Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Contra, fricosul de serviciu

La naționala mare, pe bancă stă un căpcăun care vede fotbalul ca pe o piatră uriașă care trebuie cărată cu trudă de la punctul A, poarta ta, la punctul B, poarta adversă

Permalink to Contra, fricosul de serviciu
vineri, 6 septembrie 2019, 12:19

Când tu pregătești meciul cu cinci fundași, lipindu-le suplimentar în față o mască de protecție formată din trei mijlocași cu sarcini preponderent defensive, iar adversarul – a se preciza că e vorba de echipa oaspete – scapă singur cu portarul tău în secunda 37 înseamnă că ori nu ai pregătit nimic, ori ești lovit rău de soartă. 

Dacă cinci minute mai târziu, adversarul scapă iar singur cu portarul și dacă până la pauză portarul tău are șase intervenții uluitoare, înseamnă că tu, antrenorul echipei suferinde, nu ești ghiniost, ci ai o problemă reală pe care nu ești capabil să o rezolvi. 

Apărătorii lui Contra vor spune că, într-adevăr, Spania e o problemă pe care nu poți să o rezolvi cu Nedelcearu, Grigore, Chiricheș și ceilalți băieți. 

Adevărul turneelor finale recente arată, însă, că Spania nu mai e mașinăria infernală de pase, presing și contrapresing pe care să nu o poți opri nici cu tunul. 

Iar adevărul ultimului turneu final la care a participat o națională a României, Euro 2019 de tineret, a arătat că o echipă mult inferioară își poate surprinde adversarii incomparabil mai valoroși atunci când are un plan curajos de joc. 

Naționala lui Rădoi a atacat Croația, Anglia și Germania, clacând în ultimul meci doar din cauza oboselii acumulate și, în consecință, a lipsei de oxigen din sânge. 

Joi seară, pe Național Arena, mulți dintre copiii care au venit pentru prima oară pe un stadion – și vă asigur că au fost destui, am vorbit personal cu doi puști din Vâlcea și Vaslui – au fost aduși de tații lor pentru că micuții voiau să-i vadă pe idolii proaspăt plămădiți pe terenurile din Italia, în vara tocmai încheiată. 

Fanii naționalei voiau să-i vadă pe Ianis, pe Pușcaș, pe Coman, pe Radu, pe Nedelcearu și, mai mult de atât, voiau să simtă starea aia de beție dată de o echipă care atacă și naște un fotbal emoțional. 

Doar că la naționala mare, pe bancă stă un căpcăun care vede fotbalul ca pe o piatră uriașă care trebuie cărată cu trudă de la punctul A, poarta ta, la punctul B, poarta adversă. În plus, în filozofia ogrului, piatra trebuie înconjurată, apărată, de cât mai mulți băieți pentru a nu se sfărâma din cauza drumului.

Contra e un selecționer electric pe margine, uneori chiar cu un aer de saltimbanc, dar conservator ca un moșneag în începuturile de meci din această campanie de calificare. 

Nimic din spiritul tinerilor lui Rădoi nu a trecut vama la echipa mare, iar meciul cu Spania a curs așa cum au curs meciurile seniorilor noștri de deja prea mulți ani. 

Totul cu precauție, totul cu frică. 

Culmea este că tocmai selecționerul își acuză jucătorii de frică. E, însă, logic să-ți fie frică atunci când antrenorul tău pregătește și alege un sistem de joc din care urlă spaima. 

Un exemplu rapid: nu am ratat niciun meci al lui Liverpool din ultimii 28 de ani. În această perioadă, Klopp poate fi numit managerul suprem, adeptul unui fotbal electric, curajos, total. La începutul mandatului său, însă, germanul a avut multe meciuri în care, din dorința de a apăra un avantaj fragil, a introdus un alt treilea fundaș central. Vă garantez – nu am acum statistica, dar poate fi verificat – că echipa a devenit imediat temătoare și, în destule cazuri, a primit gol. 

Cândva un jucător cu un curaj nebun, antrenorul Contra primește exact semnalul pe care îl oferă. 

Frică. 

Și, după ce în vară am văzut că putem avea viitor cu un fotbal curajos, nouă ne e frică iar că ne uităm la televizor, la Euro. 

Singura veste bună ar fi că măcar bolovanul lui Contra nu se va sfărâma de la drum. 

PS – Fiind la zona mixtă, nu am putut merge la conferința selecționerului. Sunt curios, însă, cum explică de ce Chiricheș, urcat la mijloc la 0-2, a fost retras la loc între fundașii centrali imediat după ce Andone a dat gol. 

