Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Mister de dragul misterului

Ilie Dumitrescu a avut o idee excelentă, adevărată, de analiză TV, dar a recunoscut senin că a ucis-o de dragul reputației fotbaliștilor pe care i-ar fi criticat

Permalink to Mister de dragul misterului
miercuri, 27 ianuarie 2021, 3:37

“Și aici îl avem pe Rakitic care șutează puternic de la marginea careului, fără nicio speranță pentru portarul advers”. Aproape de miezul nopții, la finalul meciului Tottenham – Barcelona 2-4 jucat în octombrie 2018, Ilie Dumitrescu își făcea analiza obișnuită, explicându-le telespectatorilor golul marcat în minutul 28. 

Cu faza oprită în momentul șutului croatului de la Barcelona, analistul Digi a desenat o linie dreaptă galbenă care pleca din gheata lui Rakitic și anticipa fidel traiectoria ulterioară a balonului. Peste o secundă, Dumitrescu a șters linia de pe ecran și le-a dat comanda vocală colegilor din regie: “Dă mai departe faza!”. Iar faza s-a deblocat și a continuat, imitând ca prin magie vectorul desenat mai devreme de analistul Digi. 

Asta a fost toata analiza unui gol născut dintr-o fază dinamică, în care atacul stelar al Barcelonei reușise să lărgească spațiile dintre liniile lui Tottenham și să desfacă niște culoare pe care un analist provenit dintr-un mare-fotbalist-devenit-antrenor-cu-licențe ar fi putut să le explice minunat.

Acasă, în fotoliu, telespectatorul român a rămas cu ochii în gol. Fusese o seară în care creionul electronic al expertului Digi – poate obosit, poate plictisit – schițase doar câteva tușe discrete. În alte dăți, ecranul televizoarelor se umplea de cercuri galbene care înconjurau uneori chiar și toți jucătorii unei echipe. Ele apăreau pe cuvintele “avem aici mai mulți jucători ai echipei X”, iar peste câteva secunde dispăreau brusc la comanda “dă faza mai departe”, ca niște OZN-uri misterioase pe care le-ai văzut, dar despre care realizezi că nu știi absolut nimic. 

„Pressing de întâmpinare” în „axul central”

Sincer, golul spectaculos al lui Rakitic e mult sub oricare dintre golurile reușite de Ilie Dumitrescu împotriva Argentinei la Mondialul din 1994. Atunci, după un început greoi de turneu final, actualul expert Digi a prins ziua carierei sale, făcându-i pe analiștii de fotbal din întreaga lume să caute explicații pentru unghiurile de joc și pentru gravitația care permisese balonului să decoleze și apoi să aterizeze brusc peste bietul Islas. 

Imaginați-vă acum că mașinile grafice de la mijlocul anilor ’90 ar fi încăput pe mâna unui analist cu profilul lui Ilie Dumitrescu. Cum ar fi explicat expertul TV Ilie Dumitrescu ce a făcut Ilie Dumitrescu în cel mai frumos meci al Mondialului din America? Parcă vezi deja o linie galbenă curbă trasă din colțul terenului spre colțul lung al porții, însoțită de explicația tactică “avem aici o minge trimisă perfect peste portarul advers”. Apoi, inevitabilul “dă faza mai departe!”.

De mulți ani, numeroși oameni de fotbal importanți din România sunt căzuți în admirația analistului TV Ilie Dumitrescu. Iar “Mister”, ferchezuit, cu gesturi teatrale deprinse mimetic de la fostul său impresar Ioan Becali și rafinate pe parcurs din dorința de a acoperi lipsurile copilăriei, își face aproape seară de seară numărul care a devenit deja o rutină. 

Totul pare a se întâmpla mereu pe “axul central” – de parcă un ax poate fi și lateral – , după ce în prealabil a fost aplicat sau, după caz, dejucat un pleonasmic “pressing de întâmpinare”. Ilie Dumitrescu merge apoi mai departe și spune lucruri care de cele mai multe ori repetă ceea ce telespectatorul vede singur pe imagini. Numele pocite ale fotbaliștilor străini – Pedros, Goskoiț, Vaidănfilăr, Tucăl, Bertand, Arleboa și multe, multe altele – sunt doar detalii minore din discursul mereu prețios, dar niciodată îndestulător.

