Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Gică, tu l-ai forțat pe Ianis!

Fotbalul s-a schimbat. Decarii care se uită la meci cu mâinile în șold când mingea nu e la ei au dispărut ca dinozaurii.

Permalink to Gică, tu l-ai forțat pe Ianis!
marți, 19 noiembrie 2019, 9:10

Dragă Gică,

Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Nu Felice Mazzu sau Pantaleo Corvino i-au oprit lui Ianis creșterea naturală, ci tu l-ai forțat, artificial. I-ai băgat în cap că “el trebuie să fie decisiv”, dar nu i-ai spus că în fotbalul modern, nu în ăla în care l-ai readus pentru a da goluri cu Botoșani și CSMS Poli Iași, decarul se apără primul, cu vână, cu nerv, cu agresivitate. Ianis, săracul, a fost decisiv în seara asta la două goluri ale spaniolilor la care dormea prin careu, uitând să se apere și să-l protejeze pe fundașul dreapta.

A fost atât de moale încât Contra nu mai știa pe ce post să-l mute de rușinea ta, ca să nu-l scoată din teren. Fotbalul s-a schimbat, Gică! Decarii care se uită la meci cu mâinile în șold când mingea nu e la ei au dispărut ca dinozaurii.

Scuză-mă, dar o să te rog să nu ne mai cerți degeaba. Nu noi punem presiune pe Ianis, tu ai pus o presiune fantastică pe el și pe toți antrenorii lui încă de la început. Săracul copil abia mai poate să o ducă.

Dacă nu joacă în Belgia este pentru că nu are tot ce îi trebuie pentru fotbalul anului 2019. Lovește bine cu ambele picioare, e tehnic, dar nu are intensitate, e apatic când mingea trebuie recuperată. Niciun antrenor modern nu-și mai permite să joace în 10 când fiecare metru pătrat pierdut într-o clipă de relaxare poate însemna spațiul din care încasezi un gol.

“Ianis Hagi trebuie să muncească și să crească în forță și, în general, să devină mai puternic pentru a fi mai competitiv la un anumit nivel”
Extras dintr-un raport intern al Fiorentinei, noiembrie 2015

Și mai e ceva, Gică. Căutatul ăsta în coarne este păcatul mortal al fotbalului românesc. Cocoloșim copiii, îi umflăm că sunt mari talente, însă atunci când pleacă afară și lustruiesc câteva meciuri banca ei nu vor pricepe că nu sunt niște victime, că antrenorul străin care nu îi cocoloșește nu le e dușman, că trebuie să muncească mai mult și să aibă răbdare. Citește ce a declarat acum câțiva ani fostul tău fotbalist, Chițu, despre șocul resimțit la plecarea de la Academie în occident.

Din păcate pentru eforturile tale, Gică, Ianis Hagi nu va fi niciodată Balon de Aur.

Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști.

Cu simpatie și respect,
Un român care te-a apreciat enorm ca fotbalist

Comentarii (247)Adaugă comentariu

Peli (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 15:57

Secretul Lui Polichinel! Ianis poate juca intr-o singura echipa, cea a lui taticu, la Ovudiu! Este talentat, cumva, bate cornere, cand cu stangul, cand cu dreptul, penatiuri, cand cu dreptul, cand cu stangul. Mai da cate in gol intr-un meci si apoi nu-l mai vezi in 99 de meciuri. E clar, nu va fi niciodata Gheorghe Hagi, asta e, se intampla deseori ca, copiii sa nu se ridice la nivelul parintilor celebri. Mai trebuie sa inteleaga asta si taica-sau! Noi stim deja de ceva vreme!

vio (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 16:01

Este primul comentariu pe care îl scriu în 52 de ani. De altfel nici nu va fi un comentariu și nu din lipsă de ”verb” (cum mai nou se exprimă unii), ci pentru că e suficient un singur cuvânt (evident cu majuscule) pentru articolul dumneavoastră: RESPECT !

