Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Secretul consilierului Steriopol

Actualul consilier al ministrului educației a fost concediat din redacția unui ziar de sport după ce a scurs informații confidențiale către Anamaria Prodan Reghecampf

Permalink to Secretul consilierului Steriopol
vineri, 22 noiembrie 2019, 9:11

“Educația solidă este piatra de temelie a unui viitor de succes. (…) Avem datoria morală să le asigurăm copiilor toate resursele necesare pentru o viață fericită”, scrie pe Facebook Bogdan Steriopol, proaspăt numit consilier al Monicăi Anisie, noul ministru al educației. 

Pe tânărul consilier preocupat de educație și de datorii morale l-am cunoscut în 2012 în redacția ProSport. Nu era un încuiat, dar nici un ziarist strălucitor, însă avea un mare avantaj care-l ridica în ochii șefilor. O avea sursă pe Anamaria Prodan Reghecampf. 

Ce înseamnă asta în presa sportivă? 

Teoretic, un astfel de ziarist poate deveni intangibil în redacție întrucât apare cu o informație “tare” despre negocierile pentru un transfer atunci când vrea el. Sau, mai bine zis, când dorește agenta-sursă. Steriopol era conectat printr-un cordon ombilical informatic la interesele soției lui Reghecampf . 

Am împărțit aceeași redacție cu el până la finele lui septembrie 2013. Atunci, fostul ziarist, care acum vrea să educe copiii țării, a comis un gest extrem de grav, în urma căruia a fost concediat. 

În 25 septembrie 2013 – ca urmare a unui mesaj josnic postat de Anamaria Prodan Reghecampf la adresa unor ziariști ai Gazetei – conducerea ziarului concurent, ProSport, le-a propus celor de la Gazeta să ia împreună atitudine împotriva impresarei și să o interzică în paginile celor două publicații de sport. 

“Jeguri umane!!! sa va uitati la poze si sa salivati!!! dupa sa dea Dumnezeu sa muriti in chin si in cancer!!!! asta va doresc!!! si voi si familiile voastre!!”
Mesajul Anamariei Prodan Reghecampf pentru jurnaliștii GSP

Era o formă de protest în premieră în istoria presei sportive din România. A doua zi, Gazeta și ProSport au ieșit pe prima pagină cu mesajele “Roșu pentru Anamaria Prodan” și “Nu ne interesezi”. 

În seara de dinaintea publicării,  cineva din redacția ProSport a fotografiat pe ascuns prima pagină de a doua zi și a trimis-o Anamariei Prodan Reghecampf care a și publicat-o pe Facebook. Un astfel de gest încalcă grav etica jurnalistică. Un ziarist nu are voie să dezvăluie detalii despre articolele sale sau ale colegilor până în momentul în care acestea sunt publicate! 

E ca și cum un consilier dezvăluie cuiva din exterior secrete dintr-un minister. 

Ancheta internă de la ProSport a găsit dovezi care-l indicau pe Steriopol drept autorul acestei scurgeri de informații. Printul, fotografiat și trimis agentei, stătea îndoit pe biroul său. 

Peste câteva zile, actualul consilier de la ministerul educației a fost nevoit să părăsească redacția. Ulterior, legătura sa strânsă cu Anamaria Prodan Reghecampf s-a întărit, după ce Steriopol a fost nășit de cuplul antrenor-impresară, devenind la rândul său impresar. 

Acum, fostul jurnalist este în anul doi la un Master pe managementul informațiilor de securitate națională, într-o facultate care aparține Serviciului Român de Informații.

E un semn clar că educația solidă a copiilor români e pe mâini bune în datoria morală a unui om pasionat să managerieze informații de securitate, fie ea și redacțională. 

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Dragoș (9 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 9:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doriansky (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 9:51

E clar! Ne asteapta vremuri mult mai bune decat ce am trait pana acu'! La Ministerul Educatiei se pare ca sunt adusi oameni de mare calitate si atunci nu are cum sa nu se faca "educatie solida" in tarisoara. Bafta Duminica!

b_o_g_d_a_n (2 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 9:55

Si din 2013 nici n-a mai aparut in gsp... Ati interzis-o o zi sau cum ?

anonim (3 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 10:04

Partea proasta e că presa sportivă nu poate menține prea mult embargoul vizavi de asemenea personaje: Prodanca, Jiji și alții că ei. Rușine de exemplu lui Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu pentru interviul de ieri cu Prodanca. Să le stea pișcoturile in gat!

danilovic (5 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 10:08

PNL=PSD=aceeasi mizerie :)...Educatia si sanatatea sunt prioritatile lor nr 1...

Adi (5 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 10:18

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

DANIEL (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 10:23

Sa intelegem ca d nul nu are etica , e cu 2 fete etc. Dar ce s a ales din pactul GSP & PROSPORT , ca din cate vad , in ziarul asta cu etica "multa" , sunt mari si late 2 articole interviu cu ..........(eu ma tin de pact , nu i pronunt numele ) .Sa intelegem ca v ati sucit la la Ploiesti ??? Din pacate voi sunteti manelistii de azi ,noi nu .

victor L (10 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 10:28

Si ce e de mirare? au fost cumva liberalii declarati ca urmasii Maicii Maria Tereza? sint uselistii despartiti de ceilalti, pesedistii. Iar daca Master într-o facultate care aparține Serviciului Român de Informații? aoleu, de acolo apar numai dottore :D

Andrei (2 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 10:56

Pai atunci ce caută aia acum cu interviuri pe GSP? La fiecare 3 știri e o știre despre cine știe ce prostie scoasă de ea...

Alx (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 10:56

si cat a durat protestul vostru fata de aceasta persoana? si cam cum da articolul tau postat langa interviul cu ea?

JFM (16 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 13:38

Uite asa au manelizat si guvernul asta. Manelistii au un talent nativ sa se infiltreze, sa se bage pe sub pielea oricui, sa compromita totul.

zaiu (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 14:28

bun si ce ati rezolvat? ati ignorat mizeria si *** aia, dar, acum sunteti plini de declaratile ei!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mariusj2 (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 20:15

Bai asta e ceva foarte grav, iar noi ne legam de faptul ca a aparut anamaria prodan in nu stiu ce ziar sau nu? Daca e asa cum zice Stucan, omul asta trebuie sa zboare de acolo instant, nu trebuie lasata "asa cum a picat"!

Urod (39 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 21:41

Aceste personaje sunt și creațiile voastre. Ciudat este ca va mirați de ceea ce sunt ele. Iar daca sperati ca se vor schimba multe cu noul guvern, iti spun ca este utopie. A apărut cumva peste noapte alt popor ?!!!!....nu cred....se vor schimba niste lucruri doar asa de ochii lumii si atât. Păi furatul de 30 de ani se oprește peste noapte ...?!!!!...urmărește să vezi in continuare in cate consilii de administrație vor fi băgați oamenii din partide , metoda prin care sunt furați banii țării de atatia ani. Cum este posibil un slujbaș la stat sa aibe 10 mii de euro venit ?!!!! Hai sa nu ne mai dăm ochii peste cap și să ne mirăm cum este posibil , ca stim bine ce suntem.

