Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

Despre primitivismul AMFB si o finala la 2003 intrerupta de ploaie: DimSoft avea 2-0 cu Steaua in minutul 9.

Anul trecut, cind DimSoft organiza la Izvorani un turneu de juniori cu standarde internationale, cu Feyenoord, Sahtior, Besiktas, Rayo Vallecano sau Fener printre invitate, amefebistii lui Avram coceau amenzi de 50 de milioane pentru cluburile care indraznesc astfel de actiuni. […]

duminică, 4 mai 2014, 8:30

Anul trecut, cind DimSoft organiza la Izvorani un turneu de juniori cu standarde internationale, cu Feyenoord, Sahtior, Besiktas, Rayo Vallecano sau Fener printre invitate, amefebistii lui Avram coceau amenzi de 50 de milioane pentru cluburile care indraznesc astfel de actiuni. Pentru ambasadorul Olandei nu a fost greu sa vina prin ploaie sa-i urmareasca si sa-i incurajeze pe pustii de la Feyenoord, dar pentru conducatorii forului bucurestean ar fi insemnat un efort imens sa-si miste fundurile fixate de atitia ani in scaunele de care tin si cu dintii.

Interesati mai mult de contabilizarea cartonaselor si a chitantelor, oamenii lui Vasile Avram nu observa cum lumea evolueaza, iar ei ramin impietriti in timp si-n micimea actiunilor lor.

Sa ai pe mina fazele finale ale campionatelor de juniori  la nivel de Capitala si sa te multumesti doar cu stabilirea terenului de joc si cu trimiterea unor arbitri acolo este extrem de putin pentru 2014 si dovedeste incompetenta celor care conduc acum fotbalul bucurestean.

Ce ar fi trebuit sa faca? Sa gindeasca aceste actiuni ca si evenimente. Sa inceapa organizarea lor din timp, chiar si cu 2-3 luni inainte, sa caute parteneri, sa le desfasoare in conditii civilizate pentru copii si parinti, sa le faca vizibile  etc.

Am fost in Ghencea zilele acestea pentru a urmari jocurile generatiei 2003. Am vazut pe de o parte munca antrenorilor, determinarea si bucuria copiilor de a juca fotbal, atentia celor care conduc cluburile pentru a nu lipsi nimic echipelor lor, iar pe de alta parte ignoranta AMFB, absenta totala a oamenilor din acest for la teren si organizarea minimala, chiar primitiva. Ca parinte stateai cu dintii la gard, iar daca doreai sa-ti iei o apa plata trebuia sa topai peste linia lui 41 ca sa ajungi la buticurile din zona …

Cred ca este timpul ca toti cei implicati sa se trezeasca si sa faca o schimbare la AMFB daca vor ca lucrurile sa inceapa sa se miste, pentru ca este clar, cu oamenii de acum nu poti evolua. Din doua motive: nu stiu si nu vor sa progreseze!

DimSoft si Steaua merg mai departe 

Finala 2003, dintre DimSoft si Steaua, s-a intrerupt din cauza ploii in minutul 9 la 2-0 pentru DimSoft, iar finala mica a fost cistigata de Eliade, dupa 1-0 cu Juniorul. DimSoft – Steaua se va relua luni, de la ora 18:00, ambele echipei fiind calificate in faza urmatoare, care intra sub organizarea FRF.

Dominarea DimSoft la nivelul Bucurestiului nu este intimplatoare. Pentru ca la acest club se lucreaza organizat, nu este totul lasat la orizontul mai mult sau mai putin limitat al antrenorului. Conducatorii DimSoft sint foarte implicati si lucreaza organizat si ca la carte. Un exemplu recent din povestea frumoasa care se naste in jurul acestui club este turneul francez de la Morlaix. El a fost inclus in agenda clubului nu doar ca sa se mai bifeze o excursie, ci a fost inca o caramida pusa la temelia dezvoltarii personalitatii copiilor si a echipei. De ce? Pentru ca micii fotbalisti au fost cazati, timp de 3 zile, la familii din comunitatea oraselului francez, ceea ce contribuie la dezvoltarea abilitatilor de socializare si sporeste increderea in sine a copilului. Impletite si cu evolutia sportiva buna, toate aceste aspecte fundamenteaza personalitatea echipei si constanta in joc.

Iata rezultatele din aceasta faza: 3-0 cu Sport Team, 8-2 cu Dinamo, 6-0 cu ComprestGim si 2-1 cu Juniorul in grupa, 5-0 cu Eliade in semifinale. In finala: 2-0 in minutul 9 cu Steaua, moment in care meciul a fost intrerupt din cauza ploii.

Micii stelisti formeaza grupul cel mai bun la nivel de copii si juniori in Ghencea. Cu un staff supravegheat de Massimo Pedrazini si care mai nou cuprinde si un psiholog, Steaua (2003) a ajuns in finala dupa victorii pe linie:  3-0 cu Eliade, 5-0 cu InterGalaxy, 7-1 cu Voluntari, 3-0 cu Ard Snagov si 3-0, in semifinale, cu Juniorul.

Reluat luni, meciul s-a incheiat cu victoria DimSoft: 3-1 (2-1).

Iata programul fazei interjudetene a Campionatului national de Juniori E (2003):

http://www.frf.ro/sites/default/files/juniori/Programul%20etapei%20interjudetene%2C%20Juniori%20E%2C%202013-2014.pdf

In concluzie. Pentru afiliatii AMFB este timpul sa va treziti si sa incercati sa iesiti din primitivismul in care va mentin actualii conducatori. Pentru cei care indragesc fotbalul pentru copii si juniori, puteti merge luni in Ghencea, de la ora 18:00, pentru a urmari un meci care cu siguranta va va placea!

Comentarii (22)Adaugă comentariu

nelu (1 comentarii)  •  5 mai 2014, 10:58

Felicitari pt rindurile scrise !
Personal cred ca e timpul ca noi, parinti ,sa nu mai acceptam situatia si sa discutam civilizat cu aceasta conducere care incurca f rau pe toata lumea .Neajunsurile la toate categoriile micilor fotbalisti , limplicarea minima a AMFB-ului , tupeul AMFB de a spune ca face ceva pt fotbalul la acest nivel si multe altele ar trebui sa ne uneasca pt a reusi ca povestea fotbalistica a copiilor sa aiba un sfirsit fericit .
Cu stima !

Gabriel (8 comentarii)  •  5 mai 2014, 12:27

Frumos scris articolul si chiar ar putea fi benefic, daca nu ar fi plin de subiectivism.
E adevarat, un subiectivism voalat, care arata rezultatele echipei in care evolueaza cu succes baiatul autorului, dar in acelasi timp, minimalizeaza aportul celorlalti.
E bine sa spunem ca la rezultatele de azi au contribuit din plin munca antrenorului si copiii veniti de la Sportul (desfiintata).
Fara Iulian, in mod cert, Dimsoft ramanea o echipa sponsorizata din plin, fara performantele de acum.
Corect ar fi ca toate echipele de copii sa beneficieze de aceeasi sponsorizare.

Despre jocuri, Dimsoft a demonstrat ca i-au fost de folos turneele in care a intalnit echipe de calibru din Europa, Steaua la fel, dar de laudat sunt echipele mici, fara sponsori, in afara de parinti.
Acolo se vede munca antrenorilor, care intr-un an de zile au reusit sa-si aduca copiii in elita categoriei.
Daca ar fi sa dam AMFB idei, primul lucru ar trebui sa infiinteze competitia adevarata, echipele de la acest Playoff sa formeze prima serie valorica, in care sa acceada fruntasele celorlalte serii.
In acest fel, Dimsoft nu va mai fi nevoita sa joace in seria a 3-a, pentru a fi sigura de prima pozitie, ci va avea ocazia sa joace meciuri cu valoare ridicata.

Despre organizare : nu vreau sa fiu avocatul diavolului (sa apar AMFB) dar in incinta unitatii militare unde e terenul, nu ai voie sa desfasori activitati comerciale. Mai mult, nici parintii nu au ce cauta, greseala a fost cand a fost ales terenul dintr-o unitate militara, nu AMFB a ales, ci antrenorii.

Augustin Roman (437 comentarii)  •  5 mai 2014, 13:21

Gabriel –
1) baiatul meu nu joaca la DimSoft.

2) venirea la DimSoft a fost mult mai benefica pentru Iulian, decit invers (ma refer strict la dezvoltarea lui personala). Altfel, din punctul meu de vedere, el ramine sub nivelul si principiile DimSoft … Dar nu e problema, este loc pentru toata lumea sub soare 🙂

Gabriel (8 comentarii)  •  5 mai 2014, 14:19

Gusti, scuze pentru informatiile eronate, acum ca am clarificat si acest aspect, putem continua sa avem dispute constructive (sunt impotriva celor care gandesc ca o disputa e daunatoare).
Despre Iulian, nu stiu in ce conditii a ajuns la Dimsoft, dar stiu ce era Dimsoft inainte de el si stiu ce rezultate a avut Sportul cu el.
Chiriac Andrei e doar un exemplu.
Desigur, la aceasta varsta, titlurile conteaza doar pentru copiii implicati si poate pentru parintii care n-au avut sansa sa castige ceva in copilarie, dar daca privesti obiectiv, observi ca apar unele varfuri, cu precadere la anumiti antrenori.

Cat despre nivelul Dimsoft, nu stiu ce cred altii, dar eu cred ca nu are un nivel suficient de ridicat in comparatie cu investitiile.
E bine sa investesti in grupe de copii, sa-i duci la turnee in strainatate, dar e rau sa ai pretentia sa aiba rezultate.
Asta daca vrei sa-i cresti cu un psihic impecabil, altfel, o sa cresti o grupa de roboti, nu de copii pregatiti sa inceapa viata, fie ea sportiva, sau nu.

Pentru mine, Dimsoft ramane cea mai buna echipa de 2003 din Bucuresti si asta datorita antrenorului Iulian.

Augustin Roman (437 comentarii)  •  5 mai 2014, 17:24

– nu-i problema, si eu sint de acord cu discutii bazate pe argumente.

– Chiri este un copil foarte talentat si ii doresc sa ajunga un fotbalist important

– Iulian are ochi de selectioner, asta este foarte clar

In rest, ai vazut din alte texte, nici eu nu-s de acord cu presiunea pusa pe copii pentru a se obtine rezultate.

Augustin Roman (437 comentarii)  •  5 mai 2014, 17:27

Gabi – eu cred ca la virsta asta este mult mai valoros un antrenor care este capabil sa initieze un copil caruia ii place fotbalul, dar nu are mari abilitati, decit unul care stie sa stoarca „virfurile” (a se citi – copiii foarte talentati) pentru a se acoperi el de rezultate 🙂

tronc (1 comentarii)  •  6 mai 2014, 11:08

dimsoft a castigat cu 3-1

IMI DORESC (1 comentarii)  •  7 mai 2014, 11:47

SA DISPARA TOTI HOTII, PROFITORII SI SPAGARII DIN AMFB, IN FRUNTE CU AVRAM, MIHAELA BRATU CARE A FURAT BANII DIN VIZE SI TRANSFERURI, BANTESCU CARE CERE SPAGA PT A FACE CE ESTE DATORIA LUI. ITI ADUCI AMINTE BANTESCULE CAND MIAI CERUT 2 MILIOANE LEI CA SA IMI FACI UN TRANSFER IN LUNA FEBRUARIE? E.U

jeg (1 comentarii)  •  7 mai 2014, 15:09

niste jeguri toti. de ce credeti ca nu afiseaza clasamentele finale? pt ca bantescu,mihaela128kile + sora 98kile,loricelu,tica sa aiba de papica ……,plus ca duc la plai of pe cine vor ei din ce serii vor ei care nici regulamentul nu este facut inainte de campionat si nii nu se respecta. sunt salariati pe 3milioane ca sa fure+spagi.de asta va sppun eu

Sorin2002 (1 comentarii)  •  8 mai 2014, 21:06

Nu am inteles de ce articolul este despre amfb si nu despre lipsa de organizare a frf? Vad cum organizatorul e frf, totusi se doreste ca amfb sa se implice peste frf. Nu tin partea nimanui, sunt parinte de copil la fotbal si organizez evenimente corporate si stiu ce inseamna responsabilitate si implicarea celor in cauza. Este pus site-ul frf ca referinta, a scris ca frf e organizator insa totul este despre primitivismul amfb. Rog autorul sa reia articolul si sa ne spuna care este subiectul povestii si cine este cu adevarat actorul principal. Cine din frf trebuie sa se ocupe de turneele finale de juniori, ce drepturi si ce sprijin cere de la amfb daca se joaca in bucuresti etc. acestea ar fi intrebari la care un jurnalist ar gasi raspunsuri. Insa eu vad primitivismul presei si lipsa de implicare cu adevarat. Rog autorul sa faca minime cercetari inainte de a scrie un articol slab, lasand in umbra adevaratul responsabil al proastei organizari, daca asta vrea sa spuna.

sorinel pushtiu’lik (5 comentarii)  •  8 mai 2014, 22:49

sorinele, ce ai citit in link face referire doar la echipele calificate la faza nationala (organizata de frf) ca urmare a clasarii pe un loc eligibil (1 sau 2) la faza judeteana (organizata de ajf-uri). sper sa poti intelege ce am scris. daca nu era presa, nu cred ca iti mai ardea sa iti trimiti copilul la fotbal. sper sa fii mai atent, macar, la competitia-ti.

Gabriel (8 comentarii)  •  9 mai 2014, 8:36

Sorin2002, cred ca ai o parere gresita despre autor si mai ales despre presa.
In cazul de fata, autorul informeza, asa cum bine a facut in toate articolele, iar tu ii ceri sa faca ancheta.
Ar trebui sa te adresezi la alt departament, presa are datoria sa informeze in primul rand.
Ca o face intr-o anumita directie, ca nu spune tot, ca exagereaza, sau minimalizeaza, asta o decide cititorul, care poate renunta.

AMFB si-a facut datoria, a respectat termenul cand trebuiau anuntate campioanele Bucurestiului, mai mult, a organizat si un playoff care nu trebuia sa fie la inceputul campionatului, dar acest lucru s-a dovedit benefic.
Mai mult, AMFB a inteles cat de mult creste competitia prin organizarea de meciuri intre cele mai bune echipe, asa ca seria I din noul campionat va avea in componenta echipele participante la acest playoff.

sorinel pushtiu’lik (5 comentarii)  •  9 mai 2014, 22:58

gabriele, ‘ndarat nitzel

Patapievici (2 comentarii)  •  10 mai 2014, 21:44

Gabriel, comentariul tau s-a vrut a fi o satira? Daca da, nota 10! Daca nu… e clar ca lucrezi sau ai rude la AMFB.
Ca sa stie toata lumea: la inceputul anului, s-a facut sedinta, si s-a spus ca se face pre-play-off si pe urma play-off. Cand si-au dat seama ca au jucat berbunga, si nu mai au timp de play-off (ca au amanat inceperea returului, ca sa nu dea bani pe motorina pt incalizt baloanele), au zis ca renunta la pre-play-off, si trec direct la play-off. Numai ca, era o problema: nu se califica Dinamo! Asa ca au vrut sa taie din echipele din celelalte serii. A iesit scandal, s-a facut hora, si s-a hotarat sa faca strutocamila play-off cu 1001 de echipe.

Si ca sa-ti mai zic ceva punctual: AMFB NU A RESPECTAT termenul in care trebuiau comunicate participantele din Bucuresti! Cauta lista pusa pe frf.ro la inceput, si o sa vezi ca peste tot sunt nume de echipe, numai in loc de Steaua si Dimsoft scrie B1/B2!

Patapievici (2 comentarii)  •  10 mai 2014, 21:46

http://vreaudreptate.ro/media/images/310205avram_CP_eef9f758eb_thumb_630_380.jpg

uite d-asta vorbim de primitivism, Sorinele!

ovidiu_3003 (31 comentarii)  •  11 mai 2014, 7:19

Foarte bun articol …care spune raspicat ce ar trebui sa se faca …Cine nu poate face o organizare buna …poate sa plece …
Viitorul fotbalului nostru sta in copii si juniori …Cu ei trebuie lucrat profesionist …

Igor (2 comentarii)  •  12 mai 2014, 8:09

Pentru Patapievici….scrie B1/B2 pentru duminica la finala meciul a fost intrerupt in minutul 9 după cum scrie si in titlul articolului si nu se stia cine va fii pe primul loc si cine pe al 2-le-a,iar luni la ora 12 la FRF a fost tragerea la sorți iar continuarea meciului intrerupt a fost programată luni la ora 18 când,a început din nou ploaia,asa ca informează-te mai bine.

trevize (3 comentarii)  •  14 mai 2014, 12:56

Inca un exemplu de cum trateaza frf competitiile de juniori. Dau ca exemplu o situatie la juniori D (copii nascuti in 2001), insa aceastra situatie este similara si la celelalte categorii de juniori:

In regulamentul datat 15.09.2013 sunt trecute datele la care se vor desfasura etapele inter-judetene, zonale, semifinale si finale, dupa cum urmeaza:

inter-judetean: 22 si 25 mai
zonal: 30 mai – 3 iunie
semifinal: 11-15 iunie
final: 21 iunie

Intr-o informare aparuta ASTAZI, 14 mai 2014, pe situl frf se comunica alte date:
inter-judetean: 17 si 20 mai
zonal: 25 mai – 29 mai
semifinal: 6-10 iunie
final: 16 iunie

Lasand la o parte aberatia de a face un turneu zonal de duminica 25 pana joi 29 mai, deci obligatia de a-i invoi pe acesti copii de clasa a VI-a 4 zile in perioada tezelor (iar probabil meciurile vor fi duminica, marti si joi), cat de normal e sa anunti cu trei zile inainte data disputarii unui meci din campionatul national?

Gabriel (1 comentarii)  •  17 mai 2014, 7:24

@trevize,
Nu te supara, dar cand ai vrea sa fie datat regulamentul, daca atunci a inceput campionatul ?
Vorbim de campionatul 2013-2014, deci datarea lui nu deranjeaza pe nimeni, in afara de tine.
Mai mult, data de care vorbesti, este o „scapare”, daca ai fi curios, ai vedea ca e un „footer” ce n-a putut sa fie scos de cel care a lucrat, este doar pe o singura pagina, apare in toate regulamentele sub aceeasi forma.
Deci, nu e data aparitiei, documentul nu e datat.

Daca ai ceva de obiectat, fa-o la obiect, nu inventa, ca nu ajuta, dimpotriva.

Despre amanarea care te irita, iti aduc aminte pe ce torentiala au fost obligati sa joace Dimsoft-Steaua, vremea si inundatiile au fost in toata tara problematice.

trevize (3 comentarii)  •  17 mai 2014, 7:44

@Gabriel

Regulamentul de care vorbim chiar a fost publicat in septembrie 2013. Ti-a scapat fondul problemei: datele de disputare a meciurilor inter-judetene, zonale, etc. au fost modificate cu 3 zile inainte de jocul efectiv. Asta e normal?

Si nu au fost amanate din cauza conditiilor meteorologice sau de alta natura, ci au fost devansate.

4vize (5 comentarii)  •  17 mai 2014, 23:17

va spun eu ca problema este ca avram incearca sa se duca la puscarie si pana la urma va si reusi

ike (1 comentarii)  •  19 mai 2014, 18:55

esti complicat mate, folosesti cuvinte cum nici noi nu folosim in plenare la universitati ! Trimite-ti DEXuri online !

Comentează