Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Armata are soft de promovare

Demonstraţie de forţă militară: echipa CSA dă 30.000 de euro, bani publici, pe jucători care nu-i trebuie.

Permalink to Armata are soft de promovare
miercuri, 21 iunie 2017, 9:59

Deşi n-avea neapărat nevoie de echipă, doar de voinţă de la centru, CSA Steaua a ţinut să păstreze aparenţa de fair-play. Aşa că a preluat lotul din generaţia 1999 şi, spune Lăcătuş, „câţiva de la 2000”, de la clubul Regal Sport Bucureşti.

CSA cumpără cu magazinul
„Cei de la CSA au făcut o ofertă pentru noi şi am bătut palma pentru suma de 30.000 de euro, pentru toată echipa”, a declarat Mihai Badea, preşedinte la Regal. Dacă era vorba de doi negustori privaţi, afacerea n-avea nimic neobişnuit. Dar echipa Armatei practică bătutul palmei pe bani de la bugetul de stat. Şi, conform Legii 98/2016, privind achiziţiile publice, trebuie organizate licitaţii dacă valoarea tranzacţiei depăşeşte un anumit prag. Pentru bunuri şi servicii, pragul ăsta e fix 132.519 lei, fără TVA. Adică în jur de 29.450 de euro.

Clubul Armatei n-a precizat dacă 30.000 de euro, preţul jucătorilor de la Regal, include sau nu TVA-ul. În cazul în care a semnat câte un contract de cumpărare pentru fiecare jucător în parte, totalul se sparge în sume mici, sub radarul legii. În felul ăsta, meticulos, se pot topi şi 300.000 de euro, bugetul pe două sezoane al CSA, fără să lase vreo urmă în SEAP.

Împreună sau separat, cei 30.000 de euro ajung în acelaşi loc. „Aşteptăm ca banii să ne fie viraţi în conturi”, a spus Badea, citat de Digisport.ro. La rândul lui, Lăcătuş aşteaptă ca jucătorii de la Regal să semneze: „S-a vorbit deja cu ei, în mare parte au semnat contractele”. Nici arcanul nu mai e ce-a fost!

Fără licitaţie, fără concurs
La orice altă secţie decât fotbal, la CSA se dă concurs pe post. E plin site-ul oficial de astfel de anunţuri. De exemplu, în ianuarie anul trecut, CSA a organizat concurs pentru posturile de antrenor senior de atletism, referent sportiv şi bucătar. Concurenţii au depus dosare. Şi-au dat acordul „să fie verificaţi” pentru a obţine „acces la informaţii clasificate”. Mai ales bucătarul, care urma să afle unde sunt depozitate sarea şi piperul glumelor de la popotă. Au urmat două probe: scrisă şi practică, în cadrul căreia s-a degustat direct din cazan. Apoi interviul: unde te vezi în următorii cinci ani la coada cratiţei?

„Personalul contractual” de la secţia fotbal, în frunte cu Lăcătuş, a fost scutit de aceste formalităţi consumatoare de timp. Ion Ion a ajuns antrenor la CSA, după propriile vorbe, „printr-un concurs fericit de împrejurări”.

Transfer de „pile”
Lotul adus de la Regal nu e singurul de pe lista lui Lăcătuş: „La sfârşitul lui iunie, vrem să avem la dispoziţie pe hârtie 50-60 de jucători. Iar la jumătatea lui iulie să începem pregătirile cu 25-26 de jucători”. Prin urmare, cei 30.000 de euro au fost cheltuiţi, în parte, degeaba. Dacă o primărie ar cumpăra panseluţe la pachet cu baobabi inoportuni, tranzacţia ar stârni cel puţin râsete. Când CSA dă bani pe fotbalişti despre care nu ştie sigur dacă-i trebuie, risipa se pierde în marea de excepţii de la stilul cazon. Pentru ce se pregăteşte echipa Armatei, în afară de balul Mariei-Antoaneta? Încă nu ştie. Lăcătuş vorbeşte acum despre înscrierea pe bază de punctaj în Liga a 4-a: „Să vedem dacă-l strângem”.

În privinţa asta, CSA se află la mâna Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti. Iar la AMFB are un mare cuvânt de spus Claudiu Florică, însuşi patronul Regal Sport. Cei 30.000 de euro, pentru transferuri de prisos, capătă alt înţeles, chiar un fin parfum de influenţă. Vom avea un indiciu despre ce s-a plătit, de fapt, cu ei când AMFB va decide unde înscrie Steaua. Pentru un familiar cu taxele de licenţă din Dosarul Microsoft, ca Florică, 30.000 de euro nu reprezintă un număr pentru care să sune un prieten. Dar suma e declarativă. Poate a fost mai puţin, poate mai mult. CSA nu a arătat nicio factură, iar MApN nu i-a solicitat foaia de decont pentru shopping-ul de jucători. Pe aici, prin contabilitatea CSA, nu se trece nici cu şenilata!

