Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Întunericul

Despre morţi, numai de la excelent în sus

Permalink to Întunericul
joi, 26 noiembrie 2020, 7:23

Şansa lui ar fi fost să se nască sărac şi să devină de mic fotbalist uriaş. Ar fi putut fi Pele sau Messi, cu riscul de a-şi termina viaţa liniştit, uniform, egal cu el însuşi în stratosferă. Dar pentru că era şi iute la minte a fost Maradona. Şi totul s-a sfârşit rău. Rău pentru noi, cei orbi.

Bomba

Despre fotbalist, zeul, dumnezeul, curg deja fluvii de lacrimi, aşa că n-am să-l plâng, ce mai contează o picătură în Rio de la Plata? Monumentul de vorbe e complet. Atât aş zice: dincolo de jonglerii, nu-i uitaţi fizicul! O bombă musculară. Nu departe era Hagi. Dar mai apoi, inclusiv de la Hagi, au ieşit plăpânzii striviţi de tancurile fabricate de marile industrii ale fotbalului.

Dispariţia

Despre autodistrugătorul Diego s-au spus la fel, multe. De ce nu l-a oprit nimeni?, se întreabă barzii printre suspine. Ca şi cum l-ar fi putut opri cineva. Omul scăpase naturii umane. Se îmbătase şi se drogase cu el însuşi de când ceilalţi îl sanctificaseră. Era mort demult, purtat ca o paiaţă de la un dictator la altul, ca o caricatură a lui însuşi. Despre asta, uite, merită vorbit un pic. Despre cine sunt cei la care ne închinăm.

Şmecheria

Pentru că era ‘oţ a scos din butoiaş această butadă magnifică în sine, nimicitoare în consecinţe: „Dacă a fost o mână, a fost a lui Dumnezeu”. Sau cam aşa ceva. Planeta s-a dat pe spate de râs. Ce tip mişto, ce băiat! Un gol cu mâna e un gol, ce dracu’! Mai ales dacă e fardat atât de frumos. Sacralizând furtul, Maradona a resetat istoria morală a sportului. Al doilea gol al său din acel meci cu Anglia, în loc să rămână referinţa absolută a fotbalului, e mereu prezentat la pachet cu celălalt. Ca şi cum ar fi răscumpărarea primului. Dar de ce naiba Gioconda ar trebui să fie contraponderea unei crime?!

Moştenirea

Şi uite aşa, fotbalului i s-a pus ştampila de sport al genialilor şmecheraşi, al şuţilor şarmanţi, cei cărora li se iartă orice dacă ştiu să te dribleze cu mingea sau din vorbe. Dar nu toţi pot asta. Imensa majoritate practică doar hoţia brută. Faulturi în careu, mâini care se ţin de cap după lovituri în umăr, cruci înghesuite de indignare după agresiuni care ar intra sub incidenţa codului penal. Toate sunt acceptabile, parte din cultura acestui sport. Iar calea întunecată a fost deschisă de cei care n-au ştiut, deşi au putut, să ţină partea luminii.

Lăudaşul

De la Castro la Chavez (şi urmaşul lui, Maduro), de la Putin la Belarusul lui Lukaşenko, itinerariul lui Maradona printre dictatori a fost impecabil. După realegerea recentă a tătucului de la Kremlin, micuţul i-a trimis un mesaj de un trist umor involuntar: „Ai toată admiraţia mea pentru că deşi anii au trecut tu ţi-ai menţinut convingerile cu aceeaşi energie ca întotdeauna. Felicitări poporului rus!”. Politkovskaia, de acolo de unde e, Navalnîi şi toţi executaţii, torturaţii şi otrăviţii trebuie să fi apreciat postarea. Bine că Diego nu bătea mingea pe vremea lui Stalin. Sau a ăluilalt… Pentru toate acestea abia dacă a fost atins cu o floare. În acelaşi timp, până când corectitudinea politică nu a trecut la cârmă ca să facă alte nerozii, sportivi care protestau pentru drepturile persoanelor de altă culoare a pielii decât a majorităţii erau ostracizaţi, batjocoriţi.

Renunţarea

Tot aud în orele acestea de doliu universal cât de tare a ţinut partea celor năpăstuiţi bietul Diego. E de notorietate că a făcut gesturi lăudabile pentru unii şi alţii. Dar săraci şi asupriţi erau şi în popoarele ai căror satrapi îl primeau în puf pentru a-şi actualiza imaginea publică. Diego clătinându-se de beat ce era, trăgând pe nas în văzul lumii din tribună la Mondialul din Rusia, într-o ţară în care astfel de lucruri sunt pedepsite dur, arăta că nu-i mai păsa. Nici de el, nici de nimeni. Renunţase la tot. Şi atunci, de ce să ne agăţăm cu disperare de Maradona cel dispărut demult?

Alături de el

Când a căzut fără de întoarcere? Când omuleţul care reprezenta revolta asupriţilor a devenit păpuşa dezarticulată a asupritorilor? Ce e în neregulă cu toată această lume, care îl plânge ipocrit în loc să se fi ridicat ca un zid împotriva derivei sale morale? Se tot zice că e un zeu. Dar prea ne amintim de la zei doar tâmpeniile, care erau episodice, şi uităm că majoritatea ţineau lumea în ordine, îi dădeau un sens. Maradona n-a fost un zeu. Poate un înger căzut, strivit de stânci pentru că, ridicat mult deasupra pământului, a crezut că o să-l ţină acolo golurile. Dar, pentru altitudinea umană, erau doar goluri de aer. Maradona l-a ucis pe Maradona. Şi pentru asta ar trebui nu căinat, ci condamnat. Şi noi alături de el.

Comentarii (359)Adaugă comentariu

David (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 13:59

So ce e gresit da admiri dictatori??? Oameni care si-au dedicat intra Ca existența salvării unui popor din ghearele globalosmului!!!!!

Draculea (4 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 14:26

Foarte slab comentariu, stai jos, nota 4!

Sibelius (7 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:04

@David: i-a scapat de globalism chiar inainte ca el sa existe, nu? Niste vizionari, niste zei...de la Stalin la Pol-Pot si de la junta generalilor la Castro si Chavez.

Un suporter (5 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:05

Domnule Naum, revin deoarece nu am gasit nicio stire de tip BREAKING NEWS cum ca v ati fi dat demisia de onoare pe lipsa de inspiratie si competenta. Sau o asemenea stire nu capata statutul de BOMBA (un cuvant atat de drag dumneavoastra). Tot sper ca macar pentru un concediu de odihna ati facut cerere! Sincer, pacat ca la un moment dat pareati ca aveti talent ceva la tururile de ciclism (probabil stati bine cu geografia, ceea ce e foarte bine totusi pentru dumneavoastra). Totusi sa stiti, in cazul in care renuntati la a mai comenta fotbalul si de a ne a mai intrista la TV cu aprecierile dumneavoastra, veti castiga in mine un mare admirator. Mai bine sa ne auzim la stiri despre gimnastica ritmica si patinaj. As fi ochi si urechi sa va ascult! Pasul 1 va rugam: lasati fotbalul pentru altii...Multumim!

Basil (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:15

Domnule Naum, nu credeti ca ar fi mai indicat inainte ce vorbiti despre Maradona ..sa va uitati in oglinda si sa va intrebati...de ce apareti la tv cu dintii dvs aceia lipsa, negriciosi si incalicati? E cam rusinica treaba la banii dvs...ca nu cred ca sunteti "remunerat saracacios" acolo. Atentie deci..cand aratati cu un deget catre partile negre ale lui Maradona...sa va uitati intai si la dvs. Asa ar face om ce om normal...ianinte ce iese din casa...si mai ales apare la TV. O zi buna !!!

Ouagadougou (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 15:55

Va recomand sa urmariti pe youtube documentarul The Revolution Will Not Be Televised (2003) despre odiosul stalinist-ceausist-maradonist Chavez in care, spre surprinderea nimanui, industria de presa comerciala isi arata scopul si rolul precis in societate. Nu pot sa nu-mi pun intrebarea de partea cui erau cei ca d-l Naum si CTP daca si la noi aparea o situatie asemanatoare. Raspunsul il stim cu totii.