Comentarii (75)Adaugă comentariu

fifa (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 12:49

contra a fost numit in acest post cum e numit un ministru sau un prefect.

tesla2060 (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 12:55

Foarte bun editorialul, de altfel dupa o prestatie de acel gen, nici nu ar fi greu de observat macroscopicele erori ale fricosului Contra. Perfect de acord si in privinta lui Klopp, este antrenorul care ma entuziasmeaza cel mai mult din fotbalul mondial, MULT peste Guardiola (dupa umila mea parere) prin calitatea jocului ofensiv, perpendicular pe poarta.

Emil (4 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:08

este praf contra - el joaca pentru el, pentru imaginea lui. Imi pare rau ca l-a salvat tatarusanu de la umilinta. Abia asteptam sa scapam de piturca dar nici ala nu juca cu atata frica. Asta este, asteptam sa scapam de el. Acum sper la un esec cu Malta - poate pleaca contra si ne apucam sa pregatim mondialul.

DAN (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:12

Spuneam de mult ca toti antrenorii care s-au perindat pe la nationala de fotbal a Romanieii ,convoaca aceiasi jucatori care nu joaca sau sunt tinuti rezerva(cazul fotbalitilor Maxim si Grozav)la echipele lor de club.Sincer,cred ca FRF este pentru nationala ceea ce este Becali pentru Fcsb;de 50 de ani toate selectionatele nationale de fotbal,exceptie facand perioada 90-98,au jucat sau joaca in aparare.Daca jucau aseara fotbalistii de la U21 poate pierdeau meciul desi nu sunt convins,dar sigur inscriau de 3,4 ori.Apropo,Burleanu ce cauta la FRF?

?????? (95 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:14

Opinați și că Nicușor Stanciu ar fi dorit să zică suporterilor că echipa națională de fotbal trebuie totuși să fie în clasament pe un loc mai bun decât Malta, ?

Mielu (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:17

Cel mai hilar este ca in pofida celor 3 fundasi centrali cand le impleticeau spaniolii piciorele, fundasii laterali se buluceau deasemnea in centru si ramaneam descoperiti pe margini in formula cu 5 fundasi OMG. Chiar s-au terminat antrenorii si jucatorii in Romania ca tocam nervii cu un fundas ca Dragos Grigore si un antrenor precum Contra (apropo ce performante are Contra o cupa cu Petrolul waw). Eu cred ca este un blocaj mental la acesti baieti din federatie. Eu unul personal as prefera sa fii pierdut cu Spania cu un 4-3 cu o echipa Romaniei facuta din baietasii astia tineri U21 cu vana si cu antrenor cu o idee de joc ca Hagi decat sa vad mizeria asta de meci in care 3 fundasi centrali si un CDM improvizat gresesc pase intre ei de 4-5 metrii. E obositor, Burlene gandeste putin nu te mai lasa imbuibat de toti expertii/capuse gen Stoichita adu un antrenor cu viziune si cu c---ie, lasa-ne cu Gurita

Bogdan (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:19

Cel mai hilar este ca in pofida celor 3 fundasi centrali cand le impleticeau spaniolii piciorele, fundasii laterali se buluceau deasemnea in centru si ramaneam descoperiti pe margini in formula cu 5 fundasi OMG. Chiar s-au terminat antrenorii si jucatorii in Romania ca tocam nervii cu un fundas ca Dragos Grigore si un antrenor precum Contra (apropo ce performante are Contra o cupa cu Petrolul waw). Eu cred ca este un blocaj mental la acesti baieti din federatie. Eu unul personal as prefera sa fii pierdut cu Spania cu un 4-3 cu o echipa Romaniei facuta din baietasii astia tineri U21 cu vana si cu antrenor cu o idee de joc ca Hagi decat sa vad mizeria asta de meci in care 3 fundasi centrali si un CDM improvizat gresesc pase intre ei de 4-5 metrii. E obositor, Burlene gandeste putin nu te mai lasa imbuibat de toti expertii/*** gen Stoichita, adu un antrenor cu viziune si cu c--ie, lasa-ne cu Gurita

Mircea (16 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:24

asta am postat la articolul lui Cristi Geambasu dar cred ca se potriveste mai bine aici...: nu ma pricep la fotbal ( nici nu imi doresc asta ) dar asa de departe si din pozitia de outsider mie mi se pare ca de data asta aceasta echipa are viitor dar nu are - la momentul actual - un antrenor bun. Din cate am putut eu vedea si compara putin cu alti antrenori / selectioneri, Contra nu este inteligent. Asta ii lipseste: inteligenta ( bun, ii lipsesc si alte chestii dar inteligenta este un factor determinant pt un antrenor/selectioner la acest nivel ). Nu stiu cum a ajuns tipul asta sa fie selectioner la un nivel atat de inalt dar cert este ca nu cred ca in conjunctura actuala este omul potrivit la locul potrivit. Cred ca actuala echipa are nevoie de altceva pt a performa.

+6 (9 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:26

care ochi e mai rotund, stingul sau dreptul?