 

Cum arată analistul în străinătate

Probabil, mulți consideră aceste rânduri o răutate la adresa unui fotbalist remarcabil din istoria fotbalului românesc. 

Nimic mai eronat! Mai jos, veți putea vedea și singuri cum arată un adevărat analist TV. Puteți să vă alegeți favoritul dintre Gary Neville, fostul fundaș dreapta de la Manchester United, și Jamie Carragher, fundaș central  la Liverpool între 1996 și 2013. 

Aproape fiecare secundă din aparițiile lor la SkySports e intrigantă. Niciunul nu poate fi considerat o legendă a Campionatelor Mondiale – statut câștigat pe drept de Ilie Dumitrescu în 1994 – , dar fiecare dintre ei are dinamism, prospețime și o capacitate extraordinară de a explica mecanismele meseriei de fotbalist la care publicul nu are acces. 

Dacă înțelegeți cât de cât limba engleză, priviți-i pentru câteva secunde! Niciunul nu-și dă ochii peste cap, niciunul nu se schimonosește cu un aer superior, deranjat, atunci când moderatorul întreabă ceva ce pentru un fost fotbalist ar reprezenta o chestiune banală nedemnă de explicat. Carragher și Neville înțeleg perfect că în noua lor meserie nu au dreptul de a trata audiența de sus. Ei s-au reinventat și câștigă respectul fanilor lor de odinioară nu pentru cine știe ce minge salvată cândva de pe linia porții, ci pentru ce și cum spun acum în emisiunile lor. 

Ei nu mai sunt “football players”, ci “pundits”, experți de fotbal. Rolul lor nu este de a prezenta moda sau de a-și arăta talentul de desenatori video, ci acela de a transfera, de a le arăta telespectatorilor într-o formă atractivă ceea ce ei și alții au învățat pe teren. Fiind vorba de doi rivali pe gazon, prestațiile lor din direct sunt pigmentate uneori și cu momente de antagonism amical, cum ar fi cursa de viteză în blugi ținută spontan de-a latul terenului, la Brighton 

Ascultați-i cum se distrează, cum savurează momentul în timp ce microafoanele le sar din agățătoare. Și, mai ales, cum chicotesc ca doi copii. Niciunul nu se ia în serios încât să considere că ar fi ridicoli, iar publicul gustă autenticitatea. 

Cum să-ți ucizi o idee bună

E exact ceea ce îi lipsește de cele mai multe ori lui Ilie Dumitrescu, analistul numărul unu din fotbalul românesc. Înainte de ultimul Crăciun, “Mister” de la Digi a făcut o mărturisire:

“Îmi aduc aminte că am vrut să iau meciurile din Liga 1 și cele din Champions League sau Spania și să arăt cum se tratează jocul fără minge. Voiam să arăt cum abordează și tratează jocul fără minge jucătorii de pe aceleași poziții. Dar îi făceam praf pe Coman și Man dacă făceam asta! Le mai dau un mesaj din când în când. Dacă vor să-l ia, bine. Nu poți să faci pasul la o echipă importantă dacă doar joci cu mingea”. 

Practic, Ilie Dumitrescu a avut o idee excelentă, adevărată, de analiză TV, dar a recunoscut senin că ucis-o de dragul reputației fotbaliștilor pe care i-ar fi criticat. 

De ani de zile, fotbaliștii români care au jucat în străinătate vin în emisiuni și povestesc șocul tactic resimțit în primele zile la noile lor echipe. Mulți recunosc că abia atunci au realizat că habar nu aveau despre chestiuni elementare de tactică, ba chiar de poziționare a corpului. Antrenorii lor de până atunci nu îi învățaseră abecedarul fotbalului. 

