Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Un club tot mai mic, mic, mic. Dinamo

Dacă Becali mai pune 250.000 de euro la oferta inițială de 750.000 de euro plus Qaka, Negoiță se suie personal în mașină și-l conduce pe Nistor la baza FCSB din Berceni

Permalink to Un club tot mai mic, mic, mic. Dinamo
joi, 23 august 2018, 4:21

Așadar, Dan Nistor, căpitanul lui Dinamo, se va transfera la FCSB.

E ca și cum, cândva, Lucescu, Cornel Dinu, Andone sau Lupescu ar fi luat-o la sănătoasa spre marea rivală Steaua, ademeniți de vorbele dulci ale lui Valentin Ceaușescu.

Dar asta era acum 30-40 de ani. Erau vremuri când Securitatea n-ar fi permis nimănui să sară în barca Armatei.

Și mai era ceva. Pe atunci, Dinamo avea orgoliu, jucătorii erau mândri că joacă pentru clubul din Ștefan cel Mare chiar și în perioadele grele, fără mari performanțe, în care Steaua câștiga Cupa Campionilor și juca frecvent sferturi europene.

Azi, să pleci de la Dinamo la clubul finanțat de George Becali a devenit un pas uriaș în carieră. Când tu ajungi să joci în play-out cu Daco-Geții și Doamna Chiajna, un meci din grupele Europa League, fie el și cu o echipă măruntă, ți se pare clar un progres.

Cam asta simte Nistor în orele astea.

În cazul transferului său nu mai există dacă, ci doar când. Jucătorul va câștiga cel puțin 15.000 de euro pe lună, va primi un bonus de instalare consistent și va avea prime importante la performanțele europene ale echipei lui Becali.

Practic, el va reveni la nivelul salarial de la CFR, la care renunțase atunci când a semnat cu Dinamo. Trucul lui Negoiță cu mărirea veniturilor prin bonusuri stufoase de performanță reprezintă stuf tras prin ochii fotbaliștilor. Conducerea lui Dinamo știe că aceste performanțe nu au cum să fie atinse, fotbaliștii sunt și ei conștienți că sumele adiționale din anexa financiară sunt pură fantezie.

În teorie, stimularea performanței e sănătoasă, dar pentru asta îți trebuie un club sănătos.

Dinamo e bolnav de mult. Maladia a apărut odată cu jaful lui Ianul și s-a agravat după intrarea lui Cristian Borcea în club și sifonarea complice a banilor în conturile fraților Ioan și Victor Becali. Pentru o vreme, frauda a ținut pentru că erau performanțe. Borcea avea acces la butoane, Becali avea jucători la alte echipe și încă mai impresaria fotbaliști buni.

Apoi a venit Negoiță.

În cazul lui, teoria a fost sănătoasă. Reducând cheltuielile, noul patron a redus sifonarea de bani.

Problema lui Negoiță este că a redus și pretențiile, recrutând oameni slabi, neștiutori sau conectați încă la sistemul mafiot din Liga 1.

Negoiță, însuși, e o simplă marionetă fotbalistică, ușor de influențat de antrenorii și conducătorii din jurul lui.

Într-un singur domeniu, patronul e inflexibil.

Banii. Puțini sau mulți, oricum, numai bani să fie.

De aceea, vânzarea lui Nistor a devenit o simplă chestiune de bani. Nu contează că e vorba despre căpitanul echipei tale, nu contează că Dinamo își pierde orice fărâmă de orgoliu, că beneficiarul va fi George Becali. Nu. Negoiță vinde, iar asta e clar din declarația jucătorului: “Nimeni din club nu a discutat cu mine!”.

Practic, nefăcând nicio contraofertă, Negoiță își împinge jucătorul în brațele lui Becali, unde acesta era oricum ademenit de manevrele Anamariei Prodan, agenta pe care Negoiță inițial o blocase la club.

Acum, mai contează doar cifrele.

Dacă Becali mai pune 250.000 de euro la oferta inițială de 750.000 de euro plus Qaka, Negoiță se suie personal în mașină și-l conduce pe Nistor la baza FCSB din Berceni. Apoi decontează benzina pe compania care deține megalomanicul hotel Rin.

Evident, clubul nu va muri după plecarea lui Nistor, însă acest transfer va fi încă o dovadă că Dinamo a devenit o pepinieră, un fel de Daco-geții în variantă canină.

