Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Halagian și fascinația pentru un torționar

Moartea lui Florin Halagian a stârnit tone de emoții și amintiri, demne de un antrenor care a câștigat titluri și a construit echipe. Legenda spune că el a construit și Steaua ’86, dar adevărul e un pic diferit. 

Când a […]

Permalink to Halagian și fascinația pentru un torționar
marți, 13 august 2019, 1:43

Moartea lui Florin Halagian a stârnit tone de emoții și amintiri, demne de un antrenor care a câștigat titluri și a construit echipe. Legenda spune că el a construit și Steaua ’86, dar adevărul e un pic diferit. 

Când a aterizat la Steaua, în 1984, Halagian i-a adus pe Radu II, Bărbulescu, Bumbescu și Boloni, viitori campioni ai Europei, dar – în același timp – se pregătea să se despartă de Tudorel Stoica, Lăcătuș, Balint și Belodedici, patru oameni importanți în campania încheiată fabulos în 1986. 

Despre Lăcătuș – scrie Andrei Vochin în cartea SuperSteaua – Halagian spunea că “la mine nu prinde nici lotul de 16”, Stoica era un lider incomod de a cărui influență antrenorul voia să scape, iar modul de a fi al tinerilor Belodedici și Balint nu era deloc pe placul zbirului de pe banca Stelei. 

Halagian a rezistat șapte etape în Ghencea. A fost demis la câteva zile după ce Nicolae Ceaușescu s-a indignat că, fără știrea sa, Steaua îi furase antrenorul de la echipa din satul natal, Scornicești. 

După cele două titluri cu FC Argeș (fosta Dinamo Pitești) din anii ’70, Halagian mersese în 1981 la Scornicești, la echipa dictatorului. Acolo, primise 300.000 de lei, o avere la acea vreme, o aprobare pentru un ARO, altă avere, și i s-a construit o casă lângă Pitești. 

Când jurnaliștii scriu acum, nostalgici, despre Halagian, ei nu trebuie să omită adevărul:  “Armeanul” a fost un om al sistemului și înainte, și după căderea comunismului. 

Crescut la clubul Securității, Dinamo București, Halagian a fost mutat la alt club al Securității, Dinamo Pitești, printr-o manevră care azi ar stârni indignarea publicului. 

În  septembrie 1959,  tânărul mijlocaș Halagian a jucat în prima etapă a sezonului la Dinamo Miliție București, în Divizia B. Echipa – cunoscută și ca Tânărul Dinamovist – era subordonată și ea Internelor. Peste o săptămână, aproape tot lotul – cu Halagian în frunte – a fost mutat la Dinamo Pitești, echipă care începuse sezonul în Divizia C, dar care a promovat peste noapte în liga a doua. 

În etapa a doua, Dinamo Pitești – echipa din liga a treia – a jucat direct în Divizia B! 

Manevra incredibilă a fost realizată de maiorul de Securitate Nicolae Mihuț, tatăl vitreg al actriței Mariana Mihuț. Mihuț conducea clubul Dinamo din Pitești (viitoare FC Argeș), fiind unul dintre ofițerii de Securitate care fondaseră clubul. În 2016, Halagian povestea: 

“Echipa Dinamo Piteşti, Mihuț a înfiinţat-o. Fusese o echipă prin C, dar echipa asta, care l-a avut şi pe Dobrin până la urmă, el a făcut-o. A luat o generaţie de la Tânărul dinamovist şi ne-a dus la Piteşti. Direct în Divizia B. S-a dus la ministrul de Interne, Drăghici (n.red. – temutul Alexandru Drăghici) şi a rezolvat problema respectivă. Argeşul nu mai avea echipă după ce dispăruse Sporting Club”.

Discuția din 2016 a fost ultima pe care am avut-o cu Florin Halagian. Au trecut trei ani, însă îmi amintesc bine senzația de fiere în gură pe care mi-au lăsat-o indiferența și lipsa de empatie a antrenorului față de victimele regimului comunist. 