Ștefan (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:18

Așteptăm un articol la fel de inspirat despre Ștefan cel Mare! Acel Atlet al Creștinismului, la fel de mic la stat ca Hagi&Maradona. Btw, remember de escrocheria omonima, "maradona"

Rocco (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:25

Mda... Noroc ca ai venit tu sa aduci atata lume la realitate. Ce ne-am face fara, *** de ziaristi ca tine?! Cum ne explicati voi fenomenul... cat de destepti sunteti... Imi amintesti de un alt coleg de site si breasla al tau, care nu citise nimic cu exceptia ultimei carti a lui Petru Popescu dar emitea judecati de valoare despre acesta. De ce nu va retragezi *** elitiste si sa lasati vulgul asta amarat si prost, incarcat de vremuri sa planga si sa se bucure de ce "il atinge"? Sau, nu mai bine, iti vezi tu de bicicleala ta.. loosere? By the way, ai fost penibil si in emisiunea cu Radoi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jeanvotragesus (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:28

Esti un *** ipocrit Te bagi in seama ca orice roman, si pe deasupra crezi ca ai o parere avizata ca esti ziarist. Esti un *** cu pix, un neica nimeni, ma *** pe fruntea ta de bleg

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Elena (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:48

Radu Naum - un om cu un talent deosebit în a "da cu mămăliga în geam". Urmăresc cu regularitate emisiunile Digisport iar cele pe care le moderează sus-numitul sunt cele mai contondente. Are o plăcere bolnavă în a băga bățul prin gard, a isca discuții și controverse inutile din nimic. Domnul Crăciunescu nu poate termina o frază fără să fie întrerupt, Ilie Dumitrescu, la fel. Nu știu de ce mai are invitați, ar putea face emisiunea singur de vreme ce știe tot despre orice mai bine ca oricine.

anton popescu (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:49

Radu Naum are dreptate:Maradona a fost un jongleur cu mingea si un caracter infect.Cei care il admira si il plang sa se ia de mana cu suporterii lui Donald Trump care nici acu nu recunosc adevarul, adica idolul lor a pierdut alegerile.Drogatul asta ***, admirator al celor mai cumpliti dictatori ai lumii a dat ortul popii. A mai murit un *** de pe acesta lume.Sa ne bucuram si in nici un caz sa il plangem. Driblangiul nu are nici o calitate. El doar dribleaza si *** ***.Dar, fiinc=dca a fost si el un om, merita acest epitaf:Dumnezeu sa-l ierte!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vasile (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:50

Naum, tu esti un evadat din nomenclatura ceausista! Stii bine cum ai ajuns in presa! Pe unde ai fost, ai adus dezastrul! Educatia ta comunista, nu ti-a permis sa evoluezi. Esti doar un frustat, cu ifose de intelectual, tinut de mila de Digi. Maradona a fost derbedeu, dar pe teren a fost ZEU si trebuie respectat! De pe urma sportivilor, asa cum sunt ei, cu bune si cu rele, mananci tu o paine! Stai linistit, nu reprezinti NIMIC in presa! O spunem noi, cititorii!

Cerșetorul de click-uri (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 16:59

Cum să pomenești „istoria morală a sportului” când întreaga ta carieră există numai pentru că ești fiul unuia? Într-un sistem bazat pe pile, nepotism și impostură. Zero talent. Zero orice. Diferența dintre Maradona și autorul articolului este că tot ce a făcut Maradona în viață se datorează lui Maradona și numai lui Maradona. Alții au răzbit în viață pentru că era tăticu cine era. Și ca un Salieri din Amadeus se bucură la moartea unui om că poate să adune și el niște celebritate prin ponegrirea unui titan. Articolele sale în mod normal au 8, 18 sau 4 comentarii. Din care jumate probabil sunt ale sale... Autorul articolului este un discipol al Religiei Mediocrității. Evident că urăște un om ca Maradona, pentru că este 100% ceea ce el nu este: talent, umanitate, geniu. Cine era marele moralist al planetei - un nepotist fără niciun talent. O nulitate absolută. Maradona nu a știut și nici nu va ști niciodată cine este Radu Naum, pe când Radu Naum culege și el niște click-uri pe renumele lui Maradona.

Mihnea (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 17:05

Maradona e si va ramine etern! Restul e Cancan.Articolul incearca sa fie "special". Trebuie sa l judecam ptr. ceea ce a facut pe teren.Articoul e slabut ...

vasglo (13 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 17:49

Constat cu regret ca jurnalistul sportiv Naum nu poate face diferenta intre Maradona, geniu fotbalistic si Maradona omul, latino-americanul, cu afinitatile lui politice, deloc singulare in zona. Maestre, noi deplangem azi moartea "geniului fotbalistic", ca asa e normal si crestineste. Dar se pare ca salvatorii de catei sunt mai "speciali", if you know what i mean! :)

FRUNZĂ (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 17:55

Jos palaria,dle.Naum!

Vally (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 18:13

Felicitări, domnule Naum!

gicapuia (11 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 18:23

Ai dat-o rau de gard de data asta. Te-ai intrecut pe tine. Ai atins absolutul !!!!!!!!!!!!!! Esti unic !!!!!!!!!

MZM (40 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 18:34

Domnule Naum, de ce mi-a fost sters comentariu dupa cateva ore de la publicare? Foarte curios, mai ales ca era printre putinele comentarii care va lauda articolul si atitudinea politica foarte corecta. Eu nu am facut decat sa apreciez reprosul dv. pentru Maradona de a se fi ploconit in fata dictatorilor (Castro, Chavez, Lukasenko, Putin) si de a-i fi apreciat. Daca s-a suparat cineva ca s-a mentionat numele dictatorilor, atunci primul care trebuia sa dispara era articolul dv., si apoi comentariul meul. Foarte ciudata intamplare! Chiar jenanta!

talpaiaduuluui (3 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 19:03

Da domnule Naum, aveti dreptate, omul Maradona a fost defecte cate-n Luna si-n stele. Insa, omul Maradona a murit, ce rost are sa-l barfiti acum ca nu mai este printre noi? Tocmai dumneavoastra, care adesea ne tineti discursuri despre fair play, ati ales sa loviti un om nu cazut la pamant, ci literalmente intrat in pamant? Exact conceptul de fair play sta la temelia expresiei "despre morti numai de bine", pentru ca mortii nu se mai pot apara si nu mai pot reactiona la acuzele si jignirile care li se aduc.

Victor (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 19:09

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marian (14 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 19:10

Nefericită paralela dintre "in timpul liber" al lui Maradona și cele ale lui Eminescu și Nichita. La unii nici în timpul muncii nici în afara ei nu a fost vorba de a trisa,a gasi explicații pentru furt, a cautiona hoții, a lauda dictatori sau chiar a-i frecventa!!! Accept ideea de victima a propriei faime( meritata pe deplin dupa incredibilele reușite de pe terenul de fotbal) și tocmai de aceea se impune o separare neta dintre sportivul de excepție și "cetateanul" razgait și controversat( blând spus).

zapacila (60 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 19:15

1.-Vad ca o iei ca pe ceva demonstrat ca ar fi dat acel gol cu mana!Dar pe reluari nu se vede!Si atunci?De ce sa-i credem pe ceilalti!Arbitrul a fost cel mai aproape de faza!2.-Iar chestia cu dictatorii...Cine stabileste care dictatori sunt buni si care sunt rai?Cei din Pakistan sau Egipt nu erau dictatori?Ne aducem aminte ca Ceausescu era foarte apreciat in Occident!Pana prin...1986!Cu toate ca la fel conducea si in anii 7O si in anii 80!Numai dupa ce l-au inventat pe Gorbaciov, si-au adus aminte ca Ceausescu e dictator?!Iar mai incoace, Boris Eltin era foarte apreciat de acelasi Occident-cu toate ca a tras cu tunul in propriul parlament !De ce a era aplaudat?Poate pentru ca si-a dezarmat in mod unilateral tara si a scos-o din randul marilor puteri?Repet:Cine da note de buna purtare?

xyz (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 20:00

Ce usor va faceti idoli...si ce usor treceti peste caractere mizerabile doar pt ca cineva a fost f f bun la ceva. Asa usor iertati alcoolismul, toxicomania si violenta? Va e asa usor sa cadeti in admiratie si sa luati apararea cu orice pret? Cand ati vorbit ultima data despre Maradona ca sa sariti acum de fund in sus?

Marian (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 20:09

La inceput nu mi dadeam seama daca il critica sau daca il lauda, dupa ce am trecut de jumatatea articolului mi am dat seama ca nenea Naum, e cam ***! Noi ramanem in minte cu jucatorul, FOTBALISTUL Maradona, nu omul Maradona, ramane in mintea si sufletul nostru pentru ceea ce arata in teren, nu prentru cate droguri a bagat in el! Ramane o legenda indiferent ce spune unu' si altu'! Sunt multe exemple de superstaruri de nivel mondial care au facut multe nasolii in vietile lor, dar repet, ramanem in minte cu ce au lasat in urma, cu ce ne au incantat! In rest, s auzim de bine!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tonibrag (2 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 20:23

Corect. Anormalitatea promovata cu obstinatie poate duce la deformarea realitatii.

Adrian (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 20:31

Este destul de trist sa vad ca un jurnalist al unui post ce-l apreciam poate fi atât de superficial prin ceea ce spune in articolul sau. Sa-l condamni pe Maradona sau sa condamni orice sud american că simpatizează cu Che Gevara sau cu Fidel Castro si in general cu ideologia de stânga, înseamnă ca nu ai cunoștințe fondate de istorie moderna. Ca roman e de înțeles, am trăit izolați si nu am avut acces la informație, plus trauma comunista care pentru foarte multi este greu de depășit. Pentru un sud american ce aparține clasei de jos, si a cărui inteligenta reușește să descifreze structurile puterii politice, va avea mereu o aversiune pentru capitalism, catolicism si USA. Simplu. Bine înțeles ca apreciem astfel de sportivi ca Muhamed Ali, care rup legile severe ale "Big businessului" sportiv si iau poziții si in afara terenului sportiv. Hai Rapidu!

paul (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 20:55

Un jucator imens, un om de nimic.De ce l-as plange?!

Marius (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 21:13

Dle Naum n-aveti dreptate. Golul inscris cu mana in poarta Angliei trebuie privit ca un act de razbunare pentru agresiunea engleza din insulele Malvine. De aici vine "mana lui Dumnezeu". De altfel Diego a declarat intr-un interviu ca daca ar putea le-ar mai inscrie englezilor un gol si cu mana dreapta.

Ludwig (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 21:16

Eu nu inteleg care-i problema. Nu e ca si cand Maradona nu ar fi recunoscut ca se droga, nu e ca si cand Maradona s-ar fi drogat pe banii lui Radu Naum si nu e ca si cand Maradona ar fi pozat intr-un inger. Si stunci de unde atata indignare proletara? Maradona si-a platit cu viata si excluderea din fotbal pacatele si a suferit destul pentru greselile sale. Acum.. daca marele jurnalist de talie mondiala are pretentia de la fotbalisti *** sa aibe un doctorat in stiinte politice la Harvard, e problema marelui jurnalist de talie mondiala care scrie numai de Divizia A sau Liga lui Mitica de la Liga. Maradona este respectat si plans pentru ce a facut in fotbal, nu pentru optiunile sale politice. Daca citesti articolul asta ai putea fi tentat sa crezi ca lumea l-ar fi iubit pentru cat s-a drogat sau cat s-a tinut de gat cu Chavez si Castro. Incredibil de slab acest articol.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Victor (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 21:40

Deci Radu Naum chiar spune adevărul...chiar dacă e amar.... Si poate verificat tot ce spune . De ce se oftica lumea???

ciclop (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 21:44

se supara doar cei care isi fac zei cu crampoane !!! atata stiu , atata fac , de unde nu este nici dumnezeu nu cere !!!

Dani (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 21:52

Cînd o sa faceti ce a facut Maradona în fotbal poate atunci aveti dreptul să-l judecati si nici atunci poate pt ca este si va fi unic ...si Pele a fost fotbalist dar n-a avut vraja si sclipirea lu Maradona si nici un alt fotbalist din istorie ...poate să se antreneze alții 1000 de ani cā în fața lui Maradona si beat si drogat cum era în ultimul timp nu poate să-i ia stralucirea ...Maradona rămîne Maradona si nu-l va egala nimeni niciodata

Ilie (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 22:10

Am citit comentariul, nul comentez, dar ma uit la golulurile lui Maradona, nu a fost un zeu, dar a fost cel mai bun fotbalist. Golul cu Anglia, golurile cu Belgia assitul cu Brazilia din 90, golul cu capul cu Milan, si multe altele. Ramine poate cel mai bun fotbalist.

Petrov (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 22:38

Întotdeauna voi avea un mare și absolut respect față de Hristache Naum, un mare ziarist și cunoscător de toate ale sportului, păcat că așchia uneori sare departe de copac...

Un suporter (5 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 22:47

Domnule Naum, care mai e stadiul cererii de concediu? Am speranta ca veti cere unul fara plata si pe durata nedeterminata. Sper sa ne aduceti un BREAKING NEWS BOMBA! asa cum va place sa spuneti si sa ne informati chiar acum la Digisport! Eu zic ca e posibil sa inceapa campionatul de crosetat in Albania. Poate va deplasati acolo sa ne actualizati informatiile zilnic! Lasati fotbalul ca nu e cazul...

Mihai (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 22:51

Bravo Adevarul e dureros intodeauna ! Aviz suporterilor de fotbal care au putina minte si nu inteleg care este esenta sportului si de care Maradona si-a bataut joc

Emil (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2020, 23:56

Pentru un om care a ridicat o echipa de la retrogadare pana la cateva campionate castigate (Napoli), intr-un campionat foarte tare, tot respectul. Restul este doar barfa.

Antonio (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 1:24

Cine e asta de isi permite sa scrie asa

George (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 5:36

Va apreciez domnule Naum ! Fotbalul zeifica furtul care vine de la Satan ! Felicitări! Nu băgați în seamă comentariile proaste!

Andrei O. (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 5:49

Dle Naum, am citit cam pe diagonala aceste comentarii si sunt stupefiat...Deci inteleg ca comentatorilor (cei care nu stiu, cacofonia este gramaticala si doar ca-si-istii nu o stiu) le place sa ***, sa dea goluri cu mina si sa se pupe cu diactatorii. Multi din ei cred ca-l regreta si pe ceausescu...Acesta este rezultatul a 70 de ani de comunism...Baietilor ce-l adora pe acest drogat nu le urez decit sa aibe soarta lui chiar si mai devreme de 60 de ani...

Lian (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 6:41

Lipsa de omenie - caracteristică nu doar unora precum Stalin cât și unor colonialiști ce se revendică ,,democrați" - transpare în aproape orice poziție exprimată de CTP, de Banciu, de Na!Om - dar pentru umanitate îi și compromite ! ,,Căci Unde Dragoste nu E, Nimic Nu E ! " = România lui CTP, BANCIU, etc.

marcel (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 8:34

Asa e domnule Naum ,ai perfecta dreptate si iti admir curajul de a publica adevarul,numai ca populimii microbistilor adevarul le lipseste ca pestele bicicletei ,ei la un singur lucru sunt experti-la injurat ,ca asta exerseaza pe stadion,asa ca tot atat de inteles vei fii de ei cat a inteles Ilie Nastase din ce a publicat CTP despre acelasi subiect ca ..de,microbistii cu cat sunt mai multi,cu atat sunt si mai culti....

Gogu Steriade (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 8:40

Chiar daca Maradona a fost un geniu in fotbal, asta nu anuleaza faptul ca era un drogat si un hot (se droga si inaintea multor meciuri + golul dat cu ajutorul "mainii lui Dumnezeu")! Si inca ceva: ce om normal la cap simpatizeaza dictatorii?! Mai stim noi cateva cazuri din astea...

Aurelian Ionita (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 8:56

Oameni buni! Ce legatura are ascensiunea profesionala a unui om cu parerile lui? Voi daca gasiti 10 lei pe strada ii duceti la politie? Dar daca "mana lui Dumnezeu" are legatura cu sportul (care este definit ca "fair" o competitie corecta adica) ar fi repectat regulile, Maradona nu mai juca finala Campionatului Mondial si nu mai era celebru in acea competitie. Desigur Maradona a fost un jucator bun. Acea incursiune din meciul cu Anglia a fost frumoasa. Se descrie ca "geniala". Geniile pe Terra (Pamant pentru cei destepti ca Maradona) fac altceva pe aici. V-au dat posibilitatea sa-l vedeti pe Maradona (adica au inventat televizorul si nu stiti cum ii cheama ca nu se drogheaza des) sa vorbiti la telefon (sau sa si vedeti-sigur nici pe acestia nu ii cunoasteti - joaca la alta echipa). Acelea sunt geniile. La "popoarele au talent" ati vazut ca exista oameni care fac lucruri deosebite. Nu sunt genii. Stiu sa faca ceva bine. Dar cand se prezinta pe scena nu fura. Ca acest "geniu Maradona". Dumnezeu sa-l ierte ca a fost facut "geniu" de pleiada de oameni care nu au legatura cu viata, cu onestitatea, cu legile. Au legatura doar cu sportul. In care daca furi esti declarat "geniu". Ce afacut pentru asta? A dat bani copiilor care vor sa faca sport. Un bun exemplu social. Daca furi, daca te droghezi dar ai si talent in domeniul tau, muncesti ca sa ajungi cineva talentul si munca nu sunt suficiente. Nu e treaba mea cu ce a facut din viata exterioara sportului, dar daca vreti sa vedeti genii sunt multi mai multi care au facut faze mai bune decat el. O sa spuneti ca in campionatul de la Vintul de Jos. NU e asa! Oleg Blohin a driblat o intreaga echipa, cu mai mult stil decat Maradona, in fazele superioare ale cupelor europene. Deci nu la Vint. Si adat si gol dar nu cu mana.

tindala (60 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 9:31

@Aurelian Ionita!Unde ai vazut TU-cu ochii tai,fara sa inghiti pe nemestecate ce zic gazetarii-ca Maradona a bagat-o in poarta cu mana?Ca s-au dat atatea reluari si nu se vede!Iar cei care au ajuns stapanii lumii-si ne impun adevarul lor-si de la care unu ca tine ia lumina-exact prin furt si mai grav,prin rapt, au ajuns stapanii lumii!Incepand de la vikingi,continuind cu cruciatii , piratii din caraibe, acapararea unui intreg continent-si exterminarea bastinasilor-colonialism si incheind cu globalism!

Ana (8 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 11:09

Criticilor mei - M. Eminescu Multe flori sunt, dar puţine Rod în lume o să poarte, Toate bat la poarta vieţii, Dar se scutur multe moarte. E uşor a scrie versuri Când nimic nu ai a spune, Înşirând cuvinte goale Ce din coadă au să sune.

Rosita (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 12:06

Uneori , in fotbal , un gol e spectaculos dar nu regulamentar. Oamenii care iubesc spectacolul mai mult decât regulamentele l-au iertat, deja, pentru golul cu mâna. Era necultivat, nu înțelegea cultura, dar câți sunt cultivați și prețuiesc cultura ? Hai să-i iertăm și să-i dorim drum lung spre stadioanele din ceruri.

Eu (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 13:38

Excrelent. Prea bland chiar...

ibăneșteanul (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2020, 14:57

Talentul rămâne talent indiferent de ce ne dorim unii dintre noi. MARADONA A FOST ȘI VA RĂMÂNE TALENTUL INCONFUNDABIL ÎN FOTBAL!!!

Comentează