Gruia: eroii pozitivi ai testelor pozitive-negative
CFR se străduiește să prezinte omenirii imaginea unui comando puternic, unit sufletește, dar pândit de forțele întunericului. Nu e chiar așa

Victoria mică, nesărată și dubioasă obținută de clujeni în fața Botoșaniului a căpătat, în interpretarea autorilor ei, proporții eroice. Posada, Rovine, Călugăreni și Mărășești, luate la un loc, nu înseamnă nimic față de sacrificiul de sudoare al acestui grup minunat, unit prin trainice punți afective. Năpăstuit, urgisit de soartă și de niște forțe oculte neprecizate, dar răzbind prin nemăsurata putere care zace înlăuntrul unor trupuri atât de plăpânde din punct de vedere epidemiologic.
Incompetența Miticilor
Din alocuțiunile vorbitorilor, Burcă, dar mai ales Bilașco, al doilea de o elocință amestecată cu ironie, ambele remarcabile, dar și din comunicatele emise, reiese că medicina românească de laborator a înregistrat un răsunător eșec în privința testării componenților lotului vișiniu. Mai întâi au ieșit pozitivi, apoi nu doar că au fost negativi, dar se pare că foștii pozitivi, negativii de acum, nici n-au avut virusul vreodată. Și nu e vorba de două-trei persoane, ci de 23 de subiecți! Au fost, fără îndoială, greșite (voit?) acele teste făcute la clinica privată din București, și nu e de mirare că doar se știe în tot Ardealul că Miticii de dincolo de Carpați sunt superficiali și incompetenți. A fost nevoie de repetarea testelor sub Feleac pentru ca seculara precizie transilvană să pună lucrurile la punct.
Câți pozitivi sunt negativi?
Ni s-a spus, în acel comunicat vindicativ, dar și neclar, menit să bage în ceață în loc să limpezească, de 23 de cazuri. Cu toate acestea, câțiva jucători importanți, Djokovici, Cristi Manea, Păun, Traore, sunt în continuare în afara lotului, iar Dan Petrescu a transmis indicații nu de acasă, ci din spital, așa cum a ținut să precizeze Marius Bilașco. Sunt pozitivi sau negativi cei care n-au fost în cărțile meciului cu Botoșani? N-are importanță. Sunt eroi cu toții, asta e de precizat.
Gușă, Dâncu, purtători de cuvânt
Ca să nu se creadă că echipa din Gruia a rămas singură sub bolta înstelată, fără niciun fel de păzitori spirituali, în ultima vreme în favoarea cauzei vișinii s-au pronunțat voci importante ale peisajului. Iluștri gânditori ai Școlii Ardelene contemporane, demni urmași ai lui Micu-Klein, Șincai, Petru Maior. Adică Vasile Dâncu și Cozmin Gușă, oratori de prim rang, oameni care deschid multe uși. Are Craiova asemenea figuri proeminente? N-are! Oltenii combat doar prin apoliticul Cârțu, cu mască sau fără.
CCA, părtaș la suferința martirilor?
Penalty-ul victoriei a fost așa cum a fost. Adică n-a fost. Un punct cu var arătat atunci când a trebuit, când s-a ivit unul dintre puținele prilejuri, pentru că incursiunile legiunii transilvane în careul moldav au fost rarisime.
Comisia de Arbitri nu mai are ce să facă acum, însă trebuia să intervină înainte de meci și să-l schimbe, din motivele care se știu, pe Marius Avram, ferindu-l de o ipostază pe care nici măcar el nu și-o dorea. Dar CCA e un fel de stat în stat în Guvernarea Burleanu, iar duetul Vassaras-Deaconu e un fel de tzatziki cu ciorbă de burtă care face ce vrea. De pildă, îl trimite pe Hațegan la marele meci Clinceni-Iași, iar bătălia pentru titlu o lasă pe seama arbitrilor de rangul doi.
Dar, vorba aceluiași Bilașco, trebuia să se dea penalty, că doar a fost și henț, și fault. Încă o dată, slavă tuturor eroilor, fie ei pozitivi sau negativi!