Comentarii (69)Adaugă comentariu

Radu (1 comentarii)  •  21 iunie 2017, 10:08

O structura canceroasa a statului , armata sa-si vada de investitii in dotarile de care are nevoie .

Cosu (53 comentarii)  •  21 iunie 2017, 10:21

Outstanding again .

AMAN (8 comentarii)  •  21 iunie 2017, 10:45

Este revoltator, este de-a dreptul infractiune ce fac conducatorii armatei. Inainte de revolutie au format o gasca de smecheri, protejati ce clanul Ceausescu, care au pus stapinire pe toate competitiile sportive. Acum cind presedintele Romaniei se lupta in parlament sa mareasca bugetul Armatei, acesti indivizi infractori din fruntea ministerului isi permit sa se ocupe de cu totul altceva deciat problemele armatei. Individul acela rotofei care este fotiografiat cu Lacatus o sa primeasca la pensie , adica la virsta de 40 si ceva de ani ,pensie speciala de peste 3000 e , o sa aiba toate facilitatile pamintului oferite de stat si asta ptr ca , zice el , a fost cadru militar si a luptat ptr tara. Imi este sila de acesti indivizi care pateaza imaginea armatei si a militarilor care sunt cu adevarat specialisti in ale militariei. Imi este sila de cluburile militare.Imi provoaca greata aceste ministere care au spitalele lor, restaurantele lor, pensii si conditii de viata speciale oferite de stat din bani privati . Iar noi, privatii, stam la cozi si platim spaga sa avem acces la sanatate .

AncaCerneaEbarbat (7 comentarii)  •  21 iunie 2017, 10:50

In sfarsit, ai nimerit-o. Bravo fată!

Florian1956 (18 comentarii)  •  21 iunie 2017, 11:05

Armata trebuie sa scoată la licitație toate mărcile și palmaresurile C.S.A.,sa încaseze banii pe care sai folosească în pregătirea militarilor. La fel trebuie sa facă și M.A.I. și alte structuri ale statului(primari,consilii județene,ministere dacă etc.) Firea sa desființeze clubul primăriei C.S.M. sa vândă marca și palmaresul și sa facă și ea ceva pentru București,ca pana acum nu a făcut nimic.

Danut (2 comentarii)  •  21 iunie 2017, 11:19

Stai sa citească băieții cu Steaua Libera ,sa vezi atunci *** 😂 Bravo !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silvio (1 comentarii)  •  21 iunie 2017, 11:29

Aplauze! Pai astia fac, *** si nimeni nu ii trage la raspundere. Congo!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

kla2005 (47 comentarii)  •  21 iunie 2017, 11:50

Stimata doamna Maria Andries, sunteti vocea ratiunii in presa sportiva din Romania. Mi-ar fi placut foarte mult sa vad presa solicitand lamuriri cu privire la achizitiile din bani publici pe care le face CSA. Nu se intampla asta! Sunteti singura care asteptati raspunsuri la aceste intrebari clare. CSA nu e cu nimic diferita de, spre exemplu, "companiile de apa" ale statului roman care sunt OBLIGATE sa faca toate achizitiile prin SEAP (licitatii, achizitii directe)! Oare va raspunde cineva acestor intrebari? Oare se va intra in normalitate? Va rog sa fiti in continuare ochiul vigilent, pentru ca in acest caz se pregateste o "sifonare" majora de fonduri, probabil, catre anumite persoane care stau acum in joc de glezne!

Carol K (309 comentarii)  •  21 iunie 2017, 12:05

Da,mintile luminate din FRF considera ca trebuie sa se miste repede pt ca "vin din urma echipele de traditie,sa facem campionat de 16". desi era clar ca 10 sau 12 echipe sunt arhisuficiente la nivelul la care am coborat in ultimii ani...VIN ECHIPELE DE TRADITIE !!! Ei si ce daca vin ? Spune-mi ce bugete au,ce management au,ce-si propun...Pai nu ca astea vor umple stadioanele ! Da dar daca le vor umple cu mitocani,incendiatori,aruncatori de petarde si fumigene ori cum aia de la Voluntari pe acel personaj vetust inarmat cu o portavoce care-ti canta incurajari proletcultiste din repertoriul anilor 50-60 mai bine lipsa,virusezi atmosfera transmisa de televiziuni,strici spectacolul si le scazi audienta ca doar de la ei vin banii nu din biletele vandute cat echipa leaga 2-3 victorii dupa aia pustiu....Asa putem sa zicem "Revine Cooperativa lui Tata Jean,bagam 20 de echipe" !!! Sa aiba toti loc,sa fie batjocura totala.