O pepinieră în care nu doar lipsa de ambiție a lui Negoiță e un handicap. Încet, încet, în club se reinfiltrează Ioan Becali, impresarul condamnat pentru fraudarea lui Dinamo și care deja se întâlnește în secret cu antrenorul Bratu și cu directorul Dănciulescu.

“Și dacă se întorc Becali și Borcea, ce? Mai bine decât Negoiță!”, spun deja mulți fani.

E ca și cum un cetățean și-ar dori ca hoții să-i fure tot ce are, doar să nu-i mai abuzeze nevasta.

Comentarii (77)Adaugă comentariu

duta_dd (1 comentarii)  •  23 august 2018, 16:30

Foarte adevarat si mult prea trist, dar perfect real...

aham (10 comentarii)  •  23 august 2018, 16:37

dinamo n-a fost niciodata un club mare. a fost un club care a reusit sa desfiinteze gheata de aur, n-a avut niciodata performante notabile pe plan extern, are o mana de suporteri adevarati si o traditie a hotiei de tip securist care continua pana astazi. in europa dinamo e sinonim cu rusinea ..intern e sinonim cu hotia.

Vlad (2 comentarii)  •  23 august 2018, 16:38

Ce sa mai spui? E perfect adevarat, dar e trist...

dinamo_fan (41 comentarii)  •  23 august 2018, 16:38

Un jurnalist tot mai mic, mic, mic. Stucan.

Petre (1 comentarii)  •  23 august 2018, 16:39

La fel de evident este și că gesepe e un site de sport din ce în ce mai mic, mic, mic. Mii de mulțumiri "sponsorului" principal de pe Șoseaua de Centură.

Waltorebist (1 comentarii)  •  23 august 2018, 16:45

Nu cred ca Nistor are ce căuta la Steaua, dar m-as bucura sa se facă transferul. Numai sa moara Stiucan de ciudă. De ciudă, ciudă și iar ciudă!

Mihai Moraru (3 comentarii)  •  23 august 2018, 16:48

Ca dinamovist convins, Stucane, nu te am eu la inima, stiu ca esti antidinamovist dar in articolul asta chiar ai pus punctul pe i si ai fost obiectiv. Asta e cruda realitate in care ne traim zilele cu bune si rele la Dinamo (mai mult cu rele in ultima perioada - a se citi deceniu). In plus sunt sigur ca Nistor va pleca de la Dinamo, omul are o familie de intretinut.

adi_stelistul (35 comentarii)  •  23 august 2018, 16:51

Au existat jucatori care au trecut de la o echipa la alta. Damian Militaru a trecut direct de la Dinamo la Steaua, de pilda. Altii, care au jucat la ambele in cariera, sunt de ordinul zecilor. Si nu doar la noi. Parca Messi ramanea toata viata la Barca daca nu gasea acolo conditiile financiare pentru nivelul lui? Fiti serios. Normal ca doar banii conteaza - ei sunt pana la urma unitatea de masura a succesului, oricat de mult ar deranja asta pe moralistii de ocazie. Si nu doar pentru Dinamo conteaza banii, ci pentru toata lumea. Si Becali a spus-o clar - pentru el echipa de fotbal e o afacere. Dupa parerea mea o face mai prost decat ar putea s-o faca dar e pe plus, sa fie sanatos. Nu-i reprosati lui Negoita ceea ce toata lumea face. Daca firma la care lucrezi dumneata incepe sa aiba probleme si in alta parte ai putea primi mai mult ce faci? Ramai la vechiul loc de munca pentru ca sunt prea multe amintirile care te leaga de el? Haida-de! Ronaldo a parasit pe Real pentru un motiv pueril - ca nu i se ofera salariul lui Messi de la Barca. Asta-i viata... A-i reprosa lui Negoita ca gandeste in termeni de bani e ipocrizie. Insa categoric i se pot reprosa altele. Imi amintesc perfect cum a dorit sa ramana singur in club pentru a nu mai fi si altii care sa decida. Desi stia ca nu poate tine singur un club ca Dinamo. Ei bine asta e o alta poveste pentru care toti dinamovistii pot sa-i faca reprosuri. Acesta e motivul pentru care Dinamo a ajuns unde a ajuns nu faptul ca-si vinde capitanul altei echipe, fie ea si rivala istorica. Asta e doar consecinta adevaratului motiv.

edis (3 comentarii)  •  23 august 2018, 16:55

Stucane esti cam rautacios cu Dinamo..acu nu stiu sa fi fcsb ist dar o gresala comiti asociind echipa lui nea jiji cu steau te contrazice legea si verdictele defintive si irevocabile :))

Clejanu gheorghe (1 comentarii)  •  23 august 2018, 16:56

Acesta e adevarul, bravo Costi S.putini au curajul sa scrie asa. te sustin .

