Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Duru şi durii retrogradaţi

Licenţierea face curăţenie în fotbalul românesc. Doare, pentru că noi sîntem obişnuiţi să driblăm regulile şi regulamentele Manulalul de licenţiere. Orice manual este simplu, trebuie doar să îl parcurgi. Manualul de licenţiere. Un fel de abecedar de convieţuire civilizată în […]

marți, 31 mai 2011, 2:01

Licenţierea face curăţenie în fotbalul românesc. Doare, pentru că noi sîntem obişnuiţi să driblăm regulile şi regulamentele

Manulalul de licenţiere. Orice manual este simplu, trebuie doar să îl parcurgi. Manualul de licenţiere. Un fel de abecedar de convieţuire civilizată în prima ligă a fotbalului. Nişte norme minime, prin care se încearcă asanarea mocirlei despre care vorbeşte toată lumea. Nu le îndeplineşti, ai unghiile netăiate şi datoriile neplătite, ai toaletele instalate pe pereţii tribunei a doua şi scaunele sînt de-o seamă cu Burebista, atunci ţi se arată uşa. Politicos, dar ferm. Indiferent cum te numeşti. Indiferent cît de tare strigă preşedintele, finanţatorul sau binefăcătorul tău.

S-a tăiat în carne vie şi s-a aplicat regulamentul. Timişoara şi Bistriţa sînt retrogradate. Brăneşti, Urziceni şi Craiova nu pot rămîne în Liga I fiindcă nici ele nu au primit licenţa. Rămîne în schimb Sportul, deşi retrogradase. Pe unul din locurile vacante. E posibil să avem o primă ligă cu doar 17 echipe, fiindcă din B nu mai poate urca altcineva. S-a tăiat în carne vie şi s-a aplicat regulamentul. Nu suspinaţi alături de elefanţii şi celelalte pachiderme cărora le-a căzut trompa acum! Asta trebuie să reţinem în acest moment, înainte să facem, previzibil, băşcălie de Viorel Duru.

Cu asta e bine să rămînem, dincolo de numele echipelor atinse de decizia definitivă. Dincolo de revolta previzibilă a suporterilor formaţiilor în cauză, care vor acuza ţara şi Capitala pentru jocuri murdare. Timişoara şi Bistriţa au fost retrogradate pentru că nu au luat licenţa necesară sezonului 2011-2012. Simplu, cuprinzător şi nemilos. Nu a început revoluţia în fotbalul românesc, doar se respectă regulamentul. Nu e motiv nici de entuziasm, nici de nevroză. Intrăm în normalitate împinşi de la spate de UEFA, dar intrăm. Pentru că aţi văzut cum ne folosim libertatea. Apropo, dau pe canalele de sport să văd ce zice Marian Iancu. Ce spune Jean Pădureanu. Să văd şi să aud cum îşi exercită libertatea de opinie. Pentru că asta nu se licenţiază.

Comentarii (171)Adaugă comentariu

dodo (2 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:16

Sant recunoscator RDS=lui ca tea scosd de pe sticla inainte ca poli sa fie desfintzata spre marea voastra bucurie.Daca ma uit bine pe harta RO.voi miticii avetzi doar deplasari de ozi scurte si ieftine.Avetzi doar doua deplasari mai lungi care vor disparea si ele cand se va schimba guvernul.In incheiere va doresc absolut tot ce iatzi dorit voi la POLI TIMISOARA.

danyarad (5 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:25

Este posibil ca Timisoara sa fie in culpa, desi ma indoiesc,insa sa nu respecti o hartie a finantelor(cazul Gloria)mi se pare absurd.Gloria a fost sacrificata pentru Poli.Nu-l respect pe Iancu,nici pe autorul acestui articol tendentios si manipulator insa jaba este omul care are ocazia sa-si demonstreza superioritatea juridica pe care cred ca o are.
Daca este nevoie sa asanam fotbalul romanesc este momentul sa o facem.
Acest duru trebuie obligat sa faca publice toate dosarele de licentiere din ultimii trei ani iar federatia si Liga toate mizeriile stabilite pe la comisii.(pandurii trebuiau retrogradati).Sunt convins ca in aceasta varza numita liga prof.ar ramane maxim 6 echipe.