Alex (3 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:35

Domnule Stucan sa fim seriosi, nationala Romaniei de fotbal a avut tot timpul o atitudine fricoasa cand a jucat cu adversari renumiti gen Spania. Si la mondialul din 1994 daca va aduceti aminte meciurile jucate impotriva unor echipe cu cota mare la acea vreme ( Columbia, Argentina) au avut aceiasi tactica cu fundul in poarta si la ciupeala pe contraatac. Atunci ne-a iesit si datorita calitatii individuale a jucatorilor.Cred ca este mentalitatea de vina. Daca te multumesti cu putin in viata nu ai parte de nimic si ramai doar cu regrete ca puteai sa faci mai mult. Pana la urma era un meci de trei puncte si nu aveai nimic de pierdut in plus fata de ce am pierdut aseara. Problema la noi este ca NU AVEM MENTALTATE DE INVINGATORI.

anonim (3 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:39

Așa e când face Prodanca echipa. Bine că nu l-am băgat pe Tamaș. Perspectivele sunt încurajatoare că vin câțiva tineri care chiar vor sa joace nu sa stea prin discoteci. Pușcaș, Ionuț Radu (chiar daca nu a jucat ieri) florin Andone. Ianis a fost dezamăgitor, dar e peste infumuratul de Stanciu. Ai pomenit și de public. Păcat ca o mica minoritate strica bucuria fotbalului. Păcat că foarte mulți copii veniți ieri vor învăța că nu trebuie sa respectiv un moment de reculegere. Câtă diferența față de Sergio Ramos ( cel mai huiduit ieri) care l-a felicitat sincer pe Florin Andone după golul României. De la Eusebio nu prea am mai văzut așa ceva.

Florin (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:46

Nu poti juca contra Spaniei cu anumiti jucatori care sunt trecuti de 30 ani. Norocul nostru a fost Tatarusanu.Nu poti veni la echipa nationala cu jucatori care .fac tusa sau sunt criticati in presa.

Lup (6 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:48

Sunt de acord: tactica slabă. Chiriches la mijloc, Cicaldau in locul lui Keseru, Stanciu avansat ar fi echilibrat mult jocul.

nefertem (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:48

Stim cu totii ca, de fapt, Daum e de vina...

Manu (8 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:50

Cu cine sa faca echipa Contra ??? De unde sa ia jucatori ???? Cati jucatori de la Nationala de tineret s-au transferat la echipe mari in strainatate dupa European ??? Hai sa ne vedem lungul nasului si sa fim corecti fara sa mai jignim de dragul de a jigni un antrenor !!!!

Cris (24 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:54

Of, of...un articol si comentarii specifice suporterilor (adica cu muuult patos, frustrare nejustificata, deci subiectivism)! Diferenta dintre nationala Romaniei si cea a Spaniei este ca cea dintre o divizionara C si o fruntasa din prima liga. Categoric! Iar acest lucru s-a vazut si aseara. Putea Contra, alaturi de secunzii imaginari M. Lucescu, Olaroiu si Guardioala, sa adopte orice tactica imaginata de catre noi, suporteri cu potential din fotoliu sau de pe scaunul din tribune, ca rezultatul nu s-ar fi schimbat, decat printr-un noroc chior sau context intamplator favorabil (asta daca nu cumva, jucand mai ofensiv, ocaziile sa se dubleze iar Tatarusanu sa nu mai aiba ce face si sa primeasca macar vreo 4 din cele nenumarate ocazii de gol care au si ar fi fost). Argumentul cu ultimele minute in care Romania a miscat ceva nu tine decat pt aceiasi subiectivi, intrucat revenirea noastra s-a datorat exclusiv pe fondul retragerii deliberate a Spaniei avand deja 2-0, coroborat cu superioritatea noastra numerica. Nici argumentul cu lipsa unor performante ale Spaniei la CM, in fata unor echipe modeste, nu tine, intrucat toate echipele modeste care au participat la CM sunt superioare nationalei Romaniei (dovada si ca noi am privit CM la tv). Problema noastra este ca am pierdut simtul realitatii in ceea ce priveste locul Romaniei in fotbal la nivel mondial. Si asta cauzat de performantele „generatiei de aur”, care a ridicat stacheta muuult, muuuult prea sus pt. potentialul valoric al fotbalului romanesc. Desigur ca puteam sa jucam mai frumos si poate chiar sa obtinem, conjunctural, un egal, dar nu reprezenta adevarul. In mod real, trebuie sa constientizam ca fotbalul romanesc este, atat la nivel de club, cat si de nationala, in cel mai bun caz, ocazional, la nivel de calificari in grupe, iar in mod curent la portile acestor grupe ale turneelor (de orice gen). Iar asta nu este o parere antinationalista sau pesimista, ci una realista si obiectiva, bazata in mod special pe diferenta neta de valoare sportiva dintre echipa noastra si a marilor puteri fotbalistice (dovada indubitabila stand si in faptul ca in prezent nu avem niciun jucator cu potential real de a juca la o echipa puternica in marile campionate, pana si cei mai „rasariti” dintre ai nostri joaca la vreo 2 echipe cel multe medii in lume, iar acolo sunt mai mult rezerve - dovada cea mai elocventa o reprezinta cazul Marin, contestat pe buna dreptate la Ajax, si mai ales cel al lui Puscas, cel mai bun jucator roman, care evolueaza abia in liga secunda in Anglia, asta dupa ce a tot fost incercat fara sa convinga la echipe mai bune). Asta e situatia reala si nu-i un capat de tara (nu putem concura la fotbal marile puteri, asa cum nu le putem concura nici dpdv al economiei, al culturii, al democratiei si educatiei, mai ales sociale - s-a vazut si aseara in tribune, etc.)! Cele cateva cazuri individuale in care romanii isi etaleaza, ocazional, valoarea in lume, reusind chiar sa triumfe pana la varf in anumite domenii (vezi Nadia, Halep, Brancus, Enescu etc.), nu reprezinta decat exceptia care intareste regula modestiei noastre. Sa ne bucuram la maxim de succesele celor mai buni dintre noi, dar sa fim si cumpatati in a-i critica pe cei mai multi dintre noi atunci cand concureaza cu marile forte mondiale!