Îl sunasem pentru a documenta cariera ofițerului de Securitate Mihuț, unul dintre cei mai feroce torționari din anii ’40-’50. Scriitorul Cicerone Ionițoiu – fost deținut politic – i-a atribuit  lui Mihuț mai multe crime împotriva luptătorilor anticomuniști (lista victimelor întocmită de Ionițoiu este gravată pe Memorialul din Sighet) , iar – în urma investigației jurnalistice în timpul căreia l-am contactat și pe Halagian — au ieșit la iveală noi mărturii despre români arestați, anchetați, torturați și chiar omorâți de Nicolae Mihuț. 

Imagine istorică: Securitatea reface pentru camera foto coborârea din munți a trupului neînsuflețit al lui Constantin Jubleanu, ultimul membru al grupului  Arnăuțoiu care rezistase trupelor de Securitate. În prim-plan, în civil, este ofițerul Nicolae Mihuț care participase activ la destructurarea grupului

Fostul dinamovist Ion Pârcălab povestea că rudele exilate ale victimelor, dornice de răzbunare, îl căutau pe torționar în hotelurile din străinătate în care se caza Dinamo București, club unde Mihuț mersese președinte, în 1964, după detașarea de la Pitești.

Halagian fusese adus de Mihuț la Pitești și îi purta un respect deosebit temutului conducător chiar și la aproape 60 de ani de la acel moment: 

“Era foarte serios. El era cel mai tare om din judeţul Argeş. A fost tare de tot ca meseriaş. Am aflat că era tatăl Marianei Mihuţ când jucam la Dinamo Piteşti”. 

“Meseriașul” Mihuț băga, însă, oameni în pușcărie sau în mormânt. Asta după ce, de multe ori, își însușea bunuri ale arestaților, motiv pentru care a și fost cercetat și sancționat disciplinar pe linie de partid, în 1958. 

Evident, Halagian nu avea nicio vină pentru actele cumplite săvârșite de Mihuț, dar în momentul în care a fost informat de jurnaliști despre trecutul întunecat al fostului său șef de club, antrenorul nu nu a avut nicio tresărire:

“Nu ştiu dacă i-a omorât, dar s-a luptat cu ei. Ştiu că fusese în munţi. Când venea la echipă, ne mai încuraja. Ne povestea lucruri din astea şi ne îmbărbăta cu poveşti despre cum luptau ei în munţi”. 

Deși cunoștea faptele lui Mihuț chiar din poveștile acestuia, Halagian îl considera pe torționar un “un om excepţional, deosebit”.

Asta în timp ce, într-una din cărțile sale, Cornel Dinu îi face lui Mihuț un portret apropiat de realitate:

„Un criminal. Bine că nu ne-am intersectat. Am auzit că se lăuda, adesea, că a stârpit „bandiţii“ din Munţii Făgăraşului, după război. De fapt a participat la distrugerea sângeroasă a rezistenţei naţionale din munţi” 

Mutat de sistem între echipele sale, Halagian a ajuns să antreneze echipa Miliției, Victoria, iar – după 1989 – a preluat Dinamo, echipa înființată de Securitate. Apoi, a devenit unul dintre antrenorii de casă ai Cooperativei, acel sistem diabolic înființat de oamenii de fotbal care prosperaseră și pe vremea când România era condusă de Securitate. 

Dumnezeu să-l odihnească și să-l ierte! 

