Cătălin Oprişan

Reînvie personaje de legendă ale sportului. Este un fel de arheolog care dezgroapă poveștile uitate ale arenelor

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cătălin Oprişan
Da’ el de ce nu e plin de noroi?

Ceasurile arată 14:36 când se purcede la drum. 19 iulie 1900, proba de maraton a Jocurilor Olimpice de la Paris. Pe Sena sunt fix 41 de grade! Cei 14 curajoşi sunt cinci localnici, trei englezi, trei americani, doi suedezi şi […]

...

„Nita” – doamnă pe stradă, bărbat în echipă

La început, match-urile de football se dădeau sus, pe platoul de la „Artilerie”. Apoi, cu timpul, acolo, în Malaga lui 1920, locul fusese luat de Şcolile Saleziene, unde tinerii sărmani ori abandonaţi găseau alinare, dar obiceiul de a obosi mingea […]

...

„Cursa aceasta năprasnică”

Toată vara trebăluiseră ca să realizeze imposibilul: primul raliu românesc, pe distanţa Bucureşti-Giurgiu şi retur. De fondat se fondaseră pe 5 aprilie 1904, colo, la Otelul „Boulevard”: Automobil Club Român, a şasea instituţie de acest fel din lume.

27 de […]

...

Smaranda Brăescu a Poloniei a fost ucisă la Katyn

La 20 de ani, Janina iubea să cânte, să piloteze şi să „se dea cu paraşuta”. Cei care o cunoşteau spuneau că se pricepea de minune la toate trei, dar, după o perioadă de Conservator, renunţase la portativ.

Fata generalului […]

...

Două sticle de vin pe vârf, la 2.519m

Gustavo Schulze se trăgea din Orizaba, Veracruz, Mexic, acolo unde al său tată se iubise c-o localnică. Studiase la Munchen, parcase la Leipzig, cu doctorat la Institutul Geologic de aici. Se căţărase, de mic, pe munţi, asta făcea şi acum, […]

...

Tată, să nu râdeți de mine!

Comentariu la cald după ce steliștii pierd primul loc în Liga 1

Permalink to Tată, să nu râdeți de mine!
luni, 7 mai 2018, 11:30

Ultima oară când m-am uitat la un meci de fotbal cu o echipă românească a fost prin 2006. Atunci alergau pe teren doi băietani, unu’ pe la 25 de ani, Joaquin, la niște spanioli, și altul de vreo 22, la Steaua, Cristea sau cam așa ceva.

Acu’ hăiau unii pe afară când mă pregăteam de somnic, cu fesul pe cap. Dau drumul la tv și Cristea ăsta alerga, în plin fuleu, în minutul 89 și învingea pe FCSB / Steaua / Talpan / CSA / ASA / CCA sau cum se cheamă! Cât despre celălalt, ajuns la 37 de ani, aud că duce Betisul în spate, că e în Europa League, după aia trei mari + Valencia.

Și e adevărat că unchiașu’ joacă la trupa ce l-a dat afară pe unu’ miez, venit de la Steaua și trimis în Italia, la retrogradare, după cinci luni? Adică nu s-a petrecut nimic în 12 ani, tot ăștia joacă???

„Am închis gura celor care vorbeau urât de noi! E momentul ca toată lumea să-și ceară scuze! Am demonstrat pe teren, am fost foarte motivați și am vrut să ne dăm viața pe teren! Steaua m-a trimis la plimbare, le-am demonstrat că suntem o forță!”
Andrei Cristea, atacant Poli Iași

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Doru (34 comentarii)  •  7 mai 2018, 23:43

Mda. Tot aia joaca!N-are cine altcineva maestre.

Marian Lupu (1 comentarii)  •  7 mai 2018, 23:48

Aoleu Cataline cum ai dat-o tu cotita cu numele si acronimele, numai ca Fcsb nu e acronim si ei nu pot reveni la numele anterioare ale Stelei: CCA, CSCA, ASA, CSA Steaua Bucuresti, si nici la emblemele din acele timpuri, stii de ce....? Pt ca Fcsb nu e Steaua, e clubul unui infractor care si-a insusit fraudulos brand-ul Steaua si locul in Liga 1...apropo, ei nu pot fi Stelisti pt ca.....uite-te in Dex. Ciudat cum te-ai uitat tu la Liga 1 asa deodata, al naibii dor de liga 1 cu iz de zer....na ca am dat-o si eu cotita. Hai ca voi v-ati vandut nastrusnicilor,

g (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 0:04

"Ultima oară când m-am uitat la un meci de fotbal cu o echipă românească a fost prin 2006".... Saracu' de tine...

