Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Halagian și fascinația pentru un torționar

Moartea lui Florin Halagian a stârnit tone de emoții și amintiri, demne de un antrenor care a câștigat titluri și a construit echipe. Legenda spune că el a construit și Steaua ’86, dar adevărul e un pic diferit.  Când a […]

...

Panțâru și secretul camerei de videochat

Această poveste nu are scopul de a incrimina pe cineva. Ea este doar un avertisment pentru tinerii care își doresc o carieră într-un domeniu onorabil și care, pe drum, sunt tentați să patineze în zona obscură a compromisului. 15 octombrie […]

...

PCH, privatizarea spiritului Dinamo

Două chestiuni, chiar din start.  Pentru cei tentați să găsească explicații oculte pentru acest articol: nu am luat și nu iau șpagă de la nimeni, niciodată.  Pentru dinamoviștii convinși că țin cu alte cluburi am o întâmplare adevărată, spusă în […]

...

Sunteți niște monștri, băieți!

La primul meci, mi-am scos pălăria, simbolic, în fața celor care au bătut Croația. Lucrurile devin acum din ce în ce mai serioase. Am scos și Anglia din cursă, avem 6 (șase) puncte din șase – vă dați seama?! – […]

...

Decar nu înseamnă “riscar”

Din start, pentru a risipi orice speculație, îmi scot pălăria în fața băieților care au bătut Croația cu 4-1, așa cum am făcut și marți seară, în direct, la GSP Live. Am văzut gestul la prietenul Decebal Rădulescu și, deși […]

...

Cronica războiului fantomatic Cîrstea – Halep

În goana după audiență, ne pierdem mințile. Și nici nu mai are rost să discutăm dacă de vină suntem noi sau audiența care cere una și consumă, de fapt, altceva. “CINE-I ȘARPELE de lângă Simona Halep? A STAT LÂNGĂ EA […]

Permalink to Cronica războiului fantomatic Cîrstea – Halep
joi, 7 februarie 2019, 11:21

În goana după audiență, ne pierdem mințile. Și nici nu mai are rost să discutăm dacă de vină suntem noi sau audiența care cere una și consumă, de fapt, altceva.

“CINE-I ȘARPELE de lângă Simona Halep? A STAT LÂNGĂ EA la bine, dar ACUM A DISTRUS-O: “Are un joc în care așteaptă”.

Acest titlu, cu multe litere capitale, a apărut ieri pe site-ul Evenimentului Zilei la știrea despre un ipotetic atac al Soranei Cîrstea la adresa Simonei Halep. Articolul era o preluare dintr-un interviu cu actualul loc 92 WTA, publicat pe blogul lui Mircea Meșter, lucru pe care-l aflai din ultimul rând al știrii de pe www.evz.ro.

Acesta și alte titluri agresive date de site-urile din România au transformat interviul Soranei Cîrstea într-o secure de război fluturată pe la nasul lui Halep. Iar o parte din audiență a gustat sângele și a pornit malaxorul. Pe Facebook, Cîrstea este numită în fel și chip pentru cutezanța de “a fi contestat“ valoarea Simonei Halep.

O zi obișnuită în România.

Dar ce a spus, de fapt, Sorana Cîrstea?

Interviul integral, pe care-l puteți citi aici, este o imersiune deloc plictisitoare în lumea dificilă a tenisului. După o perioadă lungă de tăcere – Sorana Cîrstea, la fel ca Simona Halep, nu e renumită pentru deschiderea față de media și, implicit, față de public -, jucătoarea de 28 de ani a vorbit despre:

 • lipsa de îndrumare profesionistă din copilărie, în ciuda sacrificiilor făcute de părinți
 • importanța motivației date de un preparator fizic
 • diferența uriașă dintre condițiile oferite în circuit sportivilor de top și celor care revin după accidentări, în turnee mici
 • cum și-ar da și o mână pentru a câștiga un meci
 • relația ei dificilă cu cei care-i postează comentarii negative pe Instagram
 • mărturia sinceră că nu-și calculează punctele din circuitul WTA – “Acum nu știu exact pe ce loc sunt în clasament, 80-90 parcă” – și păstrarea lor tactică în anul următor. Sorana spune că modul sănătos de gândire e câștigarea fiecărui turneu
 • frustrarea de a fi acuzată că nu a vrut să joace pentru România
 • faptul că “tenisul nu are ce să caute la Jocurile Olimpice”

În final, autorul a rugat-o pe Sorana să descrie câteva jucătoare și jucători străini (Osaka, Serena Williams, Ostapenko, Nadal, Djokovici, Federer), dar și pe româncele din circuitul WTA.