Mihai Moraru (3 comentarii)  •  23 august 2018, 17:02

Stucane, nu te am la inima, stiu ca esti antidinamovist convins insa in articolul asta ai perfecta dreptate..trist dar adevarat. Sunt convins ca Nistor va pleca la FCSB. Caini pana la moarte si dincolo de ea!

hmmmm (1 comentarii)  •  23 august 2018, 17:05

Domnule Stiucan, imi pare rau dar cam confundati lucrurile. In aceste zile sunt, chiar si acum 15-20 de ani, se transfera jucatori de la Barca la Real, in caz ca nu ati observat. Normal ca sunt si orgolii, dar nu prea mai tin pe stomacul gol. Si un fotbalist joaca la nivel inalt cativa ani, in care trebuie sa castige suficient ca sa-si asigure exitenta in caz ca nu reuseste sa faca ceva dupa - cam putine locuri, chiar adunate, de antrenori comentatori sau ce ar mai putea ei sa faca. Si ca sa fim cinstiti, daca vi se ofera un loc de munca cu salariul dublu, ce ati face? Va inteleg opinia revoltata de dinamovist convins (desi pana acum nu as fi zis, dar reactia exagerata din acest articol cam asta spune), dar hai sa fim mai realisti putin!

Marc (1 comentarii)  •  23 august 2018, 17:06

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sasa (7 comentarii)  •  23 august 2018, 17:10

Singura incertitudine o reprezinta calificarea FCSB-ului in grupele EL. Daca FCSB nu se va califica dupa dubla cu Rapid Viena, Nistor va fi vandut la alta echipa.

Adrian (1 comentarii)  •  23 august 2018, 17:11

Din păcate Negoiță nici nu e interesat să plece de la Dinamo. Poate găseam pe altcineva, dar omul face profit aici, nu o să plece. Este probabil una dintre puținele lui afaceri din care scoate bani. Până nu retrogradează echipa, ori nu se întâmplă ceva grav, Negoiță nu o să plece de la Dinamo.

tarus (2 comentarii)  •  23 august 2018, 17:14

Toata isteria asta cu dinamo 'umilita' de fcsb este aproape exclusiv o inventie de presa. Ati creat un curent de opinie ca si cum Dinamo ar fi vandut echipe intregi la fcsb si in timp minciuna asta a inceput sa fie perceputa ca adevar. Daca Becali grohaie in fiecare zi ca vrea un jucator de la Dinamo nu inseamna ca il si ia. Din cate imi amintesc, Dinamo a vandut un singur jucator la FCSB in era Negoita, acela fiind Gnohere. Plus Marica si Tamas care s-au dus la FCSB desi au fost doriti mai mult sau mai putin si de Dinamo. In plus, Dinamo bate fcsb pe unde o prinde de vreo 5 ani. Fac pariu pe orice ca Nistor nu ajunge la fcsb, tu chiar nu ai pic de responsabilitate cand spui ca ajunge sigur acolo? Asa ati spus si de Costache, Nemec, Penedo si inca vreo 10 alti jucatori. Culmea e ca articolul in esenta e corect, dar bazat pe o ipoteza falsa.

Emilian (8 comentarii)  •  23 august 2018, 17:17

Fondul articolului e bun, Dinamo e un club tot mai mic, insa detaliile lasa de dorit. Articolul e intesat de sabloane si etichetari simpliste ("jaful lui Ianul", "Sifonara banilor de catre Borcea", "Borcea la butoane"). Badea si Borcea nu au castigat bani la Dinamo, ci au bagat bani in club. Negoita nu a bagat nimic: a cumparat niste actiuni (platite cu chiu cu vai dupa 3 ani), a vandut ce se putea vinde ca sa plateasca din datorii, a facut miscarea smechera (si se pare ilegala) de curatare de datorii a clubului prin insolventa, si asteapta un moment favorabil sa vand clubul care se autofinanteaza in momentul de fata.

