Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Hagi și pixul de la Nyon 

Gică vrea campioana României direct în grupele Ligii, fără calvarul tururilor preliminare și fără la se lua în calcul coeficientul UEFA

Permalink to Hagi și pixul de la Nyon 
duminică, 5 mai 2019, 10:33

„Domnilor, scularea!”, cere Hagi, iar la demersul său cu puternice accente patriotice se raliază Mircea Lucescu și Gică Popescu, nume importante și sonore în peisajul internațional.

Gică nu e de acord cu ciurul tururilor preliminare, prin ochiurile cărora echipele românești nu mai izbutesc să se strecoare. E de acord cu coeficientul nostru mărunt (locul 32 pe continent), dar propune ca în grupele Ligii să fie campioanele tuturor țărilor, urmând ca acel coeficient să opereze doar în cazurile în care o țară are mai multe reprezentante, nu una singură.

Ar fi frumos, dar nu se poate

UEFA nu mai are nici măcar în teorie intenția de a răspândi judicios fotbalul pe continent, considerându-l pesemne deja destul de răspândit. De aceea ideea instituției de la Nyon nu e în nici un caz aceea de a propovădui universalitatea acestui sport, ci de a filtra valorile, în funcție de forța fotbalistică, derivată nemijlocit din buget. Nici măcar pe vremea lui Platini, care câștiga sufragii făcând favoruri Estului continentului, nu existau astfel de privilegii. Ochiurile ciurului erau ceva mai largi decât acum, dar tot trebuia să treci prin ele. În plus, dacă ar accepta câte o echipă din fiecare țară în grupe, UEFA s-ar pomeni cu o competiție-mamut. Greu de programat în puținele date existente și diluată valoric. Nimeni de acolo, de la Nyon, n-are chef de deplasări ale Realului în Albania, ale PSG-ului în Gibraltar sau chiar ale Barcelonei pe simpatica arenă din Gruia.

A fost odată…

Steaua a jucat cu Chelsea în 2013 și cu Real în 2006, Urziceniul a bătut, aproape ireal, cu 4-1, pe terenul lui Glasgow Rangers, CFR-ul a învins epocal Roma pe Olimpico și United-ul pe Old Trafford. Chelsea a venit în Gruia, CFR-ul a fost oaspetele lui Bayern. Amintiri excepționale, dintr-o perioadă în care campioana noastră intra direct în grupe, iar locul secund ajungea tot acolo depășind, de exemplu, pe Galatasaray (Steaua în 2008). Toate acestea se întâmplau însă prin prisma coeficientului de țară, bun spre foarte bun la vremea aceea. În toamna lui 2009 campioana României, Unirea Urziceni, a fost la un pas de primăvara Ligii, iar Dinamo, Timișoara și CFR au mers în grupele Europa League. Patru echipe românești, aproape un sfert din prima divizie, jucau la mijloc de săptămână în întrecerile continentale! Aceste lucruri nu mai sunt posibile azi, nu doar din cauza pixurilor celor de la UEFA, ci și fiindcă ne scoate din cursă Dudelange. Asta urmărește UEFA? Să invite în grupe o echipă eliminată de niște amatori luxemburghezi?

Tradiția de foarte demult

Hagi mai adaugă că zona noastră, chiar dacă se chivernisește din bugete de 5 sau 10 milioane de euro, față de 500 de milioane ale celor foarte mari, are tradiție. A câștigat Cupa Campionilor, Supercupa Europei. Da, e adevărat. Chiar el a marcat golul din acea Supercupă, dar asta s-a întâmplat acum 32 de ani. Majoritatea fotbaliștilor care calcă azi gazoanele europene nu se născuseră în acel 1987. Și puțini din cei care încă mai joacă văzuseră lumina zilei în 1991, anul Stelei Roșii Belgrad, ultima ispravă a Estului în întrecerea campioanelor.

Nici măcar experimental

Astăzi ne minunăm când vedem Valencia sau Eintracht în semifinale și ne crucim de-a dreptul la pătrunderea Slaviei Praga în sferturi. Sunt semne de exclamare pe care UEFA le aplaudă, dar parcă ar vrea Atletico Madrid în loc de Praga sau Inter în loc de Eintracht, chit că la Frankfurt stadionul și atmosfera sunt superbe. Și chiar dacă domnii de la Nyon, prin absurd, ar încerca să invite în Champions League echipe din toate țările, ar renunța repede când ar constata că boierii occidentali și-ar trimite garniturile secunde în deplasările din neprimitorul Est și chiar și așa scorurile ar fi mult prea mari.

Comentarii (76)Adaugă comentariu

doilaunu (24 comentarii)  •  5 mai 2019, 11:33

Ca sa fii de nivelul CL ai nevoie de bani. Pentru a avea bani ai nevoie de suporteri. Cand China sau Japonia va plati pentru a vede un meci al Viitorului din campionatul Romaniei (asa cum se intampla cu meciurile din Anglia sau Spania) ne putem cauta un loc la masa bogatilor. Pana atunci nu.

Costică Hriscu (2 comentarii)  •  5 mai 2019, 11:41

Poate că Buzarin are puțină dreptate dar totuși o incercare ar trebui făcută . Hagi și nu numai au dreptul la o discuție cu cei de la Nyon. Sunt mai multi foști mari jucători în Est așa deci spor la treabă .

