoctrinati de religie…domnule geambasu,dvs nu ati injurat niciodata sau nu ati simtit niciodata nevoia de a va face dreptate cu pumnul nu ati lovit pe nimeni in viata dvs,nici macar o insecta nu ati stalcit?inainte de a-i judeca pe altii priviti in ansamblu asupra vietii omului atat din prisma vremurilor actuale cat si a celor trecute…

cristian (130 comentarii)  •  28 mai 2012, 19:37

Un articol nereusit si atat!

Cristi (12 comentarii)  •  28 mai 2012, 19:39

Felicitari pentru articol!
Bute a dat declaratii de bun simt!

Vlad (5 comentarii)  •  28 mai 2012, 19:40

Omul are mai multe laturi care ii compun personalitatea,una este cea nobila(suntem capabili de lucruri marete,suntem capabil sa-i intelegem pe cei de langa noi,sa iubim,sa creem lucruri frumoase cum ar fi operele de arta,etc),dar si o latura animalica,fara de care am fi niste roboti…impacati-va cu ideea si ganditi-va ca si voi sunteti la fel chiar daca nu intelegeti luptele,dar poate va place rugby-ul sau poate intr-o masura si fotbalul,unde se rup oase,se dau lovituri si esenta lui este sa bagi o bila intre trei bare,pare animalic privit din perspectiva asta,dar ne place,e un spectacol…ne ajuta impreuna cu muzica si altele sa nu murim tristi!

MirelRa2 (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 19:51

Probabil si numele „Gelu” este o arta, doar si l-a ales singur omu’… E adevarat, nu avem noi inteligenta necesara sa vedem magia acestui macel, a fotbalului din Romania (o alta mare arta, si la propriu si la figurat), a telenovelelor cu actori de mare clasa sau a manelelor autohtone si portugheze. Suntem noi schizofrenici ca ne limitam la arta din filme, carti sau muzica. Asta e lumea reala, a lui Carl Froch, Gelu, Mircea Sandu, Gigi Becali si Lady Gaga.
Felicitari pentru articol, insa ramane o problema promovarea exagerata a fotbalului, din Romania in special, si excluderea aproape totala a multor sporturi adevarate si sanatoase, care au adus si foarte multe medalii Romaniei, cum ar fi: gimnastica (aceasta chiar poate fi arta), handbalul, inotul, atletismul, scrima si altele.

Cristi (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 19:58

Un articol nereusit si atat, asa cum a mai observat cineva.

MUTU (6 comentarii)  •  28 mai 2012, 20:02

Aveam o urma de respect inainte sa citesc acest articol… e trist sa te numesti ziarist sportiv si sa intelegi boxul in acest fel. Banuiesc ca si rugby-ul este urat si violent si fotbalul e cel mai tare conform domnului Geambas..

hmm (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 20:02

Mai bine scrie de steaua ca lucrurile astea te depasesc. fotbalul e mult mai jos din toate punctele de vedere in comparatie cu boxul. inca odata, scrie de cioban si oile lui. acolo te pricepi.

ovidiu (11 comentarii)  •  28 mai 2012, 20:07

Procentul de comentarii anti-autor si calitatea majoritatii lor explica gradul de audienta al acestui „sport” si aminteste de celebra vorba „Prosti da’ multi!”.

bogdan (2 comentarii)  •  28 mai 2012, 20:12

nici tu nu stii ce-ai vrut cu articolul asta…

Vlad (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 20:24

in sfarsit, cineva pune punctul pe i. foarte corecte observatiile. suntem niste barbari, paine si circ. asta imi aminteste de perioada romana, cand asa zisii barbari erau mai civilizati ca romanii, tocmai ca aveau respect fata de valorile umane si nu promovau violenta. Romanii emigrau la ei pt ca se saturasera de violenta. Violenta extrema a acestui meci nu poate duce la nimic bun