Comentarii (53)Adaugă comentariu

RAdy (1 comentarii)  •  13 august 2019, 13:57

Bravo pentru articolul asta costine... puteai chiar sa scrii mai mult despre sistemul odios al cooperativei si despre implicarea lui nea Hala

Alex (1 comentarii)  •  13 august 2019, 14:09

Costin, bossule, e frumos cu senzationalul pe care ni-l furnizezi din cand in cand, da' cand vii cu chiftele d-asteaaaa "...a ajuns să antreneze echipa Miliției, Victoria, apoi – după 1989 – a preluat Dinamo, echipa înființată de Securitate..." ma intreb daca nu cumva tot ce scrii e asa, dupa ureche. Este cazul sa corectez eu? Pai este. Dinamo era echipa militiei iar Victoria a securitatii! Nu invers, cu spui tu in text, chiar de doua ori...

Stoian Bogdan (1 comentarii)  •  13 august 2019, 14:12

Prietene, nu stiu ce se intampla cu tine dar bine nu-ti este. Erai preferatul meu dar imbatranesti urat de tot.  Cand credeam ca mai penibil de atat nu se poate - hop - ridici doua degete si faci in un pas in fata. Te rog opreste-te. Ia-te de mana cu Tolontan (alt fost preferat), pentru ca vad ca-i copiezi stilul la indigo, ***!

Gelu (2 comentarii)  •  13 august 2019, 14:13

Stucan nu dezamageste, acelasi scormonitor ***...!

Tudor CFR (3 comentarii)  •  13 august 2019, 14:20

felicitări pentru articol. jalnic și trist personaj, Hala ăsta ...

Florin (6 comentarii)  •  13 august 2019, 14:22

Stucane , te-ai trezit? Ce faci? Te-a lovit Pantiru cu un nou articol ? *** !!

Cristian G (2 comentarii)  •  13 august 2019, 14:25

Adevarat ai spus!Sa-l ierte Dumnezeu dar a fost un antrenor de casa al partidului si al securitatii si hai sa o lasam mai moale cu veleitati de mare antrenor ca nu a fost.Focul la ei....de asta am ajuns cu sportul asta unde este.Cu ideei din astea tactice de CAP. Halagian a fost un armean oportunist care calca pe cadrave. Nimic mai mult...

Bogdan (1 comentarii)  •  13 august 2019, 14:28

Un articol exceptional. Felicitari, Costine!

IonutP (1 comentarii)  •  13 august 2019, 14:33

Bravo! Ar trebui sa fie mai multi jurnalisti care sa scrie despre ororile traite in anii comunismului. Trist este ca si in zilele noastre se traieste la fel. Militienii s-au transformat in politisti, securistii (copiii / nepotii lor) s-au transformat in parlamentari. Tot un draq. Si mai stam sa-l plangem pe halagian... cat bine a facut acest individ? pe cine a ajutat pe vremea cand era colaborator al securitatii? a-ti studiat arhivele? Bravo Costin!!!!!

zzz (4 comentarii)  •  13 august 2019, 14:36

De obicei Stucan cauta senzationalul fara ca el sa existe insa materiale/articole ca acesta trebuiesc mult mai des scoase la tipar pentru ca arata istoria personajelor dar si a fenomenului(fotba, in cazula sta) care dupa 5-10-20 de ani devin "respectabile, hatre, inteletpe" chiar daca au fost niste profitori, spagari, combinatori tortionari. daca esti bun fotbalist sau antrenor nu esti automat un om bun... felicitari pt articol!

Mihnea (5 comentarii)  •  13 august 2019, 14:40

Corect articol. Aceste lucruri trebuie spuse.Altfel nu ne facem bine niciodata.

nelu (1 comentarii)  •  13 august 2019, 14:47

Dar Craiova cum a promovat?

florin (3 comentarii)  •  13 august 2019, 14:49

Domnule Stucan, nu spun nici ca ai, nici ca nu ai dreptate in cele scrise. Te intreb insa, daca ai fi fost ziarist in acele timpuri, pe care le infierezi acum cu o adevarata "manie proletara" (parca asa se zicea), ce si cum ai fi scris?? Cat adevar despre "cooperativa" ai fi demascat? Despre care transferuri sau promovari "ciudate, scandaloase" ai fi relatat? Cred ca pentru "opera" dumitale se potriveste cel mai bine chestia cu "dupa razboi..."