Ultima a fost Halep, iar Sorana a spus despre compatrioata sa că:

 • o caracterizează “dârzenia”
 • nu au fost niciodată prietene, doar colege de breaslă
 • e mai greu acum pentru Halep să câștige un turneu de Grand Slam, din cauza jocului de așteptare practicat într-un tenis feminin bazat tot mai mult pe agresivitate

Pentru aceste cuvinte, Cîrstea este crucificată pe internet de românii care consideră un afront să spui că Halep e doar o jucătoare aprigă cu șanse mici la un alt titlu de Mare Șlem.

Un fel de “Cine ești tu să-ți permiți să deschizi gura?”.

E adevărat că pe cele două jucătoare le despart acum 89 de locuri în clasamentul WTA și aproape 24 de milioane de dolari câștigați de Halep în plus. Cârstea are un turneu câștigat, Halep 18, deși ambele au devenit profesioniste în același an, 2006.

Dar, pe site-ul WTA, scorul meciurilor directe este 1-1, iar Cîrstea are o victorie în plus la dublu! Doar și pentru asta, Sorana Cîrstea are dreptul să-și exprime o părere despre tenis la orice oră.

Seara, după publicarea discuției cu Sorana și a preluărilor de pe urma lui, autorul Mircea Meșter și-a vărsat frustrarea pentru faptul că, dintr-un interviu cu adevărat valoros, ziariștii au ambalat doar scheletul unui conflict.

Într-o postare pe Facebook, și-a pierdut controlul și le-a oferit jurnaliștilor câteva titluri alternative – un gest generos, doar că ironic – alături de urarea “Să-i ajute în viață!”. Plus ipoteza că “de-aia au ajuns ziarele să se vândă doar ca să aibă salamul plăpumioară. La moartea multora dintre ziare nu voi aprinde nicio lumânare”.

Meșter însuși a readus discuția în zona detestată de el.

Așa s-a ajuns ca ziua interviului Soranei Cîrstea, o reușită jurnalistică, să se încheie cu un război toți împotriva tuturor.

Culmea este că între Sorana Cîrstea și Simona Halep chiar există o răceală. Apropiații Soranei susțin că marea ei dezamăgire a fost faptul că, în ciuda unui talent evident și a unui stil de joc mult mai variat decât al Simonei, sprijinul din partea influentului Ion Țiriac și al altor oameni importanți din tenis s-a dus către cea care avea să devină numărul 1 mondial.

De aici, sămânța unor resentimente, dar ele eventual dau doar câteva nuanțe interviului acordat lui Mircea Meșter.

“Nu există două persoane mai diferite decât noi două. Cu toate astea, respect ceea ce a făcut. Am vorbit întotdeauna extraordinar de frumos despre ea”, spune Sorana Cîrstea în interviu.

E un compliment mai sincer și mai grațios decât altele.

Sorana are dreptul de a nu fi înjurată pentru această sinceritate, deși trăiește într-o țară care l-a crucificat pe campionul Europei, Ladislau Boloni, pentru “tupeul” de a declara într-un interviu pentru Gazetă că niciun fotbalist român, inclusiv Hagi, nu intră în top 50 al celor mai buni fotbaliști mondiali din toate timpurile.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

cata (4 comentarii)  •  7 februarie 2019, 11:41

aici e vina in totalitate presei: de mult nu se mai redau stirile, ci se analizeaza in locul cititorului/privitorului. ti se induce ideea ca totul a fost agresiv, se cauta scandalul din nimic. il inteleg pe radu stefan ca nu mai vrea la nationala si pe restul sportivilor care refuza sa discute cu presa

Dani Corban (1 comentarii)  •  7 februarie 2019, 11:45

E ok. Daca Halep era vreodata interesata de pseudo-jurnalismul romanesc ori de inteleapta gloata a facebook-ului, nu ajungea nr. 1 mondial. Probabil nici in top 100. Cancanul este al nostru - pentru noi si despre noi. Nu despre Halep sau Sorana.