danms (13 comentarii)  •  28 mai 2012, 20:24

Stimate Cristian Geambaşu, acum trei minute te-ai întrebat, în direct la GSP TV, aşa, ca să-i dai satisfacţie lui Vasile Şiman: „da`după Târgu Mureş plânge cineva ?”…
Ai fost răutăcios, urât şi gri …Penibil şi jenant …
DA, Domnule Geambaşu, DUPĂ FCM TÂRGU MUREŞ PLÂNG MULŢI, PLÂNG MULŢI PENTRU CĂ IUBESC FOTBALUL ŞI LE ESTE TEAMĂ CA NOUA LOR ECHIPĂ DE SUFLET SĂ NU RETROGRADEZE !!! Nu plângem după interviurile cu cei ce conduc fotbalul, nu plângem după explicaţiile lui Crăciunescu sau după elicoptere, nici măcar după CD-uri cu desene animate sau cu fel de fel de muzici care se vând odată cu Gazeta ( – pe care, chiar şi aşa, tot o cumpărăm …), plângem după fotbal şi urmărim emisiunile despre fotbal, citim ziarele despre fotbal şi sperăm ca echipa noastră să nu retrogradeze ! Şi-ntre două plânsete, pe cuvânt că nu ne aşteptăm să fim jigniţi, şi-ncă tocmai de cei pe care-i citim/urmărim (/plătim) !!!
Ce este greşit în toată „afacerea” asta ? De ce ne jigneşti echipa şi, implicit pe noi, cei de pe urma cărora trăieşti şi tu, şi încă nu rău, nu-i aşa ?
Azi ai dat în târgumureşeni, mâine, poate, ca să-i faci pe plac lui ICSULESCU ai să zici ceva de rău despre alţii, mai mult sau mai puţin plângacioşi, dar tot SUPORTERI … Ce ai cu SUPORTERII, D-le Geambaşu ?!?!

SPIDER (13 comentarii)  •  28 mai 2012, 20:29

PT. CRISTI…. cand spui ca BUTE a dat declaratii de bun simt, probabil te referi la cele din aeroport, la sosire , cand s-a dezmeticit, si a realizat pe ce lume e . Dar pe cele de om ingimfat, arogant,etc. de dinainte de meci le-ai citit? Probabil NU altfel acum nu mai postai nimic.

ex-pitesteanul (157 comentarii)  •  28 mai 2012, 20:45

destul de filozofic, dar bine punctat. chiar foarte bine

Lulu (5 comentarii)  •  28 mai 2012, 20:45

Nu stiu tu ce doamne elegante si respectabile ai auzit vorbind despre acest sport, insa in mediul meu ingineresc nu am intalnit un singur om care sa vorbeasca despre box si in speta despre acest meci. Ne-ati umplut creierii in acest wknd cu acest meci, pe pagina erau 9 din 10 articole despre cum a fost „umilit” Bute iar acum, tot voi veniti sa ne prostiti in fata cum ca lumea buna se uita la asa ceva. Pardon monçher, iti repet: nu stiu prin ce medii colinzi dumitale… ar trebui sa le schimbi pentru ca nu esti in lumea „buna”…

alex (2 comentarii)  •  28 mai 2012, 20:57

D-le Geambasu acest articol nu e decat o dmostratie de ipocrizie , o demostratie pudobonderie. Am si eu niste intrebari la care nu e nevoie sa raspundeti , doar sa va ganditi la ele si sa trageti inste concluzii.
1.cati boxeri au ajuns in halul in care e Nesu azi ?
2.Cati jucatori au murit pe terenurile de fotbal in ultimii 10 ani de exemplu , si cati boxeri au murit in ring in ultimii 10 ani ?
3.Cati boxeri au iesit in ring din coma , cati de pe terenurile de fotbal ?
4.Ati intalnit la box fracturi de tibie si peroneu ?
FOTBALUL, GIMNASTICA si multe alte sporturi is mult mai periculoase decat boxul .Si trebuie sa fi naiv sa crezi altceva!!!

alex (2 comentarii)  •  28 mai 2012, 20:58

*cateva greseli
din ring in coma

nicuvegas (8 comentarii)  •  28 mai 2012, 21:09

Bute sa trezit asta a fost o lectzie nu numai din Box dar si o lectzie din viata. Esti persoana ta nimeni nu intra in ringu de box cu tine, tu trebuie sa fi puternic mental si fizical si sa dai in adversar cu putere mai ales cand da in tine, fi serios, fi mental puternic si fi rau in ring. La nivelu asta nu este o joaca este o lupta. Noi te incurajam te iubim dar tu trebe sa te bati si sa fi pregatit din prima secunda….BUTE fi barbat si fi persoana ta, serios si rau si tu numai tu potzi sa te schimbi.

nicuvegas (8 comentarii)  •  28 mai 2012, 21:12

BUTE fi ROCKY al nostru. ESTI ROCKY… esti luptator.

cassius clay (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 21:20

Geambasul, nu mi-au placut rautatile tale scrise despre Boloni, dar de data asta chapeau, cum zic frantujii.
Ar trebui sa mai pomenesti cu alta ocazie si de marile cantitati de interlopi pe care sporturile dure le dau Romaniei. Sa nu uitam clanul Corduneanu, de pilda, boxeri si luptatori, unii din ei fiind medaliati chiar pt Romania.
Sportul e un fel de corrida, doar ca la corrida taurul e ceva mai inteligent ca boxerul.

