Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

FRF a luat o decizie gresita, care naste scandaluri la juniori!

Pe 5 septembrie 2014, Comitetul de urgenta al FRF, compus din Razvan Burleanu – presedinte FRF, Gino Iorgulescu – presedinte LPF si Octavian Goga – vicepresedinte FRF, a hotarit, cu unanimitate de voturi, doua chestiuni. Prima tine de echipa nationala, […]

Permalink to FRF a luat o decizie gresita, care naste scandaluri la juniori!
miercuri, 11 martie 2015, 1:32

Pe 5 septembrie 2014, Comitetul de urgenta al FRF, compus din Razvan Burleanu – presedinte FRF, Gino Iorgulescu – presedinte LPF si Octavian Goga – vicepresedinte FRF, a hotarit, cu unanimitate de voturi, doua chestiuni. Prima tine de echipa nationala, iar a doua de juniori si se refera la o modificare articolului 20.4 pct b).

 

 

Vechea regula, culmea, indreptata initial de FRF  (vezi pct b) – captura este facuta de pe siteul FRF, unde inca nu a fost updatata noua regula

vechearegula.jpg

Noua regula aprobata de Comitetul de Urgenta, in care copiilor de pina la 12 ani le este ingradita libertatea de a-si alege alt club

Screen Shot 2016-07-04 at 16.05.52

Aceasta schimbare de la copii si juniori a fost ceruta de LPS Buzau (retineti orasul) si este de fapt o ingradire a dreptului copiilor cu virsta de pina in 12 ani de a alege liber alt club la care sa joace.

Se stie ca in tarile civilizate copiii pina in 12 ani sint atrasi catre fotbal si sint incurajati sa-l practice cu bucurie, iar initierea se face prin joaca efectiv. Nu conteaza sub nici o forma rezultatele din meciuri, scopul desfasurarii acestor activitati fiind cu totul altul: este foarte important ca la virsta copilariei sa li se inoculeze micutilor placerea oferita de acest sport, pentru ca astfel ei vor ramine alaturi de fenomen si cind vor creste mari, indiferent ca vor fi voluntari, sponsori, sportivi sau manageri.

In Romania nu exista nici o strategie la nivel de copii si juniori. Fiecare face ce-l taie capul, indiferent ca se numeste css, lps sau club privat de fotbal, si de regula copiii sint tratati ca niste jucatori profesionisti, li se vorbeste de parca ar fi adulti si li se taie bucuria de a juca fotbal prin tipete disperate si gesturi prostesti ale celor doua categorii implicate: antrenori si parinti.

In acest context s-a trezit LPS Buzau sa schimbe un punct din „REGULAMENTUL PRIVIND STATUTUL ȘI TRANSFERUL JUCĂTORILOR DE FOTBAL”.

Nu-i greu de imaginat ca acesti domni din Buzau au vrut sa le arate unor parinti ca „au muschi” la FRF si ca „ce baaa, pai noi crestem copiii astia de mici si ei <<face ce vrea>> pin’ la 12 ani?” sau au fost indirect purtatorii de cuvint ai altora.

Raspunsul este simplu: DA! Este normal ca parintii si copiii sa poata alege locul in care cei mici sa se initieze, mai ales ca in majoritatea cazurilor se platesc taxe pentru aceste servicii. Este doar o iluzie ca poti scapa astfel printre degete un Messi sau un CR7, caci pina la profesionism este foarte lung drumul.

Pe linga faptul ca cererea LPS Buzau este in fapt un element de sclavie moderna pentru micii fotbalisti si orice om sanatos la cap nici macar n-ar fi propus-o, actiunea mai ridica un semn de intrebare.

Nu cumva este o mica gainarie cu care eram atit de obisnuiti pe vremea lui Mircea Sandu? Pentru ca lucrurile se leaga dubios pe traseul LPS Buzau – FRF Bucuresti, unul dintre personajele „gri” ale federatiei avind interese in zona fotbalului de copii si juniori buzoian (vezi aici un scandal). Prea a reactionat repede FRF si a luat in discutie problema, rezolvind cerinta intocmai.