Bodrin (7 comentarii)  •  7 februarie 2019, 11:53

Falsã problemã, scriiturã inutilã! Cãutati subiecte mai de interes, nu neapãrat interesante...

Bârgaoanu Dragoş (8 comentarii)  •  7 februarie 2019, 11:59

Tu însuți faci chestii d'astea!!!! E o ipocrizie să îl critici pe Meşter, când tu apelezi fix la aceleaşi raționamente. Fă o statistică şi vezi câte "exclusiv", "bombă", "decisiva" sau alte aiureli de genul ăsta nu se dovedesc a fi decât nişte fâsuri....bleah!

geo_extreme (1 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:00

Bravo ma Costin ;) , asa e in lumea aceasta daca esti onest si sincer esti carne de tun pentru diferiti hingheri; la fel cum sunt multi patetici care comenteaza fara rost si aberant la diferite articole. Pace si respect

ManX (15 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:02

"În goana după audiență, ne pierdem mințile. Și nici nu mai are rost să discutăm dacă de vină suntem noi sau audiența care cere una și consumă, de fapt, altceva." Nu are rost sa discutam pentru ca sunteti voi de vina. Despre articol este cel mai bun pe care l-am citit scris de tine, nu doar datorita faptului ca asa am interpretat si eu declaratiile Soranei. Dar totusi cine este de vina pentru situatia creeata? Are rost sa discutam?

Cabernets (2 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:06

Vorbesti de goana dupa audienta insa si tu ai avut invitat in emisiune un noname care spunea ca Hagi e gay

Joe (2 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:07

Costin, sunt in total de acord cu conținutul articolului tău și mi-as dori nespus sa văd mai mulți ziaristi militând pentru o presa mai decenta, fără astfel de titluri îndreptate înspre consumatorism. Cu toate astea as avea o întrebare: Gazeta Sporturilor titra azi SORANA CIRSTEA “Nu am fost niciodată prietene. E greu sa mai câștige un Grand Șlem” lângă o poza cu Simona Halep - vădit intenționat spre conflict. As fi curios, ți se pare ca ziarul vostru a surprins in vreun fel conținutul real al interviului, unul bun de altfel?

mariuss72 (3 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:08

Asta e problema cu social media, a permis multor *** cu vederi inguste, sa-si imprastie frustrarile si veninul. Nu mai spun de usurinta cu care aceste mase pot fi manipulate pentru tot felul de interese obscure. Iar voi, presa, profitati din plin de lucrul asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dragos (1 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:10

baaaa, tu te auzi? pai tu Stucane esti cel care invrajbeste cel mai mult si acuzi mereu fara pic de dovada. si tu dai lectii acum, ipocritule? din cauza unora ca tine nu se vor aprinde lumanari la ipotetica moarte a gspului, vorba lui Mester. articolul e bun in esenta, dar tu esti ultimul om care te-ai califica sa il scrii. ipocritule

adi_stelistul (27 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:12

Categoric are dreptul de a-si spune parerea. Si oricine are dreptul de a-i contesta obiectivitatea. Pentru ca, de pilda, in acelasi interviu spune ca a devenit prietena cu Ostapenko DUPA ce aceasta a batut-o pe Halep la RG (sa zicem ca e o coincidenta) si, mai apoi, spre deosebire de Simona, spune ca letona va mai castiga un GS. Atentie, e posibil sa se intample exact cum spune Sorana, adica Simona sa nu mai castige, iar Jelena (de fapt, Alona) sa mai castige un GS. E posibil! Cert este ca, daca analizezi in acest moment fara partinire sansele celor doua, e de domeniul evidentei ca sanse mai mari are Simona (atatea cate or fi). Adica daca spui despre Simona ca are 0.01% sanse, sa zicem, obligatoriu despre Ostapenko trebuie sa spui ca are 0.005%. Eu zic ca e destul de clar asta. Sorana spune altceva si nu cred ca nu se pricepe. Din contra, doar ca ceva o impiedica sa judece limpede. Ma rog, e problema ei, dreptul ei...