În acest gol informațional e locul în care trebuie să apară analiștii TV. Condiția principală este să renunțe la atitudinea de primadonă aflată acolo pentru a fi adulată pentru orice vorbă banală rostită sau linie desenată fără noimă. 

PS – Dacă nu stăpâniți engleza sau nu găsiți nimic interesant la Neville sau Carragher, uitați-vă la Basarab Panduru. Sau ascultați analizele lui Cornel Dinu, atunci când nu vrea să fie acid de dragul acidității.

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Costin Stelaru (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 15:49

*** *** *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gheorghe (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 15:57

Nu incerca că compari mere cu pere. Și între voi și ziariștii din vest este o diferență de la cer la pământ.

2good4you (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:00

Dl Stiucan, daca nu ati fi adaugat P. S ul... As fi acceptat intr o nota usor comica pseudo articolul dvs! Practic ati facut tot acest articol doar pentru a mai atinge cumva FCSB si pe al ei patron... Sau poate ma insel si doar eu vad atacul brutal dintre randurile enuntate! P. S. Nici digi sport nu se compara cu SkySport nu? P. S. 2 Am scris Digi Sport cu litere mici intentionat

dan (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:04

Te roade invidia, ziarist de 2 lei ruginiti Acest om a insemnat ceva ptr aceasta tara, pe cand dumeata esti doar un ziarist de doi bani !!!

Tavi Ionescu (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:05

In sfarsit cineva are curajul sa puna punctul pe i. Dumitrescu a fost un mare jucator de fotbal. Adica, omul chiar a fost un fotbalist rasat. Dar cam atat. Antrenor 0,iar analist 0.

tanut (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:06

ai mare dreptate , *** , mai bine ma uit pe geam decat la el . PS nu sunt rasist da nu mai pot cu SIR mISTER

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mozzie (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:08

Ma agaseaza la el grija excesiva de a-i recomanda lui Becali ce posturi are neacoperite, cat de bun este X si nemaipomenit este Y, ce transferuri sa faca samd Se erijeaza in omul de casa al omului din Pipera. Un fel de ajutor al lui MM. Este dezonorant, se expune ridicolului. Altfel este OK, a evoluat mult la modul de comunicare, are simtul umorului, este un partener OK de discutie, mult peste nivelul celor ce apar in acele emisiuni. Cu obiectia de la inceput.

Vasile (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:14

Nu pot să nu-mi aduc aminte de o fază din perioada în care Ilie era antrenor la Steaua. Închipuiți-vă fața lui Dodel Tănase când le explica Mister cum, în caz de sunt conduși cu câteva minute înainte de finalul partidei, vor apela la ”emergency ball pentru Kapetanos”.

god (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:14

Dar nici Costin Stucan nu ii Jeff Darlington de exemplu.:))) Sa gasit cine sa comenteze profesionalismul :))

Urod (39 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:16

Analistii străini nu au nevoie sa fie falsi si teatrali.... Nu vor sa fie si filozofi...!!!... Provin din alte mentalitati, nu au nevoie sa-si disimuleze originea. Sărăcia naste mult snobism si grandomanie... Asta este societatea romaneasca si nu va faceti speranțe ca se va schimba curând....

Cosmin (4 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:20

Dl Stucan, mai rar aparut, la emisiuni , la analize dupa meci incepe sa fie ros de o invidie. ca si in cazul lui hagi, Stucan incerca sa jigneasca, sa sugereze ca cel despre care vorbeste nu stie analoza fotbalistica. sa fim seriosi ! Trista evolutie aveti Dle stucan

Ionescu (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:20

Ilie a jucat în Anglia.. Domnul Stucan a făcut presa doar în România

Marcel (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:20

Stucane ,articol de 2 bani,nu mai sunt jurnalistii ce erau,gazeta sportiva e cancan,sa te legi de ilie dumitrescu,nu-ti plac liniile lui mister,schimba canalul,numai atacuri la persoana de la "jurnalisti" ca decebal radulescu si "stiucan"

Andrei F (79 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:20

Dar Stucan ar fi facut vechime ca ziarist in Anglia???Sigur nu....

