Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Ziua când dispare Ghencea

E o dimineață caldă de aprilie, la scurt timp după ce ghețurile s-au întors în nord.

Permalink to Ziua când dispare Ghencea
joi, 12 aprilie 2018, 4:45

Ca un pacient în fază terminală, Ghencea s-a trezit și așteaptă, sedată, să treacă ziua. Încă o zi în nemișcare în drumul spre inevitabil.

Vizita reporterilor tulbură mersul vieții într-atât încât un fazan cuibărit în tufișurile de la intrarea spre vestiare își desface aripile, panicat, dar nu apucă să se înalțe și își frânge gâtul în geamurile tribunei a doua.

Iluzia cerului reflectat ca-ntr-o oglindă l-a momit către infinit.

Ciocul îi picură sânge iar din ochii închiși s-a scurs deja viața.

Agonia păsării e resimțită și în spatele tabelei de marcaj pe care scria cândva “Notre Respect Anderlecht”. Un țipăt scurt, de sălbaticiune, sparge liniștea stadionului aflat în așteptarea sfârșitului.

“E plin de fazani. Dimineața, ies și se încălzesc la soare pe tabelă”, povestește un îngrijitor.

Ciclul vieții are acum alte repere în acest loc uitat de lume.

În urmă cu 21 de ani, aceeași peluză de sub tabelă ardea, iar în tribune se simțea o furie care creștea odată cu flăcările aprinse de fanii lui Dinamo.

Suporterii Stelei erau în pragul revoltei. Dacă jandarmii nu-i scoteau rapid din peluză pe dinamoviștii acuzați că au pângărit templul, derbyul din 1997 s-ar fi transformat într-un război civil.

Era o zi caniculară, dar cu doi ani mai devreme fusese un frig de trosnea plexiglasul din acoperișul tribunei oficiale.

Cu câte două perechi de pantaloni pe ei, doi ziariști de la Sportul românesc urmăreau înghesuiți de ger vedetele lui Juventus. Ferrara, Deschamps, Conte și Del Piero aveau să câștige Liga în primăvara următoare.

Deși erau minus 10 grade, mirajul Ligii Campionilor era atât de puternic încât emana din trupurile zgribulite ale celor nici 3.000 de spectatori și se ridica în cerul nopții de decembrie.

Unul dintre cei doi cunoștea sentimentul. Jucase la juniorii Stelei și călcase gazonul încă de la 6 ani. Fusese acolo cu Anderlecht, în ’86, când lămpile tabelei pe care se încălzesc acum fazanii afișaseră mesajul de respect amestecat cu mândria proaspăt finalistei de Cupa Campionilor.

Celălalt intrase pentru prima dată în Ghencea la începutul acelei toamne a lui 1995. Deși nu avea niciun sentiment pentru Steaua, când Didi Prodan dăduse golul cu Glasgow Rangers, fusese aspirat de curentul peluzei dinspre bulevard și tras câteva rânduri de scaune mai jos.

E o amintire care i-a rămas proaspătă până azi, la fel ca orice moment petrecut în Ghencea.

Cearta cu Gerard Houllier din ușa vestiarului, când managerul lui Liverpool considerase eronat că reporterul îi modificase cuvintele pentru a-l invita apoi la derbyul cu Manchester United, degetele tremurânde ale lui Lăcătuș ținând o țigară aprinsă în tribuna a doua la cinci minute după ce îi fracturase tibia lui Ardeleanu, foarfeca lui Ciocoiu, furia lui Hagi împotriva ziariștilor, lacrimile lui Contra, răutatea lui Roy Keane, transversala îndoită sub Didi Prodan, bandana lui Marius Niculae, pasele dintre Hagi și preșcolarul Ianis, cântecele grecilor vicecampioni europeni la tineret, vuietul tribunelor când Steaua înscria, brațele de lumină ale nocturnei aplecate peste gazon și mai ales iarba mustind de apă așteptând tăcută noaptea.

Toate și multe altele înseamnă Ghencea.

Când dinții buldozerelor și escavatoarelor vor începe să muște din beton, în cupele lor se vor aduna trilioane de gânduri și de emoții consumate de tinerii de altădată sau poate de cei care nu mai sunt. Basculantele le vor scoate din stadion și le vor depozita, undeva, pe un câmp pustiu de la marginea Bucureștiului.