Bogdan (1 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:13

1-1 la intalniri directe? Pai Sorana a batut-o pe Simona cand inca avea sanii de 10 kg/buc.Asa ca nu mai abera.

Adi (1 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:13

Mai Costin, ai perfecta dreptate.Si cred ca presa din România ar fi mai curata cu mai mulți ziariști ca tine.Dar. Oare nu ar fi corect să prezinți si exemple din GSP? Nu am timp si nici răbdare sa-mi amintesc dar sunt foarte multe in GSP. Un motiv pentru mine sa economisesc zilnic 2 lei sau cat mai costa ziarul.

Adrian (1 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:19

 "Intr-o țară care l-a crucificat pe campionul Europei, Ladislau Boloni, pentru “tupeul” de a declara într-un interviu pentru Gazetă că niciun fotbalist român, inclusiv Hagi, nu intră în top 50 al celor mai buni fotbaliști mondiali din toate timpurile" Acest Ladislau Boloni care a declarat ca s-a bucurat cand echipele romanesti au fost eliminate din Europa "acesta nu este roman" Capion al europei unde a fost in Ungaria sau Romania. Suntem o natie fara educatie si respect!

cpmabi (2 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:26

Mereu se scot declaratii din context. O practica obisnuita, caracteristica consumerismului. Ati crescut citind cartile lui Chirila, iar acum ati devenit sclavii unui stil jurnalistic atavic, primar. Poate ca ar fi util sa cititi mai des bloguri ca cel al lui mirceamester, sau site-uri gen www.treizecizero.ro, www.lead.ro si inca vreo cateva. Este rusinos pentru un jurnalist sa lipseasca cititorul de informatii complete, preferand sa le trunchieze. Nici macar nu este politica, ci doar sport, adica acolo unde se presupune ca este fair play. Iar Sorana, in al sau interviu, chiar a fost foarte fair play. Excelent interviu. M-a facut sa o simpatizez iar, ca acum multi ani. In ceea ce priveste mesajul lui mester, sunt de acord cu el. Eu as adauga si ca la moartea unor televiziuni nu se merita sa aprinzi vreo lumanare!!!!!

Costin (2 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:26

Vrei tu sa spui ceva ... dar îți lipsește și talentul și inspirația . Analiza asta de cancan , totuși, ți se potrivește . Ești departe de ceea ce înseamnă o analiză a fenomenului dar foarte aproape de o șușă .

Dan Ianculescu (2 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:35

presa e de vina. jurnalisti pusi pe capatuit si care umbla numai dupa senzational!

pawn (27 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:37

din principiu nu accesez nimic produs de nulitatea aia agresiva de mester, un soi de malin bot al facebook-ului

Fabius (4 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:40

Articol critic la adresa practicilor folosite in "goana dupa audienta". In principiu e corect dar, ce nu spune autorul este ca GSP abuzeaza de astfel de practici iar, domnia sa foloseste metode incorecte si lipsite de deontologie jurnalistica pentru a-si creste audienta. A fi un jurnalist bun nu inseamna sa fii critic si rau, ci trebuie sa fii bine informat si obiectiv. Articolul " Mitrita, razboiul din creierul misteriosului Rotaru" este un exemplu de cum nu se face jurnalism, subiectivism, lipsa de informatii, semana mai mult cu un articol scris la comanda cu plata pe masa .

Andrei F (64 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:46

Stucane,dar tu GSP citesti?Daca o faceai scriai acest articol mult mai devreme...Nimeni nu intrece pe motive de sport GSP in a face scandal...Pot si sa-ti sau exemple...,,În goana după audiență, ne pierdem mințile.,,Asta e 100% adevarat dar cum te referi la jurnalisti...nu este o nota buna ...Nici pentru tine.