Cu alte cuvinte, conform noii reguli, daca la 7 ani (cind e permisa prima legitimare) iti legitimezi copilul la un club, la virsta de 8 ani si un pic nu mai poti alege alt club la care sa-l duci (daca se incordeaza actualul) si deja exista certuri mari in Arad, Oradea, Pitesti, Craiova intre cluburi (citeste aici un scandal), iar de suferit au numai copiii, caci din incapatinarea unora ajung sa stea pe tusa …

Razvane, Gino, nea Goga, chiar asa? E greu sa ginditi putin si sa puneti logica mai presus de interesele marunte ale diversilor?! Daca aveti caracter, ar fi cazul sa anulati aceasta mizerie pentru care ati semnat cu atita usurinta!

………………………..

Drept la replica semnat de Comisia juridica a FRF

Propunerea de modificare a articolului 20 – “Transferul jucătorilor amatori”, aliniatul 20.4, litera B, din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, a venit în urma solicitării domnului Cătălin Cighir, membru în Comitetul Executiv al FRF ca reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori și reprezentant al LPS “Iolanda Balaș Soter” Buzău.

Această solicitare vine din partea cluburilor Asociația S.C. Juventus București, Asociația F.C. ASA 2013 Târgu Mureș, A.C.S. UTA Bătrâna Doamnă Arad, A.C.S. Junior Câmpulung Moldovenesc, A.S. Interstar Sibiu și C.S. Atletico Arad.

Așadar, nu reprezintă nici pe departe interese personale de natura celor insinuate în materialul postat pe blogsport.ro, nici legate de numele invocat prin alăturarea unui link spre o altă publicație, nici de vreun alt interes particular contrar voinței cluburilor.

Comisia Juridică a Federației Române de Fotbal

……………………………

Asa ca, dragi parinti, aveti mai sus lista cluburilor de care este obligatoriu sa va feriti. Si ca sa va faceti o idee despre efectul acestei decizii aberante a FRF, iata mai jos marturia unui parinte pentru siteul http://www.flacara-rosie.ro/ din Arad:

Începutul scandalului dintre părinţi şi Atletico ARAD

„Lumea trebuie să înţeleagă, noi nu ne-am luat de nebuni să plecăm de la acest club. Pur şi simplu copii şi-au dorit să îl urmeze pe domnul Norbert Josza. La început toţi copii acestei grupe şi-au dorit, mai puţin o persoană. După ce domnul Meszar a aflat acest lucru, a început să facă presiuni. A ameninţat părinţii că le va suspenda copii pe doi ani de zile dacă nu se întorc la antrenamente, spunându-le că poate să facă acest lucru. Din punct de vedere regulamentar, nu are cum să o facă. Dar oamenii l-au crezut şi au preferat să continue antrenamentele la Atletico, chiar dacă copii vor să plece. Noi însă vrem să facem totul pentru copii noştri, pentru libertatea lor de exprimare. Nu se poate ca domnul Meszar să deţină ce e mai bine pentru ei. Deocamdată, noi suntem părinţi şi el – practic – nu e nimic în această ecuaţia, neavând funcţie oficială la Atletico. După ce am făcut acele cereri de transfer, a încercat să ne dezbine, dând telefoane pe rând la fiecare şi încercând să ne învrăjbească“.

 

„Vreau ca aceşti copii să nu se mai antreneze nici în parcuri“

„Am avut multe discuţii cu el, fie în grup, fie particular. Ne-a spus că nu ne lasă să plecăm aşa uşor deoarece are o imagine la care trebuie să ţină. Nu se poate ştii în Arad că de la Atletico pleacă fiecare când şi cum vrea. La un moment a afirmat că îşi doreşte ca aceşti copii să nu se mai antreneze nici măcar în parcuri, datorită acestui scandal. Am încercat să discutăm cu dânsul cu frumosul, dar nu se poate. La ultima discuţie avută, cea în care a semnat acordurile de transfer, dar doar din 30.05.2015, a fost prezent în birou şi Codru Grădinaru, de la UTA Bătrâna Doamnă. Ne-a spus că nu înţelege de ce suntem atât de supărate, că oricum tot la UTA vom ajunge. Că să rămânem la Atletico, pentru că aşa vom ajunge la clubul său. I-am spus că nu ne interesează asta şi  să nu participe la discuţie dacă nu ştie toate aspectele. Lui Narsesovici I s-a semnat cererea de transfer doar după ce doamna avocat s-a răstit la domnul Meszar. L-am întrebat după aceea, aceasta e modalitatea prin care obţinem ce vrem, dacă suntem mai vocali cu dânsul? Ne-a spus că pur şi simplu aceşti copii nu vor pleca în condiţiile pe care noi le vrem. Este incredibil ca în anul 2015 un om să ţina sclavi nişte copii! I-am spus că nu se gândeşte că are şi dânsul două fete care practică sportul şi că poate şi ele vor păţi la fel. El ne-a răspuns că acest lucru nu se va întâmpla niciodată, pentru că va avea el grijă ca ele să fie tratate mereu bine şi nu la fel ca şi ai noştri copii

Meszar nu recunoaşte banii plătiţi de părinţi!

I-am spus că am plătit atâţia ani taxă lunară şi nu am primit nicio chitanţă. Ne-a spus că este problema noastră, pentru că noi am dat banii la antrenor iar acesta probabil nu i-a înregistrat la secretariat. Practic, a dat vina pe antrenor. Ne-a spus că nu înţelege de ce vrem să plecăm, deoarece clubul Atletico oferă cele mai bune condiţii din Vestul ţării. I-am spus să meargă mai des la Hala Atletico pentru a vedea condiţiile de acolo şi l-am provocat dacă are curajul să facă duş cu apă rece în acele locuri total insalubre. Ne-a spus că dacă vorbim aşa cu dânsul, el se ridică şi pleacă! I-am adus aminte şi de cantonamentele făcute pe banii noştri. A avut un răspuns halucinant, a spus că el nu ştie de niciun cantonament făcut de echipa noastră, el a crezut că băieţii se duc  în excursie la Moneasa! Cât poate să mintă acest om când cantonamentele erau trecute pe site-ul oficial, iar dânsul ne punea la dispoziţie transport? Să nu mai vorbim că am fost scoşi de pe site-ul oficial, toate pozele cu copii noştri au dispărut!“

…………………………………….

Ce parere aveti, acest Catalin Cighir ar putea face un gest de onoare si sa-si dea demisia pentru ca a sustinut aceasta idee aberanta?

Si acum o intrebare pentru Razvan Burleanu: presupunind ca ai avea baiatul de 7 ani legitimat la un club, iar cind pustiul va implini 8 ani si un pic vei constata ca nu mai vrei sa-l lasi acolo pentru ca intre timp conditiile au devenit mizerabile, iar antrenorii sint sub orice critica. Ce faci, Razvane, atunci, daca dai peste niste timpiti care se pun contra si nu sint de acord cu plecarea copilului la alt club? La lucrul acesta trebuia sa te gindesti cind ai semnat ca esti de acord cu aberatia propusa. Nu asa se indreapta lucrurile in fotbalul romanesc, asta e clar!

Daca nu stii realitatea de la copii si juniori, ti-o spun eu: este jale! Poate intr-un mediu civilizat n-ar fi contat prea tare acest punct din regulament, dar in realitatea fotbalului romanesc acest punct nu face decit sa dea apa la moara „crescatorilor” de copii!

 

Comentarii (30)Adaugă comentariu

dani (1 comentarii)  •  11 martie 2015, 14:32

tot fotbalul juvenile este o ,,cangrena”,incepand de la antrenori si terminand cu parintii ,care finanteaza si forteaza o cariera sportive,fiind astfel exploatati de asa zisii antrenori de copii,pe care,atentie !,nu-I verifica ABSOLUT nimeni !se finanteaza LPS -uri ,CSS-uri si alte entitati sportive cu sume immense fara rezultate,fara munca si mai ales fara un control de celeritate….

FYRY (5 comentarii)  •  11 martie 2015, 14:44

bun articol

Bogdan G I (1 comentarii)  •  11 martie 2015, 15:05

Cred ca un avocat ar trebui sa atace aceasta regula in justitie. Este vorba despre ingradirea libertatii umane si sunt sigur ca FIFA se va sesiza imediat pentru ca ei lupta sa protejeze jucatorii minori nu sa impuna sclavagismul.

remus (1 comentarii)  •  11 martie 2015, 15:38

Fotbalul juvenil parca era reprezentat in FRF de o persoana din Buzau . La el este cheia misterului !!

razavan (1 comentarii)  •  11 martie 2015, 15:45

este diferit de ceea ce prevad regulamentele internationale. asadar, orice club poate ataca in instanta si va castiga. daca frf nu se supune, va fi dezafiliata de catre uefa.

cunoscator (1 comentarii)  •  11 martie 2015, 17:02

Cititi si va minunati de ceea ce se intampla la clubul Viitorul Buzau, al lui Gabi Badescu (sau Bodescu), mana dreapta a lui Burleanu.
http://rezultate.academiahagi.ro/ro/stiri-si-noutati/academia-hagi-2005-locul-5-la-cupa-stars

ONY (6 comentarii)  •  11 martie 2015, 23:19

AVETI DREPTATE , DAR NU 100%
CAND NU INVESTESTI IN FOTBAL NU AVETI DE UNDE SA STITI DOMNULE ZIARIST NUMARUL MEU DE TEL 0732 609 117 ASTEPT UN TELEFON SI O DEZBATERE PE ACEASTA TEMA DETIN 3 CLUBURI IN LOCALIATI DIFERITE CARE SE OCUPA CU COPII SI JUNIORI DE LA 4 LA 19 ANI . ASTEPT CU NERABDARE SUNT CONVINS CA VA VETI SCHIMBA PAREREA.!!!

Nicu (1 comentarii)  •  11 martie 2015, 23:46

Aveti perfecta dreptate, felicitari pentru obiectivitate–este adevar100% .Nu comitetul de urgenta hotaraste soarta unui copil sau un comitet executiv care nu stie ce se intampla la copii. Dreptul de exprimare este liber , copiii sant sclavii samsarilor care se ocupa cu astfel de lucruri, este batalie pe legitimari, trece 1 an si copiii nu mai pot pleca.Continuati aceasta dezbatere si faceti copiii fericiti

Ciprian Postolache (1 comentarii)  •  12 martie 2015, 1:15

Retarzii, tot retarzi!
Pai, care e scopul, fratilor? Sa faceti voi bani cu copiii astia, la 8-9 ani?
Va spun doar atat! In instanta pierdeti sigur, dragi „investitori”. Iar FRF ar trebui sa trimita un jurist sa coreleze tampenia asta cu legea de protectie a copilului.
Pentru ca aici, clar copilului i se ingradesc anumite drepturi.

LEGE Nr. 272 din 21 iunie 2004 *** Republicată
privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului
ART. 6
Respectarea şi garantarea drepturilor copilului se realizează conform următoarelor principii:
k) asigurarea protecţiei împotriva ABUZULUI, neglijării, EXPLOATARII şi oricărei forme de violenţă asupra copilului;

Vali Teodor (1 comentarii)  •  12 martie 2015, 8:21

si daca ma mut cu servicul sau cu locuinta in alt oras, ce fac?

Burleanu si Chivorchian cele mai mari jeguri existente.

Ardeleanu’ (4 comentarii)  •  13 martie 2015, 9:19

Felicitări pentru articol, poate se trezesc ´frf-iștii´ și iau în considerare și dorințele celor fără de care nu ar mai fi fotbal juvenil.
Mă simt totuși nevoit să întreb dle. Roman, așa ați învățat dumneavoastră să scrieți în limba română sau suuteți doar prea comod???
Sunteți totuși un ziarist, scrieți articole care sunt citite de sute sau mii de oameni nu doar postați chestii personale pe facebook, acest articol este destinat publicului larg iar dacă nici dumneavoastră nu știți să folosiți limba română în mod corect, atunci ce pretenții să mai aveți de la cititori????
Observ cu tristețe în ultimul timp că tot mai multă lume este prea comodă să folosească limba română în mod corect(nu mă refer la gramatică)..dacă se va continua pe acest făgaș, peste o sută de ani nu vom mai știi de diacriticele care dădeau uncitatea limbii noastre.

Cele bune.

@ony (2 comentarii)  •  13 martie 2015, 15:15

e foame mare, no?
de la 4 ani? nu, serios, nu de la 3?
avem pe unu-n bucuresti care are cativa embrioni selectati :), profesionistilor? ce echipe aveti, daca nu-s indiscret?

@ony (2 comentarii)  •  13 martie 2015, 15:16

benta foaie larga, are vreo 60 copii :))))))))))))

star01 (1 comentarii)  •  15 martie 2015, 11:29

sincer,Burleanu NU ARE CE CAUTA IN FRUNTEA FRF,in primul rand pentru”modul in care a castigat acest post,cu santaj direct asupra lui Gica Popescu-te retragi sau…. afost”sau”desi procurorii au cerut condamnare cu suspendare…tot”burlanul” a reusit ggsa ingroape bugetul Federatiei,in mai putin de un an(ceea ce nici multhulitul Sandu nu a „reusit”) si mai sunt multe de spus!

ONY PTR@ONY (6 comentarii)  •  15 martie 2015, 16:32

F.C BENTA BRASOV NU ARE NICI UN MEMORIU DEPUS DE VREUN PARINTE SAU JUCATOR PTR A DEVENI LIBER IN ISTORIA CLUBULUI SE POATE VERIFICA . FC BENTA BRASOV ARE LEGITIMATI 200 DE COPIII FARA JUNIORI REPUBLICANI DECI VREO 250 IAR NELEGITIMATI INCA 150 DE COPII IAR LA CATEGORIILE 2002 INCLUSIV SI MAI MARI NU MAI PERCEP TAXE LUNARE .DE ACEEA SI CURAJUL SA LAS NR DE TEL LOZINCA NOASTRA : „TOTUL PENTRU COPII” . SUNTEM CLUBUL CU TOTI ANTRENORII LICENTIATI DE CATRE FRF , TOATE ASTEA DIN CURAJ SI BUNAVOINTA UNOR OAMENI PRIVATI CARE INVESTESC IN COPII IN EDUCATIE NU NEAPARAT IN FOTBALISTI . SUNTEM SINGURUL CLUB PRIVAT CU ACTIVITATE EXCLUSIVA DE COPII SI JUNIORI(DIN BV) CARE AU IN COMPETITIE DE LA 2006 LA 1996 INCLUSIV . ESTE NORMAL SI SUSTINEM IDEEA CA UN COPIL SA PLECE DACA ISI DORESTE ASTA LA ORICE VARSTA NU DOAR SUB 12 ANI DAR IN CONDITIILE IN CARE CLUBUL ISI RECUPEREAZA MACAR 50 % DIN BANII INVESTITI IN ACEL COPIL . SISTEMUL ESTE GRESIT NU AR TREBUI SA EXISTE CA UN COPIL SA NU POATA SCHIMBA CLUBUL, INDIFERENT DE MOTIV . DAR SA EXISTE O TAXA DE TRANSFER FIXA SI GENERALA IN FUNCTIE DE NUMARUL DE ANI PETRECUTI IN CLUB SI FACTURILE SI CHITANTELE JUSTIFICATIVE ALE CLUBULUI (SALARII, CONTRIBUTII LA STAT , DEPLASARILE REPUBLICANILOR, AMBULANTA LA MECIURI , MEDIC LA JOCURILE AJF, MINGI MATERIALE DE ANTRENAMENT , TAXE VIZE ANUALE LEGITIMARI O PARTE DIN ECHIPAMENTE,INTRETINEREA GAZONULUI TERENURILOR DE IARBA APA PE TIMP DE VARA ETC, CHIRIA SALILOR DE SPORT , A TERENURILOR ACOPERITE, SALARIILE ANGAJATILOR AUXILIARI (CONTABIL , MUNCITORI) UTILITATILE LA VESTIARE, NOCTURNA PTR ANTRENAMENTELE PE PERIOADA DE IARNA . IN CONCLUZIE COPIII NU AU NICI O VINA TREBUIE SA JOACE ACOLO UNDE LE PLACE!! CLUBURILE SI FEDERATIA TREBUIE SA-SI ASUME TRANSFERUL !!

Un parinte (4 comentarii)  •  16 martie 2015, 14:14

Domnule „ONY PTR@ONY”, dar ce facem atunci cand copiii platesc taxe lunare? Ce importanta mai au cheltuielile cluburilor atat timp cat am platit o taxa lunara? Nu se presupune ca acea taxa a acoperit TOATE cheltuielile clublui? In acest moment, toate cluburile profita de un vid de legislatie si fac cum ii taie capul sau cum reusesc sa influenteze sau nu ceva comisii la bucuresti sau in judete. Daca la scoli a aparut contractul educational, ar trebui sa existe si la clburile sportive (nu numai de fotbal) contracte de acest tip si ar trebui stipulat in el de la inceput ce se poate face si ce nu, cu ce costuri, etc. Astfel parintii stiu de la inceput la ce se inhama. In acest moment, legile se schimba din mers, dupa cum merg interesele unora.
Imi doresc, de asemenea, sa vad anchete jurnalistice si cu privire la organizarea asa ziselor turnee de fotbal pentru copii, care numai pentru copii se organizeaza. Numai un parinte de mic fotbalist stie cati bani costa sa duci copilul la un turneu si cum nu primesti NICIUN fel de dcoument fiscal.
Poate vom intra si noi in normal iar, dumneavoastra domnilor care va hraniti co 10 maini din fotbalul juvenil, veti invata sa respectati niste legi si niste reguli de bun simt. Atunci vom avea o sansa la reabilitarea acestui sport in Romania. Mizeria porneste de jos!

Un parinte (4 comentarii)  •  16 martie 2015, 14:19

Scuze pentru greselile de mai sus… am scris repede si nu am recitit pentru a corecta.
Pe langa alte greseli, cea mai importanta corectura este:
„Imi doresc, de asemenea, sa vad anchete jurnalistice si cu privire la organizarea asa ziselor turnee de fotbal pentru copii, care numai pentru copii NU se organizeaza. „

ONY PENTRU UN PARINTE (6 comentarii)  •  18 martie 2015, 1:15

CLUBUL NOSTRU NU ORGANIZEAZA TURNEE NU A ORGANIZAT NICIODATA SI NU PARTICIPA DECAT FOARTE RAR, MAXIM 2 PE AN LA TURNEE IN AFARA JUDETULUI , TOCMAI DATORITA COSTURILOR PARINTE – COPIL , NEGOCIERILE CU ORGANIZATORII FIIND FOARTE STRICTE IN BENEFICIUL COPIILOR ADICA UN PRET CAT MAI MIC CAZARE+MASA GRATUITATI PTR SOFER SI ANTRENORI ASTFEL SUMA COPIIILOR DE PLATIT FIIND MINIMA(TAXA DE TURNEU ESTE SUPORTATA DE CELE MAI MULTE ORI DE CLUB SAU 50% CU PARINTII). NICIODATA O TAXA LUNARA NU ACOPERA CHELTUIELILE PENTRU INSTRUIREA UNUI COPIL , NU LA UN CLUB SERIOS , ADICA LA UN CLUB CU UN SINTETIC DE 40 / 20 IN CHIRIE POATE CA DA , DAR ALA NU ESTE CLUB SAU SCOALA DE FOTBAL ESTE UN PSEUDOCLUB O MICA AFACERE DE CARTIER , DAR SI EI AU ROLUL LOR BENEFIC FOTBALULUI(SELECTIE PENTRU CLUBURILE MARI SAU ACDEMII ETC, CARE DACA ISI DORESC JUCATORI TREBUIE SA RESPECTE CLUBURILE MICI FACAND OFERTE CONCRETE FIE SI PENTRU UN COPIL SUB 12 ANI EXCLUS SUME DE BANI , DAR MATERIALE DE ANTRENAMENT ECHIPAMENT SI CEVA PROCENTE DINTR-UN EVENTUAL TRANSFER VIITOR ESTE CORECT). GRESEALA ESTE A CONDUCERII CLUBURILOR CA NU ADUC LA CUNOSTINTA PARINTILOR CHELTUIELILE TOTALE CARE LE AU CU COPIII SI SA OFERE PARINTILOR POSIBILITATEA SA-SI ASUME INTREAGA SUMA DE INSTRUIRE ASTFEL SA POATA PLECA CAND DORESC. VA INTREB UN CLUB CU ACTIVITATE EXCLUSIVA DE JUNIORI CARE A INVESTIT 300 DE MII DE EURO INTR-O BAZA SPORTIVA CREDETI CA-SI VA RECUPERA BANII DIN TAXELE PARINTILOR ,NICIODATA!!! POATE DIN VANZARE DE JUCATORI???(ASTA IN ZILELE NOASTRE ESTE O GLUMA PROASTA , NICIODATA ,PENTRU CA JUCATORII APTI PENTRU UN TRANSFER CARE SA IMPLICE O SUMA DE BANI TREBUIE SA FIE CU VARSTA DE MINIM16 ANI IMPLINITI CU UN CONTRACT LA ZI PLATIT SI PENTRU A FACE OBIECTUL UNEI ASTFEL DE TRANZACTII INVESTITIA IN EL ESTE FOARTE MARE IAR PARINTELE NU MAI INVESTESTE IN EL DE FOARTE MULT TIMP). ADEVARUL ESTE LA MIJLOC PARINTII DACA STAI SA-I ASCULTI AU DREPTATEA LOR , CLUBURILE LA FEL , DAR FIECARE PADURE ARE USCATURILE EI ESTE VALABIL PENTRU AMBELE TABERE , SINGURII CARE AU DE PIERDUT SUNT MICII FOTBALISTI!!!!!!!!!SOLUTIA NU ESTE LA NOI DIN PACATE , MIZERIA NU PORNESTE DE JOS NU AVETI DREPTATE !!! FRF ARE SOLUTIILE LA INDEMANA DAR PROBABIL NU VOR SAU NU SE PRICEP!

@ony (1 comentarii)  •  18 martie 2015, 15:13

onysoare, nu se percep taxe pt transferul copiilor si al juniorilor, asa cum ai luat tu … sezi bland, nea benta!

Un parinte (4 comentarii)  •  19 martie 2015, 8:58

Domnule Ony,
Este clar ca afacerea cu scoli de fotbal nu este pentru orice investitor. Nu este o afacere pe care sa o pornesti azi si sa ai pretentia ca de saptamana viitoare sa castigi bani. Este un angajament pe termen lung, care incepe sa aduca bani (bani seriosi daca treaba este facuta bine) poate abia peste 10 ani de la pornire. In acest timp, taxele parintilor acopera partial costurile operationale, asa este. Dar, ESTE O AFACERE. Una in care exista un investitor (sau mai multi) si care nu garanteaza vreun succes.
La fotbalistii mari exista clauze de reziliere, astfel incat, daca doresc sa plece mai devreme, clubul sa isi poata recupera din bani, dar chiar si acolo CONTRACTELE SUNT LIMITATE IN TIMP. Jucatorii au obligatii, dar au si drepturi. La copii, exista numai obligatii, care nu sunt prezentate parintilor (asta ca sa nu zic ca sunt ascunse, poate cu buna stiinta), si, mai mult, se modifica din mers si fara a respecta legislatia (vezi faptul ca nici acum modificarea statutului din 05.09.2014 nu a fost postata pe site-ul FRF si, deci, este nula conform regulamentelor aceleiasi federatii). Se iau decizii cu caracter de lege de persoane care nu au nicio pregatire juridica, ba mai au si interese in domeniu. NU ESTE NORMAL. Toate astea nu arata decat un dispret total al celor care conduc fotbalul pentru viitorul acestui sport. Ca intotdeauna, interesele marunte de moment primeaza in fata intereselor solide, pe termen lung.
Pacat… mare pacat…

ONY (6 comentarii)  •  19 martie 2015, 22:10

DIN PACATE AVETI DREPTATE!!
ASA ESTE TREBUIE SCHIMBAT CEVA MAI ALES PENTRU COPII SI IN INTERESUL SUPERIOR AL ACESTORA!!
POATE SE VA REUSI ADAPTAREA UNEI LEGISLATII EUROPENE ADUSA SI ADAPTATA!!DAR TREBUIE IMPINSI SA O FACA!!!! DE LA EI PUTERE NU CRED CA SE VA INTAMPLA!!

mamica (1 comentarii)  •  19 martie 2015, 23:34

SUCCESS!!!

cristian (1 comentarii)  •  25 martie 2015, 13:27

Cred ca oricum este neconstitutionala aceasta ingradire. Daca e cineva cu scaun la cap, sa dea in judecata federatia si probabil ca se va anula aceasta prevedere.

Un parinte (4 comentarii)  •  27 martie 2015, 8:09

Din cate am inteles, AFAN a dat deja in judecata FRF pe aceasta tema. Sper ca am auzit bine

Partiu Horatiu (1 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 8:40

In situatia in care un club, nu percepe nici o taxa pentru instruire,salarizare,inchirieri baze sportive transport ,deplasari, echipamente etc…. acest articol este binevenit, dar cum in Romania 95% dintre cluburile private isi sustin activitatea din cotizatii de la parinti, nu mi se pare normal sa ingradesti dreptul unui copil . Trebuie facuta o diferenta intre cluburile care investesc si cele care atrag profituri de pe urma parintilor.

„Excelenta actiunea de miercuri a FRF! Bravo, noii conduceri a Federatiei, lucrurile incep sa mearga”! | (64 comentarii)  •  30 aprilie 2015, 11:22

[…] – mizeria de modificare de regulament in cazul in care copiii de pina in 12 ani nu mai pot pleca oricind vor de la cluburi (desi parintii platesc taxe etc, iar pina la acea virsta fotbalul trebuie practicat din placere). Am scris aici despre gainaria semnata de Burleanu & Iorgulescu: http://blogsport.gsp.ro/gustiroman/2015/03/11/o-decizie-cu-aer-de-gainarie-a-frf-naste-scandal-la-ju… […]

bbg (1 comentarii)  •  28 august 2015, 16:20

Bai tembelilor din conducerea frf!daca copilul meu nu mai vrea sa joace la X club ca vrea la y club ce trebuie sa se lase de fotbal ca asa vrea burleanu si desteptii din frf?de aceea nu avem nationala de juniori ca stricati voi tot!voi distrugeti viitorul fotbalului romanesc!!!numa bani aveti in cap si functii!

baciu eduard (1 comentarii)  •  20 septembrie 2015, 8:52

pai majoritatea patronilor de scoli de fotbal sunt bagati prin comisii la ajf de judet.asa ca te lupti cu morile de vant

Roman (1 comentarii)  •  4 martie 2016, 13:07

In Republica Moldova tot asa se practica cu copiii!!!! Si primii care sunt la acest capitol este CEL MAI RENUMIT CLUB din Republica Moldova ZIMBRU CHISINAU!!!!!!

what pills make your penis bigger (1 comentarii)  •  8 noiembrie 2017, 19:10

vimax vimax vimax vimax vimax vimax vimax

Comentează