raul (5 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:58

@Dan Spui cã "...de 50 de ani toate selectionatele nationale de fotbal,exceptie facand perioada 90-98,au jucat sau joaca in aparare." De acord, cu un bemol : nici generatia '90-'98 NU fãcea exceptie. La Cupa Mondialã din SUA, Iordãnescu a jucat sistematic cu o echipã formatã din 7 fundasi de meserie (Pertrescu, Prodan/Panduru, Mihaly, Belo, Popescu, Lupescu, Selymes/Munteanu) 2 mijlocasi ofensivi (Hagi & Dumitrescu) si un singur atacant (Rãducioiu). Atâta doar cã flãcãii ãia stiau cu mingea, aveau temperament si personalitate...

Cris (24 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 14:07

Brancusi, scuze!

Gorila (2 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 14:14

Nu fiti rai !!!...Contra si FRF au depus un memoriu azi la UEFA sa putem juca cu 2 portari .....o sa vedeti ca o astfel de strategie ,daca este de acord UEFA , o sa fie castigatoare....hai Romania

Vladone (25 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 14:22

@Raul - iar in 1994, cu tactica aia cu 7 fundasi am invins doar echipele americane, prea zbuciumate si indisciplinate tactic. O Elvetia si o Suedia ne-a deschis apararea...

Alexyo (3 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 14:27

Initial credeam ca sunt singurul care vede din varful tribunei ca la mijloc suntem asezati defectuos. 3 mijlocasi ai nostri care se bateau cu 5 ai Spaniei. Rezultat: 5 ocazii imense in prima repriza ptr. Spania. La pauza nici o schimbare, apoi gol in minutul 46!!!! Ma uitam la Deac cum strangea mereu in centru si banda ramanea libera ptr. Jordi Alba. Apoi cum Navas l-a chinuit la propriu pe Tosca de multe ori nedublat de nimeni in banda. Nu am inteles de ce nu i s-a dat o sansa lui Cicaldau. As fi inceput cu el in locul unui fundas central. Cred ca eram mult mai acoperiti cu 2 mijlocasi defensivi. + nu am inteles nimic din planul tactic ofensiv (ce o mai fi si ala)...desi inferiori in zona centrala, nu am deschis deloc jocul in benzi. Am bubuit mingiile pe varfuri "la bataie", mizand pe eternul noroc. Daca am fi egalat, ar fi fost cel mai mincinos scor "ever seen". Nu meritam nimic din meciul asta. + vad ca se mizeaza pe Hagi Jr...un jucator bun, dar care nu a fost invatat de Gica sa si paseze cand trebuie. La ultima faza in loc de pasa simpla cu latul, pierde mingea lamentabil. Si am mai observat un lucru: nu am fost deloc agresivi. Cred ca a fost un singur cartonas galben (Razvan Marin). Cand nu ai talent, macar compensezi prin agresivitate. Noi am fost "porumbeii pacii"...

Florin (6 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 15:00

Stucane , un articol despre Pantiru ? Ai verificat ultimele nazdravanii ale lui Pantiru ? Costine tu nu ai vazut 2 meciuri de ale lui Liverpool. Daca vedeai 3 meciuri scriai si tu un articol pe tema asta in atatia ani de "jurnalism". Ai auzit si tu de cateva zile de antrenorul asta de la Liverpool si acum urmaresti de 28 de ani echipa asta. Chiar esti amuzant !!!!