Costică Hriscu (2 comentarii)  •  5 mai 2019, 11:44

Poate că Buzarin are dreptate dar și Hagi are . Trebuie o discuție cu cei la Nyon . Toți foștii mari jucători din Est au un cuvînt de spus .

seggfej paraszt (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 11:45

esti *** ....neaparat ai vrut sa bagi in text pe Gruia.....***.Unde puteti, nu ezitati sa dati in echipele de peste Carpati....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vali (3 comentarii)  •  5 mai 2019, 11:46

Total gresit, aici este vorba de credibilitatea si corectitudinea unei competitii de o asemenea anvergura ! Este total nedrept si halucinant sa asisti la o asemenea nedreptate-neincluderea campioanelor tarilor din est in grupele ligii campionilor...de ce se mai numeste liga campionilor daca campioanele unor tari din est nu sunt acceptate in grupe !!! Atunci sa se numeasca LIGA PREFERATILOR UEFA NU? AR SUNA MULT MAI APROAPE DE REALITATE !!!SI MAI VORBIM DE EGALITATEA SANSELOR...BLEAH !

Bogdan (2 comentarii)  •  5 mai 2019, 11:47

Orice este posibil stimati emitatori de pareri. Real si Barcelona au chef de deplasari in orice piata, a oricarei tari, orice deplasare, fie si in Albania, fie si Gruia. Traim in era marketingului, orice tricou, insigna sau sapca vanduta sunt bani la club. Mercenarii platiti de cluburi pot avea fete plictisite si dezinteresate, dar acest aspect se educa in timp. Stimatilor exista posibilitati si argumentele care trebuie aduse sunt aspecte financiare pentru UEFA, dezvoltarea fotbalului in lume este obiectivul acestei entitati, daca sunteti atenti la cresterea echipelor participante la turneele finale. Studiati trendul cu atentie pana sa criticati si sa demontati ideiile unui fotbalist genial al Romaniei. Studiati baieti, ganditi ideea mai profund si nu o tratati superficial. Este posibila. Orice este posibil.

Danny (7 comentarii)  •  5 mai 2019, 11:51

Daca suporterii ar fi respectati, ar umple stadioanele in competitia interna. Ar cumpara tricouri, ar manca la restaurant in interiorul stadionului, ar cumpara tricouri cu zecile de mii.... Dar trebuie create conditii pentru spectator. De ce merge romanul la mall si cheltuieste o groaza de bani? Pentru ca se simte ca si in occident. Hai sa facem stadioanele mini-malluri.... Trebuie sa fii complet rupt de realitate (nu vreau sa folosesc cuvinte mai dure) sa ceri favoruri, cand tu nu faci nici un efort sa aduci 2000 spectatori la meci.

Cosmin (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 11:52

Ba s-ar putea gasi o solutie daca s-ar vrea. Sa respecte toate campioanele. Sa creasca nr echipe per grupa. Sustineti ideile lui Hagi. Toti maestrii acestei lumi au fost idealisti, ei au adus schimbarea. Au crezut ca e posibil cand realistii ii trageau inapoi. Sa il sustinem. Bravo Gică! Suporterii sunt cu tine. Presa sa lase cancanurile si controversele si sa se ralieze la ceva important!

mal. (17 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:03

Propun, pentru români, să se dea Premiul Nobel pentru cine știe tabla înmulțirii! Să păstrăm măsura, domnilor... și puțină rușine n-ar strica! Nu poți premia neputința și prostia. Să ne ridicăm împotriva celor din țară care au adus fotbalul aici: antrenori (de la copii până la loturile naționale), conducători de cluburi, impresari... toate brațele caracatiței!

a dica (47 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:04

Va faceti ca nu intelegeti! Ne aflam intr-un cerc vicios si Hagi propune singura modalitate de iesire. Jucand direct in grupe, campioana ar primi ceva bani de la masa bogatilor. I-ar mai bate Dudelange daca ar avea banii aia? Ar creste interesul publicului din Romania si implicit al sponsorilor? Da, cu siguranta da! Si atunci ne-am dezvolta si noi cat de cat in pas cu cei mari. Altfel prapastia se adanceste si vom deveni fanii echipelor din vest si ne vom uita doar la televizor. Si la meciurile de Liga 1 vom merge din cand in cand, cum mai mergem acum pe la meciuri de Liga a 4-a. Nu cred ca asta trebuie sa vrea UEFA. Pe stilul asta fotbalul din est va muri, chiar daca va mai apare cate o exceptie. Nu vor mai apare nici fotbalisti de valoare cum se intampla in urma cu cativa ani, in Europa vor juca din ce in ce mai multi africani si sud-americani. Copiii nostri se vor face toti IT-isti...

dinamo_fan (13 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:22

Cine nu are chef, sa stea acasa. campionatele mari au pus monopol pe o competitie care s-a gandit a fi a tuturor. Sa-si faca ei o cupa a lor de 8-10 echipe si sa joace intre ele daca nu ne vor. Se vine mereu cu argumentul ca suntem prea saraci si prea slabi pentru a sta la aceasi masa dar acest lucru nu esta o cauza ci un rezultat al indepartarii treptate din centrul atentiei astfel incat campionatele puternice sa-si mai bage inca o echips si apoi inca o echipa la masa bogatilor. Daca Spania, Italia, Anglia samd ar avea un sigur loc in UCL, marii investitori s-ar orienta si catre locuri in UCL ocupate de alte tari pentru a investi acolo.

Vasile (11 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:23

„Gică nu e de acord cu ciurul tururilor preliminare, prin ochiurile cărora echipele românești“... Prin ochiurile căruia. E vorba de ciur.

marin (6 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:24

mai bine jucati fotbal decat sa cersiti!

Gelula (3 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:29

Aline, nu ai inteles ce zice hagi vad. Cum se calculeaza coeficientul ala, tu chiar stii? Iti aduci aminte si de steaua rosie in 91, foarte bine. Dar nu duci pana la capat judecata. Atunci sa nu-i mai zica champions league. Tu chiar esti sigur ca locul 4 din tarile astea 4-5(franta, germania, perfidul albion, spania, italia) bate la pas locul 1 din tari mai la est? Baiete, astia de la nyon nu au chef sa mai pateasca rusini ca in 86 si 91. De aia au facut treaba cu grupele. De ce nu vor??? Ca nu vor sa imparta banii cu altii, exact asta zice hagi. Cum vrei tu sa progresezi la un sport daca nu joci cu unii mai buni ca tine??? Cum a fost posibil 86 si 91???Asta e o alta discutie, pe care nu o mai deschidem acum. pt discutia de mai sus, ai cam nota 4.

11 (9 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:29

Lumea e constienta ca financiar e nerentabila o competitie cu echipe ce nu atrag spectatori. Tema a mai fost dezbatuta in cateva zeci de articole, acest articol e de umplutura in stilul - ziua trece, leafa merge- repatentat de gsp.Te minunezi matale cand vezi o dubla finalista de ECL in cupa uefa,la nea gigi se rezuma cunostintele tale fotbalistice.

mircea (9 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:32

ideea lui hagi este stupida. carmen, ripensia, ciocanul si alte echipe ar trebui sa fie pe viata in liga 1 pe ideea asta.

mircea (9 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:36

@a dica: atata timp cat noi nu ne respectam echipele de ce ar face asa ceva uefa? noi nu cumparam un tricou pentru echipa favorita, noi nu mergem la stadion, noi nu facem nimic.

Gelula (3 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:38

fotbalul nu mai e ce-a fost. atunci sa joace chelsea cu manU si cu inca cateva intre ele, dar sa nu-i mai zic Europa champions league. Bogatii vor sa stea la masa doar cu alte urjume ca ei, care isi vand cluburile sultanilor si arabilor. Tu chiar nu intelegi unde bate hagi? Nu te-ai nascut ieri, ar trebui sa stii ca nu orice poate fi cumparat. Sau te-au prins si pe tine democratiile, tu chiar pui botu la modu in care echipe urate precum chelsea joaca cu 7-8 stranieri pe teren. Ai putea fi mai mandru de steluta 86

cris4co (4 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:38

Cu o floare nu se face Primavara...nici cu un buchet...La Hagi la club se intampla lucruri bune(dar din pacate doar la el) si ar trebui Hagi sa faca sa se intample Mult mai Multe lucruri bune ca sa vina si la noi Primavara...deocamdata se intampla Tornade,Grindina si lipsa apei calde care ne dezorienteaza ca pe Razvan Ciobanu,Adrian Mutu si multi alti viteji...SA VINA SPONSORII...SA DEA BANII...da pentru ce? Flotari?...doamne fereste...Genoflexiuni?...e grele...O Bicicleta MACAR?...am si eu...tot degeaba! Da o Miuta când mai facem si noi? Nu? Un La Malai? Nu? Atunci duceti-va voi si ciufuliti iarba ca vin si eu mai tarziu...

Mihai (3 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:38

CFR a facut mai mult decat Unirea Urziceni(si decat altele), a fost la 1 sfert de pas de primavara UCL., dar pentru asta trebuie sa ai memorie dl. Buzarin.

euuuu (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:41

o solutie ar fi revenirea la meciurile tur retur si la desfintarea grupelor. iar uefa sa premieze trecerea dintr-un tur intr-altul corespunzator. dar nu se vrea asta pentru ca atunci ar aparea surprize vezi steaua buc in 86 steaua rosie bel 91 mechelen 88 etc. iar cei de acolo nu au nevoie de surprize. ei au nevoie de c ronaldo si de messi. restul nu conteaza. pentru ca ei fac publicitatea

Bollea Valeriu (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:41

Sunt de acord cu ce spune Hagi , dar atata timp cat inca se fac blaturi gen CFR -VIITORUL ,nu avem ce sa cautam la masa bogatilor . Aranjamentul *** a lui Burleanu , CFR campioana si Viitorul castigatoare a Cupei Romaniei in detrimentul Stelei care umple stadioanele este jalnic .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gelula (3 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:48

Hagi are mandrie si bine face. Tu esti complexat. De ce zici neprimitorul Est???? au trecut 32 de ani nu ai zis tu asa? Tu crezi ca vestul e primitor daca nu face bani pe tine? Sau asta (banu) e singura valoare din ziua de azi??? Ciudate vremuri mai traim

unul (6 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:50

Pentru asa zisul jurnalist care a scris acest articol: 1.Ti-a explicat Vasile ca e vorba despre ciur. 2.Cel mai aproape de primara UCL a fost CFR Cluj in 2012. Dar stim ca esti pe langa fenomen, Cum mai ai curajul sa scrii despre fotbal, ca specialist, cand ai retrogradat o echipa in liga a doua !?

Fotbal curat (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:51

Gicuta, un *** ambitios, in ciuda sfaturilor specialistilor, a decis sa-si faca propriul club dupa ce a fost umilit de Berbecul din Pipera. Si-a investit toti banii in proiectul “Viitorul”, de aceea blaturile *** sunt normalitate (promovarea dupa un meci cu Sageata Navodari, sau victoriile in deplasare cu Dinamo si Steaua care i-au asigurat supravieturirea in prima divizie), dezvoltand in ultimii ani “cooperativa” Viitorul- CFR in care domneste perfecta armonie. Ranchiunos pe varul care a indraznit sa-i conteste titlul de campion, isi directioneaza tepele academiei catre alte meleaguri. Foarte bun articol, poate-l citeste si domnul Hagi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (98 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:51

E curios ca Hagi pune problema acum si nu cand Viitorul castiga campionatul...Hagi isi imagineaza ca prieteniile pe care le face el in campionat merg si in Europa...Dupa meciul de aseara Hagi zici ca a inviat si se vede iarasi bun...Ce verva a avut dupa meci!Cu o saptamana in urma a facut cele mai catastrofale schimbari ...Hagi poate realizeaza ca prin prietenii el a sabotat coeficientul tarii si locul 32 in mare masura i se datoreaza...De ce sa ,,vindece,,Europa ce Hagi strica in tara?

gigix (27 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:55

In Gruia nu ar vrea sa vina, dar presupun ca la Bucalesti ar da bani de la ei sa vina...

Ibericul cu cizma din hexagonul anglio-saxon (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:55

Va salut, domnilor! Nici eu nu sunt de acord cu ce a spus Hagi, eu vreau sa vad fotbal de calitate in serile de marți și miercuri, nu sa vad Ludogorets/CFR/Steaua Roșie/Dinamo Zagreb etc. Eu vreau sa vad Bayern, Juventus, Barcelona, Real, City, Liverpool, PSG, Tottenham, Chelsea, Inter, United, Roma etc. Nu vreau sa vad cum niste amatori se lupta, in mediocritatea lor, cu niste giganți atât din punct de vedere al talentului individual cât și al bugetelor. As fi părtaș la un măcel, la o lupta nedreaptă, și nu doresc asta. Spectatorii doresc dueluri tari, cum a fost Tottenham-City sau cum arată o grupă cu Borussia și Liverpool. Doresc spectacol, loturi de miliarde de dolari și multa dăruire, si, mai ales civilizație. Sincer, nu vreau sa vad cum Gigi face schimbare în minutul 46, cei de la Real Madrid fiind obligați să rupă ritmul datorita poftei ciobanului. Champions League este transmisa pe piețele din Asia, unde sunt miliarde de oameni. Daca intrați pe conturile de Facebook ale echipelor mari, veți vedea in comentarii numai indieni/chinezi/arabi. Aia chiar urmăresc cu interes meciurile, și, daca intrati pe profilele lor, veți vedea că au cel puțin un rand de echipament, majoritatea dintre ei. Chinezii și japonezii plătesc multe miliarde ca să vadă competiția. E vorba de multi bani. Hagi crede că la Nyon machidonii fac legea, ca aici, se înșală! Aia nu dau doi bani pe ***, ii doare in pix. Acolo sunt englezi, nemți, italieni, spanioli și francezi și cam atâta, care lucrează în folosul țărilor lor și al BANILOR! De aia nu mai pot ei de un Hagi disperat de banii lor...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Plesv (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:58

Ar trebui o emisiune televizata cu echipa Hagi, Popescu, Lucescu si alti specialisti in fotbal, pe ideea reprezentarii tuturor tarilor in CL. E clar ca la Nyon sunt reprezentate doar interesele marilor cluburi, care urmaresc doar sa castige cat mai multi bani. Cei saraci vor deveni si mai saraci iar cei bogati isi vor face o superliga, ceva in genul Turneului celor 6 natiuni, din rugbi. Perspectiva fotbalului ca sport este sumbra cu aceasta tendinta.

Lucian (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:59

Din pacate sportul rege a devenit si este tot mai mult in functie de patronat o industrie, o afacere iar in spatele actorilor principali care sunt echipele sunt cu siguranta si interesele celor de la UEFA... Romania poate creste doar cu o competitie curata (introducerea VAR cat de rapid) si avand ca exemplu proiectul Viitorul lui Gheorghe Hagi. Pe langa asta atitudinea si mentalitatea trebuie schimbate incepand cu jucatorii care trebuie sa inteleaga ca fac un sport de contact si sa nu mai simuleze si in acelasi timp sa nu fie agresivi peste limita regulamentului, decizii corecte ale arbitrilor (si in cazul in care acelasi arbitru greseste sa i se impuna o recalificare cu analize de joc si un examen la final...). Mentalitatea patronilor care sa fie obligati sa plateasca salariile la zi si mentalitatea antrenorilor care sa vina cu modalitati de antrenament diferite dar care sa inteleaga ca ei sunt cei care ghideaza un tanar jucator de fotbal si in afara terenului. Apropo de antrenori si mentalitati - ultimul comentariu auzit la TV de noul antrenor al echipei Sepsi ca explicatie ca echipa nu joaca a fost faptul ca: "nu mai le este foame" si au salariile platite la zi... este incredibil ca mai auzim asa ceva dar se intampla in Romania anul 2019! E nevoie de timp si munca pentru a reconstrui o echipa, pentru a reconstrui un sistem. Este nevoie insa mai mult de atat sa intelegem ca fotbalul este un fenomen social si sa nu uitam ca in ultimii ani Europa se uita la Romania si ei vad ceea ce si noi vedem: aceleasi metode comuniste, aceleasi grupuri si interese care incearca sa ne pacaleasca... Trebuie sa ne uitam la cei care ne coduc... si astazi vedem ca acestia sunt oameni condamnati, care propun modificari ale legislatie in asa fel incat sa scape de sentinte ca urmare a fraudelor comise. O reconstructie in orice domeniu trebuie inceputa de la baza si e nevoie de educatie, munca timp si ca toata lumea sa faca ceva daca vor o schimbare. Din pacate imaginea tarii se reflecta nu doar in nivelul de trai al oamenilor ci si in performantele sportive... Romania trebuie sa fie mai unita acum mai mult ca niciodata... Trebuie sa NU mai acceptam sa fim manipulati si mintiti, trebuie sa NU mai ducem atentii (spaga) in spitale sau cand avem de obtinut ceva, trebuie sa invatam sa stam la rand si sa nu dam un telefon sa intram in fata, trebuie sa ne schimbam modul de a gandi, sa muncim inteligent si sa stim unde vrem sa ajungem... Disciplina, atitudinea si respectul intre noi oamenii de rand pot sa fie un pas mic spre o schimbare si doar asa avem o sansa sa ajungem din nou pe un drum pe care a fost candva. Munca, ambitie si sa invatam ca nimic din ceea ce realizam nu dureaza vesnic daca nu este intretinut. Gheorghe Hagi alaturi de D-ul Iordanescu spunea la un moment dat in anii '90 ca in 3-4 ani se v-a termina cu performantele fotbalului Romanesc si au avut dreptate. Sa nu uitam ca Romania este stat membru in Europa (UE) si ca doar prin munca si prin atitudine putem sa realizam ceva si sa ne mentinem acolo... nu mai suntem doar Romani, suntem cetateni Europeni, avem de munca si de demonstrat ca avem valori si ca vrem sa evoluam. Nimeni nu v-a face nimic pentru fotbalul Romanesc schimbarea trebuie sa vina de la noi dar pentru asta trebuie sa stim cine suntem, unde vrem sa mergem si sa constientizam ca suntem o tara din Estul Europei si din pacate acum mai mult ca niciodata parca influentele sovietice sunt tot mai puternice. Cine crede ca politica nu are nimic de-a face cu sportul se inseala si din nou ma repet nivelul de trai al tarii se v-a reflecta si in performantele Romaniei in sport si in celelalte domenii. Gheorghe Hagi este un luptator, un om care putea sa traiasca sub confortul financiar castigat din cariera facuta in fotbal... a ales sa munceasca si sa spuna NU celor care vor sa nedreptateasca Romania. Ce putem face, macar sa discutam despre asta sa constientizam unde suntem dar mai ales cine suntem si unde vrem sa ajungem. Munca, inteligenta, sa NU mai acceptam compromisuri si sa stim unde vrem sa ajunge, sa cream proiecte sanatoase si mai ales sa NU ne mai fie frica de ceea ce gandim dar mai ales de ceea ce este corect: DA si Romania merita sa isi aibe campioana direct in Champions League! Sa nu uite nimeni ca Steaua '86 si Helmuth Duckadam au fost campionii Europei, au fost pe primul loc! Hai Romania! Felicitari Gheorghe Hagi!

cristian007 (7 comentarii)  •  5 mai 2019, 12:59

Hagi mai uita ceva; Liga Campionilor este un produs care se vinde si care produce bunastare si la Viitorul chiar daca nu direct. Hagi SR a plecat la Real Madrid pt 4 mil de dolari, iar el are pretentia ca Hagi JR sa plece tot in Spania pe 5 milioane de euro. Hagi JR este aproape dublu la pret decat Hagi SR desi nica macar 1 zecime ca valoare si performante. De unde crede Hagi ca aparut aceasta discrepanta aparent ilogica ?? De la crearea Ligii Campionilor, tot fotbalul european sa suit intr-un tren de lux si toata lumea are de castigat, inclusiv Hagi SR si JR impreuna. Putem sa facem ce vrea Hagi doar ca ne luam la revedere tocmai de la banii pe care Hagi ii vizeaza.

unul (4 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:05

@ *** *** Andrei fermacatorul. *** cand i-ati dat meciul lui Hagi salvandu-l de la retrogadare (2-5 la voi in saivan) atunci a fost in regula, nu? Doamne da minte si unora ca astora ca altfel .......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gado (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:06

E bine cum spune Gica ! Dar ce ne facem ca si Dudelange va fi direct in grupe si iar dam peste ei ? Asta inseamna sa nu-ti vezi lungul nasului ! Asta spera toti : sa dea lovitura fara sa faca mai nimic pentru asta ! Pai, daca suntem asa buni, nu cred ca vom avea probleme in tururile preliminare ! NU ? Vrem la masa bogatilor ? Pai la munca mai "tovarasi" si nu la intins mana ! Suntem iscrisi in competitie exact acolo unde ne este locul ! Pana acum nu reusiti sa creeati o competitie adevarata nici macar in amarata noastra de liga 1 . Intr-un sezon intreg numeri meciurile de calitate, pe degete. Nu reusiti sa atrageti nici macar proprii spectatori la meciurile de pe teren propriu. Ideea lui Gica este "putin" comunista ! Poate raspunde de ce Viitorul nu reuseste sa joace 2 meciuri la rand foarte bine, sau de ce joaca asa de rar bine ?

Che Guevara (96 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:08

Este adevarat ca echipele din Vest nu sunt fericite sa joac cu toate catastrofele fotbalistice din Est. Dar este un complex de imprejurari aici. In rpimul rand in Est nu exista infrastructura. Stadionele nu sunt de top. Nu sunt autostrazi. Aeroporturile sunt depasite tehnic. Hotelurile sunt scumpe si mizerabile. Mancarea este de multe ori contrafacuta, drept pentru care Real sau Inter vin cu containere cu mancare si apa dupa ei atunci cand se deplaseaza in Romania. Apoi fotbalul din Est nu este unul corect. Este un fotbal "la parjolitul holdelor si otravitul fantanilor". Iar acest gen distructiv de a juca, desi e permis de regulament este periculos pentru vedete platite cu zeci de milioane de Euro pe an. Cluburile investesc sume urias ein acesti jucatori si ele trebuie recuperate. Pentru asta jucatorii trebuie sa fie valizi si sa nu riste accidentari in Bosnia sau Voluntari. Nu poti sa il pui pe Neymar sa iisi rupa gleznele in brazdele pe care le arata Mitrita la TV de pe Oblemenco. Daca vreti felia voastra din tortul european numit Champions League dezvoltati Romania ca tara si ca mentalitate. Nu va plangeti ca nu sunt suficient de comunisti cei de la UEFA ca sa ofere la fel pentru pentru toata lumea. Cand bagi 5 milioane pe an in fotbal primesti exact fotbal de banii aia. Nu poti sa pretinzi castiguri de 100 de milioane cand ai investit numai 5.

Che Guevara (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:09

Este adevarat ca echipele din Vest nu sunt fericite sa joac cu toate catastrofele fotbalistice din Est. Dar este un complex de imprejurari aici. In rpimul rand in Est nu exista infrastructura. Stadionele nu sunt de top. Nu sunt autostrazi. Aeroporturile sunt depasite tehnic. Hotelurile sunt scumpe si mizerabile. Mancarea este de multe ori contrafacuta, drept pentru care Real sau Inter vin cu containere cu mancare si apa dupa ei atunci cand se deplaseaza in Romania. Apoi fotbalul din Est nu este unul corect. Este un fotbal "la parjolitul holdelor si otravitul fantanilor". Iar acest gen distructiv de a juca, desi e permis de regulament este periculos pentru vedete platite cu zeci de milioane de Euro pe an. Cluburile investesc sume urias ein acesti jucatori si ele trebuie recuperate. Pentru asta jucatorii trebuie sa fie valizi si sa nu riste accidentari in Bosnia sau Voluntari. Nu poti sa il pui pe Neymar sa iisi rupa gleznele in brazdele pe care le arata Mitrita la TV de pe Oblemenco. Daca vreti felia voastra din tortul european numit Champions League dezvoltati Romania ca tara si ca mentalitate. Nu va plangeti ca nu sunt suficient de comunisti cei de la UEFA ca sa ofere la fel pentru pentru toata lumea. Cand bagi 5 milioane pe an in fotbal primesti exact fotbal de banii aia. Nu poti sa pretinzi castiguri de 100 de milioane cand ai investit numai 5.

Fotbal (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:09

Alin Buzarin, gândirea ta in acest articol e slaba! Hagi are dreptate! UEFA face discriminare! Campioana fiecărei tari trebuie sa intre direct! Alin B. Îți este frica sa ii ajuți pe Hagi, Popescu si Lucrscu? Dacă da, măcar nu mai comenta! Felicitări Gheorghe Hagi, Mircea Lucescu si Gheorghe Popescu! Suntem o țara , a 6-7-a din UE deci pana când mai suferim din auzea unuia ca Alin B ., sau altuia de la Nyon de la UEFA pt gândirea lor pro vestica?!

Sibelius (14 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:10

@Vali: UEFA poate sa-i schimbe numele din Liga Campionilor in Superliga/Liga stelelor etc. Numele nu conteaza. @dinamo_fan: gresit. Daca tarile amintite de tine ar avea o singura echipa, banii din competitie ar fi mult mai putin, iar in semifinale am avea tot campioana Angliei, Spaniei, Italiei, Germaniei....presupunand ca ar vrea sa participe in competitia respectiva si nu in una cu vreo 16 echipe din tarile importante si cu bani mult mai multi.

Polilula (4 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:10

Românii ar trebui să își organizeze în primul rând ograda lor și după aceea să meargă cu *** la UEFA. Când fotbalul va deveni și la noi o activitate de week-end unde mergi cu prietenii, familia să vezi un spectacol (chit că stai în peluză sau în tribună) pentru care plătești bilet și eventual mai cumperi ceva și de la magazinul clubului. Când se vor umple stadioanele și se lumea își va susține echipa indiferent de rezultat și nu se va plictisi imediat de ea , atunci am avea dreptul să emitem pretenții. Până atunci, noi nici la TV nu ne mai uităm la meciuri ci doar stăm și comentăm pe internet

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcos (2 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:12

UEFA îţi dă, dar nu poate să-ţi bage şi în traistă. Am fost şi noi la masa bogaţilor, dar am răsturnat farfuria... Ce s-a întîmplat cu banii daţi de UEFA pentru Urziceni şi Oţelul? Echipele alea nici nu mai există. Imaginaţi-vă conducerea vreunui club decent din Occident, fugind cu banii şi lăsînd în urmă neantul. Bani au mai ajuns şi la CFR sau Steaua, şi chiar şi pe la echipele care au jucat în EL , şi nici acolo nu s-au rupt norii investind în cluburi. De altfel, sistemul care privilegiază cluburile bogate se practică şi în alte sporturi - vezi de exemplu handbalul, unde CSM joacă direct în grupe, nu se deplasează în Feroe sau Albania, să joace într-o sală cu 20 de spectatori. În fine, n-avem decît să ne luăm jucăriile şi să plecăm acasă, să facem Liga noastră estică, cu Poltava, 17 Nentori, Vardar, Levski, Prishtina, Ujpest. Pe aia o cîştigăm sigur.

Ders (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:14

Da sa mearga hagi cu jucatorii lui *** si fi-su in liga , cand au jucat cu limassol au luat de cat nu au putut duce, sa mai fure milioanele din liga de alde bucsasu sau pazkany sa le bage in afaceri personale Vrem sa vedem forbal macar in champions league nu *** de echipe din campionate trucate sau derizorii cum este cel al romaniei Hagi vorbeste doar prostii!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex (3 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:15

Hagi sa nu uite furaciunile pe care le-a făcut, mă refer la blatul cu Becali care l-a salvat practic de la faliment, gurile rele zic că a fost jaf și în ligile inferioare. El a plecat de la o filozofie corectă, dar mijloacele folosite au fost dubioase, vezi și transferurile scoase la lumină de Stucan. Mi s-ar părea echitabil să trimiți campioanele in EL direct, adică le bagi in tururile preliminare pentru UCL, și dacă pierd să meargă automat în grupele EL, dar și asta ar fi trasă de păr și ar trage nivelul competiției in jos.

Fotbal (2 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:18

Trebuie sa facă FRF o scrisoare semnată de toate marile valori fotbalistice ale României , antrenori si sportivi. Romania ar avea de câștigat! Alin Buzarin, spre ca realizezi asta! Dacă nu înseamnă ca ești cumpărat de occidentali , sa bagi bete in roate ca acest mare proiect pe care Hagi & company vor sa i-l realizeze !

Florian1956 (4 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:23

Hagi bate câmpi când spune ca toate campioanele trebuie sa joace direct in grupele Liga Campionilor UEFA . Pun lista cu Coeficientul UEFA al țării unde se poate observa ca sunt 55 de TARI,dacă ne spune si organizatoric dacă este posibil eu susțin idea in acest fel omoram competitia europeana si marile europene echipe pot sa isi faca propria liga. sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Liga_Campionilor_UEFA#Structură 1 Spania Spania 104.998 4 2 Germania Germania 79.498 3 Anglia Anglia 75.962 4 Italia Italia 73.332 5 Franța Franța 56.665 3 6 Rusia Rusia 50.532 7 Portugalia Portugalia 49.332 2 8 Ucraina Ucraina 42.633 9 Belgia Belgia 42.400 10 Turcia Turcia 39.200 11 Cehia Cehia 33.175 12 Elveția Elveția 32.075 13 Țările de Jos Olanda 31.063 14 Grecia Grecia 27.900 15 Austria Austria 25.350 16 Croația Croația 25.250 1 17 România România 24.350 18 Danemarca Danemarca 24.000 19 Belarus Belarus 19.875 Loc Asociația Coeff. Echipe 20 Polonia Polonia 19.750 1 21 Suedia Suedia 19.725 22 Israel Israel 19.375 23 Scoția Scoția 18.925 24 Cipru Cipru 18.550 25 Norvegia Norvegia 18.325 26 Azerbaidjan Azerbaijan 17.750 27 Bulgaria Bulgaria 15.875 28 Serbia Serbia 15.375 29 Kazahstan Kazahstan 15.250 30 Slovenia Slovenia 13.125 31 Slovacia Slovacia 11.750 32 Liechtenstein Liechtenstein 11.000 0 33 Ungaria Ungaria 9.500 1 34 Republica Moldova Moldova 9.500 35 Islanda Islanda 8.375 36 Finlanda Finlanda 7.650 37 Albania Albania 6.625 38 Republica Irlanda Irlanda 6.575 Loc Asociația Coeff. Echipe 39 Bosnia și Herțegovina Bosnia-Herțegovina 6.500 1

mihai (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 13:47

Nu are chef de deplasarea Realului in Albania, dar UEFA are chef de deplasarea Realului la Astana...

Cosmo (48 comentarii)  •  5 mai 2019, 14:46

Cat erau premiile în bani pe vremea CCE, când jucau campioanele tuturor tarilor? Acum se dau bani mulți în ucl tocmai pt ca vezi mai multe echipe tari. Dacă uefa ar satisface dorința lui Gica, sponsorii ucl ar cam zice pa și pusi.

L. Potter (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 15:05

Unde este political corectness? Ce principii si ce modele se promoveaza de catre cei din vest? Ce Liga a Campionilor este asta ? Ce fel de campiona este o echipa de petit local 4 sau 5? Ceva e total gresit aici si Hagi are dreptate. In vest au si Paine au si circ. In est nu mai e nimic, nici macar speranta. Asta e, daca ramineam cu nemtii, in local de biciclete in balcon, aveam Mercedesuri in fata blocurilor si probabil o echipa cell putin in grupele Champions League. Cat despre Dl Buzarin, praf frate, articolele dvs au ceva din gazeta de perete a UTC-ului. Mai lasa-ne, ca ne plictisesti...

ManX (33 comentarii)  •  5 mai 2019, 15:10

De peste 25 de ani se vehiculeaza înfiintarea unui campionat european, adica sa fie un campionat de 18 echipe din Europa, cele mai bune. Nu din 18 tari din Europa, ci doua sau trei echipe din campionate puternice. Sau poate chiar asa, din 18 sau 20 de tari. Pastrate si competitiile interne. Posibilitati de a organiza noi competitii în alt format ar fi interesant. Sa ai etapa de etapa meciuri între Real, Barcelona,Juventus, Inter, Bayern, Dortmund, Liverpool, Manchester,etc...ar super interesant. Noi în cazul asta am juca prin liga a III-a cu ceva sanse sa participam la baraj sa promovam în liga a II-a. La câti bani se învârt în fotbal cred ca este posibil sa se ajunga la un asemenea sistem si chiar ar fi frumos si interesant chiar si pentru noi, cei din liga a III-a. Cum au disparut cluburi traditionale din România, poate sa dispara si România, nu chiar traditionala în ale fotbalului europeean. Nu plânge nimeni dupa noi.

Craiova_For_Ever (10 comentarii)  •  5 mai 2019, 15:20

Eu unul il respect pe Hagi si teoriile sale despre fotbal, dar sunt foarte contrastatnte si destul de nespecifice as indrazni sa spun pentru un tip care a trait pe puelea lui in Occident pragmatismul occidentalilor . Daca pot fi de acord si pot chiar sustine ideea conform careia trebuie sa existe un plafon salarial compensat cu prime pentru atingerea obiectivului printre alele si pentru ca mi se pare ca respecta spiritul pragmatic bazat pe eficienta al occidentalilor. Mai mult pot sa adaug ca stilul fotbalistic mult laudat al Ajaxului care a dus la aparitia a ceea e numim Tiki-taka este de fapt o transpunere in limbaj fotbalistic a principiilor economiei de piata capitaliste bazate pe eficienta si eficacitate. Asa se face ca astazi spectaculozitatea s-a transferat spre tesatura de pase eficienta si eficace si nu atat spre driblingul prelungit care de multe ori este spectaculos dar ineficient, deci vai, atat de putin capitalist!? Sa joci in fotbalul mare si sa nu faci asemenea asocieri, mi se pare bizar. Mai mult sa crezi ca daca te prezinti acolo cu lamentari nespecifice unor campioni si care din pacate duhnesc a anti imperialism comunist sperand ca vei obine ceva, iarasi este ciudat venind din partea unora ca Hagi, Gica Popescu sau Dan Petrescu. In schimb mi se pare mult mai pragmatica mai eficienta abordabila si daca vreti mai capitalista abordarea celor de la Mancester City, care de abia cand seicii au preluat echipa i-au facut sa insemne ceva in Anglia desi acolo in Anglia o echipa de mijlocul clasamentului sau de la retrogradare are buget mai mare decat toate echipele romanesti. Si sa nu mi-o dea pe aia ca noi suntem romani patrioti mandri, ca nu exista natie europeana mai mandra si mai puternica decat englezii care n-au renuntat la lira lor desi exista euro dar nu au refuzat nici banii arabilor. Noi de ce nu am face asta cu atat mai mult cu cat avem antrenori de succes in lumea araba care ar putea convinge niste seici ca avem gena pentru fotbal si ca suntem una dintre putinele tari ale Europei de est care a castigat Cupa campionilor Europeni. In acel context ar merge argumentul ala. Mai nou patroni de la PSG vor sa preia si Roma din cate am auzit. Viitorul Craiova, sau chiar Steaua nu pot fi niste Rome ale Romaniei? Eu zic ca pot si chiar ar trebui sa fie asa ceva. Interul are chinezi la conducere, Milanul la fel chiar si Slavia Praga.... Vi se pare intamplator ca Slavia Praga cu niste chinezi la conducere a zgaltait cupa UEFA eliminand Sevilla si fiind foarte aproate sa o elimine si pe Chelsea? Mie nu mi se pare intamplator. Zic si eu nu dau cu parul: ce il impiedica pe Dan Petrescu sa isi convinga patroana pe care a avut-o in China, sa preia Clujul? Noi in schimb ce facem ? preferam sa ne adresam unor institutii fie ele si internationale in loc sa ne adresam unor oameni puternici de afaceri. Acestea sunt sechele ale gandirii economice comuniste unde totul era institutional centralizat si se baza prea putin pe sprijinul antreprenorial si initiativa privata. Discutia asta nu are nici o treaba cu coeficientii, ar trebui sa fie despre spiritul capitalismului intreprinzator. Dupa parerea mea umila, solutia este cea data de PSG Mancester City si altii pe care i-am mentionat care desi nu erau saraci au devenit putred de bogati. Noi de ce nu am face-o ? Poate pentru ca nu intelegem nici dupa atata timp ca in capitalism nu institutiile sau statul iti rezolva problema fie ele si internationale ci spiritul antreprenorial libera initiativa si solidaritatea comunitara?

Demolarii (11 comentarii)  •  5 mai 2019, 15:23

Cand LPF a vrut sa vanda panotajul, a obtinut vreo 200000 euro/an pe echipa. Acesta e nivelul de performanta a membrilor LPF ca si : Dinamo, Fcsb, Viitorul, Cfr etc......in rest discutiile sunt nonsens...

Toader (1 comentarii)  •  5 mai 2019, 15:34

Echipele din fostul Bloc Socialist, plus alte țări mici în fotbal, ar trebui să nu mai joace în cupele Vest-Europene, colac peste pupăză după regulile lor, pînă nu se face dreptate. Sau să se facă altă UEFĂ.

Comentează