Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Manual de terfelire a rugbyului românesc

Cazul arbitrilor români de rugby acuzați că au pus umărul la înfrângerea Spaniei în Belgia pentru a ajuta România să se califice la Cupa Mondială din 2019 produce în continuare reacții importante în lumea rugbyului mondial.

Permalink to Manual de terfelire a rugbyului românesc
miercuri, 21 martie 2018, 5:18

În România, povestea se stinge rapid.

Dar cazul este absolut șocant și merită reluat.

Pe scurt:

  • Octavian Morariu, fostul președinte al Federației Române de Rugby, e acum președintele federației europene, Rugby Europe
  • Rugby Europe a delegat arbitri români la meciul Belgia – Spania 18-10, decisiv pentru calificarea la Mondialul din Japonia
  • Ca urmare a rezultatului total neașteptat, naționala României s-a calificat înaintea Spaniei. La final, jucătorii spanioli au vrut să-i agreseze pe arbitrii români, acuzându-i că au ajutat Belgia pe față
  • Potrivit jurnaliștilor englezi cu zeci de ani de experiență în rugby, arbitrii români au “omorât Spania” prin deciziile lor
  • Unul dintre arbitri este Radu Petrescu, președintele Comisiei de Arbitraj din Federația Română de Rugby
  • Adică un angajat important al FRR a fost trimis de forul european condus de fostul președinte al FRR să arbitreze un meci care a decis că FRR va trimite naționala în Japonia
  • Sir Clive Woodward, legendarul antrenor care a luat titlul mondial cu Anglia în 2003, a scris pe Twitter că e șocat de ce a văzut și că meciul arbitrat de români ar trebui rejucat
  • Federația internațională, World Rugby, a anunțat că va investiga delegările făcute de forul condus de Morariu

Închipuiți-vă acum că ni se întâmpla nouă să ratăm calificarea în fața Spaniei în urma deciziilor unor arbitri spanioli, printre care un angajat de top al federației spaniole.

Nu-i așa că vuia acum toată România, scandalizată de conspirația iberică?

Tocmai de aceea cazul este aproape neverosimil, dar are în el ceva ce amintește de poveștile haiducești reale cu arbitri din vremea Cooperativei din fotbalul românesc.

Apărătorii rugbyului vor sări ca arși, folosind placa tocită cu “sportul de huligani practicat de gentlemani”, în timp ce fotbalul este exact pe dos.

Aici, însă, miroase măcar a conflict grav de interese între gentlemani.

Incredibilă este și reacția FRR care, prin vocea președintelui Alin Petrache, acuză agresivitatea jucătorilor spanioli față de arbitri, fără a sufla vreo vorbă despre delegarea făcută de forul condus de Morariu, prietenul și mentorul lui Petrache.

Indiscutabil, violența spaniolilor este inadmisibilă, iar federația de la Madrid și-a cerut scuze pentru asta.

Dar cum a putut federația de la București să accepte delegarea unor arbitri români la un meci în care în joc era soarta naționalei patronate de FRR?

Contactați de Gazetă, arbitrii au refuzat să comenteze.

Octavian Morariu nu a putut fi contactat.

Surse din rugby vorbesc, însă, despre “presiuni incredibile din toate părțile la care sunt supuși arbitrii după meciul de la Bruxelles”.

În Spania, fanii și jurnaliștii de rugby au lansat sloganul #JusticeforSpain (Dreptate pentru Spania), iar aproape toți ziariști importanți de rugby din lume, din Noua Zeelandă până în Anglia, au preluat haștagul și scriu despre cazul arbitrilor români.

Morariu este acuzat de corupție, iar spaniolii folosesc împotriva sa o investigație a Gazetei publicată anul trecut în seria “Malta Files”.

Președintele român al Rugby Europe este prins într-un conflict de interese evident din cauza prezenței sale în acționariatul unei firme offshore din Malta care comercializează drepturile TV deținute de federația pe care o conduce!

Nu există, deocamdată, nicio dovadă că firma în care apare Morariu va beneficia direct de pe urma prezenței României la Cupa Mondială din 2019.