2Blog (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 0:07

M-am bucurat teribil cand am vazut ca ai scris un articol si am dat click negresit. Mi-ai pus un zambet pe buze. Multumesc!

Che Guevara (11 comentarii)  •  8 mai 2018, 0:12

Fotbalistii romani castiga prea multi bani. Corect ar fi sa le injumatateasca salariile la toti.

Cristian Marin (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 0:16

Aveti toata stima mea, dle Oprisan! Pacat ca lucrati la un astfel de ziar, care este Piperadependent!

Andi (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 0:20

De cand nu mai face Becali echipa e vai de capu lor Becali e de 3 ori mai antrenor decat pacaliciul de Dica!

rosu albastru (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 0:38

Poți să cumperi toți jucătorii de pe lume, dacă ai antrenori ca Rădoi, Gâlcă, Dică... degeaba. Dică, nu ești antrenor! Du-te, Dică, du-teee!!!

ovidiu_3003 (108 comentarii)  •  8 mai 2018, 0:39

...fcsb este o echipa slabana condusa de un recidivist fara bani ...

Valentin (2 comentarii)  •  8 mai 2018, 2:11

Cristea, un jucător talentat. Posibil să fi fost influențat de faptul că GG nu a avut răbdare cu el.

qytzuEu (2 comentarii)  •  8 mai 2018, 3:06

Daca celor care -chipurile confunda STEAUA cu fc fcsb-ul, atat le spun sa nu mai confunde ciocolata cu ambalajul ca nu cu acesta se murdaresc la gura ! Daca -iarasi le zici INFRACTORI- te iau pe sus, cum nene infractor ca n-am furat NIMIC. Dar o HOTARARE DEFINITIVA A INSTANTEI din care cauza o luati in deradere ??? Daca as fi avocatul unui infractor recidivist si ar trebui sa-l apar intr-un proces, as cere instantei de Judecata sa dea clientului meu, aceeasi pedeapsa pe care o da si celor care iau in deradere Hotararile definitive ale Instantelor si as da exemplul celor care desi stiu clar, prin natura meseriei lor care este sentinta, fac in repetate randuri abstractie de aceasta si continua sa numeasca o anume echipa, cu numele celui mai Titrat Club din istoria Sportului romanesc !!!! In orice caz, la Iasi, Fotbalul si-a facut dreptate singur ! Nu era corect, just si normal ca o echipa FARA ANTRENOR PRINCIPAL, si cu unul secund NEATESTAT, sa castige un Campionat, in fata avand echipe cu antrenori, scoliti, titrati si echipe sarguincioase, bataioase, luptatoare, chiar daca nitelus mai modeste in exprimare !

radu.cristi11 (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 3:16

Nu radem, tata, stai linistit.Ca si eu tot asa, cand ma bucur ca pierde fcsb, cand ma intristez.Cateodata ma gandesc ca poate asta o fi Steaua "mea". Mie dor sa-l vad pe Piti cu mainile ridicate catre cer prin plasa portii, mie dor sa ... sau lasa, ca devin patetic si rade lumea. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tristan (4 comentarii)  •  8 mai 2018, 6:28

Superb articol..parca i scris de un adolescent..

