Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ciobi, uită-te, a trecut!

Un derby care putea fi cu adevărat reuşit dacă Dinamo arăta ca un lider. Măcar prin atitudine

Capitolul 1. Ciobotariu, Dinamo O echipă cuminte ca antrenorul ei. Hărnicuţă, curăţică, îngrijită, dar neatrăgătoare. Fără tupeu. Aşa a arătat Dinamo în derby. […]

miercuri, 7 decembrie 2011, 12:01

Un derby care putea fi cu adevărat reuşit dacă Dinamo arăta ca un lider. Măcar prin atitudine

Capitolul 1. Ciobotariu, Dinamo
O echipă cuminte ca antrenorul ei. Hărnicuţă, curăţică, îngrijită, dar neatrăgătoare. Fără tupeu. Aşa a arătat Dinamo în derby. Decent. Rimează cu insuficient. Apoi, peste toate, imaginea-simbol a serii. Liviu Ciobotariu îşi ascunde faţa. Nu poate privi spre teren atunci cînd Niculae bate penaltyul. Apoi se bucură, normal. Pe urmă se pleoşteşte la golul lui Rusescu. Şi rămîne aşa. Ilie Stan gesticulează ca un agent de circulaţie şi strigă ca un vătaf pe moşie, Liviu Ciobotariu rămîne calm precum ciobănaşul. Cel mioritic, ce credeaţi? Calm sau lipsit de reacţie? O fi fost bine că a dormit neîntors toată săptămîna dinaintea meciului? 

Tinereţea. Lipsa de experienţă. Teama, frica. Fardate, ele mai poartă şi numele de prudenţă. Dar prudenţa este apanajul oamenilor în vîrstă. Ei cîntăresc riscul, despică firul în patru, îşi găsesc un milion de motive să nu acţioneze. Tinerii acţionează instinctual. Imprudent. Uneori împotriva evidenţei. Tinerii sînt curajoşi, nu tîrşeloşi. Da, ştiu, limbajul este neacademic. Dar aceasta nu este prezentarea unui material pentru o sesiune de comunicări ştiinţifice. Sînt impresii de microbist după o partidă care putea fi mai frumoasă dacă Dinamo se lua de piept cu adversarul, dacă antrenorul avea el însuşi altă stare de spirit. Fiindcă Steaua asta a făcut. A îndrăznit. S-a revoltat. Şi aşa ajungem la Steaua, la Ilie Stan.

Capitolul 2. Ilie Stan, Steaua
Obiectiv pe termen mediu şi scurt. Să rămînă antrenor şi după încheierea sezonului de toamnă. Ţelul imediat al lui Ilie este pe cît de prozaic, pe atît de realist: să ducă Steaua în primul stagiu de pregătire montană după ani şi ani de plajă în Turcia. Obiectiv general şi permanent, să antreneze. Sub presiune sau liber de orice constrîngere, nu contează. Omul vrea să muncească, să îşi facă meseria. În Groapă a reuşit să îmbine utilul cu plăcutul şi cu riscul. Nikolici în locul unuia din mofturoşii juveţi Costea, scoaterea misterioasă din echipă a gladiatorului sîrb Martinovici. Prospeţimea şi curajul pe care le-a insuflat unei echipe căreia nu i-ar strica totuşi cîteva lecţii cu un psiholog. Ilie Stan nu a apelat la mutări geniale, nici nu avea cum, dar l-a dominat pe Ciobotariu prin puterea de a privi terenul. Bărbăteşte, cu ochii larg deschişi.

Capitolul 3. Publicul.

După episodul Vorskla, suporterii dinamovişti au venit iar în număr mare pe stadion. Pronostic. Nu se vor păcăli şi a treia oară. Cotă, 1,01.

Comentarii (51)Adaugă comentariu

Chalex (20 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 12:27

Derby-ul Dinamo-Steaua a insemnat „inceputul sfarsitului” pentru echipa lui Ciobi. A fost suficienta o „numaratoare”, dupa un upercut in barbie, pentru ca la Dinamo sa se instaleze degringolada. Meciul cu Astra va fi unul de totul sau nimic pentru oamenii lui Borcea. Daca pierd acest meci, Ciobi intra in vrie, si de aici… prabusirea!

cristi (5 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:04

…nu faci decat sa-i dai appa la moare analfabetului de Giovanni….Ciobi a facut treaba foarte buna la Dinamo…un derby ramane un derby…este imprevizibil! mancati-l si pe asta de viu!!! lasati ba oamenii sa-si faca treaba!

Murmurel (2 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:09

Pina acum citeva zile era un mare antrenor, civilizat, calculat. Nae Badea aduce numai Yes-mani la club, care fac ce li se spune, intr-un stil comunist clasic. De aici lipsa de OO a echipei, jocul fara vina, etc. Dar asta e presa „sportiva”: Rusescu va fi propus pt. nationala ca a dat doua goluri dar parca pina acum a fost in vacanta!

rsn (7 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:10

ba la urmatorul meci cu Steaua stadionul va fi plin iar dle suporter geambasu: asta o stiti si dvs.

doggy (5 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:22

Esti dinamovist degeaba…faci jocurile impresarilor fara sa vrei! Ce vina are Ciobi ca jucatorii au jucat fara vana? far rautatea care caracterizeza Dinamo? O avea si vina lui dar pana acum are un procentaj f bun ….astea se sterg cu buretele nu?

Vlad (44 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:24

@Chalex
Oricat v-ati dori voi asta, din pacate vine pauza. Chiar daca pierde cu Astra si cu Mures ( eu zic ca nu pierde 6p, maxim 4) vine pauza si termina acolo la 1-2p de lider.
Iar returul este alta mancare de peste.

MARIUS (1 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:29

murmurel a scris foarte bine;oare un meci(la care am multe semne de intrebare)poate sa faca dintr-un antrenor no_name un as al antrenoratului……ILIESTA-CE E ASTA?
Dinamo a comis-o facem parastasul?Eu personal cred ca altele sunt pe acatist.deseori imi este scarba cand vreau sa vad niste stiri sportive si vad numai de depresiile lui ILIESTA SI ALTE BANALITATI OVINE

daniel (1 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:30

Au fost cuminti, pentru ca asa li s-a spus. La sfarsitul meciului , doi oameni(de fotbal! si nu spun cine, dar sunt rude prin alianta, mai nou!) aveau ceva conturi mai plinutze, astfel incat sa poata plati la „roz” placerile lor lumesti! Cam asta ar fi istoria de catva ani, a unui derby, care altadata, rivaliza cu meciuri din campionate la care ne uitam noi acum la tv! Si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa!