Sableur (2 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 15:07

Ce mult/multe știi și tu măi Știucane, încă un geniu venit din litra de "Săniuță" zilnică! Comparația cu pe cine cu cine a schimbat Klopp la Liverpool, este mai jos de cele cu care te încarci ***. Treci pe la duș, poate mai găsești vreo lămâie, ceva zeamă de varză.

daniels (4 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 15:12

slabi, domnu' Stiucan, din toate punctele de vedere...și dacă mai adaugi și "marele" antrenor cu nume predestinat care a zămislit un asa plan tactic ca pun pariu ca nimeni din fotbal n-a înțeles nimic nu poate rezulta decât... acest generos 1-2 cu care spaniolii ne-au gratulat dar și datorita lu' Tatarusanu în zi mare(ce-o fi fumat?)!!! cu 3 fundași centrali care se călcau singuri pe șireturi chiar și fără spanioli sa-i ajute, cu doi laterali care au fost amețiți de spanioli pe toate părțile, cu un trio de construcție la mijloc, dar care construcție a lipsit cu desăvârșire, am rămas sa atacam cu doi ...dar de fapt doar unu: Puscas(jucătorul meciului după Tatarusanu)!!! tovarășul antrenor nu are treaba cu fenomenul( unde mai pui ca zicea ca jucătorilor le-o fo frica,,,dar lui nu cu 3 fundași centrali!!!!)... Spania ne-a mai făcut un deserviciu cu acest 2-1 lăsându-ne sa credem ca suntem aproape egalii lor....asa probabil cred și aia de prin federație care aduc antrenori ca Contra la națională!!! adevarul e greu de digerat pentru fotbalul romanesc dar suntem aproape zero în fotbalul international!!! și acu ' sa vedem ce 11 ofensiv băgăm cu Malta??? tot cu 3 fundași centrali???

Gabriel R (2 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 15:13

Daca ne uitam la meciurile importante din era Contra, si ma refer aici la meciurile afara cu Serbia, Suedia, Norvegia si cel de acasa cu Spania observam urmatoarele: incepem maciul foarte slab, suntem condusi 1-0, 2-0 (exceptie meciul din Serbia can am egalat de doua ori fiin condusi 0-1 si 1-2) si pe final incercam sa revenim. Reusim sa scoatem un punct cu echipe de rangul doi, gen Serbia si Norvegia, dar pierdem in final cu echipele de top gen Suedia si Spania, care sunt capabile sa gestioneze mai bine avantajul din primele 60 minute. In cel mai fericit caz, obtinem un punct iar esecul la limita nu conteaza decat la impresia artistica, acel sentiment deluzoriu ca am fi 'meritat' un egal. Desi sanse teoretice de calificare mai sunt, practic a greu de crezut ca ne putem califica abordind la fel meciurile decisive cu Suedia si Norvegia.

Sableur (2 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 15:15

Add': Despre "parabola " cu bolovanul cărat din punctul A în punctul B, ai auzit și tu ceva, pe la/după ureche, clar că n-ai citit "Mitul lui Sissif " al lui Camus că să înțelegi că, în final, din căratul/întinsul ăla, vine împlinirea, fericirea. Dar, asta este muult prea mult pentru tine!

Andrei (23 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 15:19

Esti slab, Stucan... Realitatea ultimelor turnee finale e ca România nu participă, iar Spania echipa slaba la turneul under 21, unde a mers pana la capăt?!?

fotbal curat (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 15:41

Aduceti frate un selectioner din strainatate, dar nu o fosila gen Daum. Oferiti-i un salariu conform rolului, contract plurienal, totala autonomie. Dati afara din staff-ul federatiei no name platiti regeste , stopati voiajele nesfarsite in Europa ale presedintelui FRF si am facut deja rost de bani pentru un selectioner credibil. Nu fiti scumpi la tarate, o calificare la un turneu final face mai mult decat X salarii de "selectionez" (ca sa-l citez pe literatul Razvan Rat).

Claudiu M (2 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 15:43

Slab antrenor, Contra! Daca ne mai uitam si la staff (Gane si Mihalcea) devine clar de ce jucam in halul in care jucam. Scuze nu mai au. Fotbalul romanesc are jucatori. Nu la nivelul Spaniei dar peste ce a bagat el in teren. Avem fundasi centrali peste Grigore, laterali peste Benzar sau Tosca, Cicaldau e cu 5 clase peste Chiriches, Cardoso de la Gaz Metan e mult peste Deac...hai, sa fim seriosi! La echipa nationala trebuie sa ai cei mai buni jucatori da' si antrenori meseriasi. Nu e cazul la noi, deocamdata.

dzzz (5 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 15:51

A fost blat, Stiucane, ai dreptate. S-a vazut clar cum toti jucatorii de la Steaua lui Becali s-au dat la o parte. Plus aia de la Viitorul, se stie.