maistor kokir (76 comentarii)  •  28 mai 2012, 21:31

asa e ,totul e adevarat in articol, asta e boxul, poate vorbesc pe langa subiect ,dar Muhamad ALi a fost mare campion, la putin timp dupe ce s-a retras a fost diagnosticat cu Parkinsson ,traind restul vietii ca un campion bolnav … e o lume dura, au patit-o toti , chiar si marii Joe Fraizer sau Tyson au incasat niste batai de neuitat la viata lor …

howard beale (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 21:44

De obicei oponentii din box sunt de valoare apropiata… asa incat scene precum cel de duminica dimineata (brutale de altfel) n-ar trebui sa aiba loc… faptul ca favoritul nostru a pierdut intr-o maniera atat de categorica nu schimba cu nimic perceptia mea despre acest sport… vedem zilnic scene mult mai brutale in jurul nostru… oameni care ingheata de frig din lipsa unui camin, oameni care mor de foame pentru ca nu au bani de mancare… faptul ca doi sportivi se infrunta VOLUNTAR intr-un cadru organizat (fiind constienti de riscuri) pe bani exagerat de multi n-ar trebui sa nasca pareri atat de transante despre natura umana.. articolul acesta poate fi caracterizat printr-un singur cuvant: ipocrizie

nico (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 22:03

ei bine, dar de ce nu apareau articole din astea cand castigau Bute sau Doroftei? cand il vedem pe unu d-al nostru cu fata smotocita, nu il apreciem pe celalat care a fost net superior, ci zicem ca nu-i nimic, oricum sportul asta e o porcarie. si oricum, las ca vede si ficatul lui la anu. sau mai vedem noi in liga campionilor. lipsa totala de fairplay de la niste oameni care ar trebui sa inteleaga in primul rand fenomenul asta numit sport

groparu (13 comentarii)  •  28 mai 2012, 22:18

Nu stiu citi au avut curiozitatea sa vada rezultatele caselor de pariuri din Asia. La meciul lui Bute acesta era dat drept favorit. Cei ce doreau un cistig trebuiau sa parieze pe englez. Ce ce doreau sa aiba un cistig mai mare trebuiau sa parieze ca englezul cistiga prin Ko. Iar cei care voiau ca cistigul sa fie foarte mare (de 100 de ori suma pariata) trebuiau sa indice meci cistigat de englez prin Ko in repriza a V-a prin oprirea meciului de catre arbitru. Lucru care s-a si intimplat! Culmea e ca au fost si cistigatori! In rest Cristi, poti sa verifici si sate mai uiti la filmele vechi ce trateaza partide de box pentru titlul mondial. De multe ori invinsul su stafful sau a cistigat (prin diverse cai) mai multi bani decit invingatorul.

Paul (1 comentarii)  •  28 mai 2012, 22:25

Doua puncte de vedere interesante, insa unul este exagerat.
Eu unul nu pot fi de acord cu egalul pus intre box si animalitate. Intr-o lume in care bombardamente care ucid copii sunt prezentate pe larg la stiri, deseori cu o tenta vadit partinitoare in favoarea agresorilor, nu cred ca boxul reprezinta latura umana cea mai intunecata. Nici macar lupta in ganguri, cu pumni mari si lame lungi nu isi poate gasi corespondetul intr-un sport in care doi oameni urca in ring, pe proprie raspundere, pentru a se lupta barbateste, de la egal la egal.
Mi se pare insa justificata remarca vis-a-vis de orgoliul asa-zis patriotic care-i macina pe multi dintre noi dupa astfel de confruntari. De parca tocmai ne-am luat-o noi, ca popor, pe coaja si trebuie sa ne razbunam. Nu stiu daca o astfel de atitudine din partea fanilor sporturilor de contact este normala. Este vorba de un sport, de o competie, nu de o bataie de strada. La fel ca in tenis sau Formula 1, cineva castiga, cineva pierde. Poate si astfel de atitudini ii determina pe cei care nu inteleg aceste sporturi sa faca anumite confuzii.

emg (18 comentarii)  •  28 mai 2012, 22:32

bravo!

ararat (48 comentarii)  •  28 mai 2012, 22:34

si eu zic ca nu ar trebui sa dramatizam exagerat aceste aspecte ale meciului.A luat si bute cativa pumni, doar nu l-a omorat ala, a luat 2milioane, desi a fost clar inferior. noi vorbim degeaba, iar peste 2-3 saptamani nu mai stie nimeni ce a fost exact, asa ca sa nu ii mai plangem de mila lui lucian, e doar un produs de marketing, asta e adevarul.

ciNicu (3 comentarii)  •  28 mai 2012, 23:42

Exceptional articol ! Multumesc !