Dan (2 comentarii)  •  13 august 2019, 14:50

Tu esti ala care a facut articolul cu baiatul de la FCSB cu videochatul, nu? Acum scrii despre un om mort care nu iti mai poate face nimic. Tristule!

aran (2 comentarii)  •  13 august 2019, 14:56

Legenda asta cu crearea Stelei a apărut după anul 2000, adică după dispariția lui Ioan Alecsandrescu. Arătați-mi un articol din anii 90 (din Gazetă, Sportul românesc, Prosport, Fotbal plus, etc) în care s-a pus problema contribuției lui Halagian la câștigarea CCE in 1986 (Halagian a fost antrenor la Steaua timp de 4 luni în 1984). Seamână cu situația mamei omida - cât a trăit n-a avut nimeni nicio pretenție, după moarte au început să apară ”adevăratele urmașe”...

mircea gabriel (2 comentarii)  •  13 august 2019, 15:01

Foarte frumos. Multumim pentru acest articol. Stim, deranjeaza, scursurile prefera sa nu scoti la iveala adevaraul. Si-au construit averile pe furt, viol si crima. Foarte bine punctat. Majoritatea nomenclaturii si-a construit destinul pe ceea ce au ruinat. Niste pete intunecate in negura istoriei.

huhu rezea (2 comentarii)  •  13 august 2019, 15:10

Lui Stucan ii este teama sa mearga mai departe cu dezvaluirile si sa spuna că ginerele torționarului din Pitești este faimosul actor #rezist Victor Rebengiuc, *** Este o prosteala să te iei de Halagian că nu-l reneagă pe col Mihut și să fii îngaduitor cu rudele acelui securist.

Dan (2 comentarii)  •  13 august 2019, 15:32

De ce nu ai scris articolul asta acum o saptamana? A? Nu stiai lucrurile astea? Sau de teama aluia care acum e mort si nu iti mai poate raspunde. Ce m-ai enervat...

habar n-ai (1 comentarii)  •  13 august 2019, 15:35

Dinamo, clubul securității?!? Ăla era Victoria. Stimate domnule Știucan, din două una: ori ești un tefelist prost, ori ești un tefelist mincinos.

mircea gabriel (2 comentarii)  •  13 august 2019, 15:37

Felicitari! Puii de secu nu prea agreaza articolul. Deh, cand sti ca parintii tai au costruit pe hotie, pe furt si crima, nu e usor. Cand vezi ca bunicii sunt Ana Pauker si Dej, nu te simti prea confortabil. Cluburi nenorocite care vor disparea in negura istoriei. Vor rade stramosii de noi si vor sterge din analele istoriei numele acestor fake-uri!

Dan (2 comentarii)  •  13 august 2019, 15:39

Si asa aflăm lucruri interesante....mihut...mariana mihut...soția marelui marelui anticomunist de paradă victor rebengiuc...hăhâhă...mizerabilii.

Paul Slayer Grigoriu (1 comentarii)  •  13 august 2019, 15:54

Nu vad ce vina are Rebengiuc pentru faptele socrului sau... vitreg! E darul multora de a gasi cele mai ciudate inlantuiri pentru a-si justifica judecatile universale. In schimb, articolul este exceptional. Multumesc, domnule Stucan.

Ionescu (1 comentarii)  •  13 august 2019, 16:24

F. bun articolul! Felicitări!

arbitru (1 comentarii)  •  13 august 2019, 16:31

ca arbitru... injuraturile primite de la Dom' Hala' au fost cele mai josnice... si nu primesti putine de-a lungul anilor cand arbitrezi; si culmea dupa meci dadea mana cu tine...