Robert (1 comentarii)  •  23 august 2018, 17:33

Ești un ziarist mic , aproape inexistent , care îmi fura plăcerea de a citi un ziar online . Sunt stelist , prea puțin ma interesează cum Negoita conduce acel club . Poate numai are resurse financiare și de aceea la prima strigare vinde tot , pana la urma ii tine in prima liga , căci de dispărut echipe din prima liga din cauze financiare tot au fost ( Craiova , Rapid , Petrolul , Timișoara , Fc Argeș etc) Așa ca tu acest ziarist mic , inexistent , înainte de a scrie acest articol ar trebui sa te pui un pic in pielea acelui investitor și sa îți risti banii agonisiți . Ascunde-te după birou și mai ieși la pensie !

Adrian1 (3 comentarii)  •  23 august 2018, 17:36

Stucane, te faci de ras amestecand adevaruri evidente cu rautati absolut gratuite. Cu ce este megalomanic hotelul Rin, de pilda? E o investitie care inteleg ca produce bani pe piata libera, ce treaba are hotelul cu problemele grave, reale de la Dinamo? Asta nu mai e jurnalism, e invectiva la adresa unui om strain de fotbal dar care totusi a impiedicat Dinamo sa insoteasca Rapidul in excursia prin liga a patra...

Milici (1 comentarii)  •  23 august 2018, 17:38

E o afacere subtilă marca JJ , după vreo lună oierul îl face varză pe Nistor şi-l dă înapoi moca , conform teknicii Golofca ca să nu amintesc atâtea cazuri asemănătoare !

Poison (1 comentarii)  •  23 august 2018, 17:43

Perfect adevarat! Asta e situatia, acestea sunt vremurile. Nu scrie nicăieri că Dinamo trebuie să se bată la titlu sau să nu retrogradeze (e posibil să vedem și asta peste câțiva ani). Cred că tot fotbalul românesc este din ce în ce mai mic. FC FCSB, echipa fanion a Ligii 1, nu are nici ea mari performante - anul trecut a beneficiat de cea mai ușoară grupă de EL din istorie și chiar și de acolo s.a calificat de pe locul 2- în urmă cu 2 ani au terminat ultimii în grupa de EL, iar acum 3 ani nici nu au fost în grupe. Să nu mai vb de problemele lor legale.. Nici atmosfera din Liga 1 nu mai e ca în trecut (asistență redusă, galerii formate din 200 de insi). Fotbalul românesc e mic! Urmează foarte mic.

Gaby (1 comentarii)  •  23 august 2018, 17:44

Doamne, cat de nenorocit poate sa fie Negoita asta. La clubul asta, totata lumea fura. E fff trist...

Demolarii (8 comentarii)  •  23 august 2018, 17:46

Corect. Dar tot fotbalul romanesc e un sistem pentru oportuniștii de partid. Uitati-va și la alte sporturi. La fel, doar că nu au imagine. Au sau au avut imagine fotbalul, handbalul, unii boxerii, atletismul sau gimnastica....in rest s-au făcut ce și-a dorit , în special pe bani publici....elocventa e situația de la Timișoara, unde primarul a dat un ordin , 4 echipe au trăit o iluzie , și fostul secretar general al Primăriei Timișoara plătește ...iar la Dinamo e clar că peste patron se baga impresari....fapt vizibil la transferuri de genul : Nedelcearu, Nistor la CFR, etc.....

Tavi (1 comentarii)  •  23 august 2018, 17:47

În legătură cu afirmația ”pe atunci, Dinamo avea orgoliu, jucătorii erau mândri că joacă pentru clubul din Ștefan cel Mare chiar și în perioadele grele, fără mari performanțe, în care Steaua câștiga Cupa Campionilor și juca frecvent sferturi europene.” Pentru corectitudine: în anul 1986 Steaua câștigă CCE( Liga Campionilor de astăzi) , în 1988 joacă semifinală de CCE cu Benfica Lisabona, iar în 1989 dispută finală de CCE cu AC Milan. De ce vorbim doar de sferturi ? Este adevărat că Steaua a disputat sferturi de Cupa Cupelor fiind eliminată după aceleași rezultate ( 0-0 deplasare, 1-1 acasă) în anul 1972 ( Bayern Munchen) și 1993 ( Royal Antwerp), dar aceste rezultate erau mai curând excepții ; era să uit, în 2006 semifinală în Cupa UEFA. Despre optimi numai scriu.

