Antalya și alte aberații în cascadă
Nici nu știi care prostie e mai mare, să ne aducă polițiștii Lumina Învierii sau să mutăm campionatul în Turcia

Cei care conduc fotbalul par să fi împrumutat arta de a face gafă după gafă de la cei care conduc societatea.
A zice că vrei să duci fotbalul în Antalya în iunie-iulie e echivalent cu a spune că trebuie să așteptăm sectoristul cu Lumina în fața blocului, că nu trebuie să ieșim absolut deloc noaptea, între 22-06, de parcă virusul ar ști cât e ceasul, cu a sugera că vârsticii din întreaga țară (câteva milioane, măcar vreo cinci) trebuie luați de-acasă și carantinați în centre speciale sau cu ultimul polonic de panică publică servit chiar ieri de finanțistul Câțu, care iese public și-și exprimă temerea că e posibil să nu fie bani de pensii în luna mai fiindcă pandemia a prelungit termenul de plată a taxelor și impozitelor.
O idee de cauciuc
Gata cu politica, deși a sesiza niște enormități nu înseamnă neapărat a face politică! Înapoi la fotbal. Gânditorul federal Bodescu a emanat (în nume personal, nu al FRF, a ținut să precizeze) ideea de a se muta șandramaua fotbalului în Antalya.
Maestrul ventilelor, compresorului și altor efecte de vulcanizare buzoiană a gândit cu pompa de picior și prin cap nu i-a trecut că acolo, în Antalya, în iunie și iulie, se coace oul în bască de cald!
A estimat un cost plăpând, de doar două milioane de euro, și a lăsat de înțeles că există și o persoană expertă în probleme de all-inclusive, Lara, Belek, Calista, Susesi și alte caravanseraiuri turistice aflate în penurie de mușterii. Există, firește, și niște comisioane, dar asta e problema acum?
Matematică și ilogică
Să ne uităm ce spun cifrele. La o populație cam de patru ori cât a României (80 de milioane față de 20), Turcia are de zece ori mai multe cazuri de COVID-19. Circa o sută de mii față de zece mii ale noastre. Decedații sunt și ei de vreo cinci ori mai mulți decât pe pământ valah. În acest caz, poate c-ar fi mai bine să ne ducem la Milano, să jucăm în Piața Domului!
Vor sări partizanii deplasării la Înalta Poartă și vor spune că deși în Turcia sunt cazuri multe, în Antalya sunt încă puține. Corect, dar puține sunt și la Miercurea Ciuc, Slatina sau Zalău, nicăieri peste 20 de contaminări. De ce nu ne ducem acolo?
Cu ligile inferioare ce-aveți de gând?
Toată lumea emite savantlâcuri despre reluarea primei ligi, dar nimeni nu scoate o silabă despre ce se va întâmpla mai jos. L-am auzit la DigiSport pe Claudiu Niculescu spunând că eșalonului secund, care mai are de disputat cincisprezece runde, nu opt, îi va fi greu să asigure camere single, merinde la caserole septice, dușuri individuale și tot acest rețetar vânturat cu suficiență de patricienii care se hrănesc cu drepturile tv ale primei ligi. Și, rețineți, Claudiu e antrenor la Mioveni, echipa de pe locul doi, promovabil.
Ce-o fi spre coada clasamentului, Dumnezeu cu mila! Sau și mai jos, la Liga a treia! Pentru ea vino cu soluții, maestre Bodescu! Spune-le băieților de la Galda de Jos sau Șomuz Fălticeni cum să procedeze, că și ei sunt ai Federației. Și votează!
Se mai pune la cale o enormitate
E clar că va fi foarte greu ca și cele 15 runde ale eșalonului secund să se poată disputa normal. Și-atunci mințile electrificate de la Casa Fotbalului au imaginat inclusiv scenarii de play-off și play-out. Care până la un punct ar fi logice. Dar cum reflexele federalilor funcționează în mod pavlovian, s-a pus, așa afirmă unele surse, problema înjumătățirii punctelor!
Cum să înjumătățești însă punctele unei echipe când tu, vreme de 22-23 de meciuri, nu i-ai spus că acele puncte vor fi înjumătățite? Oamenii au jucat, au luat trei puncte, s-au bucurat pentru ele și tu vii și le spui că de fapt au luat unul și jumătate? E o aberație despre care dacă aude UEFA ne face obligatoriu presiunea și observă imediat că avem pană la etaj!