stefan (2 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 15:53

Contra este o rusine pentru nu numai pentru fotbalul romanesc, dar pentru Romania in general. Din punct de vedere fotbalistic lucrurile sunt clare: nu jucam nimic, selectia e mizerabila(sunt adusi jucatori batrani, fara viitor, gen Keseru sau Deac si sunt ignorati pustii de la tineret), echipa e croita gresit, se pune accent pe defensiva, nu avem scheme de joc, nu exista reactie de pe banca in timpul meciului,echipa pare neatrenata. Problema(din punctul meu de vedere) este ca antrenorul Contra este un personaj grotesc. Are aspect de manelist, de cocalar, iar cand deschide gura ies flacari, limba romana e maltratata in ultimul hal. Nu e posibil ca in anul 2019 Romia sa aiba ca antrenor al nationalei un personaj ce pare ca tocmai a iesit dintr-un club de manele. E adevarat ca in Romania prim-ministrul e ***, ca aproape tot guvernul e format din ***, insa aici, la fotbal, se putea gasi o solutie mult mai rezonabila. Eu nu inteleg ce prestanta poate avea "Gurita" in fata unui jucator mai rasarit, atunci cand schingiuieste limba romana la fiecare fraza. In plus, jucatorii ar trebui sa aiba alte modele, antrenorul nationalei ar trebui sa fie ales asa cum aleg comapaniile private manageri. Il vedeti pe Gurita trecand cu brio vreun interviu de angajare? Sa fim seriosi. Astuia ii plateste federatia 400000 euro pe an? Macar sa-i fi pus conditii: te cizelezi, iei lectii de graatica, inveti sa te imbraci, nu-ti mai vopsesti parul, mai dai jos din lanturile alea de *** de la gat, nu-ti petreci tot timpul cu prietenii tai interlopii. Mi se pare o bataie de joc ca un antrenor ca Mirel Radoi, care a si avut o performanta uriasa cu nationala de tineret, primeste 2 000 euro pe luna, iar neanderthalianul asta de Contra 33000 euro pe luna. Cu astfel de oameni in posturi cheie, Romania nu are nicio sansa, indiferent de domeniu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo (9 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 15:56

Subscriu. Guriță a fost varza. A gafat și așezarea și primul 11. Dar poate a fost un accident și la următorul meci, cu Malta, ne va arata adevărată-i valoare.

Dragos C (2 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 16:03

Comentati toti, si Stucan si ceilalti, de parca Romania ar avea apararea lui Liverpool si mijlocasii Barcelonei! Daca atacam cu Spania luam 10 goluri pana la pauza! Da, Spania nu mai este cea de acum 10 ani, dar e in primele 5 din lume, lejer! Cine este Romania, unde joaca jucatorii ei, ce rezultate am avut??? Comparati toti cu nationala mica, dar uitati ca acei copii au jucat contra unor echipe lipsite de marii fotbalisti! Mbape si altii se incadrau fara probleme la under 21, dar nici nu se punea problema sa vina la Europene! Cat de mult am impresionat Europa cu ce am facut la tineret se vede din transferurile de dupa! A impresionat Pascanu? De ce nu joaca in Anglia si a venit la CFR? Unde s-au transferat Cicaldau, Manea si ceilalti??? De ce nu e titular Tudor Baluta la o echipa mediocra din Anglia? De ce Ianis e deja rezerva in Belgia si la fel si Razvan Marin? De ce nu l-a titularizat Inter pe Radu si l-a lasat tot la Genoa, ca doar Casillas a fost titular la Real de la 19 ani! De ce Puscas nu a fost transferat in Prima liga italiana sau engleza si joaca in divizia a II-a? Despre ce discutati aici??? Avem cumva vreun Mbape, Messi sau Ronaldo si ne e frica sa atacam Spania??? Il vreti pe Coman la nationala? Ce a facut in Europa si cu ce formatii??? Va luati dupa meciuri cu Voluntari sau Gaz Metan??? Ce echipe sunt astea???

victor (5 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 16:30

contra e incompetent.

Iulian (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 16:45

Buna ziua! Propun Mirel Radoi antrenor la nationala mare.

?????? (95 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 16:57

Cum ați comenta și despre faptul că Adrian Mutu nu a exprimat public nicio opinie despre felul cum Cosmin Contra a pregătit partida cu Spania, ? Basarab Panduru și Ilie Dumitrescu par a fi totuși un fel de discipoli ai lui Mitică Dragomir, la exprimarea de opinii depre fotbal, ?