P.s.ma bucur ca RDS a renuntat la voi.

robert 52 (3 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:26

D-le Geambasu,vorbiti de normalitate.Cum poate fi normal sa discutam de nelicentierea Timisoarei cu 3 luni inainte de termenul de acordare.Inainte de predarea dosarelor de licentiere.Aveau unii premonitii si stiau dinainte.O comisie independenta acorda licenta si cel care o supravegheaza(Duru)face contestatie.CUm e posibil sa spui dumneata ca Timisoara nu a primit licenta de la UEFA cind cei de acolo nu acorda licente ci comisia de licentiere din Romania.Cei de la UEFA sunt organ cosultativ si nu se amesteca in licentierea din Romania.
Cum poate fi normalitate ca dosarele de licentiere sa fie secrete si sa nu poata fi vazute de public sa stim si noi cum sta fiecare echipa.Un Tg. Jiu nu a fost programata din cauza datoriilor pt. ca apoi sa ia licenta.Nu e ciudat?CUm poti vorbi de normalitate?
Nu e nici o problema,putem fi retrogradati in ce divizie vor ei,noi suntem Timisoara,suntem pasarea Phoenix,vom invia din propria cenusa.Sa mai luati si voi miticii campionatul ca altfel nu mai puteti.Imi vine sa vomit!

Radu (1 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:31

Geambasule, dar daca Iancu a avut dreptate cand a spus ca romanii au ales cel mai al dracu’ sistem de licentiere din trei propuse? Unde mai vezi tu, atunci, curatenie, cand peste tot sunt semne de executii publice?

cvmirgil (5 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:32

aia cu „miticii”este demult depasita. voi razboiti-va cu „miticul” vostru, care si-a batut joc de voi. daca nici acum nu intelegeti asta, va meritati soarta.

Aurel (1 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:32

un articol de aceasi valoare ca si ziarul si fotbalul romanesc … adica ZERO!

… pacat ca nu se licentiaza calitatea de jurnalist domnule Geambasu! Continuati sa aveti dialoguri constructive cu Becali&Co, uitati-va mirati la ratingul ridicat pe care il produceti si dati-va premii intre voi! mult succes, eu personal de astazi inainte nu mai deschit pagina ziarului dumneavoastra si ma doare in cot cine o sa castige dreturile de televizare pentru „cloaca” din sezonul viitor si sunt sigur ca sunt multi altii care gandesc ca si mine!

gica (32 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:33

Adevarul este ca Duru este corupt. I-a parut rau ca i-a retrogradat pe Sportul acum doi ani. N-a dormit atitea nopti. Si ce si-a zis, hai sa-i retrogradam pe Timisoara si Gloria sa profite Sportul. O reparatie de bun simy.

Sibelius (13 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:40

Sportul va incepe campionatul cu doua puncte penalizare…sau se radiaza si alea?

Prazilia (5 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:44

D-le Geambasu, daca Bistrita nu va evolua sezonul viitor in Liga1 avandu-l pe tata Jean in „spate” si stiind aceste probleme cu licenta……eu vin si alerg in pielea goala prin sediul redactiei GSP. Ma primiti? Chiar sunteti atat de naiv????? Cum puteti crede ca o echipa ca Gloria care a reusit si a fentat pe toata lumea timp de 21 de ani sa supravietuiasca in Liga 1, va fi retrogradata stupid din cauza unei banale licente?????????????????????????????????? Dam in cap unor echipe care pot aduna impreuna 60.000 spectatori pe etapa (Timisoara si Craiova) si pastram echipe ai caror conducatori au creat de-a lungul timpului prietenii, cumetrii ……etc cu cei care ii judeca azi!!!! Nu vedeti ca totul este de fatada.???? Chiar nu stie tata Jean sa pacaleasca prostimea inca o data????Chiar asa de naiv sunteti d-le Geambasu???

gica (32 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:51

Domnilor „rasa pura-Banatu-i fruncea” nu uitati :
1. la voi evaziunea fiscala e inscrisa in ADN
– inca de pe vrenea lui Ceasca pe la voi intrau 70% sin cantitatile de blugi, aur ceasuri etv
– la voi s-au dat cele mai tari tunuri (ingerii finanaciare,vama politie)
– ati furat cu conducta ( vezi Solventul si carburantii din timpul embargoului)
– si altele
2. Nu uitati :
– actuala Poli este de fapt Fulgeru-AEK etc. Poli a voastra nu mai e.
– daca sunteti asa de tari de ce a trebuit sa vina un Mitica (Iancu) sa va faca echipa? Nu sunteti in stare? Ca Revolutia v-a facut-o CIA si KGB.
Sa facut liniste in zona?

flaviu (6 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:53

se vorbeste prea mult de Timisoara, pe care de altfel o regret, dar se uita o zi mare in istoria fotbalului din Romania: retrogradarea si sper disparitia definitiva a cancerului de la Bistrita… sa se pensioneze si sa-i uitam numele blestemat ca mult rau a facut fotbalului…

iar daca odata cu el pleaca si Chivorchian mai raman doua fosile, Horoba si Buduru, dar si timpul lor se apropie…

kone (8 comentarii)  •  31 mai 2011, 17:55

geambasule, numele tau in ardeal se da celor care vand cai furati. nu poti sa fi corect niciodata ? te.am urmarit la tv. si am observat ca esti navalnic impotriva celor slabi si servil si lingusitor cu cei corupti si periculosi( becali, verii lui, dinamo ….). la fel ca cei ce conduc fotbalul si voi ziaristii santeti pupincuristi si subiectivi.

