Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

Pe scurt, de ce nu trebuie sa-l regretam nici o secunda pe Mircea Sandu!

In perioada comunista a Romaniei, fotbalul era in centrul atentiei si avea o buna organizare. Astfel, in acea perioada, s-au nascut probabil cele mai bune generatii de jucatori, performantele din anii ’80 – ’90 obtinute in Europa de Universitatea Craiova, Dinamo si Steaua nefiind […]

joi, 6 martie 2014, 12:30

In perioada comunista a Romaniei, fotbalul era in centrul atentiei si avea o buna organizare. Astfel, in acea perioada, s-au nascut probabil cele mai bune generatii de jucatori, performantele din anii ’80 – ’90 obtinute in Europa de Universitatea CraiovaDinamo si Steaua nefiind intimplatoare. In 1990 cind Mircea Sandu a luat friiele fotbalului romanesc, a avut pe mina un sistem bine pus la punct, cu o echipa nationala foarte puternica.

In scurt timp dupa ce Nasu a preluat puterea, a aparut Cooperativa, al carei cap a fost Jean Padureanu. Pentru cei care nu stiu, exista in prima Divizie (LIga) un nucleu de echipe care trucau meciuri si stabileau in afara terenului, de regula, cine retrogradeaza sau ia titlul. Sistemul era bazat pe reciprocitati (bat la mine, bati la tine), astfel incit liniile de clasament erau aproape trase la indigo pe coloanele victorii – infringeri.

Priviti in clasamentele de mai jos liniile echipelor ca Petrolul, Gloria Bistrita, Ceahlaul, Farul, Universitatea Cluj, FC Arges, Inter Sibiu ca sa intelegeti (cei care au trait acele campionate stiu despre ce vorbesc)

screen-shot-2014-03-06-at-114612.png screen-shot-2014-03-06-at-114529.png

Toate aceste mizerii au fost ascunse de Mircea Sandusub pres prin rezultatele echipei nationale (calificarile la turneele finale). N-a construit nimic in acea perioada, iar baza piramidei oricarui fotbal, structura de copii si juniori, incepea usor, usor sa se dezintegreze. Pentru ca in campionate in care mai mult de jumatate din echipe trucau meciuri nu se putea promova tineri!

Dupa 2000, situatia s-a degradat si mai tare, sub aceeasi nepasare a FRF-istilor. Au inceput sa apara arestarile in rindul sefilor CCA, iar fotbalul romanesc a slabit pe zi ce trece in toate domeniile. Dupa aparitia LPF, lui Mircea Sandu i-a ramas pe mina fotbalul mic. Uitati-va acum ce jale este acolo, iar el si echipa lui n-au miscat un deget sa reorganizeze nimic!

Si ar mai fi multe de spus.

De aceea consider ca 5 martie 2014 este momentul ZERO al fotbalului romanesc si ii felicit pe toti cei care aseara l-au votat pe Razvan Burleanu! Era necesara aceasta schimbare!

Ce vreau eu de la noul presedinte acum? Sa constientizeze ca are o mostenire foarte grea si sa se apuce de munca impreuna cu echipa sa, sa nu intre in discutii inutile cu cei din echipa lui Sandu (caci ar fi doar o pierdere de vreme), sa fie echilibrat in declaratii si sa nu se abata sub nici o forma de la programul sau, caci este pentru prima dupa Revolutie cind fotbalului romanesc i s-a propus un program coerent de dezvoltare!

Succes

Comentarii (7)Adaugă comentariu

gabrield (73 comentarii)  •  6 martie 2014, 12:59

Un pic eronate afirmatiile cu tenta de dogma din articol…

Pentru clarificare, specific :
Meciurile trucate au aparut in anii 80, nu dupa 90, cand a luat Sandu puterea de la FRF.
Dovada sta cartea „35 de ani la pupitrul fotbalului“, care cuprinde memoriile lui Mircea Angelescu unde povesteste de Dinamo Victoria, Flacara Moreni, etc.

Despre fotbalul mic, nu Sandu e vinovat ca echipele nu au bani si dispar.
Vina principala a lui Sandu este ca nu a insistat pe centrele zonale de juniori (care costau bani) si a preferat sa construiasca un sediu si o baza la Mogosoaia.

Asteptam cu incredere sa vedm cu se implinesc punctele din planul lui Burleanu.
Pentru cei care nu cunosc programul lui Burleanu, aveti aici : http://arenabuzoiana.ro/publicitate/58-programul-de-guvernan-sportiv-al-federaiei-romane-de-fotbal.html

Personal, parerea mea despre Burleanu : un om cu un zambet fals, afisat la comanda, nu poate prezenta incredere.
Sa nu mai vorbesc despre deciziile controversate, schimbate din ora in ora.
Este clar ca cineva il conduce, si acest cineva este in politica, sa vedem cine va benficia si vom afla raspunsul.

Augustin Roman (437 comentarii)  •  6 martie 2014, 13:05

Da, nu neg ca au fost si in anii ’80, dar apogeul s-a intimplat intre ’93 si ’96

Augustin Roman (437 comentarii)  •  6 martie 2014, 13:10

Mircea Sandu a avut 20 de ani la dispozitie in care n-a facut absolut nimic si n-a propus nici un program de dezvoltare pentru fotbalul romanesc. Hai sa-i acordam si lui Razvan macar 4 ani. Si apoi sa trage linie!

gabrield (73 comentarii)  •  6 martie 2014, 14:08

De acord, sa-l lasam sa arate ce stie.
Dar, deja are 2 decizii controversate.
A declarat ca il schimba pe Piturca cu Reghe, acum spune ca a declarat altceva.
A declarat ca-l demite pe Deaconu (bricheta) de la CCA.
Acum nu-l mai demite.

O sa constatam dupa 2 luni, nu dupa 4 ani, ca un tanar de 29 de ani, fara experienta in fotbal, fara sa aiba „nume” nu poate decat sa faca dezastru si confuzie.
Voi puncta de cate ori am ocazia, orice abatere de la programul prezentat la alegerile FRF.

E adevarat, Mircea Sandu nu a avut un program, dar asta doar pentru ca „moda” cu programe sau proiecte a aparut recent.

Augustin Roman (437 comentarii)  •  6 martie 2014, 15:59

Mircea Sandu n-a avut program si nici minte … Pentru ca nu e greu sa vezi ce prapastie s-a creat intre cluburile noastre si cele de afara din toate punctele de vedere: organizare, baze etc … Sandu a umblat creanga prin lume si n-a adus nici o idee in fotbalul romanesc

gabrield (73 comentarii)  •  6 martie 2014, 22:56

Acum sa definim exact ce au cluburile de facut :
Sa astepte banii de la FRF, fara de care dau faliment, nu construiesc baze, nu au organizare.

Ce are FRF de facut ?
Sa aiba grija sa organizeze cluburile, sa ii invete pe delegatii si presedintii cluburilor cum sa tina pasul cu cluburile din strainatate.

Suna ciudat ?
Exact, este ciudat !

Nu FRF e responsabila pentru prapastia dintre noi si ei ci situatia sociala.
Nu poti sa-i ceri unui fotbalist roman sa fie mai bun ca unul german, daca romanul mananca fasole si germanul, carne.

Cam asa se prezinta lucrurile in fotbal si nici Burleanu, nici altcineva nu poate sa faca nimic.

gabrield (73 comentarii)  •  7 martie 2014, 12:04

Sa notam si declaratia lui Burleanu despre Iordanescu :
„Nu exclud varianta ca domnul Iordănescu să activeze din altă postură în Federaţie, dar funcţia pe care o deţine acum e ocupată de un profesionist veritabil în planul meu”
Adica ungurul din Belgia…

Dar, ce vedem ? Iordanescu ramane in postura respectiva.

E bine, a fost ales un presedinte de federatie pentru ca a declarat ca va face schimbari.
Deocamdata, singurele schimbari au fost in declaratii, joi ceva, astazi, altceva.

Comentează