Dar este evident că federația din România, un membru important al Rugby Europe, va obține câștiguri financiare din calificarea la turneul final din Japonia.

În ultimul deceniu, FRR a fost, probabil, federația sportivă din România cu cea mai bună imagine.

Cazul arbitrilor a distrus tot în doar 80 de minute, cât a durat Belgia – Spania 18-10.

În România, prejudiciul de imagine nu se simte atât de tare datorită relaxării media.

În exterior, însă, reputația rugbyului românesc a fost pur și simplu pulverizată, iar cazul e departe de a fi închis.

Nu credeți?

Intrați pe Twitter și căutați #JusticeforSpain.

Vă veți îngrozi.

Comentarii (138)Adaugă comentariu

gio (16 comentarii)  •  21 martie 2018, 23:19

@Octavian Stancioiu Intai o dai cu "interesul national", pe urma zici ca "asa e sportul"? Hotaraste-te, urmam interesul national (care o fi ala?) sau vrem sa castigam corect o competitie sportiva? Vezi ca sportul presupune arbitraj neutru, ori numirea unui arbitru de la tara concurenta la calificare nu asigura aceasta neutralitate.

aham (10 comentarii)  •  22 martie 2018, 0:13

e greu sa comentam daca n-am vazut meciul. conflictul de interese nu demonstreaza neaparat ca arbitrii nostri au furat. spaniolii sunt evident subiectivi iar comentatorii englezi.. fac pariu ca au comentat aiurea, nu cred ca a pierdut vreunu timpul sa se uite la un meci spania belgia la rugby. poate au vazut o faza doua si gata verdictul. da belgienii ce zic? pe la aia te-ai uitat?

Gabi (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 0:50

Cinstit, Fair play...Romania ar trebui sa cedeze locul Spaniei la Mondial. Am intra in istorie cu un astfel de gest. Oricum nu ne-am calificat la Mondial pe rezultate...si am si incasat-o de la Spania. N-avem față de campionat final. Sa se organizeze si un Campionat Mondial - Liga 2 sau 3.

amicos (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 2:00

Arbitru = Neutru. Aceasta este o axioma (Adevăr general acceptat fără demonstrație deoarece se impune gândirii ca evident); Daca arbitrul incalca definitia axiomei, este singurul si unicul vinovat. Cei care au decis numirea lui, sunt singurii care au obligatia si responsabilitatea sa analizeze prestatia si sa ia masurile regulamentare. Restul inseamna sa vorbim/scriem discutii. amicos.

sundance kid (20 comentarii)  •  22 martie 2018, 2:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sabin (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 6:07

M-am saturat pana in gat de justitiarii lui peste prajit. Atunci cand suntem furati ca in codru nu zice nimic. Hai sa mai fie si lupul mancat de oaie. Ma bucur pentru calificarea Romaniei la Mondial si nu ma intereseaza cum a fost obtinuta. Asta e lumea in care traim, nu conteaza cum castigi ci sa castigi. Asa fac toti, nu inteleg de ce noi trebuie sa fim altfel!

daniel (4 comentarii)  •  22 martie 2018, 8:04

care rugby romanesc? a fost nevoie de naturalizari multe, pentru a mai tine in viata nationala de rugby, fiindca centre unde se mai invata rugby sunt fff putine...si echipele de club sunt pline ochi de straini..s-au molipsit de la fotbal, handbal, baschet, volei....

Ilarie (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 8:05

Daca era invers, iesea de o caterinca maxim in Spania iar ziaristii de acolo faceau misto de romani. Asa, se ajunge la psihoza mondiala, cum au putut face romanii asa ceva? Si peste asta, ziaristii de la noi in loc sa apere ***. Stiucane - ai avut si articole ok insa la asta esti pe carari rau de tot.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cobrabibi (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 9:08

Dragă Știucan, eu ți-aș fi propus să taci și să aștepți concluziile analizei făcute de comisia World Rugby (deci nu Rugby Europe "a lui Petrache", ci forul suprem). :tii care va fi concluzia lor? Că arbitrul a procedat corect la toate infracțiunile comise de spanioli (poate la una sau două eventual să fi exagerat puțin, în limitele greșelii omenești) și că, dacă e vorba de greșeli, a greșit în favoarea mai mult în favoarea Spaniei, neeliminînd pe cine și cînd trebuia. Și atunci o să se termine și cu căcaturile astea de hashtaguri gen #DreptatePentruInfractori, și o să se ajungă la ceea ce trebuie, adică #SuspendSpainForTwoYears, pentru măgăriile făcute la final.