armata (1 comentarii)  •  21 iunie 2017, 12:15

Sper sa nu pice vreun razboi ca or sa-si puna pifanii astia izmenele pe bat in loc de steaguri albe, la ce armata microbista avem ajung rusii cu tancurile dintr-un capat in celalalt alt tarii mai repede decit fancourier.

Un barbat (1 comentarii)  •  21 iunie 2017, 12:20

Articol facut pe genunchi, de o fetita care nu se pricepe nici la fotbal, dar nici la economie. Steaua are propriul ei buget si nu trebuie sa dea explicatii nimanui pentru transferurile facute. Si in niciun caz nu trebuie sa dea explicatii unei fetite care nu are treaba cu fenomentul. Asta nu e primul tau atac la adresa Stelei. ***. Dar prin articolele acestea demonstrezi ca nu ai treaba cu presa scrisa. Daca ai fi scris cu atata pasiune si despre ilegalitatile facute de FC Fcsb, totul ar fi fost OK. Insa pe tine nu te-au preocupat niciodata hotiile facute de acei infractori si puscariasi. Cand Becali folosea fara drept numele si marca Stelei, unde erai? Cand facea bani dand tepe statului, unde erai? Si vezi, jurnalisto, ca nu e CSA. Numele e Steaua Bucuresti. Ar fi bine sa incerci sa te obisnuiesti de pe acum. Pentru ca il vei vedea mult mai des de acum inainte.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  21 iunie 2017, 14:43

te referi probabil la partea din bugetul CSA reprezentata de veniturile proprii. tot bani publici sunt. si, la fel cum i-am raspuns si lui Gabi, daca nu citesti, nu inseamna ca n-am scris si despre FCSB, cu mirabilele ei afilieri si daraveri
http://blogsport.gsp.ro/andries/2017/04/20/nu-e-premiere-e-transfer/

naica (74 comentarii)  •  21 iunie 2017, 12:21

Asa Mariuco, da de pamant cu aceste capete seci, puse pe capatuiala din bani publici. Banii mei ,ai tai, ai lui, ai...

Gandalf (4 comentarii)  •  21 iunie 2017, 12:41

Stimată domnișoară gazetar, acidul din peniță reprezintă un accesoriu ”sine qva non” pentru orice domnișoară gazetar :) Dumneata îl ai din plin și de aceea îți citesc cu plăcere articolele. Dar eu zic ... și flexibilitatea în gândire ar da la fel de bine ;) Oare cum s-o vedea afacerea asta dacă cei (probabil) 22 de jucători vor fi vânduți cu ... să zicem, 2000 de euroi bucățica (nu mai mult) ? Parcă ar da cu plus, nu-i așa ? :))

Gabi (3 comentarii)  •  21 iunie 2017, 12:57

E logic ca trebuie sa ai un lot de jucatori ca sa poti fi inscris in liga a 3-a sau a 4-a, care e problema ta, ca armata da 29 de mii de euro? Primaria baga in csm milioane de euro anual si nu ati comentat?? Adica noi stelistii nu avem voie sa avem echipa?? Chiar trebuie sa ii cantati in struna ciobanului pana la capat?? Din septembrie vom fi mii de oameni in Ghencea la fiecare meci in fiecare week-end si vom sustine echipa indiferent de ora, liga sau rezultate.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  21 iunie 2017, 14:37

daca nu ai citit, nu inseamna ca nu exista. de exemplu,
http://blogsport.gsp.ro/andries/2017/06/10/faraonul-striga-faraonii/

AMAN (8 comentarii)  •  21 iunie 2017, 13:25

Dle Gabi, faceti echipa pe banii vostri si ai familiei , nu pe bani publici . Mai spun inca o data , rotofeiul din poza sa mearga la instructie , nu sa faca echipe de fotbal din bani publici si la 40 ani sa se retraga cu pensie speciala.

Kyro (17 comentarii)  •  21 iunie 2017, 13:46

"Un barbat" si "Gabi" sunt exemplul perfect de "unde dai si unde crapa" ... La ei nu conteaza ca se incalca N legi de catre CSA, doar ca sa moara si "capra" lui Becali ...