Alex Seremet (1 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:49

Apreciez mult mateiralul. Din păcate însă Evenimentul Zilei nu e singular în cazul Mircea Meşter - Sorana Cîrstea. Inclusiv GSP a preluat denturat declaraţiile Soranei: de la "nu am fost niciodată prietene apropiate", a ieşit titlul bombă: CEHIA - ROMÂNIA, FED CUP // Sorana Cîrstea, despre Simona Halep: „Nu am fost niciodată prietene. E greu să mai câștige un Grand Slam” Din păcate s-au aruncat mulţi şerpişori.

adi_stelistul (27 comentarii)  •  7 februarie 2019, 12:58

Iar legat de frustrarea Soranei in legatura cu sprijinul primit de Simona de la lumea tenisului de la noi (Tiriac si ceilalti)... Cred ca ar fi trebuit sa-i nasca niste semne de intrebare. Sorana a "erupt" mult mai repede decat Simona. Sigur, aceasta din urma a castigat RG ca junioara, dar si o Taylor Townsend, de pilda, are titlu de GS in perioada junioratului. In schimb la senioare, Sorana se anunta o "enfant prodige", cu finala WTA la 17 ani, titlu la 18 si sfert de GS la 19. Prin comparatie Simona a avut un inceput de cariera ca senioara foarte ezitant. Dar probabil ca cei ce au decis sa o sustina totusi mai mult pe Simona decat pe Sorana au vazut ceva dincolo de aparente. Si asta ar trebui sa nasca intrebari pentru Sorana, nu frustrari. In 2013 cand juca finala de P5 in Canada, imediat dupa ce Simona a inceput fulminantul ei urcus in clasament, inca parea ca Sorana va fi prima jucatoare a Romaniei (intre altele e mai talentata decat Simona, care compenseaza insa prin indarjire si inteligenta in joc). De ce Simona si-a continuat parcursul extraordinar iar Sorana s-a prabusit (asta e cuvantul), va trebui ca ea insasi sa-si raspunda. Doar ca ar trebui sa lase deoparte micile frustrari personale.

Observator (23 comentarii)  •  7 februarie 2019, 13:24

Observ ca aveti o atitudine seniorala, tradata de lipsa oricarei reactii la postarile cititorilor! Numai vreo 2-3 titulari de blog de pe acest site sunt inderptatiti sa faca asta, nicidecum dvs.! Relativ la sport, v-ati dat examenul cand ati catalogat-o pe nabadaioasa Ostapenko drept un "geniu al tenisului"! Dvs. scrieti doar ... pe marginea sportului (uneori doar despre aspecte de scandal), nu despre sportul propriu-zis; cei care vin la emsiunile/interviurile dvs. o fac pentru ca nu mai sunt in prim-plan, nicidecum pentru ca ar fi vorba despre ceva cu conotatie pozitiva din activitatea lor! Nu v-ati abtinut sa nu-l evocati pe Boloni, reamintind parea lui legata de Hagi si de oricare alt fotbalist roman; o fi avut dreptate, dar dvs. sunteti intre primii 200 jurnalisti sportivi ai Romaniei ai tuturor timpurilor? O.

victor L (9 comentarii)  •  7 februarie 2019, 13:26

"În goana după audiență, ne pierdem mințile.". Pardon, scuzati, dar de data asta va aruncati isteriile asupra tuturor. Puteati sa fiti mai precis: ori "unii isi pierd mintile" ori "eu imi pierd mintile". Ce ziceti?

Braveheart (3 comentarii)  •  7 februarie 2019, 13:32

“Simona este una dintre jucătoarele care fac circuitul mai încântător. Pentru cât de bună este şi cât de mult a câştigat în cariera ei până acum, a rămas cu picioarele pe pământ. Ne înţelegem foarte bine. Chiar dacă nu am multe prietene în circuit, ea este una dintre ele. Ne antrenăm împreună adesea, vorbim de fiecare dată în vestiar, iar rivalitatea dintre noi este una frumoasă” - Karolína Plíšková. Parcă e altceva în comparație cu declarațiile Soranei, nu vi se pare? Chiar dacă mulți acuză presa că a denaturat sensul interviului de ieri, eu cred în continuare că Sorana are o mare invidie pe Simona și asta se vede în orice declarație a ei.