Ardeleanul (15 comentarii)  •  22 martie 2018, 10:22

De data asta iar vorbești să nu taci! 1. Delegarea s-a făcut la începutul competiției 2. Spania o pierdut pentru că s-o crezut câștigătoare doar pentru că intră pe teren 3. Ar trebui să se strige în primul rând ”justice for Russia”, dar tu nu ai habar de ce s-ontâmplat în acel meci 4. Nu știu cine-s ăia care zic că o fost ”furați” spanolii?! Repet, ar trebui să fi avut aceeași atitudine și la meciul ibericilor cu Rusia. 5. Atitudinea spaniolilor e ceva de neacceptat în acest sport. 6. Da, e mult mai interesant un Mondial cu România, suntem o națiune care înseamnă ceva cât de cât în acest sport(spre deosebire de spanioli).

adrian (9 comentarii)  •  22 martie 2018, 11:01

@gio, @amicos, @gabi...să cedăm locul, să punem capul în pământ, să ne dăm la o parte... Gândire de sărac cu arma tastaturii în față...Spania ar fi făcut la fel? Înghițiți în sec cu plăcere vinovată când ne vedeți stigmatizați și sunteți convinși că ați avut dreptate: ”ți-am zis să nu spunem că suntem români”. Am văzut aici oameni aproape fericiți când spun cum este linșat mediatic arbitrul român, cum suntem terfeliți și care au scotocit netul cu un zel demn de o cauză mai bună după materiale prin care suntem flagelați toți, deci și ei!

Aandrei (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 11:07

#JusticeforSpain #RugbyValues Haideti sa vedem si cum a ajuns Spania in situatia de a se califica la cupa mondiala! Se va rejuca si meciul Rusia -Spania? Meci in care Rusia a fost dezavantajata clar prin neacordarea a 2 eseuri, eseuri care ar fi eliminat Spania din cursa pentru RWC2019. Sa verificam si arbitrajul de la Spania - Romania, vorbim depsre eseul de penalitate neacordat pentru gramezi prabusite , alt eseu de penalitate neacordat cand un Spaniol a blocat din offsaid eseul Romanilor, a luat cartonas galben, dar eseul nu a fost acordat. Urmariti filmuletul postat si vedi observa adevarata fata a Spaniei #JusticeforSpain. O echipa clar avantajata care a asuferit reversul medaliei. https://www.youtube.com/watch?v=TMwPawRXXjk&feature=share

Necula Daniel (2 comentarii)  •  22 martie 2018, 11:52

In mare arbitrul a arbitrat cu 2 unitati de masura (pentru belgieni mai permisiv,pentru spanioli drastic).cum poti sa emiti pretentii cand belgia te spulbera pe gramada.. Nu cred ca este corect sa se rejoace,iar daca o sa se intample,corect e ca si spania sa fie suspendata pentru 2ani,deci tot Romania se califica,aproape poetic,nu? amintiti-va de meciul de fotbal de baraj la wc de acum cativa ani dintre Franta si Irlanda daca nu ma insel cand Henry a bagat-o cu mana in poarta...