wtf (1 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:33

De ce era calm Ciobi? F simplu, stia ca echipa nu va juca nimic pentru ca unii jucatori nu vor face nici un efort sa castige, ba chiar se vor da la o parte (vezi Moti la golul lui Costea) pentru ca s-au pariat sume insemnate la pariuri pe o victorie a Stelei, extrem de improbabila in saptamana de dinaintea meciului dar suspect de realizabila in ziua meciului, cand s-au schimbat cotele ca sa nu fie prea multi la masa impartelii. Este cea mai clara explicatie a paselor repetate si nevrosimil de multe la adversar date de unii jucatori ai lui Dinamo, de exemplu. Sau lejeritatea la marcaj, ori mijlocul inert. Apropo, Danciulescu a atins macar mingea? Pacat ca mizeriile astea de case de pariuri strica un sport care era odata regele sporturilor. Dar sper sa cada candva niste capete, vezi Italia.

claun (3 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:40

iar nene Geambasu!?!?!iar scrii un articol penibil?!?!?daca ar fi cistigat meciul, tare as fi vrut sa vad cum ai fi scris de calmul Ciobi, cit de calm a stat el si a gindit meciul, etc.de ce nu spui ca nu exista rezerve pe banca lui Dinamo?!?!?de ce nu te iei de scirbele alea de becali si de conducerea care nu aduce jucatori?!?!?tu chiar nu ai vazut ca nu avea pe cine sa bage in teren?!?!?felicitari nene Geambasu, tine-o tot asa si clar vei mai lua premii.trec zilele iar tu pierzi notiunea de ziarist, dar o cistigi pe cea de PENIBIL.

costin toader (4 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:42

si daca erai in locul lui ciobi ce schimbari faceai?dinamo si-a tratat adversarul cu nasul pe sus,iar fotbalul daca nu il tratezi cu respect si zambetul pe buze-asa cum a spus cel mai bun antrenor din liga 1 PETRE GRIGORAS-te pedepseste.

ambra blu (189 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:43

groapa se umple doar cind vine steaua sa va bata

eolis (1 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:50

@chalex
poate ca esti orb dar cred ca doar cristi borcea si gigi stiu cel mai bine ce a fost la derby.Daca te uiti un pic pe urmatoarele meciuri cred ca va rezulta urmatoarele:
dinamo bate astra si face 39puncte
steaua bate cfr-ul si face 31puncte
cffr ramane la 35puncte
Nasu’ si cu finu” au spart Berlinu’ ..era o vorba:))

laurentiu1972 (23 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:54

DE obicei Ciobi face schimbarile destul de tarziu , prin minutele 80 , dar pana acum a fost bine , Dinamo inca este pe primul loc , si nu cred ca vreun suporter dinamovist se gandea la inceputul campionatului , ca decat cu un transfer pe Luchin , si fara Torje , Dinamo v-a fi pe locul 1 .
A fost doar un meci pierdut , e adevarat in fata stelei , dar Dinamo ramane pe primul loc

Cota 1.1 (1 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 13:56

de ce? pentru ca oricat de plictisiti am fi de ceea ce se intampla la Dinamo, cateodata mai vrem sa venim pe stadionul ala unde am cunoscut si altfel de trairi. Rar, dar inca putem ignora minciunile legate de aspecte financiare, incapacitatea manageriala a celor de la conducere, lipsa de chef a unor jucatori care sunt prea putin interesati de performanta, stadionul jalnic(incercati sa intrati la peluza in mai putin de 15 minute) si preturile biletelor,”performantele” europene cauzate de proasta strategie etc.

malasu (3 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 14:01

Un meci intre doua echipe modeste care a fost castigat de Steaua pentru ca a speculat mai bine „aerele de superioritate” ale adversarilor incapabili sa-si revina dupa egalare.

ciprian (1 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 14:12

Ciubotariu era laudat inainte de meciul cu Steau. Ca a facut echpa sa joace, ca e asemenea lui Guardiola. Dupa meciul cu Steaua e praf. Apoi cand jucam cu Manchester, de exemplu, ne intrebam cum de au un antrenor de atatia ani si cum de la noi nu se poate asa ceva. (Presa fiind prima care acuza acest lucru).
Pai cum sa fie cand dupa un meci pierdut un antrenor e „praf”, „varza”, dupa un gol un jucator devine „noul Hagi”, dupa o ratare un jucator devine „mascarici” si exemple sunt foarte multe.
Dar asa suntem noi, ne entuziasmam foarte repede, ne declaram dezamagiti foarte repede si uitam tot in 3 secunde. Domnule Geambasu nu sunteti deloc diferit.

ryzzu (1 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 14:18

Ciobotariu este un antrenor bun,chiar daca sunt stelist si ma bucur pentru victoria impotriva echipei Dinamo ,trebuie sa fiu relist si sa spun ca Dinamo este liderul campionatului si pe merit sunt acolo datorita lui Ciobi,un antrenor care are bun simt si un caracter de profesionist atat ca jucator cat si ca antrenor are acelasi stil placut si calm care isi face treaba cu desavarsire si cu profesionalism.Acest antrenor si om tot-odata ,merita tot sprijinul suporterilor si conducerii clubului Dinamo.

DINAMO (4 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 14:23

cristi, cap. 1 si 2 corect scrise! Felicitari! La capitolul 3 esti putin in eroare. Cei mai multi dintre suporterii dinamovisti nu au fost prezenti la derby. In schimb au fost prezenti ffff multi cu bilete gratis, invitatii si adusi cu autocarele (vazute de mine). Ca dovada faptul ca biletele s-au pus in vanzare cu doua saptamani inainte de meci si s-au „epuizat” cu 1-2 zile inainte de meci, in conditiile in care cu alte ocazii se epuizau in maxim 3 zile. Asta s-a vazut si in atmosfera de pe stadion.

panconecaca2 (4 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 14:46

@Vlad ..Intr-adevar returul e alta macare de peste ….insa chiar voi..VOI sunteti cei mai in masura sa va temeti…De cate ori a fost dinamo pe primul loc dupa tur …si a pierdut campionatul ????… Ar trebui sa stai linistit doar daca sunteti la 10-15 puncte in fata locului 2 …..nicidecum la 1-2 p de lider . Expresia campioni de toamna (doar de toamna ) este marca inregistrata dinamo….asa ca nu-ti pune prea mari sperante pentru retur :)))

cla (43 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 15:10

M-A MIRAT LIPSA DE COMBATIVITATE A LUI DINAMO, LIPSA DE REACTIE, LEJERITATEA LUI MOTI, CALMUL LUI CIOBI. NU MA GANDESC NEAPARAT LA UN BLAT DIN PARTEA UNOR JUCATORI, DAR CEVA E PUTRED. PERSONAL CRED CA DINAMO VA BATE CLAR LA ASTRA SI TG. MURES.STEAUA A CASTIGAT PE FONDUL UNUI MECI SLAB FACUT DE DINAMO, NIMIC MAI MULT.MAI EXISTA COMISIILE ACELEA DE ETICA ? IAR PE CIOBI LASATI-L IN PACE , O SA FACA TREABA LA DINAMO DACA ARE LINISTE.DINAMO MEREU A STIUT SA STRANGA RANDURILE, IAR VESTIARUL, FATA DE ALTE ECHIPE A FOST UNIT MAI TOT TIMPUL.