Un barbat (8 comentarii)  •  21 iunie 2017, 14:20

Care legi, Kyro? Da-le aici, ca sa le vedem pe toate.

maipoti (1 comentarii)  •  21 iunie 2017, 14:47

Maria, tu cand ai ales meseria de jurnalist ai avut un model? Pe cine? Gandeste-te daca acea persoana ar fi scris articolul asta. Poate ca nu. Nu. Sigur nu. Agatandu-te de nivelul intelectual scazut al celor care inca va mai citeste "articolele", uiti sa le spui oamenilor ca un club sportiv se ocupa, evident, de sport, iar acest lucru costa. Indiferent ca este un club privat sau unul care este finantat de stat, un club sportiv plateste pentru salarii, transferuri, cantonamente, transport, etc. Ai vrea sa se desfiinteze CSA Steaua Bucuresti? Pentru ca din acest articol asta se intelege. Ca statul sa nu plateasca bani pentru sport ci asa cum sustin toti ...(nu stiu cum sa ii numesc, alege tu o invectiva), sa cumpere tancuri si avioane. Dragilor, Steaua este un club sportiv si se ocupa doar cu asta. De avioane si tancuri se ocupa MApN si nu un club sportiv finantat de la bugetul de stat. Nota 10 pentru manipulare! Felicitari!

JFM (155 comentarii)  •  21 iunie 2017, 15:04

Armata nu are chef sa puna osul la treaba,in continuare alege calea descurcaretilor fara munca,fara stres...Cumpar loc in Liga a 4-a...La anul poate se schimba ceva in regulamente si cumpar unul in liga a 2-a dupa aia mai vedem... Ei cred ca daca le modernizeaza UEFA stadionul lucrurile se rezolva de la sine primesc si invitatie sa joace direct in grupele Ligii ! Asteapta un nene caruia sa-i vanda tot ceea ce inseamna Steaua de parca astia ar creste in copaci si n-ar fi tot unul din categoria Becali....Uite ca a avut Dinamo un om subtire,afacerist de top,vocabular,tinuta provenit din lumea buna...Un Becali la polul opus.Cu ce le-a fost de folos ?

Un barbat (8 comentarii)  •  21 iunie 2017, 15:05

Jurnalisto, cu un articol nu se face primavara. Si vezi ca demonstrezi din nou ca habar nu ai de nimic. Ia pune tu un pic mana si vezi cum functioneaza Steaua. Intereseaza-te. Sa vedem daca ”tot bani publici sunt”. Ti-a scris Gandalf ceva mai sus, dar nu ai bagat in seama. Ca de obicei.

Gabi (3 comentarii)  •  21 iunie 2017, 15:15

Asteptam cu interes momentul cand o sa discuti si despre motivatia tribunalului care a aparut in urma cu 2 saptamani si despre care presa nu scoate o vorba, unde se specifica printre altele clar, ca fc fcsb a folosit pe site fara sa aiba voie, palmaresul castigat in instanta de csa steaua. Ca sa revenim, bugetul CSA Steaua este in marea majoritate compus din banii care revin prin folosirea si inchirierea bazelor si spatiilor pe care le detine, si care sunt destule, adica se autofinanteaza si are un singur domeniu de activitate, sportul, cu asta se ocupa "Clubul Sportiv al Armatei" si e normal sa foloseasca banii pentru sectiile de sport ale acestui club, si de ce nu fotbalului, sportul prin care si-a creat cel mai important renume. Cand vom ajunge din nou in liga 1, va exista cu siguranta un parteneriat public privat si se vor respecta regulamentele. Pana atunci ciocul mic si nu mai comentati, uitati-va la echipele din liga 1, le veti numara pe degetele de la o mana, bugetele echipelor care nu includ in majoritate bani publici. S-au cheltuit 29 de mii de euro pe un intreg lot de jucatori dintr-un buget de 300 de mii, si voi aruncati cu noroi, ***, nu e de mirare ca audienta voastra e din ce in ce mai mica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kyro (17 comentarii)  •  21 iunie 2017, 15:23

@Gabi, ne explici si noua cum o instanta civila poate judeca o speta sportiva ( in cazul asta un statut pe numele lui palmares recunoscut de o entitate privata pe nume UEFA)? Vezi ca ai si exemplul CSU care "a castigat" istoria glorioasa si la "cine conteaza" pe site apare cu 0 ...

Kyro (17 comentarii)  •  21 iunie 2017, 15:25

@Gabi PS: CSA nu detine nimic, ei doar adiministreaza bunurile statului deci orice venit este al statului nu al clubului sportiv

Fane (104 comentarii)  •  21 iunie 2017, 15:43

Uluitor de repede s-au degradat oamenii din tara asta. Nu e nici o mirare,datorita lipsei de educatie si implicit de cultura. Sa crezi intr-o normalizare viitoare, inseamna ca nu ai urmarit evolutia in ultimii aproape 28 de ani. Cei care ar fi putut contribui la o normalizare,si-au luat campii si s-au imprastiat in cele patru zari ale globului si bine au facut. Altii au ramas,dar sunt cel mult 5% din total,ceea ce inseamna ca sunt striviti de "atotstiutorii" grobieni a nimic.

Gabi (3 comentarii)  •  21 iunie 2017, 15:44

@Kyro, la uefa inca nu au ajuns deciziile definitive ale tribunalului, trebuie sa ajunga insotita de cerere semnata de comandantul csa, petrea care inexplicabil intarzie sa o trimita. Exista o hotarare definitiva precum ca CSA Steaua este unicul detinator al marcii Steaua si ca actele pe care becali le-a detinut a demonstrat ca mu a fost in posesia clubului nici un minut pe bune. Daca logica ta iti spune ca o echipa poate sa ramana cu palmaresul cand o instanta a decis definitiv ca nu e al ei si nu a fost vreodata, inseamna ca s-a intors lumea cu susul in jos.

Kyro (17 comentarii)  •  21 iunie 2017, 16:00

@Gabi - iti sugerez sa citesti in DEX ce este o marca si ce este un palmares .... Iar legat de faptul ca la UEFA nu a ajuns nimic, te invit sa intri pe site-ul lor sa vezi ce denumire este trecuta si ce emblema. Acolo conteaza numarul de inregistrare sportiva si nu un desen inregistrat las OSIM

Catalin (18 comentarii)  •  21 iunie 2017, 16:21

Maria + alti carcotasi de pe aici au probleme cu logica. Peste 50% din finantarea clubului CSA vin din inchirieri si sponsorizari. Restul sunt banilor vin intr-adevar de la MAPN din bugetul alocat de catre parlament. Pe aceeasi metodologie functioneaza si CS Dinamo, CS Rapid si alte CS-uri din tara. Asa isi asigura Romania un viitor in SPORTUL MONDIAL. Acest articol este 100% tendentios. De ce nu s-a apucat Maria sa ceara licitatie publica pentru achizitiile facute de CSM Bucuresti? De ce nu cere achizitii la echipele de la CSA Steaua, CS Dinamo...etc, pentru celelalte sectii ale cluburilor? Nu este cumva fix aceeasi situatie? Maria Andries se crede la cumparat de PC-uri pentru minister, unde intr-adevar trebuie sa faci licitatie pentru achizitii. La fotbal si alte sporturi ce licitatie publica, computerizata sa faci? "Avem 10.000 de euro anual pentru un jucator de fotbal" ...ar suna titlul licitatiei? Si ce criteriu ar prima, "draga" Maria in castigarea licitatiei? Hm? Este definit talentul de vreo lege? Este definit de vreo lege raportul varsta/talent/eficienta unui sportiv/analizele medicale si intuitia unui descoperitor de talente, astfel incat acea licitatie sa nu devina ILEGALA? Aici nu vorbesc de Steaua Bucuresti la fotbal, vorbesc despre toate CS-urile din tara, finantate de stat. Dupa mintea Mariei, ar trebui sa omoram sportul in Romania, sa nu ne mai prezentam la olimpiade, mondiale si europene pentru ca nu se fac licitatii publice pentru sportivi. Acum se observa intentia de a ataca proiectul sectiei de fotbal al Stelei? Cui serveste? Unuia care are bani sa plateasca redactii si s-a folosit de brandul si palmaresul CSA timp de 10 ani abuziv, intentie definita chiar de ICCJ in motivarea deciziei din 2014. In acelasi timp, nimeni din redactia GSP nu a scris despre motivarea instante de acum doua saptamani, care spune printre altele ca Becali s-a folosit de PALMARESUL SI MARCA Stelei in mod ilegal. Oare de ce? Sa ne raspunda Marian, Tolontan sau ceilalti. Acolo nu mai vorbim de prejudicierea statului? Nu mai este un abuz pe banii cetatenilor? Ii aud pe multi care vorbesc ca nu au bani la sanatate sau pe card din cauza sectiei de fotbal de la CSA. Oameni buni! Sanatatea are un buget, CSA Steaua are un buget diferit de cel al sanatatii, decis de cati bani primeste MAPN si cat doreste MAPN sa ofere clubului sportiv. CSA Steaua Bucuresti are pentru sectia de fotbal 300.000 de euro, nu a saracit pe absolut nimeni. Nu este CSA Steaua vinovata pentru insuccesul unora cand voteaza PSD sau pentru ca politicienii au trantit sistemul de sanatate din Romania. Nu este nici vina CSA pentru ca nu te-ai dus la scoala si nu castigi acum 1000-2000 de euro pe luna.

Catalin (18 comentarii)  •  21 iunie 2017, 16:23

@Kyro Marca si palmaresul sunt definite de legi, si doar acele definitii din dreptul civil conteaza. Te uiti unde nu trebuie..

Un barbat (8 comentarii)  •  21 iunie 2017, 16:32

Kyro, te-am intrebat ce legi incalca Steaua. Astept raspuns. Dar unul corect, nu aberatii. Daca tu crezi ca UEFA are vreun cuvant de spus in ceea ce priveste identitatea unei societati, esti foarte imatur. UEFA nu decide ce echipa are ce palmares sau cui ii apartine o marca sau un nume. UEFA e un simplu organizator de competitii, care trece pe siteul sau informatia primita de la federatiile nationale. Daca pe siteul UEFA nu a fost inca actualizata informatia de la Universitatea Craiova sau cea de la Fcsb, aia e doar vina FRF. UEFA, daca nu respecta cele doua hotarari judecatoresti, o sa fie buna de plata, exact cum erau FRF si Fcsb. UEFA e societate privata. Nu are voie sa faca bani folosindu-se de imaginea altei societati private, fara acordul acesteia.

Adrian (4 comentarii)  •  21 iunie 2017, 16:44

Culmea e ca pana sa reinfiinteze CSA-ul sectia de fotbal nu te-am vazut scriind vreun articol in care sa fii indignata de faptul ca se cheltuiesc banii publici pe stranferuri de sportivi ale altor sectii din cadrul clubului. Tocmai acum cand a reinviat beleaua(Steaua Bucuresti), te intereseaza cum, cat si pe ce se risipesc banii statului. Oare ultimile atacuri ale Gazetei Sporturilor la adresa Clubului Sportiv al Armatei sa aiba legatura cu stirbirea identitatii actualei echipe din liga 1(fc fcsb), care nu va mai putea fi acreditata de catre ziaristi drept continuatoarea Stelei Bucuresti? Nu cred...:)

Kyro (17 comentarii)  •  21 iunie 2017, 16:53

Un Barbat - hai sa o luam logic: Daca UEFA organizeaza competitia in care cineva detine un palmares, cam cine il poate recunoaste si atribuii? Nu imi zice ca o instanta civila din Romania ca rad 3 zile... PS: Iar legat de Universitatea Craiova vezi ca CSU a trimis dosarul de elegibilitate in care susstinea fix asta, ca ei sunt continuatoarea de drept a echipei. Raspunsul de la forul european il stim : nu aveti 3 ani de afiliere ... @Catalin - ce treaba are dreptul civil din Romania cu o competitie privata la nivel european?

nimeni (1 comentarii)  •  21 iunie 2017, 16:54

Ne vedem la meci! Indiferent ce este si cum este Steaua ramane Steaua,o viata fara cioban!

Bârgaoanu Dragoş (20 comentarii)  •  21 iunie 2017, 16:56

Felicitări, Maria!

Catalin (18 comentarii)  •  21 iunie 2017, 17:01

@Kyro peste tot in lume, Palmaresul si Brandul sunt definite de dreptul civil. Orice club de fotbal activeaza ca o entitate juridica si respecta legile tarii din care face parte inainte de a respecta prevederile fifa si uefa, prevederi care sunt aliniate cu dreptul international. Cazul Sion iti spune ceva? Cand Uefa a decis ceva, FC Sion a castigat in instanta civila si Uefa a trebuit sa achite despagubiri? Va tot aud ca decide Uefa...nu prietene, Uefa decide in baza hotararilor judecatoresti irevocabile, mai ales cand vorbim de patrimoniu si brand, iar daca nu face asta, este data in judecata in civil si la TAS.

Bibi (1 comentarii)  •  21 iunie 2017, 17:08

:)))))) Am ras bine! Intotdeauna ma distrez cand vad *** ciobanului puscarias zvarcolindu-se in *** de dinaintea inevitabilului!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Un barbat (8 comentarii)  •  21 iunie 2017, 17:12

Kyro, UEFA e o societate privata, nu o entitate statala sau suprastatala. Si in niciun caz nu e judecator. UEFA nu poate sa faca ceea ce spui tu. De asta nici nu avem comunicate oficiale prin care sa spuna ca echipa lui Mititelu e Stiinta sau ca Fcsb e Steaua. Ei nu au voie sa spuna asta. Ati stat prea mult cu ochii prin gsp si ati ajuns sa credeti ca TAS-ul e mai important si mai puternic ca Tribunalul Bucuresti. Nu e. Da, instanta civila decide cui ii apartine un palmares sau o identitate. E singura in masura sa o faca.