redbuldog (1 comentarii)  •  23 august 2018, 17:48

Bravo Costine,adevarat graiesti..mai ,,scuipa-i” asa gazetareste pe acesti interlopi care distrug sistematic fotbalul romanesc...!Oricum tevatura asta cu Nistor,pare doar o abureala ca sa ne faca sa mai uitam de plecarea lui May,adevarati fani care iubesc neconditionat echipa oricum nu-l au la inima pe pseudo-patronul rinist,care se dovedeste pe zi ce trece,doar un continuator al celor care au fraudat din temeli acest brand...

Toader (14 comentarii)  •  23 august 2018, 17:56

Tot ceea ce-i legat de vremurile de dinainte de 1990 trebuie desființat. Dacă-i vorba de fotbal Dinamo este ultima echipă ce-ar mai putea avea legături cu trecutul. Steaua și U Craiova, două din cele trei mari, au fost deja aranjate.

custov (10 comentarii)  •  23 august 2018, 18:03

adevarat ce spuneti,titlul insa e gresit ,el trebuia sa fie ; Un club tot mai mic, mic, mic. Dinamo,CU UN ASA ZIS PATRON MAI MIC DE UN MILION DE ORI DECAT ISTORIA SI SUPORTERII ACESTUI CLUB MARE . O caricatura de manajera ,un speculant NEDEMN pentru a avea in proprietate asa club .el e mic la inaltime ,la minte si sarac si cu duhu si cu banii .Ce patron sanatos la cap ar raspunde la telefon lui jiji 2 clase????????????????

custov (10 comentarii)  •  23 august 2018, 18:06

aham,CATI ANI AI??????????????

custov (10 comentarii)  •  23 august 2018, 18:09

ROBERT ,somn usor ,suna-l pe mmi el aduna vesyele pentru a le preda ,tu ai fost unul dintre cei care ti-ai facut selfie ,frumos imbracat in ALB ROSU !!!!!!!!!

gicab (1 comentarii)  •  23 august 2018, 18:11

Doar câteva rânduri am reușit sa citesc ... Dinamo juca semifinala CCE cu doi ani înainte ca Steaua sa câștige CCE... curios e ca “in acea perioada Dinamo nu avea performante”... dar “primăvara europeană” de anul asta din Februarie e mai importantă...

raikkonen79 (1 comentarii)  •  23 august 2018, 18:18

#tarus Daca nu ma insel, e cam 6-4 in favoarea fcsb-ului la victorii in ultimii 5 ani.

sms (1 comentarii)  •  23 august 2018, 18:18

Un jurnalist tot mai mic, mic, mic. Stucan. Si mai mic si mai mic, din ce in ce mai mic.

Manole (1 comentarii)  •  23 august 2018, 18:18

Cu toate ca nu te simpatizez domnule Stucan, ca si jurnalist sportiv, evident, nu pot sa nu fiu de acord aproape in totalitate cu afirmatia dvs. Nu am inteles de ce se discuta acum despre Dinamo la modul comparativ cu situatia lor de acum 30 de ani. In primul rand nu are logica, pentru ca erau alte vremuri, alte sisteme, cand practic si teoretic era imposibil sa conduci economic. Pana la urma, dinamo nu a fost niciodata o mare echipa, la nivel de performante pe plan european au fost/sunt/vor fii aprope de 0. Istoria se poate pierde intr-o clipita prin sentinte judecatoresti. :)

custov (10 comentarii)  •  23 august 2018, 18:21

Adrian ,Din pacate cred ca ceea ce spui e adevarul ,ne-g-*** e PERVERS ,si nu iubeste DINAMO !!!!!!