gigi carabina (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 14:09

Manual de terfelire a jurnalismului sportiv romanesc. Bun, sunt multe de spus si destul de usor de demontat in asa-zisa analiza specifica gazetariei sportive romanesti. Si de la bun inceput vreau sa spun, delegarea lui Iordachescu a fost o grava eroare administrativa. Dle Stucan, stiti cine este presedintele comisiei de arbitri a Rugby Europe? Sigur stiti, sunteti un jurnalist bine informat pe teme de rugby! Pana una alta, dle Stucan, v-ati uitat la tot meciul cu Belgia? Apoi, la ESP-ROU? Dar la RUS-ESP? Stiti ce impact a avut rezultatul ultimului mentionat asupra planului de joc al rusilor pentru jocul ROU-RUS? Presupun ca raspunsul e NU la toate intrebarile. Pana la urma asta este datoria unui jurnalist sportiv. Sa se informeze temeinic si apoi sa relateze, nu? Daca tot va plac filmuletele, priviti si un contra argument: https://www.youtube.com/watch?v=TMwPawRXXjk Exista o greseala si in acest video, va las sa o descoperiti. Si mai e ceva nesurprins in video, in ceea ce priveste ESP-ROU, arbitrajul a fost mai mult decat marlanesc ptr ca a permis ESP sa se apere din offside aproape pe intreaga durata a meciului. Stiti care a fost efectul asupra jocului ROU? Dar nu s-a obosit nimeni atunci sa puna in chestiune maniera francezului care arbitra de fapt o selectionata Franta Basca. Nu, ai nostri si-au felicitat adversarul, au strans mana arbitrului, si-au luat doza de venin venit de la postacii romani care nu strang 80 minute de rugby vazut intr-un an, s-au scuturat de infrangerea aia nenorocita si au batut pe restul in REC. Iar cand Belgia si-a facut datoria sambata (nimeni nu vb de meritele rugbistice ale belgienilor care si-au aparat onoarea si atat!) noi am beneficiat, ptr una din putinele dati, de "jocul rezultatelor", cum va place voua sa ziceti in gazeta. Sper ca Spania sa bata Portugalia si Samoa (desi am mari indoieli) si sa ajunga in grupa noastra si sa ne masuram acolo fortele, pe un teren neutru, noi la 4z dupa meciul cu Japonia, ei proaspeti, si eventual si cu un arbitru francez.

conjugatu (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 14:26

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor (2 comentarii)  •  22 martie 2018, 14:31

parerea mea este ca e o furtuna intr-un pahar cu apa. Despre ce vorbim ? Despre Spania care nu a fost capabila sa inscrie 20 puncte unei echipe careia Romania a inscris 40 ?!!!! Lamentarea spaniola e una latina fotbalistica : gazonul era cu zapada, a plouat, arbitrii si nici Dumnezeu nu a fost spaniol :))))) in rugby nu exista asa ceva, ba mai mult jucatorii spanioli care au protrestat impotriva arbitrului roman in mod normal ar trebui sanctionati grav !!! in rugby cu arbitrul are dreptul sa discute doar capitanul echipei, atat ! Iata ce scrie BBc nu hashtag spanac cu privire la atitudinea jucatorilor spanioli :http://www.bbc.com/sport/rugby-union/43495000 Pe mine nu ma intereseaza ce scrie nu stiu cine pe nu stiu unde, sunt fost jucator si am vazut meciul. Nu a existat o viciere de rezultat ci un arbitraj sec. Sigur ca maniera de arbitraj poate fi discutata dar nu se va termina niciodata daca e preferabil modelul emisferei sudice, mai liber, deschis si ,,permisiv" sau cel mai dur, european si strict pe litera regulamentului cum a fost acesta dar de omorat nu a omorat nimeni nimic. Mai mult decat atat, ce se reproseaza concret arbitrului in afara ca e roman ?! am gasit o vaga critica in presa spaniola cum ca ar fi ,, fragmentat jocul" si ar fi ,,omis niste placaje inalte" :))) astea sunt reprosuri de domnisoare si complet neserioase. In paranteza fie spus, cum sa fie meciul de deschidere al campionatului mondial Japonia - Spania ? din nou repet in rugby traditia conteaza. Romania are federatie din 1908, a fost prezenta la toate campionatele mondiale si a fost tot timpul in top 15 ( uneori si mai sus ) iar ce s-a intamplat din aceasta optica a fost categoric cu stiinta federatiei internationale nu va iluzionati ca ar fi altfel. Mai mult, imediat dupa meci pe site-ul federatiei internationale a aparut stirea ca Romania s-a calificat cu poza noastra, nici un cuvant de Spania... In incheiere as avea o rugaminte la dvs. Nu va referiti la rugby ca la fotbal ca nu au nici o legatura, daca nu intelegeti spiritul acestui joc, studiati si intrebati oameni care chiar stiu nu ,,se pricep".