Cristian (6 comentarii)  •  8 mai 2018, 6:45

Lupuleeeee...ești praf! Mi-e milă de tine! Ciobanu a luat echipa de mulți ani și diletanți ca tine o recunoșteau ca Steaua! Acum vă pute tot, dar habar nu aveți de istorie și palnares.Steaua este în prima ligă și are milioane de suporteri, indiferent ce spun unii ca tine sau niște judecători ***! Hai pa...vezi că csa Talpan nu va promova anu'ăsta! Vai de capul vostru de "consumatori"și mâncători de semințe pe coclaurile diviziei"zet" Ilfov!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (5 comentarii)  •  8 mai 2018, 6:55

Oprișan când opi an fuse prin 2006 ? Porni prin 2018 ? Perioadă de 12 ? La unii luna de zile e "cât anul" ? " Clipe dulci se par ca veacuri'' ? Ca prin târgul ieșenilor ? Ați putea zice că fu o luptă sportivă între " O rămâi'' și " La steaua", Adria Cristea înscriind pentru CSMS Iași ?

ilie lucian (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 7:05

Nu cred ca Tanase daca era verificat odinioara la centrul de medicina sportiva ar fi putut juca fotbal , fotbalul il pacaleste cu simulari penibile,forta ioc ,talent nema. Alibec un baiat de cartier cu veleitati de circiumar ce boteaza vinul.Budescu talentat dar numai daca adversarul il lasa singur.Restul praf.

gelu (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 8:44

e bine ca au facut mai palpitant finalul de campionat, dar am o intrebare: daca nu promitea sponsorul 20.000/1.0000 pentru victorie/egal, mai era atata ambitzie pe capul lor???

Alex One (16 comentarii)  •  8 mai 2018, 9:07

Auzi Marian Lupule, si cum a fost cu frauda aia, a bagat Becali Steaua in buzunar si a plecat cu ea acasa sau i-a fost data de generali si MAPN contra platii datoriilor de milioane de dolari ca sa nu ajunga echipa armatei in faliment,ma rog desfiintare, ca pe vremea aia toata lumea se ferea sa pronunte "faliment", dadea ameteli. ? Ca banii pe Ilie Dumitrescu,Rotariu si altii sau pierdut prin niste buzunare in niciun caz ale lui Becali.

bogdan a (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 9:39

Da-mi voie sa nu te cred cand spui ca nu te-ai mai uitat la un meci cu o echipa romaneasca din 2016 ...

petre (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 9:54

Voi stiti cine e patron la FCSB? Adica ala cu actiunile? Ati auzit de el? Iata unde a ajuns Steaua. Vinovatii? Si cei de la armata si Becali. Ati uitat de "afacerile" lui Becali cu armata? Daca "da", atunci aflati ca un fost ministru a facut puscarie. Ati uitat ca Becali a facut atatea lucruri rele in fotbalul romanesc? A facut si el puscarie. Aceasta este atmosfera la FCSB, invaluita in fumul creat de multi jurnalisti (mai ales de la GSP).

cluju mai eficient (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 10:00

transferul/banii clujenilor au fost mai eficienti decat cei ai lui bekali in a-l convinge pe budescu- care n.a miscat in front la iasi. clujenii sunt mai smekeri si cu un singur pion otravit (budescu)au castigat meciul de la iasi si implicit campionatu

iesean (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 10:56

nici eu nu am inteles de ce l-a trimis bekalia la plimbare, pe Andrei Cristea, desi avea shtofa de Steaua (pe atunci nu fcsb, ca astazi!!!!!!).....dar prostanacul, tot prostanac...bekalia numai porcarii a facut, numai vorbe goale si fotbal zeroooooooooooooooooooooo....campionatul recent nu se pierde, daca se pierde, pe mana lui budi, sarmaluta, care n-a fost in stare sa joace in beul chinezesc..se pierde fiindca ciobanila se baga m.r.u. peste antrenor, iar monseur dica nu are licenta si shtofa de antrenor..cand l-au avut pe Galca, l-au dat afara, desi le castigase tot ce se putea castiga...cum se face ca mai toti jucatorii fcsb, mereau bine inainte de a veni la ei si acum, nu mai merg ????

tumbler (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 12:02

Emblematica este, in situatia data,figura stramba a lui M.Stoica de la sfarsitul meciului de aseara.Este absolut reconfortanta aceasta laba peste bot primita de niste exponenti ai tupeului desantat,al nesimtirii ,al grobianismului in general,care razbate dinspre aceasta echipa falsa in continut si exprimare sportiva.Semnificativ e si faptul ca o asa echipa il are drept capitan pe cel mai mare simulant din cati am vazut vreodata,o adevarata papadie contorsionata de cea mai mica adiere de vant.Sigur ca rezultatul de-aseara nu va schimba nimic din simulacrul asta de fotbal ce se practica la noi,a fost doar o pala de vant racoros intr-un desert sufocant.