Ionutz2088 (1 comentarii)  •  23 august 2018, 18:24

Sunt Caine ma dar are dreptate "pustiul" asta ne duce in Liga 2 Fara remorse

Urod (39 comentarii)  •  23 august 2018, 18:28

Absolut corect... Daca la inceput, masurile luate de Negoita au fost corecte, urmarea este dezastruoasa... Sa vinzi pe cinci sute de mii pe Mahlangu, indiferent in ce perioada era, trebuie sa fii prost... Treaba devine din ce in ce mai groasă pt Dinamo si am impresia ca si vanzarea clubului, este doar o făcătură... Sunt alte interese si nu stiu cum poate Dinamo sa scape din aceasta situație... Atat timp cât se produc bani, fie si numai o suta de mii de euro(să zicem) Negoiță nu-l va vinde... Asta-i parerea mea si timpul va dovedi ca așa este... E clar ca dupa atâta timp, nu mai pot fi dubii...

custov (10 comentarii)  •  23 august 2018, 18:30

raikkonen79,trezeste-te si preda vesta ,6-4 are cu ASTRA

Bradut (5 comentarii)  •  23 august 2018, 18:42

Stucan: cand mai vorbesti/scrii despre hoti sau tepari, am rugamintea sa arati eleganta si sa te uiti si la indivizi de langa tine. Foarte aproape de tine. Negandit de aproape. Deabia DUPA aceea sa ai tupeul ordinar si sa ii faci pe altii hoti si tepari.

Andrei (23 comentarii)  •  23 august 2018, 18:51

Stucan, acelasi cancanist obosit, cu articole "incendiare" bune de pus alaturi de postarile "savuroase" ale lui MM pe facebook.

VLAD (13 comentarii)  •  23 august 2018, 18:54

Devii un ziarist suspect de bun. Vei fi dat afara de Ioanitoia si Buzarin, cei care au creat ziarul de sport cu poze, nu cu articole. Desi nu sunt un fan al tau, a fost o placere sa citesc acest articol. FELICITARI!

Kendo (7 comentarii)  •  23 august 2018, 18:55

@Tarus - cred ca asa ai vrea tu, s-o bata Dinamo pe Steaua/FCSB pe unde apuca de CINCI ani incoace... :))) In 2013-2015 Dinamo a batut Steaua o singura data in 9 meciuri. Dupa aia, pana azi, scorul cred ca e 4-2 la victorii pentru Dinamo si restul egaluri. Mamaaa, ce dominare categorica! :)))

custov (10 comentarii)  •  23 august 2018, 19:04

Kendo,PREDA VESTA !!!!!!!!!!!!!!!

Toader (14 comentarii)  •  23 august 2018, 19:07

Mulți dintre noi bănuiam că aducerea antrenorului străin la națională, plan cam nereușit, vezi rezultate, a fost pentru a deschide ușa „naturalizărilor”. Uite că Bizonul se va face Zimbru. Hai echipa „reprezentativă” a României!

vasi (3 comentarii)  •  23 august 2018, 19:09

Eu am citit, tot pe gsp, acum nu stiu cat timp,un interviu, in care Nistor spunea ca nu tradeaza, eu inca mai sper ca Nistor nu e un tradator.

spinoza (8 comentarii)  •  23 august 2018, 19:12

Si daca pleaca, ce? In viata faci alegeri si cu mintea, nu numai cu inima...

Preotu Alexandru (1 comentarii)  •  23 august 2018, 19:33

Dupa focul lansat de finantatorul de facto al celor de la FCSB, lucrurile au capatat o umare oarecum fireasca. Dinamo a respins toate ofertele cu iz de Pipera, iar site-urile, publicatiile, pe hartie sau on-line, au incetat sa mai acorde sibiectului vreo atentie. Mai mult, majoritatea, au titrat la unison- “ finalul telenovelei nistor la fcsb”. Chiar si domnul din pipera a spus destul de clar: “ asta e, daca nu vor sa-l dea, nu vor si gata.” Numai gsp se incapataneaza sa faca din acest subiect un subiect de presa. Si intrebarea este cu ce scop. Sa nu se linisteasca lucrurile la dinamo? Sa alimentam o frustrare a jucatorului, poate, poate, forteaza acesta mana clubului si se face transferul? Gratis sau contra cost domnule “ ziarist” ??? A naibii demagogie.... pardon deontologie. Intr-adevar domnule Stiucan, un ziarsit din ce in ce mai mic! Pacat

Bomb (1 comentarii)  •  23 august 2018, 19:45

Este gresita comparatia cu Dinu si altii. Alte vremuri alti oameni. Nu putea oferii mai mult nici militia nici armata si asta a facut ca multi jucatori exponentiali sa nu schimbe taberele. Castigurile erau asemanatoare si cand partea financiara este confortabila atunci poti avea principii gen: ,,asta este singura echipa la care joc, de mic mi-am dorit, sufletul meu este aici, etc.... Acum in toata lumea civilizata o echipa care se vrea a fi importanta are nevoie de bani. Doar cu pasiunea nu reusesti.