cla (43 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 15:14

CE MA AMUZA CEL MAI TARE ESTE ARDOAREA JURNALISTILOR SI MODERATORILOR TV CARE PRACTIC DACA AR PUTEA AR PUNE STEAUA PE PRIMUL LOC. SE FAC TOT FELUL DE CLASAMENTE, ULTIMELE CINCI ETEPE, DOAR CU CELE DIN PRIMELE SASE, ETC. DOMNILOR, DE CLASAMENTUL DUPA 14 ETAPE ATI AUZIT ? ALA ESTE SINGURUL CARE CONTEAZA…IAR STEAUA ESTE LA 8 PUNCTE DE DINAMO ! RESTUL E…CANCAN…

GRadu (28 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 15:41

Cristi, Dinamo-Steaua a fost un meci slab, in care mijlocasii se intreceau in luminari, in care aceiasi fotbalisti nu erau in stare sa faca un stop la minge daca viteza obiectului muncii era mai mare de 5 km/h, mingi bubuite din motive doar de fundasi stiute samd. A cistigat chiorul pentru ca a vazut ceva mai bine decit orbul.
Ciobotariu nu are un lot mare de jucatori sa-si permita experimente cistigatoare cu piese surpriza. Un antrenor cu ceva experienta stie cum sa blocheze mecanismul dinamovist. In plus, Dinamo este zmeu cu echipele mici si catelus cu cele mari. La Vaslui a pierdut (cu scandal, ce-i drept), la CFR a cistigat (cu scandal, ce-i drept), cu Rapid a facut egal, cu Steaua a pierdut clar.
Steaua a jucat mai bine pentru ca l-a avut pe Brandan, pentru ca Rusescu este in forma, pentru ca M. Costea poate trece in viteza cu mingea la picior doar de Mo(r)ti si pentru ca Stan si-a stiut motiva jucatorii. In rest, jocul le este lent pentru ceea ce se cere in fotbalul european.
Sint curios ce vor face cele doua in etapa urmatoare, caci nu vor avea meciuri usoare.

sayd81 (3 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 16:29

Domnule geambasu va dau doar un singur contra-argument cu privire la afirmatia legata de starea de amorteala a lui Ciobotariu.VALERY LOBANOVSKY.El nu schita nici un gest in timpul unui meci al lui Dinamo Kiev sau al fostei URSS.Nu urla la jucatori pentru ca stia ca el a facut tot ce trebuia la antrenament, iar acele gesturi pe care le vedem la multi antrenori sunt de prisos.antrenorul lucreaza pana in minutul 1, de acolo e treaba jucatorilor.Fotbalul nu e baschet.La baschet antrenorii isi conduc echipele de pe margine mult mai usor.e doar o parere.

Gogu (1 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 16:47

nea cristi, sunt rapidist, dar il apreciez foarte mult pe ciobotariu pentru calm, modestie si profesionalism. E pe primul loc, nu-l mai muscati atata de fund. A pierdut doar al doilea meci din tot turul de campionat.

andreea_nona (1 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 16:56

suntem 2 fete de nici 14 ani dar ni sa scarbit sa-l vedem pe toate canalele de sport pe analfabet,toata ziu becali ,toata ziua steaua,dragi jurnalist si posturi tv va-ti intrebat vreodataba poate li sa acrit si la populatie de atata becalisme.datil dracu de reiting sa joace steaua singura si vb numai de ea.

Adrian (2 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 18:10

Ciobi este cel, singurul responsabil, pentru cum arata Dinamo in clasament acum. Ma iertati ca ma revolt eu, dar daca ar fi pierdut 5 la rand as intelege… Ciobi merita toate laudele pentru ceea ce a realizat la Dinamo, atat si nimic mai mult.. Ferguson in 20 si cat de ani, de cate ori a pierdut ? De multe ! Dar a ramas pentru ca a fost sustinut cum se cuvenea… la noi, dam cu noroi la primul esec, ca asa-i romanu’ bataios din fire 🙂

cata (2 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 18:11

domnule,sunt DINAMOVIST PANA LA MOARTE,

cata (2 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 18:24

domnule,SUNT DINAMOVIST PANA LA MOARTE,dar asa dubios derby intre 2 echipe fanion al fotbalului nostru,nu am vazut niciodata.ce meciuri incrancenate erau pana acum vreo 6-7 ani.acum?ceva suspect de grav,atata timp cat,nu ai vazut un tackling de fotbalist,nu ardoarea aia de a castiga,doar….la casele de pariuri,dar vb aceea,tara arde si smecherii cu banii.sunt sigur ca citesc aceste comentarii,si se amuza pe seama noastra,a celor care pun suflet.mi-e scarba de fotbalul nostru,ne facem iluzii,si avem deziluzii.dragomir,si restul ar trebui sa reflecte la tot ce se intampla.de fapt,la tv se cearta,iar apoi merg la restaurant si rad de noi.nu poti sa fii ipocrit sa nu ti dai seama ca s a intalplat ceva necurat….in rest,vb goale,si bafta la toti…..HAI DINAMO

Bibi (2 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 18:37

Poate cineva să dea cifrele lui Dănciulescu și Cătălin Munteanu din meciul ăsta?
Sunt Dinamovist înrăit de mic copil (am 45 de ani) și sunt plecat din Romănia din 1985, dar am rămas Dinamovist pătimaș până astăzi.
Totuși, nu știu cum pot să-mi exprim dezamăgirea când văd indolența și lipsa de profesionalism a unor jucători care au ajuns ovaționați pe toate tabloidele și lăudați de parcă ar fi un Zidane sau Luis Figo. Mult umfalții noștri au făcut NIMIC în meciul CEL MAI IMPORTANT al campionatului și al carierei lor de „sprtivi”.
Nici nu vreau să mă gândesc la eventualele jocuri de culise, dar vreau să spun că pute a oi la dinamo, și păstorii au MULT PREA MULTE de zis pe la TV si pe GSP. Aduceți-vă aminte de al doilea gol din cupă „va fi autogol”. Tot așa și acum „ne-au spulberat”.
Oierii ar trebui să aibă INTERZIS în Ștefan cel Mare (președinti și suporteri, veri și nași sau mai știu eu ce impresari și alte genuri de târfe sociale).
Scuze domnilor

dubfire (4 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 19:07

Sunt suporter dinamovist. Ciobi spre deosebire de multi „actori” din peisajul fotbalistic romanesc are bun simt. In ceea ce priveste antrenoratul mai are mult de demonstrat. Nu cred ca Dinamo e pe primul loc pentru ca e o echipa buna si cu antrenor pe masura, ci pentru ca celelalte sunt mai putin bune. Rezultatele se vad in Europa si la nationala. La echipa lui Ciobi cand adversarul face presing s-a terminat totul. S-a vazut asta in meciurile cu Brasov,Rapid si Steaua. Interesant e ca Dinamo de obicei facea presing in alte meciuri si ei au fost cei care parea mai obositi desi Steaua a avut meci si la mijlocul saptamanii trecute. te pune pe ganduri asta…..

motanul incaltat (455 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 20:22

pt.andreea_nona:poate pina la 14 ani o sa invatati sa scrieti s-a scirbit corect in loc de sa scirbit.Daca nu o sa ajungeti la fel ca analfebetul(dar nu ca avere) sau a 2-a posibilitate ar fi asistente la Antena 2.

conti (18 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 21:02

A plecat de opt ani de la Dinamo, dar rămîne „cîine” pînă la moarte. Giani Kiriţă se simte bine la Bursaspor. Vorbeşte însă despre Dinamo de cîte ori are şansa. Pentru noul, Kiriţă vrea un nou titlu […] al lui DINAMO.Sa-l aduca pe Giani Kiriţa ,chiar antrenor secund si jucator ,pentru ca e nevoie si de spirit, nu numai de mercenarism.
Poezie si filozofie.Astea sunt cuvintele care caracterizeaza pe Dinamo de vreo 10 ani incoace.O poezie trista parca preluata din scrierile bacaoanului George Bacovia.Daca Nicolae Badea cel care crede ca stapaneste adevarul absolut la Dinamo ar fi gandit lucrurile altfel la Dinamo asta vara si ar fi adus cativa jucatori valorosi,iar Patrascu,Ze Diabate,Scarlatache, Cristian Pulhac, si altii care fac umbra pe teren erau dati afara in vara, Dinamo defila in campionat.Echipa datoreaza acest loc sclipirilor lui Nicolae si Danciulescu.Cand ei nu au jucat bine rezultatele au fost penibile.
Mi-e foarte greu sa mai zic ceva ,dupa aceasta penibila infrangere ,care seamana cu cea din 1979 in fata Argesului .Au fost multe greseli ,de la pregatirea jocului,cu acele plimbari din ziua meciului,cand in fata marilor batalii nu trebuie sa te deconectezi niciodata, pana la schimbarile de cascadorii rasului in ale antrenoratului cu 4 atacanti ,de semianalfabetism, pentru ca s-a rupt echipa in doua ,cu schimbarea lui Alexe si nu a lui Danciu care cu Steaua a jucat slab .Si altele care au facut sa piarda Dinamo in fata unui maimutoi ca Gigi Becali.Daca conduceam Dinamo,mancam pamant si nu ma lasam niciodata ingenuncheat in fata Stelei.Dar nu-mi ramane altceva de facut ,sa sper ca acesti academicieni din loja lui Dinamo au invatat ceva din greselile trecutului si vor redresa corabia care in meciul cu Steaua a luat multa apa si s-ar putea sa ajunga la acel loc pentru care se bat de cativa ani incoace,locul SASE.Poate vor invata ceva si din interviul de mai jos ,dat de cineva, care cu adevarat a mancat jar in toate meciurile cu Steaua ,fie ca a fost jucator sau antrenor.Dinamo ,DACA VREA REZULTATE ,TREBUIE SA FACA CURAT IN OGRADA,DE LA STADION ,LA MANAGEMENT,LA COPII,LA ANTRENORI ,JUCATORI SI LA STRATEGII.
1. Spunea Conti, la May 7th, 2010 at 11:29 am
Prosport.
INTERVIU CU MIRCEA LUCESCU.O lectie pentru actualii conducatori al lui DINAMO.Si nu numai.
Să spunem, din start că acest material a apărut pe site-ul Prosport anul trecut şi că a stârnit reacţii contradictorii. Între timp, Lucescu a mai bifat un titlu de campion al Ucrainei, dar şi, fapt nu mai puţin important, o Cupa UEFA. Ne-am gândit să reluăm interviul, fie şi pentru simplul fapt că atmosfera este mai destinsă astăzi, dar nu trebuie uitat că mâine se împlinesc 24 de ani de la succesul Stelei de la Sevilla. Trecând peste şansa Stelei de a nu întâlni adversari de calibru, de norocul numit Duckadam la loviturile de departajare, trebuie admis că acea performanţă este şi a rămas unică. Mai mult decât atât, repetarea ei ţine de domeniul science-fiction. Se cunosc contrele pe care le-a avut Mircea Lucescu, în primul rând cu federaţia, dar şi cu Steaua, club pe care l-a considerat responsabil pentru ghinioanele care l-au urmărit încă de când a preluat conducerea lui Dinamo, în 1985. Ceva dreptate avea nea Mircea, dar nici Dinamo nu era deloc departe de practicile mai puţin ortodoxe de atunci, dar nu acesta este subiectul articolului.
Interesant este că actualul tehnician al celor din Doneţk urmărea îndeaproape evoluţia “militarilor”, le admira jocul şi, într-un interviu acordat L’Equipe chiar înainte de finala de la Sevilla, a spus clar că Steaua are şanse în acel meci. Sincer, câţi stelişti veritabili ar fi pariat pe propria echipă într-o partidă în care totul, dar absolut totul părea a fi în avantajul Barcelonei? Sigur, Barca de atunci nu era cea de azi, dar la fel de adevărat este că nici Steaua de atunci nu avea nimic de-a face cu Steaua de acum. Şi să remarcăm, pe de altă parte, faptul că “Il Luce” admite sprijinul primit de la stat de echipele guvernamentale, dar merge chiar mai departe şi admite că acestea erau mai numeroase, Victoria sau Sportul Studenţesc fiind două exemple. Am ales traducerea integrală a textului şi adaptarea lui în limba română, credem că este cea mai bună soluţie.
Patrick Urbini, ziarist L’Equipe: “În 1983 şi 1984, Craiova şi Dinamo au arătat că fotbalul românesc este în pas cu timpurile noi, cele două cluburi atingând, în premieră, semifinalele Cupei UEFA, respectiv, a Cupei Campionilor Europeni. Doi ani mai târziu, Steaua a făcut chiar mai mult, reuşind să ajungă până in finala CCE, ultimul act urmând să-l joace în Spania, pe terenul adversarilor, chiar dacă este ceva distanţă între Catalunya şi Andaluzia. Dar, de data asta să remarcăm şi calitatea jocului, o estetică la care românii rămăseseră datori. S-o spunem foarte clar, Steaua practică un fotbal plăcut ochiului. Am luat legătura cu un interlocutor avizat, Mircea Lucescu, selecţionerul naţionalei României din 1981 şi antrenorul lui Dinamo Bucureşti din anul 1985. Ei bine, domnul Lucescu ne asigură: “Reuşita Stelei nu este absolut deloc întâmplătoare. Mai mult decât atât, clubul are tot ce-i trebuie pentru a se menţine la un nivel înalt câţiva ani buni de acum înainte”.
– Mircea Lucescu, când anume s-a produs acest start care a condus la această incredibilă performanţă?
– Totul a început acum doi ani. De fapt, trei oameni au avut un rol determinant în această metamorfoză. Mai întâi, Florin Halagian, care este astăzi antrenorul lui FC Argeş. El este cel care a construit o echipă super puternică aducând jucători noi ca Boloni, Bărbulescu, Bumbescu, Piţurcă sau Radu II. Totuşi, el a fost înlocuit în octombrie 1984, deşi Steaua era neînvinsă în primele şase etape, cu Emerich Jenei. Probabil, eliminarea în faţa Romei i-a fost fatală lui Halagian. Trebuie spus că Jenei este un om de-al casei pentru Steaua, unde a activat ca jucător, iar ca antrenor a reuşit chiar un event în 1976. Să spunem clar că acest Jenei a făcut multe schimbări, iar majoritatea au fost bune. În primul rând a adus echilibru şi asta, în primul rând, pentru că şi el este un om echilibrat şi cu simţul măsurii. Pe urmă, este un om mult mai jovial şi mult mai apropiat de jucători. Nu în ultimul rând a contat sosirea lui Boloni. Să vă explic: Steaua este o echipă care se bazează mult pe jocul în viteză, dintr-o singură atingere, rareori din două. Cu toate acestea, de multe ori jocul devenea haotic, jucătorii se precipitau odată ajunşi în poziţii avansate. Datorită lui Boloni, Steaua a corectat această trăsătură negativă a jocului ei şi i-a permis lui Stoica să se achite doar de partea ofensivă a jobului său, inclusiv să rămână în poziţii avansate de unde îşi poate plasa pasele sau şuturile la care este un foarte bun meseriaş.
– Cum se manifestă această “dulce armonie”?
– Din start, pe categorii de vârstă. Există trei grupuri foarte bine echilibrate: tinerii (Balint, Lăcătuş, Belodedici), bătrânii (Boloni, Stoica, Piţurcă) şi un grup intermediar de fotbalişti cu vârste cuprinse între 26 şi 28 de ani (Iovan, Bumbescu, Ducadam…). De aici concluzia pe care am tras-o şi pe care v-o destăinui în premieră. Steaua are un viitor lung şi frumos în faţa ei, chiar dacă sunt nevoit s-o spun cu limbă de lemn. Craiova a atins semifinala cu Benfica având mulţi jucători experimentaţi, dar cu nişte ani în plus. Pe de altă parte, Dinamo, după semifinala cu Liverpool, s-a văzut văduvită de câţiva dintre titularii care puseseră serios umărul pentru realizarea acelei performanţe: Mulţescu, Ion Marin, Augustin şi Custov, consideraţi prea “bătrâni” pentru fotbalul la cel mai înalt nivel. În schimb, Steaua nu va avea aceleaşi probleme atunci când se va pune problema unei infuzii de sânge proaspăt. Iată încă un amănunt extrem de important şi demn de remarcat: Steaua joacă la fel de eficient, foloseşte cam aceleaşi scheme de joc şi o face de doi ani buni rulând un lot de 13 sau 14 jucători. Această stabilitate, pe care doar la Liverpool am mai văzut-o, înseamnă 50 de meciuri pe sezon cu aceeaşi oameni, o garanţie în plus pentru obţinerea de rezultate. Nu sunt primul care afirm că omogenitatea este condiţia sine-qua-non a obţinerii de rezultate pozitive.
– Cum au evoluat lucrurile la capitolul mental?
– Enorm, din acest punct de vedere. Pofta vine mâncând, astfel că foamea de rezultate i-a schimbat pe zi ce trece pe Piţurcă, Bumbescu sau Bărbulescu, efectiv, “inguardabili”, cum spun italienii, acum nişte ani. De asemenea, a contat foarte mult şi rivalitatea pe plan intern, meciuri care pe care cu adversari, deja experimentaţi, ca Dinamo, Craiova sau Sportul. Conducătorii clubului au dus o politică riguroasă, cu un program detaliat, iar jucătorii nu s-au putut sustrage, aşa cum se mai întâmpla pe vremuri. Să vă mai dau un detaliu extrem de important. La capitolul concentrare, spre exemplu, jucătorii au avut cea mai netă creştere. Nu de alta, dar iau lecţii permanent de la un maestru de karate, iar artele marţiale te învaţă nu numai să crezi, ci şi să respiri, spre exemplu. Şi pe urmă, a fost publicul, cu presiunea sa extraordinară, cu atmosfera de excepţie pe care a creat-o şi căreia jucătorii s-au simţit obligaţi să răspundă. Spectatorii au insuflat echipei dorinţa de a ataca permanent, un fel de agresivitate pozitivă de care adversarii se tem atunci când joacă în Ghencea.
– Hai să vă întreb direct. Sunt lucruri care lipsesc Stelei în comparaţie cu ceea ce poţi regăsi la un club occidental de succes?
În ceea ce priveşte condiţii de antrenament, de refacere, studii video etc, absolut nimic, vă rog să mă credeţi. În România totul este făcut şi gândit pentru a favoriza Steaua, Dinamo şi Craiova. Altfel, nu ar merge naţionala, un proiect la care eu ţin tare mult şi care va avea, cândva, rezultate pe măsură. Spre exemplu, s-a făcut totul pentru a ajuta Steaua, în primul rând aş semnala faptul că internaţionalii stelişti au rămas la dispoziţia clubului, cu o singură excepţie, Boloni. Dar, asta şi pentru că a fost chiar el cel care a dorit să bifeze împotriva Uniunii Sovietice cea de-a 90-a selecţie. Federaţia aranjase chiar în iarnă un amical cu Brazilia care a fost anulat tocmai din acest motiv. Nu avea niciun rost să ne prezentăm acolo fără internaţionalii Stelei. Nu numai că echipa pierdea serios din valoare, dar chiar sudamericanii ne-ar fi bătut obrazul dacă ne prezentam cu echipa incompletă. Pe de altă parte, Steaua a făcut un stagiu de pregătire în Italia, unde a stat trei săptămâni. Aş ţine să remarc aici două mari avantaje: este o soluţie eficace pentru pregătirea meciurilor din sferturilor cupelor europene, ştiut fiind faptul că în Est clima este mult mai aspră şi, pe de altă parte, este obligatorie aceasta deschidere către Vest, de unde avem numai de învăţat. Trebuie să ieşim din această izolare.
– Din momentul în care aţi fost numit selecţioner, aceasta a fost şi principala Dvs preocupare…
– Această politică de deschidere este dorită la cel mai înalt nivel şi, evident, este o idee binevenită. S-o spunem sincer, campionatul nostru, deşi a crescut mult, nu poate trezi nici acelaşi interes, nici aceleaşi pasiuni în comparaţie cu campionatul Italiei, de exemplu. Din momentul venirii mele în postul de selecţioner, contactele cu echipele din Vest s-au înmulţit de patru ori, aici luând în considerare inclusiv naţionalele mici. Acesta este singurul mod prin care putem depăşi acest complex de inferioritate care, din păcate, încă există la nivel mental. De exemplu, Steaua a depăşit această barieră şi noi toţi, cluburile, naţionala, eu personal, avem de învăţat de la Steaua. Deja se văd semne bune, nicio ţară socialistă nu a reuşit, în ultimii trei ani, rezultate mai bune decât ale noastre. Şi la naţională se văd multe lucruri noi. Ne-am calificat la Euro 84, ar fi trebuit să mergem şi în Mexic 86 dacă meciul Anglia – Irlanda de Nord nu ar fi fost aranjat… Uite, până şi juniorii şi cadeţii s-au calificat la turneele finale la categoriile lor de vârstă.
– Să revenim la Steaua. Are şanse reale să bată Barcelona sau va face doar act de prezenţă în finală?
– Sincer, eu cred că Steaua are atuurile ei. Le-am văzut jucând pe amândouă în cupele europene şi consider că formaţia română are o organizare superioară a jocului. Cu asta, bucureştenii vor reuşi să contracareze agresivitatea, forţa şi valoarea individuală a jucătorilor care, teoretic cel puţin, înclină de partea ibericilor. Îi pot face pe gălăgioşii fani catalani să tacă printr-un joc de pase bine echilibrat, de data asta mai lent şi bazat pe posesie, dar şi să încerce contre prin surprindere. Exact cum a făcut Dinamo Kiev în finala cu Atletico Madrid (Cupa Cupelor, 3-0 pentru Belanov&comp n.n.). Steaua se descurcă foarte bine şi în faţa unei echipe care joacă în stil englezesc, cu fundaşii aruncând baloane direct către vârfuri, aşa cum s-a întâmplat cu Anderlecht. Presingul sufocant al “militarilor” i-a scos din ghete pe Scifo sau Vercauteren. În concluzie, orice tactică aplici cu Steaua, e greu să-i baţi.
– O ultimă întrebare, d-le Lucescu. Absenţa căpitanului Stoica, suspendat, va fi un handicap greu de surmontat?
– Ba da, e o problemă mare pentru Steaua şi, probabil, singurul argument în faţa căruia mi-aş mai modera puţin optimismul. Contribuţia lui Tudorel la construţia jocului era esenţială. Dar, să fim sinceri, credeţi că odată ce au ajuns până acolo vor ceda fără luptă?
PS. Autorul interviului, Patrick Urbini, este acum jurnalist la France Football şi, în această calitate ne-a vizitat ţara cu ocazia meciului Franţa – România, 2-2 la Constanţa.

