Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Noua himeră a lui Cortacero: scrisoarea de garanție

De ce ultima promisiune a lui Cortacero e o nouă himeră și cum ar putea profita spaniolii de pe urma “investiției” de la Dinamo în mod ocult

Permalink to Noua himeră a lui Cortacero: scrisoarea de garanție
marți, 27 octombrie 2020, 2:42

Pablo Cortacero și Rufo Collado, reprezentanții fondului de investiții nevăzut care a preluat Dinamo, și-au manifestat în ultimele 24 de ore indignarea față de ceea ce ei numesc o campanie media de destabilizare a clubului. În ultimele două săptămâni, pe fondul rezultatelor proaste, site-urile de sport au scris, justificat, despre incertitudinea financiară de la Dinamo, la doar câteva luni după teoretic benefica preluare de la Ionuț Negoiță.

Gazeta a publicat ieri informații sensibile despre trecutul spaniolilor de la Dinamo: cum au înființat academii-fantomă în Egipt și cum s-au asociat în România cu un fost fotbalist mediocru căutat de prieteni și parteneri de afaceri pentru datorii. 

În replică, Cortacero – blocat în Spania de măsurile anti-Covid – a anunțat într-un interviu pentru ProSport că până la finalul săptămânii va prezenta o scrisoare de garanție bancară de 19 milioane de euro. 

Informația are efect de anestezic asupra fanilor tot mai nemulțumiți. 

Dar ce valoare reală are anunțul lui Cortacero?

Garanțiile fără acoperire ale arabului care voia Dinamo

Ne întoarcem în timp în ianuarie 2020, când clubul englez Charlton a fost preluat de un fond de investiții la fel de misterios precum cel din spatele lui Cortacero. În față a apărut un pretins prinț arab, Tahnoon Nimer, coincidență, același care dorea și Dinamo împreună cu omul de afaceri român Claudiu Florică. 

Nimer a încheiat o înțelegere secretă cu fostul proprietar al lui Charlton, Roland Duchatelet, cu o puternică latură imobiliară. Deal-ul a fost dezvăluit în exclusivitate într-o investigație a Gazetei. Investitorul a plătit o liră sterlină și a garantat prețul real de achiziție al clubului, 50 de milioane de lire sterline, din viitoarele încasări generate de apartamentele care urmau a fi construite pe terenul rămas după demolarea stadionului The Valley. 

Pentru a oficializa schimbarea de proprietari în fața English Football League (n.r. – Liga engleză, care gestionează liga a doua, a treia și a patra), Nimer a prezentat o garanție bancară de 50 de milioane de dolari (foto sus). Garanția a fost considerată neconvingătoare de Ligă, dar Nimer a refuzat o verificare oficială la banca Al Hilal. Ulterior, a adus alte garanții emise de bănci egiptene, considerate la fel de neconvingătoare. 

În cele din urmă, cu clubul pe marginea prăpastiei și cu fanii în prag de revoltă, Nimer a acceptat să “vândă” Charlton mai departe. De fapt, a acceptat ca dealul imobiliar cu Duchatelet să fie preluat de alți investitori. 

Ce a câștigat Nimer de pe urma acestei mascarade e greu de știut. Oponenții săi din lunile petrecute în club susțin că “prințul” – aparent, fiul nelegitim al unui prinț – a consumat din lichiditățile aflate în conturile lui Chalton în momentul “preluării” clubului. 

Să presupunem că fondul de investiții reprezentat de Cortacero nu ar fi de bună credință. Ce ar putea lua spaniolii din conturile clubului Dinamo? Câteva indicii:

  • bani din drepturile TV și contractele de publicitate pentru acest sezon
  • bani întorși de impresari, la “negru” din salariile mari și din primele de instalare pentru jucătorii aduși

Un alt beneficiu ar putea fi dedus dintr-un alt caz concret. 

Pagniello, CFR Cluj și banii ștorși din imagine

În iulie 2013, CFR Cluj semna un parteneriat pe trei ani cu un australian de origine italiană, Maurizio “Morris” Pagniello, cu scopul de a înființa Academia Internațională CFR Cluj. Aparent, Pagniello avea un profil mai vizibil decât al spaniolilor de la Dinamo. Conducea o școală de fotbal aparent respectabilă care îi avea ambasadori pe foștii mari fotbaliști Abel Balbo și Roberto Carlos și fusese investitor la mai multe cluburi, inclusiv din Spania. Școala sa, Genova International School of Soccer (GISS), era vizibilă pe bannere inclusiv la clubul Getafe unde în perioada respectivă a lucrat, coincidență, Juan Jose Melero Marin, unul dintre spaniolii din spatele grupului de la Dinamo. 

O căutare pe paginile de Facebook ale lui Pagniello crea senzația unui om extrem de credibil și de bine conectat: italo-australianul era pozat alături de toate marile staruri ale fotbalului mondial, având inclusiv o imagine alături Balbo și de Papa Francisc (foto jos) cu ocazia unei vizite la Vatican.

În realitate, Pagniello era altcineva decât pretindea. 

Jucătorii australieni, canadieni, americani, singaporezi și indieni aduși la Academia Internațională CFR Cluj au fost escrocați, fiind amăgiți să plătească sume importante pentru a ajunge la un club european care jucase în Liga Campionilor. Unul dintre ei, canadianul Jordan de Graaf, a povestit ulterior pentru Gazetă:

“Morris îmi datorează 10.000 de dolari canadieni. Tatăl meu îi trimitea banii”.

Folosindu-se de știrile favorabile la adresa sa publicate de presa încrezătoare din țările în care apărea, Pagniello profita de publicitate. Folosind un expert IT-ist, detecta în țările de pe mai multe continente copii de părinți bogați dornici să facă o carieră în diverse domenii. Pagniello –  cu o imagine respectabilă creată în online – îi contacta pe părinți și le promitea facilitarea unei cariere pentru copii. 

Un exemplu: un milionar indian cu un băiat dornic să facă fotbal plătea toate deplasările prin lume ale lui Pagniello împreună cu fostul atlet canadian Ben Johnson.

Suspendat pentru implicarea în trucare de meciuri

Mai grav, însă, Pagniello profita de “investițiile din fotbal” pentru a manipula rezultatele meciurilor. Conform unui raport secret al Ligii Profesioniste de Fotbal Spaniole, la care Gazeta a avut acces, “mafia italiană a încercat să se infiltreze în fotbalul spaniol în iulie 2014, atunci când un individ pe nume Morris Pagniello, asociat cu italienii de la Eldense, a venit la clubul Cultural Leonesa cu promisiunea de a injecta bani și de a aduce jucători”.

Peste doar câteva luni, Pagniello era reținut în Italia în dosarul Dirty Soccer, al patrulea caz major deschis de procuratura italiană în fotbal. Italianul în vârstă de 40 de ani a fost acuzat de “omessa denuncia”, adică tăinuire a unui aranjament. 

Achitat în instanță, el a fost suspendat de Federația italiană 8 luni și amendat cu 35.000 de dolari, fiind unul dintre cei 38 de oameni de fotbal sancționați pentru implicarea într-o rețea a mafiei calabreze, cu ramificații în Serbia, Slovenia, Malta și Albania.

Deocamdată, nu există nicio dovadă concretă că spaniolii de la Dinamo au vreuna dintre intențiile oculte prezentate mai sus.

Dar până acum, în afara jucătorilor aduși cu salarii uriașe, credibilitatea grupului reprezentat de Pablo Cortacero și Rufo Collado nu poate fi întregită prin respectarea promisiunilor financiare – exact cum s-a întâmplat și în cazurile de mai sus – sau măcar prin divulgarea sursei banilor care urmează a fi injectați în club. 

Pretinsul fond de investiții – ascuns printr-o firmă din Luxemburg cu acționariat în paradisul fiscal Panama – pare o himeră, iar o scrisoare de garanție de 19 milioane de euro nu va spulbera această impresie. 

Dacă scrisoarea va putea să mai iasă vreodată din Spania blocată de Covid. 

PS – Esența lunilor de până acum de la Dinamo poate fi extrasă dintr-o declarație dată Gazetei de unul dintre directorii de la Charlton din perioada investiției lui Tahnoon Nimer. Jonathan Heller e fostul secretar al Agenției Europene pentru Energie Atomică în anii ’90:

I-am zis lui Nimer: “Dacă ai banii, de ce ești atât de timid? De ce folosești garanții? Dacă îi ai, arată-le banii și demonstrează-le că sunt banii tăi!”

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Ovidiu (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 14:53

Nici eu nu cred in spusele spaniolilor....Dar daca, printr-o minune , chiar aduc banii astia la club, domnu ziarist isi prezinta scuze public sau chiar demisia de onoare, daca are asa ceva????

Dinamo 4ever (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 14:55

Domnule Stucan va inteleg invidia pe domnul Pablo Cortacero pentru ca asa cum stiti ca este un om de bine vazut aici in Spania cu relatii in lumea fotbalului.Sa stiti ca are bani dar acum din cauza coronavirusului nu e chiar asa de usor.Am incredere ca se va tine de cuvant si o va face pe Dinamo campioana.Sa va fie frica Dinamo se ridica.Vamos baieti.

yonkers (4 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 14:58

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian Enachr (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 15:00

Esti rau de tot dus cu pluta, Stucane....adica daca 2 sunt hoti, al3-lea clar e seful lor, nu? Mentalitatea romaneasca de 2 lei...cit si cine ti-o fi dat sa scrii balivernele astea?!?!

flash (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 15:06

Eu chiar nu inteleg de ce voi presa vreti sa salvati acest club de infractori? de ce ii atentionati? de ce ii preveniti? lasa-tii sa se desfiinteze ca acest club nenorocit a facut in toata istoria lui numai nenorociri. nu vreau sa se ajunga ca la charlton,sa se prinda fanii ca astia sunt niste tepari si sa ii forteze sa dea clubul la altcineva care sa ii salveze. de ce sunteti asa de dornici sa ii preveniti. vreau ca cortezero asta sa fie crezut ,sa i se dea credit si dupa a doua zi sa se desfiinteze zerodinamo-pul asta. sa nu apuce sa reactioneze nimeni. repet,nu-i mai preveniti. va spun si eu cortazero asta este de incredere,nu credeti ce spune presa.

bravo Costin! (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 15:08

Lucrurile sunt clare in privinta acestor sarlatani spanioli. Orice tara isi are falitii sai, parca nu erau destui in Romania, acum importam si din Spania. Vai de mama lor, nici dupa ce bea apa n-au, sunt mai amarati decat Negoita, iar asta spune multe. Articol foarte bine scris, bazat pe o temeinica documentare. Hai cu falimentul!

Cimp37 (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 15:08

Ideea e ca un curând o sa rămâi mut, Ştucane! Peste o săptămână o sa cauți alte semințe de scandal la Dinamo, astea financiare se rezolvă 100%! O himera ești tu, cu toate articolele tale coafate în stil de mare jurnalist de investigații....

Catalynnn (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 15:13

Mă bucur sa văd ca jurnalismul de investigatie nu a murit definitiv. După intervenția de ieri la Națiunea Stelista aștept Editoriale similare și in legătura cu Steaua și ce s-a întâmplat pe acolo de la apariția in scena a lui ne-a Jiji. Succes! :-)

Jurnalist (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 15:28

"Să presupunem că fondul de investiții reprezentat de Cortacero nu ar fi de bună credință. Ce ar putea lua spaniolii din conturile clubului Dinamo? Câteva indicii: bani din drepturile TV și contractele de publicitate pentru acest sezon bani întorși de impresari, la “negru” din salariile mari și din primele de instalare pentru jucătorii aduși" Pai salariile mari trebuie sa fie platite inainte, abia apoi pot avea pretentii la banii intorsi de impresari. Totusi, nu exista nicio logica aici. Asemenea scheme pot fi facute de antrenori sau conducatori(cum ar fi Rednic sau Balanescu) pentru a pacali investitorii, nu fix de investitori. Ca sa faca o asemenea schema, spaniolii ar trebui sa bage bani in club(pentru ca se pare ca nu au preluat clubul cu bani in conturi, doar niste sume din publicitate si drepturi tv care oricum nu acopera decat niste datorii vechi), sa plateasca salariile si primele de instalare, apoi sa astepte bani intorsi de la impresari!?!? Serios? Nu exista pic de logica in afirmatia domnului "jurnalist". Nu iau apararea spaniolilor. E foarte dubios ce se intampla la Dinamo cu toate amanarile si justificarile, dar totusi trebuie sa gandim logic si sa nu spunem prostii. Daca sunt adevarate spusele de pana acum si investitorii au virat 500 de mii in club(300 de mii pana sa ia clubul de la Negoita si restul dupa) asa cum era contractul de preluare cu Negoita, care e logica sa aduci jucatori cu salarii de aproximativ 30 de mii pe luna? Daca ar fi vrut sa fure bani din club, nu ar fi trebuit sa ramana cu jucatori pe salarii de maxim 10 mii? Sau ce? Aduci jucatori pe asemenea salarii ca sa creezi credibilitate si sa ai mai mult timp sa furi? Sincer, nu prea cred in varianta asta. Vom vedea ce se va intampla saptamanile ce urmeaza. Daca spaniolii vireaza bani in club si platesc salarii, sunt sanse mari sa fie seriosi. Eu sunt foarte sceptic in privinta lor, dar a ridicat cine mai sus aceeasi problema. Daca doamne ajuta se dovedeste ca spaniolii(sau cine e in spatele lor) sunt seriosi? Domnul jurnalist isi cere scuze? Sau e o tara libera si putem arunca cu vorbe in stanga si in dreapta?

Talpaiadului (11 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 15:29

Pai nu mai e Borcea omul din umbra?

Vanbasten_85 (4 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 15:32

Stucane, de cand au venit spaniolii aveti tema numai salariile lui Dinamo si sa-i denigrati. Cu ce sunt mai rai, Stucane, spaniolii decat Niculae de la Astra sau decat Nelutu Varga de la CFR Cluj care nu-l platise pe Djokovici din mai?Atunci vi se rupsese tastatura. Nu ati scris un rand. Spune-ne si noua, celor care nu sustinem FCSB, ce a fost aseara intre Sibiu si FCSB? De cand e normal in Romania ca un impresar ce reprezinta interesele jucatorilor de la FCSB sa fie conducator la echipa adversa care primeste un 5-0 fara cea mai mica lupta pe teren? Unde ai fost, Stucane timp de 4 ani cand te tot intrebam de ce este lasat Nicolae Badea sa blocheze constructia stadionului Dinamo? V-ati suparat ca a dat interviu la Prosport? Nu va da spaniolul exclusivitati?

Urod (39 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 15:42

Se scrie in disperare despre Dinamo, chiar devine si deranjant, si plictisitor... Scriti tot felul de scenarii, ca sa va impăunati cu... Ti-am spus eu!!!! ... Sau... Eu am spus-o demult timp!!!!! ... Dar despre faptul ca nimeni nu baga bani in fotbalul românesc nu scrieți?!!!! Dar de Prodanca care-si baga la inaintare fata pe la Sibiu, are jucători peste tot, in care unii castiga si alții pierd cu 5-0, nu va intrebati nimic...?!!!!... Dar despre Claudiu Florica, de ce nu ați anunțat farsa lui si a arabului, inainte de a se intampla...?!!!!... Este foarte clar ca nu sunt niste oameni potenți acesti spanioli, dar de ce trebuie sa-i punem alaturi de alte excrocherii...?!!!!... Păi e misto asa sa trăim doar din vorbe si nu din fapte concrete, si as mai vrea sa vad un ziarist care daca a scris aberații, este obligat sa se lase de scris... Ca pana la urma toata, trebuie sa existe si pentru breasla voastră niste consecințe daca scriti prostii.... Asa fără reguli pentru voi, e chiar frumos... Un trai si o viață sa stai așa si sa scrii de alții, fara sa ai nicio raspundere... Stii ce mi-as dori...?!!!... Sa fiti adunați absolut toti ziariștii, sa fiti trimidi la munca reala vreo 2-3 ani, adica sa munciti in companii gen Dedeman, sau sa va deschideti propriile afaceri, si pe urma sa vedem ce ati realizat... Ca mai stiu eu pe unul, care a incercat cu o fabrica de chibrituri, si dupa un an umbla cu o pancarta in fata pe la Guvern..!!!!! Si bineînțeles ca dupa aceasta experiență, s-a intors la vorbe-n vânt...!!!!.. Ca acolo este cel mai frumos... fara controlul calității, fara sa oferi garanții pentru ce debitezi... Etc... Un lucru este sigur, e foarte misto sa trăiești, sa fii Sherlock Holmes si Colombo la un loc, dar fara nicio obligatie. Eu nu-i apar pe spanioli sa fie clar, dar ce face presa zilele astea este ceva demential de-a dreptul....

Un suporter (2 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 15:47

Domnule Stiucan, de acord cu toata logica dumneavoastra, inteleg ca sunteti foarte preocupat de soarta lui Dinamo, ca un adevarat gardian care vegheaza la sanatatea financiara a clubului mai presus de orice. Personal, apreciind eforturile dvs de a face lumina in aceasta nebuloasa, va multumesc pentru faptul ca in sfarsit am o imagine a surselor "oculte" de finantare ale spaniolilor. Dar, gandindu-ma la orgoliul dumneavoastra de ziarist cu experienta, stapan al adevarului fara de cusur, va adresez rugamintea ca in cazul in care va inselati, iar acest club va primi finantarea promisa din partea acestor ...domni...sa publicati un articol in care sa ne faceti sa credem ca invatand din propriile dumneavoastra greseli sau intuitii eronate, mai aveti ceva de invatat in aceasta meserie. Macar atat...cenusa in cap nu mai practicam ....

Don (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 15:55

Doamne ce plâng cățeii prin komentarii. După un deceniu de plâns în hohote, acum vedeți spaniolul salvator și aruncați cu *** în jurnaliștii care vin cu dovezi și argumente. Știu ca ari facut o cariera din a fi penibili după atâția ani de umilințe, dar dragi căței, latrati mai în liniste.

Simeone (5 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 16:00

O scrisoare de garanție poate fi obținută destul de ușor, exista o taxa pentru banca sau societatea financiara ce o emite, dar nu face decât sa prelungească agonia. Nu se va putea face plata către fotbaliști. Nu cu o banca din România! S-au ars alții înainte, șmecheria nu a fost adusa în România de Corta Cero. Dacă ai banii sa învârti banii prin bănci și sa folosești scrisori de garanție costisitoare, nu e o soluție viabila. Părerea mea e ca spaniolii nu au bani, vor sa împrumute pe seama clubului, a notorietății clubului Dinamo, care totuși e pe locul 2 în România la suporteri, dar, din păcate nici rezultatele nu ii ajuta. Adică ce as spune eu, președinte de banca, cum îmi garantați banii pe un club ce aluneca încet, încet spre liga secundă???

Catalin (4 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 16:14

Sunt absolut ridicole'anchetele' astea. Adica nu neg ca s-ar putea sa se termine f rau pt Dinamo, dar astea nu sunt dovezi. Ne aratati ca unul din Buzau, amic nu stim cat de bun cu directorul sportiv de la Dinamo, are niste datorii la nu stiu cine! Cum e asta relevant pt Dinamo? Daca iti gasesc si eu Costine vreun fost coleg de liceu care nu si-a platit intretinerea sau a trecut pe rosu, e vina ta? Cu academiile alea iarasi nu ati demonstrat vreo frauda, vreo faradelege, cel mult ca nu au avut succes. Ceea ce nu cred ca e impotriva legii! Inteleg unde bati, dar momentan nu e cazul. Oricum'grija' voastra de Dinamo e demult anormala, ati sarit nu un cal, ci o herghelie! Stim de mult ca la gazeta va bucura insuccesele sportive, financiare si administrative de la Dinamo, nu va mai prefaceti ca va pasa.

CortaceroFalitul (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 16:29

cel mai real scenariu despre acesti investitori e ca nu au injectat nici macar 1000 de euro .... parerea mea ca acesti oameni au venit sa faca niste bani usor si rapid ;) Eu nu inteleg cum va lasati pacaliti asa usor . Si nu inteleg cum autoritatile de la noi nu iau masuri ! ce asteapta sa se intample infractiunea ?

Barbu (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 16:34

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mac (3 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 16:43

Când aud de "garanții bancare" și "bilete la ordin" știu sigur că e o *** :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicholas (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 16:51

Stimate domnule Stucan, din multitudinea de subiecte/puncte de interes ce pot fi disjunse in urma publicarii acestui articol de analiza a unui caz din lumea soccer-ului ca si fenomen social, as dori sa ma declar extrem de surprins de urmatorul astect/concluzie: Cit de inutili au fost ultimii 30 de ani in evolutia cetatenilor ce salasluiesc in spatiul carpato - danubiano - pontic !!??!!! Altfel spus, cit de naivi=infantili=prostuti sint(em) !?! Exista, in opinia mea, suficiente argumente in expunerea dumneavoastra care sustin perceptia mea. La modul particular, as dori sa adaug/subliniez inca un argument ce rezulta din lecturarea comentariilor postate de "ante-vorbitorii" mei... Situatia imi pare identica cu cea din primavara lui 1990 cind cetateni ca si Ion Ratiu (RIP) promovau si alt gen de idei fata de cele ale FSN si singurul rezultat a fost exprimat prin votul democratic din mai 1990 cu rezultatele care se cunosc...au intrat in istorie... si sint teoretic si formal renegate prin vox populi !!?!! Constat acum, dupa 30 de ani, ca absolut nimic nu s-a schimbat in societatea romaneasca ...!!! Traiasca !!!

Daminuta (2 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 17:09

Este clar că ''ceva este cusut cu ață albă '' la Dinamo, dar problema adevărată este că, ați oferit atâtea versiuni privind acțiunile din spatele afacerii ''DDB'' că nu mai înțelege nimeni nimic. Domnule Ștucan dvs prezentați supoziții sau aveți un rezultat concret al unor investigații? Dacă răspunsul este, da, spuneți-ne și nouă versiunea reală. Sincer ne-ați amețit, iar credibilitatea dvs, cam este în pericol. Asta normal, dacă nu vi se rupe...ca de altfel marii majorități a pseudo jurnaliștilor români.

Liviu12 (7 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 17:14

Parca prin 2001 a aparut asa din neant un investitor bosniac (sponsor oficial se spunea pe-atunci) la FC National (echipa foarte bine cotata), Mugdin Hadzibegovici. Imi amintesc numele pt. ca atunci chiar savuram fiecare pagina a ziarelor. N-a adus niciun leu, s-a plimbat vreo 3 etape pe la loje, apoi Liga sau Federatia i-a retras licenta. Un jucator, Petre Marin parca, spunea ceva in genul "Ce sponsor e ala care de 3 saptamani vine doar intr-o pereche de blugi si cu 3 tricouri?..." Apoi, mi-a placut foarte mult de Nicolae Cristescu, noul salvator al Rapidului din 2013, care-i salva de Copos... adica de ala cu cateva hoteluri si sute de milioane in conturi ... avea insa si domnul Cristescu un restaurant. Si cate si mai cate povesti mai am in minte, dar n-are rost sa plictisesc lumea.

max (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 17:19

Nu am vazut natie de carcotasi mai mare ca a romanilor. ce naiba va chinuie neuronii ca au venit spaniolii si investesc in fotbalul romanesc??? zi de zi scrieti baliverne nefondate si neverificate. lasa-i domne sa isi faca treaba. va fx grija ca nu stiu ce salarii are x si y...preferati tot felul de infractori care au nenorocit fotbalul in romania

Burlacu Andrei (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 17:24

Domnule Stucan, aveti argumentele dumneavoastra sustinute cat se poate de palpabil de realitatea existenta, dar haideti sa mai asteptam. Chiar daca ar fi cum spuneti, articolele dumneavoastra nu ar schimba cu nimic situatia. Dar in caz contrar, in cazul in care domnii spanioli aduc in cele din urma dovezile ca au potenta financiara, dumneavoastra va veti face de ras in ochii cititorilor. Nu inteleg de ce atatea investigatii si atatea articole despre Dinamo, haideti sa avem rabdare si comentam dupa.

vasim2 (5 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 17:35

Ma voi suntenti intregi la cap ? Ce legatura are CFR Cluj cu Dinamo ? Daca cineva a profitat de un club ca CFR inseamna ca la fel se intampla si la Dinamo ca stiti voi ? Avetzi mai rabdare, a spus clar omul ca aduce "o mărire de capital la 10 milioane de euro", de ce nu zici nimic de asta ?

Va pregatiti de Sampon Ligue (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 17:41

Terminati cu aiurelile astea, scrisoare de garantie se prezinta INAINTE de inceperea campionatului. Este o garantie bancara, care permite inscrierea la campionatul respectiv, suma fiind blocata in cazul falimentului, neplata salariilor. Ce si-au spus *** astia din Spania? Hai sa dam tunul in Romania, n-avem nimic de pierdut. Nici bani de inchiriat birouri n-au, si-au golit pusculita, s-au mutat de la hotel la Safta, alintata Saftica. Poate isi aduc puradeii sa se joace cu gainile la Saftica, aer curat, ca la tara. Vai de capul lor, astia sunt mai amarati ca Negoita, de rasul curcilor.

Alexandru (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 17:44

Cand vad ce specimene comenteaza pe aici, ma apuca jalea. Vin alegerile si toti '*** care apara culorile iberice ale lui Dinamo si doresc "binele" autorului, vor vota. Cu cine? Stim de pe-acum.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (47 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 17:49

Clubul Dinamo trebuia desfintat in anii 90. Dar trebuia sa umple conturile multora. Acum isi traieste ultimele zile. Se va desfinta in curind---dar inca Borcea si Badea mai vor sa scurga ultimele picaturi. Apoi in locul unde era stadionul va aparea un modern si luxos cartier rezidential.Citeva blocuri vor fi ale lui Dragomir.

boby (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 18:51

eu sunt multumit de venirea spaniolilor la mimamo,rezultatele sunt promitatoare,sper sa ramana pana ce femeia de servici stinge lumina .

Sasha (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 18:58

Cică Cortacero e văr de-al doilea cu Massone.

Gelu (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 19:02

@Va pregatiti de Sampon Ligue Le dai idei amarastenilor spanioli. Negoita le-a redus gramajul fripturilor, umfla la greu preturile la mancare si bautura, totul prin firmele sale, astia au venit sa ciuguleasca ultimile firimituri. Parca ii vad ca dau iama la gainile de la Saftica. Cica tranquilo, manana, un chil pentru Mariana, restu ie pentru baetii care face sport in groapa. Carnea de guitz- guitz ie prea scumpa, da un pui jumulit de la Saftica ie mai usor la stomac, cu apa plata de la robinet, ca aia cu gaze baloneaza si costa parale.

Lucian (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 19:54

Domnule Stucan, felicitari. Trebuie sa vedem realitatea, din pacate acesti spanioli nu sunt de incredere. Nu am inteles niciodata garantiile bancare de prin Malta sau Panama, daca ai bani vino cu documentele la vedere. Eu imi aduc aminte ce s-a intamplat la Rapid si nu a fost deloc frumos sa vedem echipa de fotbal Rapid in faliment! Dar daca dINAMU asta isi doreste....

Gafton dan (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 20:11

De ce nu comentati voi de ASTRA securistului de Nicolae..care are tot la fel jucatori neplatiti de 5..6 luni..si se da MILIARDAR..bine spunea Basescu..si voi sunteti ziaristi de pe centura..

Gorila (2 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 21:16

un articol ok…in contextul ca este parerea ta….corect….dar nu inteleg ce cauta CFR in acest articol….CFR a platit peste 6.5 mil euro sa iasa din insolventa ,apoi…a facut o infuzie de capital de peste 12 mil euro in prima luna de la cumpararea clubului….indiferent de speculatiile visavii de patronat….si de atunci castiga campionatul continuu. Dar voi il bagati prin articole pe CFR in faliment saptamanal….ok….visavii de datoriile fata de patronat…ziceti VOI 20 mil euro…OK…ASA O FI…..DAR AIA au bagat FIZIC 20 mil euro…asa ca TOATA STIMA…visavii de Dinamo…..le urez multa bafta…

Constantin (1 comentarii)  •  27 octombrie 2020, 22:57

Acest papagal de gazetar pacalici numai prosti scrie e rusinos ca face gazeta sport de risk este o Russian un *** care are boala pe dinamo de ce nu scrie ca fcsb a luat 6 puncte cu dinamo si clinceni cind trebuie sa ia maxim 2 o rusine de gazetar care se uta la minge ca la ozn.

Ionut (1 comentarii)  •  28 octombrie 2020, 0:16

Exagerati total! E ultima oara cand mai intru pe gsp. E incredibil, de FCSB nu vorbiti? N ati vazut blatu? *** de oameni

Eu (1 comentarii)  •  28 octombrie 2020, 7:42

ba trezirea astia nau una de 5 euro in buzunar !!! voi chiar asa de naivi sunteti !!! bai oameni sa vazut la negocierea cu Negoita care se chinuia sa scoata 200 000 de euro de la saracii astia pt cedarea clubului dinamo. Doar voi Fani lui Dinamo mai puteti salva echipe de la faliment daca ii goniti acum pe acesti infractori spaniloli si va luati clubul inapoi ! trebuie scapat cat mai rpd de jucatori cu salarii mari si varste si mai mari .

Francisc întâiul (3 comentarii)  •  28 octombrie 2020, 18:02

Măi să fie, domnule Ștucan: „copii de părinți bogați”? Vă citesc articolele (ce să fac altceva?) dar dacă nu modificați citatul promit să nu mai pun niciodată săgeata „mausului” pe scrierile dumneavoastră...

Comentează