Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Cu mîna pe clanţă

Faceţi cunoştinţă cu antrenorul din Liga 1: omul cu mîna pe clanţă

Permalink to Cu mîna pe clanţă
luni, 16 martie 2015, 9:22

Cunoaşteţi clişeul: „Antrenorul e mereu cu bagajele la uşă”. Să completăm: „Şi nu prea apucă să şi le desfacă”. Într-o ţară care şi-a croit slogan din eternitate şi fascinaţie, cine prinde un an pe bancă e longeviv. De la un an şi jumătate încolo se poate vorbi de recorduri, iar dincolo de doi ani cochetăm cu matusalemicul. În 20 de etape din Liga 1 au fost schimbaţi 29 de antrenori (mai ţine cineva minte cine a fost Michael Weiss?). Doar cinci etape – 1, 11, 12, 13 şi 18 – au trecut fără rezilieri. În aceste condiţii, simpla rostire a cuvîntului „performanţă” e o jignire adusă logicii. A da afară un antrenor în etapa a doua sau a treia e ca şi cum ai concedia un învăţător din cauză că, după două săptămîni de şcoală, copiii nu ştiu ca pe apă operaţiunile aritmetice şi nu citesc cu intonaţie din Neculce.

Grosolan spus, contactul şi contractul dintre patron şi antrenor stau de multe ori sub imperiul vorbei din popor „S-a întîlnit hoţul cu prostul”. Însă nu toţi patronii sînt hoţi şi nu toţi antrenorii sînt proşti. Ce fac patronii români nu e un simplu caraghioslîc. Puţin le pasă acestor oameni că bunul lor plac e unul dintre lucrurile care trag în jos o competiţie oricum avariată. Ei mimează exigenţa din loje ştiind foarte bine că nu au ce şi cui să ceară. Spiritul lor discreţionar e înlesnit de o legislaţie şubredă, care face din antrenori obiecte ale unui capriciu. Neavînd legi care să-i apere, antrenorii învaţă (dacă nu ştiau deja) să fie umili. Fără pricepere, fără jucători de soi sau fără ambele, ei devin ţuţări patronali. De multe ori, ecouri ale unui vid.

Şi mai e ceva. Foamea şi criza nu bîntuie numai prin România. Atitudinea de tip „am zece ca tine la uşă” face astfel posibilă intrarea în caruselul nostru a unor nume mici din ţări cu fotbal mare. Ştiindu-se incapabili de performanţă în campionate puternice, oamenii ăştia vin aici pentru o pîine şi-o scrisoare de recomandare. Numai că socoteala de acasă nu se potriveşte întotdeauna cu cea de la Braşov, Piatra-Neamţ sau Galaţi. E greu de văzut cum poate să te facă bun pentru Serie A sau de Bundesliga un stagiu într-un campionat unde echipele cu pretenţii europene sînt în insolvenţă, iar numărul antrenorilor demişi îl depăşeşte binişor pe cel al etapelor jucate.

Liga 1 îşi torpilează credibilitatea cu fiecare destituire (dar şi cu fiecare numire) pripită. Fotbalul nostru merge mai departe în logica sălilor de karaoke. Acompaniamentul din boxe e decent. Însă cînd deschidem gura, se vede că ne lipseşte urechea muzicală şi că nu ştim cuvintele. Iar dacă textul apare pe ecran, arătăm că avem probleme cu cititul.

Comentarii (78)Adaugă comentariu

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  20 martie 2015, 11:12

@ Mihai Bulica

Sigur ca se invart antrenorii. E un cadril mostenit de-acum treizeci de ani, de pe vremea guvernului Dascalescu. I se spunea „rotatia cadrelor”. Arsene Wenger e o rana cu costum, cravata si nari subtiri, de mofturos. Incepe sa-mi para mai rau pentru cei pe care-i antreneaza decat pentru el. Am fost convins ca Arsenal o sa plece de la Monaco inutil victorioasa. Istoria, cu obiceiul ei de-a se repeta. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  20 martie 2015, 11:15