Florins (1 comentarii)  •  23 august 2018, 19:46

Cu mintea tot mai mica, mica, mica dar cu limba tot mai lunga, lunga, lunga pentru a-l linge in fund ( nu doar tu, ci tot ziarul) si-n alte parti pe oierul Becali, mestere Stiucan te rotesti ca un titirez cu peste 360 grade fara folos si arunci cu noroi jignind un club de traditie! La insusiri n-ai trecut: corect, cinstit dar ai mentionat 'talentat'; si Hitler avea talent!

sundance kid (20 comentarii)  •  23 august 2018, 19:48

@ ady stelistul. Citez " Normal ca doar banii conteaza - ei sunt pana la urma unitatea de masura a succesului,...." Gresit . Banii sunt unitatea de masura a Capitalismului de succes .

ticbis (20 comentarii)  •  23 august 2018, 19:57

In ideea ansamblului lui, articolul este cat se poate de corect, iar aspectele punctate absolut pertinente si la obiect. N-as fi crezut vreodata c-ar fi posibil, insa acum n-am nicio rezerva sa-l felicit pe dl Stucan; analiza expusa aici este remarcabila si obiectiva. Doar cateva remarci personale as adauga: 1. Si inainte de 1989 se transferau jucatori intre Steaua, Dinamo si Rapid; asa-zisul embargou de forta si rivalitate politica intre institutii nu l-a impiedicat pe Bumbescu sa ajunga de la Dinamo la Steaua si sa castige CCE in 1986; nici pe Rica Raducanu sa apere poarta Stelei, nici, ceva mai tarziu, pe Danciulescu sa inscrie goluri in poarta Stelei din postura de jucator la Dinamo. Au fost ceva frustrari in vremea aia, marturisirile lui Mircea Lucescu fiind edificatoare (citez aproximativ, din memorie): "Imi doream sa joc la Steaua, simteam ca acolo pot face performanta, insa nu m-au acceptat. Asa incat m-am razbunat pe ei ori de cate ori am avut ocazia, fie ca jucator, fie ca antrenor, la Dinamo, Corvinul, Rapid sau la echipa nationala. Eu eram cu sufletul la Rapid, cu gandul la Steaua si cu datoria la Dinamo". 2. Din pacate, in Romania nu s-au schimbat prea multe in bine, in niciun caz la nivel de conceptii si de perceptii libere de constrangeri sentimentale. Pentru pretul corect, orice fotbalist e de vanzare; asa suna regulile fotbalului profesionist in lumea capitalista civilizata. Nu vad ce ne impiedica pe noi romanii sa acceptam acest adevar. Aia cu "ai tradat clubul pentru dusmani dupa ce ai pupat steagul nostru" are aceeasi conotatie imbecila ca si sloganul "noi nu ne vindem tara"! Cine nu intelege ca acum totul e de vanzare, inclusiv tara... Nu-mi place nici mie, dar asta e realitatea! 3. In ceea ce-l priveste pe Nistor, ca sa revenim la subiectul articolului, parerea mea e ca n-are loc la Steaua. Sa dai 750 k euro plus Qaka pe Nistor, e peste puterea mea de pricepere in materie de fotbal. Sunt bani aruncati pe fereastra! La Steaua (FCSB) are balta peste, n-ar fi o problema banii, dar mi se pare cam prea de tot: sa dai un jucator de 23 de ani titular in nationala Albaniei pe unul de 30 de ani ce nu prinde nici macar ca rezerva lotul national extins al Romaniei, plus 750 de mii de euro, in conditiile in care Albania ne-a batut clar in ultimii ani peste tot pe unde ne-a prins, e cel putin un nonsens. As intelege mutarea asta doar prin prisma unei strategii de slabire a lotului rivalei traditionale Dinamo, altfel nu!

Comentează