Alex (2 comentarii)  •  22 noiembrie 2019, 23:18

Bun, total de acord, dar oare nu e putina ipocrizie la mijloc? De ce nu ati interzis-o pe viata?! Ce avem de castigat in urma aparitiilor ei in presa? Bine, in afara de vanitate si snobism. Ce avem de castigat in urma aparitiilor altor puscariasi si oportunisti in presa? Ce cauta personaje ca mm sau tot clanul becali? Cum sa ma (ne) intereseze pe mine (noi) ce spune unul sau altul? A devenit cumva o mandrie sa faci puscarie si sa scrii acolo carti, din care 70% sa fie poze? Va mai mirati ca suntem unde suntem. Publicati fratilor articole sportive si lasati can-can-ul. Veti castiga respectul multora. Veti avea un grup restrans de cititori, dar care v-ar aprecia. Caut stiri din F1 in week-end-ul in care e cursa si trebuie sa dau ceva scroll sa gasesc o stire scrisa pe fuga. E inadmisibil pentru un ziar de sport. Prea v-ati otv-izati toti, presa, tv, radio...

motanul incaltat (47 comentarii)  •  23 noiembrie 2019, 19:59

Asta e un caz ca alte zeci de mii din toata tara.... Pai de ce crezi ca ne aflam pe ultimul loc la toate capitolele????

miriam (2 comentarii)  •  24 noiembrie 2019, 6:58

Te laudam acum doua zile ca ai luat atitudine curajoasa la adresa lui Hagi,cel ce parca a inebunit de tot in ceea ce-l priveste pe printisorul firav si lipsit de talent!Azi insa......ai dat-o in bara!Dar rau!Mai bine taceai,iti luai liber sau scriai despre vremea de afara! Ati interzis-o pe aceasta nulitate obscena pentru o singura editie tiparita,sau doar imbracata?!Caci goala si cu tipica-i obraznicie suburbana ne-o prezentati zilnic,chiar de mai multe ori si,cateodata(des!),pe prima pagina!Jenant!

?????? (95 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 22:40

Ați remarcat că a învins și FC Botoșani o echipă fruntașă, însă nu pe FCSB ci pe FC Viitorul Constanța, ? Ați văzut și că Gheorghe Hagi nu se comportă ca Hannes Wolf pe marginea terenului, deci Ianis Hagi are numai lucruri bune de învățat la Genk, ?

Adrian (12 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 9:33

Cata ipocrizie sa vorbesti despre etica altuia cand ei inca dau stiri cu prodan. Facepalm

?????? (95 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 17:25

@Opinați domnule Ștucan că suporterii plătitori de bilete la meciurile de fotbal, care se simt înșelați de prestațiile din teren ale echipelor și ale arbitrilor, ca ar putea avea ca motivații interese mai puțin vizibile ale cluburilor sau ale unor indivizi din conducerile cluburilor, ale arbitrilor , ale conducerii arbitrilor, chiar și ale unor indivizi implicați în activități de pariere sau ale agențiilor de pariuri ce au în oferta de pariere fotbalul, s-ar putea adresa instituțiilor ce au atribuții de anchetare, chiar și ANPC, pentru stabilirea legalitățiii, unor fapte practici ce în mod vizibil viciază fair play-ul competiției, încălcând chiar și regulamentele FRF, așa cum și doamna Pippidi oferă îndrumări pe pagina de internat a publicației România Curată pentru sesizarea ilegalităților de către cetățeni, ?

Liviu12 (7 comentarii)  •  18 decembrie 2019, 10:19

Domnule Stucan, Imi plac tot mai mult articolele pe care le scrieti. V-am criticat des in trecut, dar acum aveti perfecta dreptate! Ana Maria Prodan n-a primit realmente rosu, dar stiu ca asta este decizie de Sus... de tip marketing.

17 Nentori Tirana (53 comentarii)  •  24 decembrie 2019, 20:26

Craciun fericit Domnule Stucan ! Craciun fericit familiei Hagi ! Craciun fericit tuturor comentatorilor !

vasco (55 comentarii)  •  16 ianuarie 2020, 20:54

Interesant cum se vexeaza cate unii pe aici,de parca ar trai pe Selena(Luna).Numai specimene de-astea gasesti,in orice partid,in orice domeniu,de unde asteptati oameni corecti?Uitat-va in jur si fiti obiectivi,sinceri!Ce vedeti?

Comentează