Sky (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 14:39

Uitați-vă la toate meciurile Spaniei, referitor arbitraj https://m.youtube.com/watch?v=TMwPawRXXjk

victor (2 comentarii)  •  22 martie 2018, 14:51

asa e sky, corect ! sunt ultimii care sa se vaite de arbitraj !

victor L (10 comentarii)  •  22 martie 2018, 15:36

Pareri si pareri (mai putin catolice decit ale dlui Stucan): "Selecţionerul echipei de rugby a Belgiei, Guillaume Ajac, a declarat că victoria naţionalei belgiene în meciul cu Spania a fost meritată, apreciind că jucătorii spanioli au avut un comportament inacceptabil faţă de arbitrii români."

marius (4 comentarii)  •  22 martie 2018, 19:36

Chiar nu se poate scrie despre alte sporturi fara sa se faca aceste comparatii cu fotbalul? Nici macar nu sunt utile, ba din contra. Cunt sporturi diferite (nu in sensul ca unul e mai bun decat celalalt), ce e normal intr`unul nu e normal in altul. Ce, in turneul celor 6 Natiuni nu arbitreaza galezi pe scotietni, sau englezi pe irlandezi? Altfel, situatia este intr`adevar nefericita. Sa speram ca se califica si Spania, si se vor mai calma apele.

jamm (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 21:02

Bună ziua, îmi pare rău dacă nu este înțeles, dar am folosit Google translator .... Pur și simplu subliniați câteva lucruri. Comportamentul jucătorilor spanioli la sfârșitul jocului este foarte rău. Efectiv în meciul Rusia-Spania arbitrul nu vede un proces clar. Nu mă plâng de greșelile arbitrului, mă plâng de atitudinea lui și asta e foarte grav. Belgia a făcut o potrivire bună Sper că mă înțelegi și mulțumesc.

Dorin (4 comentarii)  •  22 martie 2018, 21:30

@gio: mai bine taci decat sa acuzi. O sa vedem analiza rugby europe si rezultatul ei. Dupa cum au mai scris si altii, Rusia (candidata Spaniei la un loc la CM) a fost arbitrata de un spaniol. Si nu a carait nimeni. Pleci de la o prezumptie de vinovatie. Dar ai vazut meciul? Despre arbitrul francez basc intr-o echipa in care jucau 7 francezi basci contra Romaniei ti se pare ok. Ai vazut meciul? Ne-a facut carne de mici. Ne-a anulat 14 puncte (nu ne-a acordat 2 incercari de penalizare vizibile din avion). Cu 7 dintre ele eram calificati la CM si Bel-Spa nu mai avea nici o miza pt noi. Dar probabil atunci ai spus ca am fost slabi. Si ai avut dreptate. Noi trebuia sa batem Spania impotriva sau cu arbitrul la fel cum Spania trebuia sa bata Belgia. M-am uitat la meci. Belgia a dominat Spania. Greseala lui Iordachescu a fost ca nu a scos cartonasele galbene in minutul 7 pentru spanioli (galben la rugby inseamna 10 minute afara). Dar si atunci s-ar fi plans unii si altii de "maniera de arbitraj".