Murmurel (2 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 21:12

Nu e vina lui Ciobi, pt. ca el n-are ce cauta pe banca unei echipe ca Dinamo. E vina lui Nae Badea care nu s-a lasat pina n-a ajuns singurul stapin la Dinamo si acum isi da se4ama ca se pricepe la fel de mult la fotbal ca si Jiji. Nae nu angajeaza pe nimeni care sa-i spuna ca mai bine isi vede de contabilitate si lasa pe altii sa se ocupe de fotbal. Asa a ajuns Ciobi antrenor aproape fara voia lui. Pt. ca e cuminte si nu-i iese din cuvint lui Nae. Daca asa vrea el sa faca performanta …! Mai bine sa vina Lupu sa dea in ei, cel putin el stie ce e ala fotbal!

Mihu (198 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 21:19

Domnule Geambașu, să n-o sofisticăm și să spunem lucrurilor pe nume:
Cap. 1. Steaua n-a jucat grozav, dar a crezut în victorie și a luptat exemplar pentru a o obține;
Cap. 2. Dinamo este la ora actuală una din cele mai slabe echipe din campionat. Fără numeroasele blaturi pe care le-a făcut (5-0, 5-1, 5-0 etc.) era acum la retrogradare, nu pe locul 1.
Cap. 3. Dinamo și-a pierdut suporterii pentru că nu joacă fotbal. Păi, ce, fanii sunt orbi, nu văd ce se petrece?
Altfel, unde s-a mai pomenit pe lumea asta ca formația care conduce detașat în clasament să fie boicotată de suporteri? Să ne amintim benner-ul pe care îl afișau aceștia cu vreo doi ani în urmă: ”Borcea, jucați fotbal nu mai faceți blaturi, pentru că la toamnă iar părăsiți cupele europene din primul tur”.
Cap. 4. Menajându-i pe cei de la Dinamo (conducători, antrenori, jucători), împingând mereu sub preș lucrurile nefirești care se petrec acolo, presa sportivă le face mai mult rău. Ca și suporterilor, care așteaptă de mult o comutare de pe blaturi, pe fotbal cinstit.