În locul de unde au fost extrase, fazanii vor fi vânați de muncitori, alungați de larma șantierului.

Alte betoane vor fi turnate, cu porii proaspeți deschiși pentru a capta trilioane noi de gânduri și emoții.

La primăvară, vechile amintiri împrăștiate pe câmpuri vor prinde rădăcini sălbatice.

În seva lor va fi Ghencea. Iubită și urâtă, templu și rug, acoperiș și abis, rai și infern.

Ai o amintire legată de Ghencea? Împărtășește-o cu noi.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Alex (2 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 17:04

Nu am fost niciodata, as fi vrut sa ajung acolo. Prima amintire care imi vine in minte este acel Steaua - Dinamo 2-4 din 2007 :) As da orice sa fi fost acolo

Unu (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 17:07

Intrebare e, dupa ce trece euro, ce facem cu stadioanele astea in care se baga zeci de milioane de euro ?

MagicaSteaua (2 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 17:30

Grecii nu au fost campioni europeni la tineret in 98 la Bucuresti,Spania a fost Costin😃

Elo (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 17:33

Moartea fazanului pentru aceste banale treceri in revista reprezintă un sacrificiu inutil.

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 17:35

@MagicaSteaua Corect. Bătrânețea. Mi-au rămas în cap cântecele lor.

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 17:41

@Elo Nu l-a sacrificat nimeni. Cine știa că e acolo atunci? A fost o întâmplare nefericită. Mi-a părut teribil de rău din cauza asta.

George (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 17:56

Pe aceasta tabela nu a fost scris "Notre respect Anderlecht". Pe cea veche, da. in rest, impresionant ceea ce ai scris. Atatea amintiri bune si rele am, ca nu stiu pe care as putea-o exprima. Mi-e dor de Steaua mea, mi-e dor de spiritul Stelei lui Lacatus, sufar ptr actualul FCSB, fiindca nu prea mai are nimic din ce era odinioara Steaua...iar jucatorii nu simt decat pentru banii lui Gigi, iar echipa e dupa chipul si asemanarea acestuia. Pacat, poate candva va mai fi ceva din ceea ce a fost candva. Ani de Ghencea, de peluza, gaze inghitite, ploi si traznete, zapezi si furtuni, fericire maxima, tristete incurabila....Imi doresc un bulgare de beton din templu, care sa imi evoce in timp toate aceste stari indescriptibile....

Dadi (2 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 17:58

Irelevant tati. Stil glossy absolut neadecvat ptr o gazeta de sport, chiar proasta cum e asta. In alta ordine de idei, care-i faza cu gaura din Ghencea, se demolează o data sau nu? Chiar n-are importantă daca se umple cu ceva după, macar scapă cartierul de ruina asta agresiva. PS sa atașezi simboluri quasi mistice unei ruine e chiar *** (nu c-ar fi ceva neaparat nasol cu asta)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn (29 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 18:04

asa cum iarba mustea de apa, asa si textul asta dulceag musteste a "bad paunescu". adrian paunescu in stare catatonica, atunci cand se refacea dupa vreuna din miile de iubiri sau baute, toate sincere, nu paunescu ala incendiar si revoltat-coleric (care compunea cuvintele memorabil). amintiri? ia incaseaza o fraza a lui gertrude stein: "there is no there there". asta ca sa va treaca romantismul.

cpt.ahab (14 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 18:13

Am trăit, ca dinamovist, meciuri memorabile acolo. Acel 3-0 din 1989, care întrerupea seria invincibilității Stelei și anunța nașterea unei mari echipe, e pe primul loc. Dar am trăit și victorii steliste( acel 3-0 contra Spartak-ului moscovit, 1-0 cu Monaco), sau ale naționalei( memorabilele 5-1 cu Țara Galilor și 2-1 cu Belgia în 1993). Din fericire, n-am trăit rușinea incendierii peluzei, faptă reprobabilă a unui grup de fanatici iresponsabili. E un stadion cu o istorie frumoasă... și simți cum te încearcă nostalgiile gândindu-te că o să dispară pentru totdeauna.

aciduzzo (14 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 18:38

Am fost acolo.....ani si ani si ani la rand....nu mi-a scăpat aproape nimic....in 75...76....77....78....eram acolo...după un meci amical in 78 cu Dukla Banska Bistrica, la autocar Liță Dumitru ma mângâia pe creștetul capului in timp ce vorbea cu fratele lui care era șoferul....iar eu eram cu fratele meu de mana.....au urmat anii de degringoladă.... 80, 81, 82, 83.....si deodata din 83 lucrurile se schimba. In 85 eram pe teren cu Vejle....tot in 85 aveam sa trăiesc pe 23 August semifinala de cupă României....Steaua- Dinamo 5-0!! Pe You tube nu exista nicio imagine din acest meci.... apoi toate seriile din C.C.E....si naționala....tot am văzut....3-0 cu Danemarca in 89.....tot, tot, tot.....plecam pe Ghencea cu dureri de cap si ma întorceam acasă sănătos.....n-a trecut apoi multă vreme si lucrurile se întâmplau exact invers....ma duceam bun zdravăn si veneam cu dureri de cap.....ce vremuri!!.....am sa ma duc sigur înainte de demolare pentru o ultima poza si film.....si apoi îmi voi lua ca smintire măcar o pietricica sau o sârmuliță de la garduri....ceva.....nu stiu.....e trist!!!

Nic (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 18:56

Superb articol Costin! Multumesc pentru ca mi-ai rascolit multele amintiri placute legate de 'Templul fotbalului romanesc' ! Mai ziceai ceva si despre tramvaiele spre stadion si era perfect!

Daniel Morosan (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 19:11

Am fost in ghencea la Romania - Ungaria. Acel 2-0 cu Hagi antrenor. Am castigat biletul la un concurs ProSport cu colegul meu de facultate Aleca Florin. As fi putut vinde biletul "la negru" si supravietui o luna in studentie. era imens. Am mers la meci...la sfirsit era sa luam foc...la propriu. fantastica atmosfera

Man on the Silver Mountain (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 19:12

Nostalgie poate fireasca, dupa un stadion care a atras ca un magnet copiii din cartiere in timpul Comunismului. Buldozerele de care pomenesti nu vor sterge amintirle copilariei mele sau ale tale si asta deoarece noi pe vremea aceea nu prea aveam multe de facut. Buldozerele insa, sunt chemate astazi pentru a darama un trecut sinistru si pentru a construi ceva din banii tai ( ai mei nu, pt ca nu mai locuiesc in tara de multa vreme), in ce scop si mai ales pentru cine? Pentru copiii tai? Pentru copiii dintre blocurile gri ale Ghencei? Nu cred. Cu banii de pe acest stadion puteai face enorm de mult pentru sportul de masa: terenuri de tenis, de fotbal, baschet, trasee de bicicleta, sali de fitness, piscine pt inot. Toate pentru comunitate nu pentru o mana de profitori privati. Toate pt ca copiii tai sau ai Bucurestiului sa aibe intr-adevar acces la infrastructura, pt a se dezvolte armonios si sanatos. Pentru a putea ridica tara. In concluzie, nostalgia nu ajuta. Inca sper ca lumea sa se trezeasca in tara si sa isi vada prioritatile. Cu stima din Toronto.

Mihai Coman (2 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 19:22

Prima data am fost pe Ghencea la nici 10 ani, la un meci cu FC Olt.. Cred ca era in 1985. 2 jucatori mi-au ramas in minte, Ilie Balaci, care isi revenea dupa o accidentare grava, si purta la genunchi un bandaj special, si Belodedici, care isi aniversa ziua de nastere. Am vazut cativa suporteri cu buchete de flori pentru el. Atunci a fost pe teren aproape intreaga generatie care peste nici un an aducea acasa Cupa Campionilor... Am revazut acea generatie, tot pe Ghencea, zece ani mai tarziu, la meciul aniversar cu Barcelona.. Am vazut in Templu si generatia lui Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Marian Popa, recent parasita de "greii" Hagi, Lacatus, Rotariu, Balint, dupa Coppa del Mondo.. L-am vazt pe Dan Petrescu, fundas de meserie, inscriind 5 goluri intr-un meci, Jiului Petrosani.. Apoi am vazut generatia lui Adi Ilie, Didi Prodan, Panduru, Galca si Vladoiu.. Incurajati de galeria controversatului Jean Pavel.. Tin minte ca am fost la un meci cu Timisoara, dar am ajuns prin minutul 15... Tabela arata 4-0 pt Steaua... Am crezut ca s-a stricat.. Apoi am vazut trupa lui Radoi, Falemi si Aliuta, antrenata de Satana... In fine, cred ca ultima data am vazut un meci cu Rapidul, jucat de generatia lui Dica, Ogararu si Nesu... Ramas bun, Templule drag..

Radu (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 19:31

Noiembrie '89 - Romania - Danemarca : 0-1 si un moment de tacere cumplita ... un glas mic Romania, Romania si apoi intregul stadion tunind

Cip (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 20:07

Bai ce prost sunt, aproape mi-au dat lacrimile când am citit...și citeam pe unu care urăște Steaua. Dar erau lacrimi din amintiri, articolul tau s-a scurs gol prin mintea mea în timp ce revedeam, de acolo din ADN, marile bucurii aduse de Steaua. Din păcate s-a cam dus totul! Acum simt aproape aceleași bucurii când se califică dinamo in playout și...realizez că am ajuns să trăiesc ca ei, bucurându-ma doar de eșecurile altora. Vai mie, ce-am ajuns!!!

silviu (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 21:36

Bun articol... Dar o pagina de articol nu poate aduna tot ce e acolo. Am stat in cartierul Ghencea 40 de ani. Am prins Romania - Tara Galilor... Eram in galerie pe singurul sector fara scaune si nu pot sa il uit pe Ian Rush care nu facea nimic. O toamna tarzie... Tot in galerie la Steaua - Borussia Dortmund. 3-0 pentru ailalti in min 30 dar tot strigam de tremurau scaunele sub noi. La meciul cu Bacaul... Cand s-a aprins nocturna prima data, eram la a doua... Pai si cand au stins-o la un minut dupa ce s-a terminat partida, fugeam toti ca potarnichile ca nu erau stalpi de iluminat in complex... Aaaa... Si cel mai tare... Sevilla pe zapada... Eram la bustul gol si ningea de un cod portocaliu azi. Asta e templul fotbalului romanesc si din cauza cui? A suporterilor nu din alte cauze...

Tristan (3 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 22:24

@dadi.. esti pr..os.t ,stai in *** jos si taci

Azmodan (7 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 22:53

Am multe amintiri de pe acest stadion, in special de la calificarile europene si de la derby-urile cu Dinamo si Rapid. Prima data am fost prin 91-92 la un meci cu U Craiova. La marea "finala pentru campionat" cu U Craiova am vazut si cea mai mare galerie oaspete, au ocupat oltenii toata peluza si se statea si in copacii de pe margine. Am vazut cum s-a scindat galeria intre "aia rai" ai lui Marin si "tinerii frumosi si liberi" ai lui Jean Pavel care au format Armata Ultra, in opinia mea cea mai frumoasa manifestare a suporterilor Stelei. Pe vremuri Steaua avea un ziar periodic color care se putea cumpara la casele de bilete. In el scriau si suporterii, le raspundea Alin Savu la intrebari. In era Becali asa ceva nu mai poate exista pentru ca nu mai exista spiritul, s-a plastifiat tot. Imi amintesc coregrafia cu fumigene si artificii cand s-a castigat campionatul impotriva lui FC National. Mi-l amintesc pe Zenga, elegant si zambitor, venind la gard sa dea mana cu oamenii desi era evident suparat de joc. Imi amintesc cum ne-au lasat sa invadam terenul la ultimul meci dintr-un campionat, nu mai tin minte anul. Imi amintesc golul lui Prodan cu Rangers, parca aud plasa trosnind la cativa metri in fata mea... si ninsoarea si cantecele de la "meciul" cu Villareal. Acuma sunt multi, foarte multi ani de cand nu mai merg pe stadion. M-au scarbit alde Becali, Meme si batjocura acestora la tot ce inseamna traditia, spiritul, suporterii si legendele acestui club. Zilele cand traiam magia tribunei in nopti reci de Champions League, in care alergam pana la Lujerului pentru a prinde ultimul metrou, imi sunt atat de departe incat parca imi vine sa parafrazez astfel: "Te-am trait, sau te-am visat doar, Steaua?"

Che Guevara (31 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 23:00

Am vazut Romania - Portugalia 1-1. A fost superb meciul si mi-l amintesc pe Figo cum a incurcat picioarele intregii noastre nationale. La noi jucau Popescu, Hagi, Sabau, Stelea si cine mai vreti voi.

xdm (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 23:04

am trait multe meciuri memorabile acolo..faceam 8-10 ore cu trenul pana in bucuresti pentru un meci..Am prins doua semifinale de CCE cu Benfica si Galata ,un meci cu niste islandezi Fram Rejkiavik (4-0)in toamna lui 89, iar dupa revolutie in 92meciul cu Arrhus cand a dat Vladoiu golul calificarii in min 90. ratarea calificarii in semifinala cupei cupelor cu belgienii de la Antewerp cu golul lui Czerniatynski din min82 care n ea scos Apoi Grupele Che League din anii 94,95,96..cu echipe ca Anderlecht Borusia Dormunt,Benfica din nou...calificarile cu Casino Salszburg...anii 2004 cu uefa league,,2006 2007 2008 din nou Ch League..Valencia,Seviila..Bayern..apoi nationala ,in 93 cu Belgia , in 95 Polonia si Franta lui Zidane,in 99 Ungaria cu revenirea lui Hagi... dezastrul de la 1 -1 cu Slovenia pe ploaie in 2001 cu ratarea calificarii la CM .Am trait o viata pe acele scaune. Am suferit si am plans dar mai ales am fost fericit in toti acei ani minunati.Ramas bun Ghencea!

Vlad Adrian (1 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 23:38

Ghencea: Steaua - Lens / 4 - 0 in grupele Cupei UEFA, 2004, toamna. Tribunele vibrand, la propriu, jucatorii francezi cuprinsi de panica atunci cand mingea ajungea la margine ... atmosfera de mare stadion european Ca termen de comparatie am cateva meciuri memorabile la care am asistat pe Mestalla in acel an, cand generatia lui Albelda&Baraja si fotbalul "compact" propus de Rafa Benitez au adus Valenciei "dubla" Cupa UEFA - Campionat. Anul urmator, in 2005, Steaua elimina Valencia in primavara europeana dupa 2-0 si pebalty-uri, tot pe Ghencea.

spinoza (8 comentarii)  •  12 aprilie 2018, 23:54

Foarte bine ca se modernizeaza stadionul! S-au intamplat si cu alte stadioane vestite de pe glob! Orice sfarsit este o premisa pentru un nou inceput. Era trist daca se darama stadionul si se construia un Mall...Asa este mult mai bine. Sa ne aducem aminte cu drag si nostalgie de vechiul Ghencea. Ramas bun STADIONULE cu noianul de amintiri frumoase!

Marian Lupu (1 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 0:15

Templul Fotbalului Romanesc! Casa Stelei si a Stelistilor, ramai cu bine , multumesc pt tot!....The King is Dead. Long Live The King!

DodoBobo1979 (1 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 3:49

Odata-n viata trebuia sa mergi pe Ghencea doar sa simtii patima si vuietul tribunelor.Multumim Ghencea

Gabi (2 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 3:55

Nu voi uita niciodata-tot in aprilie, 16, 1986, 3-0 cu Anderlecht, eu la peluza cu tabela (2 goluri acolo) si tata la tribuna I, obtinusem bilete cu relatii de la Octavian Vintila de la Radio, nu reusisem sa le luam in aceeasi tribuna, nu conteaza, imbratisari cu straini si apoi cu tata cind ne-am reintilnit la sfirsit, am mers pe jos pina acasa la Gorjului, ca-ntr-un vis. Frumos. Altele-IFK Goteborg, Aston Villa, Sparta Praga, Galatasaray-innebuneam de cum incepea jocul, pasa pe dreapta in fata spre Laca. Zeci de meciuri in Divizia A, atirnam pe tramvaiul 41. Ultimul meci l-am vazut acum vreo 4 ani cu Otelul, cu stadionul degradat si parca altfel.

qytzuEu (3 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 4:03

Din multele amintiri, unele placute , majoritatea, altele mai putin placute iar altele total neplacute, imi amintesc de u n meci STEAUA _FC ARGES cand juca echipa aia celebra, Iordache, Anghelini, Agiu, Sames, Vigu, Dumitru ,T.Stoica, Iordanescu, Troi, M.Raducanu, Zamfirsi care o repriza si ceva jucase binisor si conducea cu 1-0 iar Gascanul, dormita cum doar el putea s-o faca. Galeria Stelista a inceput sa scandeze:"unde e Gascanul, unde e Gascanul?" si Gicu s-a trezit din visare si a incantat cu driblingurile lui intreg Stadionul, si cu 2 pase de gol, a intors rezultatul! ASA A ARATAT EL TUTUROR, UNDE ERA GASCANUL !!! Nici nu mai conta, parca, infrangerea, dupa demonstratia de virtuozitate, de maxim 15 minute. Ooooff ce timpuri !

qytzuEu (3 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 4:03

Din multele amintiri, unele placute , majoritatea, altele mai putin placute iar altele total neplacute, imi amintesc de u n meci STEAUA _FC ARGES cand juca echipa aia celebra, Iordache, Anghelini, Agiu, Sames, Vigu, Dumitru ,T.Stoica, Iordanescu, Troi, M.Raducanu, Zamfirsi care o repriza si ceva jucase binisor si conducea cu 1-0 iar Gascanul, dormita cum doar el putea s-o faca. Galeria Stelista a inceput sa scandeze:"unde e Gascanul, unde e Gascanul?" si Gicu s-a trezit din visare si a incantat cu driblingurile lui intreg Stadionul, si cu 2 pase de gol, a intors rezultatul! ASA A ARATAT EL TUTUROR, UNDE ERA GASCANUL !!! Nici nu mai conta, parca, infrangerea, dupa demonstratia de virtuozitate, de maxim 15 minute. Ooooff ce timpuri !

vasco (55 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 7:44

Mi-e dor de Steaua!

aciduzzo (14 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 9:29

Trecut sinistru???! Vai de capul vostru!!

sundance kid (20 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 10:19

In curind o sa inceapa ww 3 si tzunamiul finaciar asa ca pe internauti nu o sa ii mai intereseze nici steaua , nici dinamo asa ca nu mai sufera nimni

Adrian (4 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 10:21

Am fost la inaugurarea stadionuluicu o echipa sarbeasca. La pauza era 2-0. In final 2-2. Stadionul era arhiplin. Am fost martor in tot acest timp la marile succese ale Stelei si la multe jocuri ale nationalei. Si la meciurile cu miza mica veneau peste 10.000 de spectatori. Acum nu mai este asa. Valoarea fotbalului a scazut, a scazut si entuziasmul suporterilor, si numarul lor. Au disparut echipele de juniori si tineret. Jucatorii au inceput sa fie vanduti din perioada de juniorat. Sper ca noul stadion si noua echipa Steaua sa revigoreze miscarea fotbalistica din omania.

17 Nentori Tirana (53 comentarii)  •  13 aprilie 2018, 10:56

„Ingrijitorul“ - chiar exista ? - fuma si privea poetic sprijinit de-o lopata – cea ce l-a facut pe Stucan sa devina nostalgic. Sa nu vada realitatea. Paragina ! Bun al Stautlui – al meu si al tau ! - de care si-au batut joc niste epoleti ! Pe cuvint, citind mi-a ramas „vor scoate din stadion și le vor depozita, undeva, pe un câmp pustiu de la marginea Bucureștiului.“ iar apoi, pe cuvint, ma intrebam unde oare stau aruncate statuile lui Stalin. -------------------------------- A fost odata un stadion „fara pista“, atit. Stucan a putut vedea si Nationala pe Ghencea. Cum a fost posibil ? Un prost a investit ilegal patru milioane ca chirias pentru a aduce Ghencea la normele UEFA. Culmea „ironiei“ - asa le trebuie prostilor – a fost somat sa-si ridice investitia si s-o depoziteze … „Unde tata ?“. „In … !“ --------------------------------- „Nostalgica“ este perspectiva, ca coloneii ghiftuiti de ciorba de popota parasind „oficiala“ de cite trei patru ori pe meci ca sa se … in modernele WC-uri, vom vedea din nou dueluri de epoleti, de primari si politicieni, ai lor isi rup chicioarele pe aratura, ei se scarpina in … - WC-urile nu sint totusi la standarde nipone *** – si fac misto unul de altul. Iar prostalii de votanti din tribuna au ce povesti ragusiti acasa, momente istorice: „da ba, am fost acolo !“

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (53 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 16:57

Informatiile de la radio zvon se aseamna cu cele de la radio logica, la care se pare ca nu aveti acces ! Lupescu urma sa-si piarda postul de impostor de la UEFA dar nesimtit cum a fost mereu parizerul cresut de MI a acceptat sa intre intr-un joc politic, eu ii zic intoarcerea in 1947, adica cluburi ministeriale, ale primariilor si consiliilor locale, o implicare clara a politicului in sport-educatie ! Ca tare isi si desfasora campania exclusiv ! in sediile de partid si Stat, de unde votantii primesc „indicatii“ si eventual sustinere daca aduc fotografia biletului de vot, acolo unde Lupescu defileaza cu niste inocenti cum e Chivu si promite orice ca nu-l doare gura !!! ---------------------- Lupescu avea sase mari probleme si una imensa: impostura ! 1.Nasu Sandu care stie cum a ajuns parizerul la FRF si tot ce-a facut acolo 2. Viorel Cojocaru care i-a oferit „cariera academica“ 3. prietenul Raducioiu alturi de care a crescut de la 11 ani care din „***“- alo cenzura eu doar citez din declaratiile lui Raducioiu - nu l-a scos pina mai ieri si ii cunostea „educatia dinamovista la MI“ 4. Gica Popescu pe care il acuza in 2014 ca umbla cu un ministru de mina inaintea alegerilor si ameninta Romania cu dezafilierea 5. academia lui Hagi care i-ar da 60% din selectionabili si Hagi pe care l-a dat mereu exemplu negativ chiar la UEFA in realatia tata – fiu si cu care nu s-a inteles niciodata 6. Steaua si Gigi Becali care stie de alianta politica si de sustinerea de la Stat pe care trebuie s-o primeasca CSA si alte echipe concurente. „imensa problema: impostura“. Lupescu declara si azi ca a plecat de la FRF, ca a fost rugat sa ocupe un scaun la UEFA si apoi a fost rugat sa ocupe locul ramas liber de sef al antrenorilor. Antrenor n-a fost asa ca se defineste ca intelectual. Iata declaratii la UEFA: „am studiat la Köln, acolo am luat si Licenta Pro“, „mi-am continuat cariera academica la Bucuresti“. Toate minciuni ordinare ! „Kaiser“ e numit Beckenbauer. Messi al paselor laterale de doi metri e parizer, baietii cu ochi albastrii i-au creat o legenda. N-a crescut in Germania ori Austria, la bagat „saracu“ tata la Luce si a fost crescut de mic de Dinamo, iar de acasa ce educatie, tata saracu de el iar mama ii cheltuia banii la pacanele. --------------------- Iata rezolvarea problemelor. Nasul a avut onoarea sa deschida balul - Liniste, pensie, recunoasterea „meritelor“, Cojocaru a fost si el in prim plan – subtilitati, amenintari, promisiuni iar saracu Radu-cioiu hop si el – cine stie, gura nu l-a durut niciodata pe CEO Lupo, asa cum se recomanda proaspatul uns vice la FRF. Celelalte trei probleme au un numitor comun, Cristian Bivolaru blue eyes ajus fara explicatie sef la externe din 86 pina „a plecat si el insusi“ prin 2005, cu fiu infipt la UEFA si relatii israeliene, adica exact de unde vin strategii psd ai DrAgnea - asta daca se tine de promisiune si-l ia vice la FRF. Cum de nu-si permit nici Argaseala, nici MM - care numai prosti nu sint ! - sa spuna cu cine voteaza desi dau cit pot in Burleanu n-a aflat nimeni. Caci nimeni n-a aflat cu ce l-a determinat Bivolaru pe Argaseala sa faca pe prostul si neinformatul – e vorba de bomba lu ciumpi Nanu care fax n-a ajuns la nimeni – deci sa renunte practic la procesul TAS iar Steaua la titlul de campioana.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 8:26

...asa este... Hagi are un caracter urat ...

Comentează