Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Picnic drăcesc cu huligani și robocopi

Aparent, derbyul Steaua - Rapid din Liga 4 a doborât un record de asistență în fotbalul românesc în acest sezon. Ura a rămas aceeași

Permalink to Picnic drăcesc cu huligani și robocopi
duminică, 15 aprilie 2018, 1:16

Cu trei ore înainte de derbyul CSA Steaua – Rapid, Național Arena aștepta pustie o seară cum n-a mai fost vreodată în Liga 4.

Proaspăt debarcați din autocare, stewarzii aduși din zonele limitrofe erau aliniați aproape militărește pe platoul din fața sectorului E. Cu veste fosforescente, bărbații și femeile angajate pentru o seară să asigure ordinea pe stadion ascultau distrați instrucțiunile superiorilor îmbrăcați în civil.

Unul dintre șefi, iritat de telefonul care filma momentul, s-a rățoit la reporteri: “Alo, alo, de ce filmezi, bă?”.

La nici 20 de metri distanță, prin gardul verde care ține loc de intrare în sediul FRF, se zăreau crâmpeie dintr-o vestă fosforescentă. Unul dintre stewarzi urina în curtea federației, lângă placa dezvelită de Mircea Sandu la inagurarea Casei Fotbalului. Ieșit ca un uragan, paznicul federației a trebuit să aștepte. Omul avea vezica plină.

 

Certat de paznic, stewardul – un bărbat muncit, trecut de 50 de ani – a ieșit zâmbind în fața camerei. “Dacă mă trecea…”

Apoi, s-a furișat spre platoul unde colegii lui așteptau intrarea pe arenă.

Lângă ei, jandarmii din trupele speciale își scoteau echipamentul din saci negri. Câte doi, își legau curelușele de la apărătorile de brațe. În fața sectorului C unde erau așteptați fanii Stelei din Peluza Sud, un jandarm plinuț verifica în telefon dacă cagula îi e așezată cum trebuie pe cap.

  • Reporter: Ce se anunță? Ceva incidente?
  • Jandarm: Nimic. Liniște.

Același dialog s-a repetat 10 minute mai târziu în fața sectorului H. O stare de relaxare, de îmbătare cu soarele cald al sâmbetei de aprilie, îi învăluia pe bărbații scunzi sau mai înalți, acoperiți cu platoșe și scuturi.

Liniștea din arenă dădea senzația iminenței unui picnic cu robocopi.

Un aer de vacanță plutea peste cartier, dar dinspre oraș se auzeau frânturi de cântece și bătăi de tobe.

Cu două ore înainte de meci, pe poarta dinspre bulevardul Basarabiei, reporterii au filmat intrarea primilor fani din Peluza Sud. Îmbrăcați în negru, tăcuți, suporterii au mers direct la o mașină cu numere din Nordul țării, păzită de jandarmi, și și-au luat bannerele.

Ei au intrat primii în stadion. Brusc, liniștea tribunelor a fost spartă de un vuiet. “Cine ține cu Steaua vă f*** familia!”.

În sectorul opus, începuseră să intre fanii Rapidului. Mult mai vocali și mai numeroși, își anunțaseră intențiile încă de la poarta dinspre Electroaparataj: “Cine ține cu Steaua le f**** familia!”.

Picnicul se terminase.

Ingredientele pentru o noapte de pomină fuseseră lăsate la macerat și acum erau aruncate pe flacără.

Ce a ieșit e rezultatul direct al relaxării și al urii.

Prima dată a curs sânge chiar înainte de meci, când un fan – aparent rapidist – a fost lovit pe gazon unde intrase nestingherit și apoi scos pe brațe de cinci stewarzi. Avea buzele zdrobite. În primul rând al sectorului 144, câțiva copii priveau uimiți scena.

Într-o ploaie de petarde, linia frontului s-a tras haotic la tribuna a doua, unde s-au așezat amestecați rapidiști și steliști. Mulți aveau biletele cumpărate de pe net și au nimerit din neștiință în sectoarele apropiate de galeria echipei rivale.