Vlăduț (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 22:30

Acesta era singurul sport în care nu se aruncase cu noroi așa de mult ca în alte discipline sportive. Am, cu permisiunea dumneavoastră câteva mici comentarii: 1.Cu arbitrul discută numai căpitanul de echipă (nu toți jucătorii gen naționala Spaniei) 2. Rezultatul din teren consfințește cine a câștigat partida. 3.De ce românii noștri tac atunci când sunt dezvantajați de arbitri ?... pentru că sunt educați în spiritul și litera jocului ?.... sau așa suntem noi cu capul mereu plecat ? 4.Dacă analizăm toate meciurile de calificare observăm cât de favorizați au fost spaniolii în Rusia, chiar și cu România. ! Speculații de genul,,vin bani de la forul mondial pentru calificare și au boierii din FRR câte un sejur plătit în Japonia”, sau ,,a fost aranjamentul lui Petrache cu Morariu” sau , ,,Iordăchescu a primit instrucțiuni față de acest meci de la FRR” și multe altele nu ne fac bine. Nu este mai puțin adevărat că nu trebuia să se ajungă aici, România trebuia să-i bată pe spanioli și gata, dar haideți să ne bucurăm de această reușită a naționalei așa chinuită cum a fost ea, iar voi ,,comentatorii -fotbaliștii lui pește împuțit” lăsați rugbyul în seama celor care îl înțeleg, nu mai căutați subiecte de scandal cu orice preț. Știucane vrei un subiect tare de tot? Fă o anchetă jurnalistică și vezi câți bani dă FRR la copii și juniori, cum îi stimulează pe antrenori, instructori, pe cei care de multe ori gratis caută și aduc în iarbă viitoarele generații în special în mediul rural unde încă mai există bază de selecție, sau vezi cât de bine ,,sunt ancorați” în posturile cheie din FRR unii,,abonați” veșnic la funcții, sau care sunt criteriile de selecție și promovare a talentelor în echipele naționale începând cu U18 în sus să vezi beizadelele cum răsar în locul celor merituoși, etc. Până atunci cu toate relele, hai să ne bucurăm că putem vedea la lucru echipa națională de rugby la CM. Vă mulțumesc.

aurel (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 22:33

Talentatule si vigilentule ,cred ca ar trebui sa te mai pui la punct cu regulamentul jocului re rugby ,apoi sa vizionezi meciul Belgia -Spania si apoi daca vei intelege ceva ,sa faci comentarii .Poate si la meciul Romania _ Germania ,poate si la Rusia -Spania si oricum nu prea cred ca ai inima de roman .Si Decebal a fost rapus tot ge un "stucan "

BONEA CONSTANTIN (2 comentarii)  •  23 martie 2018, 0:31

https://www.youtube.com/watch?v=FJfZj-SMq4A Parerile sunt pro si contra... insa hai sa analizam si cu a ajuns Spania in pozitia de a merge direct la CUpa Mondiala? Ce parere aveti de faza asta care ducea la un meci egal al Spaniei in RUsia, iar in acest caz meciul din Belgia numai avea nicio importanta? De ce nu s-a facut atat caz?! Cine a avut interesul sa bage gunpiul sub pres? Arbitrul a fost IRLANDEZ, reprezentand cea mai puternica natiune in rugby din Europa la aceasta data si intre primele din lume!! Dar, o pare obiectiva asupra meciului nostru din Spania? L-ati urmarit? Ati vazut maniera de arbitraj? CU ce s-a deosebit (in bine) fata de ce este acuzat Vlad Iordachescu acum?!?! Acolo n-a fost conflict de interese, pentru ca totul a fost mai subtil si nu grosolan ca in Rusia! Mai mlt de 3/4 din echipa Spaniei joaca in Franta si arbitrajul a fost extraordinar...bineinteles ca nici noi n-am jucat cine stie ce, dar ?!?!?! Numai de bine!

BONEA CONSTANTIN (2 comentarii)  •  23 martie 2018, 0:31

Sper ca va di moderat conformregulilor World Rugby!!!!

Daddyady (1 comentarii)  •  23 martie 2018, 14:01

Stucan e caz de targa. Nu ma mira de ce a fost dat afara de la Sport.ro parca. Asa suntem noi romanii. In loc sa ne bucuram, punem la indoiala calificarea unor baieti de caracter. Nu se va rejuca niciun meci. Rezultatul din teren nu se schimba. Felicitari stejarilor si atentie celor care denigreaza imaginea romaine sa nu cumva sa va bage Pablito la racoare :-).

