Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Gruia: eroii pozitivi ai testelor pozitive-negative

CFR se străduiește să prezinte omenirii imaginea unui comando puternic, unit sufletește, dar pândit de forțele întunericului. Nu e chiar așa

Permalink to Gruia: eroii pozitivi ai testelor pozitive-negative
joi, 30 iulie 2020, 11:07

Victoria mică, nesărată și dubioasă obținută de clujeni în fața Botoșaniului a căpătat, în interpretarea autorilor ei, proporții eroice. Posada, Rovine, Călugăreni și Mărășești, luate la un loc, nu înseamnă nimic față de sacrificiul de sudoare al acestui grup minunat, unit prin trainice punți afective. Năpăstuit, urgisit de soartă și de niște forțe oculte neprecizate, dar răzbind prin nemăsurata putere care zace înlăuntrul unor trupuri atât de plăpânde din punct de vedere epidemiologic.

Incompetența Miticilor

Din alocuțiunile vorbitorilor, Burcă, dar mai ales Bilașco, al doilea de o elocință amestecată cu ironie, ambele remarcabile, dar și din comunicatele emise, reiese că medicina românească de laborator a înregistrat un răsunător eșec în privința testării componenților lotului vișiniu. Mai întâi au ieșit pozitivi, apoi nu doar că au fost negativi, dar se pare că foștii pozitivi, negativii de acum, nici n-au avut virusul vreodată. Și nu e vorba de două-trei persoane, ci de 23 de subiecți! Au fost, fără îndoială, greșite (voit?) acele teste făcute la clinica privată din București, și nu e de mirare că doar se știe în tot Ardealul că Miticii de dincolo de Carpați sunt superficiali și incompetenți. A fost nevoie de repetarea testelor sub Feleac pentru ca seculara precizie transilvană să pună lucrurile la punct.

Câți pozitivi sunt negativi?

Ni s-a spus, în acel comunicat vindicativ, dar și neclar, menit să bage în ceață în loc să limpezească, de 23 de cazuri. Cu toate acestea, câțiva jucători importanți, Djokovici, Cristi Manea, Păun, Traore, sunt în continuare în afara lotului, iar Dan Petrescu a transmis indicații nu de acasă, ci din spital, așa cum a ținut să precizeze Marius Bilașco. Sunt pozitivi sau negativi cei care n-au fost în cărțile meciului cu Botoșani? N-are importanță. Sunt eroi cu toții, asta e de precizat.

Gușă, Dâncu, purtători de cuvânt

Ca să nu se creadă că echipa din Gruia a rămas singură sub bolta înstelată, fără niciun fel de păzitori spirituali, în ultima vreme în favoarea cauzei vișinii s-au pronunțat voci importante ale peisajului. Iluștri gânditori ai Școlii Ardelene contemporane, demni urmași ai lui Micu-Klein, Șincai, Petru Maior. Adică Vasile Dâncu și Cozmin Gușă, oratori de prim rang, oameni care deschid multe uși. Are Craiova asemenea figuri proeminente? N-are! Oltenii combat doar prin apoliticul Cârțu, cu mască sau fără.

CCA, părtaș la suferința martirilor?

Penalty-ul victoriei a fost așa cum a fost. Adică n-a fost. Un punct cu var arătat atunci când a trebuit, când s-a ivit unul dintre puținele prilejuri, pentru că incursiunile legiunii transilvane în careul moldav au fost rarisime.

Comisia de Arbitri nu mai are ce să facă acum, însă trebuia să intervină înainte de meci și să-l schimbe, din motivele care se știu, pe Marius Avram, ferindu-l de o ipostază pe care nici măcar el nu și-o dorea. Dar CCA e un fel de stat în stat în Guvernarea Burleanu, iar duetul Vassaras-Deaconu e un fel de tzatziki cu ciorbă de burtă care face ce vrea. De pildă, îl trimite pe Hațegan la marele meci Clinceni-Iași, iar bătălia pentru titlu o lasă pe seama arbitrilor de rangul doi.

Dar, vorba aceluiași Bilașco, trebuia să se dea penalty, că doar a fost și henț, și fault. Încă o dată, slavă tuturor eroilor, fie ei pozitivi sau negativi!

Comentarii (67)Adaugă comentariu

Muresan (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 11:30

Cred ca echipa asta in ultimii 12 ani doar invidie si ura a putut sa starneasca in dumneavoastra. Sunt curios cum o sa duceti la extrem ura asta, daca cumva o sa revina pe final si anul asta..

timo (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 11:36

...ai rămas același ziarist mărunt , ipocrit , frustrat, pervers...articolele tale sunt de-a dreptul penibile...