Alții știau perfect ce au de făcut. Un grup de rapidiști a scos un banner: “FCSB e Steaua”. Furia în Peluza Sud s-a transformat în acțiune, dar responsabilitatea anihilării mesajului ironic le-a revenit steliștilor din zona de conflict.

Așa a început prima goană prin tribuna a doua în care un grup de fani steliști și-a croit drum cu pumnii până în colțul de lângă peluza rapidistă. Evident, au urmat riposta – sub privirile neputincioase ale stewarzilor – și prima intrare în arenă a robocopilor.

Efectul? Zeci de scaune de la tribuna a doua au fost părăsite de oameni pașnici, veniți să vadă un meci relaxant de Liga 4.

Zece minute mai târziu, jandarmii s-au retras discret, în timp ce pe gazon jucătorii celor două echipe căutau prudenți o cale spre poartă.

La scurt timp, amestecul de relaxare și ură s-a inflamat din nou, scânteia fiind golul de 1-0 marcat de Niculae. Bucuria rapidiștilor s-a transformat în ironie lipsită de eleganță, frustrarea steliștilor a devenit rapid furie oarbă.

Pumnii s-au pus din nou în mișcare, peluzele au început iarăși să-și scuipe nestingherite oameni pentru a alimenta zona de conflict de la tribuna a doua, în timp ce jandarmii s-au întors cu buteliile lor de anestezic înțepător.

O pânză invizibilă de gaz s-a întins peste Național Arena.

Sub ea, tensiunea a rămas captivă. Alte sute de locuri de la tribuna a doua s-au golit definitiv.

Între peluze continuau să se schimbe înjurături soioase și bannere tăioase, unele cu conținut xenofob.

Chiar înainte de pauză, Predescu a ales să șicaneze fanii Rapidului după transfomarea penaltyului. Stelistul avea deja un cartonaș galben, dar Marcel Bârsan a considerat că e mai bine să-l lase în teren, deși regulamentul spune altceva.

La pauză a fost 1-1, dar repriza a doua urma să devină un calvar pentru CSA Steaua.

Mai experimentați, jucătorii Academiei au marcat de două ori. După golul lui Burlacu, un fan rapidist cu ochelari de soare a intrat din nou pe gazon, ajungând sfidător până în fața Peluzei Sud. Până acolo, niciun stewart nu l-a întrebat de sănătate.

Ultrașii steliști au sărit și ei în teren, fără nicio greutate.

Oamenii cu platoșe au intrat din nou în acțiune.

Enervați probabil de faptul că picnicul s-a transformat în haos, responsabilii cu buteliile de gaz au apăsat cu năduf pe trăgaci. Înspre ei, drept ripostă, s-a abătut o ploaie de scaune de plastic rupte.

În mijlocul Peluzei Sud, o fată dezorientată de jetul înțepător primit chiar în față s-a clătinat vizibil. Doi băieți în negru s-au repezit să o sprijine. În jurul celor trei, scuturile și bastoane secerau spinări, făcând loc gazului să se așeze pe scaunele goale.

Dincolo, peluza vișinie jubila. “1,2,3, ne-am p**** pe ei!”.

Ca într-un film, crainicul arenei a anunțat asistența. 26.000 și ceva. “Vă mulțumim tuturor pentru prezență”.

Peste câteva minute, vocea s-a auzit din nou. Rectifica datele. Au fost 36.000 și ceva de oameni. “Vă mulțumim tuturor pentru doborârea acestui record”.

În stadion, mii de locuri erau părăsite demult.

Copii cu gâturile iritate de gaz le cereau taților să plece acasă.

Când Bârsan a fluierat, lumea în tribune era deja sătulă de fotbal și de gaze lacrimogene. Mai puțin fanii Rapidului care și-au primit favoriții în mijlocul lor prin spărturile din panourile de reclame.

În fața lor, portarul Ștefan Ciuculescu călca ostentativ în picioare un steag cu numele Stelei. Nervos, Constantin Schumacher l-a oprit și l-a trimis spre galerie. Dincoace, în Peluza Sud, ura n-a mai avut energie să răspundă. Fanii steliști le strângeau mâinile copiilor din echipă.

Un sfert de oră mai târziu, nocturna a început să se stingă.

Ultimii rapidiști și steliști au părăsit arena, lăsând în urma lor scaune rupte, zeci de kilograme de hârtii împrăștiate printre rânduri, sute de urme de explozii, steaguri și fulare arse, salivă și sânge.

Aparent, derbyul Steaua – Rapid din Liga 4 a doborât un record de asistență în fotbalul românesc în acest sezon.

Ura a rămas aceeași.

PS – Uitați-vă acum cu atenție la fotografia care deschide aceste text. Priviți cum – undeva în stânga pozei – un cuplu în vârstă își părăsește scaunele, panicat de incidentele produse de tinerii cu cagule.

Comentarii (69)Adaugă comentariu

pigforever (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:28

ha ha ha Foarte interesant. Nici nu am citit. Stie toata lumea ce-ti poate tartacuta. Astept parerea pe surse demne de incredere a fratelui Traian DECEBAL MIRCEA STEFAN MIHAI RADULESCU

pigforever (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:35

ha ha ha Nici nu am citit. Oricum nu merita efortul. Astept cu nerabdare parereabunului tau prieten, jurnalistul emerit, eruditul cu surse demne de incredere : Traian, Decebal, Mihai, Stefan, Vlad, Mircea RADULESCU :))

Dan (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:36

Da Costine. Dar viitorul este ala unde Zlatinski-i da un tricou pustoaicei aleia. Ce bucurie are pe fata! O vezi? Cam acolo o sa fim peste vreo 10-15 ani. Toti. Sper.

dinamo_fan (41 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:38

Nu inteleg cum un jurnalist in anul de gratie 2018 poate sa reproduca chiar si autocenzurat injuraturile de pe stadioanele de fotbal. Pentru cine reproduci domnule aceste injurii ? pentru femeile si copiii care nu le-au auzit la stadion sau la TV ? Nesimtitule !

luis (5 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:41

Prin urmare, rezulta cu claritate ca Steaua a blatuit meciul cu CSU Craiova, de saptamana trecuta.

Dragos (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:42

Esti talentat. Am fost la meci si intr adevar asa au stat lucrurile dar numai ca tu le prezinti intr un mod literar.

custov (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:49

Nu i-am inteles pe suporteri, am inteles ca suporterii Stelei s-au dus peste cei ai lui FCSB apoi suporterii nostri au crezut ca vin peste ei si au intervenit, nu trebuia sa se intample ,ce zice acum imparatu luminii ocrotitorul lor,a ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei Grigore (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:51

Vad ca nimeni nu relatează exact cum s au întâmplat aseară evenimentele. Eram la tribuna 2 exact pe linia de centrul unde era bannerul afișat de un nene venit cu copiii la stadion, banner care scria UEFA THIS IS STEAUA BUCHAREST. De aici a început totul. Niște rapidisti ultrasi au venit și au rupt bannerul de unde era afișat, scuipând înspre peluza stelista (greu sa ajungi de la tribuna la peluza cu un scuipat)și scuipând stewarzii și făcând tot felul de semne prin care chemau ultrasii stelisti la bătaie. Era evident ca răspunsul va veni. Treaba cu bannerul FCSB=STEAUA s a întâmplat din câte am văzut mai târziu. Ce a urmat a fost un haos în zona în care erau și copii și femei dar și oameni în vârstă. Intervenția jandarmilor deși în forță a fost târzie. Ce putea sa fie un meci ca o sărbătoare s a dovedit a fi un circ prost organizat de la modest în jos. Bine ca nu s a doborât recordul celor de la Rangers ca atunci chiar eram de tot *******.

Radu (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:57

Nu-i asa ca in fata vizigotilor de la SUD, a "cetatenilor" din galeria Rapidului, Gh. Becali si "gigistii, fecsbistii"...etc, etc par mult mult umani si civilizati?? Fii sincer d-le Stiucan si ne spune daca iti doresti ca astfel de manifestari sa le avem meci de meci in Liga I peste cativa ani? Candva il considerai unicul vinovat pe Becali de ce se intampla pe Ghencea cand era in mare voga scandalul acestuia cu Sudul. Aici se ajunge cand aveti puterea de aforma opinii si unii ca dumneavoastra se folosesc de ea pt a plati polite la nivel personal. Chiar astept un raspuns. Multumesc.

Cosu (15 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:00

De ce nu exista nici un fel de imagine cu banerul acela ? Just asking......

the (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:03

Gazul ilariant....singura solutie la asemenea meciuri....toata lumea fericita PS pt cine nu stie ..Gazul ilariant....un gaz care iti da o stare de fericire

Dadi (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:07

Cuplul matur e sa nu, dar cagule-s doar in capul tau bre! Altfel, sirop la greu, proxim revistei Femeia, in zile bune.

itu52 (17 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:13

Bag samă a fost ca la revoluție, diversiunea de la mijloc a declanșat dezmățul general. Probabil ”biletașii” de pe net, terminaseră antrenamentul cu o oră înainte, au trecut pe la o bere, apoi au făcut strategia la fața locului. Numai așa se explică propaganda făcută acestui mare eveniment. Pentru credibilitate, nu se exclude participarea naivă a câtorva sute de tâmpiți, că fiecare generație are uscătura ei. ”Oamenii de bine” s-au întrecut în organizare, desfășurare și mai ales în fixarea cunoștințelor. După care așteaptă cuminți bucățica de zahăr ce li se cuvine. De mâine, pe bilețel avem altă făcătură ”finalele de la FRF”. Ce mai, agendă bogată pe capul Media, ăștia nu intră în vacanță veci, sărbătoresc prin muncă! De ce le place politica și sportul, e simplu, aici sunt pătimașii, aici înscenările sunt usor de fabricat. Nu o să-i găsești la lopată sau căutând soluții pentru Ipoteza Riemann.

17 Nentori Tirana (53 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:13

Oare cum s-au umflat vitaminele in trupul si sufletul celor doua mii de *** atunci cind Fanfara Puterii a cintat si a defilat pentru ei ? Normal ca au sarit sa-i bata pe cei care nu sint de aceeasi opinie cu ei. Noi nu intelegem pornirile lor primitiv staliniste dar cei de la CSA s-au crezut eroi. Noroc sa sint mamaligi, caci in tarile prietene ar fi izbucnit un razboi civil. Oare de ce ce trebuie sa ne intoarcem in 1947 primitivismul anilor care au urmat ? Ce progres asteptati ?

Sorin Chiuzan (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:19

Ironii fine! Din păcate.,gradul de intelect al multora dintre cei care au sărit garduri aseară, nu le permite sa înțeleagă contextul acestora.

Belphegor (5 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:27

Bravo Dle. Știucan , un articol scris fără menajamente , din lumea REALĂ pentru oameni REALI. Cei lalți se pot duce să se uite la desene animate. Fotbalul naște patos , adrenalină , sentimente , patimi... pentru cei ce nu înțeleg asta îi invit la o Duminică (sau Sîmbătă) la teatru , în parc , la Grădina Botanică... nimic rău în asta. Fotbalul este pentru PUBLICUL DE FOTBAL , cine nu înțelege asta se poate duce la un meci de Tenis sau Golf sau Șah... iarăși nici o problemă. NU sunt de acord cu violența fizică , dar asta se mai întîmplă și pe la case mai mari , INCLUSIV ipocriții și nesimțiții din occident care își spun civilizați și care încearcă să ne dea lecții de comportament. dacă organizarea era mai bună și la Tribuna 2 între steliști și rapidiști se crea un cordon de jandarmi DE LA ÎNCEPUT și la marginea peluzelor stewarzii (sau jandarmii) ar fi fost mai vigilenți , NU se ajungea la așa ceva. Altfrl , steliștii și rapidiștii NU au fost amestecați , pentru că NIMENI nu și-a respectat locul de pe bilet și fanii rapidiști de la Tribuna 2 au stat spre peluza rapidistă , iar cei steliști spre peluza stelistă. trebuiau doar niște cordoane mai grose formate din jandarmi și oameni de oedine pentru a nu se putea duce oricine CÎND și UNDE voia. Altfel... BRAVO RAPID , BRAVO STEAUA , felicitări ADEVĂRAȚILOR FANI care au venit la meci și au dat o palmă Ligii I clonisto-sătească. Recordul în fotbalul Românesc din acest an... din această EDIȚIE a orcărei ligi , a fost stabilit la acest mare și plin de tradiție și istorie derby dintre Steaua și Rapid... PESTE 36.000 de oameni. Și stați să vedeți ce va fi la meciul DECISIV din PlayOff dintre aceste două mari nume ale fotbalului românesc. VREM ÎNAPOI în Liga I Rapidul , Steaua , Petrolul , U Cluj , UTA , adevărata Craiova și adevărata PoliTimișoara. restul este can-can și multe frustrări , răutăși , vorbe goale și aberații ale fanilor becaliști. Dar ei NU CONTEAZĂ.

costy (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:27

Nu am ce sa comentez organizare proasta ! Niste idioti care nu vin pt meci ci pt bataie ! Jandarmi sau mascati putini care au dat cugaze la intamplare ! Daca sarea peluza rapidista peste huligani stelisti ce iesea !

Stefan (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:33

Asa e Stucane, trebuia sanctionat Predescu, dar ce parere ai de panco italiano(nu stiu de unde si pana unde, el fiind un moldovean alcoolic)? Betivanul, de la mijlocul terenului, la incalzire, dadea de zor ..... Stelei

corneliu (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:45

Când joacă fcsb cu dinamo se întâmplă același lucru. Locuiesc lîngă Arena Națională și strigăturile mărșăluiesc pe stradă spre stadion. Nu e nicio diferență.

Catalynn (3 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:51

In concluzie rapidiștii au fost cei care au provocat de absolut fiecare data ... In fine, ca fost ultras ii inteleg, cum ii inteleg si pe ai nostri ca s-au dus peste castraveciori sa ii învețe bunele maniere. Din păcate insa asta a facut victime colaterale iar vina o poarta in principal organizatorii, prea optimiști in ceea ce priveste galeriile. Io unul am tot respectul pt miile de oameni care au venit din Giulești sa isi susțină echipa contribuind din plin la reușita unei seri magice pt fotbal, insa sunt suficienți cativa prostalai sa strice totul! Spiritele erau încinse la maxim, cea mai mica scânteie putea declanșa măcelul, stewarzii si jandarmii trebuiau sa fie vigilenți inca de la inceput descurajand din fașă cea mai mica încercare de provocare ....

vasile (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:53

Nu inteleg e vreau sa arate *** ? Vor sa arate privitorilor ca ei stiu sa injure, sa bata, sa faca grozavii de aiurea... pentru ce fac aceste ***, atatea rautati vulgare si otravitoare ? Se prea poate fiindca stiu ca sunt filamati, telivizati si devin personaje negative despre care presa va scrie multi ani de azi incolo...mizerii...!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Noua Caprita rosie (3 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:56

@ Dadi - mai uita-te o data, sunt 2 cu cagule si unul are tricou negru pe care scrie sud (a vrut sa scrie *** dar a gesit, e de asteptat cand ai doar 2 clase)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kitesku Tudor (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:58

Articol slabut.

Antimilitieni & securisti (9 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 15:04

,, in mijloculei peluzei sud o fata''...ce cauta intre golanii aia o fata? ,,Efectul? Zeci de scaune de la tribuna a doua au fost părăsite de oameni pașnici, veniți să vadă un meci relaxant de Liga 4.''...daca acest meci relaxant de liga a 4-a se disputa sa cum era si normal, pe un stadion de liga a 4-a acei oameni pasnici nu mai veneau, erau doar cele doua galerii ultrasi extremisti care-si rupeau si spargeau capetele fara atata tam tam...ce vina au stewarzii si jandarmii ca cei 12-13000 de vagabonzi violenti au fost invitati sa ,,bata recorduri''???? Concluzia? Armata romana s-a facut din nou de rusine la fel ca si primaria sectorului 1 respectiv statul roman. O noua pata de rusine pe obrazul nostru ca sa demonstram ce...ca ramura sportiva a armatei a cucerit vre-un razboi? Ca primaria sectorului 1 a reanimat vre-un spirit...care, nu cumva era unul malign? Ca sa demonstram ce, ca televiziunile de casa ale frf au ghicit in zat si vedeau un nou record absolut pentru liga a 4-a ca sa se stie ca ,,doar csa fcs'' si ,,academia'' au intrecut recordul absolut ca numar de spectatori pentru liga a 4a- in lume stabilit de Celtic Glasgow. Cocktailul armatei si a primariei sectorului 1 al capitalei format din amestecul fostei ,,peluze sud'' al clubului Steaua, al gastilor de cartier ex rapidiste conduse de Gheorghe Răducanu, zis Corsinanu', Liviu Ungureanu, zis Bocciu, Eugen Stan, zis Boxeru, Daniel Ungureanu, supranumit Van Damme, Petre Ionescu, zis Petre de la Moară, Valentin Fifială, zis Finuţu, Paul Unoi şi Baltazar Vlad , apv-isti cu familiile adusi cu arcanul de armata RROMana, a facut cum era si de asteptat o reactie ,,adversa'' iar cei implicati s-au facut din nou de rusine in lume in frunte cu televiziunile aservite care au promovat aceasta mizerie.

Silviu (3 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 15:05

De prin anii '80 merg pe stadion pentru dragostea de Steaua . Cum sa imi schimb echipa in 2017 ? CSA sunt niste impiostori !!! FCSB este adevarata Steaua , ca sa il parafrezez pe nea Imi !!!

Dan (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 15:11

E vina lui Gigi Becali si a lui Hagi ..

aham (10 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 15:12

o ruisine ca si meciul dintre clonele astea recente. bine ca promovati si faceti reclama *** de liga 4-a. cei care s-au dus la meciul asta..pai nush la ce se asteptau, la civilizatie? de la toti vandutii?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

a dica (55 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 15:58

Fenomenul asta cu sustinatori ai unor echipe decedate si reinfiintate prin ligile inferioare trebuie studiat serios de sociologi. Este aproape inexplicabil cum unii oameni, majoritatea tineri, care nu prea au vazut la lucru echipele raposate de care vorbeam, se declara sustinatori fanatici si neaga ceea ce exista astazi mai bun in fotbal. Lasati echipele decedate sa se odihneasca in pace si daca iubiti fotbalul veniti si sustineti in mod civilizat echipele care se straduiesc sa va reprezinte cat mai bine comunitatile. Bucurestiul are echipe de top, Craiova, Constanta, Cluj, Timisoara etc. reprezinta ceva in fotbalul national. Lasati liga a 4-a sa se dispute ca si pana acum, n-o transformati in camp de bataie pentru mintile infierbantate ale unor oameni fara capatai ce-si spun suporteri "pana la moarte" ale unor echipe "moarte".

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 16:04

...trebuie pus stop violentei pe stadioane ...jandarmii romani nu s buni de nimik ...nu stiu sa faca fata situatiei ...

ionnis (12 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 16:17

stucane filmezi oamenii cand *** prin boscheti, *** ? :))

elisav (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 16:18

Pentru ca mesajul meu sa fie aprobat spre difuzare trebuie sa nu vorbesc de rau despre cei care s-au batut, injurat atat intre ei cat si cu fortele de ordine...trebuie sa spun ca s-au injurat civilizat, s-au batut spectaculos, iar ranile sunt civilizate...atat rapidistii cat si stelistii fac parte din inalta societate, sunt tulburatori de civilizati si avem multe de invatat de la ei...numai de bine...

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 16:23

Stewardul asta are moaca de betiv ...seamana cu vaalahul ...un roman adevarat...

Aly_dinamo (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 16:29

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

braveheart (3 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 16:50

Ştucan să ne-apuce de cio.can. *** steaua, *** fcsb.

braveheart (3 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 16:54

@a dica: mort esti tu şi neamul tău de l.a.b.a.g.i. *** mielul "echipelor moarte".

Ioan BRÎNCOVEANU (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:01

Un banner cu acel mesaj nu am vazut pe stadion si nici in fotografii uluitoare. Consider: acest individ a vizionat alt meci, are probleme majore cu vederea, ... sau este un neica nimeni.

Costin (9 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:17

Meciul a aparut exact atunci cand trebuia sa vedem ce tip de oameni "educa" societatea romaneasca la scara blocului.

Spion_Kop (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:19

interesant cum un fin observator, C. Știucan afirma cu limba de gigist : Un grup de rapidiști a scos un banner: “FCSB e Steaua”. Practic, C. Ș. stie mai bine :-)).

dinamo_fan (41 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:25

trebuie sa fiti foarte..naivi (ca sa nu zic altcumva) sa credeti ca de la acel banner s-au incins spiritele. aia 20-30 sau cati *** erau..erau chititi de mult sa intre pe teren. si-au pus si schele sa coboare la nivelul terenului. O alta chestie deranjanta este generalizarea absurda pe care o fac foarte multi...cum ca daca au fost 30 de idioti, atunci toti 36000 de oameni de pe stadion sau intregile galerii sunt numai huligani. Din pacare multi dintre cei care comenteaza sau scriu articole nu gandesc mult mai mult decat cei care au facut scandal ieri pe stadion. Solutia e simpla: interzicerea acestor elemente izolate pe stadion. Si folosirea camerelor de luat vederi pentru verificarea ca nu se intorc acolo. Daca ii dai 100 de milioane amenda a 2-a oara cand l-ai prins pe stadion..a 3-a oara sigur nu mai calca. Il bate nevasta-se acasa de ii scoate steaua din cap pentru banii aia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:46

Foarte corect, să ne aducem aminte că gașca lui Mititelu a încercat să își bată joc de meciul cu Suedia. Din câte văd, spre bucuria tuturor, golanii care făceau imposibilă ideea de civilizație pe stadion la marile derbiuri sunt acum unde le este locul - in liga a patra. Ceea ce este foarte corect. Mai bine 100 pe stadion, dar civilizați, decât rebuturile societății care și-au au bătut joc de noi și ne-au răpit bucuria marilor derbiuri ani la rând cu scandările lor de nivel penitenciar. Și cu violențe șamd. Hai "clonele" ! Să rămână ei, originalii, in liga a 4-a, ca de fapt ei sunt de liga ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionut (12 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 18:47

De ce filmezi oamenii prin boscheti, stucane?

Liviu (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 18:58

Nea stiucane,de ce moderezi comentariile pt limbaj vulgar sau jignitor,cand tu incepi articolul cu scandari ale galeriei din Giulesti,gen"cine tine cu steaua...."? Poti sa ai putina decenta si demnitate!Ti-a dictat radulescu? In rest,numai de bine !

dinamo_fan (41 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 19:37

@Mihai - "Mai bine 100 pe stadion, dar civilizați" - ce vrei sa spui cu asta ? ca nu au fost 100 de oameni civilizati pe stadion ? ca au fost 36.000 de rebuturi in tribune ? Doar cu gandirea asta si cu faptul ca injuri pe internet demonstrezi ca nu esti cu nimic mai breaz. Doar faci pe moralistul. Faptul ca tu pentru 30 de elemente izolate vii si jignesti la modul general restul de 36.000 de spectatori te face pe tine ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 20:09

...articolul este bun ...ne arata asevarul ...violenta pe stadioane trebuie sa inceteze ...altfel fotbalul romanesc o sa piarda mult mai mult decat niste calificari la mondiale ...

Che Guevara (31 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 23:24

Ultrasii sunt, prin defintie, oameni care nu se supun reguliolor. In primul rand ceea ce ati vazut este o manifestare a libertatii cetateanului. Exista lege. Oamenii vor raspunde in fata legii pentru faptele lor. Sa te apuci acum si sa generalizezi o categorie pentru 7000 de indivizi de la Sud Steaua pentru numai 10 indivizi teribilisti care au dorit sa se dea in spectacol e putin exagerat. Fiecare om e liber sa isi aleaga cu ce echipa de fotbal tine. Si daca ei se simt mai bine cu Armata, sa fie sanatosi. Cel putin rapidistii au stat in banca lor, din ce am inteles. Cinste lor! Dragomir e un mare comunist care a inventat o mizerie de lege pentru a pune pumnul in gura poporului. Ultrasii au dreptul la o opinie la fel ca si Mitica Dragomir. Nu este normal ca un fost militian sa impuna punctul sau de vedere. In democratie, paritatea este 1 la 1. Cu alte cuvinte Dragomir nu poate sa aiba un punct de vedere mai important decat 7000 sau 15.000 de suporteri. El poate sa isi manance pensia linistit si, eventual, sa mearga putin pe la Jilava ca a facut destul rau tarii asteia.

motanul incaltat (47 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 1:31

Violenta pe stadioanele romanesti n-ar trebui sa existe. Citeva echipe care sunt niste umbre ale comunismului ce ar trebui desfintate si niste echipe jalnice reprezentind comune din periferia Bucurestiului. Sincer nu ai motiv pt ce sa te bati sau sa mergi pe un stadion romanesc. Pai as intelege daca te-ar chema Liverpool, Dortmund, Manchester, Real, Barca, Juve, Napoli. Este extrem de penibil sa fii si ziarist sportiv in asemenea situatie. Nu-i asa Costin????? N-ar fi fost mai bine pt tine sa te nasti in Anglia si sa comentezi un Liverpool -Manchester cu batai cu tot decit la Bucuresti-un meci de liga a 4 intre 2 entiati comuniste la baza????????

sundance kid (20 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 8:25

Nevasta-mea acum 3 ani se afla in zona magheru - piata universitatii si imi povestea ca nu gasesti un wc-eu prin apropiere si daca gasesti totul e cu cheie si nu iti da nimeni cheia daca nu cumperi ceva . Eu aici unde locuiesc am cite un starbuck-us la fiecare colt de strada nu de alta dar aici s-a pornit acest business iart toilet-ele arata ca la spitalele private de la voi . In plus sunt dotate cu spatare de unica folosinta si patutz special pentru bebelusi ! Pai de ce crezi tu ca nu ma mai intorc acolo nici cu picioarele inainte ! Sunt sensibil la multe nu numai la asta .

Unu oarecare (3 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 8:31

Domnu Stucan, sambata s-a disputat returul semifinalei Cupei EHF la handbal, dintre Vipers (Norvegia) si Viborg (Danemarca) cu o brigada NORVEGIANA la centru. Partida s-a incheiat 29-23 pt vipere. Nimeni nu a batut arbitrii, nimeni nu a facut scandal, nimenu nu s-a comportat ti gan este ca spaniolii tai neprihaniti de la rugby. Cum ar fi cu un articol pe tema asta? Sa ne explici ce cauta o brigada norvegiana la centru. Sa tragi prin noroi Federatia norvegiana si Nationala Norvegiei, cum ai facut cu a noastra. Care nu avea nici o vina. Sa ceri rejucarea meciului. Poate iti dai seama acum ce fel de om esti?

subzero (1 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 9:16

Sper ca aceste doua echipe sa dispara si o data cu ele dispar si animalele din tribune. Or sa se inpotmoleasca in divizia c si b. Distrugeti stadioane,speriati copiii, si n am vazut 3 pase legate.

Che Guevara (31 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 23:35

@Unu oarecare: Norvegia si Danemarca au fost in trecut parte din aceeasi tara. Diferenta dintre limbile celor doua tari este numai de pronuntie. In scris e aceeasi limba practic, numai ca norvegienii pronunta mai mult precum suedezii iar danezii mai mult precum englezii. A fost un meci ca si cum ar fi jucat Romania cu Moldova si arbitrul era din Piatra-Neamt. In plus, nu e o tragedie pentru nimeni din zona daca nu joaca finala cupei EHF anul asta. In definitiv, toate echipele din aceasta zona geografica au jucat sau vor juca o astfel de finala la un moment dat. La noi e o mare performanta, pentru ei e o normalitate.

Comentează