Oli (10 comentarii)  •  31 mai 2011, 18:06

Problema legilor in Romania e ca se aplica doar azi. Maine nu…
Astept sa vad cum aceasta comisie va reduce an dupa an numarul echipelor din campionatul romanesc. Sa fim seriosi: diferenta dintre management si pretentii e enorma…

milan6 (49 comentarii)  •  31 mai 2011, 18:12

Domnilor “rasa pura-Banatu-i fruncea” nu uitati :
1. la voi evaziunea fiscala e inscrisa in ADN
– inca de pe vrenea lui Ceasca pe la voi intrau 70% sin cantitatile de blugi, aur ceasuri etc
– la voi s-au dat cele mai tari tunuri (ingerii finanaciare,vama politie)
– ati furat cu conducta ( vezi Solventul si carburantii din timpul embargoului)
– si altele
2. Nu uitati :
– actuala Poli este de fapt Fulgeru-AEK etc. Poli a voastra nu mai e.
– daca sunteti asa de tari de ce a trebuit sa vina un Mitica (Iancu) sa va faca echipa? Nu sunteti in stare? Ca Revolutia v-a facut-o CIA si KGB.
Sa facut liniste in zona?
CORECT !

motanul incaltat (455 comentarii)  •  31 mai 2011, 18:17

Sunt suporter U nu Mititelu si ma bucur pt.aceste decizii…Sper doar ca se aplica corect legile si pt.Steaua,Dinamo sau Rapid….pt.ca una din conditiile unui stat de drept este ca legea se aplica la fel pt.toti.Iar Romania ne-a demonstrat de nenumaarate ori ca e la ani lumina de un stat de drept.

didi (1 comentarii)  •  31 mai 2011, 18:41

geambasule iar esti magar ai sa mori de oftica ca nu mai este bucurestiu capitala fotbalului muta-te ba la concordia

nnn (3 comentarii)  •  31 mai 2011, 18:42

domnule redactor, daca va pot aduce dovezi ca nici una din echipele din bucuresti nu indeplinesc conditiile de licentiere, va-ti sinucide sau nu?

Dan (2 comentarii)  •  31 mai 2011, 18:42

Stiai Geambasule? Anul 1889 Timisoara primul oras din Europa cu srazile ilumnate electric. Sti Geambasule? Anul 2010 in Timisoara nu a fost criza, BIP-ul judetului Timis a crescut cu 12 miliare lei(numai Argesul si Clujul au fost pe plus).Pina cind noi Timisorenii o sa va mai accepam: minciuna, lenea,hotia,linguseala,impostura. Cum poti tu sa ne judeci pe noi, cum pti tu sa vorbesti de lege, de dreptate, tu care ai vazut ani de zile toate mizeriile din fotbalul romanesc, si nu ai zis nimic,ai tacut milc. De unde a aparut acm justitiarul din. tine, nu ti-e rusine. Nu sti de datoriile lui Dinamo nimic, nu sti de alte cluburi care au datorii. Ti-am citit cu atentie articolele pina acum ,unele chiar reusite, dar asta a fost ultimul pe care l-am citit. Incearca sa fi de partea legii de fiecare data nu numai acum si atunci vei deveni u jurnalist credibil.

bogdan-m (12 comentarii)  •  31 mai 2011, 18:50

Domnul Brejnar de la ANAF spunea ca echipele din fotbalul romanesc datoreaza statului aproximativ 100 de milioane de euro. A fost penalizata Craiova pentru 2 milioane si Timisoara pentru 5 milioane. Unde sunt restul de 93 de milioane de euro? Asa considerati dumneavoastra ca „intram in normalitate”? Cu justitie valabila doar pentru unii, in timp ce altii sunt intangibili, indiferent cat de „patati” sunt?

Lucian (1 comentarii)  •  31 mai 2011, 18:57

Ne-a Geambasu, dar de Steaua nu ne zici nimic? Sau de Dinamo ori Rapid… De la voi, din Bucuresti pleaca tot raul ce s-a abatut asupra acestui sport ce eronat il numim „fotbal”!