17 Nentori Tirana (37 comentarii)  •  7 februarie 2019, 14:03

Nu ma asteptam la atita clarviziune si sinceritate din partea Soranei Cirstea. Trebuie sa fi fost un copil deosebit de inteligent ca sa simta „lipsa de îndrumare din copilărie, în ciuda sacrificiilor făcute de părinți.“ Nu stiu de unde aveam imaginea falsa de Gica talent risipitor si delasator. Cer scuze. Poate n-a fost mereu sincera, deschisa, poate n-a vorbit destul. Pa titanii nostri nu-i da inteligentia afara asa ca poate a creat si altora impresia de vesnic talent. Ori poate au ginit-o bine titanii, frumoasa si inteligenta, poate-i complexa. Daca nici Ilie n-a avut curajul sa se apropie de ea … el care n-ar avea nici-o problema s-o pupe-nvirful bostanului pa Vasilica. Aici face bine Costin ca se da la ea si o prezinta ca pe un om deosebit. Curaj, caci ce-o sa-l mai coste ca s-a dat si la Libertatea - amenda, in ring cu Badea, rol in La Bloc, caci tot nu uita sa-i dea un bobirnac lui Hagi. ------------------ De aia e bine sa vorbesti, daca poti ! Altfel construim imagini din „multe si marunte“ - 15.03.2018 – unde aflam ca „Sorana Cîrstea, locul 35 mondial, a semnat cu gruparea CSM Bucureşti, acolo unde mai sunt legitimate Irina Begu – aflată pe poziţia 36 în topul mondial, şi Monica Niculescu, numărul 71 WTA. Ciripea: ”Toţi avem anumite lucruri pe care ni le dorim. Trebuie stiut ca cluburile ministeriale si sugativele csm aspira si mai mult malai daca au performante, merg la olimpiade, ciripesc de bine. Alte vrabiute au simtit nevoia sa semneze cu Boroi ori alti Coroi de la mlitie, asa ca sa mai cuguleasca toti niste malai. Ce altceva decit malai pot primi astea de la aceste cluburi comuniste ? Macar pe Nadia a dus-o capul sa faca reclama la saltele. Simona de ce n-a semnat cu Sorii care rasar de la Bucuresti pentru tonti romanii ? Am considerat ca ea e singura care gandeste, are prioritati si vede responsabilitati. Chiar ma intreb cum ar fi venit intolite celelalte doamne la primirea triumfatoare de pe National Arena. Cred ca domnisoara Doctor ar fi venit pa tocuri, cu blugi rupti si buricu gol da cu chitara. Uite, Simona a ales o tinuta care nu poate fi atacata, o tinuta cu care i-a lasat masca pe toti - tinuta cu care a cistigat finala ! Incepe azi sa-mi placa si Sorana - uite de ce-i bine sa te deschizi si sa vorbesti - dar Simona e numai una. Si Hagi - sic.

Ardeleanu’ (15 comentarii)  •  7 februarie 2019, 14:17

Foarte bine scris! Intrebarea e: daca te uiti in oglinda, poti spune ca nu ai facut asa niciodata?

victor L (9 comentarii)  •  7 februarie 2019, 14:32

@ Braveheart, invidie la femei? peste poate.

Marian Boeangiu (22 comentarii)  •  7 februarie 2019, 14:38

Sunt un admirator al lui Costin Stucan. Spun asta clar, de la inceput, ca sa fie limpezi optiunile mele. Sunt un critic acerb al celor mai multi jurnalisti romani pentru lipsa culturii generale, lipsa logicii, lipsa grava a caracterului . Acestia nu pot observa niciodata nimic bun, nu vad realizarile, nu stiu sa le explice si ca atare modul lor de validare e detectarea greselilor si a vinovatilor. De exemplu"observarea" gravelor greseli individuale si colective care duc la marcarea de goluri . Nu se pune accent pe realizarile unor jucatori pe executiile lor ci pe eventualele greseli ale adversarilor. Totul se reduce la GRESELI nu REALIZARI. Tipicul romanesc al tratarii tuturor lucrurilor si evenimentelor.

