Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Neuberții și paligorii

Ar fi rezistat CFR până la final dacă nu rămânea în 10? Probabil că nu. Gafele lui Chipciu și Camora, puse de Stelian Stancu pe seama oboselii fizice și mentale, s-ar fi putut produce și în 11, în condițiile unui pressing feroce al FCSB

Permalink to Neuberții și paligorii
sâmbătă, 20 martie 2021, 12:16

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în vârstă, nu de acolo se face diferența asta evidentă. Asta o face un preparator fizic bun”, a spus Stelian Stancu la finalul meciului FCSB-CFR 3-0, în direct la GSP Live.

În paralel, la Look Sport, Dan Alexa declara că “acum se vede mâna lui Neubert, cel mai important transfer al Stelei. Nu e întâmplător că Moruțan, Olaru sau Tănase sunt mult peste ce au fost sezonul trecut”

Dumitru Dragomir a vorbit și el despre diferența fizică din derby: “Domn’e, au jucat de parcă erau injectați cuuuu…”. Și s-a oprit. Întrebat cu ce ar fi putut fi injectați, fostul șef al Ligii a început să râdă: “Cu putere de muncă”. 

FCSB – CFR 3-0 a arătat ca o execuție în direct. Campioana ultimilor trei ani a fost alergată, sufocată, pasată și bătută într-o manieră atât de categorică încât antrenorul ei suspendat, Edward Iordănescu, s-a afundat după pauză sub căciulă și glugă, privind resemnat terenul. 

Într-un fotbal modern în care se presupune că diferența dintre echipele mari se face la micile detalii – o fază norocoasă, o greșeală de arbitraj, o gafă de plasament de câțiva centimetri – , diferența fizică dintre FCSB și CFR a fost pur și simplu înspăimântătoare. Ce au simțit clujenii aseară a simțit și Marius Șumudică acum fix cinci ani, când FCSB o lăsa fără aer pe Astra, la Pitești (2-0):

“Niciodată în viața mea nu am văzut atâta putere la o echipă. Aveau mintea limpede tot timpul. Au alergat non-stop și ajungeau în poziții în care noi nu eram în stare să ajungem. Dacă avea două variante de pasă, orice jucător de la ei o alegea pe cea mai bună, lucru foarte greu de reușit într-un fotbal jucat la intensitate maximă”.

Practic, cam ce a fost aseară. 

FCSB, facturi de ozonoterapie 

În martie 2016, cu cinci zile înainte de meciul respectiv cu Astra, 18 jucători de la FCSB făcuseră ozonoterapie, iar factura pentru aceste servicii medicale a fost descoperită de reporterii Gazetei în baza de date Football Leaks, doi ani mai târziu. Tot acolo, exista și factura de achiziție pentru un aparat  modern și portabil de ozonoterapie, cumpărat exact în acea perioadă de FCSB cu 6.650 de euro din Germania, la recomandarea lui Thomas Neubert și a doctorului Radu Paligora. 

Aparatul a fost folosit, lucru admis de președintele Valeriu Argăseală în 2018 în răspunsul oficial la întrebările Gazetei, dar clubul a susținut că metodele de tratament n-au încălcat regulamentul antidoping: “Jucătorii au făcut doar saună cu ozon, injecții subcutanate și insuflații rectale cu gaz”.

Ozonosan e proiectat în mod special pentru autohemoterapie majoră, cea mai eficientă metodă de ozonoterapie. Sângele pacientului este scos din sistemul circulator, introdus într-un recipient în care este amestecat cu anticoagulant, oxigen medical și ozon, apoi reintrodus în venă. Metoda este interzisă în sport, dar lasă atât de puține urme încât specialiștii în doping recunosc că le e imposibil să o dovedească în urma controalelor antidoping. “Sportivul trebuie prins cu acul în venă”, a explicat șeful Agenției Naționale Antidoping, Cristi Balaj, într-o emisiune TV. 