TANO (10 comentarii)  •  31 mai 2011, 19:03

multa lume nu pricepe ca timisoara nu a retrograat din cauza datoriilor. poli a cazut datorita divizarii, practica interzisa de UEFA. Au primit clementa dar trebuiau sa aduca anumite dovezi ca au achitat unele datorii. timisoara nu a putut prezenta dovezile. pe langa divizare poli a intrat intr-un litigiu de ordin financiar cu benfica. domnul iancu a considerat ca ii poate pacali pe portughezi, asa cum lea furat celor de la national 2 jucatori. va mai amintiti de cazul abiodun si srhoj??!!

bogdan (3 comentarii)  •  31 mai 2011, 19:03

auzi la ei, vorbesc de mitici, pai bai nerecunoscatorilor, sa nu uitam ca miticii v-au daruit echipa asta care joaca acum in liga 1. Adevarata Poli Timisoara joaca in diviziile satesti.

TANO (10 comentarii)  •  31 mai 2011, 19:06

in plus vorel dura a afirmat la FANATIK ca UEFA a fost cu lupa pe dosarul timisoarei, pe langa divizare FRF a fost trasa de urechi sezonul trecut pentru ca a acordat o licenta. a cui? mare surpriza, UEFA a strambat din nas ca Poli si u.craiova a primit licenta sezonul trecut

SergiuAlin (3 comentarii)  •  31 mai 2011, 20:00

@milan6
Daca nu faceau revolutie CiA si KGB…domnule guraliv care esti tu pe persoana fizica banuiesc ca din bucuresti, nu mai pupai matale net sa-ti pot exercita opinia, revolutia ti-au facut-o si tie, poli fulgerul aek bragadiru, a castigat palmaresul in instanta, asa ca vrei , nu vrei, e Poli Timisoara, nu vorbi tu de cat s-a furat in TM….voi ati avut un primar care a vandut o flota si unul care a pus borduri triplu stratificate, plus tepele financiare gen Bancorex, si alte manarii facute de Becali si Popociviu cu primaria capitalei…cu terenuri de zeci de milioane de euro… si lista poate continua…PS: sunt Clujean de origine si am stat ceva timp acolo pana sa vin in TM.

utaaradan (28 comentarii)  •  31 mai 2011, 20:29

o cacealma cu ajutorul ziaristilor din miticesti, in topul datoriilor,prezentate cu ceva timp in urma ,figurau cele doua echipe din bucuresti; steaua si dinamo , cum se face ca ele au fost iertate ?

milici (43 comentarii)  •  31 mai 2011, 20:36

Dacă Iancu intra în nişte procese interminabile cu Fiscul precum cei albiţi de Duru, adică Borcea, JJ Becali, utecistul Copos etc. Poli era acum fără datorii ca şi Dinamo (unde, în plus , jucătorii îşi permit cu greu un Cico ), Rapid şi Steaua.Dar dacă Fiscul , cum ar fi oriunde normal dar prin absurd în Românica, va căştiga procesele marilor inginerii financiare ale ‘jmecherilor’ mai sus pomeniţi şi se vor scoate la lumină datoriile uriaşe ale bucureştenelor? Ultimele , deşi ditamai bîzoiul le umblă pe clop , mai au tupeul să facă judecăţi de valoare de pe poziţia celui imaculat.Ei au ieşit toţi bine din această afacere, joacă un tur mai puţin, şi-şi permit acum să-i dea lovitura de graţie lui Poli coordonîndu-şi acţiunile viitoare fondînd o cooperativa ad hoc;citez , cu scuzele de rigoare , din inepţiile marelui gînditor de anvergură europeană , JJ Becali:dacă se va vota , în Comitetul Executiv , acceptarea Politehnicii în Liga1 chiar nelicenţiată , Porumboiu , Borcea , Copos , oameni influenţi dar cu interese vor vota evident impotrivă.La fel va face şi marele gînditor JJ c-aşa vrea muşchii lui.Stan Ibidem.

dodo (2 comentarii)  •  31 mai 2011, 21:24

TRAIASCA FRF. TRAIASCA LPF.Acum ca a ajuns in liga 1 marea echipa din chiajna toate problemele fotbalului RO au fost rezolvate.Aceasta minunata localitate ,care are mai putini locuitori decat spectqatori vin la un meci al luiPOLI,va reprezenta cu cinste si onor RO in liga campionilor.Eu propun sa organizatzi un campionat natzional numai cu echipe din capitala si jud.Ilfov.Asa macar santetzi siguri ca o echipa mult iubita de voi va castiga campionatul.Atunci sa vezi delir pe capul presarilor mitici.

Fanu (5 comentarii)  •  31 mai 2011, 21:30

Uneori stau şi gândesc că nici măcar Caragiale de ar mai fi trăit azi printre noi românii şi printre chipurile schimonosite de patima banului şi a afacerilor ale cetăţenilor ieuropeni care cică de 21 de ani ne garantează „binele” destinului (poate mai repede ni l amanetează sau îl vând) nu ar mai fi scris pamflete despre „clasa politică”, tagma fotbalistică din teren şi din afara lui, „casta afaceriştilor” şi asta tocmai din pricina faptului că ridicolul, demagogia, stupidul şi iraţionalul cinismului formei fără fond adică tabloidului „pâinii şi circului” ce ni se serveşte a ajuns atât de josnic şi de ticălos încât o minte românească pură nu şi mai poate exercita autoironia ori pamfletul… de aici ar trebui să îşi intre în rol publicistica şi politicile eminesciene, dar vai ele nu s „corecte politic” … cine câştigă şi de ce câştigă??? Cei ce pierd suntem mereu noi suporterii care ne facem că nu ştim, că nu înţelegem sau că nu dumirim şi trecem cu vederea DAR ferească bunul Dumnezeu să începem a încurnta vreodată privirea cerând ADEVĂRUL şi vinovaţii de adevăruri or minciună… şi, totuşi uite astfel Poli Timişoara este retrogradată, Bistriţa la fel… Doamne, feri ce sminteală

un oltean (130 comentarii)  •  31 mai 2011, 21:57

Un articol rautacios…nu credeam sa citesc asa ceva la tine…ma intreb daca Dinamo a primit corect licenta…tu nu??…sau decat constati tristetea altora, care din cate vad, te bucura?!

Dady (1 comentarii)  •  31 mai 2011, 22:00

Pina acum mi-au placut comentariile D-lui.Geambasu dar de azi nu mai vreau sa aud de el.Este penibil daca crede ca prin retrogradarea lui Poli si Bistrita s-a intrat in normalitate.Vorba lui Contra,daca s-ar aplica corect regulamtele pentru toti nu am mai avea campionat.Gigi umbla cu valiza prin campionat si nu ii retrogradeaza nimeni ,altii isi platesc fotbalistii cu paltoane si zacusca si primesc licenta iar Poli care are cel mai mare numar de suporteri ,joaca toate meciurile pe bune si doar pt ca Dl.Iancu vorbeste mult si vrea ca regulamentele sa se aplice corect este retrogradat!Am stat 4 ani in Bucuresti dar niciodata nu se v-a compara Bucurestiul cu restul tarii.Nesimtirea,smecheria,lenevia etc sunt la ele acasa in Bucuresti pe cind in restul tarii e munceste ca impozitele sa mearga la capitala.Sunteti niste nenorociti care ati dus tara pe marginea prapastiei inclusiv tu geambasu.Esti penibil.Primeste Sportul licenta si nu o primeste Poli!Va mai mirati ca suntem praf in Europa si ca nu avem nationala?

George Arthur (1 comentarii)  •  31 mai 2011, 22:09

Bravo C. Geambasu! Cu sigurantza nu e primul articol bun si nici ultimul !Trebuie sa continui a tine …degetul pe rana! Felicitari!

Mich (8 comentarii)  •  31 mai 2011, 22:11

Pacat de Gloria… Gloria nu e nici pe departe blatista pe cat au fost si sunt Steaua si Dinamo! De fapt s-a creat un mit (de catre presa aservita stelei) cum ca Gloria ar fi nu stiu ce echipa blatista. Realitatea este ca stelistilor intotdeauna le-au tremurat kilotii cand au jucat cu Gloria, iar acum se bucura in prostia lor! …. cat despre Iancu… zice ca echipa lui e cea mai curata… cata meschinarie cand privesti la presiunile uriase puse pe arbitrii plus alte smecherii smecheresti…. Cica i s-au furat nu stiu cate cupe… penibil mai poate fi. (despre polisti?… din moment ce s-au solidarizat in permanenta cu Iancu, sunt tot ianchisti, un soi de speudo-civilizati smecherasi si brutali.

Me (2 comentarii)  •  31 mai 2011, 22:19

hai sa vorbim de normalitate , cum se pedepseste coruptia adica cazul valiza , cumva cu retrogradare ?????
cumva secolul asta va veni sentinta sau se va judeca pana se va prescrie ???dar datoriile stelei transferate pe alta societate sunt normalitate , unde sunt datoriile lui dinamo se vorbea de cca 9 mil de euro , cumva a plecat turcu cu ele , dar pandurii , societatea e datoare pana in gat la stat si mai sunt inca multe asa ca nu putem vorbi de normalitate in aceasta tara , normalitatea va fi vineri seara cand Bosnia va spulbera reprezentanta coruptiei si hotiei lpf si frf care isi aroga numele de selectionata Romaniei succes bosniacilor

Me (2 comentarii)  •  31 mai 2011, 22:26

exemplu de normalitate: Datoriile, recunosc chiar inspectorii administratiei financiare a sectorului 6, sunt istorice. Vorbim despre perioada 1999-2003, in timpul careia clubul de fotbal Steaua Bucuresti nu a platit impozitele pe salariile fotbalistilor, contributiile la asigurarile sociale si cele de sanatate, asa incat, Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti a acumulat datorii de peste 22 de milioane de lei, la care se adauga tot atatea majorari si penalitatile de intarziere. In total, astazi, fiscul vorbeste despre datorii de peste un milion de euro.

Bani care s-ar putea sa fie inregistrati la capitolul pierderi. Si asta pentru ca fosta Asociatia FC Steaua a fost preluata de la vechii proprietari – in frunte cu miliardarul Viorel Paunescu si predata lui Gigi Becali cu tot ce insemna ea: palmares, fotbalisti si datorii.

Mai putin datoriile catre bugetul stat. Mai mult, asociatia FC Steaua Bucuresti, inaintasa actualului club din B-dul Ghencea 45, se afla in plina procedura de dizolvare, decizia urmand a fi luata de judecatori.

Tot judecatorii vor trebui sa stabileasca cine trebuie sa plateasca datoriile istorice ale gruparii din Ghencea si daca se impune o noua ancheta penala. Pana acum, s-au facut mai multe investigatii, insa niciuna nu a dus la punerea cuiva sub acuzare.

Oficialii fiscului cred ca singura posibilitate ca statul sa-si incaseze creantele – de la cel mai mare datornic din sectroul 6 al Capitalei – este legata de brandul Steaua Bucuresti. Celebra marca ar putea fi vanduta la licitatie, dar numai daca magistratii vor stabili acest lucru.

Primul termen de judecata in procesul de faliment al Asociatiei FC Steaua Bucuresti a fost fixat de Tribunalul Bucuresti pentru ziua de 24 septembrie.

tiby (1 comentarii)  •  31 mai 2011, 22:33

sincer, pe mine ma inspaimanta naivitatea si prostia uimitoare de care dau dovada timisorenii ! ce treaba au miticii cu clubul lor de 2 lei si 5 bani ?!!
nu va suparati timisoreni (din fruncea tarii:)) aveti un club ieftin (fulgerul bragadiru) si un conducator care revarsa etapa de etapa gretosenii in stanga si-n dreapta … lasa tata ca va meritati soarta atat voi cat si elefantul vostru brunet !
SIC, ati furat-o, agaricilor :)))

Marius (2 comentarii)  •  31 mai 2011, 22:44

Cred ca e o opinie simpla si corecta. Adevarul dezbracat de nuantele romanesti…traditionale.
Cum si de ce se intampla lucrurile acestea, e un alt subiect. Stiu ca oamenii privesc cu subiectivism lucrurile, au si ei o doza de dreptate in interpretare, e un pic ca in povestioara cu ‘Petrica si lupul’.
Din pacate doar asa, impinsi dinspre Europa, mai reusim si noi sa creem un precedent. Si ulterior, poate se rostogoleste bulgarele de la sine.

TANO (10 comentarii)  •  31 mai 2011, 23:34

ba baieti iancu a dat un tur de cel putin 5 milioane. 3 milioane de la primarie, 2 din drepturi tv si incasari. maine va plati jucatorii blocandu-i la club si din vanzarile jucatorilor va mai obtine 5. in total tunul tras de IANCU va fii de vreo 10 milioane. neacordarea licentei inseamna falimentul, prinde orbul scoatei ochi. treaba e asemanatoare cu cazul RAFO. asta-i un jaf la banul public timisorean.sa continuie activitatea trebuia sa-si plateasca datorile. e ciudat cum un club care primeste 3 milioane de la autoritatile locale, 2 din televizari si incasari, mai faci un transfer de un milioan ajungi lejer la 6 milioane. e ciudat cum cu asemenea buget ai atatea datorii. la timisoara jucatorii sunt neplatiti de 5-6 luni, au ramas la echipa crezand ca pot lua campionatul si odata cu bonusul UCL li se rezolva situatiile financiare. in conditiile date nu inteleg ce a investit iancu in ultimile 3 sezoane la timisoara. va mai amintiti cand tipa ca daca primaria nu investeste timisoara dispare din campionat.

marian (5 comentarii)  •  31 mai 2011, 23:36

„ingineria” asta cu contestarea datoriilor la stat ar trebui anulata. platesti la termenul pe care-l ai apoi te judeci cu statul si-ti recuperezi banii! Eu in franta daca primesc o amenda nu am drept de contestare decat dupa ce fac dovada platii! In mod normal ar trebui locul al 18-lea sa revina unei echipe din liga a 2-a, problema este ca din ce serie va fi aceasta :). Cum naiba fac astia regulamentele? sau nu se gandeau vreo data ca vor retrograda 5???

ceapa (16 comentarii)  •  31 mai 2011, 23:47

@ Sergiu Alin Prietene clujean cu buletin de Tm, incompetentul de BOC nu e de pe la matale din Cluj?! Ti se pare mai bun decat ce mentionezi tu la gazeta de perete? Sau de nen-tu Ovidiu Tender n-ai auzit pana acum?! Timisoarean cu acte-n regula, si matrapazlacuri care-i dau na na la fund lui Marean Iancu. Cam scurtutza memoria lu’ matale…

cata (1 comentarii)  •  31 mai 2011, 23:56

Campionatul este unul trucat, nu inteleg daca tot nu ne-au lasat sa castigam campionatul si cupe dupa interesele lor,de ce vor sa distruga fotbalul din zona de vest,nu avem echipa nationala, ne plangem ca nu avem arie de selectie dar daca tragem o linie pe jumatate de tara o sa constatam ca: baia mare,satu mare, oradea, arad(chiar daca sunt rivali vrem sa ne batem cu ei si cel mai bun sa invinga),resita,hunedoara sibiu,severin, nu mai au echipe de fotbal,au distrus craiova si acum si pe poli.Timisoara a crescut in ultimii ani pe torje pantilimon luchin scutaru latovlevic si alti jucatori peste media campionatului,avem 5 jucatori in nationala under 17 si asta datorita acestui club pe care cred ei ca o sa il distruga.Ce nu inteleg acesti coministi este mentalitatea noastra,precum sirbi avem patriotism local si national(chiar daca multi nu dau 2 bani pe noi) vom renaste vom reveni mai puternici nu avem nevoie de trofee cumparate pentru a iubi aceasta echipa,noi avem spirit avem onoare si curaj.Din pacate avem o tara de rahat cu oameni foarte slabi fara caracter si onoare si de asta ne meritam soarta.

bigobet (1 comentarii)  •  1 iunie 2011, 0:01

pacat

titi (1 comentarii)  •  1 iunie 2011, 0:17

Buna seara !

Poli a primit licenta pt 2010-2011 si a terminat pe locul 2, clasament oficial. Nu aprimit licenta pt 2011-2012 adica pt VIITOR. De pe locul 3 nu te poti duce decat on Europa League daca te duci in Liga Campionilor atunci inseamna ca nu exista echipa de pe locul 2 si clasamentul este altu rezulta ca se aplica retroactiv adica pt sezonul 2010-2011 si NU pt 2011-2012. E logic.

Va multumesc

Ps Analizati si informati corect. Nu avem reglementat aceasta situatie, asta e altceva, dar nu schimbati un clasament pe baza unei sanctiuni cu aplicare, cum e normal si firesc, pt VIITOR. Fiti seriosi, nu cadeti in derizoriu, e penibil.

oameni mici (6 comentarii)  •  1 iunie 2011, 0:20

Domnilor “rasa pura-Banatu-i fruncea” nu uitati :
1. la voi evaziunea fiscala e inscrisa in ADN
– inca de pe vrenea lui Ceasca pe la voi intrau 70% sin cantitatile de blugi, aur ceasuri etv
– la voi s-au dat cele mai tari tunuri (ingerii finanaciare,vama politie)
– ati furat cu conducta ( vezi Solventul si carburantii din timpul embargoului)
– si altele
2. Nu uitati :
– actuala Poli este de fapt Fulgeru-AEK etc. Poli a voastra nu mai e.
– daca sunteti asa de tari de ce a trebuit sa vina un Mitica (Iancu) sa va faca echipa? Nu sunteti in stare? Ca Revolutia v-a facut-o CIA si KGB.
Sa facut liniste in zona?
Pe pietrele de morminte din cimitirul eroilor stau scrise numele unor timisoreni care chiar au crezut ca pot schimba ceva.Pe una din pietre sta scris numele tatalui meu care a plecat de acasa sa salveze poporul,pe mine,pe tine de sub tiranie si sa ne daruiasca o viata mai buna.Din pacate oamenii au ramas aceiasi dar asta nimeni numai o poate schimba poate doar revolutia lui dzeu.Din pacate trebuie sa traiesc vremuri in care trebuie sa citesc postarile unor oameni ca tine sa ascult zilnic la tv oameni ca iancu becali mititelu mitica voi faceti romania mica,mult prea mica…

FOREVER „U” (3 comentarii)  •  1 iunie 2011, 1:27

CRAIOVA SI TIMISOARA AU CAZUT DIN CAUZA PATRONILOR CARE AU GURA MARE SI AU INCERCAT SA SCOATA MIZERIA DE SUB PRESUL FRF SI LPF. DE CE IN ULTIMII 4 ANI CAND LOCUL 1 A FOST SIGUR 100% DE BANII DE LA UEFA A FOST CASTIGAT CU AJUTORUL ARBITRILOR SI COMISIILOR? INTR-O TARA SARACA BANUL FACE DIN LEI, MIELUSEI. PACAT……P.S. AS VREA SA VAD DOSARUL LUI DINAMO SI DACA E CURAT ATUNCI VA DAU DREPTATE D-LE GEAMBASU.

IO (144 comentarii)  •  1 iunie 2011, 1:51

L-am auzit azi la gsp pe Orza, viceprimarul orasului care spunea ca ei (timisorenii) nu se compara cu Bucurestiul ci cu Viena. Ma intreb daca respectivul a fost vreodata la Viena, la Bucuresti si la… Timisoara. Da, Timisoara, pt ca numai daca nu ai fost niciodata in Timisoara poti sa te gandesti la vreo comparatie intre urbea banateana si fosta capitala de imperiu.
Dar revenind la subiectul zilei, sunt uimit de incapacitatea timisorenilor de a intelege situatia. Vinovata pt acesta situatie este numai conducerea clubului in frunce (scuzati regionalismul, dar e greu de rezistat) cu Iancu. Timisorenii nu reusesc sa localizeze problema, poate pt ca sunt prea civilizati nemaiavand loc si pt inteligentza? Quisas.

sorin (141 comentarii)  •  1 iunie 2011, 2:29

De acord cu tine Cristi: libertatea de opinie nu se lincetiaza.
As vrea insa, sa adaug un singur lucru: Iancu este principalul vinovat, din urmatoarele motive:
1. A bagat la fel de multi bani ca Becali, dar nu a avut nici un rezultat! Nul ca manager!
2. Dl.Iancu este cel care a retrogradat Timisoara! o decizie ca aceea in care trebuie sa divizezi o societate comerciala nu se ia decat la nivel inalt! Nu Spesi a decis sa se bage gunoiul (datoriile) sub pres, ci managementul echipei a decis asta! Dl.Iancu a decis, Dl. Iancu sa plateasca!
3. Dl.Iancu a ajuns sa foloseasca acelasi limbaj ca Gigi Becali!!! Cat rusine!!!! Cat o retrogradare!!

grama (11 comentarii)  •  1 iunie 2011, 2:47

Ma intreb si va intreb: dar oare Steaua si Dinamo nu au nici o datorie ba chiar mai mare decat a Timisoarei, doar ca pentru ele e alta regula?!

de acord (8 comentarii)  •  1 iunie 2011, 6:49

De acord. Vrem in lumea civilizata. Cu reguli respectate de toti.

sorin (8 comentarii)  •  1 iunie 2011, 8:32

Atata vreme , cat regulamentul ,,nemilos” se aplica doar celor cu gura mare , atata vreme cat inca clasamentele se fac pe la comisii , atata vreme cat craiova e furata un campionat intreg de un grup de arbitri intr-un hal in care nu mai produce nici macar necesara indignare doar dezgust si un zambet celorlalti , atata vreme cat dinamo , steaua si rapid dribleaza pe la comisiile stabilite de ei acelasi regulament ,,nemilos”,
da-mi voie Cristian Geambasu sa cred cu tot respectul ca ai pus o doza imensa de naivitate in acest articol .
Altfel , imi place foarte mult cum scrii , felicitari.

Marius (1 comentarii)  •  1 iunie 2011, 8:36

Cred ca voi ziaristii ar fi normal sa prezentati adevarul despre acest individ si consecintele in plan sportiv,legate de performanta a faptelor sale.Deci folosirea acelor bani ce trebuiau virati spre bugetul de stat sau alte plati si folosirea lor in plan sportiv reprezinta un avantaj financiar ilegal fata de concurenta si atragerea de performamanta prin mijloace ilegale.In timp ce restul echipelor fac eforturi deosebite pentru plata datoriilor acest individ se ocupa numai cu inselatul statului .Ar fi cazul sa povestiti in emisiunile voastre cum a nenorocit acest om un oras intreg,a scapat nepedepsit iar acum pozeaza in victima unui sistem pe care l-au inventat tot apropiatii si colaboratorii lui.Voi ca ziaristi ar trebui sa judecati si din punct de vedere economic aceste fapte.Ieri am fost martorul unui circ garantat de un pseudojurnalist cu numele de Horia care mi-a adus aminte ca jurnalismul din ziua de azi nu se poate desprinde de cel ceausist,aceleasi caractere,alte timpuri.P.S. nu Duru este infractorul.

Comentează