Cosmin Emanuel (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:22

FELICITĂRI sincere. În sfârșit cineva care spune lucrurilor pe nume despre Ilie Dumitrescu. Atâta băgătorie în seamă ca la el nu mai vezi decât la clanul Becali.

Zait Ciprian (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:22

Va luat ceva timp sa va da-ti seama de "calitatile" de analist ale lui Ilie Dumitrescu))) Omul spune aceleasi platitudini emisiune de emisiune Noroc k nu-l prea cheama alaturi de Radu Paraschivescu k ar trebui sa-l concedieze a doua zi)))

ManX (16 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:22

Scuze, nu cred ca esti intr-o pozitie favorabila in ceea ce priveste aroganta. Diferenta dintre cei pe care i-ai numit de la SkySports si Ilie, este faptul ca Ilie este bucurestean. Nu stiu unde esti nascut, nici Panduru, dar locuiti de mult timp in Bucuresti. De Dinu ce sa mai vorbim, nascut in Dambovita, parca. Cea mai needucata zona a tarii. Prost crescuta. Si sunt si mandri de asta. Fa o lista cu cei nascuti in sudul tarii care sunt implicati in fotbal. No offece :) Ati disperat limba româna cu inglezisme, *** si ***. Ai noutati despre Sumudica?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

viorel (12 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:25

Ridicol pseudo-jurnalistul Stucan, daca ar fi fost stiucan, fituica la care scrie (gsp) *** pt ca alta utilitate nu are. I Dumitrescu nu este un mare analist dar de aici pana la a face un articol bazat doar pe rautate, ura, invidie, e distanta mare! Lamentabil spectacolul oferit da ranchiunosul stucan, care de prea multe ori derapeaza, esueaza, in penibil ca si colegii lui craitoi, ramuroi sau udroi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion Hoinar (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:36

Draga Costin, daca esti tu asa istet de ce nu te faci analist de sport?

Leo (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:41

Pe mine ma distreaza cand vorbeste Ilie dupa Radu Paraschivescu, atunci chiar se observa lacunele lui de vocabular si de analiza fotbalistica.

Emil (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:44

Costin, cred ca puteai sa ai o altfel de abordare daca tot vroiai sa-l critici. "Honesty without sensitivity is brutality."

Adi (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:45

Chiar are dreptate cu finalul. Eu sunt printre norocoșii care au Telekom si pot confirma ca Panduru si Balaj sunt excelenti. Când erau deschise restaurantele si mai vedeam pe acolo Digi sport, parcă eram cu câțiva ani în urma. Din toate punctele de vedere.

cati (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:46

Da, bai... "gaina vecinului e curca"! "Englejii" sunt mai buni, nene! ... si toti ceilalti! Mai ales israelienii, ca ei vaccineaza mai mult!

Mamaika (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:51

Cu tot respectul, in occident “ziarul” si “jurnalistii”dumneavoastra nu ar exista, nici in varianta “free of charge”...

Codrin (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:53

Din pacate in aceste emisiuni de la noi nu se analizeaza tactic jocul echipei(lor).Ar fi interesant de vazut care sunt indicii InStat ,cat alearga un fundas lateral in campionatul nostru comparativ cu alte campionate,etc.Eu sunt fan U Craiova si tot astept sa aparat cineva la TV sa faca o analiza a jocului acestei echipe cu acest antrenor :cate ocazii isi creeaza (daca isi mai creeaza) ,ce schimbari face antrenorul (inspirate sau nu) ,ce tactica incearca sa impuna la echipa....nimic ,nimic:(

Ilie (32 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:54

Tu ești coleg cu Jumătate, Buzărin, Geambașu, Crăciun și țucălaru lui Păunescu, îl și pe Cosașu, care scria în Scânteia tineretului din anii 50, când floarea intelectualității din România era la Canal sau la Aiud, Gherla, Pitești, etc., și te-ai găsit să te iei de Ilie Dumitrescu? Tu, care îi inviți pe niște semianalfabeți la pseudoemisiunea ta, din care faci 15 articole pentru clicuri? Care nu ai curajul nici acum, alături de mentorul tău, Manele Terzian, să spui cine te-a dat afară de la o televiziune?