Flaviu (7 comentarii)  •  13 august 2019, 16:32

Așa este .. Am cunoscut perioada anilor 80 și chiar 70 , pe prima traind-o ( chiar dc nu in fotbalul de Divizia A sau B )... foarte adevarata informația cu puterea Argesului in culise ... Argeș era o echipa buna , cu un Dobrin genial , o echipa preluată de Armean in 71 , după câteva etape , fiind promovat direct de la tineret , ca soluție de avarie pana la numirea unui nou antr..... Nea Florin citea din caiet in vestiarul lui Dobrin , Remus Vlad sau Barbu !!!! Și așa , citind din caiet , Argeșul a ieșit campioana ! .... F adevarata și observația ca nu Hala a creat Steaua 86... probabil el nu ar fii câștigat CCE dc ar fii rămas ... Dar Steaua 86 a avut o super-conducere dpdv fotbalistic ... nu sunt stelist !!! Dar asta cred .... Steaua 86 a fost prima echipa românească de club pregătită și organizata ( inclusiv ca sistem de joc ) la nivel european ... Așa cum cred ca Univ Craiova Maxima afost cea mai frumoasa și cu un lot post pe post cel mai valoros ! Dar fără org europeană , ca joc , ca și club ... Iar Dinamo -Hamburg 3-0 a fost un joc in care Dinamoviștii au preg tactic jocul la nivel european ! Dar Steaua 86 a fost un întreg de excepție ! Și apoi perioada 86-89! Și nu nea Florin a creat asta ! Dimpotrivă a fost debarcat pt ca n-o putea face sa performeze ! In rest Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

Andrei (8 comentarii)  •  13 august 2019, 16:34

Te roade invidia stucane, tu nu meriti nici sa calci pe umbra marelui antrenor. IAR despre acel, cica, tortionar, de CE nu spui ca e socrul "revolutionarului" gagauz rebenciuc . ***. ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin Berceni (2 comentarii)  •  13 august 2019, 16:38

Esti in mare eroare dle, devenind penibil cu adevărat prin ce ai scris despre un om decedat. De ce nu ai scris articolul cat trăi? Ti-a fost frică de eventuala acțiune în instanța de judecată?

ionion (1 comentarii)  •  13 august 2019, 16:40

Va salut. De ce nu ati scris asta im ediat dupa interviul cu Halagian? De ce acum? Multumesc.

Frenemy (6 comentarii)  •  13 august 2019, 16:46

Ai si tu rolul tau in presa, un rol de Gica contra foarte util, care exista de altfel peste tot in lume. E foarte bine ce faci, sa mai temperezi elanurile nationalist-muncitoresti-neamprostiste de ridicare post-mortem pe piedestal a nulitatilor. Despre morti numai de bine, dar noi, astia care am implinit o jumatate de secol de viata stim prea bine ca Florin Halagian a fost o nulitate. Istoria cu crearea Stelei stelare e hilara. Dar nu-i nimic, vom avea peste ani strazi cu numele acestui cetatean.

Frenemy (6 comentarii)  •  13 august 2019, 16:49

Si Gheorghe Becali va da numele multor scoli, licee si universitati.

bogdan (1 comentarii)  •  13 august 2019, 16:59

pt #habar nu ai si # Alex.. bai baieti bai inteleg ca poate sunteti tineri si nu stiti dar barimi informati-va pina sa va luati de un journalist care e ceva mai documentat ca voi.... sa fie clar: Dinamo a fost echipa MAI adica ministerului de interne, mai specific, a securitatii. Victoria, infiintata mult mai tirziu a fost echipa Militiei Bucuresti. ok ? Zau nu va mai dati importanti cind habar nu aveti (bun nume ti-ai ales..)

Paul (5 comentarii)  •  13 august 2019, 16:59

mai tre' sa treaca 2-3 generatii, ca sa scapam de trecutul asta, cu militie, cooperative, etc. a, era sa uit, si stefan gheorghiu... credeti ca a murit comunismul? va inselati. doar si-a facut operatie estetica

Nick (2 comentarii)  •  13 august 2019, 17:02

Excellent, D-le Stucan....Transferul "Tanarului dinamovist" direct in "B" peste noapte in '59, seamana la indigo cu promovarea clonatilor de la csu prin manevrele Nasu-Corleone-olgutza. Va astept cu un articol si mai tare pe aceasta tema. merci.

Bogdan (3 comentarii)  •  13 august 2019, 17:06

Bai Stucane tu nu ai respect nici pentru vii, nici pentru morti. A murit Halagian dar de plans esti tu. Un nimeni care ii judeca pe toti.

Liviu (2 comentarii)  •  13 august 2019, 17:06

Lamentabill Ai "curaj"sa scrii orice despre un om mort... Halal cum spuneti voi sudistii.

Brotberuf (2 comentarii)  •  13 august 2019, 17:20

@Dan et al.: Pai da, Stalin in atare situatie i-ar fi impuscat toata familia lui Rebengiuc, inclusiv copiii din burta mamelor.

Andrei (8 comentarii)  •  13 august 2019, 17:30

Bravo stucane, deci socru gagauzului rebenciuc, mare luptator anticontra, era tortionar. Si ne spui abia acum, dupa 29 de ani !

jos_cenzura (12 comentarii)  •  13 august 2019, 17:32

Mulțumesc pentru acest articol. Ororile comuniștilor nu trebuie uitate. Ce e mai trist este că politica lor și mentalitatea lor marxistă încă ne ține societatea jos din punct de vedere economic. Sunt încă prea mulți cu mentalitate bolșevică, fie moștenită din părinți, fie învățată pe băncile universităților din vest.

emy (1 comentarii)  •  13 august 2019, 17:39

Ca fotbalist a fost un rudimentar, un rupator de picioare

aldo_m (10 comentarii)  •  13 august 2019, 17:49

dumnezeu sa l odihneasca dar domnule Stucan mai avem un ziarist care se ocupa de politica Tolontan nu crezi ca e cam mult mai bine vorbesti de balturile trecute si cele actuale lasa politica pt tolo

huhu rezea (2 comentarii)  •  13 august 2019, 18:28

@Grigoriu De acord, dacă acorzi aceleași circumstanțe și regretatului antreor Halagian. Nu cred că Rebengiuc are curajul unei fronde în fața actriței Mariana Mihuț.;)

CZC (1 comentarii)  •  13 august 2019, 19:19

Ba stiucane numai prostiii scri.

aham (10 comentarii)  •  13 august 2019, 20:09

excelent articol. halagian n-a fost un mare antrenor si nici mare om. a fost un oportunist josnic, participant la cooperativa si beneficiar al unui sistem care a facut din poprul roman sclav in propria tara. ca au fost multi ca el.. asta nu-l scuza.

scorilo (10 comentarii)  •  13 august 2019, 20:09

Paul Slayer Grigoriu: Rebengiuc a băut apă după socrul său. Motiv pentru care susține republica procurorilor și a serviciilor, a justiției pe sprânceană, republica lui taica Lazăr, a lui "Portocală" și a lui Onea, a lui Kovesi, a justiției coordonate de către securiștii vechi și noi, a celor care condamnă "dușmanii poporului", indiferent dacă au sau nu probe, a "Scânteii" preschimbate în "Adevărul" etc etc etc.

Alex (3 comentarii)  •  13 august 2019, 20:24

Pana in 1989 acest tortionar a fost erou, acum este un criminal )) Cine a spus ca istoria o scriu invingatorii a avut perfecta dreptate. Despre odioasa cooperativa din timpul comunistilor ati uitat sa mentionati PERFORMANTELE EXTERNE ale acelei cooperative asa rau cum era acel regim a PRODUS fotbalisti care au jucat un sfert de finala la CM din 94. Din pacate in prezent nu mai producem nimic in nici un domeniu ba chiar suntem vanduti pentru 7 generatii.Sincer singura diferenta intre regimul comunist si actualul regim este ca atunci aveam o tara.Nu sunt fan al PCR dar aceasta este realitatea asa cum o vad eu.