itu52 (8 comentarii)  •  7 februarie 2019, 15:14

Oricât încearcă Sorana să întindă covorul, tot nu poate acoperi ranchiuna ce i-o poartă Simonei. Privirea, asocierea chiar prietenia cu „dușmancele” Simonei o trădează. După ce micuța hienă (după glasul pițigăiat și atac) Ostapenko, i-a suflat un GS Simonei, a devenit aliatul și ”prietena” acesteia. Apoi ce să mai zicem, Țiriac și FRT fac legea în WTA. Probabil, socoate că tot ce este în fața ei, merge numai pe sprijin și relații. Era mare prietenă cu Wozniacki, acum mai mulți ani, pe vremea când își disputau poziția de miss WTA și când erau o promisiune a acestui sport. Din păcate numai una a confirmat. Toată țara o urmărea și-i dorea ascensiunea. Cred că aici, pe românește, e vorba de țâfnă, iar faptul că și-a găsit acest moment să dea cu noroi, spune cam multe despre caracterul ei. Putea să aștepte încheierea disputei cu Cehia. Concluzia, îi place să cocheteze cu înălțimile, iar dacă nu le atinge mușcă. Simona nu este și nici nu pretinde că este un #1 autoritar, se comportă normal, iar prietenia cu Kvitova, ne întărește zicala că ”cine se aseamănă se adună”. Succes fetelor în weekend! Vom fi alături de ele, la bine și la rău. Le dorim aurul disputei, iar cârcotașilor viață de câine și arama pe față.

Vladone (23 comentarii)  •  7 februarie 2019, 15:45

100% de acord insa din pacate 90% din presa este asa. Poate daca voi, putinii ramasi in picioare ati demasca cine sunt asa zisii jurnalisti care dau asemenea titluri, ar incepe si ei sa se teama... Calin sau cum naiba il cheama pe cel cu "Sarpele" este o persoana pe care o cunosc personal, ce pot sa zic ca acum 10 ani unul ca el nu se angaja nici ca maturator iar acum scrie intr-un ziar ca evz...

Pruna (1 comentarii)  •  7 februarie 2019, 15:47

respect Carstea! respect Boloni!

alt Sorin (5 comentarii)  •  7 februarie 2019, 17:16

1.Ca sa nu aveti dileme chiar acum se lafaie pe langa articolul asta unul scris de Victor Vranceanu care spune in titlu ca presedintele de la Sibiu recunoaste ceea ce in cuprinsul articolului neaga cu argumente.Halal ziarist. 2. Privitor la frustrarea Soranei in legatura cu sprijinul disproportionat primit de la Tiriac mi-aduc aminte un interviu al acestuia in care spunea ceva de genul: "despre domnisoara Carstea ce sa. mai spun-ea face punctele ea le da adversarei". O fi suficient motiv sa o sprijine mai mult pe "darza" Halep?

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  7 februarie 2019, 17:40

Halepoaica iese anul acesta din top 10 mondial ...

adi (7 comentarii)  •  7 februarie 2019, 18:15

Cam asa si cu articolul despre cei doi Mircea. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorinache (2 comentarii)  •  7 februarie 2019, 19:47

E bine ca un ziarist de la un site care scrie exact în același stil, click bait, ia atitudine. Măcar ca idee, ați discutat vreodată în redacție sa va schimbați stilul? Ca ma uit pe afară, pe As, Marca, Gazzetta, etc. Nicăieri nu e stilul asta de a pune asemenea titluri aiuritoare. Și uite ca se trăiește din asta. Din calitate.