“Eu nu fac niciodată autohemoterapie majoră sportivilor. E doping! Mulți sportivi mi-au cerut-o, în special cei care joacă afară, dar eu nu o fac. Nu vă dau nume”
– Dr. Ștefan Tiron, președintele Federației Internaționale de Ozonoterapie

În intimitatea unei baze sportive, un aparat precum Ozonosan poate face minuni, dar nu pe termen nelimitat. Într-un studio TV, Victor Pițurcă recunoștea că și el a practicat-o la echipele lui, dar că “după o perioadă nu-și mai face efectul. Corpul se obișnuiește cu asta. De aceea, trebuie să schimbi lotul, să aduci noi jucători”.

În culisele fotbalului românesc, ozonoterapia a început să fie folosită tot mai des, dar subiectul rămâne un tabu. Când Gazeta l-a contactat pe doctorul Ștefan Tiron – președintele Federației Internaționale de Ozonoterapie a cărui firmă a importat pentru FCSB aparatul Ozonosan – , acesta a dezvăluit că prietenul său Radu Paligora a cumpărat un aparat similar când lucra ca doctor la Ludogoreț: “Le merge foarte bine după ce îl folosesc”.

Acum, doctorul Radu Paligora lucrează pentru Edward Iordănescu la CFR, iar aseară și-a măsurat puterile cu fostul său coleg de staff de la FCSB și Al Hilal, Thomas Neubert. 

Ce a ieșit din duelul lor științific s-a văzut. 

Faza cheie a meciului

Fizic, CFR a pierdut meciul din primele minute, deși Iordănescu a încercat să reducă mult spațiile și consumul de energie, jucând sus, cu fundașii la 35-40 de metri de poartă și cu echipa comprimată. Dominată energetic, CFR avea șanse infime să reziste fotbalistic, iar absența unui vârf experimentat a lăsat o gaură din care s-a născut faza cheie a meciului.

La 0-0, în minutul 40, Deac a încercat să salveze o minge din tușă, trimițând-o, cu un efort generos, puternic pe spate înapoi în teren. Faza se disputa la 30 de metri de poarta FCSB, fără vreun pericol pentru Arlauskis.

Balonul înalt a fost urmărit de Carnat – atacantul care până atunci nu reușise deloc să țină posesia și jocul sus – și de fundașul stânga improvizat Ovidiu Popescu. Moale, dominat fizic de mult mai puternicul adversar, Carnat a încercat să scoată un fault și a căzut teatral. Hațegan l-a ignorat. Popescu și-a văzut de treabă, a preluat, a ridicat privirea și l-a văzut pe Octavian Popescu gonind peste linia de centru. Pasa lui strategică, facilitată și de pasivitatea lui Bordeianu, a prins apărarea CFR-ului dezorganizată și desfăcută la mijlocul terenului, cu Vinicius static, mult în spatele lui Burcă. 

Forfecarea liniei a fost un fleac, astfel că salvarea CFR-ului a rămas în Arlauskis, dar lituanianul a ajuns târziu la minge și, implicit, mai devreme la vestiare. 

Ar fi rezistat CFR până la final dacă nu rămânea în 10? Probabil că nu. Gafele lui Chipciu și Camora, puse de Stelian Stancu pe seama oboselii fizice și mentale, s-ar fi putut produce și în 11, în condițiile unui pressing feroce al FCSB. 

E FCSB marea favorită la titlu după acest meci? Categoric, nu. 

Experiența din 2016, când FCSB a zdrobit-o pe Astra fizic la Pitești, arată că echipele pregătite fizic de Neubert pot avea și căderi de formă. La un lună după meciul în urma căruia Șumudică era siderat de potența fizică a rivalei la titlu, Astra a învins cu 2-0 la Giurgiu și a câștigat titlul. Varela a făcut două greșeli similare celor comise de clujeni aseară, semn că “neuberții” – vorba colegului Remus Răureanu în cronica partidei FCSB – CFR 3-0 – nu sunt niște supraoameni cu mințile oxigenate nonstop. 

Comentarii (85)Adaugă comentariu

adi_stelistul (35 comentarii)  •  20 martie 2021, 12:30

Trebuie ca efectul a fost foarte bine dozat, taman cu CFR. Ca daca ne uitam la meciurile din ultima vreme au aratat tare trist (inclusiv) fizic. Dar, na, daca ati lua in calcul toate aspectele, adica si meciurile de pana acum, v-ati strica bunatate de teorie. Merita?

mircea (4 comentarii)  •  20 martie 2021, 12:33

Stucan si teoriile conspiratiei!! Mai ales când e vorba de Steaua!! Să pui gafele lui Chipciu și Camora pe seama oboselii fizice și mentale înseamnă că ăștia doi sunt fotbalișți amatori, și în consecință n-au ce căuta la națională, de exemplu.

Mihai (2 comentarii)  •  20 martie 2021, 12:35

:))))))))))))) :)))))))))))))))))))) :))))))))) :)))))))

Andrei F (79 comentarii)  •  20 martie 2021, 12:36

Articol nedemn....Stiucane iti si probez...La meciul de la Cluj cand Popescu si-a dat autogol stii cum au jucat cele doua echipe?Fix la fel ca acum ....In meciul tur castigat de clujeni datorita lui Kovacs si a unei greseli a lui Olaru Steaua iarasi a fost echipa care a jucat mai mult...Desigur...mare echipa CFR daca nu se mai gaseste un adversar sa contribuie la trei goluri pentru ei...Si Steaua sa castige campionatul?Pai nu se poate!!!!Le-ar sta gesepistilor in gat!!!!Proba?Articolul de aseara cu Ioanitoaia ,Geambasu,Raureanu...si de astazi al lui Stucan...Eeee....ce bocete,ce sfasieri....

Cata (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 12:38

Dacă erai ziarist ai fi spus ca la retur Sumudica si ai lui l-au *** pe Coltescu care a anulat 3 goluri Stelei

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn (29 comentarii)  •  20 martie 2021, 12:48

“după o perioadă nu-și mai face efectul. Corpul se obișnuiește cu asta. De aceea, trebuie să schimbi lotul, să aduci noi jucători”. parca ar fi vorba de liverpool, ca sa prelungesc articolul in aceeasi nota ambiguu-insinuanta.

corneliu (7 comentarii)  •  20 martie 2021, 12:49

Este greu de digerat o înfrângere tot atât de rușinoasă! Stau și mă întreb dacă speculațiile „***” de politic, fac din dl Stucan un „influecer” anti stelist/becalist? Oare dacă eu aș „specula” ca dl Stucan este ziarist sub acoperire, l-ar deranja? Subliniez, n-am probe directe, doar așa ca să creez... rumoare!

Ilie (32 comentarii)  •  20 martie 2021, 12:51

Ștucan arată tinerilor cum să nu faci jurnalism. După calomnii aduse lui Grigore Niță, faptă prevăzută în Codul Penal, acum face niște acuzații grave față de un club, fără a avea nici o dovadă. E drept că îl urăște pe Gigi Becali după ce l-a dat afară de la o televiziune, dar ce face el este atât ridicol, cât și revoltător. Ar trebui FCSB să dea în judecată publicația. Și pe Ștucan, cel care *** Dragomir față în față, dar îl latră pe la spate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ozon (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 12:52

Iar vin frustrații cu explicații abracadabrante...păi sa fii vorbit de injectare, daca babele cefereului ar fi alergat atat, nu copiii astia de 18, 19, 20 de ani... Stucane, ce-ti mai place bălăcareala...

Andrei F (79 comentarii)  •  20 martie 2021, 12:52

14.06 2020....Steaua era condusa de Vintila deci nu era Noubert!!!Meciul s-a jucat si atunci aproape numai la poarta clujenilor si ce sa vezi ardelenii nu mai aveau jucatori bolnavi!!!Ultimul meci dintre Steaua si CFR de anul trecut a fost meciul cand marea echipa a CFR a invins cu 2-0 o echipa a treia a Stelei!!!Golurile au venit dupa minutul 80 si dup ce Becali a inlocuit o seama de copii care se dovedisera prea buni...!Dumitru a fost aproape sa i incurce pe clujeni...

timotei (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:00

“Jucătorii au făcut doar saună cu ozon, injecții subcutanate și insuflații rectale cu gaz” .. .. hai sa schimbam sportul national fratilor .. propun ping pong ..

Mamaika (3 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:09

Este josnic sa insinuezi si esti bun la de-astea...Daca ai avea coloana un pic mai verticala, ai spune ce ai de spus, daca ai putea proba. Daca nu...

Matei (10 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:10

Bun articol, marca Costin Stucan. Cred ca este un subiect tabu in fotbalul mondial, mai ales in cel din Vest, unde se joaca la 3 zile, meciuri in general tari. Liga 1 a preluat de acolo ideile, nu cred sa fi inovat.

Floww (2 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:11

Forfecarea liniei s a întâmplat și datorita calităților jucătorului ăluia de 18 ani pe care l ați desființat voi 2 săptămâni temeinic, concertat și programat.Ce sa i faci, las ca vine Kovacs în playoffs și se rezolvă. Procedurile astea, dacă nu ai nicio dovadă mai bine o lași jos.

dan65 (6 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:13

baga-ti si tu ***,poate vei scrie mai bine

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silviu S (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:16

Din partea mea, daca un jurnalist e subiectiv, atunci e si *** si nu are ce sa caute in media. Dar ne gandim ca traim in Romania, aici asa se mananca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

traian (12 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:16

Stucan, conform calificarii, deprinderilor, ordinelor pe unitate primite, continua sa scormoneasca disciplinat si dedicat, in ***, in incercarea de a compromite Steaua. Ridica perdele de fum, enunta barfe, zvonuri, genereaza suspiciuni. Asta e meseria lui, sapa ***. Ar fi bine daca ar deschide santiere de sapaturi in cele mai toxice gropi de desuri bolsevice din sportul romanesc: CSA si CS Dinamo, doua gauri negre care inghit anual 50 milioane euro din banii nostri, dar marele investigator stucan nu este preocupat de cum banii astia se scurg spre buzunarele si burtile smenarilor din MApN si MAI! Masca pe figura lucreaza Stucan!

Deiac (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:26

Dacă asa se face jurnalism eu prefer sa nu mai citesc.

tindala (5 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:30

Cica in intimitatea unei baze spoprtive se poate face doparea jucatorilor!Dar Neubert e *** jucatorilor si in pauza meciurilor,la vestiar!Balaj nici la perfuzii nu poate sa depisteze?Sau nuiare incredere in personalul lui care este„cumparat”deja?Baskanul nu are scrupule si e hotarat sa fure titlul de campioana!De ce?A zis-o chiar el:cica sa ajunga in grupele cupelor europene-pe culoarul rezervat campioanelor din estul Europei!De ce?A zisa-o tot el:Cica jucand in competitii europene,poate sa isi expuna„marfa”!Ca sa poata sa-i vanda pe bani multi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ăl bătrân (2 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:32

Dupa amestecul sangelui cu anticoagulante spune-le sa nu faca vaccinul cu ... Ast(r)a Zevzeca . Cat despre ozonificarea in popou ne apuca nostalgia de Ozon ala adevarat. Atentie Universitatea puneti-l pe Balaj sa studieze atent sucul Nurbert. O fi cumva ***!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (2 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:33

Poate te trezești dat in judecată pentru acuzațiile astea. Ca asta faci. Voalat spui ca jucătorii de la FCSB s-au dopat si de aceea au jucat atât de bine. Atenție la ce arunci pe pagină...

Orlick (2 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:44

De la ce echipa erau jucătorii prinși cu perfuziile? Nu cumva de la Astra? Substanțele alea pot fi detectate la testul antidoping? Jucătorii plecați de la Astra au mai jucat bine pe undeva? Steaua a jucat foarte bine in acel meci, a avut gol anulat pe nedrept (ca de obicei), bara etc. Balaj a tras ca de obicei împotriva Stelei: Alibec îl ia pe Tosca din spate cu ambele mâini și-l aruncă în Nita, accidentandu-i pe amândoi, arbitrul acorda... aut pentru Astra. Un giurgiuvean faultează dur la mijlocul terenului, oprind o faza de atac, Balaj da roșu... unui jucător de pe bancă. In campionatul ăla, Stelei i-au fost anulate 3 goluri valabile într-un meci cu Astra, iar Sumudica a fost suspendat în... vacanta, "pentru a nu fi influentata competiția"!?! Din păcate, povestea se repeta an de an, așa că nici anul acesta nu va câștiga Steaua campionatul.