Complot (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 11:39

Ie clar cu ochiu’ liber, adică fără să privim cu ochelari de cal că ie un compot de pere împotriva lu’ FÎCÎ CÎFÎRÎ. Monopolul pe care îl impuse în campeonatu’ țării autohtone nu iera pe placul mămăligarilor în opinci din orașu’ inventat, adică atestat cu certificat de naștere de Vlad Țepes și atuncea iaca au inventat bâlciul cu testul pozitiv pentru băeții lu’ Plângărețu’. Toată lumea știe că Guvidu 19 n-are intrare la Cluj, n-a trecut testele de bune maniere. În sfârșit un editorial scris cu vervă și ironie, sincere felicitări!

Simeone (44 comentarii)  •  30 iulie 2020, 11:42

Ironie la greu. Oare din partea unui oltean? Dacă e asa, va înțeleg. Toată suflarea fotbalului își dorește pe CSU Craiova campioană. Ei totuși ar trebui sa o dovedească pe teren, nu în culise, în meciul direct. Sa ii vedem la lucru. Merita ei oare titlul de campion? CFR a meritat fiecare titlu, având performante notabile în Europa pentru istoria fotbalului romanesc. Sunt recordmenii la puncte în grupele Champions League (10) si Europa League (12). Chiar atunci când a fost eliminata de Dudelange acesta a fost în Play Off Europa League. Iar Dudelange e în grupe de doi ani prin comparație Fcsb nu are aceasta performanta.

Chefere (3 comentarii)  •  30 iulie 2020, 11:57

Singura afirmatie corecta pe care o faci in toata aceasta avalansa de non-sensuri subiective, draga Alin, este: "Miticii de dincolo de Carpați sunt superficiali și incompetenți". Si nu, nu denatura sensul ei, nu toti din "sud" sunt Mitici, nu toti din Bucuresti sunt Mitici sau, mai pe intelesul tuturor, nu toata lumea de la sud de Carpati intra in categoria Mitici sau "olteni". Nu suntem nici ignoranti si nici prosti. Miticii de care spui sunt cunoscuti si de tine, si de noi, si de restul cititorilor. Si ai facut afirmatia corecta. Poti incerca sa ne convingi de ce doresti, stiu pe cine preferi campioana, este dreptul tau si il respect. Dar, te rog, nu ne umbla cu *** vopsita caci nu tine. Lasa lucrurile sa decurga normal. Da, normalitatea ta nu este cea corecta, apropos. Poate nici a mea. Dar nu ne vinde gogosi i nu fii partinitor. Treci peste apucaturile ministrului chilotar si fi deontolog. Caci stii si tu ca ce se intampla acum in Terra Nova nu are nimic de a face cu acea Craiova Maxima, nici macar cu onoarea lor.

Claudiu (5 comentarii)  •  30 iulie 2020, 12:04

Ce va uitati voi cu jind peste Carpati! Orice pentru oltenasii vostri neaosi. Sa nu uite oltenasii ca ei cam depind economic de Cluj. Economic sunteti varza. In rest tot legume si fructe la pret intreit pe pietele clujene. Nu stiu de ce e greu sa fie seriosi ci plangaciosi. Am aflat de curand ca CSU Craiova a facut plangere la LPF sa castige la masa verde cu Astra. Wow. Asta da atitudine! Felicitari oltenasilor!

Chefere (3 comentarii)  •  30 iulie 2020, 12:10

Hai prietene, publică toate comentariile! Hai Zoe, fii bărbat! Nu faceți decât să ne ambiționați atât de tare precum nu am fost niciodată. Cu atât mai mult vom lupta până la sânge cu voi, pe teren, și vom câștiga! Deoarece noi suntem CFR, iar voi doar o ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gigi Buzu (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 12:18

La o privire mai analizata se vede clar ca Bilasco are dreptate, in faza precedenta a fost corner pentru iechipa clujeana. Albitru a lasat avantaj, apoi a fost hent si fault in careul miticilor, deci cavaleru fluierului ieste protejat de regulament, da trebuia sa dea corner si doua suturi de la 11 m pentru ardeleni. Trebea sa fie 3-0 si atuncea nu mai spunea nimeni nimica.

Andrei (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 12:26

Sunt ardelean, sustinator al CFR-ului, si apreciez articolele dlui Buzarin. Dansul pune deseori accentul pe rivalitatea Ardeal/Regat, dar nu cu rautate gratuita, ci cu talent, ironie si (putina) patima, la urma urmei este oltean, si n-ar trebui sa-i reproseze cineva ca mai trage inspre ai lui. Lucrurile stau in mare asa cum le prezinta dansul: clujenii au un sentiment de superioritate, oltenii un complex de inferioritate. Ambele trairi sunt justificate, din moment ce beligerantii (ardeleni vs. olteni) le recunosc! Aportul dlui Buzarin este felul putin tragic, putin comic, putin resemnat in care prezinta lucrurile. Motiv pentru care il citesc cu mare placere, si fara suparare:)

Octavian (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 12:41

Bun articol, felicitari. Din pacate, toate aceste intamplari isi vor atinge scopul, CFR campioana... Parca am fi pe vremea Cooperativei, sa mai adaugam si finala dintre FCSB si Sepsi, care trebuia sa fie Dinamo - Iasi. Iar FRF sa nu dea niciun raspuns in cazul lui Fulop, stiind ca s-ar contrazice singura. Pana si Real Madrid a pierdut la masa verde dinc auza ca a folosit un jucator suspendat.

17 Nentori Tirana (22 comentarii)  •  30 iulie 2020, 12:41

Ca la Balamuc. Ciorba de dumineca. --- Ca in Las Fierbinti, ca la psd – putea ramine linistita si Vasilica - , nimic predictibil. Meciuri aminate in ultima clipa – la Craiolga le-ati scos noaptea valizele moldovenilor din hotel ! - teste neconcludente, rezultate aberante – voi va dati macar seama ca din 7 mii de testari e statistic imposibil sa iasa o mie pozitive ? - masuri aberante luate care au dus de fapt la cresterea exponentiala a infectarilor – ex: chiar daca fotbalistul Marin era singurul infectat din cei 3000 care s-au inghesuit timp de 21 de ore !!! la Vama Patriei tale, Marin ar fi infectat alti 30 care ar fi raspindit virusul in toata tara la alti 30 caci ar fi imbolnavit si personalul medical din satele lor dar si vamesii care-ti pazeau Patria ta de mitic si oltean de navalitori, de fratii tai; dar daca treceau toti fara deschida nici geamurile, atunci Marin raminea singurul infectat ! E la mintea gainii dar miticii tai n-o au nici pe aia ! --- Ei bine, Vassaras si Craciunescu nu pot face o ciorba dar ai reusit matale sa faci una de dumineca: aia in care se baga resturile din toata saptamina trecuta. Alti tipicari, ca Andrei F, iti vor face surcele articolul. Eu spun doar ca voi ati inceput cu aminarile, la Botosani n-ati fost in Iad ci pe o pasune cu capre, n-ati jucat de fapt nimic, ati avut mereu arbitrii de partea voastra, iar Avram a arbitrat corect caci CFR-istul a fost luat in brate in careu !!! Astra v-ar bate la orice ora dar se pare ca si astia vor ***. --- Si da, l-ati furat pe Brancusi, Oul trebuia sa fie tabla aia ondulata de stadion, Coloana Infinitului ati avut-o pe tricouri murdarita de o casa de pariuri, iar acum vrea bulgaroaica oltenilor sa-l fure si pe Dracula sa faca la voi un parc de distractii ca sa-l viziteze toata Europa … iar voi va luati de ardeleni ? Pai sa va faca Olguta, ***, parcul Ceausescu … ar vizita sigur mai multi ciudatenia voastra balcanica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Hai Craiova (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 13:07

Domnule Buzarin, pregatiti-va sa fiti injurat si jignit de bautorii de lapte de iapa, care n-au invatat ce inseamna civilizatia. Foarte bun articol, jos palaria!

Umila părere (28 comentarii)  •  30 iulie 2020, 13:53

Domnule Buzărin, nu vă lăsați înșelat de aparențe, ardelenii sunt oameni buni, primitori. Nu-i confundați cu specimenele camuflate pe acest site, care sunt plătiți pentru propaganda antiromânească, pe principiul “dezbină și cucerește”. Noi am ocupat Budapesta în 1919, am revenit acolo în 1944, lăsați-i să viseze, precum broasca din fabula lui La Fontaine, care se umflase din toate puterile, încercand, săraca de ea să devina mare cât un vițel. A crăpat în mii de bucăți, la fel ca visul ei măreț, la fel se va întâmpla și cu acești venetici, fără țară și fără identitate, cetățeni din No man's land. Frumos editorial, ironic, ușor acid, așa cum îi stă bine unui oltean. S- auzim numai de bine!

Andrei F (98 comentarii)  •  30 iulie 2020, 16:34

,,Are Craiova asemenea figuri proeminente? N-are! Oltenii combat doar prin apoliticul Cârțu, cu mască sau fără.,, Daca vrea Buzarin sa ne minta pai...!!!!De ministrul Stroe cel care zilele acestea canta de zor imnul Craiovei ati auzit?Si cine a negociat cu Burleanu normele la reinceperea campionatului...?Desigur .....Stroe ministrul oltean al sporturilor!!!!Probabil ca din negociere au venit si cele 4 arbitraje scandaloase si proCraiova...si campionatul a continuat din aceasi cauza....Daca ministrul era din Ardeal CFR deja era campioana...

ana (3 comentarii)  •  30 iulie 2020, 17:42

Va alaturati si dumneavostra celor ce contesta echipa CFR-lui, de valoarea ei si uitati f f f repede tot binele facut in EL 12p. Adica dupa voi hentul din careu nu ii sanctionabil, nu???? De unde stiti voi ca Avram nu a fost atentionat in casca de coleg si apoi obstructia mica la Pereira....De Craiova nu va atingeti cu ultimele meciuri castigate numai din penalty-uri, ca nu-i bai ata de mare numai CFR sa nu castige campionatul. De ce sa castige aceasta echipa nou infiintata din oltenia ca v-ati saturat de CFR ??? De fapt si daca ar castiga UCL tot nu v-ar placea aceasta echipa, nu ????Penibil.

17 Nentori Tirana (22 comentarii)  •  30 iulie 2020, 17:48

Scuze Domnule Buzarin pentru ce urmeaza, faptul ca mi-a aparut comentariul trecut arata ca ati fost la biserica, nu ca MM trimis acolo degeaba, aveti si demnitate atunci cind o incasati ! Nu ma supar daca imi raspundeti cu aceesi moneda. Eu consider ca trebuie sa vorbim deschis. --- @Umila părere, 13:53 si deja cu zaibar ? Scrie: „Noi am ocupat Budapesta în 1919, am revenit acolo în 1944 ...“ --- Prostii ca tine nu trebuie platiti pentru a raspindi mesaje toxice pentru romani, iar „venetici, fără țară și fără identitate“ sinteti voi miticii si oltenii. Tara Romaneasca n-a existat !!! Si Moldova ati cucerit-o cu bordelurile din Bu-cur-esti pe care le rivneau „revolutionarii“ moldoveni, tradatori de neam, care, cind trebuia sa li se taie capul au fost cazati la Brasov, in Ardeal !!! Ardealul v-a dat carti, primele scoli, licee si scoli superioare in limba romana, la voi nu era voie, i-a primit ca frati si pe cei datorita carora ati primit Molvova ca sa va bateti joc si de moldoveni ! Desi n-a existat pina in 47 oras in Traansilvania in care sa fiti mai multi de 19% !!! La sate, la sapa, da, sinteti si acum in jurul Clujului, numai voi, la moda cu nspe rochii colorate. --- In 19 a fost o plimbare, caci cu legea si nataraii nu te pui, iar in 44 Transilvania inca lupta impotriva bolsevicilor, NU era in asa zisa Romania !, nu a intors armele, iar voi ati tabarit cu bolsevicii si impreuna ati omorit ardeleni adevarati, astia sint si cei mai multi morti dintre romani. Voi ati omorit un milion de romani ! Apoi bolsevicii v-au aratat si voua crestinilor ce-ati fost mereu RESPECTUL cuvenit, la canal cu voi, caci *** au condus toata Europa de Est. Datorita voua, tradatori si jagardele, au ajuns bolsevicii la timp in Berlin ca sa impuna apoi conditii, sa desparta o natiune cum a fost Germania, sa bage in teroare si saracie crunta jumate din Europa ! Apoi majoritatea sefilor unicului PCR si a conducatorilor de intreprinderi din Ardeal au fost numiti olteni. Nea Lordul de la Bistrita a fost si el oltean ! Ne-ati scos din case, cite 5 familii de mitici au ajuns stapini in casele noastre, ne-ati trimis in lagare, pe unii care v-au primit si civilizat i-ati bagat in vagoane de vite nedeschise doua saptamini pina in Siberia – ce vezi tu in Dr Jivago e boliwood pe linga ce ne-ati facut voi noua si chiar oamenilor civilizati si invatati de la voi din Balcani, iar tu vorbesti ca Tindala de intorsul obrazului ? --- Dar cea mai mare pacaleala la care pun multi botul e ca ungurii si Ungaria vor Transilvania ! Nici nu se mai poate, pe unde calci dai numai de mitici, olteni si de sarmanii moldoveni. Ati distrus o tara cu indentitate, ati lasat-o fara nimic. Ba crestinilor, ardelenii nu va vor, n-au nevoie de voi, asa cum n-au avut nevoie sa rasara Soarele Ceausescu de la Bu-cur-esti ! Daca facem un referendum ne despartim in mod sigur ! Apoi ramine la voi alegera, daca vreti sa va uniti cu adevarat cu noi cei din Transilvania. Dar nu ca stapini ! Nu va inghite nimeni in toata lumea ba crestinilor. Ati pierde si Moldova, mult mai clar decit Transilvavia, caci sinteti vai de capul vostru – asa ca va rog pe toti sa nu va mai dati stapini si cuceritori daca nu vreti ca odata sa mustiti in suc propriu ! Sa va spalati picioarele cind ajungeti sa puneti opincile in Moldova si Transilvania, sa multumiti Domnului ca vi s-a dat sansa sa ajungeti in civilizatie !

Hombre (21 comentarii)  •  30 iulie 2020, 17:53

Bai astia din Cluj, care va credeti mari oameni si superiori, ar trebui sa va crape obrazul de rusine. DA, sunt si oameni cu bun simt in Cluj, dar nu sunt la echipa aia. Nesimtirea, minciuna, inselatoria si toata parsivenia zici ca s-a adunat acolo. Inselatorie la salarii, minciuni despre sume de transfer, trecere jucatori la masa credala, aruncat antrenori afara la o zi dupa ce li s-a promis dragoste eterna. Nici Giovani Becali in zilele lui de glorie nu avea nesimtirea pe care o arata conducerea CFR. Asa ca lasati-o mai moale cu miticii. Cat despre galerie, ce sa mai zic. Scandeaza porcarii, sunt atat de rasisti ca le-ar crapa si bucurestenilor obrazul. Iar ultrasii lor nu se deosebesc cu nimic de cei din Bucuresti. Daca o fi o echipa decenta in Cluj, e este mai degraba UCluj, nicidecum CFR-ul.

Jet bautorilor de cumâs (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 18:04

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Hai Craiova (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 18:12

Cum spuneam, urmeaza injuraturi si jigniri din partea renegatilor pe care Ungaria ii considera cetateni de serie C, ***. Craiova este lider meritat, restul ie calcan. Game over!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (98 comentarii)  •  30 iulie 2020, 18:17

@ 17 Nentori Tirana (4 comentarii) • 30 iulie 2020, 17:48 Tu sigur esti Burca care se vaita de cat de tare il fautase Keita cand el a intrat la rupere....Ba,si tu meriti cartonas rosu...Eu de tine ma despart si fara referendum.

pop ion (23 comentarii)  •  30 iulie 2020, 18:24

Mai rar așa un *** ca autorul articolului. In plus, este și chior, nu vede ceea ce toți am văzut: a fost 11 m mai clar decât lumina ce vine de la București

Gica face pipica pe ungurica (11 comentarii)  •  30 iulie 2020, 18:25

Cea mai buna echipa este lidera clasamentului, nu exista dubii. Foarte bun editorial, felicitari!

Frenemy (22 comentarii)  •  30 iulie 2020, 18:26

Statuia lui Harry Hill Bandholtz la Budapesta. Citeste istorie adevarata. In alta ordine de idei, intra intrun sat din Ardeal sau Banat si apoi du-te la tara in Oltenia. QED.

Canadianul (14 comentarii)  •  30 iulie 2020, 18:26

Bime punctat 17 Nentori!!

Forza oltenii! (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 18:30

@ Umila parere, Jos palaria, din doua fraze ai dat sah- mat. Foarte bun editorial, felicitari domnule Buzarin! Hai Craiova!

Frenemy (22 comentarii)  •  30 iulie 2020, 18:44

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Frenemy (22 comentarii)  •  30 iulie 2020, 18:58

Normal, nu ma asteptam la altceva :)

Frenemy (22 comentarii)  •  30 iulie 2020, 19:15

Aline, imi pare rau ca moderezi comentarii normale, care nu contin cuvinte injurioase sau obscene. Din pacate pentru tine, domino-ul s-a pornit: Transilvania + Banat vor fi autonome in maximum 50 de ani. Sincer, as fi preferat sa ramanem o natiune unita si puternica demografic, dar daca nu se poate, nici Dumniezo nu siere :))

Frenemy (22 comentarii)  •  30 iulie 2020, 19:17

Hai Craiova ! Asta sigur trece de cenzura :)

Frenemy (22 comentarii)  •  30 iulie 2020, 19:19

Tu chiar crezi ca cenzurarea opiniilor personale, exprimate elegant, poate sa opreasca mersul istoriei ? Esti un baietas naiv :)

motanul incaltat (199 comentarii)  •  30 iulie 2020, 19:27

Virusul asta mondial -este o unealta a Ocultei Mondiale. Dar pe linga oculta Mondiala de ce nu putem si noi profita??? Ba putem---fiecare cum poate-Rafila vinde masti la suprapret , netimbrate si fara factura. Arafat-la fel-----CFR profita si ea si amina meciul cu FCSB sa vada ce face fac astia cu Botosani. Era important ----pt ca Gigi poate sa piarda cu CFR acasa ca oricum e in preliminariile UEFA. Acum -meciul cu Botosani eu l-as compara cind aranjezi un examen la facultate si treci cu nota minima..... Se vede din Galaxie ca a fost aranjat-----ori era un 11 metri inexistent ori erau obligati aparatori si portarul sa fuga din fata portii cind ataca CFR....Craiova e mult mai subtila---s-a aminat cu Astra si poate cistiga cu 3-0. Era mai bine sa se evite toate aceste manareli si sa se fi trecut direct la ultimul meci Craiova-CFR.....Asta exact dupa ce Craiova a batut pe terenul CFR-ului...

Simeone (44 comentarii)  •  30 iulie 2020, 19:49

@Andrei F, când a fost ministrul sportului ardelean iar CFR a ieșit campioana? Niciodată îți spun eu.. Poate în viitor cine știe va fi un ministru al sportului și din Ardeal. @Hombre, U Cluj e o echipa decenta dar pentru Liga a 2-a, unde cheltuie indecent, la greu, bani publici. A avut buget mai mare decât UTA sau Petrolul, cel mai mare buget de salarii și s-au ales cu un... decent loc 13. Mai aproape de Liga a 3-a sa fim iar decenți.

Mircea (5 comentarii)  •  30 iulie 2020, 20:06

mai Buzatule, de data asta nu-mi place aticolul desi multe din ce scrii ma pired s din greseala le citesc dar postarea lui Gigi Buzu (1 comentarii) • 30 iulie 2020, 12:18 La o privire mai analizata se vede clar ca Bilasco are dreptate, in faza precedenta a fost corner pentru iechipa clujeana. Albitru a lasat avantaj, apoi a fost hent si fault in careul miticilor, deci cavaleru fluierului ieste protejat de regulament, da trebuia sa dea corner si doua suturi de la 11 m pentru ardeleni. Trebea sa fie 3-0 si atuncea nu mai spunea nimeni nimica. este cea mai realista, comica si adevarata ! sa crape toti care nu sunt deacord de ciudddda

Fair- play (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 20:38

@ Umila parere Jos palaria, din doua fraze ai dat sah- mat neantului din pusta. Foarte bun editorial, felicitari domnule Buzarin! Hai Craiova!

george (15 comentarii)  •  30 iulie 2020, 21:00

Aline te-ai facut iar de tot rasul.

Zika (56 comentarii)  •  30 iulie 2020, 21:04

"Victoria mică, nesărată și dubioasă obținută de clujeni în fața Botoșaniului"? ..."mică"? Da. ..."nesărată" Da. ..."dubioasă"? NU! M-am străduit intensiv să văd în reluările televiziunii ce s-a-'ntâmplat în partea aia de careu. Televiziunea s-a străduit, nimic de zis (nu ca alte dăți, mai ales în alți ani, când Clujul a fost FURATĂ pe față de arbitri și pe ecranul de sticlă nu s-a mai arătat nimic, că nu trebuia să fie nimic "mic, nesărat și dubios" la mitici, că ei 'totdeauna cîștigă pi câmpu' di luptă, și nu oricum, ci viteji și glorioși, mai ales când sunt mînjiți pi la gură cu brânză și lapte de ~aia care începe cu "O"...), a dat reluări repetate, din unghiuri diferite, dar tot nu era prins în cadru ce a precedat, acolo , mingea centrată de pe dreapta. Ghinion, neică! ...cum ați spune voi p'-acolo... Dar GHINION, înc'-o dată, neică, dar PENTRU VOI! ...chiar la voi în GeSepe ați făcut exces de zel (ne-caracteristic miticesc!) și ați dat a doua zi și pozele stroboscopice... Și, ce să vezi, neică Cîrțule?! ...în ciuda lui Iftime, în poze este cuprinsă și partea aia de careu și se vede CLAR cum fundașul Buot'șăniului îi barează avansul clujeanului Pereira CU BRAȚUL STÂNG (și probabil și cu cel drept), nu numai cu corpul ce-l împinge exact în fața direcției de avans a lui Pereira! Cu 35 de ani în urmă, la mine în divizia C, asta se numea "obstrucție", și n-o vedea nici Crăciunescu plătit de echipa vizitatoare de la Lugoj (că de-aia l-am blocat 3 ore în clădirea stadionului, și l-a scos meliția ascuns în două "Dacia1300" ce le-am fugărit 40 de kilometri... întrabă-l, numai, cum s-a *** pi el!). Acum nu mai există termenul (că avem VAR și putem vărui fazele dupe dorința proprie a arbitrului de centru, ca în finala C.M. din Rusia, când Croația a fost FURATĂ LA DRUMUL MARE!), așa că o s-o numim procedură de rugby, sau de lupte afranco-rromîne (dacă nefericitul Haruț o fi...), orice ați zice voi, p'-acolo! Aaaaah, că Pereira a fost isteț și și-a dat drumul din picioare ca să-i sară-n ochi televiziunii ce s-a-'ntâmplat și să-l oblige pe Avram, asta nu anulează INFRACȚIUNEA EVIDENTĂ a fundașului Buot'șăniului! Hențul nu mă interesează dacă a existat sau nu. ...dar un astfel de fault petrecut în careu îmi pune și o întrebare: nu cumva buot'șănii scandalizatului Iftime aveau CERTITUDINEA că (așa cum i s-a întâmplat ani la rând Clujului) Avram nu va fluiera împotriva lor dacă nu e ceva evident? ...iar asta s-ar traduce nu (sau NU NUMAI) prin lână și brânză, ci și prin... ce-au ăia pi la Buot'șăni? ...abator di pi vremea olteanului Ceaușică? ...carne de purcel de lapte? Aaaaaah, mmmmmmmm, buuun, buuun! ...și ar justifica și ura cu care a vorovit Iftime despre Avram, dupe meci (exact ca porumboiul care cumpăra arbitrii și apuoi iera niervuos cî adversarii i-uor platit mai ghini...). Deziluzia față de cel pe care puneai bază pentru cărnița de purcel e mai ceva decât aparența unui MECI FĂRĂ MIZĂ PENTRU MOLDOVENI, dar în care au alergat ca iepurii până în ultima jumătate de minut... Nu că le-ar fi folosit la ceva, că nici ei n-au arătat nimic pe teren în fața Clujului ce n-a arătat nimic! P.S. Vreau să-ți spun că am fost o vreme - obligat-forțat - p'-acolo pi lângă Caracăl, și am cunoscut și mitici în mediul lor, și imigrați pi la noi... Și vreau să-ți spun că i-am văzut cum "muncesc", inclusiv în sistemul medical! ...și că NU M-AȘ DA PE MÂNA LOR, pentru nimic în lume! Vezi statisticile cu morții de guvid de-acum, și episodul cu fata aia de 21 de ani moartă în zilele trecute! ...tot p'-acolo pi la voi...

Leopold (44 comentarii)  •  30 iulie 2020, 21:15

... meciul CSU - CFR este duelul titanilor, nu al titanilor din sport deoarece ambele echipe au beneficiat la maxim în play off de sprijinul consistent al arbitrilor. Este „duelul titanilor” din sistemul politic/securist care guvernează România de 30 de ani, este un fel Steau - Dinamo din perioada comunistă, duelul dintre generalii Ministerului de Interne și generalii Ministerului Apărării Naționale, sau aceeași Mărie cu altă pălărie. Diferența după 30 de ani este dată structura, calitatea și motivația celor două sisteme care se confruntă, care este un melanj de orgolii regionale, interese politice și economice. Jalnic ...

petre (1 comentarii)  •  30 iulie 2020, 22:00

mai degraba pare o incercare de a castiga campionatul fara lupta.nu au cazut la pace cu varianta sa se intrerupa aici jocurile -pentru asta se inbolnavisera deja cei 23 si au trebuit sa se dea suparati pe clinica si sa se retesteze ca s poata juca..nici clinica nu poate recunoaste ca e parte la smenuiala...romaneste,intors portofelul..

Campioana CFR (7 comentarii)  •  30 iulie 2020, 22:09

Buzarine, tot complexat fata de ardeleni ai ramas? :))) De cand ai aparut in presa, tot complexat ai fost. N-ai cum sa schimbi istoria. Framantare placuta! :)))

george (15 comentarii)  •  30 iulie 2020, 22:40

ALINE, tie chiar nu-ti este rusine cand intri in Bucuresti. Nu de altceva dar olteni s-au mai schimbat, intre timp. Ce a ce nu cazul tau.

Gio (15 comentarii)  •  30 iulie 2020, 23:03

Vorbeste “obiectiv” un ziarist cunoscut fan al Craiovei, nu conteaza clona sau reala, care uita cum Craiova a fost favorita arbitrilot in acest play off, doar in ultimele 2 meciuri primind cate 2 penaltyuri de meci. Oricum o intorci trebuia dat penalty la acea faza, chiar recunosti ca trebuia dat la hent, nici tinerea nu a fost imaginara chiar daca atacantul a cazut imediat, deci nu vad discutia. Eu zic sa revenim la penaltyurile Craiovei mai bine, ca-s mai multe.

Ceferika (8 comentarii)  •  31 iulie 2020, 9:04

buzarine, de ce ți-ai mai făcut blog dacă filtrezi comentariile la greu? Postezi doar ce-ți place. Dacă ești așa șmecher cum te dai cu scrierile ăstea, postează toate părerile nu doar ălea care te ridică în slăvi. Să vedem cu adevărat ce părere are lumea despre tine...

popvoicu (7 comentarii)  •  31 iulie 2020, 9:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (98 comentarii)  •  31 iulie 2020, 10:45

@Simeone....Acum si cu tine?!Pai CFR este cea mai favorizata echipa de politic ,justitie ,servicii... Sa-ti amintresc de la omul lui Arpy care ajuns in guvern a favorizat ca CFR Cluj sa obtina ce Rapid nici macar nu a indraznit in problema stadionului?Sau sa vorbesc despre premierea recunoscuta public de Muresan la TVR?De Valiza 2 care implica servicii secrete,procurori...?De cazurile jucatorilor Voiculet,Maftei,Ganea,Omrani...?Sa vorbesc de memoriile lui Basescu pe actele lui Arpy?Sa amintesc declaratia lui Muresan ca Arpy a dat clubul ca sa scape de probleme in justitie?De CFR putem sa vorbim pana maine...si poate nu este deajuns...

Simeone (44 comentarii)  •  31 iulie 2020, 12:42

@Andrei F., asa e cand ai notorietate si deranjezi asa se intampla. Gigi probabil e un sfant pe langa Arpy si Muresan. Dar totusi, ma indoiesc ca un guvern se apleaca asupra unei echipe mult blamate pana si in propriul oras unde se stie, cei mai multi sunt suporteri ai lui U Cluj, in special cei trecuti de 40-45 de ani. Oare ce avantaj le aducea acelor politicieni o echipa care in trecut era compusa cca 90% din jucatori straini, nu erau jucatori de Nationala Romaniei, cu mici exceptii?? Valiza 2 de care spui tu, nu e probata, sunt ziaristi ”de investigatie” care si-au justificat salariul dar daca era o chestiune de DNA, fii sigur ca erau retineri, perchezitii.

Andrei F (98 comentarii)  •  31 iulie 2020, 13:54

@Simeone (24 comentarii) • 31 iulie 2020, 12:42 Tocmai pentru ca toate lumea care trebuia sa faca ceva si mai ales la care se refera Valiza 2 tace....face ca Valiza 2 sa puta si mai tare...FRF.presarii.procurorii,serviciile secrete de care s-a vorbit....toti niste sfinti...tac,tac,tac sau nu aud....DNA?Pai ca sa fie caz de DNA trebuie macar cineva sa se faca macar ca ancheteaza!!!!Si nimeni nu misca un degetel!!!

Pentru o judecata dreapta… (1 comentarii)  •  31 iulie 2020, 15:25

Felicitari, Alin, in general, iar pentru acest articol, in special! Imi pare rau pentru Dan Petrescu, care e in spital si caruia ii doresc insanatosire grabnica si numai bine! Din pacate, Dan este imaginea (si vocea) vie a unui club care se autovictimizeaza, dar care, de-a lungul anilor nu ne-a convins in ceea ce priveste corectitudinea; si, aici, nu ma refer numai la intalnirile de taina ale dlui Bela Kassai si ale doctorului (sic!) Iuliu Muresan intr-un restaurant din Bucuresti din apropierea cladirii Parlamentului, pe cand CFR castiga campionate!!! ...zic unii rauvoitori, dar eu nu cred asa ceva 😀 La urma urmei, microbistii mai in varsta isi amintesc de "odioasa" tripleta 😀 Mircea -Bela - Gino de pe vremea 'raposatului', cand din jambiere se auzea zgomot de hartii!!... conform folclorului vremii! 😀 ...intre timp, unii au condus, sau conduc FRF, sau Liga! Very nice, bravo lor, ca s-au priceput! A propos!!... e o situatie de criza in fotbalul romanesc, ar fi de asteptat sa-i auzim glasul presedintelui Ligii...dar, il intelegem, are altele pe cap, cauzate de un dosar penal al beizadelei! Revenind la CFR, eu ii doresc exact ce merita si nimic mai mult! Imi pun sperante ca titlul se va juca pe teren si nu va exista imixtiunea politicului. E adevarat ca municipiul Cluj e cel mai tare bastion al partidului de la guvernare, dar nu cred ca vor exista influente si se vor limita la a bate toba la meciurile de tenis!! 😀 In fine, ca sa n-o mai lungim... cel mai bun sa castige! Hai Craiova!

voicu pop (7 comentarii)  •  31 iulie 2020, 15:39

Prazarul sterge comentariile care nu-i plac vai prazul lui!

voicupop (7 comentarii)  •  31 iulie 2020, 15:47

ma apuca scarba cand te privesc, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Simeone (44 comentarii)  •  31 iulie 2020, 15:56

Un pic se bat cap în cap anumite lucruri trebuie sa recunosc. Anumiți spun ca Dancu, Rus și alți pesedei fac influenta în favoarea CFR Cluj, alții ca de fapt partidul de guvernământ exercita aceasta influenta în favoarea acestei echipe, nici nu mai știi ce sa crezi. Eu sunt clujean de când ma știu și cunosc oamenii politici de aici și cine anume are putere în oraș. Nu prea cred eu în aceste influente, cel puțin Ioan Rus ajunge să-i fie luat permisul, sta pe dreapta 3 luni, nu-și poate rezolva un amărât de permis de conducere, Dâncu, sociolog, fost om politic, e mai mult o mascota prin Cluj, nimeni nu da doi bani pe el, de Gușă ce sa mai zicem.... Cu siguranță Arpad Paskany si actualul patrón Neluțu Varga nu au putere în Cluj, darămite la București. În Cluj exista oameni puternici, potenți financiar și politic a căror influenta depășesc sfera președinției României, ajunge departe spre Trump-Putin. Ei în schimb nu se amesteca în sport din păcate. Asa ar putea sa ridice ambele echipe ale Clujului, sa le ducă la un alt nivel. Dar ca și în politica, cine se baga sa conducă un club de fotbal, probabil nu cei mai serioși oameni.

Comentează