George (1 comentarii)  •  29 mai 2012, 1:06

Tu pur si simplu esti prea prost… critici fara sa ai habar

ted (2 comentarii)  •  29 mai 2012, 2:13

Domnule Geambasu
Am citit cu atentie articolul si mi-a placut cum ai scris, dar nu pot fi de acord in totalitate. Boxul este intradevar un sport dur, barbatesc poate pentru unii barbar. Dar daca dumitale boxul ti se pare un sport dur, ce sa mai spunem de bataile de strada numite K1 sau Pride sau UFC in America? Niste asa zise „sporturi” aparute peste noapte si care nu au nimic in comun cu sportul. Boxul este un sport olimpic de la prima editie a jocurilor olimpice moderne, este un sport vechi din antichitate. Este lupta cu pumnii, o intrecere barbateasca numita si nobila arta care te invata sa castigi in mod cinstit si sa pierzi in mod demn. Boxul este ceva special! Macel reprezinta acele pseudo sporturi mentionate mai sus ca Pride(UFC) unde se loveste adversarul cazut si K1 care au aparut repet de 10-15 ani si care din punctul meu si al multora de vedere nu sunt decat niste batai de strada cum sunt luptele de caini care sunt interzise.

bingo (6 comentarii)  •  29 mai 2012, 2:48

gata domne ne-am lamurit, fotbalul e baza, nu trebuie ca la fiecare articol sa ne luati la misto pe cei care apreciem alte sporturi.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  29 mai 2012, 4:59

Nu ai dreptate cu persoanele privitoare de box. In Roma Antica,chiar daca nu ascultau Bach-intelectualii vremii mergeau in arene sa vada luptele de sclavi.Si acolo chiar mureau oameni..Acum „sclavii” sunt milioanari in dolari….Cine vorbeste de blat -nu cred ca-i sanatos—daca se aajungea in repriza 12 si scorul era 10-9 ,da ,poate .Numai ca Froch l-a nimicit pe Bute,cum distrugea Barcelona adversarele sale…Noi,da,poate ne gindim la revansa,Bute insa,dupa ce a incasat -nu cred….Sa traiasca Inter Box ca l-a facut milionar in dolari si La Revedere….Canada,e o tara buna,unde se poate trai extrem de bine vreo citeva vietii cu banii ce-i are Bute acum….Salariul mediu -poate de 2500-3000 brut maxim -iar citeva milioane bune -sigur iti ajung….Si de fapt,in orice loc din lumea asta ,daca vrea sa schimbe….

Mosh Ajun (1 comentarii)  •  29 mai 2012, 5:29

Fara nicio teama de a fi luat la misto de catre fanii boxului ramin la parerea lui Cristian ,boxul nu ar trebui sa existe ca sport ,nu are nimic frumos ,artistic spectaculos ,interesant decit dilema cine pe cine il varuieste la ochi?
Cind doi idioti isi cara pumni la greu iar sute de oameni din sala plus alte citeva milioane de telespecatatori aplauda si tresalta de bucuria macelului nu pot sa ma gindesc la alceva decit ca traim intr-o lume nebuna.

Hai ca dau o bere …asa de Bute

george (3 comentarii)  •  29 mai 2012, 6:08

Domnule Geambasu,

Sunt convins ca sportul, in general, este mai inteligent si mai uman decat il considerati dumneavoastra. Daca puteti vorbi de universul artificial creat de promotori, atunci va reamintesc ca si dumneavoastra, unul dintre ziaristi, ati creat un univers artificial al blaturilor, al mainilor intinse gata sa primeasca „unsoarea” de la Piatra, de la Onesti, de la Bistrita… Ar fi fost mult mai onorabil pentru dumneavostra sa ramaneti mic, mititel in universul dumneavostra si sa ii lasati pe ceilalti fiecare in universul lui.

Andrei Ivan (7 comentarii)  •  29 mai 2012, 7:11

Articol subiectiv si lipsit de argumentare solida. Autorului nu-i place boxul si i se pare brutal. Sa vina cu date statistice concrete prin care sa-si justifice punctul de vedere.

Comentează