Urod (39 comentarii)  •  20 martie 2021, 13:50

Un fost fotbalist de performanță foarte cunoscut, mi-a spus ca vitaminizarea este in functie de câți bani ai... Practic, sunt concepute precum mașinile, cu cât dai mai mult, cu atât este mai bună vitaminizarea, dar asta nu exclude munca. Iar Norbert, daca ar fi asa de minunat, nu era la FCSB, era la Bayern...!!!!... Norbert face treaba doar in campionatele unde exista o echipa care-si permite orice, si altele care n-au bani de nimic. Credeți ca daca ar fi asa extraordinar Norbert, ar mai sta pe aici...?!!!.. Sa fim seriosi, și da, NORBERT ESTE OMUL CAPABIL SA FOLOSEASCA SUBSTANTE INTERZISE.!!!! .. EL NU PLEACĂ IN CAMPIONATE PUTERNICE, PT CA ACOLO TOATE ECHIPELE AU BANI ȘI-ȘI PERMIT ORICE IN MATERIE DE VITAMINIZARE. Si in acest caz, el intra in anonimat, plus ca acolo controalele antidoping sunt mult mai dure...!!!!...Asa că, nu e cazul sa cadem pe spate...!!!!

Nichifor Bălan (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:10

Știucane și aseară arbitrul s-a chinuit puțin, lăsând cât a putut jocul la intimidare și antifotbalul(sechele de la Dan Petrescu, oricât se chinuie Edi, tot mai sunt!). La faza cu pricina..ghinion, era prea evidentă , nu a mai putut! Dacă cineva ar reuși să-i facă să paseze fără egoism, să joace cu vârf autentic, servit, nu izolat, cum s-a întâmplat până acum, FCSB ar putea deveni ECHIPĂ de FOTBAL, cu rezultate și în plan european! Asta se poate și când GIGI s-o vindeca de ...orgoliu! El poate cere antrenorului (ca mulți alți patroni) să joace anumitți jucători, sau anumite stiluri, alese de el, fără să se laude, fără să comenteze jocul în public. Și efectul psihic negativ ar dispărea. Ar fi în avantujul lui asta!!Dar...nu ajung banii pentru a fi înțelept și educat!!

mentalist Aya Hoașca (22 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:10

De ce și-a făcut eliberatul condiționat "clinică medicală" particulară (și de ce i-a permis M.S. asta, când eu nici o amărîtă de farmacie nu am voie să dețin, că nu am "calificare de farmacist", deși în farmacii se vînd produse pre-ambalate, cu garanția producătorului!)? ...ca să eludeze regulile CoVid date PENTRU CEILALȚI! De ce a făcut ureche surdă șefa D.S.P. aia mitică atunci când *** s-au înapoiat din periplul sezonier ilegal de la Antalya? D'-aia! De ce nu face A.N.A.D. controale INOPINATE și nu descoperă la paricopitate nimic în vene? ...pentru că ei, pe lîngă că au CLINICA LOR, adică a eliberatului lor, ce e mai ceva decît Ministerul Sănătății, A.N.A.D. și D.N.A. împreună, mai au alături și guvernul (aparținător de partidul în care acest eliberat condiționat a fost membru de bază, partid ce l-a propulsat pe *** în Comisia Juridică a Parlamentului!) care prin C.N.S.U. i-a dat ordine de orbire respectivei șefe de D.S.P. pe care o putem bănui de instalare abuzivă pe post... De ce, cu ani în urmă, doar clubul din Cluj a fost CĂUTAT și găsit de A.N.A.F. Bucale "în neregulă" cu contractele jucătorilor, finanțele clubului, etc., și băgat în insolvență, deși TOATE (inclusiv clubul din 4 consoane al actualului eliberat condiționat) făceau la fel, și era o situație acceptată și cunoscută de mulți ani?! ...pentru că așa "vede" A.N.A.F. prin ochii unui eliberat condiționat care controlează multe găști interlope de stat, p'-acolo! De ce a plecat Paszkany din fotbal, iar după 3 ani Iuliu Mureșan a devoalat că A FOST FORȚAT să plece? ...pentru că așa se întîmplă când ai 7 Servicii miticești (ceea ce nici Ceaușescu, considerat în lumea liberă cel mai dictator din anii'80, n-a avut!) într-o țară membră a U.E. și a N.A.T.O. ce și-a pierdut (fără a fi într-un război, sau în război civil) 25% din populație în numai 15 ani (doar Siria a mai înregistrat astfel de cifre, dar cu război intern și extern; Iraq - tot cu război intern și extern - nu a reușit "performanța" asta)! Mai vreți întrebări? ...QED

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jiri Praga (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:11

Da, da, da!!! Ozonizare, ***, vitaminizări, preparatori fizici, vitaminizatori etc. Toți intră în categoria ”dopatorilor”, și iniferent de ce natură ar fi acest dopaj – binențeles că știm cu toții că acest dopaj se face ca pe bandă rulantă, cu toate că este interzis. Nu mai este demult acel fotbal care a fost în urmă 50-100 de ani, când jucătorii veneau de la coasă, de la arat, cei care lucrau prin fabrici, de la șaibă, și se aliniau duminică după masă pentru a începe spectacolul fotbalistic. În ziua de azi totul este doar goana și setea de înavuțire, și pentru absolut toți proprietarii de cluburi din România acestea lcătuiesc mașini de spălare a banilor, așa că fotbal nexam. Continuați cu aceste terapii, vitamunizări și alte minuni permise de regulament, numai nu aveți voie să uitați să introduceți în regulament și obligația de a fi prezente la stadion, și aceasta chiar și în timpul antrenamentelor, mașinile de pompe funebre, pentru transportarea sportivilor decedați în urma acestor vitaminizări cum le spun unii, eu le spun dopaje. Dača a fost un singur caz când sportivul a căzut lat pe terenul de joc și s-a trezit pe lumea cealaltă, atunci îmi cer scuze n-am spus nimic, dar din câte știu eu aceste cazuri sunt tot mai frecvente în lume ”sportului” din ziua de azi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pescarul stiuca (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:13

Stucame când au pierdut cu Clinceni și cu Hermannstadt nu și-au băgat ozon în fund???

Mihai Gruia (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:14

Doua lucruri se de desprind din aceasta monumentala opera gazetareasca. Chefereu a pierdut pt ca: - nu a arbitrat kovacs; - practic nu au avut ozon in cur.

Horace (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:20

Jenant articol!

cici (5 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:24

se stie ca fc fcsb se ***! doar anad nu vede si nu stie nimic. e greu sa spui ceva cand institutiile nu-si fac datoria in romania!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cici (5 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:27

bai anfrei vad ca tu nu ai dileme. ai numai convingeri gigiste. dar jucatorii dopati vor muri mai devreme. aici e tragedia voastra gigista.

Poli4Ever (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:30

Pai se stie faptul ca clona ilfoveana din Mogosoaia cand nu umbla la abitri, apeleaza la pungutele lui Neubert. Anul asta clonatii de la fîcî fîcîsîbî vor fi norocosi si vor termina pe 3 dupa Cfr si Craiova (sau Craiova si Cfr)

dr jivago (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:35

dle Stucan , dumneavoastra aveti o scuza... involuntar spuneti de multe ori bazaconii. Credeti ca Thomas Neubert, un profesionist notoriu , si -ar risca o cariera ptr a apela la doping. Mintea excelentei voastre ar balansa catre ,,da,, ! Coroborand metehnele dumneavoastra , un antistelism grobian cu sicanarile exasperante de a obtine rating, marsati spre a pune sub lupa necrutatoare pe care o manuiti cu versalitate si pregatirea fizica a echipelor din Albion, Spania , Germania si nu ultima pe lista , Italia. Titlul e hapciupalitic ( de la R. Boanchis), jigneste grav niste profesionisti autentici.. Afara ei sunt cautati , asa zisii jurnalisti , deloc. Mai multa rigoare jurnalistica n ar strica. Sper sa o detineti...

Radu (2 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:36

Ura fata de becali iti domina judecata domnule Stiucan. Ce am observat eu aseara in meciul dintre FCSB si CFR si parea aiurea: apararea clujeana care era total visatoare si aproape lipsa dorintei atacantilor de a depasi propria jumatate de teren. Asa ca daca iti pare ceva dubios, ar trebui sa te intrebi de non-combatul clujenilor( Caranilor). Sanatate iti dorim!

octavian 2 (9 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:45

Poate CFR, avea de platit si o datorie de anul trecut , cand fcsb a jucat cu cateva rezerve,

SPQR (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:46

Mda! Ca de obicei, inca nu reusiti sa translati intre suporter si profesia nobila de jurnalist, impartial si independent, asta ar facut dovada profesionalismului. Din frustrare, fara nicio dovada ati inteles sa aruncati sub forma unui articol niste suspiciuni ca sa va temperati frustrarile ros-albe. Stiu ca acest articol va fi sters dar problema dvs. va ramane. Este riscant ptr. un jucator care se prezinta la echipa nationala si joaca in cupele europene sa se dopeze. Vad ca nu ati comentat nimic despre cazul de la Dinamo, dovedit. Oare de ce???!!!

Lup (6 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:48

Au fost șocant de potențialul fizic, atât în raport cu adversarul, cât și în raport cu propria potentă din trecutul apropiat.

Marian (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:49

Asta , Scutariu , ba frate sunt ziaristi? O sa se ajunga din cauza la *** ca asta il vezi pe strada si ii dai 2 palme .... *** s-a vazut din avion o echipa care ani de zile a fost sustinuta si politic si de arbitri nu joaca nimic cu marele antrenor Iordanescu jr ...... niste pusti le au dat cu terenu in cap!!! Punct !!! Pe aici a trecut si marele Petrescu .....

Mamaika (3 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:49

Cenzurati, baieti?

Andu (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:55

Costine, pacat de tine - pentru ca potential ai, scrii interesant; dar *** si ura care te caracterizeaza te blocheaza in a ajunge un jurnalist memorabil in timp. Cozile de peste pe care le arunci si insinuarile dizgratioase nu fac decat sa aduca *** la adresa ta; pacat, mare pacat. P.S. clar e "caz masiv de dopaj" la Steaua, nici decum faptul ca media de varsta e de 20 si ceva de ani iar la CFR de 30+ - 100% e o conspiratie sau o furaciune. ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eu (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 14:57

Toata lumea se preface ca nu exista doping... Vrem spectacol 🎉 sa moara pe teren !

Ceferika (2 comentarii)  •  20 martie 2021, 15:07

Așteptăm să vedem cum zburdă *** prin Europa. Acolo nu riscă jiji să le facă sângele aspru că nu-i cumpără nimeni *** tunate...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andu (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 15:08

Tudor Arghezi a scris un panseu-poem: “in lumea asta prost făcută, rahaţii scriu în loc să pută,/ iar scriitorii consacraţi nu pot să scrie de căcaţi”. Acest "articol" nu face decat sa demonstreze ca e foarte actuala afirmatia facuta acum zeci de ani.....

justice (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 15:09

Mare branza ! Intr-un campionat care nu mai reprezinta nimic, joaca Nimeni cu Nimeni ! Nici nu stiu daca mai merita luat in seama undeva !

Campioana CFR (3 comentarii)  •  20 martie 2021, 15:13

Neubert e de mult timp suspectat ca nu "joaca" corect. Sa ne amintim de pungulitele galbene. ;) Da, s-a vazut ca fizic stateau mai bine cei de la echipa ciobanului puscarias Faci Ce Spune Becali. A contat si lipsa jucatorilor care sa puna probleme in atac (toti covidati), a contat ca la fiecare contact balerinii ciobanului se tavaleau in chinuri pe jos primind repede faulturi, pe cand la faze similare jucatorii clujeni nu primeau nimic. Nu degeaba a facut scandal ciobanul puscarias pe marginea arbitriilor punand presiune pe ei. Nu degeaba a venit sa supravegheze arbitrii... cine? Tocmai vestitul Bricheta - fecebesist dovedit!! La Carnat a fost fault inaintea eliminarii lui Arlauskis exact cum au fost toate faulturile date fecebesistilor. Pe scurt: un arbitraj in stilul tocat marunt pana cedeaza adversarul. Sigur ca daca te toaca arbitrajul nu mai ai curajul sa lupti barbateste. Oricand era riscul ca Hategan sa mai elimine si alti jucatori. Dar, desigur, e si vina jucatorilor de la CFR ca au gresit la fazele respective si ca nu au avut mai multa determinare sa lupte impotriva celor enumerate inainte. Precum e si vina conducerii CFR ca nu reclama la comisii presiunea pusa de ciobanul puscarias pe arbitrii.

Marius (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 15:13

Mă, Ștucane, poate ar trebui să faci tu o astfel de ***. În felul acesta, în sfârșit, ai avea o minte mai limpedă și ai găsi și obiectivitatea aia care-ți lipsește în mod evident. Suferiți, este? Hai, că în play-off apare iar Kovacs și poate-ți va apare iar zâmbetul ăla șăgalnic, de șacal. Când au jucat cu FC Argeș, n-ai găsit nimic de spus...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (19 comentarii)  •  20 martie 2021, 15:24

GSP continua fata de FCSB aceeasi politica a calomniei grosolane. (Calomniez, calomniez il en restera toujours quelque chose)! Din punctul de vedere al ziaristilor de sport, aceasta echipa nu are cum sa castige un joc fara sa apeleze la frauda: mituirea adversarului, mituirea arbitrului, doping etc. Deci nicio victorie a echipei lui Becali nu poate fi laudata, ci doar criticata. Aseară, comentatorul de la telesport 1 i-a laudat de zeci de ori pe cei de la CFR (chiar si cand scorul era deja 3 la 0!!), dar despre FCSB a amintit numai nerealizari! Si asta nu pentru ca ziaristii ar iubi-o pe CFR, ci pentru ca urasc Steaua(FCSB). In jocul de aseara cu CFR, jucatorii lui Petrea au facut, toți, un meci exceptional, cu pase fulgeratoare, cu pressing sufocant pentru adversar, cu harțuirea si ridiculizarea permanenta a „celei mai bune aparari din Liga 1”, cu o dorinta de a castiga si cu convingerea nestramutata ca o pot face, incat echipa invingatoare ar fi meritat toate laudele. Dar cine sa o laude? Orice jurnalist de sport care ar lauda FCSB risca sa-si piarda painea! Uitati-va la toate comentariile de dupa etapa! Toti comentatorii de la posturile tv, inclusiv colaboratorii invitati, au invatat lectia si conditiile necesare pentru a ramane in fenomen: 1. criticarea si denigrarea Stelei (FCSB); 2. comentarii favorabile pentru Dinamo!... Daca nu respecti cu sfintenie cele doua conditii de mai sus, iti poti pierde painea. Dau un singur exemplu. In timp de FCSB este aratata cu degetul si acuzata de blaturi mereu, despre Dinamo, campioana blaturilor, niciun ziarist sau comentator nu a lansat niciodata (in ultimii 10 ani) nici cea mai palida suspiciune de blat, nici macar in meciurile cu Voluntari. Pai cum se poate interpreta asa ceva? Deci, domnule Stucan, te inteleg, iti faci datoria!

ioan (3 comentarii)  •  20 martie 2021, 15:56

@Marius tie iti place sa faci ozonoterapie oral folosind mustiucu cu care au facut anterior *** fecesebeii. si nespalat, sa fie clar. pofta buna

Andrei F (79 comentarii)  •  20 martie 2021, 15:59

@MZM Cornel Dinu a vorbit in ora de maxima audienta de Valiza venita de la CFR la un meci Dinamo-Steaua unde zeci de procurori si un sef de serviciu secret si-ar fi bagat coada!!!!Stucan era plecat atunci din Galaxie ca altfel investiga,nu????!!!!!Marele ziarist GSP Udrea asculta dezvaluirile lui Cornel Dinu si ...nimic!!!!Adica nu a intrebat si nu a scris nimic pe subiect desi Dinu in emiiunea lui a facut dezvaluirile!!!

Stiukan russsian (1 comentarii)  •  20 martie 2021, 16:13

Stiukane, ce "substanta" poti lua ca sa fii capabil sa joci "din prima" si sa faci un-doiuri? Sau ce poti baga in vena sa faci un articol de ***? Poate *** lichid, precum creierul tau. Ce *** cauti tu in presa? Sunt destui idiotzil la gsp care inpavcheteaza peste, tu esti seful?

Comentează