Biutiful!
Acesta nu este un titlu greşit în limba engleză, ci doar începutul unei poveşti despre bani
Şapca roşie cu emblema FRF se iţeşte printre manechinele „Vivisport”, pe care tricolorii le folosesc pentru exersarea fazelor fixe. Sub ea este nea Piţi, […]
Acesta nu este un titlu greşit în limba engleză, ci doar începutul unei poveşti despre bani
Şapca roşie cu emblema FRF se iţeşte printre manechinele „Vivisport”, pe care tricolorii le folosesc pentru exersarea fazelor fixe. Sub ea este nea Piţi, care gîndeşte strategia meciului cu Grecia. Iar manechinele gonflabile „Vivisport” nu au nici o legătură cu Vivi Răchită, secundul echipei naţionale, ci doar cu dorinţa băieţilor de a se antrena civilizat. Altfel decît pe vremea lui Mircea Sandu, cînd cărau vechile „ziduri” de tablă, motiv de ironii din partea adversarilor. Conform surselor federale, cele 5 bucăţi de manechine cu înălţimea de 2,05 metri au costat 1.800 de euro, investiţie considerată prea mare pe timpul fostului preşedinte. Corect, un grătar cu ceafă şi mici pentru toată Adunarea Generală costa de 10 ori mai puţin!
Odată achiziţionaţi omălăii „Vivisport”, a mai rămas ceva de reglat înaintea startului preliminariilor Euro 2016. Discuţii legate de pachetul de prime în cazul calificării la turneul final din Franţa. Prin urmare, preşedintele Răzvan Burleanu şi secretarul general Gheorghe Chivorchian s-au deplasat marţi seară la Mogoşoaia. Preambulul întîlnirii l-a constituit un discurs motivaţional al şefului federaţiei, după care s-a trecut la lucrurile serioase. FRF a prezentat o variantă de recompensă, jucătorii şi stafful au venit cu propria versiune. Tabelul complet va fi bătut în cuie înainte de plecarea spre Atena, singura certitudine fiind aceea că simpla calificare la baraj nu generează nici o răsplată financiară. Întrevederea a durat mai bine de o oră şi jumătate, semn că jucătorii împreună cu stafful sînt negociatori excelent antrenaţi în materie de drepturi băneşti. Aici, băieţii joacă mereu la cel mai înalt nivel.
Acum sîntem mai liniştiţi. Şi mai împăcaţi cu noi înşine, mai ales că după tratative s-a băut aldămaşul la restaurantul „Biutiful” din Herăstrău. Deci nu „Beautiful”. Ce frumos, mai ales că proprietarii nu cred să se fi inspirat din titlul filmului omonim regizat de Alejandro Gonzales Inarritu! Împreună cu secunzii, tricolorii au luat cina şi „au servit” un pahar de vin roşu, ceea chiar este foarte sănătos. Dar să vă explic de ce ar trebui să fim şi noi mai liniştiţi acum după tratative? Pentru că ştim cum stăm. De aceea, sper că la intonarea imnului băieţii nu vor duce mîna la inimă. Ok, nici la buzunar, ar fi prea mult. Dar să nu ia mutrişoarele alea pătrunse de spirit patriotic. Prestatori de servicii pentru culorile naţionalei fiind, nu este nevoie de gesturi teatrale. Celor care îmi vor spune că aşa este lumea fotbalului (aşa-i, e altă lume, e guvernată de altă morală!), că fotbalistul trebuie să aibă grijă de el şi de familia lui (de parcă noi, ăştilalţi, am fi nişte rentieri), că viaţa lui (de fotbalist) este scurtă şi că trebuie să cîştige ca Făt Frumos, într-o zi cît alţii într-un deceniu, tuturor acestora le voi reaminti, foarte pe scurt, cum au procedat viitorii noştri adversari în timpul Cupei Mondiale din Brazilia.
Calificaţi în optimi de finală dintr-o grupă cu Columbia, Cote D’Ivoire şi Japonia, grecii anunţaseră printr-un comunicat că nu au nevoie de nici o recompensă din partea statului elen. Ei şi-au motivat decizia prin faptul că sînt conştienţi de problemele cu care se confruntă ţara lor şi nu doresc să adauge încă o povară pe umerii concetăţenilor. Îmi rezerv dreptul să nu comentez, ci doar să aştept intonarea imnurilor. Apoi, meciul.