Nelu (54 comentarii)  •  7 decembrie 2011, 22:47

Te rog nu-Ti pierde calitatea de ziarist si scrie adevarul , ca aceşti creditori fura clubul si-l siluiesc iar presa scrie la comanda creditorilor si samsarilor care vor distruge clubul .Lăsa-l pe Ciobi ca el e ultimul vinovat.Adevăratul vinovat este cel mereu ignorat -Nicu Badea.

un caine (13 comentarii)  •  8 decembrie 2011, 0:11

Nu Ciobotariu este vinovat pentru infrangerea cu Steaua, ci conducerea lui Dinamo.Meciul acesta s-a jucat intre unii care investesc si care au cumparat crema fotbalului romanesc si altii obisnuiti sa vanda si sa faca profit an de an.Ciobotariu este vinovat ca face jocurile clanului si nu-l joaca pe Stanescu de la echipa a 2-a, ca tot insista cu Moti care e dezastru in aparare in meciurile dificile,ca iese in presa cu declaratii de om supus de genul „imi ajung maxim 2 jucatori transferati in iarna” in conditiile in care echipa asta se face de ani buni de ras in campionat si in Europa.Vinovati sunt cei 3 camatari din conducere in frunte cu Badea care nu investeste nimic.Pana acum nu mult timp se plangeau toti ca aduc bani de acasa pentru Dinamo, pana cand a venit Niculae de la Astra si le-a pus banii pe masa ca sa vanda Dinamo.Deodata „Washingtonul nu s-a mai vandut” si creditorii n-au mai adus bani de acasa pentru Dinamo.

un caine (13 comentarii)  •  8 decembrie 2011, 0:25

@Cristian Geambasu
Cum vi s-a parut atmosfera la meci?Pentru prima data Dinamo nu a avut galerie la derby si totul mi s-a parut anost.Fara cantece,fara coregrafie,fara aplauze,fara incurajari…Fara viata.Oare oamenii astia din conducere nu au inteles ca intotdeauna suporterul are dreptate mai ales cand vad ca de ani de zile Dinamo joaca permanent cu stadionul gol?De ce Dinamo este singurul club din Romania care-si alunga spectatorii de pe stadion(vezi preturile biletelor cele mai mari din Romania, duble, uneori triple fata de cele practicate de rivale, fara investitii in stadion,fara investitii in jucatori,accesul in peluze pe baza de buletin etc)?

EuBaciu (10 comentarii)  •  8 decembrie 2011, 0:31

Ce ma amuza pe mine sunt frustrarile astea evidente,ma rog…eu sunt suporter stelist si chiar infocat,trebuie sa recunosc.Ce e amuzant din punctul meu de vedere e ca dintr o data Dinamo s a metamorfozat intr o echipa sfanta care nu mai vrea sa faca blaturi si nu mai suporta anti fotbalul…ham ham.suporterii(care) cu o medie de audienta de 2000 sau 3000 la meciuri acasa?in cel mai prost meci cand suporterii au protestat pentru meciurile pierdute cu Dinamo 0-1 anul trecut,gol Torje(aka Plangaciosul) si 0-1 cu Rapid,gol Pancu,Steaua tot a strans 1200 si ceva de spectatori.Asa ca eu nu inteleg,sunteti oricum pe primul loc,cat o sa mai fiti acolo,nu stiu,poate o sa va dam o mana de ajutor sambata.Sincer sa fiu,desi pentru multi ar parea un gest de tradare sau eu mai stiu,as prefera sa castige campionatul o echipa din Bucuresti(deci implicit o rivala a echipei mele de suflet)Si de asemenea nu sunt genul de suporter penibil ca atunci cand joaca in cupele europene o rivala sa le doresc raul…Inca o chestie pe care nu o inteleg,intr adevar Dinamo a avut destule faze amenintatoare,faze la care mie unul mi a stat inima,dar,dar!!!Steaua a dominat jocul,in opinia mea in afara de primele 15 min si ultimele 10,Steaua a fost net superioara,nu noroc nu sansa,nu tata!Valoare!Ma bucur din inima ca v am batut,mai ales dupa ce v am luat si cupa si mai ales dupa bulanul de cacat de care aceasta echipa e plina(aviz sezonului trecut cand nu ati jucat nimic nici tur si nici retur dar tot ati reusit sa ne bateti…)Si aviz de penalty uri modul vostru preferat de a mai strecura niste puncte in portofoliu,meritat sau nu penalty ul.Si inca o satisfactie auzind ul pe Moti cu o voce mieroasa cum spune ca:”Nu dorim decat sa fim arbitrari corect”Atat zic:traiasca Avram junior sa ii pupati picioarele si sa ii faceti statuie ca fara el anu trecut erati ca maidanezul fara lesa.Ma rog per total,Steaua a castigat prima runda,urmeaza si a doua si poate cu putin noroc aceasta se va desfasura pe Ghencea,daca nu asta e…ne acomodam.Pana in retur nu pot decat sa va salut si sa va transmit numai ganduri de bine din partea adevaratilor suporteri ai Stelei si din partea baiatului nostru RR!!!

nu-ti iei bac-ul (1 comentarii)  •  8 decembrie 2011, 9:04

@andreea_nona….analfabet??????? ciudat ca tocmai tu mentionezi asta . Pune mana pe carte si lasa comentariile pe site-uri sportive . Tocmai ai facut gramatica knock-out. Cred ca 65% din familia Becali se descurca mai bine decat tine:)))))

gilos (147 comentarii)  •  8 decembrie 2011, 10:23

Nea Geambasule,

Hai sa n-o mai dam cotita, sa-l facem pe Ciubotariu tap ispasitor !
Vinovatul nr. 1 pt starea de la Dinamo este conducerea Badea-Borcea-Savulescu, aflata sub influenta becaliotilor.
Cu cine sa joace Ciubotariu ? Danciu are 35 de ani, Catalin Munteanu la fel, Niculae e terminat … Pe banca de rezerve sufla vantul !
Cu lotul actual , Dinamo nu termina in primele patru.
Cum poti sa faci performanta cand vinzi tot ce ai mai bun si aduci jucatori liberi de contract ?
De ce crezi ca nu mai vine lumea la meciuri ? Nu mai spun ca stadionul a ajuns o ruina trista.
Asa ca, nu ne mai aburi cu Ciubotariu …

adicraciun (14 comentarii)  •  8 decembrie 2011, 12:16

Domnule Geambasu, sunt suporter rapidist. Stiti ce ma amuza cel mai tare la voi, presa sportiva din Romania? Ca pana mai ieri il ridicati in slavi pe Ciobotariu (care poate demonstra si el ca e antrenor daca e lasat in pace). Dupa meciul Dinamo – Steaua a iesit javra de Ioan Becali si l-a atacat pe bietul om. Iar voi ca niste catelusi tinuti in lesa de jegurile de Becalioti, repede sa-i dati in cap. Lasati-va de meserie daca nu sunteti in stare sa aveti propriile pareri pertinente. Si serios, vreau sa vad si eu numai si numai declaratii de la sportivi, antrenori si cam atat. Macar o saptamana sa vad ca nu apare numele niciunui patron, niciunui impresar, niciunui borat care habar nu are nimic, doar da din gura ca un apucat. Iar voi… nimic de zis. Doar ca nu aveti coloana vertebrala.