@ Marcovici

Da, finalul de la Piatra Neamt a fost o farsa polara. Dar nu, in Madagascar e si mai rau. Totusi, mai dati-ne o sansa. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  20 martie 2015, 11:19

@ genu

Tin minte un antrenor batraior astazi, care-l afurisea pe arbitru pentru nu stiu ce ofsaid dupa un meci pierdut cu 8-1 sau 7-1. Poate ne gandim la acelasi om, cine stie? Pentru o mai buna intelegere a felului cum s-au impartit banii dupa decembrie 1989 (inclusiv a felului cum a aparut, aparent de nicaieri, afaceristul carpatin), recomand o trecere prin „Mostenitorii Securitatii” de Marius Oprea. Exista astazi investitori care provin direct din conductele de bani de atunci. Multumesc pentru comentariu. R.P.

genu (110 comentarii)  •  20 martie 2015, 12:08

Omul nostru, dupa un meci pierdut la Barca, cred, nestiind ca e in direct, i-a ordonat lui Rat sa se dea vinovat la doua goluri. De cand il stiu nu cred sa fi auzit vreodata de la dansul ca pierdut corect un meci. Pe bune. Ca aia au fost mai buni, pur si simplu. In Italia primea goluri numai dupa minutul 90 sau din greseli de arbitraj flagrante.
Refuzat de CCA cand era copil, colonelul Catana l-a considerat cam nedezvoltat fizic, de atunci uraste Steaua cu patima si memorie de Cato cel batran. Subiect tabu in presa noastra, maestrul se vrea cel mai mare antrenor roman din istorie si e foarte grijuliu cu imaginea sa. Cand delireaza in direct, povestind cum era urmarit de un vatman teribil in traficul bucurestean, precum in „Duel pe autostrada” al lui Spielberg, nimeni nu rade. Nimeni nu ridica o spranceana. Inceput de nea Vanea Chirila, care i-a si scris cartea aceea „Mirajul gazonului”(se vede stilul de la o posta), cultul personalitatii acestui antrenor banal in Europa se cladeste si azi. Un provincialism mai cras decat eterna culpabilizare a Occidentului bogat, care-si face cartile mereu in favoarea sa, lasand mereu Estul in ploaie, nu prea mai gasesti. Chiar daca, prin Platini, UEFA face cadou celor de dupa fosta Cortin de fier, cateva locuri la masa bogatilor.
Dupa meciul pierdut cu Italia la Campionatul European din 2000, faza cea mai avansata atinsa vreodata de Romania in aceasta competitie, Imi Jenei a aparut numai in slip pe prima pagina a „Gazetei” avand deasupra capului ghilotina frontispiciului: „Aceasta a fost tactica echipei noastre”. Cand de la Donetk paranoia si minciuna vin in valuri de cumulusi, precum barba bunicului, toata lumea prin presa se face ca ploua. Pisti Kovacs, poate fiindca era evreu maghiar, aproape nu e pomenit in presa noastra. Despre Elek Schwartz, tot evreu, marele varf al Ripensiei si al „nationalei” in interbelic, apoi antrenor, printre altele, la Benfica, AS Monaco sau „nationala” Olandei, nu mai stie nimeni.
Vechiul ingredient-baiat sarac, cu origini sanatoase, speriat de lume si de civilizatie- pare nelipsit si dupa ’90 in retetele de succes.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  20 martie 2015, 12:14

@ genu

V-am starnit si chiar daca multe dintre lucrurile pe care le spuneti sunt adevarate, nu la cel incondeiat de dvs ma gandeam. Era vorba, in filmul meu, de un antrenor care n-a iesit din tara si care privilegia(za) scatoalca pe post de instrument pedagogic. Despre cel prins de dvs in penita nu pot spune nimic rau. Mi-a facut candva un mare bine – fara sa-l oblige nimeni. Nu uit asta. R.P.

genu (110 comentarii)  •  20 martie 2015, 12:36

Mai stiu de raposatul Gigi Staicu ca a furat-o cu 8-1, pe cand era la o „nationala” de juniori. Avea obiceiul ciudat de-a le pune micutilor, la antrenamente, un fel de gulere de carton, cum au cainii bolnavi de dermatite. Staicu voia sa-i invete sa mearga pe teren numai cu capul sus. Din ce-mi amintesc, era un tip cuminte, la locul lui.
Sdrobis era cu gura mare la infrangeri severe desi era un antrenor de „B” onest. „Parintele”, parca i se spunea. Avea si latura sa amuzanta, una peste alta, un personaj benign. Cred ca a fost primul antrenor al lui Chivu.
Total de acord cu Dvs. Hizo fusese ajutat de Copos intr-o problema delicata: i-a platit sotiei acestuia toate cheltuiele legate de spitalizare si operatie in Ungaria. Dansa avea un cancer la rinichi, parca. De atunci, oricand Realul din Giulesti avea nevoie de un „soc”, nea Vio raspundea prezent. Mana ce te-ajuta nu se scuipa.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  20 martie 2015, 13:32

@ genu

Asa este. Incet-incet, ne-am apropiat. La „Parintele” Sdrobis ma gandisem. R.P.

corvette59 (172 comentarii)  •  20 martie 2015, 14:53

@ obiectiv ,
vesti de la AFC . Exista o stare de aroganta crasa acum la London . Nu-mi place ! Optimismul e una ,iar aroganta cu totul altceva . Toti cred ca la Newcastle va fi ceva de gen plimbare in parc !

Obiectiv (461 comentarii)  •  20 martie 2015, 14:53

Constat ca se aduna criticile relative la unul dintre cei mai buni antrenori romani si ma ganndesc ca doar cei care dispretuiesc prodund trecutul lui dinamovist o pot face in mod consecvent! Nereusitele lui din Italia sunt puse pe seama incompetentei, insa nu putem uita ca Inter-ul antrenat de el pentru scurt timp era un amestec eterogen de nationalitati, confesiuni si de caractere (as zice ca unii nu aveau asa ceva)!
Rezultatele din Romania (la Corvinul, Dinamo si la Rapid), Turcia si Ucraina sunt in masura sa dea dimensiunea valorii sale: la Corvinul a folosit jucatori de pe plan local, pe care i-a facut cunoscuti la nivel european (in slujba echipei nationale sau a clubului dinamovist), a construit la Dinamo o echipa exceptionala, ce putea aspira la egalarea perormantei Stelei pe plan european, a castigat titluri in Turcia, iar pentru cei de la Shakhtar a fost un manager foarte bun, care a adus sume exorbitante pentru jucatori cu posibilitati limitate!
Daca as fi ajuns la Hunedoara mai devreme, sigur as fi ajuns sa-l cunosc si, poate, pasiunea mea pentru fotbal ar fi fost apreciata! O.

Obiectiv (461 comentarii)  •  20 martie 2015, 15:02

@ corvette59
Nu-i a buna! Se comporta de parca s-ar fi calificat en fanfare in sferturile de finala ale Ch. League! Daca ma gandesc bine, la fiecare 4-6 meciuri au cate o evolutie catastrofala, asa ca… In alte sezoane, Arsenal avea cate o evolutie proasta (ma refer la perioada in care se decideau pretendentele la titlu) la 8-10 partide. O.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  20 martie 2015, 15:10

@ Obiectiv

Regret ca pasiunea dvs pentru fotbal nu e apreciata cum v-ati dori. Cat despre constatarea cu criticile la adresa lui Mircea Lucescu, exagerati. R.P.

Obiectiv (461 comentarii)  •  20 martie 2015, 15:24

@ R.P
Ei, ma gandeam ca chiar as fi putut sa-mi castig existenta activand in acest domeniu!
In privinta lui M. Lucescu, ma pot referi doar la ce a obtinut ca antrenor; la cati bani a castigat, cred ca vrea sa demonstreze ca varsta nu conteaza in acest domeniu si ca pasiunea tine loc si de vesta anti-glont! O.

genu (110 comentarii)  •  20 martie 2015, 16:20

La Hunedoara, la sfarsitul anilor ’70, se contura o generatie de exceptie. Pe care n-a inventat-o el. A fost dus acolo de Mircea Pascu. Cum nu i-a inventat nici pe Hagi sau Pirlo.
La „Nationala” dupa ce a pierdut meciul cu Irlanda de Nord, e adevarat, cu mare ghinion si nimeni nu-l gaseste vinovat pt asta, a dat vina pe familia Ceausescu-din „gelozie”, acestia au avut grija ca gazonul sa nu fie ingrijit inainte de meci.
Ajuns la Dinamo, a reusit sa discrediteze total „Gheata de aur”, inventand un golgeter cu totul suprarealist in persoana unui mijlocas ca Mateut. Pentru asta multe meciuri se terminau la scor de tenis. Apoi, concurenta neloiala, asigurata de celelte echipe acolit, Victoria si Moreni, sau celebrul scandal de la Timisoara dupa meciul pierdut in fata echipei lui Jacky Ionescu, care e viu si astazi in memoria banatenilor. Drept pedeapsa, timisorenii au retrogradat.
Personaj duplicitar, statea la masa cu cu fratii Ceausesca, cautati foto pe net, sau cu floarea Securitatii, apoi, dupa ’89, a lansat scenariul unei Dinamo vanate de familia conducatoare. Iar performantele Stelei le-a minimalizat constant desi marea Dinamo nu reusea sa treaca in cupele europene de 17 Nentori. Echipa despre care pretinde ca Vujadim Boskov i-ar fi spus ca putea domina Champions League dupa ’90 a avut varful de performanta pe vremea lui Dumitru Nicolae Nicusor-semifinala cu Liverpool. S-a ajuns la o fractura logica colosala: o performanta inexistenta, zvonita, sa fie mai importanta decat una reala! Asta tine de de patologic. Iar Milanul, Steaua Rosie, Sampdoria, Barcelona lui Cruyff, Sampdoria, Napoli al lui Maradona ori Marseille al lui Tapie ar fi fost spulberate fara probleme de nea Mircea si baietii lui!
In Italia a reusit 2 promovari si a retrogradat de 4 ori. Dupa familia Ceausescu a aparut in teoria conspiratiei golul dat dupa minutul ’90. Fatalitatea a devenit „Protocoalele Sionului”. Reintors in Cizma, pentru doar 6 luni-Lippi semnase pentru preluarea Interului din vara- prima declaratie de pe aeroportul din Milano a fost un atac virulent asupra lui…Jenei, desemnat ca un troglodit cu noroc. Steaua e pentru dansul precum acel „rosebud” al lui Kane. Credeti ca suporterii Interului, printre care ma numar si eu, au in memorie acel retur ca pe o perioada memorabila? Ar insemna ca Trapp, Cuper sau Mourinho si chiar Mancini sa fi fost doar niste pietoni invizibili. Nu s-a consemnat decat episodul Taribo West. Cand esti cu mainile pe ambele clante ale usii nu te poti impune in fata jucatorilor. Esti doar o manta de vreme rea.
Performantele sale, reale, Lucescu nu le-a obtinut decat cu jucatori nonvedete si ocrotit de patroni de tip Lumea a treia. Nu m-am gandit nicio clipa sa-i anulez meritele de pedagog si de antrenor meticulos, insa trebuie spus fara sfiala ca antrenor de top in Europa n-a fost niciodata. Lobanovski, la Dinamo Kiev, a reusit sa ajunga in semifinale de UEFA Champions League. Iar asta fara cadouri in calificari de la Platini. Pisti Kovacs sau Schwartz da. Iar numai pentru acel stil de joc eficient si spectaculos impregnat Stelei in anii ’80, Emeric Jenei va ramane in istoria fotbalului. Indiferent de invidii sau paranoia sau de simpatii.

Panda (21 comentarii)  •  20 martie 2015, 16:38

Italia are un campionat aparte, unic.
E si cel mai cunoscut de catre microbistii romani pasionati de pariuri sportive.
Eu il urmaresc din anii „80, cand eram elev, si aveam caiete intregi pline cu statistici si clasamente ale tuturor echipelor si jucatorilor din „Serie A” pentru ca jucam aproape saptamaznal la „Pronosport”.
Am prins o data 12 pronosticuri exacte si de cateva ori 11 din 13.
Momentan, datorita crizei financiare, campionatul italian e ceva mai sarac in vedete decat cele din Anglia, Spania sau Germania.
In plus Juventus domina intrecerea interna de cativa ani si din aceste motive poate parea un campionat mai slab.
Lucrurile nu stau deloc asa.
Chiar lipsit de mari vedete campionatul italian a fost intotdeauna unul foarte dur, poate cel mai dur din lume.
Cand spun dur ma refer la faptul ca e foarte tacticizat.
Se stie ca filozofia echipelor italiene se bazeaza pe principiul ca primordial este sa nu primeasca gol, adica sa nu piarda.
Din acest motiv doar D. Petrescu, Chivu si R. Stefan, trei foarte buni fundasi si Mutu, un excelent marcator, au avut cu adevarat succes in Italia.
Dintre antrenori doar Lucescu, cel mai scolit antrenor roman, a reusit 2-3 promovari in „Serie A” cu Brescia Si Reggiana.
Asa ca in Italia e foarte greu.
As fi curios sa-i vad pe Messi si CR7 cum s-ar descurca.

Obiectiv (461 comentarii)  •  20 martie 2015, 17:03

@ R. P.
Mi-ati spus ca am exagerat; o fi, dar nu ca in cazul altora!
Acel Dinamo din ’90 invingea clar Steaua, si nu o singura data! Valoarea pe care o aveau echipierii lui Dinamo nu era certificata doar de Boskov, ci se putea vedea mai ales in maniera in care se impuneau in fata echipelor bune (Steaua, Pnathinaikos, Dundee, Partizan) cu evolutii constante, indiferent de teren! Sampdoria nu o invingea pe Dinamo si ajungea in finala Cupei Cupelor. Fapte, nu simple pareri.
Iar despre West, ce sa mai spunem? Venea el de la clubul meu favorit din Franta, dar prin brutalitate si lipsa de ratiune de care dadea dovada pe teren si in vestiar justifica unele prejudecati rasiale! O.

Obiectiv (461 comentarii)  •  20 martie 2015, 17:13

@ R. P.
Lucescu l-a facut cunoscut si l-a promovat pe Pascu, nu invers! Lucescu fusese capitanul de pe Wembley si de la Guadalajara, insa nu stiu cine fusese Pascu anterior intalnirii sale providentiale cu M.L!
Si, cum scria cineva pe un forum, jucatorii si antrenorii sunt piesele importante, nu presedintii, directorii sportivi sau nu mai stiu ce trepadusi fara atributii si merite concrete!

genu (110 comentarii)  •  20 martie 2015, 17:38

N-a zis nimeni ca Pascu l-a inventat pe Lucescu. Erau prieteni. Un jucator mare, asa cum a fost si Lucescu, nu e inventat de nimeni. Despre faptul ca l-a dus la Hunedoara scrie chiar M.L. in „Mirajul gazonului”.
Familia patriarhala a disparut, sper. Nimeni nu e mai presus de adevar. Daca spun ca Eminescu avea 1,56 as comite ocrima? De ce?
Lucian Boia spunea in „De ce e Romania altfel” ca singura speranta de schimbare pozitiva in Romania e data de criticarea,argumentata, desigur, a elitelor ce se vor canonice. Nu-mi plac idolii de plastic, inventati. Si-mi doresc sa ajungem si noi europeni cu adevarat. Fara neputinte justificate prin fatalitati tenebroase. Sa fim mai frumosi, nu vesnic vigilenti in fata nimicului. Cand cineva chiar crede ca e urmarit in trafic de un vatman criminal prima reactie e sa razi sanatos. Bunicul vartos de altadata nu ne mai pedepseste.

gabipetre (34 comentarii)  •  20 martie 2015, 22:20

Domnule RP, problema e că eu pot să-i spun unui gălăţean că Oţelul joacă prost, pentru că am prins Oţelul acela care învingea pe Juve în 88 prin golul lui Profir. Pot să-i spun chiar şi unui dinamovist sau FCSB-ist SA că echipele lor joacă prost. Dar ei nu pot să-mi spună mie că Argeşul joacă prost! Din păcate… Mi-e dor de-un Argeş cu Timişoara, sau Craiova, sau Corvinul ca-nainte de 89! De-aia nu mă mai uit la fotbal românesc, decât cu excepţiile amintite…

corvette59 (172 comentarii)  •  21 martie 2015, 3:58

Un fapt autentic petrecut prin anii ’80 . Un jucator avea prinsa pe clapeta buzunarului de la ceas o insigna a clubului Everton . Intr-o zi antrenorul lui primeste un telefon precum ca jucatorul ar fi bolnav de raceala si nu poate veni la antrenament . Ajuns acasa ,antrenorul gaseste insigna in dormitorul conjugal .Dupa o discutie fara injuraturi si palme, cuplul ajunge la o concluzie si jucatorul este promovat in echipa I-a si ,mai apoi, in nationala . Nimic nu impiedica gasirea de solutii rezonabile daca exista dorinta si vointa .Valabil si in relatia patron-antrenor.

@ genu ,
da d-le, mari jucatori si antrenori a dat natia evreiasca fotbalului nostru . Schwartz ,play-makerul Ripensiei ,Rafinski,Auer ,rapidistii,Domide,aradeanul ,Cuperman si Iencsi de la Iasi ,verisorii Dembrovski etc.etc. Nea Iotzy Petchowski avea si el o parte de singe evreiesc din partea mamei , ba chiar vorbea bine dialectul idis .Asa cum spui , Pisti Kovacs ,antrenor la Ajax,a fost evreu si si-a pierdut membri de familie in Holocaustul nazist .

Mihai Bulica (169 comentarii)  •  22 martie 2015, 8:11

Majordomul care s-a visat conaş

unui comunist ca Copos, unui afacerist-politician, unuia mai dastept adica doar un sobolan cu contracte din increngaturi politice, nu-i mai ajunge ce vede in oglinda si ce sta in genunchi in fata lui. El vrea o intraga echipa, tribune pline care sa-l ovationeze si sa muste din dusmani in locul lui, el care de atita ros ciolene sta acum cam prost si cu coltii.
Ajuns conaş, fostul majordon care lingea partidul si-i servea perversul savarine, doreste si un antrenor cu nume, un antrenor cu relatii in fotbal, un „caracter“ cu gura mare, ca sa sune tare, ca sa mai spele niste bani, ca sa mai aranjeze cite un meci. Zic ca Copos dar e vorba de ratatul din fotbal in general. Poate fi si o femeie care a servit barbatii nationalisti, putea fi si Gabriel Oprea, sclavul lui Miron Cozma, poate sa nu fie nici macar patron, cum e cazul la FRF si Liga, unde decreteii cuplului Oprea-Dusa si tov Gino au vrut sa-si traga un Lucescu respectiv trililiul Ponta-Dragnea-Vasilescu, toante foste Funar.

O lovitura fantastica ar fi fost legendarul Lucescu si pentru sarmanul Vochin, care s-a agatat de EL ca de tov Dumnezeu. Acuma, la drept vorbind, pe linga cei care cersesc si fura, ce-ar mai fi contat un bolnav pe margine care striga si gesticuleaza scirbit cind e domn si nu intra pe teren. A mai fost, de curind, cind i-a tras Nationala lui Razvan, care-l indica drept faptas si nu s-a intimplat nimic. EL ii facea pina si echipa asa cum EL a facut si antrenorul. Pacat de Razvan, are calitati, e inteligent, ce-i trebuia lui cloaca asta de fotbal. Putea ajunge un bun inginer, doctor, profesor de religie, chiar si politician. Acuma ca a plecat domnu Vanghelie chiar avea mari sanse sa-i ia locul.

PS
ULTIMA ORĂ: Ofertă de nerefuzat pentru Mircea Lucescu: un club legendar îi oferă un salariu colosal pentru a scrie istorie:
Este vorba de legendara Steaua a RPD Coreene, „25. Aprilie Sports Club“, al carui nume aminteste de data infiintarii armatei nationale a republicii populare democrate, care cistiga an de an minimum trei trofee.

corvette59 (64 comentarii)  •  22 martie 2015, 8:14

Am scapat si de NUFC ! Greu a fost ! Parca nu se mai termina meciul . De unde Coq a fost urias in prima repriza,in a doua dadea pasele gresite la foc automat . Ospina a aratat de ce a fost unul din cei mai buni portari la mondiale . Gabriel a aratat ce inseamna ucenicia in Spania la Villareal . City a facut un meci cu WBA in care scorul a fost mincinos . Trebuia sa fie 5-6 ! Preferatul meu David Silva a fost omul meciului .As vrea ca meciul de azi sa se termine nedecis ,dar in nici un caz cu victoria lui MUFC .

Obiectiv (461 comentarii)  •  22 martie 2015, 10:06

@ corvette59
Dupa un mijloc de saptamana in care fotbalul englez a dezamagit cumplit, se pare ca apele incep sa se limpezeasca in partea superioara a clasamentului PL: Arsenal a castigat cu emotii, City – la pas si amandoua asteapta pasi gresiti din partea oamenilor lui Mourinho. In plus, se pare ca LFC si United isi vor regla intre ele problema singurului loc (zic eu) disponibil pentru Liga Campionilor; sper sa nu fie LFC, care lupta doar pentru palmaresul ei intern, dupa cum s-a vazut prea bine in Ch. si Europa League! Asa cum scriati, un meci egal ar fi linistitor pentru noi, avand in vedere ca nu s-a incheiat seria partidelor dificile si ca, inevitabil, va mai fi cel putin o evolutie catastrofala (in genul celei cu Monaco, de pe Emirates), dupa cum ne-au obisnuit „tunarii”!
Meciul zilei este, totusi, in Spania, unde se va decide, probabil, viitoarea castigatoare a campionatului! In plus, vom vedea si o infruntare a celor mai bune „tridenturi ofensive” din lume; trio-ul din Barceloan pare intr-o perioada de gratie, dar multi asteapta o reactie de orgoliu din partea BBC-ului! O.

Andrei (1 comentarii)  •  22 martie 2015, 11:14

Modul cum sunt tratati antrenorii este direct proportional cu calitatea fotbalului romanesc, a jucatorilor, a arbitrilor; a patronilor nu mai vorbesc.

Mihai Bulica (169 comentarii)  •  22 martie 2015, 11:50

Majordomul care s-a visat conaş

Stiri spargatoare, de ultima secunda:
Dacă e luni, e agitaţie la naţionala Generalului Angelo Iordanesco, ajuns din nou conaş, dupa ce o perioada i-a frecat ghetele lui Oprea, pe care Miron Cozma il alinta ca sluga sa. Cum începe acţiunea Feroe ?

Reprezentativa României se reuneşte luni, 23 martie, pentru a pregăti jocul cu In sulele Feroce de duminică, 29 martie, ora 19:00, stadion „Ilie Oană”, din preliminariile EURO 2016, informează siteul FRF, personal tov Burleanescu, doctorandul lui dottore Oprea si prietenul de sauna al tov Dusa si tov Gino.

Din pacate tricolorii nostri care i-au adus ultimele victorii: Tătăruşanu – Luchin, Tamas, Goian, Papp, Chiricheş, Gardos, Latovlevici – Pintilii, Sânmărtean, Prepelita, Bourceanu – Chipciu, Biclavi, Tănase – B. Adi Popa, B. Stancu, Keseru s-au accidentat la ultimul meci ori au facut lumbago in taxi in lungul drum spre aeroport si mai ales in avion.