Andrei (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 16:54

De bine, de rau, Ilie Dumitrescu este un fost fotbalist care nu maltrateaza limba romana. Pe Hagi, de exemplu, il iubim nespus dar parca a invatat romana la fara frecventa.

c.vasile-constanta (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:02

Excelent articol, dar nu cred ca va avea efect ! Analistul ID este doar un adorator al unor anagramati in fotbalul asa-zis profesionist din Romania si cauta sa se gudure pe langa ei......

Fedoreac Alexandru Vladimir (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:03

Pe lângă faptul că ai scris un articol de tot *** si nu faci decât să fii penibil si sa demonstrezi inca o data ca esti un jurnalist de 2 lei , un neica nimeni... dovedești si in ce hal a ajuns gazeta... Nu faceti decat sa va uitati cu invidie toată ziua la ăștia de la digi... Si sa scrieti despre ce vbesc aia la digi... Dacă aș conduce gazeta te-aș zbura direct la știrea de potoaga... Nici acolo n-ai fi capabil să scrii ceva util

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan man (6 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:04

Un parvenit in absolut tot ce transmite...nici vorbele, nici hainele ,nici aristocratia nu i se potrivesc. UN FAKE NEWS ETERN ,asta este mister.

gicapuia (6 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:08

1. Articolul e mai mult decit corect. Bravo lui Ilie Dumitrecu pentru ca stie si are posibilitatea sa se imbrace elegant, dar sa ai o asemnea atitudine de suficienta ca sa nu le numim ifose , sa intrerupi de doua-trei ori un cuvint pina il spui intr-un joc studiat, crezind ca ce urmeazaza scoti pe gura va fi o pretioasa cugetare , e o mare eroare. 2. De cind si cum ati ajuns concluzia ca Ilie Dumitrescu a devenit o " legenda a Campionatelor Mondiale" ??????????? Nu exisat nici un argument in sustinerea acestei afirmatii . Sau l-ati luat la misto ? Daca DA , o merita. Legende sunt jucatori care au cistigat macar o cupa mondiala si au contribuit decisiv la cistigarea trofeului, Sunt poate zeci daca nu sute de jucatori care chiar se pot numi legende. Cum sa-l compari Ilie Dumitrescu cu Gary Neville care a jucat numai la MU intre 1992 -2011 si are 604 meciuri la club in perioada cind ManUnited era o forta europeana, a cistigat de 8 ori Premier League si o data Champios League ( fara alte maruntisuri) a fost selectionat de doua ori in echipa deceniului , si este cel mai selectionat fundas dreapata din nationala Angliei!!!!!!!!!! Sau Jamie Carragher care a jucat 737 de meciuri numai la Liverpool toata viata, are 38 de selectii la nationala!!!!!!!!! Cum ar spune prietenul lui Gigi sau nemuritoul Toma Caragiu : " Dracu te-a pus sa scrii asa ceva". 3. E mai usor sa-ti dai chii peste cap in direct , sa-i antrenezi pe Vali Moraru, Naum ( la asta e mai greu ca e atit de fixist si incapatinat ca ai fi tentat sa spui ca atit il duce capul. Numai ca daca citesti ce scrie iti schimbi repede parerea) ,Niculescu si George Dobre decit sa treci in iarba si sa iti transpui mareta pricepere in mintea unor jucatori, sa le explici cum e cu jocul fara minge etc si amd. S-avem rezon mon cher Ilie Dumnitresco. PS .

gicapuia (6 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:10

@Zait Ciprian. Excelenta observatie !!!!!11

Cris (14 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:11

Articolul de fata trateaza un subiect corect: calitatea relativ slaba a analistului I Dumtrescu (fost sportiv), prin comparatie cu unii analisti externi adevarati (de asemenea, fosti sportivi). Insa acelasi articol isi pierde substanta, atunci cand sesizezi ca autorul, cel care trateaza critic prestatia analistului (sub efectul diminuarii calitative a acestuia), prezinta aceleasi carente calitativ-profesionale, in baza aceluiasi argument - comparatia cu jurnalisti externi adevarati. In felul acesta, nu poti sa nu observi ridicolul in care se „autoplaseaza” autorul articolului.