Hogea (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 12:35

Dupa meciul cu Bilbao de pe San Mames, Joaquin a fost ovationat in momentul schimbarii de tot stadionul. Dupa golul de ieri a lui Cristea impotriva FCSB, jumatate din comentariile de pe Facebook il numeau taran, prost ca n-a luat prima de la Becali etc. Acelasi meci, destine diferite, tari diferite....

Stan Papusa (2 comentarii)  •  8 mai 2018, 12:40

Deci ai tangenta cu fotbalul romanesc cam o data la 12 ani. Mda.... pricep acum de ce pui filmulete cu animale hazlii dimineata, la tv.

groparu (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 13:18

Vad ca Becali da vina pe Budescu. Dar in ultimele partide Budescu nu joaca decit o repriza. Fara el Steaua nu stie sa joace. In schimb Alibec a devenit titular.Cu el in echipa Steaua joaca cu un om in minus. Si ar mai fi ceva: echipa asta are nevoie de un antrenor adevarat nu de o "gaselnita".

undoi (1 comentarii)  •  8 mai 2018, 16:17

Tu nu esti baiat prost, insa faci tot posibilul sa cobori la nivelul *** din redactia gesepe. Pe langa caterinca ieftina, incearca sa te limitezi la fcfcsb sau Steaua in functie de clubul la care te referi in compunerea de 10 randuri si 75 de cuvinte. Altfel iti iei, tu simpatic fiind, galeti de *** in cap de la cei care nu mai suporta minciuna si ipocrizia presei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion (6 comentarii)  •  8 mai 2018, 16:26

Sunteți sigur că Gâlcă e un antrenoe slab? El a adus trei trofee FCSB-ulu,dar Becali nu l-a reținut, pentru că lui nu-i plac oamenii verticali

Krysss (1 comentarii)  •  9 mai 2018, 1:06

Daca nu stii cum se cheama, iti spun eu ... FC Fcsb Mogosoaia ... si nu are legatura cu Steaua si stelistii din liga a-4a ... De ce ? Ca asa zice LEGEA !!! Ca asa au hotarat definitiv si irevocabil instantele de judecata !!!

cortes (4 comentarii)  •  9 mai 2018, 5:19

La golul Iașiului a fost fault în atac și ofsaid mare. Plus că încă doi ieșeni trebuiau eliminați. Arbitrii l-au învins pe Becali, din cauză că nu a votat cu Burleanu. Becali a ajuns din nou pe cruce, cum a fost atunci când a intratat nevinovat în pușcărie. Acum toți râd, dar să vedem ce o să mai ziceți când Gigi o să aducă în țară un miliard de euro din vânzarea jucătorilor?! Cu Gigi până la moarte! F(î)C(î)S(î)B(î)=Steaua=România

dan (14 comentarii)  •  9 mai 2018, 8:20

"suntem o forță!”"...intr-adevar 0-3 si 0-3 cu Astra, 0-2 cu Viitorul si 1-4 cu Craiova asta demonstreaza !

Alex One (16 comentarii)  •  9 mai 2018, 10:27

@ Ion, sa nu uitam ca Galca a luat camionatul datorita infrangerilor neasteptate ale ASA TG.M cu aAstra si mai ales cu Galatiul, deja retogradata, pe teren propriu, Altfel,pa campionat ! In ultima etapa Steaua desi avea nevoie de victorie ca sa spere n-a reusit decat un egal, Unde ? Cihiar la Iasi-ul lui Prunea, pe atunci.

Stefan Spiridon (6 comentarii)  •  9 mai 2018, 21:42

blogsport.gsp.ro/geambasu/2009/09/01/fotbalist-nu-print/

vasco (25 comentarii)  •  11 mai 2018, 19:09

Tata,eu chiar rad de tine si de cei care mai asteapta ceva de la becali...Comic,trist...

Comentează