Rezonabil! (24 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 17:08

Si din cauza unora ca cei care comenteaza pe aici, Romania dovedeste ca nu are inteligenta pentru a iesi la suprafata. Nu aveti o minima logica. Deci esecul Romaniei se datoreaza stilului practicat de Contra, nu diferentei de valoare uriase dintre Romania si Spania sau alte contracandidate cu staif? Imi puteti spune ce rezultate si performante de calibru au avut antrenorii anteriori cu nationala Romaniei, exceptand generatia de aur (succes care se datora valorii respectivilor fotbalisti, ci nu antrenorilor)? Rezultatele pe plan mondial vin in primul rand datorita valorii sportive. Or, Romania este vadit lipsita de valoare fotbalistica de multi ani. Nu cred ca are rost sa va intreb unde evolueaza si cu ce rezultate individuale fotbalistii romani. Este incredibil cata minte aveti incat sa pretindeti rezultate cu fotbalisti de prin ligi inferioare din strainatate sau in cel mai bun caz pe la echipe mediocre de prin campionate de mana a doua in Europa, cu o exceptie sau maxim 2 (si astia rezerve pe la cluburi putin mai rasarite)! Si ii includ aici si pe tinerii U21. Si vreti rezultate cu Spania, ai caror jucatori, desi nu super vedete, formeaza loturile celor mai mari cluburi ale pamantului, la care romanii nici macar nu pot visa. Fiti rezonabili, ca sa nu pareti pliurzi!

selectioner national (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 17:57

Nu-l mai propuneti pe Radoi, a spus clar ca nu mai “sare” treptele cresterii profesionale, asa cum a gresit la FCSB, vrea sa ramana doi ani la Under21, de aceea a refuzat oferte tentante din Golf. A spus de asemenea ca in cazul propunerii pentru postul de selectioner al primei representative, va spune “pas”, considerand ca inaintea lui sunt alte nume mari care ar merita acel rol.

Marius (2 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 19:02

Contra e zero barat ca antrenor. Pe langa abordarile total gresite,mai si convoaca la nationala catica jucatori care demult au pierdut contactul cu fotbalul si joaca,daca mai joaca, prin nu stiu ce campionate obscure. Nu-mi dau seama de ce a ramas fixat pe acesti jucatori. Ori are un moriv intemeiat secret,ori e prostie pura.

Bodrin (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 19:13

De ce nu l-am vrut pe neamțul Daum?

Vali (3 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 19:52

Sper că cei care il sustin pe Daum,glumesc.Multe păreri aici,dar nu noi hotăram selecția.Echipa a fost făcută cu teamă, clar.Erau si alte variante fără îndoială dar teamă asta de a nu pierde, ne mănâncă.Si am pierdut.O intinerire aproape totală era in regulă și poate pierdeam cu speranța că se va cristaliza o nouă echipă. Acum e cam târziu ca Contra să mai facă o nouă echipă. Nu prea ne calificăm....

Dan C. (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 21:04

RESPECT. Cred ca este cel mai bun editorial pe care l-am citit de cativa ani buni. Sunt de exact aceeași parere - noi nu numai ca am fost privați de forța ofensiva, dar (mai grav) Contra le-a indus jucatorilor acea frică de care apoi tot el se plange, de parcă a fost un spectator oarecare, nu antrenor. Contra e ca un puț de țiței - din care va ieși mereu doar țiței , nu poate ieși sangria! E timpul ca tot grupul U21 sa fie promovat [jucatori/staff] - avem nevoie de prospețime mentală și atitudine de invingător. Și, de ce nu, de puțină nebunie, ca altfel se rasuflă momentul asta magic pe care am avut șansa sa-l trăim in vară.

Plauzibil! (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 21:25

@Rezonabil 1) Bai dinamovist camuflat, nu-l mai apara pe Contra. S-a facut de basme printr-o tactica sinucigasa care i-a indignat pe toti, inclusivi pe fostii mari fotbalisti, ce inteligenta invoci, bai aiuritule? 2) Esecul Romaniei este cauzat, nu datorat, consulta dictionarul ca sa intelegi diferenta celor doua sensuri. Nu te mai da inteligent, nici interesant, scrii mult si prost!

a dica (55 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 21:38

Uff, m-am speriat cand am vazut articol scris de Costi Stucan. Alt blat, Contra cetatean spaniol... Glumesc. Salut abordarea unui subiect serios. E adevarat, sunt multi suparati ca trecerea aceea catre tineret intarzie. Si daca luam bataie la 2-3 cu tineri in teren si tot era mai bine. Sincer, Stanciu, Maxim, Deac si ceilalti au aratat ce pot. De la ei nu mai asteptam mare lucru. Sa vina tineretul dar sa se schimbe si filozofia de joc...