Dan (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:14

Foarte bun articolul, keep walk.

octavian 2 (9 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:20

o invatatura crestina ne spune: Nu judeca, daca vrei sa nu fi judecat, Comentariul cred ca este putin rautacios, Fiecare cu posibilitatile lui.Pozitia pe care o ocupa stucan nu este egala cu cea ocupata de Ilie in fotbal, respectiv a lui Stucan in jurnalism. Ca fost fotbalist Ilie, are o prestatie buna. Totusi ne prea inchinam apusenilor

Adrian F (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:24

Blog-ul asta face parte din ciclul "rîde ciob de oală spartă". Comentariul cititorului Gheorghe este cel mai elocvent. Mai aproape este Dumitrescu de Jamie Gallagher si Gary Neville decit Ştucan de ... Rebecca Lowe spre exemplu. Alt comentariu distractiv al d-lui Ştucan este: "Dacă înțelegeți cât de cât limba engleză, priviți-i pentru câteva secunde!". Oare nu-i mai important să-i asculți nu sa-i priveşti?? Pentru ca daca ai cunoaste engleza asa cum pretinzi Mr. Ştucan, ai realiza ca amindoi "spun" cam aceleaşi lucruri ca si neaoşul nostru Iliuță. Este adevarat ca NU au gesturile teatrale. Mai interesant este sa-i asculți pe Robbie Mustoe and Robbie Earle. Chiar daca fotbalistic nu s-au ridicat la nivelul lui Jamie sau Gary, comentariile lor sint mult mai pertinente. Dar aici este si chestie de perceptie.

Andrei (23 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:40

Interesanta analiza. Sa iti dau o idee: ce-ar fi sa scrii tu un articol in care sa compari jurnalistul de fotbal roman, de tip Stucan, cu analistul occidental? Ce zici, te încumeți?

CCC (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:45

Cred ca stiucan e ala care a facut contul fals “sir ilie dumitrescu” si acum, cand a aflat ca poate “lucra” 5 ani la brutarie ii cauta nod in papura (nu ala de la craiolguta!) lui Ilie. O fi Dumitrescu un analist mai slab decat cei de la sky, dar rot e mai bun decat stiucan! Asta e doar un inginer care practica gurnalismul, in opinia lui, n-a descoperit inca ca (cacofonie!) scrie la o gazeta de can-can!

adrian (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:51

Un articol bine argumentat. Felicitari.

marcel cluj (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 17:59

Bravo Stiucan !

Cristi (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 18:08

Din tot articolul asta care e de toată jena,cu comparația cu analiștii SkySports care nu asi are locul,va spun eu ca majoritatea au înțeles la final ca Basarab Panduru e mai bun analist ca Ilie Dumitrescu.....,sincer,mi se pare ca e un articol făcut la comanda altcuiva care are anumite frustrări împotriva lui Ilie Dumitrescu sau a postului DigiSport,sau domnul Ștucan însuși are ceva impotriva lui Ilie sau a postului respectiv.....asta trăim în vremurile astea,o hatereala continua și în politica,și în societate,și in fotbal.....

Mihai c. (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 18:17

Am norocul, sa stiu de la un prieten taximetrist care îl ducea înainte de 1990, pe calea Victoriei, la magazinele de haine, din ce familie provine "MISTER". Nimeni, nu spune sa nu evoluezi ca persoana in viata, dar sa devi snob, plin de tine și infumurat, e cu totul altceva. Cînd ai pretentii, sa ti se spuna "Mister", cînd te uiti cu superioritatea la oamenii, si încerci să menții niște bariere de comunicare, cînd încerci să copiezi niște personaje ca DON GIOVANI, ce poti sa mai spui? Uitațiva, la domnul Paraschivescu, cita eleganta are, cit umor, cit de modest este, si faceti comparații. Degeaba ai banii, daca te crezi superior tuturor. Acesta nu este un comentariu, plin de invidie, ci este un comentariu corect, cu ceva informati despre "MISTER.". Scuzati greșelile gramaticale si punctuație.

