Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Antalya și alte aberații în cascadă

Nici nu știi care prostie e mai mare, să ne aducă polițiștii Lumina Învierii sau să mutăm campionatul în Turcia

Permalink to Antalya și alte aberații în cascadă
vineri, 24 aprilie 2020, 9:45

Cei care conduc fotbalul par să fi împrumutat arta de a face gafă după gafă de la cei care conduc societatea.

A zice că vrei să duci fotbalul în Antalya în iunie-iulie e echivalent cu a spune că trebuie să așteptăm sectoristul cu Lumina în fața blocului, că nu trebuie să ieșim absolut deloc noaptea, între 22-06, de parcă virusul ar ști cât e ceasul, cu a sugera că vârsticii din întreaga țară (câteva milioane, măcar vreo cinci) trebuie luați de-acasă și carantinați în centre speciale sau cu ultimul polonic de panică publică servit chiar ieri de finanțistul Câțu, care iese public și-și exprimă temerea că e posibil să nu fie bani de pensii în luna mai fiindcă pandemia a prelungit termenul de plată a taxelor și impozitelor.

O idee de cauciuc
Gata cu politica, deși a sesiza niște enormități nu înseamnă neapărat a face politică! Înapoi la fotbal. Gânditorul federal Bodescu a emanat (în nume personal, nu al FRF, a ținut să precizeze) ideea de a se muta șandramaua fotbalului în Antalya.

Maestrul ventilelor, compresorului și altor efecte de vulcanizare buzoiană a gândit cu pompa de picior și prin cap nu i-a trecut că acolo, în Antalya, în iunie și iulie, se coace oul în bască de cald!

A estimat un cost plăpând, de doar două milioane de euro, și a lăsat de înțeles că există și o persoană expertă în probleme de all-inclusive, Lara, Belek, Calista, Susesi și alte caravanseraiuri turistice aflate în penurie de mușterii. Există, firește, și niște comisioane, dar asta e problema acum?

Matematică și ilogică
Să ne uităm ce spun cifrele. La o populație cam de patru ori cât a României (80 de milioane față de 20), Turcia are de zece ori mai multe cazuri de COVID-19. Circa o sută de mii față de zece mii ale noastre. Decedații sunt și ei de vreo cinci ori mai mulți decât pe pământ valah. În acest caz, poate c-ar fi mai bine să ne ducem la Milano, să jucăm în Piața Domului!

Vor sări partizanii deplasării la Înalta Poartă și vor spune că deși în Turcia sunt cazuri multe, în Antalya sunt încă puține. Corect, dar puține sunt și la Miercurea Ciuc, Slatina sau Zalău, nicăieri peste 20 de contaminări. De ce nu ne ducem acolo?

Cu ligile inferioare ce-aveți de gând?
Toată lumea emite savantlâcuri despre reluarea primei ligi, dar nimeni nu scoate o silabă despre ce se va întâmpla mai jos. L-am auzit la DigiSport pe Claudiu Niculescu spunând că eșalonului secund, care mai are de disputat cincisprezece runde, nu opt, îi va fi greu să asigure camere single, merinde la caserole septice, dușuri individuale și tot acest rețetar vânturat cu suficiență de patricienii care se hrănesc cu drepturile tv ale primei ligi. Și, rețineți, Claudiu e antrenor la Mioveni, echipa de pe locul doi, promovabil.

Ce-o fi spre coada clasamentului, Dumnezeu cu mila! Sau și mai jos, la Liga a treia! Pentru ea vino cu soluții, maestre Bodescu! Spune-le băieților de la Galda de Jos sau Șomuz Fălticeni cum să procedeze, că și ei sunt ai Federației. Și votează!

Se mai pune la cale o enormitate
E clar că va fi foarte greu ca și cele 15 runde ale eșalonului secund să se poată disputa normal. Și-atunci mințile electrificate de la Casa Fotbalului au imaginat inclusiv scenarii de play-off și play-out. Care până la un punct ar fi logice. Dar cum reflexele federalilor funcționează în mod pavlovian, s-a pus, așa afirmă unele surse, problema înjumătățirii punctelor!

Cum să înjumătățești însă punctele unei echipe când tu, vreme de 22-23 de meciuri, nu i-ai spus că acele puncte vor fi înjumătățite? Oamenii au jucat, au luat trei puncte, s-au bucurat pentru ele și tu vii și le spui că de fapt au luat unul și jumătate? E o aberație despre care dacă aude UEFA ne face obligatoriu presiunea și observă imediat că avem pană la etaj!

Comentarii (3)Adaugă comentariu

Mircea (1 comentarii)  •  24 aprilie 2020, 16:03

Foarte bine spus. Asta funcționează în multe domenii. Mintea celor de "sus" e odihnita și concepe tot felul de inepții imposibil de realizat, pe deasupra cred că o să și pună amenzi pentru nerespectarea lor.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  24 aprilie 2020, 17:19

Eu m-am convins deplin acum-suntem condusi doar de ***... La toate nivelurile. Cine spune ca mai exista si exceptii-se insala. Nu sunt.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalin (1 comentarii)  •  25 aprilie 2020, 8:13

Colegul de redactie Dan Udrea este in echpa GSP ului de 20 de ani, pacat, locul dansului este alaturi de Mircea Badea la antene ...

Comentează