Kyro (17 comentarii)  •  21 iunie 2017, 17:14

@Catalin - palmaresul nu este un bun de patrimoniu ci un statut. Daca nu esti afiliat UEFA valoreaza fix 0 ....

Kyro (17 comentarii)  •  21 iunie 2017, 17:15

Un Barbat - tu nu faci diferenta in spete civile si spete sportive...

Catalin (18 comentarii)  •  21 iunie 2017, 17:21

@Kyro Arata legea care spune o asemenea aberatie. Patrimoniul este ceea ce defineste legea, nu UEFA. UEFA impune conditii doar atunci cand respectiva entitate este pe un loc eligibil pentru competitiile UEFA. Dupa spusele tale, Timisoara daca va aparea din nou, nu va mai avea palmaresul fostei echipe, pentru ca a lipsit niste ani. Ceea ce este total fals. Patrimoniul este definit prin LEGI. Nu decide Uefa absolut nimic cu privire la patrimoniul unui club. Poate doar sa retraga vreun titlu castigat in competitiile lor, dar si pentru aia exista instanta judecatoreasca.

Hnt04 (1 comentarii)  •  21 iunie 2017, 17:22

Cum se trezesc *** behaind atunci cand e prejudiciat ciobanu suprem !!! Incredibil , a dat Armata 30 de mii de euro sa isi faca echipa si au sarit arsi enoriasii lu' "ne-a jiji sus pe maybach" , dar ca la handbal csm-ului i se da un milion din bugetul primariei nu sare nimeni *** .. la masculin la fel ... echipele provinciale sunt sustinute de autoritatile locale .. asta de ce nu se spune ??? Iasiul cat da echipei ? Voluntariul cat ? Timisoara cat da acs recasului ?? La chiajna ?? Ipocriti ca intotdeauna sunteti .... *** presa romana .....

Un barbat (8 comentarii)  •  21 iunie 2017, 17:24

Baiete, palmaresul, marca, numele, etc. - astea nu-s spete sportive. Spete sportive sunt anularea unui cartonas galben sau contestarea regulamentelor competitiei. Maturizeaza-te!

Un barbat (8 comentarii)  •  21 iunie 2017, 17:28

Si de unde ai scos-o ca palmaresul depinde de UEFA? Daca eu ma afiliez maine la CONMEBOL, ca mut echipa intr-o tara din acea zona, aia nu inseamna ca pierd marca si palmaresul. Iti aduc aminte ca exista echipe cu palmares care include titluri in doua tari diferite(echipe din Rusia, care au activat in campionatul URSS, sau echipe din Germania, din RDG si RFG.) Acele echipe nu si-au pierdut palmaresul dupa ce s-au afiliat la competitiie noi.

Un barbat (8 comentarii)  •  21 iunie 2017, 17:28

Si de unde ai scos-o ca palmaresul depinde de UEFA? Daca eu ma afiliez maine la CONMEBOL, ca mut echipa intr-o tara din acea zona, aia nu inseamna ca pierd marca si palmaresul. Iti aduc aminte ca exista echipe cu palmares care include titluri in doua tari diferite(echipe din Rusia, care au activat in campionatul URSS, sau echipe din Germania, din RDG si RFG.) Acele echipe nu si-au pierdut palmaresul dupa ce s-au afiliat la competitiie noi.

viorel (45 comentarii)  •  21 iunie 2017, 18:59

Foarte bine Maria! Multumim! Din fericire mai exista si ziaristi adevarati. Echipa militara de fotbal Steaua nu exista decat in mintea ingusta,odihnita si retrograda a unor ofiterasi din CSA si MApN, care incearca sa mai obtina ceva foloase necuvenite, asa cum era obiceiul in trecut, cand practicile ofiterilor flamanzi au dus Steaua aproape de faliment, obligand MApN sa scape repede de echipa si sa o faca cadou unei asociatii non-profit. Din prestatia lamentabila a binomului talpan-lacatus se poate intelege cat de solida si fundamentata este strategia de a crea o fantoma de echipa militara in Romania anului 2017. Steaua cea adevarata, echipa din Liga a I-a, a avut permanent continuitate, recunoscuta si confirmata de CSA si MApN, prin contractele semnate cu echipa din Liga a I-a, care se numea chiar asa STEAUA, precum si de FRF, LPF si mai ales UEFA, care ii acorda Stelei coeficientul rezultat din participarea la cupele europene, indiferent de denumirea sau emblema temporar avute. Nu mai este nimic de adaugat, doar ca minoritatea fanatica si galagioasa, cu afinitati si nostalgii kaki, va fi obligata sa accepte realitatea ca in Romania, tara membra UE si NATO, nu mai poate exista o echipa profesionista de fotbal patronata de MApN. Asa ca CSA ori renunta la incercarea rusinoasa ori se muta, impreuna cu marele antrenor lacatus, in Coreea de Nord, daca vor fi lasati de DNA dupa ***!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kyro (4 comentarii)  •  21 iunie 2017, 20:02

Un barbat- deci dupa mintea ta eu pot cumpara palmaresele la toate echipele disparute si UEFA ar fi obligata sa ma recunoasca ca si cea mai titrata echipa din lume :)))))))))))

Kyro (4 comentarii)  •  21 iunie 2017, 20:04

Catalin - De cate ori sa va zic sa cititi un DEX-ul sa nu va faceti de ras pe aici. Cum poate o instanta sa iti modifice rezultatele intr-o competitie privata?:)))))))))))

kla2005 (47 comentarii)  •  21 iunie 2017, 20:24

@Viorel Cam asa! @TALPANISTI Spuneti-mi voi cand a retrogradat Steaua, astfel incat acum sa inceapa din liga a V-a? Daca nu a retrogradat niciodata, atunci a disparut? Daca FC Steaua Bucuresti (FCSB) nu avea dreptul sa joace in Liga1 ca urmare a continuarii activitatii pe linie sportiva a fostei sectii de fotbal a clubului armatei, atunci de ce nu a fost contestat acest lucru in justitie sau chiar la TAS? De ce nu a fost actionata la TAS Federatia Romana de Fotbal? Nu asa sustine talpa-iute, ca s-a luat fraudulos clubul de fotbal??? Adica a fost furat! Orice bun furat si gasit este returnat proprietarului, nu? Aud???

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (383 comentarii)  •  21 iunie 2017, 23:01

Domul Tolontan a scris si el despre MApN, NATO si CSASt - pardon de soldatul Capsuna si Costel al sau - , dar nu asa de frumos. Bravo Maria. -------------------------------------- Cu Boroi aveam doua pasari care ciugulesc, dar poza este si asa edificatoate. Ce sa faca astia ? Poate o ciorba de potroace, astora poti sa le dai si 3 milioane ca zic doar mersi. Sa-i adunam pe astia cu CSA, Laca, Tudorel, PiTurca, ... si sa le dam sa citesca articolul Mariei, sa vedem daca stiu sa citeasca cursiv. Ca nu sint in stare sa vorbeasca corect e normal, dar grav e ca ei nu pot urmari o idee in doua fraze iar ei trebuie sa construiasca. Laca „si-a tras“ un bloc fara utilitati, betoanele ramase au stricat 10 ani peisajul, va dati seama despre cine vorbim, tatal i-a murit in mizerie, de-abia dupa i-a renovat apartamentul. Ce sa faca astia ? CSA a *** sportivii, nu i-a educat, bazele Statului sint in paragina, produc pierderi anuale imense. Boroi si Bran moldovean asta din poza sint administratori ai Statului, ai averii mele si a voastre. E fac ? Nu se vede ? In sporturile de echipa, unde e mai greu caci trebuie si oameni cu cap, nu fac fata fara straini. In Cupa nici nu pot juca caci trebuie sa aiba doi romani pe teren ! - citat al antrenorului de la baschet. Din memorie citez si un atlet prins dopat - „ne ia astia ? Dreptul la munca !!!“. Ca sa va dati seama de ce educatie primesc. Iar malacul asta trebuia sa reprezinte Romania la Rio !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  22 iunie 2017, 8:45

pasari, da, un stol de Archaeopteryx

niculescu adrian (1 comentarii)  •  21 iunie 2017, 23:09

maria, carcotasa...^fana^ lui Becali...cata manipulare...banii provin de la CSA si nu stii maria ta daca sunt cumva bani din sponsorizari?

Vali (14 comentarii)  •  22 iunie 2017, 6:23

Ar fi mai simplu sa vă dați numerele de telefon și sa vă sunați intre voi sa polemizati în afara blogului,mahalagioaicelor!

Comentează