doilaunu (10 comentarii)  •  13 august 2019, 21:10

Halagian va ramane in istoria fotbalului romanesc pentru ce a facut ca si antrenor, de celelalte lucruri nu-i va pasa nimanui. In fond este dreptul lui (sau mai degraba a fost) de a aprecia pe cine doreste sau de a considera pe cineva exceptional. E prea binara logica asta "apreciaza pe un criminal deci nu face 2 bani" ca sa merita luata in seama. Halagian va ramane in istorie pentru ca la 33 de ani a castigat primul titlu cu FC Arges (inainte ca Universitatea Craiova sa aiba vreun titlu cucerit), ca a marcat ca fotbalist primul gol al lui FC Arges (pe atunci Dinamo Pitesti) in divizia A, ca la Pitesti a dezvoltat un joc pe contraatac care mult timp a fost ca o emblema pentru fotbalul argesean. Si mai este ceva, prin anii 70 juca la FC Arges cu fundasii in linie, fara libero. Toata lumea il critica considerand ca se lasa expus la niste iesiri intarziate la offside sau la niste greseli de arbitraj. Acum, in 2019, NIMENI in lume nu mai foloseste postul de libero. Imi cer scuze daca am scris prea mult, insa Halagian nici nu a fost inmormantat si cred ca e cazul sa ne gandim la lucrurile bune pe care le-a facut. Despre celelalte lucruri... a trait 80 de ani, cine ar fi avut ceva sa ii reproseze a avut suficient timp. Sa il ataci acum cand nu se poate apara imi pare urat. Da. Urat.

Cold78 (1 comentarii)  •  13 august 2019, 21:54

Cand eram junior la FC Inter Sibiu, cred ca prin 94-95, venise Halagian antrenor la echipa mare. Noi juniorii, nu mai aveam voie sa ne antrenam si sa jucam meciurile oficiale pe terenul de langa Municipal, la ordinele Armeanului. Unii din noi erau luati la echipa mare, tinerele sperante, de multe ori chiar faceam deplasarea cu ei impreuna. Tin minte si acum...in autocar in drum spre Ploiesti, Armeanul ne spunea ca trebuie sa pierdem meciul cu 1-0. Ma gandeam eu ca junior : la ce dracu ne mai cearta asta la antrenamente si bagam material de ne rupea, iar apoi....blaturi peste blaturi. "Sa-i fie ţãrâna blat"

Radu (1 comentarii)  •  14 august 2019, 6:15

Se vede că ești neumblat la biserică, Știucane... Ce frustări ai moștenit de la părinți?... Cu ce învățături creștine ai pornit la drum?... Puteai să stai măcar șase săptămâni și ***. Ai preferat să o faci acum... Slab OM.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (55 comentarii)  •  14 august 2019, 6:43

Felicitari!Toti cei care te critica sunt fie securisti sau puii lor,fie ignoranti .Pacat ca nu apare o istorie a crimelor securitatii,din anii cincizeci si pana in zilele noastre.S-ar demonstra ca suntem un popor foarte usor de manipulat,de stapanit.Dar cine s-o scrie?Poate domnul Rebengiuc....Victor Rebengiuc,care,cum spunea cineva mai sus,nu o fi vinovat de faptele socrului,dar a profitat cu siguranta,in acele vremuri,de pozitia lui.Cine-i ofera d-lui Rebengiuc un sul de hartie igienica?

Ene (2 comentarii)  •  14 august 2019, 11:18

Bun articol , se vede fatza adevarata a lui Hala , era *** devotata a regimului, ca antrenor era mediocru si mai mult facea pe dictatorul decit sa stie metode de antrenament. Talentul deosebit a lui Dobrin a adus titlurile de campioni ,.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează