Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

De ce nu-i pasă lui Hagi de lacrimile lui Manea

“Prima oară când am auzit unde mă duc, am început să plâng. Când am auzit că merg în Belgia, la Mouscron. Credeam că merg la Chelsea”, a declarat Cristi Manea pentru Telekom la câteva ore după câștigarea titlului cu CFR, […]

Permalink to De ce nu-i pasă lui Hagi de lacrimile lui Manea
marți, 22 mai 2018, 2:54

“Prima oară când am auzit unde mă duc, am început să plâng. Când am auzit că merg în Belgia, la Mouscron. Credeam că merg la Chelsea”, a declarat Cristi Manea pentru Telekom la câteva ore după câștigarea titlului cu CFR, unde este împrumutat de la clubul cipriot Apollon.

Nu e tot. Manea mai spune că “n-am fost niciodată acolo, eu nu am fost în Cipru. Aparţin de Apollon şi mi se termină acum împrumutul. Voi vedea ce voi face. Nu sunt liber, mai am contract doi ani de zile acolo, dar am înţeles că mă voi întâlni cu ei, pentru că nu depinde numai de mine să rămân aici (n.r. – la CFR Cluj). Depinde şi de ceilalţi, pentru că e posibil să aibă alte oferte”.

Interviul este o bombă cu ceas, iar jucătorul trebuie apreciat pentru curaj.

Proaspăt campion al României, Manea îi denunță, involuntar sau nu, pe fostul său patron, Gheorghe Hagi, pe oficialii lui Apollon, club la care fundașul dreapt e legitimat doar fictiv, și pe impresarul său și al lui Neymar, israelianul Pini Zahavi.

Adevărul fusese descoperit de ziariștii români de investigație încă din 2015, dar a fost negat tot timpul de Hagi și de celelalte părți implicate în acest transfer neregulamentar.

De aceea, colegii de la Telekom au obținut o mărturie foarte importantă.

Manea admite pentru prima oară în mod public că, la 17 ani, el și părinții săi au fost păcăliți. Altfel spus, un fotbalist minor a fost transferat fără voia sa la un club în care nu a călcat nicio clipă în cei patru ani scurși de la perfectarea vânzării de la Viitorul.

Este dovada incontestabilă că tranzacția lui Manea a fost doar un transfer-pod, o formă mascată de a încălca regulile FIFA privind deținerea jucătorilor de către o terță parte (TPO). Din cauză că, potrivit noului regulament, nicio persoană din exteriorul unui club nu mai poate deține procente din drepturile de transfer ale unui fotbalist, impresarii aleg acum calea de a controla financiar un club lovit de criză – iar fotbalul mondial e plin de cluburi aflate în dificultate – pe care-l folosesc doar ca punct de tranzit pentru a muta aceste drepturi între vânzătorul real și cumpărătorul real.

Problema este că, potrivit regulilor FIFA, un impresar nu are voie să lucreze într-un club sau să-i influențeze deciziile.

Pentru israelianul Pini Zahavi, cel mai puternic agent de jucători din lume, regulamentele FIFA sunt, însă, o simplă maculatură. El a cumpărat clubul belgian Mouscron și tot el injectează bani în clubul cipriot Apollon. Sunt exact entitățile folosite în transferurile fictive ale lui Manea și ale altor fotbaliști din estul Europei.

Despre Zahavi, foști colaboratori de-ai săi susțin în discuții neoficiale că ar fi implicat inclusiv în traficul mondial de arme. Alți foști parteneri de-ai săi din fotbal sunt acum șefi de servicii secrete sau conduc firme de “intelligence”.

Deocamdată, există dovezi clare doar că Zahavi practică o formă modernă și rafinată de sclavie cu fotbaliști din Balcani.

Manea tocmai a confirmat asta, iar vocalul Hagi tace.

De ce este complice patronul-antrenor de la Viitorul în toată această schemă neregulamentară?

În 2014, l-a vândut în secret pe Manea la Apollon. Timp de un an, informația nu a transpirat în presă deși Hagi adoră să se laude cu roadele muncii sale, iar aici era vorba despre cel mai scump transfer din istoria Viitorului.

Hagi știa că destinația legală e Apollon, dar cu toate acestea i-a mințit pe Manea și părinții lui că destinația finală va fi Chelsea. El și oamenii din club au încurajat apoi discret știrea falsă anunțată de jurnalistul italian Di Marzio că Manea a fost vândut la Chelsea.

Asta spune Manea în interviul excelent de la Telekom.

Timp de un an, el a știut că va merge la Chelsea și a plâns atunci când a aflat că de fapt va fi împrumutat la Mouscron.

Acum vine întrebarea: a fost și Hagi mințit de alții în privința destinației jucătorului și așa a transmis mai departe familiei Manea?

Posibil, dar Hagi se incriminează singur cu această explicație.

El cu mâna lui a semnat actele de transfer către Apollon, nu către Chelsea, și un jucător care a trăit o viață lângă descurcăreții Ioan și Victor Becali nu poate veni cu această scuză puerilă. Hagi a știut tot timpul că a vândut jucătorul la Apollon, iar Apollon nu-l va împrumuta pe Manea la Chelsea!

Ar fi fost ridicol, nefiresc, dacă nu chiar dubios de-a dreptul.

Dar Hagi mai are o culpă.

A plătit rapid 40 la sută din suma din transfer încasată de la Apollon către un offshore din Malta deținut de mâna dreaptă a lui Zahavi, agentul macedonean Abdilgafar Ramadani. E un comision imens, pe care clubul lui Hagi nu l-a declarat în actele electronice de transfer, așa cum cer regulamentele internaționale!

FRF s-a temut să ancheteze acest transfer, FIFA investighează tranzacțiile lui Apollon, dar ramificațiile schemei duc până sus sus.

Cazul e departe de a fi elucidat complet, iar în curând documente noi din baza de date Football Leaks vor scoate la iveală lucruri extrem de interesante despre acest transfer și despre altele făcute de Hagi cu rețeaua în care este partner.

Nu uitați un lucru: toți jucătorii lui, inclusiv Ianis Hagi, se află în portofoliul lui Pini Zahavi prin intermediul a doi agenți mai mici interpuși.

CITEȘTE MAI JOS DEZVĂLUIRILE GAZETEI DESPRE CAZUL MANEA

Comentarii (47)Adaugă comentariu

Bazil (1 comentarii)  •  22 mai 2018, 15:21

Sa vedem urmarile.

Bârgaoanu Dragoş (9 comentarii)  •  22 mai 2018, 15:28

Bravo, Costin!Trebuie ca cineva să aibă spinarea dreaptă şi să spună lucrurile astea, în presă, fără să-i fie frică de înjurăturile fostului deținut Becali, sau de rățoiala agramată a "regelui" Hagi!Felicitări pt consecvență şi pt că scrii cu miez!De bla-bla-urile pline de condescendență la adresa oamenilor cu bani ale lui "nea Ioanițoaia", sau de tabu-urile jurnalistice despre Dan Voiculescu ale "domnului Tolontan" suntem sastisiți!Mai există speranță pt o presă curată cu oameni ca tine, ca Geambaşu, ca Dan Tapalagă, ca Maria Andrieş, chiar şi ca Mălin Bot(deşi el o face într-un mod exagerat, dar poate că este nevoie şi de un stil din ăsta!).Îți doresc o zi bună!

Laur (1 comentarii)  •  22 mai 2018, 15:34

La puscarie si cu Hagi!!!!

Cosu (15 comentarii)  •  22 mai 2018, 15:53

Gica is laughing all the way to the bank . Oricum , voi tot in statie la tramvai ramaneti .

Costel Tudor (1 comentarii)  •  22 mai 2018, 15:55

Ce va mirati dlor , MAJESTATEA SA este specialist in blaturi ,aranjamente si MINCIUNI ! El pune in practica tot ce a invatat la Scoala clanului mafiot BECALI !

Buratino (22 comentarii)  •  22 mai 2018, 16:28

Despre "descurcăreții Ioan și Victor Becali" se spunea cu ani in urma in presa internationala ca au legaturi stranse cu mafia albaneza si probabil cu cele italiene, legaturi ce se ramifica pana in Brazilia. Dar mai nou nu mai deschide nimeni gurita pe tema asta. Iar UEFA este bagata pana peste cap in povestea cu mafiile italiene si albaneza. Clar, nu? Cine vede arbitrajele, inclusiv in cupele europene, n-are nevoie de alte confirmari. Ca, de exemplu, un nume italienesc: INFANTINO! Ia intrebati-i voi pe Platini (bunica italiana!) si pe Infantino (mama si tata italieni!) cine a pus arbitrii la meciul FCSB-Chelsea (ca tot suntem la subiectul "Chelsea") de la Buc.i! Si la multe alte meciuri de cupe europene arbitrate dubios ale echipei finantatorului care "nu e patron"! :)))))

dinamo_fan (41 comentarii)  •  22 mai 2018, 16:32

Citesti comentariile si te intrebi daca lumea in ziua de azi mai gandeste...sau doar citeste pe diagonala, nu intelege nimic si apoi isi da cu presupusul sau mai interesant, arunca direct cu noroi. Adica voi chiar puteti crede ca Manea a semnat pe un contract pe care nu scria Appolon ci Chelsea. A semnat Hagi vreun act pe care nu l-a semnat si Manea ? Ca i s-a promis ca ajunge la Chelsea e alta mancare de peste. Dar el si/sau parintii lui cand au semnat au semnat cu siguranta cu Appolon. Stiucane, tu in afara de cancanisme mai scrii despre ceva ? jenantule.

UnMakidon (1 comentarii)  •  22 mai 2018, 17:21

Aoleiiii te apuca groaza cu acesti ziaristi cu cel putin o stelutza pe umar.....intr-o zi o sa incercati cu dovezile voastre de pe unde le aveti :)) ca si Simona Halep a facut citeva magarii....ilegalitatzi.La cat il inghitzitzi pe Hagi si in general pe armànji ,daca era ceva adevarat avea deja mandat cu executare,da nu la Poarta Alba ca este prea aproape de Constanta ...vizite si pachete mai dese:))

11 (7 comentarii)  •  22 mai 2018, 17:22

"Sportul" este deja de ceva vreme o afacere in care se fac lucruri necurate la toate nivelurile iar "prostimea" plateste si sustine involuntar toata mizeria.

Marius (3 comentarii)  •  22 mai 2018, 17:31

Mai Costin cum naiba doar tu ești destept? Cum sa aparțină Manea de o terra persoana dacă a semnat cu Apollon? Asta nu e club? Apoi ce vina are Hagi dacă aia au venit și au pus banii pe masa? Puteau să fie si chelsea și ludogorets, care e problema? Dacă Manea avea 17 ani, nu cumva părinții si-au dat acordul? Deci cu ce e Hagi vinovat? Dacă vine ioanitoaia și îți zice, bai Stucane, te transfer la Gazetta dello Sport, uite contractul. Iar acolo scrie ca de fapt te duci la un ziar din Zair. Păi a cui e vina? Iar dacă Manea era asa de bun de ce nu a jucat la Mouscron? Cum voia el la Chelsea dacă la Mouscron nu s-a adaptat? Bai, nu toti cititorii voștri sunt prosti.

Marius (3 comentarii)  •  22 mai 2018, 17:36

Maria Andries cinstită?? Hahaha Vezi ca prin 2005 era cu plicul de 10.000 E prin finlanda sa ii motiveze pe nordici. Prin 2016 spunea ca de fapt banii erau falși, totul a fost o gluma. Culmea, eu tin minte și de niste imagini pe la TV în care vorbea cu finlandezii si le spunea de bani

a dica (55 comentarii)  •  22 mai 2018, 17:39

S-a trezit Stucan! Cu aceeasi placa... Unde-i bomba? Ce a spus Manea se stia, nimic in plus. A plecat pentru ca-si dorea un salariu mai mare si clubul avea nevoie de bani. Parintii au stiut tot. Din contra, Manea confirma ca a vorbit cu cineva de la Chelsea, care i-a spus ca va fi luat la ei peste doi ani. A existat ceva, lucrurile se schimba. Unde-i problema? Hagi a vandut, la fel face si acum. E adevarat, Manea a semnat cu Apollon si nu stia ca astia il vor trimite la Mouscron, spera poate sa ajunga direct la Londra. Poate nu stia nici Hagi, oricum nu mai era treaba lui. E clar, Manea si parintii lui au semnat Apollon si nu Chelsea. Si-au asumat asta, ei puteau refuza, insa banul a fost mai important decat cariera sportiva. Si Ianis a patit cam ce a patit Manea. Am putea sa-i reprosam lui Hagi, in plan sportiv, faptul ca nu a incercat sa-l repatrieze atunci cand a vazut ca nu joaca (ca in cazul lui Ianis). Probabil ne-ar spune ca atunci nu avea banii pe care i-a primit pe transferuri in ultimul an. Si cred ca e un argument corect. Sfatul meu, domnule Stucan, du-te si fa-i lui Orban o vizita, sa te invete ce ai de facut (parca e tot ceva legat de Israel) si nu ne mai bruia la nesfarsit cu aceleasi prostii rasuflate.

Chis Alexandru (8 comentarii)  •  22 mai 2018, 17:47

Incurcate sunt... caile fotbalului romanesc! L-a tras cineva la raspundere pe Hagi ca a facut un transfer al unui jucator in conditii de ilegalitate? S-a sesizat, cumva, vreun for? LPF a parafat documentele? Intr-o alta tara cu legislatie clara, clubul din Ovidiu ar fi fost retrogradat in Lega a IV-a!

ioan (3 comentarii)  •  22 mai 2018, 17:55

punem pariu ca stucan nu mai scria acest asa zis articol daca hagi ii incurca pe CFR si FC FÎCÎSÎBÎ Mogosoaia iesea campioana?

Emilian (8 comentarii)  •  22 mai 2018, 18:00

Daca e adevarat doar 50% din ce scrie in articol, e mizerie mare! Sa vedem acum cu ce se mai lauda Hagi ca si "cunoscator in ale fotbalului".

dan b (55 comentarii)  •  22 mai 2018, 18:02

@ Bazil. Ce urmari, domnule. Povestea e veche si rasuflata. La una din reluarile/balbaielile lui Stucan pe subiect ne anunta ca "scandalul" a ajuns si in presa sportiva din Belgia. Curios, am cautat in presa de limba franceza si am gasit doar pe un site o stire pe subiect, care insa facea referire doar la dezvaluirile lui Stucan fara a aduce ceva nou, sa nege sau sa confirme existenta unor nereguli legate de transferul sau imprumutul jucatorului Manea la Mouscron.

adi (1 comentarii)  •  22 mai 2018, 18:28

Te trezisi ...?!

adrian (9 comentarii)  •  22 mai 2018, 18:44

De la un om care spune despre el ”talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent”, în orice meserie ai pretentii...Repet ce am mai zis...respect Terzian...Jucătorul este împins de la spate cu aceste declaratii de alții care nu vor să ofere bani la Apollon...trec peste faptul că relația pe teren între Manea și foștii lui colegi a fost urâtă, total diferită de exemplu, de cea dintre Tucudean și aceiași jucători, dar să arunci cu noroi în Hagi că nu ai mai ajuns la Chelsea este o vrăjeală ieftină...Ce îmi place este că Ștucan își face singur reclamă la niște articole despre Football-leaks...

brazvan (6 comentarii)  •  22 mai 2018, 18:46

nea mariusică, ce să caute știucan la gazetta dello sport? mai degrabă ajunge alibec la juve...

Marius (3 comentarii)  •  22 mai 2018, 18:52

Păi nu ajunge, nu am zis ca de fapt merge prin Zair?

Adu (4 comentarii)  •  22 mai 2018, 19:57

In Romania, fotbalul privat nu e capitalist, ci camorralist! Mafie cu papion si vile!

Io (1 comentarii)  •  22 mai 2018, 21:08

Felicitari Domnule Stucan Famiglia Becali e ca un virus, a contaminat fotbalul romanesc. DNA-ul a devenit timid in ultima vreme, oricum Hagi va avea soarta celuilat Gica: cumnatu`. Mergeti inainte, cu curaj, sunt multi care va sustin. Hagi are deja bilete spre Costa Rica sau Madagascar.

Boeangiu Marian (25 comentarii)  •  22 mai 2018, 22:05

Trebuie despartite apele intre Hagi-fotbalistul urias si Hagi-afaceristul. Primul Hagi a fost mare dar mie mi-a dat senzatia ca putea face mai mult in anumite perioade adica consider ca a stagnat nepermis de mult in perioada Sportul apoi dupa un prim an bun a urmat o scadere de randament si la Real si la Barca. Perioada cea mai laudata, Galata, pentru mine nu a fost relevanta deoarece a jucat numai ce a vrut, fara sa se supuna nici unei restrictii tactice astfel ca au iesit in evidenta ,in ochii fanilor ,numai realizarile dar specialistii ar fi fost ingroziti de indisciplina tactica. Rezultatele au avut un mare aport conjunctural. Hagi-afaceristul are doua parti : una de mari realizari (Academia izvorata din pasiunea uriasa pentru fotbal) si alta de comportament personal, de persoanele apropiate cu care face afaceri. Comportamentul arata un om cu un bagaj cultural saracacios pe fondul unei inteligente subtiri. Si colaboratorii si prietenii sunt cam de acelasi fel . De aceea am obiectii serioase si la cariera sportiva si la rezultatele din munca de antrenor si la legaturile de prietenie cu persoane cel putin dubioase. Personal mi s-a parut dubioasa linistea si a lui Hagi si a lui Petrescu din timpul jocului( nu au fost atat de linistiti in timpul jocurilor nici unul nici altul ABSOLUT NICIODATA IN ACEST CAMPIONAT ). Pentru prima data , dupa un joc pierdut, Hagi nu este transpirat ,rosu la fata, precipitat ci detasat ,calm, obiectiv. Dupa un meci in care nu atras nici un sut pe spatiul portii. Cazul Manea se inscie in atmosfera pe care am incerca sa o conturez in minianaliza mea .

vaideei (1 comentarii)  •  22 mai 2018, 22:21

Lasati" ***" sa munceasca si sa ne faca o "nationala"! Numai piedici ii puneti si nu se poate concentra la..." slefuit" talente. Mai face omul cate un banut ca-i grea viata... *** de *** vrea sa lucreze in liniste sa castige trofee. ...ca arbitri de doi ani "isi fac datoria cu sarg" in favoarea lor. Se vede de la o posta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JFM (16 comentarii)  •  22 mai 2018, 23:19

S-a facut o obsesie pentru Manea. Ca e victima lui Hagi. Si daca-i spunea ca merge in Belgia si nu la Chelsea ce s-ar fi intamplat? Ar fi refuzat Manea? Ar fi spus ca ramane la Viitorul? Dar ca ceilalti baieti ajunsi la FCSB sunt niste epave, niste umbre a ceea ce erau la Viitorul riscand sa-si rateze cariera asta nu se mai vede? Nu, nui se vede, trebuie ***, sa alimentam ura haterilor constanteni ajunsa la paroxism.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Norbert (1 comentarii)  •  23 mai 2018, 0:05

Hagi a facut o masinarie de fotbal !!! Ia sa vad cine mai face asta ?

de pe ‘ici ‘sa (8 comentarii)  •  23 mai 2018, 0:18

acesta e unul din motivele ca ,,generatia de aur'' sa nu ajunga, si e bine ca nu au ajuns avand in vedere legaturile stranse pe care le aveau cu clanul becali, sa conduca frf.

Valentin (5 comentarii)  •  23 mai 2018, 6:31

Om vedea momentul când o să fie naș+fin. Cum cu cu Borcea. Ce proști sunt unii... Oltence Fierbinți.

Ion din Tara (4 comentarii)  •  23 mai 2018, 6:45

Dar ii injuram pe romani, si tara lor, ca nu se ploconesc mai mult la picioarele noastre (ale "regelui" Hagi, de buna seama.) ca nu ne saruta papucii si indraznesc sa aiba pareri contrare noua. Totusi, procentul coruptiei la nivelul elitelor aromane mi se pare ingrozitor de mare.

sundance kid (20 comentarii)  •  23 mai 2018, 7:01

Boeangiu Marian Draga disperatule !! Iti spun eu de ce nu merge fotbalul la nivel de nationala si la nivel de club . Pentru c suntem limitati ca talent .

andy (5 comentarii)  •  23 mai 2018, 8:00

Hagi e cumnat cu Petrescu si fost prieten cu Giovani...........

17 Nentori Tirana (53 comentarii)  •  23 mai 2018, 8:59

Am apreciat mereu precizia ta matematica in alcatuirea articolelor, continutul bogat si bine documentat, te-am laudat desi erai dincolo. Desigur nu contaza lauda mea dar vezi ca pe Mironica doar l-am parodiat, desi pune suflet si lucreza mai mult. E minut cu minut trei zile la turneele lui Hagi, seara comenteza un meci de EL iar dupa citeva minute se descurca competent - stie toti jucatorii - comentind rezumatele altor 16 partide din aceeasi seara. Tu ai muncit mult cercetind arhivele si citind jurnalisti europeni - dar fara suflet. Ori ai inceput sa faci o obsesie pentru Hagi, cea ce te-ar putea trimite la un control medical - scuze Stucane dar tu o zici ca mergi regulat la control ! Desigur ca nimeni nu poate contesta datele adunate dar interpretarea lor e cu dedicatie. De Bivolaru si fiul sau, de ocupatii si relatii speciale chiar cu afaceristi ... vad ca nu sufli o vorba. Poate pentru ca trebuia sa ajunga vice al celui mai mare impostor din istoria fotbalului iar fratele tau voia sa-si pastreze postul si sa nu ajungeti rau la UEFA ? Dedicatii repetate a primit si Ianis iar asta nu-i frumos. Dupa opinia mea si a multora Ianis era la 16 ani un jucator complet, asa cum zic aceeasi nu era tatal, caci Ianis intra in combinatii, juca pentru echipa, avea doua picioare si cap. Chiar nu inteleg ce te ... grija pentru el. ---------------------------- Te rog din suflet sa mai pui si tu suflet, sa "investighezi" cum a construit Hagi baza de la Ovidiu, daca s-a tinut de promisiune cind la conferinta de presa care anunta ca pe balariile de linga Ovidiu va lua nastere o Academie ca a lui Ajax, ca in patru ani echipa care avea sa se numeasca sugestiv Viitorul va ajunge in Liga Profesionista iar in alti patru ani se va bate la titlu, timp in care Academia lui va da majoritatea fotbalistilor la toate loturile de juniori, tineret si seniori ! Te rog sa ne spui si noua - cu precizia ta matematica - cit exact a costat aceasta investitie, ai cui bani au fost si daca au pus ceva bani si autoritatile locale ori numai "suflet". Te rog sa "investighezi" si situatia materiala si intelectuala a parintilor celor despre care vorbesti.Daca nu cumva e tocmai invers decit crezi, adica Hagi a intins tuturor un deget iar muti i-au apucat toata mina. Copiii-s buni toti, multi rasfatati de Soarele tuturor. ------------------------ Vad ca te simti democrat. Asculti cum pling, da si la mine ceva boieru, asculti ce vor si uiti sa-i intrebi de planurile lor pentru Viitorul nostru, al meu si mai mult al tau. ... doar malai viseaza ! Ai un coleg zis si "crucisatorul jurnalismului" care e de parere ca multi nici nu ar trebui sa aiba drept de vot, caci un vot e pentru Viitor, nu pentru prezent, pentru o galeata, mici, bere si o hora cu primarita. Ar trebui sa aiba macar liceul terminat ori o profesie invatata. Eu as aduaga si haterii dar pentru asta trebuie sa merga la medic, probabil altul decit cel frecventat de tine !

Cris (24 comentarii)  •  23 mai 2018, 11:29

Da! Nu exista nicio problema juridica in toata povestea asta. Daca jucatorul a semnat actele de transfer la echipa cipriota, inseamana ca si-a asumat transferul si totul e inchis dpdv legal. Eventualele promosiuni in sensul unor imprumuturi la echipe mai mari nu reprezinta certitudini, tin de o multime de imprejurari viitoare si, oricum, independente de vointa si puterea fostului club care a vandut (clubul lui Hagi).

vasco (55 comentarii)  •  23 mai 2018, 12:51

Citind comentariile iti dai seama ca exista unii carora poti sa le arati adevarul cat se poate de clar,il vede toata lumea doar ei nu il pot accepta.Pentru unii Hagi e deasupra oricarei banuieli,meme,popescu si fratii samsari au fost condamnati pe nedrept,etc,etc.Sa ne mai miram de ce suntem unde suntem?Daca basescu ar avea dreptul de a candida din nou,dupa tot ce a iesit si inca nu a iesit la iveala,am ramane muti de uimire cati l-ar vota din nou.Ne meritam soarta!

Cris (24 comentarii)  •  23 mai 2018, 14:06

Da, si eu sunt de acord ca unii sunt orbi la tot ce face Hagi, pt ei fiind de neinchipuit ca acesta ar gresi, asa cum altii sunt si mai orbi la adevarul unei situatii, nefiind interesati sa-l caute printre argumente si analize intemeiate, avand doar scopul de a-l blama pe Hagi prin evidentierea legaturilor cu persoane rau famate (Becali etc.), chiar daca aceste legaturi nu au nicio relevanta pt situatia analizata. Si unii si altii sunt subiectivi. Fiecare situatie are particularitatile sale si trebuie analizata in functie de acestea. Si, cel mai important, vinovatia celui in cauza se stabileste pe argumente specifice, in speta de natura juridica. In concluzie, in speta Hagi este in culpa doar daca apar probleme juridice la incheierea contractului de vanzare a drepturilor federative de joc ale lui Manea. In schimb, daca jucatorul si-a dat acordul prin semnatura (a sa sau a tutorilor legali) de a se transfera la echipa cipriota si, ulterior, de imprumut la belgieni, este exclusa vinovatia lui Hagi de natura a atrage raspundere juridica.

10arecare (2 comentarii)  •  24 mai 2018, 12:27

Stiucane incerci sa fi si tu un fel de Tolonta , dar defapt esti un fel de Ionitoaia , faceti munca de la birou , cand iesi pe teren se vede in articol . Nu , ai scris nimic nou , sau mai degraba nimic care sa il incrimineze pe Hagi. Un jucator minor poate fi reprezentat de parinti , orice contract il semneaza cel putin doua parti , evient aici este vorba cum ca parintii lui Manea au semnat contractul , dupa mintea ta , parintii lui Manea au fost mana in mana cu Hagi si cei de la Apollon ca sa-l pacaleasca pe copil >? :)))) Serios , stau in pat , si asemenea articol il pot scrie si eu , cu un mic search pe google , chiar ca acest articol nici nu trebuie ca adidasii sa-mi vada picioarele , pentru ca nu este nevoie sa-i incalt. Nici eu nu-l halesc pe Hagi din postura antrenor si tata al lui Ianis , pentru un singur motiv , este arogant pe nimic , se lauda ca creste jucatori pentru nationala , ba il impune pe Ianis la nationala , si spune ca are rezultate , ca e cel mai bun din univers , ca ***. Deocamdata Hagi ca antrenor are doar doua rezultate si multe esecuri , un campionat castigat (discutabil si aici) si un transfer reusit pana acum , Razvan Marin , care este atat de laudat incat nu stiu ce sa mai zic , imi pare ca joaca cu aceiasi viteza ca a mea , pai intrun campionat bun pe un contraatac advers , echipa lui primeste gol echipa se bucura , pune mingea la mijloc si el inca nu ajunge in terenul lui. Restul jucatorilor , sa vazut , si sau vazut cu Genk sau Gent cand au jucat in Uefa , lea dat descultii aia cu terenu in cap , ia laudat paia ca joaca nuj ce fotbal , ca au experienta , pai tu naveai experienta ? Ai castigat campionatul Romaniei , FCSB oricand intalneste Brugge sau Anderlecht le da cu terenu in cap. Asta este alta poveste . Evident Hagi e frustrat mai ales din cauza ca N I M E N I nu il vede pe Ianis ca un mare jucator. O fi poate gresesc eu , dar pana acum tot venea cineva sal ia , tot ne mintim atat ca are nuj cate oferte dar mai ramane , ca a avut oferte de la fiorentina foarte bune , dar a preferat sa vina pentru juma de sezon in Romania , pentru ce sa vina ? :))))) Care era logica? Cand ai plecat pe un drum , nu te mai intorci decat daca dai gres , deci normal era sa plece de la Fiorentina la alta echipa. Dar evident , Hagi daia sia facut echipa , si bravo lui pana la urma urmei, cine naibii il lua pe Ianis jucator , si il mai punea pe Hagi antrenor ? Evident de asta au facut si echipa de fotbal . Totusi sper sa gresesc ... Iar tu Stiucane , 5% din Tolontan esti iar din Ioanitoaia jurnalist de birou esti 12% :))))))) vorba unui alt comentariu , ba Stiucane , nu toti cititorii sunt prosti. ...

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  26 mai 2018, 7:35

...fotbalul nostru nu a castigat nimik ca si echipa Nationala din cauza lui Hagi ...un jucator mediocru ...care facea meciuri extrem de proaste cu echipele tari ale europei ...

muzzi (4 comentarii)  •  29 mai 2018, 8:03

manea nu face altceva decat sa isi recunoasca partea lui(a parintilor) de vina intr-un contract dubios! pentru ca e greu de crezut ca au semnat in alb! dar suntem noi romanii, ne place sa semnam pentru 3 lei (sa nu platim taxe, adica sa inselam statul) si sa vorbim pentru 300! problema e cand angajatorul nu iti da 300, ci 3 lei, cat ai in contract! Hagi putea sa stie , asa cum putea sa nu stie! se poate sa i se fi promis si lui ca jucatorul va ajunge la Chelsea sau se poate sa fi stiut ca nu va ajunge! asta are prea putina importanta! important e cum au semnat parintii! asta cu nu stiam ce semnam e cea mai puerila scuza ever!

vasco (55 comentarii)  •  29 mai 2018, 16:05

@muzzi,partea de vina a lui Manea si a parintilor?Te-as vedea in locul lor!?Cunosc foarte bine cateva cazuri de copii talentati si muncitori ,ai caror parinti au investit,suflet,timp,bani ,sperante si toate astea au fost risipite de antrenori si impresari,acei copii ratandu-se in majoritatea cazurilor.Prin inrudirea si asocierea cu samsarii infractori,hagi a dovedit ca-i pasa doar de bani,fotbalul fiind singurul lucru la care,cica,se pricepe,aici incearca el sa faca bani.Sa nu-mi povestiti despre afacerile de succes cu stomatologia sau turismul...Nu le manageriaza el,e doar cu banii si profitul.Nu e orusine sa *** multi,cat de multi,conteaza ce esti in stare sa faci pentru ei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

muzzi (4 comentarii)  •  29 mai 2018, 22:17

@vasco nu degeaba sunt institutii in tara asta la care se poate apela! indiferent cata vina ar avea Hagi, nu e vina nici lui si nici a samsarilor ca unii nu isi cunosc interesul! scuza-ma, suna cinic, dar asa este! daca se simteau inselati de ce nu au apelat la autoritati! mai citeam una cu niste fituici puse sa semneze de cei care au academii (inclusiv Hagi) cum ca esti obligat sa joci pentru el! dar ce e domne,***? cine te obliga? daca iti poti face dreptate cu forurile fotbalistice, mergi domne la judecatorie! asa a facut jucatorul Doru Zaharia care a castigat in instanta civila(e drept, procedurile sunt greoaie si necesita timp) toate procesele cu FC Brasov si si-a recuperat pana la ultimul leu tot ceea ce a cerut! Ce tot imi spuneti dvs aici e frectie la picior de lemn, cu sentimentalismele si cu aventura nefericita a cator pusti nu se va schimba nimic! parintii sunt vinovati! daca au simtit ca e ceva in neregula, trebuiau sa dea inapoi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (55 comentarii)  •  1 iunie 2018, 14:38

@muzzi,"aventura nefericita a catorva pusti"?Nu sunt deloc cativa,e metastaza generalizata a fotbalului romanesc.De-aia nu o sa vina nimic din urma,totul e pe bani,incepand de la juniorii mici pana la selectii la nationala.Lucescu junior are dreptate cand spune despre fotbalul romanesc,uita insa ca printre cei care au pus umarul la starea de lucruri e si tatal lui,inclusiv atunci cand a fost numit seltioner...

Ardeleanu’ (15 comentarii)  •  10 iunie 2018, 2:32

@Dinamo_fan - ca stelist, îți apreciez și mai mult comentariul, ai putere de a vedea dincolo de rivalități. Exact același lucru care îl semnalezi tu, mă întreb și io, cum poți spune că “ m-o transferat fără voia mea(Manea)”, din moment ce semnezi nuște acte..cum?!? Autorul articolului iar aduce acuze fără a “rumega” și a lua în considerare toate lucrurile.

Comentează