Ioan (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 16:17

Era de așteptat sa se întâmple asta din cauza presiunii dar nu mai dați in copii ca nu sant ei devină! Santeti mulți contra lui Hagi dar asa e un învingător unul care e ca un pitbull moare dar nu se lasa ! Nu avem nimic palpabil decât acești copii care vor creste dar putina răbdare pe care nu o avem din păcate! Tot Hagi va spus ca o sa dispărem ca fotbaliști ați uitat!!! E printre singurii care se lupta sa facă ceva in privința asta și tot e blamat! Eu cred ca criticati in direcția greșita! Oare nu statul ar trebui sa înceapă sa ia măsuri??? Noi de la tv vedem produsul finit dar munca de jos prea putini o văd și o apreciază!!Eu am încredere in acești tineri și sper sa nu mai fim asa de rai cu ei! Pur si simplu i-ați linșat!!! Sper sa își revină cât de repede și sa încerce sa repare toate ce sau făcut in ultimii ani! Succes tuturor!!!

Porta (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 16:17

Stiuca (ne) esti inneburit să critici toti stelistii scrii doar cu tenta ha ha le ra nu am vazut nici ex dinamovist sau rapidist criticat de tine .In loc så analizezi ce a facut dl.antrenor ex dinamovist contra la nationala te legi de jucatori care au jucat prea putin så demonstreze ceva.Apropo la emisiunile live pe care le faci doar 5% din invitati sint iubit ori de ros albastru.Hagi Jr. Nu poate fi criticat ca nu e talent ca tatăl lui si nu a pierdut el calificarea.

Cipri (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 16:20

Mare dreptate ai Stucan 👏

Cristi Cristi (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 16:34

Ce derbedeu nenorocit poți să fii, luați-aș articolul undeva să ți-l iau!! Cum poți mă nenorocitule să îl scoți tu vinovat pe Gică Hagi pentru măcelul pe care la făcut *** de Contra la națională mă?? A făcut harcea-parcea echipa națională, nu a jucat două meciuri la rând cu aceeași echipă, nu a avut un schelet de bază pe care să construiască naționala, a convocat la echipă toate fosilele care joacă la echipe de mâna a treia și a convocat toate rablele de jucători care au contract cu Ana Maria Prodan!!! Ai luat șpagă de la *** de Contra ca să îi speli imaginea și să arunci *** pe alții măi ***????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 16:51

Ai dreptate....Eu unul nu sunt expert in fotbal, ma uit doar la Steaua....dar cand juca Ianis la viitorul contra Stelei l-am urmarit mereu sa vad ce poate....Din pacate nu poate mai nimic...Nu se compara cu Gica, in nici un fel...E un jucator ca oricare altul mult prea mult umflat de tatal sau...Daca era bun ramanea la fiorentina...Si aici la belgieni lafel, daca era asa bun prindea echipa...dar cred ca doar la viitorul prinde echipa si la nationala din cand in cand de rusinea tatalui sau...Nu e mare fotbalist si nici nu o sa fie...DIN PACATE PTR NOI NUMAI AVEM UN HAGI, DOAR O UMBRA A LUI

pavel viorel (3 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 17:00

Bravo. Foarte bun articolul. Felicitări. Dar. totuşi, o singură obiectie aş avea. De ce tocmai acum ? De ati tacut până acum ? Sunteţi ziarist sportiv ! Se presupune ca aveti "ochi". Si cei care "nu au curajul să-i spună" (lui Hagi sr), de ce au tacut ? Eu am spus de mult, de pe vremea ca Hagi jr juca pe la echipa natională de tineret că Romania, cu el in teren, joacă în 10. Am spus-o apropiatilor mei, băiatului meu. Si i-am mai spus ca Hagi sr pune o presiune prea mare pe fi-su. Îi cere mai mult decat poate sa ducă. Dar de ce nimeni nu l-a trezit pe Hagi sr si sa-i spună adevărul ? Nu numai ca nu ati spus, dar, mai mult, l-ati lăudat peste măsură pe Ianis, că a ajuns să fie aproape un idol pentru multi creduli, in special tinerii şi copiii. Acestora ce le mai spuneti acum, dle Stucan ? Si mai cred ceva. Nu numai ca nu a facut prea multe pt echipă, prin jocul său, dar am asa o banuială ca a stricat si atmosefera pe lalot. Am impresia ca Stanciu dar si antrenorul Contra la Ianis s-au referit cand au spus ca anumiti jucatori nu aleargă. Ar alerga săracul, dar nu poate. Si nu are curajul sa-i spună lui tacă-su ca nu poate. Si mă intorc la intrebarea de la inceput. Antrenorii din jurul lui, ziariştii sportivi, specialiştii din FRF de ce au tacut ? Sper ca noul antrenor care o sa fie la echipa natională, pe lângă alte chestii, să "meargă" pe principiul sănătos de a convoca la echipa natională numai jucătorii care joacă meci de meci, sunt titulari la echipele lor de club. Si să nu se abată de la acest principiu pentru niciun jucător, indiferent de numele pe care acesta îl poartă. In felul acesta îi stimulează şi îi ambitionează şi pe jucători sa muncească mai mult pentru a deveni şi a se menţine titulari la echipele de club.

Alex (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 17:05

Hmmm, Messi recupereaza mingea? 🤔

petrucj (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 17:16

Domnu Stucan daca in locul lui Ianis pui Viitorul, in articolul tau, se potriveste la fel de bine. Toti jucatorii de la academia d-ului Hagi au piscat putin nationala si loturile ca sa le creasca putintel cota si sunt impinsi din spate mai tare decat pot sa fuga. Viitorul e un brand slab cu reclama senzationala. Nici academia Ajaxului nu are atatea vedete in ultimii ani ca si Gica. Iar cand ajung in varf se prabusesc ca si mustele. Daca nu se impun nici la FCSB va dati seama ce valori sunt.

gabriel (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 17:30

Dl Ștucan... puneți vă rog și link către articolele dvs despre Campionatul European de Tineret din vară sau citiți ce scriați acolo despre Ianis... de-a dreptul penibil... când hăis când cea

Dedu (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 17:40

Pacat a inceput bine ca antrenor la nationala Contra dar nu a scapat de rechini ca Hagi,Becali si alti inpresari sa ii titularizeze pe toti 'fotbalistii'.

Giani (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 17:46

Totusi, esti doar un jurnalist, care pe baza a ce cunoaste, dintr-o sursa sau alta, isi da cu parerea. Nu inteleg de unde vine atata ura asupra acestui tanar (in general vorbind). Nu e vina lui ca e fiul lui G. Hagi. Eu il vad foarte motivat si dedicat. Si cred ca tatal lui l-a invatat sa respecte echipa nationala, sa o reprezinte cu mandrie, intr-un spirit nationalist. Mai are de muncit din punct de vedere fizic, asta va invata in campionatul Belgiei, unde trec foarte multi tineri, si sunt formati. E randul lui sa fie format. Eu cred ca la anul va fi foarte bun. Unde voiam sa ajung, este la ideea urmatoare: pararea ta pentru G. Hagi, e cam nula. In primul rand, nu cred ca te vede ca pe un sfatuitor :D, apoi, in al doilea rand, nu e ca si cum si-a dat cu parerea Cristian Chivu, Adrian Mutu, Zinedine Zidane sau Jose Mourinho, si-a dat un jurnalist, care nu cred ca intelege fotbalul precum un fotbalist sau un antrenor. Asa ca .... e un articol jalnic, cu care tu vrei sa iti faci reclama (cu numele Hagi). Trist, ba chiar patetic. Eu as spune sa il incurajam pe Ianis, si sa incercam sa il scutim de presiunea asta, mai degraba decat sa ii facem viata si mai grea. Voi, jurnalistii, l-ati facut si pe Stefan Radu sa nu mai vina la nationala. Ar fi mai bine sa sustineti jucatorii romani, nu sa ii sapati. Multumesc.

Gheorghe Parvu (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 17:49

Bravo OMULE! Sunt tare fericit ca, in sfarsit, a sosit timpul sa-i spuna cineva si "regelui", regele ziaristilor nu si al meu, ca nu intotdeauna .."ce naste din pisica mananca si soareci"! Felicitari pentru materialul profesionist prezentat!.

Misu (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 17:52

"...si cu asta ce-am făcut?..."

Adi (5 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 18:05

Hagi trebuie *** cu Franța la europeanul de tineret. S-au întâmplat prea multe atunci ca să uităm ce s-a întâmplat

?????? (95 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 18:06

Bă Ștucane, ți-ai format și impresia că ești un criteriu în presa sportivă, sau reper, pentru stabilirea condițiilor de realizare a performanțelor sportive, ?

Mihai (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 18:09

Esti cal mai tareeeeeeeeeeeee,felicitari.Cineva trebuia sa i spuna regelui ca nu e regenta,ai fost tu cineva nu vor fi si cei dupa tine.Felicitari Costineeeeeeeeeee

lizardking (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 18:10

Dar voi, asa zisii ziaristi? Sunteți o gluma pe langa cel mai slab ziarist din Italia sau Anglia. Comentariile voastre sunt 100% referitoare la persoane, la declaratiile lor si la sumele de transfer. Habar nu aveti de fotbal, exemplul este si acest a rticol de ura. Ianis Hagi are nevoie, ca orice alt tanăr jucator, de un antrenor care sa aibă viziune, sa aiba curaj și determinare. Ajuns pe mana unui neica nimeni ca Gurita da, sta cu mâinile in sold. La U21 nu a stat niciodată pasiv, după cum nu a stat niciunul. I-au alergat pe francezi, englezi, croati (tipi foarte agresivi de felul lor) si le-au scos fotbalul din cap. Cum explicați ca la U21 au facut meciuri mari? Nu puteti comenta alinierea din teren, nu aveti suficienta cultura generala sa plasati in context un meci sau altul, nu aveti nimic altceva decat o trufie nejustificata. Din toti jucatorii care s-au perindat la Nationala, din toti antrenorii de *** pe care i-a pus Burleanu acolo, voi aveti de impartit cu Hagi si cu fiul sau! O, ce mai obiectivitate. Adevarul e simplu, in Romania, o tara plina de oameni nervosi si incompetenti e foarte usor sa vinzi ura. Aici e usor sa fluieri, sa injuri si sa arati cu degetul. Avem antrenori slabi si din cauza ca niciun ziarist nu cunoaste jocul pentru a le evidentia greselile. Daca ati analiza antrenamente, meciuri, schimbari, plasarea in teren, daca ati compara parametrii jucatorilor de la club versus Nationala, ati fi obiectivi. Munca va pute la nas, e mai usor sa aruncati cu noroi, cu ura si cu etichetarile. Vai de voi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (3 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 18:17

Nu vad rostul articolului si argumentez: 1 Janis este un jucator tanar cu un potential urias -corecte observatiile dar pentru care motiv 2 f important nu Janis a stricat calificarea- nu a jucat decat f putin in meciuri decisive si a facut-o bine 3 si Coman cand a fost mutat langa Benzar si tot bulevard a fost Concluzia Hagi vinovat - vezi comentariille Iar pentru autor ARTICOL LA COMANDA cui ii este frica de Hagi la nationala? Prefer sa ne bata toti dar cu Hagi D-na Reghencamp face doar avere Hagi munceste acum iar in trecut m-a facut fericit

Jordyy (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 18:24

Sunt foarte puțini fotbaliști care s-au acomodat in fotbalul de afara. De ce? Fotbalistul trebuie sa fie complet acolo. Nu mai merge cu 50-60 min. jucate. Chivu, Radu, Petrescu, Popescu au fost ok. Restul au fost niste ratați. Chiar și Hagi pe care l-a salvat perioada Galata. Eu sunt convins că academia a făcut-o tot pentru băiatul lui, sa fie sigur că nu se va ruga de unul de altul să îl ia la echipa. Sa ne gândim ce oferte extraordinare a avut ianis înainte să plece. Au ales belgia sa fie sigur că va juca. Uite că nu joaca. Nu e pregătit.

Valentin (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 18:32

Adevarul pur Gica, din pacate astazi spre deosebire de ieri, cand erai activ, nu mai are cine sa ne reprezinte, iar pentru asta esti vinovat 100%. Aminteste-ti ce a spus dl. Iancu atunci cand ai parasit banca lui Poli Timisoara, fara obiective aberante si cu buget la cerere. Cu asta, draga Gica nu te vei mai intalni, decat eventual pe lumea cealalta. Evident, fotbalistii de azi sunt ceea ce tu si altii,..., ati creat.

Deviz (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 18:34

Cifrele instat spun că Ianis a fost cel mai bun jucător român în meciul cu Spania. Al doilea cel mai bun jucător român în meciul cu Suedia (jucând doar o repriză). Nu are ce căuta pe benzi, asta este clar. Pe acel post nu are nici viteza, nici calitățile defensive necesare. Locul lui este in spatele atacantului unde face o treabă bună adeseori. Ce sens au comentariile negative despre un jucător bun al echipei naționale? Doar pentru că s-a născut cu anumite privilegii? Ar fi timpul sa trecem peste arborele lui genealogic și să acceptăm că este, forțat sau neforțat, unul dintre cei mai buni jucători din echipă.

Che Guevara (31 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 18:41

Ianis e umflat cu pompa. Nu e nici de nivelul Diviziei B. A ajuns sa joace afara din cauza ca are pile in toate "structurile". Daca l-ar fi chemat Ianis Georgescu nu ar fi ajuns nici in Liga I pana la varsta asta. Dureros este ca noi credem tot ce indruga "regele" si am ajuns sa il folosim pe fiul sau in echipa nationala. Aveam cel putin 2 jucatori mai buni decat el pe postul ala: Mitrita si Nistor. L-am bagat pe Ianis titular si am luat 5-0. Nu meritam sa sacrificam echipa nationala pentru mofturile lui Gica Hagi. A fost enorm ca jucator, dar nu putem sa tragem de fiul sau pentru ca tatal a dat totul pentru Romania. A fost platit si rasplatit la vremea aia. Ianis sa mai vina la nationala cand va fi titular undeva si va marca meci de meci. Pana atunci sa ne lase sa reparam ce au stricat el si tatal sau.

pavel viorel (3 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 18:44

Incep prin a va felicita pentru acest articol. Ati pus degetul pe rană, punctul pe i.etc. Dar, totuși, mă intreb si vă intreb, de ce acum ? De ce atat de tarziu, cand era clar pentru toată lumea care se pricepe la fotbal, și mai ales dvs, ziaristilor , care aveti obligatia de a fi obiectivi, că Hagi tatăl pune o prea mare presiune pe fiul său ?Eu de mult am zis că Romania , cu Ianis in echipă, joacă in 10. Cei apropiati mie, cei cărora le-am spus chestia asta stiu. Ianis nu are forta, nu poate sa alerge, ( la nivelul la care se cere acum in fotbalul profesionit), nu face cum trebuie faza de apărare. Am asa o banuială că Stanciu, dar si antrenorul Contra, cand acuzau pe unii jucatori ca nu aleargă, sau ca incearca sa rezolve faze de unii singuri, făceau referire la Ianis. Hagi sr face o mare greseala punand atata presiune pe acst copil. Trebuia sa vada, mai ales dacă cei din jurusl său il ajutau si nu îi cantau instrună, ca Ianis are o structura fragilă, si ca, daca chiar vrea sa il vada mare fotbalist, trebuia sa aiba mai multă rabdare cu el. Si sa nu il forteze. Din dorinta asta asamare a lui Hagi, Ianis a ars niste etape. In mod normal, el trebuia sa joace acum la tineretul U 21 in generatia asta a lui Man, Mihailă și ceilalti care dispouta in aceasta seara meciul cu Irlanda. L-a fortat prea repede, in conditile in care Ianis nu este un geniu și nici macar un mare talent. Nu are calitatile lui taică/su. Care nic i, fie vorba intre noi, nu a fost Maradona. A fost Gică hagi al nostru, cu bune si rele. Pentru ca nu ati pus aceasta problemă mai demult, dle Stucan, ba dimpotriva ziaristii l-au lăudat excesiv pe Ianis ( singurul care mai spunea lucrurilor pe nume era Mironică ) , Ianis a juns sa fie, nemeritat, idolul tinerilor și al copiilor. Ce le spuneti acestora acum ?

geo (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 19:00

Bravo bai Stiucane,ai situ momentele tale,nota 10.

Mihai (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 19:02

In sfarsit scrie si Stucan un articol bun!

Solomon (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 19:12

Eu, totuși am încredere în Ianis. Mare. Timpul va demonstra asta.

Viorel (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 19:38

Bravo domnule Costin. E plina tara de necazuri ca cel despre care vorbiti. Gica Hagi a fost un fotbalist extraordinar. Dar un fotbalist si atit. Ca a facut o scoala ( academie mi se pare un termen cam nepotrivit) de fotbal, e foarte bine si pentru el si pentru copii. Dar sa se creada un rege si in afara fotbalului romanesc e cam mult. Imi amintesc ca in '89 unii strigau "Hagi presedinte"! Astia suntem. Cu exceptia unora ca dumneavoastra. E prima oara cind va citesc. Va felicit>

Iulian (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 19:42

Pe parcursul unui meci de fotbal, apar din ce in ce mai multe statistici. Sunt curios cum ar sta campionatul nostru cu o statistică a timpului petrecut de jucători, tăvălindu-se pe jos, cu, dar mai ales fără motiv. Despre subiectul articolului, așchia nu sare departe de trunchi, dar uneori nu e nici foarte aproape. Gică Hagi a realizat multe. Să nu uităm că are și diploma de stomatolog... Ianis, din păcate, nu are nici ambiția, nici determinarea și nici talentul tatălui său. Dar sunt sigur că își va găsi și el un loc potrivit...

QCD (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 19:47

azi dimineata la job, imi zice colegul scotian: ce e cu tara aia a ta dom'le la fotbal? Ii raspund, pai cam pe acolo e cu toate, caci munca serioasa si sistematica in Romania e floare rara. Revenind la fotbal, toti sunt talente uriase, dar pocnesc cu zgomot cand dau de o echipa serioasa. Chestia cu subtirimea fizica, lipsa de forta e o poveste veche la noi, rar vezi un luptator adevarat in orice echipa romaneasca de fotbal. Off topic, imi amintesc acum multi ani in urma, cand student fiind, l-am intalnit la Mamamia pe plaja pe un anume Sergiu Radu - "Schija" pe numele de fotbalist (juca la FC National pe atunci). Am ramas socat sa vad ce "fizic impresionant" avea baiatul ala, ar fi putut juca lejer in orice film legat de foametea globala. Si totusi, asa prapadit, omul se batea cu fundasii din prima liga a anilor 2000, astia de azi sunt si lenesi, pe langa lipsa cronica de talent.

R.I. (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 19:50

Bine spus.. toate rezervele la națională.

Boban10 (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 19:52

De obicei citesc gsp si alte site uri de sport, citesc si comentariile oamenilor dar eu nu scriu,insa de data aceasta te rog sa imi acorzi onoarea de a te felicita, e singurul comentariu dat de mine in ultimii ani, nota 10 Stucane, excelent. Ex-ce-lent!

Adi (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 19:58

Bravo ba Stiucane ai strans si tu o mana de prosti care te lauda dupa prostia asta de articol.

danny (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 19:59

Cine a trait in Vest stie ca este un loc dur. Trebuie sa muncesti mult si sa produci rezultate. Pentru ca totul evolueaza repede, nu au timp de experimente. Nu degeaba pentrru multi e munca si dupa aceea familie. Daca Ianis accepta nivelul de munca, va reusi. Daca vrea sa fie promovat datorita numelui, nu va reusi.

Coste Liviu (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 20:04

Trist dar adevărat.

Dacia Automobile (6 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 20:33

Hagia ca fotbalist a fost mare dar ca om, un *** pt fotbalul romanesc prin blaturile lui regale.

rokyus (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 20:36

Eu nu inteleg de ce Contra apeleaza la jucatori care nu joaca la echipele lor, dovada sunt prestatiile de la nationala !!! Referitor la articol, bravo Stucan, ai pus punctul pe "i" !