De la ora 13:45, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, selecţionerul Anghel Iordănescu va susţine o conferinţă de presă la care vor fi prezenţi şi trei ”tricolori”: Mircea Oprescu, Gabriel Oprea Jr. Model pt Romania al creatoarei Adina Buzata, Andrei Nastase care de cind si-a lasat barba e de speriat, care s-au alaturat in ultimul moment lui Rat, Torje, Marica, Dorinel Munteanu si Edi Iordanesco, care au fost adusi accidentati la lot ca sa fie recuperati de medicii nostrii.
De la ora 17:00, tot la Mogoşoaia, are loc primul antrenament al echipei naţionale. Primele 15 minute vor fi deschise reprezentanţilor presei. Vochin si Radu Paraschivescu pot savura in continuare antrenamentul secret cu cruci si iconite.
Jucătorii convocaţi pentru partida cu Feroe, inclusiv stranierii confirmaţi, Mutu, Cernat, Soava, Cristi Contra, marius Chivu, vor fi anunţaţi în cursul zilei de duminică, 22 martie, pe site-ul FRF.ro. Conferinţa de dinaintea jocului şi antrenamentul oficial sunt programate sâmbătă, 28 martie, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, astfel:
Ora 16:30 – Conferinţă Anghel Iordănescu + 3 jucători, care se stie.
Ora 18:00 – Antrenament oficial – Mogoşoaia (primele 15 minute deschise reprezentanţilor presei, in afara de care se stie)

PS
daca vor juca, casele de pariuri:
de cite ori se impiedica Chipciu singur cu poarta goala ?
cite autogoluri isi da Gardos ?
cite autoguluri isi vor da per total jucatorii doamnei AMP ?

nica fara frica (21 comentarii)  •  22 martie 2015, 16:29

Cand antrenorii nu sunt demisi GSP instiga la demitere !….Cand a vazut GSP ca nu se pune problema demiterii lui Galca , a inceput cu niste articole instigatoare si cu niste sondaje de 2 lei , daca ar trebui demis Galca !?…Pe cand un sondaj si despre GSP , daca cititorii sunt multumiti ca o publicatie sportiva s-a transformat intr-una de instigare , barfa si scandal !!!….Mi-e sila sa mai rasfoiesc GSP`ul ca de citit vreun articol nici nu se pune problema !….Noroc cu blog`urile !

corvette59 (64 comentarii)  •  23 martie 2015, 2:41

Da , de ce te temi ,nu scapi ! MUFC a dat o lectie de fotbal celor de la LFC si e in spatele nostru ,iarasi, la un pct. Ce o fi avut Murinho de impartit cu Mata ? Omul asta ,Mata , stie si pune in teren cit doi Hazard . Pacat de Gerrard . A fost un moment de totala nebunie din partea lui care i-a ruinat retragerea de la club .Oricum , multumim Steve pt tot ! Multumim pt Istambul !

Realul n-a reusit acolo unde conteaza ,pe terenul Barcelonei . Se pare ca anul acesta ,dupa ce plecase ca din tun, a capotat . Si aici ,nu inteleg cum Ancelotti nu-si da seama cit de vulnerabil poate fi Pepe ,ca Varane e „facut ” pt astfel de intilniri .Nu-i de mirare ca Mourinho il vrea ,CU ORICE PRET ,la CFC . Probabil ca-l va obtine . Si pe Hummels ! Dupa campania europeana de anul acesta a realizat ca punctul nevralgic la echipa e centrul apararii.

Obiectiv (461 comentarii)  •  23 martie 2015, 6:59

@ corvette59
Totusi, Realul a evoluat mai bine decat in alte meciuri, cel putin pana la primirea celui de-al doilea gol!
Dupa revenirea celor din Hull, crezusem ca vom avea un final de PL relansat…
Pacat de Gerrard! O.

Obiectiv (461 comentarii)  •  23 martie 2015, 7:02

Se poate face comparatie intre assist-ul lui Messi (primul gol) si cel al lui Benzema? Intreb si eu… O.

Comentează