Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Depresia lui Contra

Un egal sau o înfrângere cu Malta ar fi fost rușinea supremă pentru un selecționer care a venit la națională ca o butelie de oxigen extrem de necesară în urma mandatului irespirabil al lui Daum, dar care a început să plictisească

Permalink to Depresia lui Contra
luni, 9 septembrie 2019, 12:58

În viața oricărei echipe de fotbal există un ciclu. 

Un antrenor este instalat, venirea lui produce un entuziasm într-un lot de multe ori deprimat de experiența cu precedentul antrenor, jucătorii reacționează și dau rezultate, se ajunge într-un vârf de formă și de performanță după care, la fel ca în viața de zi cu zi, apare rutina, jucătorii se plictisesc de ceea ce la început li se părea nou, iar echipa intră în declin.

De cele mai multe ori, totul se termină cu plecarea antrenorului. În istoria fotbalului mondial, sunt puțini care au știut să treacă peste aceste depresii fotbalistice, readucând echipa la un nou vârf de formă și performanță. La cluburi, e nevoie de timp și de bani pentru a schimba jucătorii deprimați, iar antrenorul trebuie să realizeze că el însuși are nevoie să se scuture constant de rutina care l-a dus spre perfomanțele deja trecute. 

În acest moment, după meciurile cu Spania și Malta, naționala României prezintă multe dintre simptomele acestei staze fotbalistice și drumul duce către despărțirea de Contra, după doi ani de mandat.

Dacă vă întrebați, simptomele sunt:

  • fotbalul meschin jucat în aceste ultime 190 de minute
  • lipsa de idei a selecționerului
  • lipsa de reacție a jucătorilor.

Declarațiile lui Contra de la finalul celor două partide indică și o problemă de chimie între el și cei convocați. După jocul cu Spania, selecționerul le-a reproșat public fotbaliștilor săi că au fost fricoși, deși fricos fusese chiar el, jucând cu cinci fundași și trei mijlocași aduși în fața careului. 

După Malta, au venit alte critici în public.

“Eu le strigam de pe margine să aibă posesie constructivă, dar ei verticalizau foarte mult pe atacanți. În a doua repriză baloanele pe care le recuperam le verticalizam pe atacanți. A fost un haos pe care-l pun pe baza lipsei de experiență”, a spus Contra la conferință. 

Deși niciun fotbalist nu va recunoaște asta în fața ziariștilor, criticile făcute de antrenor în fața camerelor TV dăunează serios atmosferei dintr-o echipă. Orgoliile sunt mari și ele trebuie controlate cu tact, nu zgândărite în fața a milioane de oameni. Nu întâmplător, Mourinho din perioada de glorie sfâșia ziariștii la conferință și își apăra ca un leu jucătorii, chiar și când aceștia fuseseră slabi. 

Contra pare în acest moment într-o cursă contracronometru aproape pierdută pentru a-și salva postul și imaginea. 

Fotbaliștii l-au apărat în declarații, el îi critică. În plus, meciul cu Malta cerea riscuri, dar selecționerul a fost din nou conservator. 

“Știam de Malta că va veni să ne închidă spațiile”, a declarat Contra la finalul victoriei rușinoase de la Ploiești. 

Cum voia Contra să deschidă spațiile blocate de maltezi? 

Simplu și inexplicabil: jucând cu 3 (trei) mijlocași cu profil mai degrabă defensiv, Cicâldău, Bordeianu și Răzvan Marin!

În toate cărțile de specialitate folosite în școlile de antrenori, sistemul adoptat de România în meciul cu Malta, adică 1-4-3-1-2, este descris ca un “sistem compact care poate ajuta în mod special echipele cu o orientare mai degrabă defensivă”. Fără a necesita un presing viguros, sistemul îți permite să împingi adversarul să joace în părțile laterale ale terenului, blocându-l în zona centrală. 

Problema este, însă, când adversarul se numește Malta și el nu trebuie blocat în zona centrală, ci hăituit încă din fața careului, împins să greșească, să se desfacă.

Aici e minusul sistemului: dacă adversarul pasează calm în jumătatea lui –  iar maltezii au arătat o siguranță mult superioară celei a „tricolorilor” din meciul cu Spania – , 4-3-1-2 e periculos ca o păpădie în vânt.

Folosind trei mijlocași mai puțin creativi, Contra nu numai că nu a reușit să desfacă modesta adversară, ba chiar era pe punctul de a încasa un gol la cea mai mare ocazie a meciului, când Corbolan a scăpat singur în careu și a tras în spatele lui Tătărușanu. 

Greu ne-a fost și în minutul 90 când preferatul antrenorului, Grozav, și-a bătut joc de o minge în jumătatea adversă, punând-i pe maltezi pe un contraatac terminat cu un gol, din fericire, anulat pentru ofsaid. 

Un egal sau o înfrângere cu Malta ar fi fost rușinea supremă pentru un selecționer care a venit la națională ca o butelie de oxigen extrem de necesară în urma mandatului irespirabil al lui Daum, dar care a început să plictisească. 

Teoretic, Contra mai are șanse mari de calificare, dar pentru asta trebuie să se reinventeze în timpul scurt rămas până la meciurile următoare. Dacă o va face, e un supraviețuitor cu os de antrenor mare. 

Simptomele de depresie din jocul echipei lui spun momentan altă poveste. 

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Je (4 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 13:21

Cred că de la scaunul din dreapta lui Mironica ți se trage acest articol( cel ce creeaza ..critici)😃😃😃..Asta pt cei ce au vazut emisiunea de azi noapte de la ProX!!! Glumesc!!! Pertinent si la obiect . Bravo Costine

Nicco (9 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 13:23

Se spune că orice problemă are mai multe soluții. Partea proastă este că cineva trebuie să le găsească. Acel cineva trebuie să posede o calificare superioară în domeniu, să fie atât de bine pus la punct încât să fie specializat în găsirea soluțiilor. Dacă este doar bun în meserie nu ajunge!

Fane (15 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 13:23

"Sanse mari de calificare"-sa fim seriosi si realisti,cu asemenea joc si 99% fara spectatori,daca luam un punct cu Suedia si Norvegia ar fi o performanta. La fel cred ca Spania cu aceste doua echipe va face un egal.Asa ca avem sanse zero de calificare.

marin (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 13:28

hai nene, cum, cand si cu cine sa reinventeze?????

Unu’ (14 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 13:34

Nu inteleg agresivitatea presei, ce s-a intamplat cu Daum, se repeta cu Contra. De unde pretentiile exagerate? Din punct de vedere al clasamentului, am pierdut cu Spania, cu Suedia in deplasare si egal la Norvegia, noi fiind in a 4-a urna valorica. Suntem la mana noastra, avem meciuri acasa cu Suedia si Norvegia, inca nu e totul pierdut. In meciul cu Malta, au evoluat 5 jucatori din echipa de la U21 care a performat in vara, deci Contra incepe sa pregateasca si schimbul de generatie, mai ramane ca Man, Coman, Ivan si Paun sa confirme(sau cel putin sa joace constant la nivel ridicat) la echipele de club ca sa poata faca pasul la seniori. E criticat Contra ca la mijloc am avut 3 jucatori din urmatoarea generatie, pai ce faceam daca juca Hoban cu Nistor sau Pintili? Postul de selectioner o sa ajunga ca cel de principal la FCSB, cine o sa vina trebuie sa inghita multe.

Cristian (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 13:34

Din nou Stucan e in priza (verbul, nu substantivul)

Lupe (24 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 13:41

Si eu sunt de acord cu faptul ca selectionerul Contra este depasit de situatie. Si cred ca ar trebui schimbat. Dar haideti sa ne imaginam, fantezist, ca i-am aduce, in tandem, pe Guardiola si pe Mourinho. As paria pe orice ca nici cei doi impreuna nu ar obtine rezultate vizibil mai bune cu nationala Romaniei. Si asta din simplul motiv ca lotul Romaniei nu are prea mare valoare. Orice selectie ai face nu vom reusi sa aliniem o echipa care sa lupte cu succes cu forte ale fotbalului mondial si poate doar sa ciupeasca rezultate acceptabile, mai mult norocoase, cu echipe medii, gen Norvegia Suedia, Serbia etc. De altfel, valoarea reala a echipei s-a vazut aseara, cand a fost formata trei sferturi din jucatorii U21, iar acestia au fost doar putin peste maltezi. Unii dintre noi s-au lasat dusi de val de parcursul nationalei U21 intr-un turneu neinteresant pentru marile forte, care si-au menajat tinerii valorosi. Iar valoarea tinerilor nostri s-a vazut ulterior, cand in cel mai bun caz si-au gasit echipe de nivel mediu prin Europa, unde oricum sunt rezerve, daca nu chiar prin ligile inferioare din campionatele externe. Ne amagim flagrant daca ne concentram prioritar pe selectioner. Problema principala o reprezinta indubitabil lipsa valorii fotbalistilor romani. Iar atentia ar trebui indreptata asupra antrenorilor incepand cu junioratul, care trebuie sa se reorineteze asupra unor tehnici moderne de antrenament, axate pe combinatii, pase etc., cat si pe mentalitate. Altfel, vom mai schima inca 20 de selectioneri (care nu se confunda cu antrenorii), fara sa obtinem rezultate imbunatatite.

Ciprian (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 14:09

Din păcate voi nu vreți sa înțelegeți ca jucătorii sunt de vina. Nu au valoare. Dacă ai valoare ii bateai pe Malta cu orice antrenor. Nu vedeți câți antrenori au fost schimbați in ultimii ani? Chiar așa toți au fost slabi? Nu! Voi in loc sa analizați jucătorii, analizați selecția sau tactica. Ultimii 3 sau 4 antrenori au selectat aceiași jucatori. De ce? Pentru ca ăștia sunt, nu avem alții. Aseară Contra a jucat cu mulți tineri, și ce faceți voi? Ca de ce a jucat cu 3 mijlocași defensivi...hhaha...pai chiar așa împotriva Maltei un R Marin sau Cicaldau nu puteau arată ei din talentul lor mai ofensivi? Poate greșesc dar asta este opinia mea.

emil (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 14:25

Pe langa faptul ca este un antrenor modest, un selectioner slab, mare lui problema este ca nu este nici capabil sa recunoasca greselile, sa invete. Nici macar nu-l intereseaza nationala, ca intotdeauna se gandeste la CV-ul lui.

andrei (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 14:42

cu ce are la dispozitie,nu are ce inventa...sa mearga la biserica si sa se roage(nu sunt,un nreligios)

itu52 (17 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 14:59

Era mult mai nimerită dispersia lui Contra, ar reliefa jocul dezordonat al echipei, stilul împrăștiat din gândirea maestrului și posibilitățile dezlânate de exprimare. Struțo-cămila lui Contra ne-a chinuit în această etapă cum n-a făcut-o nicio reprezentativă până acum. Obsedat de experiență, face câțva pași timizi de întinerire în primul meci și mai mulți cu Malta, dar nu hotărâtor. În primul meci a jucat cu cel puțin trei experimentați în decor, în zona reclamelor publicitare, iar cu Malta a făcut un bricolaj al selecționatelor din care nimeni nu a înțeles nimic. De ce nu a făcut invers, adică, de ce nu a mers pe stilul U21 ca nucleu majoritar? De ce nu la tras de mânecă pe Rădoi să-i spună cine cu cine merge, adică ce relații de joc funcționează bine, ce formulă s-a jucat cu succes, etc. Mă rog, asta e, s-a luat capul de la struț și picioarele de la cămilă. Ne-am pricopsit cu o fugă împleticită și cu darul ascunderii după adversari, iar artizanul altoirii, în lipsa nisipului, bagă capul între urechi fonfănind neinteligibil. Iar, Hagi are dreptate! Prea mulți bani aruncați anapoda, ca la FCSB. Dă selecționerului 10.000 de euro pe lună, sau mai puțin, să nu se mai bulucească pleava, iar dacă realizează contractul, acordă-i partea leului. Hagi le zice bonusuri de performanță. Cu alte cuvinte nu-mi dai, nu primești. Ș-apoi de ce nu începeți cu Hagi, oricum este pauză în campionat când joacă naționala, știe omul cu ce se mănâncă fotbalul, iar cu tineretul este foarte familiarizat. O treabă este foarte clară, totdeauna ne-a mers bine când naționala a fost clădită pe scheletul unei echipe stabile din campionatul intern. Am jucat ca o adunătură. Eventual, Hagi putea în câteva zile să reactiveze o echipă din foștii elevi. Campionatul intern nu mai este capabil să asigure un nucleu funcțional. CFR e axat pe străini, FCSB, Dinamo și Craiova anual își ling rănile după retezarea vârfurilor aducătoare de profit, iar restul nu mai contează. De ce mucegăiesc capetele forurilor diriguitoare? De ce nu caută căi de menținerea în priză a unui nucleu funcțional? Ca novice eu propun înscrierea în ligă a unei echipe reprezentative, tutelată de FRF, LPF sau mascat. Ar lua locul și banii „fructuasei” comisii tehnice. Am zis nu am dat cu parul, las pricepuții să caute soluția corectă. Trebuie să fii preocupat, soluții există totdeauna, nimeni nu vine să ți le pună pe masă, parcă am căzut în somnul cel de moarte. Hai, deșteptarea!

Clau (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 15:14

Frumos descrisă o situație bizara/hilara a naționalei de fotbal Rămân cu amintirea Declarației lui Răzvan care încerca sa spună voalat ca esta e nivelul fotbalului românesc... In ultima perioada ....de ani este vorba urmăresc lotul și echipa probabilă, e de ajuns... Nu am nimic personal cu nici un jucător dar totuși ca părere....ma întreb dacă jucatori care se antrenează doar la echipele de club sunt îndeajuns de buni ca titulari la naționala; alții joaca intr-un sezon 2-3 meciuri și acelea se cele mai multe ori din postura de rezerva....și sunt sigur ca mesajul a fost înțeles fără a face trimiteri directe As prefera o naționala cu jucatori activi,care joaca la echipele de club,care sunt in forma la echipele de club, care au meciuri in picioare...echipe de club și din țara.... De o luna tipa presa de prestațiile lui Păun și pe buna dreptate......pai hai sa jucam cu Păun ca astăzi este in forma As putea da mai multe exemple dar nu vreau sa ma transform in antrenor PS sunt dinamovist....exemplul cu Păun a fost pe bune 😀

Dominic (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 15:19

Ziaristii din Romania l-au facut muci pe Daum, saracul a fost mitraliat din toate pozitiile fara ca omul sa fi cunoscut echipa. A fost un cor intreg in frunte cu Ioanitoaia care au vrut "roman de-al nostru" ca stie fotbalul intern si alte ineptii expirate cand oamenii zdraveni la cap vad ca avem o generatie foarte slaba de jucatori si ca fotbalul intern produce putin spre deloc. Nationala U21 a aparut datorita inspiratiei partiale a lui Hagi si a jucatorilor formati de cluburile din Vest si atat. Contra este un antrenor mediocru, a avut la dispozitie 10 meciuri oficiale si amicale sa creeze un mecanism de joc si nu a facut nimic. Pentru binele fotbalului si spectatorilor de la EURO 202 sper ca mediocrii nostri sa nu se califice, prefer sa vad Suedia sau Norvegia decat niste oameni plictisiti fara vaoare.

Dan-Eugen (1 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 18:03

Buna ziua domnule Stucan. E prima mea interventie la adresa ta si sper ca cei care modereaza sa aiba barbatia sa o puna sus, iar tu, sa o citesti. Vreau sa imi spun si eu parerea vis-a-vis de d-voastra. Va urmaresc de ani, pe d-voastra si domnul Mironica, cu care faceti echipa de multe ori. Si vreau sa va spun urmatoarele: 1. A intrebat ironic domnul Mironica aseara (09.09.2019) care este diferenta dintre nationala de fotbal a Romaniei si cea a Spaniei? Va spun care: aceeasi care este intre echipa de comentatori-analisti Stucan/Mironica si cei doi / trei domni care comenteaza Premier League pe Eurosport. Adica domnilor, voi doi, sunteti la ani lunina de profesionalismul si etica acelor domni. Ca asa e si cu Romania fata de Spania. Cel putin 10 clase sub. 2. Ati luat in ras venirea si selectionarea lui Rus la echipa nationala. Cum spuneati d-voastra aseara? "Cine este Rus? De ce a fost selectionat?". Asa ma intreb si eu de ani de zile cine sunteti d-voastra si domnul Mironica si cum de mai sunteti pe aici dupa atatia ani. Baiatul ala de 20 de ani, a infruntat nedreptatea, abuzul, presiunea, amenintarile, si-a riscat un pic cariera ca sa joace pentru culorile Romaniei. D-voastra ce ati facut pentru Romania vreodata? Cum ati aparat aceste culori? Faptic, nu din gura! 3. V-ati legat de Contra. Ca blufeaza, ca nu e corect. ca nu e ancorat in realitate, ca castiga 700.000 euro salariu, cum ati spus "Pana la urma de ce sa nu vorbim si de bani?", etc. Sa va spun si eu doua lucruri despre asta: a) respect pentru Ciprian Marica pentru modul cum s-a exprimat aseara. M-a surprins foarte placut acest om, mai ales de cand este intr-o noua postura in Romania! b) va amintesc ca anul trecut Simeone cu Atletico a fost eliminat in mod rusinos de Juventus din UCL. Apoi domnul Simeone a primit o marire de salariu, care cred ca il face cel mai bine platit antrenor din lume. Fara sa castige trofee, peste unii antrenori care sunt legende deja (Ancelotti, Mourinho, Guardiola, Zidane). A meritat banii? 3. Meciul Romaniei contra Maltei a fost catastrofal. Nu au jucat nimic baietii. Nu au justificare sa se planga, de teren, de lovituri (cum spunea Chipciu), de oboseala, de nu mai stiu ce. La banii care ii castiga s-au prezentat lamentabil. Daca un om normal care merge la serviciu se prezinta ca ei la acest meci, omul este concediat. Si lucreaza pe un salariu de 1000-10.000 ori mai mic ca al lor. INSA. baietii trebuie sustinuti si critica trebuie sa fie constructiva, nu distructiva cum o faceti d-voastra si domnul Mironica. Sunteti acolo intr-un studio in fata a milioane de oameni si trebuie sa va comportati cu profesionalism, nu maimutareli si misto-uri ca la birtul din sat. Nu e Las Fierbinti acolo, e un studio. Ati spus d-voastra tot aseara ca, ..nationala lui Contra si-a atins varful si acum este in cadere..". Si d-voastra cu domnul Mironica sunteti la fel. De multi ani. In cadere libera, insa aveti noroc ca lumea nu va cere capul (nu aveti nici o responsabilitate fata de culorile nationale), nu va cer inlocuiti (desi din bun simt ar trebui sa plecati singuri) si nici nu asteapta sa vada cine vine in locul d-voastra (poate patronii lui Media Pro Grup isi dau seama ca mai exista si altii care pot face treaba asta si poate mai bine decat d-voastra, ca v-ati cam plafonat). Eu va doresc numai bine si poate pe viitor veti scrie cu mai multa responsabilitate si cu bun-simt.

Beowulf (2 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 18:18

Problema e foarte simpla: orice nationala de succes are un nucleu de jucatori de la aceeasi echipa, care joaca de mult impreuna, se cunosc foarte bine si se simt pe teren. Sau, ca in cazul Spaniei, toti vin de la echipe care joaca acelasi sistem, tiki-taka. Romania nu mai are asa ceva de pe vremea Stelei. Nu poti lua jucatori obisnuiti cu sisteme diferite si a-i face sa joace bine impreuna. Oricat de buni sunt jucatorii romani nu vor fi niciodata o echipa. De aceea Romania pare a juca la noroc. Problema e ca nu exista solutie, indiferent cine vine antrenor.

?????? (95 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 20:08

Italia a cîștigat cu Totò Schillaci , cu Paolo Rossi, Zenga, Vialli, Baresi, Maldini, etc. fără a juca vreun fotbal desebit de spectaculos, ?

bogdan (7 comentarii)  •  9 septembrie 2019, 22:18

Domnul Stiucan, daca va dati pe role in Herastrau nu aveti cum sa invatati fotbal... Inainte de a scrie un articol, poate ar trebui sa ascultati macar si parerea altor fosti fotbalisti referitoare la selectie, la media de varsta a jucatorilor samd... Atletico Madrid, AC Milan...cam asta scrie in CV-ul lui Contra...putin respect! Cred totusi ca selectionerul se pricepe mai mult la fotbal decat mine, dumneavoastra si alti 100 de postaci ai acestui articol...

pierre tzutzea (1 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 0:15

prea multa toleranta ce a dus spre ignoranta fata de federatie si programul pentru contra apoi contra care a avut 2 ani sa pregateasca echipa nationala primind peste 700 de mii de euro pentru a ne clasa inaintea echipelor din malta si feroe. bani aruncati pe apa simbetei. nu stiu cine ar fi fost mult mai bun insa cred ca mircea rednic era recomandat sa faca asa ceva. ca selectioner ai nevoie sa ai rutina , experienta etc... daum a intrat in ffocuri imediat si carierra intr-un fel i-a minat-o marele fotbalist stanciu un hamster care alearga asa ca adi popa in gol. ne intrebam dece... pe vremuri se mergea o echipa pe structura jucatorilor proveniti de la o echipa. era steaua sau dinamo axul central era al lor. isi stiua locurile isi stiua automatismele. cind tu aduci jucatori care nu joaca faci experimente de 2 ani ca sa te rezumi la grozavu si paun este disponibil si in forma il lasi 2 reprize pe un paralele cu fotbalul acest razvan marin c are tree printr-o perioada proasta si atunci trebuie inlocuit sau il incerci doar o repriza este prea mult. antrenamente cazute in derizoriu . cu putina atentie daca ati putea face comparatie cum vorbea acest contra la alegerea lusi acest ' mi se rupis " de acum este o distanta mare. nu are staif nu stie ca nu stie si asta este cel mai grav. sa incerci sisteme de joc noi sa nu il convonci pe sapunaru si el in forma este iarasi o rusine. cred ca nu-l intereseaza pur si simplu. si-a facut un cv si gata... va pleca oricum pentru ca mai mult de atit nu poate. ba da poate sa distruga asa cum a facut-o si cu dinamo. pacat ca se rateaza din nou unde cei in masura sint total papagali. nu cred ca vor putea invinge norvegia ba chiar si suedia care acum stiu cum jucam. ca ne vom arunca precum puberii istoviti si ne vor invita sa atacam si bum.. ne vor face. astia sint reci nu emotionali si stiu sa toace ca picatura chinezeazsca avind rabdare... nu va mai fi poezia cu spania care si juca deschis. si banuiesc ca va veni tot cu jucatori penali carora le face o favoare in a fi crescut pe piata fransferurilor fiind la nationala. ca joc estee incalificabil. asa ca ii doresc domnului contra sa citeasca sau sa afle de bancul rabinului care da dea sfaturi unuia caruia ii murea o gainuse in cotet. rabi l-a sfatuit sa mute cotetul catre nord apoi catre sud est, vest dar tot mure cite o gainuse. rabi la sfirsit categorc ii spune omului cu problema " tu mai ai gainuse ca eu mai am inca multe idei." asa si cu contra...este plin de idei doar ca anii trec degeaba si unde te mai pui ca este si platit regeste penru a face incercari desarte.

Dan7 (2 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 1:57

Foarte bun articolul. Să fim sinceri, ni se întâmplă tuturor să avem zile mai proaste și o lipsă de motivare. D-le. Ștucan, sper să nu ajungeți așa repede la această delesare. Nu de alta, mă uit la articolele unor colegi ai dv., și par scrise din inerție și fără conținutul corespunzător. 😉 Succes!

Polilula (4 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 9:54

Interesant este că mai toată lumea îl condamnă pe Gigi Becali pentru modul cum intervine peste antrenor și totuși vedem un cor din partea ziarișitilor împotriva tuturor selecționerilor care s-au perindat în ultimii 10-15 ani la națională. Fiecăruia dintre ei le-a fost pusă la îndoială competența sau corectitudinea, deși majoritatea au demonstrat în mai multe momente ale carierei lor că totuși sunt buni meseriași. Îi enumerăm pe Pițurcă, Iordănescu, Lucescu Jr. , Daum și acum Contra. Fiecăruia i s-a reproșat ca nu știe să facă selecția, că dacă intra X și nu Y era alt rezultat, că dacă juca sitemul XXXX și nu YYYY altfel ar fi fost rezultatul. Cum mai puteți să îl criticați pe GB când voi puneți la îndoială muncă atâtor antrenori care totuși au demonstrat în cariera lor că sunt specialiști. Când campioana țării are o echipă cu jucători aduși din Liga II-III din Portugalia, Spania sau Liga 5-a din Anglia, jucători care sunt promovați în dauna unora tineri din România, ce pretenții să mai aveți de la această națională? Poate doar românii născuți deja în diaspora și crescuți în școlile de fotbal din Occident să ne mai ofere o speranță în viitor ( a se vedea exemplul multor țării din spațiul fostei Iugoslavii).

viorel (3 comentarii)  •  10 septembrie 2019, 14:28

Eu cred ca d.Stucan e asa de supatat pe Contra , pemtru ca nu i- a iedit biletul. Pesemne pusese plus 3 goluri pentru Romania 😀😀

Vlad (2 comentarii)  •  11 septembrie 2019, 16:11

Te contrazic pe o chestie: Cicaldau si Marin NU sunt mijlocasi defensivi, Marin e "registra basso" si are multe goluri si pase de gol, iar intre Cicaldau si Bordeianu/Baluta/Anton e o diferenta. Pastrand proportiile evident, e ca si cum i-ai face defensivi pe Xavi sau Pjanic.

?????? (95 comentarii)  •  13 septembrie 2019, 12:45

Cosmin Contra trabaja con mucha perseverancia, ?

Comentează