cristi (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 20:49

sa nu uitam domnule Stucan cand toti ziaristi din Romania au scris ca HAGI e batran pentru nationala romaniei si ar trebui sa se retraga din cauza voastra sa retras si ce am facut a tebuit o noapte intreaga Adrian Paunescu sa reuseasca sa l aduca inapoi. Tot din cauza voastra Mircea Lucescu nu a mai ajuns la echipa nationala a Romanie si tocmai azi cand avem nevoie de un atrenor pe saitul dumneavoastra apare o critica adusa domnului Mircea Lucescu adusa de presa din Turcia este adevarat . Dar ar trebui sa spunem adevarul - turci au avut nevoie de mircea Lucescu in liga Natiunilor nu sa se califice sa formeze un lot pentru preliminariile si a facut lotul care astazi adevarat antrenat de un antrenor turc a obtinut calificarea la Campionatul European. Da Ianis nu prea a jucat la Fiorentina dar avea 17 ani nu uitati acest lucru ne dorim sa joace Nistor dar unde era Nistor in meciul pierdut de Dinamo la Viitorul unde Ianis a fost foarte bun si daca Nistor era peste Ianis de ce nu reuseste Nistor un transfer macar in campionatul belgiei . Da putem spune usor ca din cauza unui jucator de 20 de ani cat are Ianis noi nu ne am calificat bravo domnule ziarist

Bogdan (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 21:49

Nu este Ianis ,Gica dar nici fotbalul ,jucatorii,echipele.....nu mai sunt la fel.la 20 ani gica juca ptr Steaua care in 86 a luat Cupa Campionilor,Supercupa,O NOUA FINALA.....etc.Azi e greu ,după legea Bosman ptr cei fara bani e frf greu.Lovim in Ianis dar sunt sigur că dacă restul echipei era la înălțime altfel am fi vb de el.Fotbalul a crescut strâmb și noi cu el.Ce sport școlar avem?cate academii?cate terenuri......Dacă aveam 3-4 academii gen viitorul eram sus.Nu e vina lui Hagi ca a băgat banii lui in fotbal,el e unul din puținii care nu trage pe fotbal ci il servește In rest Ianis imi pare interesant ca jucător,clar sub nivelul tatălui dar nici nu cred ca Genk are numai valori

Asa nu (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 21:58

Noo..amu sa auzi replicile lu gica. Cu prima ocazie, o sa duca discutia spre ianis si spre rautatile scrise despre el...si atunci sa vezi...tot i se va rosi nasul de nervi. Bahtalo

bogdan (7 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 22:00

stai calm, creste copilul lui Dulca, Ganea, Gica Popescu...ei de ce sa nu intre direct in echipa mare titulari! Ah! ca n-au vocea si fosta valoare a ''regelui''! Prosti suntem noi ca ne mai pierdem vremea cu nationala de fotbal! Hai incurajeaza baietii sa se apuce de rugby, de box, de handbal! Las-o cu fotbalul ca e acaparat! Generatia de ''aur'' si urmasii lor sunt actualele capuse ale fotbalului romanesc! Ganditi-va daca toti juniorii ar avea parte de tratamentul preferential al baiatului acestuia, unde ar ajunge...insa astia fara parinti valorosi sunt injurati, scuipati de jucatorii de la echipa mare si nu li se dau sanse sa rasara! Aveti impresia ca i-a bagat cineva talpa lui Ianis la antrenament in toata cariera lui...bai baieti!

vasco (55 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 22:16

Hagi senior crede ca la belgieni sua italieni merge ca la noi,cu interventii,cu influente "regesti"...Uite de-aia ei se califica mereu la turnee finale si noi...tooot schimbam selectioneri.Ar putea veni Klopp si Guardiole ,deodata,si din materialul uman existent in toate ligile din Romania nu ar putea incropi ceva cat de cat.

Vali Cta (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 22:30

Ce-i corect e corect!

Sorin (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 22:48

Scurt si la obiect, bravo.

Bogdan (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 22:50

Usor de comentat de pe margine, ai gasit o portita sa dai in Hagi si asta nu e bine. Daca am avea macar 10 ca Ianis, asa ''fortat in crestere'' si ca Hagi senior, cred ca altfel am discuta

Marius (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 22:58

Foarte bine punctat! Hagi nu poate accepta ideea ca, din pacate, fiul sau niciodata nu va iesi din mediocritate.