MD (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 18:25

Domnului Stucan, Sa incep cu invidia de care ai dat dovada, sau sa o las la urma? Totusi, fara astfel de scrieri noi nu am avea ce citii. Ilie Dumitrescu este un personaj extraordinar, un role model, si o persoana care poate fi ascultata cu placere. Ilie este totodata un om... asa cum si Stucan este, cu bune cu rele. Singura intrebare pentru acest articol este, era necesar? Oare ce am invatat din acest text, oare ce a invatat Ilie, si ma intreb - Daca nimeni nu a invatat nimic, atunci totul a fost gratuit, si din nou - De ce?

a dica (55 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 18:31

Daca vrei sa fii corect ia-ti toti colegii in ale gazetariei (mai ales cei ce comenteaza in direct meciuri, gen mironica) si vezi cati dintre ei nu folosesc pleonasmul „ax central” in comentariile lor pline de substanta... Dar tu nu poti fi corect decat cand scrii/vorbesti/ inventezi cate ceva despre Hagi, nu-i asa?

xxrapi (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 18:31

Si daca ... "sunt impreuna"? Adica ,pentru noi care citim,citim... (pentru ca s-ar putea sa creasca numarul celor interesati) Zic si eu. IMI DORESC SA GRESESC .

Recomandare (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 19:15

Ilie trebuie sa invete sa fie echidistant. Prea multa grija fata de Fcsb si Gigi l-a adus in colimatorul nu doar a lui Stucan si a intregii prese sportive. Desi educat, aerul smecheresc, chicotelile de Buftea, nu prind la un public care in mod majoritar nu e cu Fcsb. Inteleg ca el jucase la Steaua, ce datorii ar avea el față de Becali? Recomandare, sa fie echidistant fata de toate echipele, daca face propuneri, sa le faca la toate echipele.

tindala (5 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 19:38

Altul n-avem! Domnul Ilie e cel mai...competent!

Octavian (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 19:39

Sunt de acord in mare cu ce ati spus despre Neville si Carragher, dar si ei o cam dau in bara. Dupa meciul Liverpool - Man United din premier league, nu fa cup, ei sustineau ca Liverpool e favorita la titlu alaturi de Man City si eu ma intrebam despre ce vorbesc? Liverpool nu mai inscrisese de 3 meciuri in PL (sunt 4 acum). Firmino si Mane nu sunt in forma, Fabinho trebuie sa joace in aparare, Jota e accidentat, etc si City pare in zilele ei bune. O etapa mai tarziu, Liverpool e pe 4 cu un meci in deplasare la Tottenham. Dupa ac etapa ar putea fii pe 7.

Pirlo (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 20:04

Cata frustrare :))) stiuca de baltoaca producatoare de venin (apropo, nu te-ai gandit sa-l vinzi si la export?) isi varsa fierea pe bietul Ilie Dumitrescu, asa din senin, pe niste amintiri (de 2-3 ani), intr-un articol atemporal, gata sa fie lansat intr-unul dintre desele apucaturi de om nefericit :))) costinica, tata, ia mai bine un dulcolax si mai dezschimonosestete si tu :)))

Costică Hriscu (4 comentarii)  •  27 ianuarie 2021, 21:59

Stucan ăsta mare mizerie de om . El se crede buricul pământului dar e *** săracul . Nu merita nici să-i lustruiască ghetele lui Ilie Dumitrescu . El zice că este miștocar subtil dar lumea îl știe ce podoabă este . Adică un *** care scoate capul din când în când pentru a se băga în seamă .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează