Cătălin Oprişan

Reînvie personaje de legendă ale sportului. Este un fel de arheolog care dezgroapă poveștile uitate ale arenelor

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cătălin Oprişan
Da’ el de ce nu e plin de noroi?

Ceasurile arată 14:36 când se purcede la drum. 19 iulie 1900, proba de maraton a Jocurilor Olimpice de la Paris. Pe Sena sunt fix 41 de grade! Cei 14 curajoşi sunt cinci localnici, trei englezi, trei americani, doi suedezi şi […]

...

„Nita” – doamnă pe stradă, bărbat în echipă

La început, match-urile de football se dădeau sus, pe platoul de la „Artilerie”. Apoi, cu timpul, acolo, în Malaga lui 1920, locul fusese luat de Şcolile Saleziene, unde tinerii sărmani ori abandonaţi găseau alinare, dar obiceiul de a obosi mingea […]

...

„Cursa aceasta năprasnică”

Toată vara trebăluiseră ca să realizeze imposibilul: primul raliu românesc, pe distanţa Bucureşti-Giurgiu şi retur. De fondat se fondaseră pe 5 aprilie 1904, colo, la Otelul „Boulevard”: Automobil Club Român, a şasea instituţie de acest fel din lume.

27 de […]

...

Smaranda Brăescu a Poloniei a fost ucisă la Katyn

La 20 de ani, Janina iubea să cânte, să piloteze şi să „se dea cu paraşuta”. Cei care o cunoşteau spuneau că se pricepea de minune la toate trei, dar, după o perioadă de Conservator, renunţase la portativ.

Fata generalului […]

...

Două sticle de vin pe vârf, la 2.519m

Gustavo Schulze se trăgea din Orizaba, Veracruz, Mexic, acolo unde al său tată se iubise c-o localnică. Studiase la Munchen, parcase la Leipzig, cu doctorat la Institutul Geologic de aici. Se căţărase, de mic, pe munţi, asta făcea şi acum, […]

...

Hagi n-a fost primul!

» Cu exact 60 de ani înaintea „Regelui”, Emil Berkessy semna cu FC Barcelona pentru doi ani un contract de 50.000 de pesetas pe sezon

» Pe 17 iunie 1934, Emil Berkessy devenea primul român care-şi punea iscălitura pe un […]

duminică, 20 noiembrie 2011, 10:05

poza-2-mare.jpg» Cu exact 60 de ani înaintea „Regelui”, Emil Berkessy semna cu FC Barcelona pentru doi ani un contract de 50.000 de pesetas pe sezon

» Pe 17 iunie 1934, Emil Berkessy devenea primul român care-şi punea iscălitura pe un contract cu celebra grupare catalană

» Cu toate acestea, ibericii aveau să-l ţină ascuns pe „Emilio” pînă pe 16 iulie, cînd făceau oficială trecerea sa în Spania

Născut în Oradea, trecut prin Valea Jiului, ajuns la Paris, via Ferencvaros.

Emil (Elemer) Berkessy s-a născut la Oradea, în 20 iunie 1905. Prin 1923, pleacă în Valea Jiului, pentru a evolua aici alături de ceilalţi doi fraţi ai săi. Joacă la CAM Petroşani pînă în 1928, apoi cei de la Ferencvaros pun ochii pe el. în 1932, Racing Paris, echipă galonată în acea vreme, fondată în 1882, pune ochii pe el. Este împrumutat, doi ani, la „pinguini”. Joacă senzaţional, ca mijlocaş central, iar spionii de la FC Barcelona îl iau în vizor. Transferul său la trupa iberică bate orice film.

Tip cult, stătea cu sora!
în 1934, preşedinte la catalani era Esteva Sala, antrenor Ferenc Platko, cel care fusese jucător la Barça iar ulterior avea să o pregătească pe Venus Bucureşti. Născut la Budapesta, e lesne de înţeles că-l cunoştea bine pe Emil. Aşa că Gispet, „vicele”, e trimis la Paris. Povesteşte el…

„Emilio era un timp cult, de familie bună. Unul dintre fraţii săi terminase ingineria, încă stătea cu sora sa, la Paris, pentru a fi ferit de tentaţiunile din capitala Franţei. Ştiam că este dorit de către cei de la Nacional de Montevideo, dar şi de Lille. Pe hîrtie, se afla sub contract cu Ferencvaros, de aici era împrumutat la Racing. Ungurii doreau să-l readucă acasă, aşa că rechini erau mulţi la uşa sa. Îl doream enorm, însă auzisem că e niţel accidentat, nu voiam să aruncăm banii pe fereastră. L-am văzut la un amical, cu Nisa parcă, m-am băgat în tribună, printre spectatori, şi m-am făcut că nu ştiu nimic despre el. Am aruncat un «Nu prea e bun!», moment în care au sărit să mă bată. Atunci am zis că e cazul să semnăm actele!”.

Impresarul era să strice tot!
„Am aranjat totul cu el. Cerea 50.000 de pesetas pe an (de 50 de ori mai mult decît salariul mediu anual al unui muncitor iberic în 1934), aşa că de Montevideo şi Lille am scăpat repede. Mai rămîneau ungurii. N-avea voie să plece decît dacă plătea o clauză de eventuală reziliere, 20.000 de pesetas. Chiar şi aşa, era interzis să ajungă în Europa. I-am dat banii, a achitat tot, iar dezlegarea a luat-o în alb, fără să trecem nimic la căsuţa cu viitoarea echipă”, povesteşte Gispet.

„Ne-am retras într-un separeu al unui hotel şi am spus că nu beau decît şampanie. Dar cum asta se desface doar la evenimente speciale, l-am rugat să-mi dea unul. Mi-a întins mîna şi am scos actele. Atunci a apărut impresarul său, Konya. «Pierdem vremea dacă eu nu primesc nimic!», a spus. Am crezut că pică cerul pe noi. Nu l-am băgat în seamă şi, a doua zi, în «L’Auto» a apărut vestea că spaniolii trag de el. Am luat foc! Racing îl dorea, fusese curtat, două zile, la Paris, chiar de Real, aşa că am făcut un efort de alte 10.000 de pesetas şi contractul a fost semnat!”.

„Plopul” de 1,91 m
în primul an pe „Les Corts”, Berkessy a fost titular incontestabil, dar gruparea a cucerit doar Cupa Catalunyei. În sezonul 1935-1936, cu irlandezul Patrick O’Connell la comandă, pierde finala Cupei cu Real şi termină pe locul cinci în campionat.
Dar Războiul Civil din Spania bate la uşă şi cel poreclit „El Alamo” („Plopul”, pentru înălţimea de 1,91 m) părăseşte Spania pentru Le Havre, unde-şi încheie cariera de fotbalist, la 32 de ani, după 28 de partide la FC Barcelona şi trei goluri marcate.
Revine ca antrenor, la Real Zaragoza şi Espanyol, printre altele, apoi se stinge, la 88 de ani, în 1993, tot în Catalunya.

„Am trăit mereu cu regretul că, după Război, nu m-am mai întors, niciodată, în România”
Emil „Emilio” Berkessy

Au fost patru!
Primul jucător român de la FC Barcelona a fost Berkessy. Al doilea, Nicolae Simatoc, născut la Briceni, de opt ori în echipa naţională, cunoscut ca Miklos Szegedi, între 1950 şi 1952, cu 34 de prezenţe la catalani şi 2 goluri înscrise. Apoi, 1994-1996, Gheorghe Hagi şi, 1995 – 1997, Gheorghe Popescu.

poza1.jpg

Prima pagină a ziarelor din Barcelona anunţau, la acea vreme, transferul

Comentarii (56)Adaugă comentariu

sandu barcelona (40 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 10:34

FRUMOS ARTICOL, BRAVO

Horatiu Ciornei (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 10:42

De unde le mai scoti, frate ?! :)))

alexx (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 10:51

a fost maghiar din cate vad

cip (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 10:59

Am vizitat Nou Camp acum 1 saptamana. Acest jucator nu figureaza ca ar fi jucat pt. Barcelona ca jucator roman. Apar doar 3 jucatori din Romania care au trecut pe la Barca (Szegedi 1950 – 1952, Hagi 1994 – 1996, Popescu 1995 – 1997).

George (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 11:02

Felicitari pentru articol.De asemenea articole avem nevoie nu de cele tip cancan.

Sebi Raducu (2 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 11:03

Salut, Catalin. Din pacate, am mai vazut cazul asta pe un alt articol si vroiam sa iti spun acelasi lucru. Elemér Berkessy nu este primul jucator roman care a jucat la FC Barcelona si iti spun de ce. In primul rand, el s-a nascut la Oradea in 1905, atunci cand provincia Crisanei era acaparata de Imperiul Austro-Ungar, iar sistemul era unul unguresc din toate punctele de vedere, educatie, cultura, etc. In al doilea rand, el a fost asimilat ca roman dupa Marea Unire din 1918, evoluand la CA Oradea, Románia UCAS Petroșani, Bihorul Oradea, Fulgerul CFR, Jiul Lupeni, dar conform datelor el a evoluat doar la nationala de fotbal a Ungariei. In schimb, Nicolae Simatoc s-a nascut in Briceni, o localitate din nordul Rep. Moldova (in 1920, cand Basarabia a fost realipita Romaniei). In plus, Simatoc a evoluat 6 ani la echipa nationala, intre 1940 si 1946. Eu cred ca Simatoc e primul roman autohton care a jucat la echipa catalana si nu Berkessy, care a fost un maghiar asimilat ca roman (nu vreau sa fiu rasist, incerc doar sa punctez niste detalii).

iannis82 (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 11:05

super tare e oradean si a jucat pentru fc barcelona incredibil resepect oprisane

Catalinux (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 11:30

Pentru ca omul nu s-a nascut in Romania, e posibil sa nu se fi considerat roman. (Observatie pentru evitarea comentariilor acide: Oradea in 1905 nu era pe teritoriul Romaniei).

umf (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 11:31

Ia uitel si pe asta: „a fost maghiar din cate vad” Nascut in romania poti fi si maghiar si spaniol si francez sau ce vrei tu dar in primul rand e roman.BRAVO OPRISAN Superb articol.pe la tv cand?

antonstelistu (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 11:31

in 91 a mai fost unul care a trecut si pe la steaua dar a jucat prea putin e vorba de simion.

gogu (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 11:41

in 1905, la Oradea nu se nasteau romani.

diana_napoca (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 12:02

Ciudata optica in presa „sportiva” romaneasca-atunci cand ne convine Elemer Berkessy,jucator la Barcelona in vremuri uitate devine „romanul Berkessy”.Daca Berkessy ar fi jucat la vreo echipa obscura din Spania nu-l baga in seama absolut nimeni insa tare ne place sa tragem pe turta noastra un pic de spuza de-a „romanului” Berkessy.Daca obtine 2 titluri de campioana in dauna echipelor regateano-moldovenesti CFR este o echipa de „bozgori”…Incredibil cat de multa ipocrizie in spatiul publicistic rrrromanesc…

DD (13 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 12:18

Super tare ! Felicitari ! Bravo !

armand (4 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 12:30

Iar uitati de identitate D-le Oprisan! 😀 Berkessy a fost ungur, nu ar nici cea mai mica legatura cu romanii decat prin vitregia istoriei!

Cheers!

wiesbaden-hessen (6 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 12:32

deci, sa inteleg ca „primul roman” era de fapt maghiar??? 🙂
oricum, in perioada aia cei din fostul imperiu dadeau tonul – baratky, bodola, auer, raffinsky, kovacs, dobay, burger, schwartz, petschovschi, vogl etc contribuind din plin la dezvoltarea fotbalului romanesc. din pacate, acum alte nationalitati conlocuitoare contribuie din plin la distrugerea lui, interesul fiind doar propriul lor buzunar( a se citi – clanul becali). bravos natziune!

pismoc (32 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 12:42

Bravo Cataline ! Esti de departe cel mai bun. Si cand scoti cartea ?

suporter (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 12:52

Daca s-a nascut in Romania nu inseamna ca e roman.
Asta chiar n-a fost.

biotic (2 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 13:20

interesanta atitudine 🙁
Elemer Berkessy de nationalitate ungur, nascut in Imperiul Austroungar este considerat ROMAN
pe cand Nicolae Simantoc nascut in Regatul Romaniei in nordul Basarabiei care a jucat la echipe precum Inter Milano pe timpul cand antrenor era Giuseppe Meazza, Brescia, Barcelona unde a castigat un titlu de campion 1952 si 2 Cupe ale Spaniei 1951, 1952. nu se scrie nici un cuvant despre el ca ar fi primul „roman adevarat” care a jucat la Barca iar din pacate in cel mai bun caz e tratat ca moldovean.

daniel atudorei (3 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 13:32

oradea inseamna ROMANIA deci a fost ROMAN in nici un caz ungur fara tara

kvsc (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 13:33

Ma intristeaza vazand cum ne furati si istoria, nu numai pamantul 🙁 Traim din firimituri, de ex. un 3-1 administrat incultilor regugee.

doru (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 14:36

Stiti care este chestia? Deci acuma domnul Elemer Berkessy este roman pentru ca a jucat la FC Barcelona nu?
Dar daca nu juca la Barcelona si era un simplu cetatean care locuieste in Romania si nu este nimic important nu il mai numea nimeni „roman”..Toata lumea ii zicea ungur.. Asta sntem noi romanii ne laudam cu ce nu avem !

mihai (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 14:39

frumos… bravo nea oprisene

haha (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 14:47

„Daca s-a nascut in Romania nu inseamna ca e roman”

tocmai incultule… e nascut in Romania deci e Roman, daca tu esti nascut in Romania din parinti unguri, esti roman de etnie maghiara, retardatule lake flaushat … numai sparti, va faceti de ras singuri

biotic (2 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 15:12

@haha
pai tocmai ca nu sa nascut in Romania, dar in Imperiul Austroungar, din parinti unguri
si cum a spus si @doru „acuma domnul Elemer Berkessy este roman pentru ca a jucat la FC Barcelona” altfel ar fi ramas un simplu ungur 🙁

jos_cenzura (12 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 15:23

Mai oameni buni, mai ales haha care ne da lectii „incultilor”, omul asta nu s-a nascut in Romania!!! cat de greu este sa intelegeti??? Prostul daca nu-i fudul…

freshu (32 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 15:48

OUTSTANDING

bubuloi (3 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 16:09

@haha,

Cum au spus si altii, omul a fost de nationalitate maghiara si s-a nascut in imperiul austro-ungar.Daca ma lamuresti cum poate fi roman te propun in locul lui Basescu, inseamna ca esti bun de politician

bubuloi (3 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 16:11

Si ca sa-mi continui ideea de mai sus, nici macar nu sunt convins ca a fost vreodata cetatean roman

daniel atudorei (3 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 16:29

TRAIASCA ROMANIA MARE omul asta a reprezentat intradevar ROMANIA iar voi unguri culti si fara tara sa fiti mandri ca , va acceptam pe pamanturile noastre

bubuloi (3 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 16:33

@daniel atudorei,

valabil si pt tine.Esti convins ca a fost cetatean roman?Ca a fost de etnie maghiara e evident.

In ceea ce priveste patriotismul tau sunt convins ca habar n-ai ce teritorii controla Romania in 1918 :))

jos_cenzura (12 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 16:34

daniele draga, lasa nene nationalismul asta de doi lei, nu mai e la moda de vreo jumatate de secol cel putin…