Mihai (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 23:13

Salut tuturor! Întrebarea nr. 1 : "Daca se numea Ianis Vasile, MAI JUCA LA NATIONALA" ?? Întrebarea nr. 2 : "Daca se numea Ianis Vasile, MAI AVEA TRICOUL CU NR 10 ?? Fie la Viitorul, fie la nationala" . De ce nu poarta si la echipa de club tot nr 10 ?? Gica, nationala e a romanilor, NU A TA!! L-ai bagat cu japca la nationala, cum si tricoul cu nr 10 tot cu japca la presiunile tale i-sa dat! Nu e niciodata un nr 10! Nu mai latra aiurea, ca vezi doamne au ceva antrenorii cu el de nu-l baga! Pricepe ca, DOAR TU îl vezi un geniu! La viitorul i-ai dat si banderola de capitan si nr 10, dar pariez ca, erau altii care meritau muuuult mai mult nr 10 si banderola! Ce tot atata REGE in sus, rege in jos?! Care rege!?!?! Regele care FACEA DESEORI TUSHA LA BARCELONA ?? Ai uitat ca, TE-AI DAT ACCIDENTAT cand a jucat Romania vs Macedonia?? Care LIDER ?!?! Devii LIDER la 32 ani la …cine ?!?! La Galatasaray ?! :)) Woooow ! Trebuia sa fi lider la Real sau Barca, dar acolo au fost altii lideri…. Ce tot vrei tu STATUI si sa-ti cada lumea la picioare?! Pentru tot ce ai facut tu pentru Romania, AI FOST PLATIT!!! Nu ai facut degeaba! Norocul tau este ca, traiesti intr-o tzara plina de pupinc…isti si fricosi, nu au tupeu sa te contrazica. Sunt alti jucatori muuuuult mai faimosi ca tine, care au castigat campionate mondiale, europene, champions league etc. Ia-ti un exemplu de la Zinedine Zidane! Ala are "oua" - NU TU!! Copilul lui este portar la echipa A DOUA la Real Madrid! Cum nu-l baga un antrenor pe Ianis in teren, gata - "DOMNE ARE CEVA CU NUMELE HAGI"….Maaai lasa-ne ca ne-am saturat de fumurile tale! Rege, esti doar in Romania (pentru ca altii NU au fost). Daca te nasteai in Brazilia, erai maxim copil de mingi ;)

Toader (14 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 23:20

Pe leul mort şi şoarecii se caţără. (vorbă din bătrîni) Ar trebui dat drumul la pisică p'acilea.

Cristi (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2019, 23:27

Un articol aproape de adevăr, mai puțin faza cu "niciodată nu va fi Balon de Aur" asta nu poti știi sigur...Modric a reușit la 31-32 de ani sa fie Balonul de Aur si nu este acel nr 10 care sa faca meciuri mari cu echipe importante....însă mi-ar plăcea să văd si un articol despre selectia jucatorilor care vin la națională deși doar sa ajunga sa ii bage la echipele de club sau sa li se "umfle" cota, gen Benzar, T. Baluta, Ianis, R. Marin, Andone, Grozav, Maxim, Anton, Keseru, Chipciu si chiar Tatarusanu sau Mogos.....oricat ai incerca sa reconstruiesti națională...cu astfel de jucători nu vei reuși...Cicaldau care a fost unul din căpitanii U Craiova sa fie chemat doar sa joace un meci si aprox 30 min in toata campania nu e normal, Crețu, Pantiru, V Gheorghe sa nu le dai o șansă cu Feroe sau cu Malta, cand ei joaca meci de meci sau Mateiu de la Craiova care este peste Anton cu 10 clase ca disponibilitate de efort , deposedare si recuperare....pe Mitrita sa te superi ca esti orgolios, iar pe Puscas ca nu te ascultă și bate si ratează penalty, sa nu ai tupeul sa nu-l mai bagi .....cum putem sa ne dorim să ne calificam la un turneu final...cand noi avem la lot jucatori de fotbal care nu joaca fotbal...ei nici daca vor, ca avem dorinta, nu pot mai mult, ca nu au vibrația jocului...nu au mai jucat de 1 luna, 2 luni sau chiar deloc de la începutul sezonului competitional...sa faca mental coaching cu 5-6 jucători cheie pe care vrei sa creezi nationala in jurul lor, cum este Stanciu, Ionut Radu, Mitrita, Cicaldau, Nedelcearu....Doamne ajută...Hai România...Nici Contra si nici Burleanu nu au "coloană vertebrală"

Comentează