EuBaciu (10 comentarii)  •  8 decembrie 2011, 22:05

ma uit in acest moment la dinamo-petrolul si nu pot sa zic decat:traiasca si Diaconu! saracul moti…cred ca intr un final e arbitrat corect… glumelor…

zurzu_zurzu (34 comentarii)  •  8 decembrie 2011, 23:40

Un mesaj pt EUBACIU:As vrea sa te mai uit inca odata la meciul DINAMO-STEAUA si sa mi spui si mie cate faze au periculoase Dinamo la poarta Stelei in primul sfert de ora…?Din ce am vazut eu in primul mitan doar 2 una a lui Rus si alta alui M Nicolae,in rest seceta totala pana la bara din lovitura libera executata tot de M Niculae.In total Dinamo are maxim 4 ocazii tot meciul.iar Steaua in afar de goluri ( cadouri ,unul de Balgradean si celalalt de Moti) nici steau nu a jucat mare lucru.Un meci apatic cu o echipa DINAMO foarte modesta si o STEAUA un pic mai dornica de victorie(vezi si situatia dezastru din campionat),practic cel mai slab derby din ultimi 20 ani.
Ar fi bine sa va uitati la meci si sa priviti din perspectiva omului care cunoaste fotbal nu al suporterului „infocat” cum spui tu ca esti si atunci ai vedea mai obiectiv lucrurile.
STEAUA nu o ajuta pe Dinamo daca invinge CFR,se ajuta pe ea insasi sa urce in clasament si sa spere la castigarea titlului.Becalismele astea pe care le rostiti sunt puerile!!El tot batea campii ca DINAMO joca in cupele europene datorita punctajului facut de STEAUA …NU,total cresit,STEAUA intradevar facea puncte in europa,dar a facut pentru ea in primul rand si abia pe urma si alte echipe profitau de acel coeficient…
D aia spun,hai sa gandim matur si sa vedem ca echipele romanesti sunt de la slabe la foarte slabe in joc!!Nu emitem pretentii deloc in europa si ne zbatem intr o mocirla de nedescris in campionat .Nu antrenorii fac echipele si nu antrenorii isi arata pe teren adevarata valoare.Ciuborariu ca si alti antrenori din Romania se chinuie cu materialul din dotare(slab si foarte slab) sa faca performanta si de cele mai multe ori materialul isi arata limita.Oricum DINAMO incearca ceva,incearca sa faca o echipa de tineri,o echipa de viitor,ceva ce nu a mai facut de prin ’97,perioada Lucescu.Pearerea mea este ca ar trebui sa scape si de babalacii ramasi,Dnaciulescu,C Munteanu,M Nicolae si sa pluseze cu tineret si sa astepte explozia acestora in urmatorii ani,alfel nu facem nimic daca tragem de batrani sa faca performanta!
NU TE JUDEC,ITI EXPLIC SI TE SFATUIESC SA VEZI MAI CU PROFESIONALISM ,ASA CUM AR TREBUI SA VADA SI PRESEDINTII DE CLUBURI…SA AI BAFTA!!

Paul (10 comentarii)  •  9 decembrie 2011, 11:35

@ EuBaciu: poate ar trebui sa ne spui cate ceva si de penalty-ul pe care Petrolul l-a primit in meciul cu Dinamo din Cupa Romaniei. Pana la urma au fost doua greseli mari, care nu au influentat rezultatul final…

Ionut (2 comentarii)  •  9 decembrie 2011, 15:23

eu am alta teorie referitoare la acest derby. in dimineata meciului cotele la pariuri erau similare 2-2,5 de fiecare parte. in ziua meciului s-a pariat infinit pe Dinamo si aproape de ora meciului Steaua avea 4,4 la victorie si undeva peste 7 la victorie dupa gol inscris de Dinamo….
nu cred ca dintr-o data Steaua a jucat fotbal si Dinamo a uitat ce jucase pana atunci.
dar poate sunt eu prea rau…

Radu C. (17 comentarii)  •  9 decembrie 2011, 18:16

Un articol de jumatea saptamanii, cand nu prea e nimic de scris.
Ciobotariu e precaut, locul 1 pe care se afla echipa il impinge sa fie asa; plus faptul ca CFR Cluj e la un punct in spate iar Rapid la 2 puncte.
Stii, actionand instinctual, curajos si imprudent cand nu este cazul, poti risca. Antrenorii o stiu mai bine ca povestitorii, cat de usor se pot pierde puncte sau locuri in clasament printr-o mica eroare. S-a vazut de multe ori cum s-au intors rezultate in mod incredibil (Finala UCL 2005, Liverpool – AC Milan 0-3 pauza, 3-3 final).
Ciobotariu e un antrenor cu bun simt si a si spus ca pe banca nu se manifesta pentru a nu transmite starea sa de agitatie si irascibilitate echipei.
Iar faptu ca el declara ca are nevoie de 1-2 jucatori la iarna, maximum 3, o face pentru a nu pune presiune pe actualii jucatori. Poate ca el le spune in vestiar „Am incredere in voi, baieti. Stiu ca sunteti buni si o puteti demonstra in seara asta etc etc”. Apoi sa iasa la tv si sa spuna „Pff…pai imi trebuie cel putin jumate de echipa la iarna”. Nu e asa ca discursurile lui motivationale nu ar mai avea nicio valoare in fata jucatorilor??

Nelu (54 comentarii)  •  10 decembrie 2011, 11:36

Respecta dinamovismul din tine si scrie obiectiv si adevărat despre absenta supoterilor dinamovisti de pe stadion ,nu te manji si tu ca ceilalţi ziaristi.

EuBaciu (10 comentarii)  •  10 decembrie 2011, 17:46

catre zurzu:eu nu rostesc becalisme,ca sa intelegi tu cu maturitatea ta si detasarea profesionala cu care scrii.poti sa ma judeci,e dreptul tau nu ma intereseaza,dar Steaua a fost peste dinamo nu ca si a dorit mai mult victoria.Nu stiu daca esti dinamovist dar voi oricum aveti un obicei de a arunca la gunoi oamenii care v au ajutat sa faceti performanta(vezi Claudiu Niculescu,atacant pe care eu respect enorm)asa ca,eu zic sa le multumiti celor pe care tu ii faci babalaci,nu stiu cine se zbate in mediocritate in europa in afara de voi,care sunteti nuli,otelu care sunt copia voastra si ti care saracii inca mai au amintirea sfertului euro fantastic.Steaua dar mai ales Vaslui au sanse sa se califice si o vor face,sa aduca puncte pentru Romania pentru ca altii nu sunt in stare.deci…

omar09 (9 comentarii)  •  10 decembrie 2011, 21:17

Dupa infima mea parere adevaratul derbi e cfr vaslui ,pt ca sunt cele mai titrate echipe in ultimi 2 ani echipele din capitala au furat prea mult in ultimi 40 de ani ,eu le-as radia iar trofeele le-as baga in h2so4 pt ca put, a frauda cum a cumparat ciobanul steaua asa aum,aum sunt si trofeele misi mapn,,,gozemberi

Comentează