Argus (6 comentarii)  •  7 februarie 2019, 19:52

Este declaratia completa sau selectiva?: "Ultima a fost Halep, iar Sorana a spus despre compatrioata sa că: •o caracterizează “dârzenia” •nu au fost niciodată prietene, doar colege de breaslă •e mai greu acum pentru Halep să câștige un turneu de Grand Slam, din cauza jocului de așteptare practicat într-un tenis feminin bazat tot mai mult pe pe agresivitate..." Mai rau: minti prin omisiune? Esti "avocatul diavolului", omitand rautatea cu care a tinut sa minimalizeze valoarea simonei, sustinand sententios ca "...echipa Romaniei nu sta doar in Simona...". Dupa tine (ca tot iti place sa tutuiesti pe oricine!), o asemenea declaratie este..."parfum", corecta, obiectiva s.a.m.d! Sa spui asta, este cea mai elocventa dovada ca pe Cîrstea "o roade pizma" si nimic altceva. Ce ma deranjeaza mai mult, este demagogia TA! Pai "coane", chiar nu-ti dai seama ca alimentezi "malaxorul" ca la randu-ti, "gusti sangele"? Blogul tau, si-ar merita numele de "Stiu-can-can"!

Vlad (13 comentarii)  •  7 februarie 2019, 20:40

Faci comparație între o sportivă de top și o panaramă care își arată fundul pe site-ul vostru. Exact cum l-ai compara pe Nae Ionescu cu Costin Stucan.

Oroare de stucancanist (1 comentarii)  •  8 februarie 2019, 0:10

Slabul asta de stucancanist incearca, doar pentru prosti, o fina discreditare a Simonei. De ce oare Halep, desemnata de ziarul vostru cea mai buna sportiva din Romania in 2018, a refuzat sa va dea interviu la final de an? E fapt unic in istoria tabloidului vostru (fost ziar) plin de solzi. Orice om cu un minim grad de inteligenta isi da seama ce ura are GSP pe Halep. Revenind la articol, chiar daca vrea sa para inteligent (ceea ce nu e), stucancanistul e doar un gornist intr-un razboi care il depaseste

Stepanachevici Alexandru (1 comentarii)  •  8 februarie 2019, 0:12

Bă “ziaristule”,faci ce faci și mereu te găsești sa scrii ,câte o idioțenie despre Simona Halep,Hagi etc.*** iar despre adevăratele valori ,care și așa avem putine se găsește un ziarist de 2 bani să dea in ei.Auzi idioțenie mai mare,Cârstea ar fi mai buna decât Simona ,dar cum pe Simona a ajutat-o Țiriac ea a ajuns pe locul 1 ,iar Cârstea cum nu a fost ajutata este pe locul 98.Imi este greață de tine ,ești un frustrat și un ziarist de nimic,și uite cum îți mai citește și ți-e câte un articol in care doar știi sa dai in persoane care ne-au făcut (Hagi) si ne fac Fericiți (Simona)dai in ei.Imi este scârbă de persoane ca tine.Dupa ce ca ești urat mai ești și rău .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dinu Mihaela (1 comentarii)  •  8 februarie 2019, 0:42

Sorana are dreptate. Ea nu e parvenita ca Simonana,nu are ifosele ei.

pacific ionel (6 comentarii)  •  8 februarie 2019, 14:33

Apreciez mult acest articol care creionează foarte fidel realitatea din presa românească. Am citit cu mare interes interviul Soranei Carstea ca și pe cel poate a celui mai valoros intelectual ROMÂN din fotbalul românesc (Lotzi Boloni), apreciez, de asemenea, sinceritatea lor, apreciez valoarea și simplitatea Simonei Halep (sunt fericit ca avem o asemenea campiona), dar nu am să pot să fiu de acord niciodată cu ipocrizia presei sportive si nu numai din România care este specializată pe can-can, speculații, spectacol grotesc. Presa a 4 a putere în stat reprezintă un focar de ură, putoare, silă și dezbinare. Ipocrizie, ranchiuna, neplăcere, dezgust, aversiune etc. sunt cuvintele care definesc majoritatea articolelor din presa românească în general. Pentru audiență și trafic sunt în stare de orice (vezi can-canul dintre Mircea Lucescu și Mircea Rednic), vezi manipularea lui Gică Hagi și Năstase după interviul lui Boloni, acum, vezi speculațiile presei si manipularea oamenilor din sport și a publicului larg după declarațiile Soranei Carstea. Presa românească își crează audiența, poate, 90% din știri negative. Până la urmă suntem și respirăm ceea ce consumăm...

Comentează