Sebastian (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 16:44

Inca o dovada ca romanii niciodata nu isi vor vedea lungul nasului. Ne place mereu sa ne consideram buricul pamantului si sa ne imbatam cu apa rece de parca vreaodata am avea habar despre ce vorbim.
Ce conteaza ca pe plan international nu ne apreciaza si nu ne mentioneaza nimeni pe nicaieri? Sunt aia prosti si ignoranti si inculti, ne invidiaza pentru ca suntem mult prea frumosi si mult prea inteligenti si pentru ca le stim pe toate.
Daca baiatul asta ar fi jucat la CFR ar fi fost declarat ungur tradator, care merita trecut prin chinuri si izgonit. Are nume de ungur, a jucat pentru Ungaria si s-a nascut intr-un oras (Oradea) care pe vremea aia era sub dominare austro-ungara. Singurul element romanesc din toata povestea asta este ca Oradea ulterior a fost alipita Romaniei, atat….dar a jucat la Barcelona, e roman, ca asa vrea oprisan si alti ziaristi cu pantalonii rupti in fund si morti de plictiseala.

durden (109 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 18:15

ca de obicei vii cu ceva nou.stiu cat de greu trebuie sa fie,asa ca felicitari!

Catalin (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 18:43

El s’a nascut in Ungaria (la Oradea) dar peste vreo 10 ani Oradea apartinea de Romania. El in ROMANIA a trait tot restul vietii.
E ROMAN. S’a nascut ungur si a murit Roman.

daniel atudorei (3 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 18:46

unguri tradatori de tara va deranjeaza ca sunteti ROMANI nu mai rascoliti istoria pentru ca ea este deja de partea noastra afara afara cu ungurii din tara

alex (2 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 19:37

daca e sa incepem cu nationalitatea, cine sunt ungurii? un trib mongol aparut in jur de anul 800 (?). au gasit o populatie pe care au cucerit-o in campia panoniei, dar ei nu era mai multi decat cateva mii. din cine era formata acea populatie si cine formeaza ungaria, asta trebuie sa cautati singuri. ca sa lamurim si discutia cu nationalitatea fotbalistului.

Bibi (213 comentarii)  •  21 noiembrie 2011, 1:08

Catalin, multumesc !

Elemer Berkessy este si ungur si roman, asa cum Nikola Tesla este si croat si sarb.

adrian (7 comentarii)  •  21 noiembrie 2011, 3:36

cata ipocrizie, nenea oprisan! chiar nu ma asteptam la matale…s-a nascut in ungaria, din parinti unguri, a jucat pentru nationala maghiara etc. dar pentru ca a ajuns la fc barcelona, gata e roman. las-o-n papusoi ca macaie…

neaosh (1 comentarii)  •  21 noiembrie 2011, 4:03

Berkessy Elemer a fost roman, asa cum dupa capul tau de jurnalist, Baratky Gyula a fost moldovean, iar Bodola(tot GYULA!) oltean probabil! Daca tactu-mare, Oprisan Vasile sa presupunem, se nastea in 1905 la Balcik, iar acum bulgarii ar fi zis c-a fost bulgar, scoteai flacari pe nas de indignare, nu? Iar singurul roman ce a jucat la Barca, a fost Gh. Popescu, ca HAGI e machedon la randul lui! Vezi mai bine de oile tale pana nu retrogradeaza! Sic, nea Oprisene…

motanul incaltat (13 comentarii)  •  21 noiembrie 2011, 5:16

E doar o istorie pe care fiecare o interpreteaza cum ii convine…Comunistii ne spuneau ca Iancu de Hunedoara a fost unul dintre marii nostri domnitori… (cel putin in istoria care mi-a fost mie predata).Cum poate sa te cheme Iancu de Hunedoara??? In realitate tatal sau era a 2-a familie ca bogatie si renume din Imperiul Austro-Ungar.Adica ungur 100%.Dar daca a facut bine pt. Romania (care Romanie in vremurile acelea?)e …Roman. Interesanta istorie-depinde cum ne convine la un moment dat.Dupa cum spunea un generic la DOSARELE X —Adevarul e dincolo de noi…

Danut (39 comentarii)  •  21 noiembrie 2011, 9:02

Ati ajuns sa va certati pe nationalitatea jucatorului in loc sa comentati continutul articolului.
Daca e sa respectam istoria,la momentul nasterii era ungur,faptul ca s-a simtit roman este cu totul altceva.Speram ca macar aici,la articolele lui Oprisan,sa nu vad jigniri gratuite si demonstratii de nationalism extrem.
Va urez tuturor o zi buna.

jos_cenzura (12 comentarii)  •  21 noiembrie 2011, 10:54

este ca si cum ai spune (de exemplu) ca un rus s-a imbatat si si-a batut nevasta, prin 1930, fiind vorba de un basarabean roman get beget, care a avut ghinionul sa ajunga sub ocupatie sovietica la 10 ani dupa aceea…

gima (99 comentarii)  •  21 noiembrie 2011, 12:18

bravo tata ! ai reusit si de data asta sa-i bagi in draci pe blogeri. ca ala era ungur ba nu ca era roman. in loc sa vedeti , prostilor, STIREA din articol. da’ ce sa mai vorbim.. bravo Cataline.

patriotu’ (2 comentarii)  •  21 noiembrie 2011, 18:19

Acel baiat (fost fotbalist) nu a fost niciodata ROMAN ci vrem noi sa-l asimilam. De ce ? Nu stiu.

dan (11 comentarii)  •  21 noiembrie 2011, 18:58

Maestre articolul asta trebuie trecut la capitolul Vrajeala!!! e simplu te duci (cred ca ai fost) pe Camp Nou si vezi acolo toti jucatorii care au jucat la Barca in intreaga istorie a clubului pe nationalitati …nici vorba de Berkessy asta..trei mari si lati Hagi,Popescu si Szegedi(habar nu aveam ca il chema Simantoc) ..Emil Berkessy asta nu figureaza pe lista si sa ma uit la Ungaria nu am fost curios..in rest articolul e misto ..dar sub ce ne-ai obisnuit

dan (1 comentarii)  •  21 noiembrie 2011, 21:49

“Am trăit mereu cu regretul că, după Război, nu m-am mai întors, niciodată, în România”
Emil “Emilio” Berkessy. poate nu sa nascut in romania atunci,dar sa simtit roman. nu a dorit sa se intoarce in ungaria.

jos_cenzura (12 comentarii)  •  22 noiembrie 2011, 8:41

dane, si eu regret enorm ca nu m-am intors in brazilia, o tara minunata, dar asta nu ma face brazilian sub nicio forma… hai sa mai lasam nationalismul exagerat, patrioti putem fi nu cu gura ci prin fapte, nu batandu-ne in piept cu fel de fel de conationali perindati pe la Real Madrid sau Barcelona, ci cu fapte demne care sa ne faca cinste la nivel individual

judas 100 (1 comentarii)  •  22 noiembrie 2011, 10:35

Daca luam asa singurul roman care a jucat la barca era gica popescu, pentru ca de fapt nici hagi nu e roman, ci macedonian.

Român de la Cetatea Albă (2 comentarii)  •  23 noiembrie 2011, 5:25

#6 Sebi Raducu on 11.20.11 at 11:03 am
„In schimb, Nicolae Simatoc s-a nascut in Briceni, o localitate din nordul Rep. Moldova (in 1920, cand Basarabia a fost realipita Romaniei). In plus, Simatoc a evoluat 6 ani la echipa nationala, intre 1940 si 1946”

Sebi, trebuia să zici „in 1920, la 2 ani DUPĂ UNIREA Basarabiei cu Romania”.
Şi, altfel,
1. Simatoc a jucat şi la Internazionale Milano,
2. În anii ’30 s-a strămutat cu familia la Timişoara,
3. N-am ştiut până acum că l-ar fi chemat şi Miklos Szeghedi,
dar admit că în vâltoarea acelor ani şi-ar fi putut lesne schimba actele cu te miri ce ţel (iar dacă mă gândesc că Bricenii din interbelic aveau o importantă comunitate evreiască… admit şi mai şi)

Român de la Cetatea Albă (2 comentarii)  •  23 noiembrie 2011, 5:31

Şi încă ceva de aici, de lângă bătrânul Nistru…
Articolul ăsta trebuia întitulat altfel.
Ceva de genul „Nu Hagi a fost al doilea”.

Comentează