qytzuEu (3 comentarii)  •  23 martie 2018, 23:43

Stucane, Stucane, aveam o parere BUNA in general, despre scrisul tau, dar ai luat-o pe aratura "sau tii cu ursul"! DE CE NU ESTI OBIECTIV si nu citezi si din presa spaniola care ii desfiinteaza pe spanioli ca nu s-au ridicat in acest meci la valoarea belgienilor, pe care fie vorba intre noi, "i-am subordonat". Tu esti convins ca arbitrii FRANCEZI , de la meciul dintre Spania si Romania, in care au evoluat mai multi jucatori FRANCEZI in echipa ibericilor si in care, pe noi, ne-au dezavantajat CLAR arbitrii, repet FRANCEZI, ar fi trebuit sa facem la fel cum au facut spaniolii dupa infrangerea MERITATA cu belgienii ??? Cine i-a pus pe spanioli sa rateze loviturile, primite sau sa le joace la mana. Belgienii le-au inscris pe toate 6 si i-au dominat copios in gramada pe spanioli !!! UITATI-VA la meciurile despre care scrieti dragilor si tu si Maria Andries, ca o faceti de oaie (nicio referire la o anume echipa, a unui anume personaj negativ, din fotbalul autohton). Pacat ca la mustati semanam !!!

Observator (24 comentarii)  •  25 martie 2018, 13:28

@ Daddyady Gresiti, dl. Tolontan mi-a scris ca stucan a fost TRANSFERAT la GSP si ca noii angajatori i-au platit CLAUZA DE REZILIERE!! O.

Irina (1 comentarii)  •  25 martie 2018, 18:49

Nu pot sa nu remarc absenta reportajelor de spre rugby ale acestui ”Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent” pana in momentul de fata...dar, probabil o scrie mai des despre rugby dupa ce va invata despre regulamentele din rugby...altfel nu pot sa imi explic cum de se intreaba - ”Dar cum a putut federația de la București să accepte delegarea unor arbitri români la un meci în care în joc era soarta naționalei patronate de FRR?” Evident ca nu stia cand a scris articolul ca delegarea arbitrilor se face cu mult timp in urma si in niciun caz de catre FRR... totusi pentru cultura lui ,consider ca tb sa ii spun cuvintele lui Nigel Owens: "Players make great games, not the referee" Asta in cazul in care stie cine este Nigel Owens ( te ajuta link-ul de mai jos) https://www.rugbyworldcup.com/news/129254?lang=en

ion vasile (1 comentarii)  •  26 martie 2018, 22:15

Inca un articol de "valoarea" acestuia si sigur va angajaza cineva din presa spaniola (poate "Marca", de ce nu?). Nu ar fi fost mai bine sa scrieti dupa terminarea anchetei, iar in acest timp sa investigati de cate ori in ultimii 50 de ani, in competitiile sportive, Romania a fost victima jocurilor de interese?

FostRugbyst (1 comentarii)  •  28 martie 2018, 18:27

Cam acida atitudinea ziaristilor de la GSP fata de nationala noastra. E adevarat ca spaniolii au cerut sa se schimbe arbitrul, dar doar dupa ce s-au vazut in postura de echipa cu sanse maxime la calificare, iar despre felul cum au ajuns in aceasta postura vad ca nu se prea pomeneste, revede-ti dumneavoastra meciurile Rusia-Spania si Spania-Romania iar apoi mai apucati-va sa scrieti. In plus foarte multi specialisti atribuie infragerea Spaniei din Belgia pe seama jocului slab al spaniolilor si nu arbitrajului.

Carmen (1 comentarii)  •  6 aprilie 2018, 13:19

Nu am vazut meciul, nu ma pot pronunta.. Dar total neinspirate delegarile arbitrilor romani la acel meci decisiv (dar nu sunt de acord cu faptul ca s-a distrus imaginea rugby-ului romanesc in 80 de minute)… dar la fel de adevarat este ca noi i-am batut pe belgieni de nu s-au vazut pe unde i-am prins (eu am vazut doua meciuri la Bruxelles). Si cred ca suntem peste Spania, si meritam sa fim la turneu. Sunt situatii in rugby, fotbal, etc, unde un meci la acest nivel a fost rejucat, pe baza unor alegatii? Cate finale de cupe/campionate nu s-au pierdut din cauza unor greseli, sau din partinire?

Comentează