Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Bârfa din ventilatorul lui Dinamo

În fotbal nu e nevoie decât de un transfer greșit, de un antrenor nepotrivit pus într-un moment nepotrivit, de o bârfă urâtă aruncată între jucători și rostogolită cu răutate sau de o antipatie pentru ca un vestiar să se prăbușească […]

...

Ianis, nu asculta de noi, haterii!

“Pe la cât publici?” E un mesaj primit dimineață de la un membru apropiat al familiei. Evident ironic, în registrul: “Acum ce mai poți spune despre Ianis?!”. Fratele meu crede că eu am ceva cu Ianis, eu cred că el […]

...

Vintilizarea fotbalului

Aproape de miezul nopții, coborât din cabina de comentator în sala de conferințe de la Național Arena, Emil Grădinescu și-a amintit deprinderile reporterului TV de altădată. În sală, ziariștii mai tineri au ascultat – ironici sau apreciativi – tirul întrebărilor […]

...

Ianis și gaura apocaliptică din apărarea lui Hibernian

Momentul golului lui Ianis Hagi de aseară este magnific pentru un fotbal precum cel românesc. Să ai un fotbalist, încă tânăr, care dă gol la primul său meci ca titular pentru un club precum Glasgow Rangers, chiar de ziua legendarului […]

...

Secretul consilierului Steriopol

“Educația solidă este piatra de temelie a unui viitor de succes. (…) Avem datoria morală să le asigurăm copiilor toate resursele necesare pentru o viață fericită”, scrie pe Facebook Bogdan Steriopol, proaspăt numit consilier al Monicăi Anisie, noul ministru al […]

...

PCH, privatizarea spiritului Dinamo

Stăpâniți de Borcea și Badea, șefilor PCH le-a mers bine. Când stăpânul e Negoiță, un zgârcit, nu-l recunosc și-l vor plecat, iar ura propagată din sutele de piepturi tinere ale discipolilor manipulați face victime la modul propriu

Permalink to PCH, privatizarea spiritului Dinamo
luni, 22 iulie 2019, 12:24

Două chestiuni, chiar din start. 

Pentru cei tentați să găsească explicații oculte pentru acest articol: nu am luat și nu iau șpagă de la nimeni, niciodată. 

Pentru dinamoviștii convinși că țin cu alte cluburi am o întâmplare adevărată, spusă în premieră. 

Aproape de jumătatea anilor ’90, am stat pentru prima și ultima dată în galeria lui Dinamo. Trecuse perioada de aur a echipei construite de Lucescu, dar Dinamo îmi rămăsese în sânge în ciuda rezultatelor tot mai proaste. Dus de copil în Giulești de un tată rapidist, tânjeam după atmosfera din Ștefan cel Mare, visam să trăiesc senzațiile tari pe care orice adolescent îndrăgostit de fotbal le caută într-o galerie de “ultrași” postdecembriști. 

Acolo l-am întâlnit pe “Nas”, mâna dreaptă a lui Nicu Galerie. I se spunea Nas din cauza bucății de carne strivite de pe față care-i dădea un aer înspăimântător. Omul era o brută, fără nas și fără creier, care nu se uita o secundă la meci. Stătea tot timpul cu spatele la gazon și îi lovea cu un băț și cu pumnul pe puștii despre care credea el că nu strigă suficient de tare. 

Au fost singurele mele 90 de minute în galeria lui Dinamo. În așteptarea senzațiilor tari, trebuia mai întâi să suport pumnii și înjurăturile de mama ale lui Nas. 

Am considerat că treaba asta nu era de mine. 

Nas și Nicu Galerie sunt bunicii actualilor șefi de galerie. Între timp, entitatea asta s-a autodenumit Peluza Cătălin Hîldan, în memoria unui jucător decedat pe gazon din cauza unui stop cardiac, și propăvăduiește în stânga și-n dreapta spiritul Dinamo. 

Dar care e spiritul Dinamo pe care-l invocă galeria? Să înjuri patronul în timp ce antrenorul lui Dinamo, intrat în stop cardiac, este resuscitat chiar în fața băncii de rezerve? 

Spiritul înseamnă să-i dorești moartea legendarului Cornel Dinu, sugerând asta abil pe contul de Facebook al PCH printr-un joc de cuvinte între numele câinelui Merlin și verbul din jargon “a mierli”?! 

Dinamo înseamnă, oare, să nu ai niciun pic de empatie?

Chiar, cum s-ar fi descurcat cu conștiința băieții ăștia care l-au contestat pe Neagoe din prima secundă a numirii sale dacă, Doamne ferește, antrenorul murea pe teren? Probabil, ar fi plâns și l-ar fi transformat într-o legendă a clubului, iar urmașii actualilor membri ai galeriei nu ar fi știut că predecesorii lor au intrat pe teren în semn de protest la chiar primul meci al lui Neagoe. 

Ar fi fost aproape ca în cazul lui Hîldan: acuzat de galerie în 1999 că a fost cumpărat de Rapid, devenit legenda galeriei după decesul din 2000. 

Neagoe a fost contestat încă de dinaintea primelor pase schimbate de jucătorii antrenați de el pentru că acest balaur cu sute de capete numit PCH îl vrea înapoi pe Mircea Rednic. Considerat un martir al războiului lor cu Negoiță, fostul antrenor e suficient de abil încât să le întrețină frustrarea amicilor săi din galerie. 

Rednic îi alimentează cu informații și, cunoscând apucăturile unora din PCH, nu e exclus să le și ungă mecanismul revoluționar, după bunele obiceiuri balcanice. 

Rednic este, într-o anumită măsură, vinovat pentru situația actuală de la Dinamo, în orice caz mult mai vinovat decât Eugen Neagoe. 

Vinovat este și Ionuț Negoiță, patronul care gestionează un club mare ca pe un butic de bloc. Vinovați sunt toți conducătorii și antrenorii pe care Negoiță, nepriceput la fotbal, i-a ascultat, naiv, în ultimii ani. 

Însă, o parte însemnată din culpă o au chiar băieții care invocă peste tot spiritul Dinamo. 

Cumpărați de conducători, îmbunați cu abonamente de telefonie mobilă, cointeresați cu facilități în exploatarea spațiilor comerciale din interiorul stadionului, oamenii grei din PCH sunt de fapt niște căpușe care folosesc în scop propriu masa de manevră formată din puști îndrăgostiți de fotbal și dornici de aventuri teribiliste pe stadioane. Așa s-a ajuns ca faimoasa galerie a lui Dinamo să ridice pancarte electorale la mitingurile PSD. 

Decontul a ajuns cu siguranță la șefii PCH.

Ei, șefii, sunt niște ipocriți. Susțin că vor un patron îndrăzneț pentru club, dar speră, de fapt, să aibă un stăpân binevoitor. O recunosc chiar în postarea insensibilă de aseară în care îi cer lui Ion Țiriac să ia clubul: 

“Vino acasă acum când câinii sunt fără stăpân!”. 

Stăpâniți de Borcea și Badea, le-a mers bine. Când stăpânul e Negoiță, un zgârcit, nu-l recunosc și-l vor plecat, iar ura propagată din sutele de piepturi tinere ale discipolilor manipulați face victime colaterale la modul propriu. 

La peste două decenii de la îndobitocirea rudimentară practicată de Nas și Nicu Galerie, Peluza Cătălin Hîldan a evoluat și s-a transformat într-o societate comercială specializată în educarea maselor de manevră. 

Spiritul lui Dinamo a fost privatizat de alde Tararache și Elias. Ei, patronii de suflete. 

În final, dacă-mi este permis, un sfat din partea unui fan Dinamo înstrăinat de club la începutul anilor 2000, odată cu venirile lui Borcea și Badea. 

Băieți, renunțați la numele Cătălin Hîldan din titulatură! Prin faptele voastre, îi faceți memoria de rușine.

VEZI AICI MONOLOGUL LUI COSTIN ȘTUCAN LA ADRESA PCH DIN EMISIUNEA GSP LIVE

Comentarii (41)Adaugă comentariu

cn (6 comentarii)  •  22 iulie 2019, 12:51

Un articol curajos si pertinent - te-ai mai scos in ochii mei, unde erai foarte jos dupa ce ai publicat ce ti-a spus Udrea crezand ca e off the record. Un amendament totusi: innsinuarea ca Rednic ii unge pe derbedeii aia e la fel de josnica precum trivialitatile PCH.

ssimedru (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 12:52

stiucane prima propozitie din articolul tau iti arata culoarea! cum adica stapaniti de borcea? a facut infarct neagoe din cauza ca a fost injurat ? NU AU DREPTATE SA CEARA PLECAREA LUI NEGOITA suporterii pentru ca i s-a facut rau antrenorului? ce fumezi?

Andrei F (69 comentarii)  •  22 iulie 2019, 12:55

Probabil ca in galeria lui Dinamo nu ai stat singurel ci si cu Geambasu si toti jurnalistii GSP...Altfel cum se explica apatia voastra de pana acum?Galeria lui Dinamo se poarta rau dar rau-rau nu de acum ci de ani de zile!!!!Cine-i mangaia pe coarne pe fanii dinamovisti?GSP care vedea in suporterii dinamovisti ,,cea mai tare galerie,,...E ,spalati-va cu ea pe cap asa zisilor jurnalisti!!!!Cand suporterii dinamovisti loveau jucatorii stelisti fluierati de bucurie!!!Cand aceeasi galerie ii canta Teodorei cele mai scabroase jigniri va faceati ca nu auziti...Ei uite ca suporterii au gasit nimerit sa se razboiasca cu aceleasi arme si cu voi dinmovistii elitisti...Ba,bine va fac!!!!Voi chiar meritati ma!!!!Voi ati generat balaurul dinamovist din tribune!!!!Cand in Olanda suporterii dinamovisti inca sunt pusi la colt de zece ani,cand la Bilbao erau dati afara din stadion voi in Romania le spuneati ca sunt cei mai tari...Sa va fie rusine!!!Sa va aduceti aminte cum anul trecut Morutan nu putea sa execute nici o lovitura de colt...Boldrin la fel...

David (6 comentarii)  •  22 iulie 2019, 12:57

După 12 ani de umilințe am reușit și noi să ne unim și să ne strigăm nemulțumirile împreună. După doar două luni de strigăte (și alea firave) suntem găsiți vinovați, chiar SINGURII, pentru căcatul continuu în care se scladă Dinamo. Noi suntem de vină că Neagoe fumează ca turcu deși înțeleg că a mai avut vreo două episoade nasoale în trecutul deloc îndepărtat. Noi suntem de vină că joacă Grigore fundaș stânga, Ciubotariu fundaș dreapta, Popa titular etc. Noi suntem de vină că în două meciuri abia am tras două șuturi pe poartă și am primit 7 goluri. Noi suntem de vină că unicul obiectiv al lui Prunea a fost să scape de jucătorii aduși de Rednic și a pus în locul lor ba nimic, ba mult mai prost. ați găsit repede vinovații. Prunea, cocalarule. ***, vânduților, ***, . Glorii din interes!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Laurentiu (5 comentarii)  •  22 iulie 2019, 13:02

Foarte bun articol. Si eu sunt fan Dinamo, dar de multi ani spun ca din cauza acestor *** din PCH, Dinamo e unde e acum. Nu ei sunt vinovati suta la suta, dar au o mare parte de vina. Daca chiar s-ar vrea, aceste *** nu ar mai putea intra pe vreun stadion. Dar, cum in spatele acestor specimene se afla antrenori, fosti conducatori si jucatori, chiar si politicieni, nu se vrea asa ceva. Mi-e sila si rusine de ceea ce fac acesti ***.

Adrian (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 13:12

Sa iti fie rusine pentru acest articol...ce nu te haleam inainte ...dar acum...in primul rand daca ai fost pe stadion...in momentul in care i sa facut rau lui Neagoe...oamenii din tribune nu stiau ce se intampla...nici macar arbitrul nu aflase ce se intampla pe margine...deci exclus sa spui ca galeria il injura pe neagoe ...in momentele alea...iar despre club..nu vad care este discutia...cand acest patron *** a vandut tot ce se poate vinde...a mintit zeci de mii de oameni an de an...tu nu ai de unde sa stii...din spatele laptopului...nou galeria si toti suporterii ...suntem singurii care suntem in tribuna an de an...restul ..antrenori,jucatori,patroni...vin si pleaca....asa ca nu mai da tu in suporteri pentru ca vorbesti pur si simplu sa nu adormi...o sa ne revenim cum am mai reusit...fara voi normal...ca voi doar atat asteptati...sa mirositi sange...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ManX (15 comentarii)  •  22 iulie 2019, 13:16

Capusele din presa sportiva care sunt? Faceti la fel de rau fotbalului precum acesti indivizi. La felul în care scrieti, ar trebui sa-si puna streangul de gât etapa de etapa un jucator, antrenor sau conducator de club. Uite ca aveti iar pe masa cozonac. Nu ma refer la acest nefericit incident cu Neagoe, ci la Alexa. Evenimentul fierbinte de la vremea respectiva a pus în umbra performanta Simonei Halep. Daca o sa aflati ceva vesti despre Tamas, cu siguranta o sa aveti o prima la sfârsitul lunii si o sa va credeti împliniti. Cancanisti, nu ziaristi. Sanatate Neagoe.

Poison (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 13:19

Respect domnule Stucan! Intr-adevar PCH este o grupare capusa pt clubul Dinamo si o adunatura de ratati fara creier. In urma cu 4 ani am fost pt ultima data in peluza sud (PCH), unde mai multi *** cu ceafa lata, intorsi cu spatele la gazon, care tipau catre toti oamenii din peluza: ''mai tare! mai tare''. O atmosfera tensionata, primitiva. Evident, in timpul reprizei a 2-a au inceput sa arunce cu petarde. Cand scarile de langa peluza nord s-au umplut de jandarmi mi-a fost clar ca trebuie sa plec de acolo cat mai repede. De atunci am mai fost de 2 ori la meci. O data am stat la tribuna 1 unde am observat ca nu exista niciun gram de civilizatie (toti mananca seminte), iar a 2-a oara la tribuna a 2-a (unde am observat ca se injura non stop). Asta e atmosfera de la Dinamo. Bineinteles ca acesti *** din tribune au tot felul de smecherii si interese financiare. Raspunsul conducerii ar trebui sa fie cresterea pretului biletelor la minim 10.000 lei. Cativa ani cu pretul asta si se linistesc apele.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

addy (9 comentarii)  •  22 iulie 2019, 13:29

tot ce spui tu e real. e ceea ce ai trait tu. dar adevarul e mult mai complex. in galeria lui dinamo sunt si oameni care chiar iubesc echipa asta. si care nu sunt platiti de nimeni.

pugliesi (4 comentarii)  •  22 iulie 2019, 13:34

In sfarsit un articol bun.

aldo_m (10 comentarii)  •  22 iulie 2019, 13:37

domnule stiucan in versiunea dumitale galeria e de vina ca am pierdut cu 7-0 in doua meciuri ,galeria la adus pe prunea si tot ea la pus pe neagoe am uitat sa ti spun tot galeria a adus jucatori trebuie sa ti spun ca jucam la cluj si o sa pierdem si cu siguranta TOT GALERIA E DE VINA zau adica fac 200km sa vad un meci si dinu ma face profitor daca ma gandesc mai bine el PRIMESTE BANI LUNAR DE LA CLUB ,a ca dinu spune celor din sport ca e om de cultura iar celor din culturaca e om de fotbal omul bate campii rau dar pt cei cu putina carte dinu e FILOZOFUL pt mine e doar un profitor

adi_dinamo (5 comentarii)  •  22 iulie 2019, 13:47

Sunt unul din PCH si iti dau dreptate. Si eu am realizat zilele trecute ca nu ii poti convinge de nimic. striga toti ca o turma niste prostii dictate de niste *** fara educatie

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Acum am inteles (2 comentarii)  •  22 iulie 2019, 13:49

Acum am inteles de ce acest stiucan fiind dinamovist ura Unirea Urziceni si mintea mult. Fraiere !!!!+

Ioana_T (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 14:03

Mda, vad ca media a gasit vinovatul pentru tot ceea ce se intampla la Dinamo, galeria. Timp de 30 de ani acest club a fost furat ca-n codru, galeria a fost de vina. De 7 ani se chinuie toata lumea sa inteleaga ce e in capul lui Negoita, galeria e vinovata. Neagoe a fibrilatie ventriculara, n-ar trebui sa aiba nici carnet de conducere, galeria e vinovata...

justin (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 14:14

Felicitari Stiucane !!! Ai perfecta dreptate 100% .Sunt Dinamovist de 40 de ani ,DAR NICIODATA NU AM VAZUT ASA JOS DINAMO. SPERAM SA NE REVENIM CAT DE REPEDE.

Demolarii (7 comentarii)  •  22 iulie 2019, 14:18

Explicația, deloc oculta, ci ancorată în viata sociala românească din ultimii 30 de ani pentru spiritul tendentios la adresa lui Dinamo manifestat în fiecare articol al lui Stucan tine de modul în care el supravietuieste. Limitând spiritul dinamovist la epoca fotbalului pentru profit, uită ca in afara celor ce trăiesc de pe urma acestui sport ( cca 1% din societatea romaneasca) există marea masă de microbiști și practicanți de fotbal, care nu au niciun interes material. Doar joacă și iubesc sportul. Și care își caută idolii, cei care le-au călăuzit drumul spre personalitatea prezenta. Cand pe afiș pui Dinamo, nu te limitez la istoria tristă a lui C Dinu. Te gândesti la un Andone sau Mateut, la un Gestermayer sau V Moldovan, la uu Lucescu, la Augustin, la Dumitrache, Lupescu și alții. Dar ca ei să devină legende a fost nevoie de cei care i-au susținut, de miile de spectatori și fani care le-au dat un motiv sa faca performanta. La începutul carierei lui M Lucescu la Șantier, acesta a dus jucătorii in mina Donetk ca sa vada pentru cine joacă.....cine sunt cei care justifica salariile lor .....ca azi se numeste fotbal, rostul lui e tot de a distra publicul....iar povestea lui Ștucan din despre N Gheara și Naș ar trebui completată cu influenta acestora asupra impresarilor , celebrii I și V Becali....căci interesele lor private nu au fost celeale clubului Dinamo, cum nici Stucan nu scrie din dragoste de fotbal, ci pentru ca e prea leneș sa învețe sa-si castige pâinea altfel.....

Andrei (4 comentarii)  •  22 iulie 2019, 14:22

Experienta ta sunt convins ca e reala, am trecut si eu prin ea. Pe de alta parte, aceeasi experienta ai fi trait in oricare dintre galeriile bucurestente din acea perioada in ceea ce-i priveste pe acei "lideri". Cu toate astea, asa cum spunea cineva mai sus, in galeria dinamovista (si nu numai) sunt destui oameni de buna calitate care din pacate suporta consecintele apucaturilor acestor lideri de galerie. Problema se pare ca e aceeasi ca in mai toate structurile societatii romanesti si anume.. cum ne alegem/toleram conducatorii ?!!

Ionel (6 comentarii)  •  22 iulie 2019, 14:28

Amuzant *** asta si slujbasii (ca sa nu zic altceva...) lui. Cica Neagoe, sa-i dea al de sus sanatate, ar fi colapsat din cauza a 2-3 randuri de scandari impotriva lui. N-am crezut ca sunt asa multe firi sensibile in fotbalul asta plin de nesimtiti, intre noi fie vorba. Ma intreb insa de ce nu-si face si *** vreo vina din (pre)infarctul lui Neagoe. Sau Balanescu, eternul frecator de menta de la club. Ma intreb la cat stres trebuie sa supui un antrenor sa astepti luna de pe cer de la el cu zero lei zero bani bagati in echipa in ultimii 7 ani, de la descalecatul de pe magar al lui iOnutz ***? Cind omul stie ca ai o medie de 3 antrenori schimbati pe sezon, cum sa priveasca el cu detasare fiecare egal sau esec al echipei? Absolut mizerabila atitudinea de *** a lui Negoita, cel care, desi e patron din 2013, nu-si asuma niciodata nimic. Tot ce a facut a fost sa schimbe lunar antrenorii si atat. A adus numai daramaturi in postul de presedinte executiv, de la fosila de Anghelache, care isi aducea mai mult aminte de agentii de legatura din 1960 de prin africa decat de propriile transferuri, la actualul inscaunat pe care il poti banui de orice in afara de rationalitate si decizii calculate.

ge (2 comentarii)  •  22 iulie 2019, 14:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sandokan (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 14:49

Sunt dinamovist, dar imi doresc falimentul acestui club. In ultimii 10 ani a distrus munca a zeci de generatii, ajungand sa lupte an de an la retrogradare. Negoita *** *** ca a pierdut bani la Dinamo. A vandut tot si n-a cumparat nimic...bravo patroane. De cativa ani nu cunosc mai mult de 2-3 nume din echipa. De la castigarea campionatului am ajuns sa luptam sa castigam play-out-ul, si ratam si obiectivul asta. Pentru pastrarea istoriei clubului Dinamo, falimentul este cea mai buna optiune. PS Suporterii nu fac nimic altceva decat sa-si strige frustrarea din ultimii 10 ani.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cretu (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 14:50

Galeriile romanesti au fost infiltrate si furate de simpatizanti ai extremei drepte. Uitati-va atenti la meciuri, numai simboluri legionare, naziste, homofobe, xenofobe, rasiste. Se cred capitani de cuib toti!

dan b (50 comentarii)  •  22 iulie 2019, 14:51

Fenomenul „ultras” trebuie sa dispara din fotbalul romanesc, trebuie scos in afara legii! Nu ma refer numai la Dinamo (astia-s cei mai rai!), peste tot unde s-a infiripat si pe unde n-au apucat sa ingroape echipe. Liderii lor se cred patroni de facto. Vor sa comande pe banii altora. Investitia lor, ura si violenta. Ca s-a ajuns aici, vinovatii principali sunt conducatorii si presa. I-ati chemat pe scena, i-ati ridicat in slavi, acum culegeti roadele. Spalati-va cu ei pe cap, adevaratii suporteri nu mai vin la stadion si din cauza lor. N-avem nevoie de coregrafii, bannere, torte, fumigene. Fularele si steagurile sunt suficiente.

Cris (6 comentarii)  •  22 iulie 2019, 15:14

Este adevarat ca fanii lui Dinamo sunt duri. Galeria lui Dinamo are un nucleu dur, dar tocmai asta face ca aceasta galerie sa fie una speciala. De fapt asa se comporta toate marile galerii ale marilor cluburi din lume (ma refer aici la galerie, ci nu la masa de suporteri care umple stadionul): se bucura zgomotos si manifesta dur. Dar sa asociezi nefericitul, nedoritul moment prin care a trecut Neagoe cu atitudinea galeriei Dinamo este o dovada indubitabila de mare nerozie. Pai, dupa logica asta, daca atitudinea galeriei, a strazii provoaca atata tensiune si stres ca imbolnaveste si pericliteaza vietile angajatilor, atunci membrii Guvernului (Dancila si ministrii PSD), Dragnea etc sunt niste eroi nationali, avand in vedere cat isi risca viata in raport cu manifestarile (uneori huliganice) verbale ale protestatarilor, comparabile prin duritatea mesajelor si prin tensiunea creata cu orice galerie de fotbal. In realitate, actiunile vocale de tip manifest ale protestatarilor (indiferent de unde provin: manifestanti stradali sau galerii) se circumscriu dreptului la libera exprimare in raport cu propriile convingeri si afectiuni, neputand fi gasite ca vinovate pt accidentele nefericite de sanatate ale celor care fac tinta manifestarilor. Astfel de accidente de sanatate, nefericite si nedorite de catre nimeni, ascund probleme medicale particulare ale persoanelor in cauza, care se pot manifesta independent de actiunile manifestantilor din strada sau galerii (pot sa apara pe fondul oricarei suparari profesionale, casnice etc.). Sa fim rezonabili si sa nu exprimam jdecati de valoare in raport cu trairile subiective din preajma unor evenimente/accidente nefericite si nedorite.

vest (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 15:30

Daca cloaca aia de derbedei exaltati poate fi numita galerie...La asa "galerie", asa fotbal si viceversa...

Catalin (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 15:32

Citesc si ma minunez Stiucane. Citesc inca o data si ma inchin... si mai citesc o data si ajung sa il intreb pe Dumnezeu: Cam cata marsavie , vanzare si interes poate exista pe acest pamant? Cum de va mai tine aceasta planeta frumoasa!? Pai bai ***(ca m-am cenzurat singur).. si tu Stiucane si cei care mai comenteaza pe aici! Pch are multe pacate si le stiu f bine ca am fost acolo si am vazut cu ochii mei. Dar sa puneti in carca lor 12 ani de zile de furaciuni si incompetenta sportiva la nivel de arta de cum sa strici in 12 ani de zile o intreaga istorie a unui club.... denota o marsavie si o lasitate crasa. TREZITI-VA BA odata si aratati cu degetul(chiar daca ne-a invatat mama noastra ca nu-i frumos) spre adevaratii vinovati ca ii stiti foarte bine care sunt aia.. ***'. Baaa ***-va muma' ***(na ca n-am mai suportat sa ma cenzurez singur) de ***... spuneti ca de la Borcea , Badea etc si tot clanul de mafioti jiovanni se trage totu ba... si bomboana de pe coliva o pune acest neica nimeni.. numit ionut cel mic si pricajit! Asta tre sa spuneti voi... nu ca Pch-ul poarta toata vina pentru ceea ce se intampla acum la Dinamo si pentru ca Neagoe(Multa sanatate bre') a patit ce a patit! Mi-e sila de oameni ca voi... Ziaristi 360.. talentati , vigilenti , suspiciosi , insistenti . polivalenti... si cel mai important ***!!!! Sa nu uitati un lucru baieti: Pentru toti se intoarce roata in viata asta intr-un fel sau altul!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (5 comentarii)  •  22 iulie 2019, 15:52

Așa fotbal,așa suporteri! E de mirare că mai vine cineva la stadion. Doar refuzații societății ,Repetenții de cartier.

corneliu (3 comentarii)  •  22 iulie 2019, 17:02

Cea mai frumoasă amintire pe care o am cu Dinamo este meciul în care Dobrin câștigă campionatul pentru FC Argeș chiar în Stefan cel Mare. La capitolul amintiri frumoase cu Dinamo voi trece cu mare satisfacție ziua în care va intra în faliment.

Vlad (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 17:11

Niste ***... toti acesti ultrasi... Poate sa.ti placa fotbalul si sa iubesti o echipa fara sa te porti ca un ***... Dar asta presupune o vaga urma de creier...

Alexandru Neagoe (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 17:38

Nimic mai adevarat. Locuiesc in Dubai din 2012 si cand mai vin in vacante ma duc pe stadion, tot sperand ca am sa gasesc ceea ce de mult nu mai exista. Un sport in care iti sustii echipa fara sa ataci la propriu oamenii. Am cam renuntat sa ma ma uit si la tv la meciurile echipei Dinamo, desi o am in suflet. Mi e dor de momentele cand stateam urcat in spatele peluzei pe o darapanatura unde odata erau faimoasele '' wc uri'', cand nu aveai loc sa arunci un ac pe stadion si Lupescu inscria din penalty impotriva Stelei. Cand am petrecut pe drum 2 zile aproape sa filmez cum apara Lobont penalty pe Olimpico. Dar imi amintesc clar cum era Elias alergat la unele meciuri de alti "tifosi" ca nu impartea indeajuns din banii castigati ca ii era permis sa vanda paharul de Pepsi cu 4 lei, cum faceau bisnita cu biletele date gratis pentru deplasari.. Ei au adus Dinamo unde este in aceeasi masura ca si Negoita. Dinamo este o afacere si ei traiesc de pe urma peluzei si tinerilor indoctrinati, spalati pe creier si mintiti ca injura pentru un scop nobil.. Uitandu ma la meciul de ieri, am simtit un dezgust total si am lacrimat vazand ca un simplu om care isi face meseria, nu conteaza unde a fost inainte si ce a facut, dar in cazul de fata a transpirat in tricoul lui Dinamo ca jucator, este aproape de moarte si acei "iubitori ai clubului din PCH" injurau.. Tot respectul pentru lectia de educatie si omenie aratata de craiovenii care ii scandau numele. Dinamo aproape a murit pentru ca cei din PCH l au ucis din propriile interese meschine!! Dar ei nu stiu ca Dinamo nu este al lor!! E al tuturor celor care iubesc fotbalul si al oamenilor, nu al unor needucati si marionete!!

Unu’ (13 comentarii)  •  22 iulie 2019, 19:12

Pentru toti nevinovații din PCH... Dacă sezonul trecut a venit rednic și voi l-ați considerat salvatorul echipei, de ce nu ați umplut stadionul la fiecare meci acasă? Cu 20k de spectatori , nu avea nimeni curaj sa se ia de rednic. Dar deh, PCH se strânge doar la mitinguri și cu FCSB.

Durden (11 comentarii)  •  22 iulie 2019, 19:30

Logica de stucan. Suporterii dinamovisti sunt de vina ca il vor plecat pe cel sub conducerea caruia clubul a atins cele mai slabe performante. Esti penibil, e o rusine ca esti platit pt asta. Astept sa emigrezi in anglia sa ne spui despre scursurile din manchester care ii vor pe glazeri plecati

Adrian (1 comentarii)  •  22 iulie 2019, 20:41

o rusine de articol! du-te la culcare stucane( cu ''s'' mic)

ticbis (18 comentarii)  •  22 iulie 2019, 21:09

Excelent articol; felicitarile mele, Costin Stucan! Am fost prezent pe stadioane inca de la varsta de 7-8 ani, ma ducea tatal meu in carca pe umeri pe la inceputul anilor '70 pe Republicii sau pe 23 August la cuplaje, ca Ghencea inca nu exista. Invariabil, taica-meu cumpara bilete la tribuna intaia, ca peluzele erau rezervate pentru galerii si tribuna a doua pentru fanii oaspetilor. Asa mic cum eram, m-a framantat mult timp o chestie: pe tot parcursul meciului, aproape toti membrii galeriei erau intorsi cu spatele la teren; era unul care dirija, cativa care bateau din tobe si restul care urlau la comanda, indiferent ce se juca pe teren, ca oricum nu vedeau ce se intampla in meci. Astia nici macar golurile nu le prindeau; ei aveau alta treaba... De atunci mi-am dat seama ca astia sunt niste inepti fara nicio legatura cu fotbalul sau cu echipa favorita. Altfel, cred ca ar trebui sa nu uitam istoria; anii in care liderul de galerie al Rapidului, Corsicanu parca i se zicea, intra in birourile de la stadionul Rapid ca la el acasa, facand legea printre oficialii clubului, taind si spanzurand dupa bunul plac, sfarsind chiar cu organizarea unei "coregrafii" sinistre prin care depunea un sicriu in poarta casei patronului clubului, George Copos. Ce s-a ales de Rapid dupa aia, cunoaste toata lumea, nu mai trebuie sa explic. La fel Jean Pavel ala din peluza Sud din Ghencea; impropietarit cu zeci de contracte cu anexele stadionului, o data ce patronul clubului i-a oprit finantarea desantata, s-a trezit brusc din dragostea fata de club si a schimbat tabara, incercand sa se scoata alipindu-se ca raia de Talpan si de jalnica clona de amatori de liga a 4-a ce-si zice cu emfaza caragialeasca, Steaua. Acuma, la Dinamo, un Elias Bucurica le calca pe urme rivalilor; la cat de redus intelectual e, evident ca va proceda intocmai ca si prapaditii ailalti de la cluburile mentionate mai sus; iar, inevitabil, consecintele vor fi aceleasi! Eu ii doresc succes; sper insa sa nu vad fani dinamovisti lamentandu-se pe forumurile gsp sau ale gazetelor de sport ca n-au stiut ce fac si ca nu e vina lor... Bai amaratilor; veti avea ceea ce construiti sau ceea ce daramati; e limpede asta!!!

Urod (18 comentarii)  •  23 iulie 2019, 0:03

Orice galerie trebuie sa aibe o limită, iar aceasta limita pleacă de la mansardă. Galeria lui Dinamo va fi prima galerie din lume care-și va baga echipa in liga 2....nu cred sa se mai fi intamplat in altă parte așa ceva...mă refer in lumea civilizată. Poți să nu fi de acord, îți spui punctul de vedere până la o limită și cu asta basta. Schimbarea lui Rednic, deși nu am agreat-o , are totuși o logică...a adus o grămadă de jucători cu tot felul de probleme, care erau ușor de convins să semneze cu fiica lui. El trebuia să se limiteze la meseria lui....fata lui trebuia să-și facă o meserie a ei , a trăit afară , a avut toate oportunitățile posibile...din toate a ales tocmai fotbalul...nu știu dacă Rednic este în spatele la tot ce se întâmplă ,dar daca nu este atunci ...ÎI CONVINE DE MINUNE TOT CE SE INTAMPLA ACUM.... A ȘI ARATAT-O IN DECLARAȚIA CARE A DAT-O IN GSP...PRACTIC S-A AUTODECONSPIRAT....

Dan (1 comentarii)  •  23 iulie 2019, 11:09

Argou, nene, nu jargon. Mama ei de limba romana...

aldo_m (10 comentarii)  •  23 iulie 2019, 12:14

vad ca manipularea a ajuns departe ADICA SUPOTRERII DROGATI SI PLATITI DE REDNIC au trantit doua meciuri cu 7-0 si vad ca si doctorul echipei incepe sa fie vinovat de rezultatele echipei mergem la cluj sa pierdem si cred ca tot suporterii au vina AINVIAT COMUNISMUL DOMNULE PRUNEA pt linistea ta pe mine ma platit rednic

victor (5 comentarii)  •  23 iulie 2019, 15:21

dar cand se desfiinteaza in sfarsit echipa militiei?

Note77 (1 comentarii)  •  25 iulie 2019, 8:08

În 2000 am fost la un meci la Galați, în Cupa României, am trait cam ceea ce pevesteste d-l Stucan ca a trăit. Chiar dacă am batut cu 2-0, am vazut aceiași "boys" care nu au stat o clipă cu fața la meci, ci doar s-au înjurat cu jandarmii, inevitabil a inceput încadrarea.( se poate verifica oricand in arhiva) Al doilea episod, Buzău, 2002, semifinală de cupa României. Ne întorceam cativa studenți care invatam la Ploiești , în tren două cefe late și colorate ne cereau de mâncare, în timp ce discutau ce bine era la alte deplasări, cum isi primeau partea, mi-aduc aminte ca in drum spre cămin, dela gara, numai despre asta,am vorbit..... Alt episod, finala cupei din 2000, cand am batut Craiova, o factiune a galeriei dinamoviste, l-a înjurat non stop pe Borges, motivul fiind lesne de inteles, îi sărise din "schemă "........... P.S. Sunt de acord ca prostul management și interesele personale ne au adus aici, cu protstul celor care sustin echipa , dar nu o sa fiu de acord niciodata cu intrarea pe stadion in timpul meciului, și nici cu violențele sau manipularea dinamovitilor adevărați de către dinamovistii din interes.........

vasco (5 comentarii)  •  25 iulie 2019, 14:12

Ca vechi microbist,cunoscând câte ceva despre spiritul fotbalului românesc și de dinainte și de după 1990,vin și întreb: care a fost și este “spiritul Dinamo”?Inainte,ca și la Steaua de arunci,jucătorii erau luați cu arcanul la oaste,adică erau încorporați la MI ,apoi odată ajunși acolo împrumutau din spiritul instituției,adică tupeu aroganță .Acel spirit ,al MI ,făcea ca nici un arbitru să nu îndrăznească să nu fluiere pentru echipa celor care le aprobau Pașapoarte și vize pentru a putea fi arbitri FIFA sau UEFA..Dacă făceai și tu una mai lată,ca băieții,te scoteau generalii.Suporterii erau automat băieți cu maximum doi neuroni,doar ei putând simpatiza cu echipa miliției,in acele vremuri....sau erau pur și simplu cadre MI,care e camacelași lucru.Cam câți neuroni credeți că poate avea cineva care incendiază o tribună și apoi face din asta o sărbătoare?Despre un asemenea “spirit” vorbim? “Evoluția” nu putea fi alta decât spre ceeace este acum...

alex (8 comentarii)  •  25 iulie 2019, 18:41

Dinamo a fost timp de 5 decenii cancerul fotbalului romanesc! A venit vremea sa plateasca!...Si camionatele furate, si ghetele care ne-au facut de ras in Europa si abuzurile securisto-comuniste...

Toader (12 comentarii)  •  28 iulie 2019, 16:12

Nu vad deosebirea intre a lua cu arcanul la oaste (Dinamo, Steaua) si a lua cu arcanul banilor (Barcelona, Man United).

Comentează