Bogdan (3 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 22:43

Ma asteptam la acest esec insa ma mira altceva. Marele mahar Ioanitoaia care traseaza directia la gsp nu a scris nimic pe marginea acestui meci cu Spania. Bag seama ca iar o fi plecat peste mari si tari ca alta explicatie nu gasesc. Eram interesat de opinia sa.

fotbal (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 23:47

Contra a fost contra jocului. El a transmis frica inainte cu o zi jucătorilor si la conferința de presă. Sa nu uitam cum a ajuns selecționer, după ce a lăsat Dinamo varza, în drumul spre play off. Găsiți rapid un alt selecționer. Ieri Spania trebuia învinsă sau macar 1 punct din 3 sa avem. cum sa joci cu frica? demisia!

cn (7 comentarii)  •  7 septembrie 2019, 0:00

Bun articol. Si mie mi s-a parut ridicol ca antrenorul isi acuza jucatorii de teama, cand el le-a insuflat starea asta. Bune si comentariile apropo de neavenirea lui Contra ca antrenor si ca om. Din pacate in lumea sportului, nu numai de la noi, astfel de nulitati au mereu o sansa. Intreba cineva intr-un comentariu in ce alt domeniu ar avea un cocalar agramat ca asta o sansa la job.

Marian Boeangiu (25 comentarii)  •  7 septembrie 2019, 1:23

Toate analizele despre echipa Spaniei releva o echipa cu un f bun joc de pase ,caracteristic spaniolilor ,dar nu devastator ca in perioada Barca-Guardiola, fara un joc de cap formidabil in atac si suferinda si tematoare cand este atacata puternic sau pe contraatacuri. Intrebari ? Care este logica folosirii a 3 fundasi centrali in lipsa a 2 atacanti de careu cu bun joc de cap? Care e logica vulnerabilizarii zonelor laterale din aparare desi combinatiile letale, pe jos, porneau din aceste zone? Cum contracarezi mijlocul adversarilor ,locul de pornire a tuturor combinatiilor de atac ? Ce jucator de atac ,lipsit de viteza asa cum este Keseru, a avut succes impotriva spaniolilor? Nu a observat nimeni diferenta uriasa intre jocurile prestate de Deac in camponatul intern si jocurile internationale? Care credeti ca ar fi fost vulnerabilitatea unei aparari cu Rus, Pascanu, Nedelcearu, Fl. Stefan? Dar a unui mijloc cu Cicaldau, Paun, Tudor Baluta, Olaru ,Golofca? Dar 2 atacanti de la inceput? Nu cred ca ar fi fost mai rau dar am fi avut SPERANTA in viitor pe care eu nu o resimt cu Dr. Grigore, Tosca, Deac, Keseru. Contra are niste limite "naturale" usor de observat de cei cu mai multa carte, limite care fac imposibila obtinerea de rezultate sportive. Qed!

Cris (14 comentarii)  •  7 septembrie 2019, 1:28

Plauzibile, te frustreaza inteligenta altora, nu? Omul are mare dreptate, comentariul lui fiind coerent si extrem de bine argumentat. In timp ce al tau e o aiureala de invective si o idee tinuta langa cum ca esecul ar fi cauzat de tactica sinucigasa a antrenorului. Dar e evident ca doar daca esti batut bine la capatana nu realizezi ca Romania cu nicio tactica si cu niciun alt antrenor din lume, ba chiar cu toti la un loc, nu ar fi reusit s-o invinga pe Spania. Argumentele le gasesti bine invocate de cel pe care il apostrofezi. Dimpotriva, daca ne deschideam si ne avantam erau toate premisele sa luam o duzina. Dar mintea voastra...! Si apropos, daca tot vrei sa corectezi, incepe cu propriile comentarii: pune virgulele obligatorii (de exemplu dupa “Rezonabil”, dupa“bai”, inainte de “care”); pune punct dupa o propozitie afirmativa si separ-o de cea interogativa, incepand de la capat si cu litera mare etc.

Marius (4 comentarii)  •  7 septembrie 2019, 1:29

..@ fifa . ..a fost numit pe post , dupa parerea mea , intr-o perioada de deruta , la nivelul conducerii federatiei . de frica . l-au numit pe post pentru ca a fost "" antrenorul saptaminii "" , in saptamina in care se hotarisera sa fie inconsecventi , demitindu-l pe Daum , a carei numire a avut la baza o buna strategie , o corecta abordare . nu , nu au vrut sa mai aibe putina rabdare , si nici nu au vrut sa aleaga , cu ceva detasare , un antrenor mai potrivit . consider foarte pertinente afirmatiile din prezentul articol . chiar daca termenul de -- capcaun -- pare cam dur , necivilizat , el exprima de fapt foarte bine si concis ce e de exprimat . stiu , Daum i-a ignorat pe Budescu si Alibec , cind nu erau de ignorat , pentru ca , neamt fiind , vroia o echipa "" nemteasca "" , fara prea multe "" inflorituri "" . dar cel ce a scos maxim din ce se putea scoate din Budescu si Alibec , si se vede si in zi de astazi asta , se numeste Sumudica . iar Sumudica reuseste sa fie un teribil de bun motivator , atita timp cit vorbeste in limba materna , fara sa dea senzatia de -- capcaun -- ... expresiv cuvint asta , "" capcaun "" .

Comentează