Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

”Ăla negru” e tot ce poate fi mai urât în sport, în viață. Cea mai brutală exprimare a rasismului

Permalink to Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba
miercuri, 9 decembrie 2020, 9:20

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat în reflex, fără să realizezeze gravitatea reacției sale. Astfel l-a anunțat pe Hațegan cine trebuia avertizat: „Ăla negru”. Atât poate Colțescu și, probabil, la fel vorbește în fiecare meci. În fiecare zi, nu doar pe teren.

Nici nu mă interesează dacă a vrut sau nu să-l insulte pe antrenorul secund al lui Bașakșehir. E cea mai brutală exprimare a rasismului. Nu trebuie să înjuri pe cineva, să-l numești în toate felurile, acest „ăla negru” e esența umilirii și spune totul despre cât de departe putem coborî în abisul prostiei.

Demba Ba nu era el ținta lui Colțescu, atacantul echipei din Istanbul, rezervă marți seară, a intrat în vizorul altora de-a lungul carierei, dar nu l-a lăsat să scape pe arbitru fără să-i pună cea mai bună întrebare: „Când te-ai referit la el (n.r. arătând spre alt jucător), nu ai zis «acest tip alb», ai zis acest tip. Atunci de ce ai spune «acest tip negru» în cazul meu?”. În sfârșit a aflat și Colțescu ce înseamnă rasismul și ce durere provoacă. Sau nici acum nu a înțeles nimic?

Și ce răspuns mai potrivit! Al jucătorilor lui Bașakșehir. Al jucătorilor lui PSG. Al tuturor. Solidari, au părăsit terenul, refuzând să continue meciul. Până aici!

Într-o clipă, Colțescu dispare din fotbal, la 43 de ani. Probabil, nu va mai arbitra niciodată în Europa. Foarte posibil, nici acasă, în Liga 1. Ultima imagine. El, la marginea terenului. Acuzat de rasism

Comentarii (292)Adaugă comentariu

Empedocle (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 7:34

Nu-l criticați pe autor. E *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Negru Dorin (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 7:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vali (5 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 8:05

jalnic articolul..idem scriitorul..din tagma celor gen ctp ..astalosz.....craciunescu ( ala moralist de la arbitrii!) Rastigniti l pe Sebastian..poate o sa l aveti pe constiinta. Asta daca aveti asa ceva

Beowulf (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 8:22

Nea Jumate/***, dupa reactiile la articolul asta cred ca vei intelege cu adevarat zicala "daca taceai filozof ramaneai". La fel ca si alti penibili oficiali romani care tot nu inteleg ca trebuie asteptata finalizarea investigatiilor inainte de a se pronunta sau cere scuze. Rasisti sunt turcii care afirma ca romanii sunt ***, lucru care se aude clar pe inregistrare. A-l face pe un roman *** e echivalent cu a-l numi the n-word. Ma intreb de ce FRF nu ia atitudine. Erdogan e hilar daca n-ar fi penibil.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

TInu (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 8:24

Ba oameni voi sunteti jalnici.., cum ai fi vrut sa ii zica?? Nu e nici macar urma de rasism, va grabiti toti jurnalistii penibili sa sariti pe el, fara a cunoaste in detaliu contextul. "Pierre Webo" - ca parca toata lumea il cunoaste, cel mai probabil nici tu nu il cunosteai inainte de incident. Cum ai fi vrut sa se exprime? - e intrebarea mea, Mister Theodor!

test (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 8:25

Jenant articol, scris fara demnitate.

Alex (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 8:26

Domnule Jumatate, va rog consultati un dictionar si cautati ce inseamna rasism, sunteti departe. Un articol mizerabil, fara logica, doar in trend. PS: ar trebui sa aplicati pentru un job la MAE, ca si aia s-au grabit sa posteze pe fb No to racism.

doilaunu (9 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 8:37

domnul Theodor este obisnuit ca articolele scrise de el sa nu faca un trafic prea ridicat, asa ca incearca sa se pozitioneze de fiecare data cat mai conflictual, cersind astfel mila cititorilor. Daca ar fi spus si el ca Ioanitoaia si ca mai toata lumea "Coltescu a fost fraier, nu rasist" sigur ca nu ar fi intrat nimeni sa citeasca articolul. Asa ca a ales sa declame foarte convins (ce imi plac oamenii cu convingeri asa de puternice...) ca gestul lui Coltescu este unul rasist. Nu i-a pasat ca este o minciuna si ca el scrie articolul stiind ca minte, nu i-a pasat ca loveste un om cazut la pamant, pentru un click in plus calca fara probleme pe cadavre. Cred ca numele domnului Theodor este mult exagerat, eu nu vad cum ar putea sa se numeasca mai mult de Theodor Unupezece.

andrei tirlea (2 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 8:52

Rusinos articol...o ofensa groteasca adusa unui conational a carui singura vina a fost un mod de exprimare usor nefericit in contextul in care vorbim despre un arbitru de fotbal si nu despre un academician. Terenul de fotbal ramane un maidan plin de actori mediocrii intelectual dar talentati sportiv. Acel *** ofensat arata ca un infractor de drept comun ce urla cat il tin pojogii cand invoca un viciu de procedura, aruncand pledoaria sa departe de fondul acuzarii. Sa ai un ton atat de servil, de umil si sa aderi fara nici o urma de echivoc la pozitia unor alti *** europeni, fara sa treci prin propriul creier notiunea de rasism, denota o starea de mediocritate intelectuala similara unui arbitru precum Coltescu sau unui jucator de fotbal precum Neimar. Cartonas rosu domnule ziarist !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adrian (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 9:35

penibila situatie, prost gestionata si de central. dar si articolul de tot ***! totul gonflat peste masura ca sa ce? sa aratam ceea ce nu suntem iar altii .si-au facut un fals stindard de lupta.cand suntem numiti "***"plecam capul si nu comentam prea mult; uitam ca discriminarea este la fel de mare penrtu noi si mai ales pentru ei!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vladone (3 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 9:52

Cred ca Jumătate e definiția afonului în fotbal... Remember când il comparai pe Marin cu FDJ?

Mircea (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 9:57

jalnic jalnic acest articol Sebastian -- cel mai scurt si mai concis comentriu Domnule ziarist, unde esti cand suntem facuti "*** europei" ? Vei vreo diferenta cand un *** ii spune celuilalt-***-- si cand cineva spune--ala ***-- ???? Dupa parerea mea esti mai rasist decat Coltescu

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionut (2 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 10:04

Salut. Articolul tau e slab, nu prezinti argumente ci doar iti exprimi o parere si aia aruncata asa. De aceea este atat de slab ce ai scris mai sus, scuze, dar nu poate fi numit articol. Jurnalismul adevarat incepe sa moara, este pacat, inca aveti exemple mai mult decat bune la voi in redactie. Fac parte dintr-o minoritate si stiu cat dor apelativele, le-am trait pe sufletul meu. Plus experientele deplasarilor in strainatate ca roman. Acelea au durut si mai tare. Coltescu nu este rasist, poate un reductionist, dar in primul si in primul rand este un om ne-educat, lipsit de buna crestere si traind intr-o societate romaneasca lipsita de civilizatie. Oprobiul public la care este supus este pe jumate justificat, la urma urmei orice moment de genul trebuie taxat cum se cuvine, dar trebuie ca lumea sa inteleaga ca este un om ce are nevoie de ajutor. De educatie si de civilizatie. O lume civilizata, ca afara :|, nu stiu cat il va ajuta. iti aduci aminte postarile cu adevarat rasiste la adresa Simonei Halep si/sau a nationalei de fotbal? din *** si *** nu ne-au scos, de aceea spun ca civilizatia de afara nu il va ajuta nici macar pe Coltescu. Sau pe mine, sau pe tine. Educatia, da. Iar cei de la psg, mbappe si/sau neymar care doar profita de moment, sa puna si ei mana pe carte (e greu la 20 mils euro pe an), iar daca vor pune mana pe carte il vor intelege pe bietul Coltescu. Poate si tu. Zi faina.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (2 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 10:11

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Laur (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 10:25

Detaliul jignitor care se aude la Paris, în timpul discuției dintre Colțescu și Neymar: ”În țara mea, românii sunt ***!” Despre asa ceva ce parere are autorul articolului ? Este rasism sau o remarca nevinovata? Ce este mai grav sa identifici un jucator de culoare ca fiind negru sau un sau sa numesti un popor ca fiind de *** ? Nu va e rusine catusi de putin, nu a vati chiar nicio farama de demnitate ?

1/2 (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 11:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

madalin (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 11:40

Ai scris un articol preluand un trend. Nu ti-ai pus problema de etica jurnalistica, de corectitudine, de impartialitate fata de Coltescu. Te solidarizezi cu majoritatea si te faci ca nu vezi/auzi cand poporul roman este facut "***". Nu meriti clickul meu pe articolele tale, esti orice numai un jurnalist impartial NU.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marian (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 11:49

Bai domnule jumate Ai luat-o rau pe aratura! De unde pana unde rasism daca-l faci peun negru "negru"? Si de ce trebuia sa stie Coltescu numele tuturor figurantilor de la echipa turca? *** "***"? Este foarte clar ca nu a fost nici o forma de rasism in expresia lui Coltescu. Voi astia care va legati de problema rasismului ar trebui sa va mai temperati si daca nu aveti alta sursa de trai ar trebui sa cautati alte joburi. Gandestete, Coltescu are nevoie de ajutor acum. Pentru ca toti constipatii, adeptii conceptului "political correctness" s-au napustit asupra lui. Si toti amintesc ca e roman. Si prin urmare romanii sunt rasisti. Dar atentie, ***, ungurii si celelalte etnii traitoare in Romania nu sunt. Si el este un om care, mai ales, nu a gresit cu nimic. Deoarece "africanii" sunt *** si "***" ***. Asa cum romanii sunt albi. Asa cum chinezii sunt galbeni, etc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ADEVARU GOLUT (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 11:57

nu pot sa spun decit ca esti un puber istovit sau *** pur si simplu. te uiti degeaba analizezi *** pentru ca esti cu capul mic si creier lejer. asa cum il judeci tu pe coltzescu asa vei fi judecat. iti place? l-ai ascultat pe radu paraschivescu ce argumente a adus pro coltzescu? sti limba romana? negru nu are vreo canotatie xenofoba . ai auzit cind a fost declarat obama presedinte ceva de genul 'primul presedeint negru din istoria americii?" nu s-a suparat nimeni. adica daca unul negru ar fi spus ala albul era o canotatie rasista? adica black live mater" folosescu cu drept de proprietate cuvintul "black" nu ei il folosesc? poate a spune " *** ala " ar fi o canotatie ceva in sensul peiorativ.. dar nu este. sint sportivi negrii care au sarit in ajutorul lui coltetzescu iar tu puber istovit fara armatafacuta fara sa fi trait alte timpuri nu faci decit sa semeni ura si prostie. cit de tilhar poti fi fata de poporul tau? daca gresea asta era dar nu a fost cazul. romania si-a omorit copii nu o data. horty este trimru tine is in surghiun si antonescu criminala pentru tine si erou pentru altii este condamnat la moarte. dece nu ai sarit la gitul gazetelor franceze care ne fac *** sau cum au umilit-o pe halep? unde ai fost ca nu te-am vazut. sintem facuti constant *** . *** *** franceze... sti ce spunea masoneria dupa ce au dat jos monarhia in franta despre religie? invata. stiai ca rusii cotizeaza in fondurile franceze ? invata. sint mai perfizi decit albionii englezi. asa ca pune mina pe carte sin invata ce inseamna substantivul negru sau adejectivul negru. nu l-a facut ***, *** si altele... l-a identificat ... nu spui nimic de faptul ca arbitrii romani erau injurati constant de acest *** si era dat afara dar atacul este cea mai buna aparare. nu vrei sa schimbi si romanul rosu si negru al lui stendhal daca nu ai stiut? nu vrei tu sa schimbi si numele orasului negru de fum? cit de prost poti sa fi nea... asta este romania si asa iti aperi tu romania si pe romanii tai? eu am plecat demult din tara fara cetatenie pe cind nu erai nascut ba am fost si persoana publica.. dar nu am vazut atita ura si prostie in tara asta unde aia tari au plecat si sint deja 5 milioane. cei cu pile si neuronless sint acolo unde ai ramas si tu . asa vrei tu sa faci romania mare? da nu trebuie tolerat ceva ce nu este in regula dar in cazul asta esti prost ca noaptea.. nu ma mira ca fac misto toti de tine... lasa-te nene si du-te in franta sa muncesti cot la cot cu negrii din africa .. si ai sa vezi tu pe dracu. esti un nimic.

Sorin (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 12:33

Esti penibil nenea jumatate. Ori ai scris articolul la comanda pentru un pumn de bani adica esti sluga cuiva, ori nu esti in deplinatatea facultatilor mintale. Nu e mai usor sa identifici intr-o multime pe unul diferit de altii, adica ii spui unuia aflat intro multime chelul sau grasul? *** *** asta! Asa cum tie numele, atata minte ai, adica jumatate.

gigi baston (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 12:49

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IM (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 13:07

Conform propriei descrieri"THEODOR JUMĂTATE : Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură", putem afirma ca autorul vede partea intunecata, adica neagra a sportului si chiar jumatatea goala a paharului. Din pacate, pentru gsp.ro, opinia autorului e scrisa "la cald" fara a fi aprofundata si fara o analiza obiectiva a subiectului. Pe de alta parte, articolul induce un soi de manipulare de proasta calitate ( ex: ”Ăla *** e tot ce poate fi mai urât în sport, în viață. Cea mai brutală exprimare a rasismului" - cum adica, chiar asa? daca prin absurd, arbitrul roman zicea despre antrenorului secund *** aia *** sau ***, atunci cum se interpreta oare? ). Nu avem pretentie la voi jurnalistii sa tineti partea unui roman, nu e cazul mai ales pentru arbitrii romani! insa avem pretentia sa analizati si sa va justificati judecata avand la baza un principii de bun simt: adevarul, deontologia profesionala si tratamentul egal pentru fiecare parte implicata. Iar verdictul ca dispare din fotbal acuzat de rasism, ascuns sub termenii probabil si foarte posibil este o fortare a autorului care ne transmite dorinta lui ca arbitrul roman sa fie infundat rau ( UEFA nu a facut publica o decizie in acest sens). In plus Coltescu sau Sovra nu i s-au adresat camerunezului ci lui Coltescu pentru a identifica persoana care de 5 min comenta, punea presiune, ameninta si probabil injura - ceea ce e o mare diferenta. Voi in redactie nu vorbiti cu ***, ce tare alearga ***, ce gol a dat ***? stati la o tigara si o cafea si spuneti: l-ai vazut pe tanarul ivorian de 22 de ani ce gol a dat? - ok o sa ziceti ca gsp nu e Uefa ca e diferenta dintre mediu privat si public dar ipocrizia exista, asa-i? Cu astfel de jurnalisti nu vom reusi niciodata, daca vreti sa fiti patimasi fiti patimasi la chestiuni pozitive nu cu iz negativ si extrem de sensibil pentru ca riscati sa cadeti in ridicol.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 13:19

Punctul de vedere este penibil, pe langa faptul ca este incorect. Cine zice ca "Ăla negru” e tot ce poate fi mai urât în sport, în viață" traiseste intr-o lume paralela, nu se uita deloc la stiri si nu a iesit deloc din casa. Sunt sute de lucruri mai grave si mai importante care se petrec atat in sport cat si in viata dar unii sunt mai catolici decat Papa.

Seb (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 13:49

Ce articol de *** :))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jimmy J (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 14:02

Ipocrizie maxima. Poate scapi din vedere, sau ignori, un fapt esential cand vine vorba de rasism: INTENTIA! Daca in cazul jucatorilor, care au numere pe spate, e simplu sa ii identifici, la cei de pe banca, stafful tehnic, cum procedezi in cele cateva secunde avute la dispozitie? Ca aia nu au numere pe ei sau altceva ! Plus ca nu era principalul echipei turce. Terminati cu prostia asta si lasati omul in pace. Coltescu nu a gresit, iar orice argument scos din context este plecat doar dintr-o minte incapabila sa inteleaga un context dat !

Dorin (2 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 14:06

UEFA sustine "BLM" Adica o expresia care cuntine cuvantul "Black" facand referire la o anumita categorie de oameni. Exact aceeasi referire a facut-o Coltescu. "Black Lives Matter" e ok, dar "black guy deserves a red car" e rasist? Cum judecati dvs chestia asta? Io inteleg ca Daca Coltescu e rasist, si UEFA e rasista, fiindca au folosit exact acelasi cuvant "negru"- "black" pentru acelasi lucru, a identifica o persoana sau categorie de persoane ;)

Florin (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 14:08

Ești un purtător de excrescențe cornoase într-o cutie craniana cu foarte mult spatiu .....*** !!! Și asta nu e rasism . Rasism era dacă îl făcea *** sau *** . Ești penibil și tu chiar ești rasist !!! Pune o sfoara in jurul gatului , atarn-o de o creangă astfel încât să fie mai scurta decât distanta de la creanga la pământ cu cel putin 2 metri .....apoi da-te în leagăn !

marc (3 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 14:11

Scoate ba prostule articolu' ca te faci de ***. Chiar nu ti-e rusine de mizeriile pe care le-ai scris ba ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marin (3 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 14:28

Va plati. Daca spui albule nu este rasism din cauza istoriei.... Problema este ca asa cum romani=***, asa si romani=rasisti...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan (2 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 14:35

Theodor Jumate. Am citit articolul, am citit comentariile...Eu cred ca ai o opinie corecta, decenta, civilizata. Simteam nevoia sa las comentariul asta, intr-o mare de injuraturi de la subsolul articolului :(

Draculea (6 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 14:47

Domnule Jumatate, ar trebui sa luati o foaie si un creion si sa va luati notite de la un adevarat jurnalist, Radu Banciu. Cam atat....

daniel (2 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 14:58

S-a grabit. Eu ii spuneam Kunta Kinte ala.

Nică fără frică (5 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 15:06

Bah jumătate de creier ai reușit să bați recordul comentariilor negative la un articol pe gsp deci ori ar trebui să-ți dai demisia ori să fi dat afară!!!! Dacă a citit nevastă-ta articolul și reacția cititorilor pun pariu că nu te-ai mai primit în casă!!!:))). Dispari bah rușine de jurnalist și de român ce ești!!!!

Vlad (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 15:10

"Cea mai brutala forma a rasismului" nu este nici pe departe neglijenta lui Coltescu. Hai sa urlam ca nu asa vorbim noi romanii si sa jucam acum cartea omului care se dezice de propria limba, ca ne cer unii asta (tot aia care cred despre ca mancam lebede si furam cupru, ca trend national). Inainte de a a va arata sprijinul pentru ce se crede acum ca ar fi POLITICALLY CORRECT, hai sa o luam cu inceputul. Ne scuipa in gura o Europa intreaga cu "***" si aparent, domnule Jumatate, acolo e OK. Unul de-al nostru vorbeste fix cum vorbim toti, hai sa il *** DESTROY HIM, cum ar zice un domn de culoare din BLM (stiti voi, acronimul aia ce nu poate fi acum tradus in romana, ca pica domnul Jumate din picioare, de revoltat ce ar fi).

doilaunu (9 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 15:18

@dan (2 comentarii) nu cred ca esti corect, consideri corecta si civilizata opinia cuiva care spune ca formularea "***" e tot ce poate fi mai rau in sport, in viata. Pai mai merita sa citesti ceva din articol dupa acest inceput? Nu este evident ca articolul este scris cu rea vointa, cu dorinta de a fi contra pentru trafic? Chiar nu am mai vazut pana acum sport, chiar nu am observat manifestari cu adevarat rasiste, nu am intalnit cazuri de sportivi promovati fara sa merite, lipsa de fair play, declaratii jignitoare la adresa adversarului? Cum sa fie exprimarea "Ala negru" cel mai rau lucru din viata? Cum sa citim asta si sa o inghitim? Cum sa fim de acord cu asta? Cred ca multi din cititorii articolului au fost prea civilizati fata de aceasta manipulare iefitna. Cred ca singurul care a reactionat corect este marc (3 comentarii) care a spus clar autorului sa scoata *** asta de pe site.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (2 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 15:31

Nea' Theo, ar trebui in primul rand sa te cenzurezi pe tine. Definitiv. Nu comentariile.

Daniel (2 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 15:33

Prietene Nica fara frica, ai citit cumva cartea sau ai vazut filmul serial Radacini ? Kunta Kinte a fost unul din stramosii africani al afro-americanilor de azi. Un tip demn, iar cartea si filmul un mare succes. Daca il numea asa pe antrenorul in cauza era un semn de mare respect. Dar si Coltescu sta rau la capitolul cultura. In ce te priveste, trag concluzia ca esti un mare zero barat, un scandalagiu si un tip pus pe cearta pentru orice motiv. In articol e vorba de un roman de al nostru si nu de casa mea sau de demisie. Asa ca abtine-te. Oricum, ce spui are valoare de "Vax albina crema puca"

Mandru ca sunt ROMAN (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 15:39

Stimate "jumate"...unde erai cand Halep *** pe la Paris?? Moralistule si deontologule?! Unde erai cand, nationala jucand la Budapesta, tot stadionul striga "***, ***"??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Richard (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 15:59

Foarte obiectiv articolul tau. Rasismul involuntar a iesit la suprafata si odata cu el o multime de needucati care comenteaza articolul tau in necunostinta de cauza. Este trist sa vezi cum multi iau apararea ui Coltescu.

gigi (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 16:13

Ala negru era cumva albastru?...ca daca era albastru asa il numea.......*** tu le spui rromi?.... cred ca te-ai inecat ca ***....pardon *** la mal !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 16:35

Man, la fel cum au sus si altii: esti degeaba, nu ai inteles nimc, te uiti la fotbal ca sa iti tii ochii ocupati! Nu intelegi lumea din jurul tau, du-te in padure si ramai acolo!

Sergiu (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 16:49

Fac pariu ca si Demba Ba, daca era pus sa identifice un alb dintr-un grup de negri care poarta acelasi echipament si nu au alte semne distinctive ar fi zis "that white guy", nu "that guy". Ipocrizie pe fata.

Nică fără frică (5 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 17:17

@Daniel "roots" e un film ficțiune nu inspirat din realitate, dar îți spun eu realitatea din America unde în fiecare an sute de albi sunt omorâți și tâlhăriti de negrii. Orașele cu cea mai ridicată rată a criminalității sunt cele populate majoritar de către negrii nu de albi!!! Mai documentează-te înainte să-ți dai cu părerea!!!!

Nicu (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 17:29

Buna ziua, In primul rand nu vad cine a scris articolul (poate imi scapa mie, imi cer scuze). In ceea ce priveste articolul il vad un pic lipsit de logica: -Coltescu nu imparte oameniiin normali si negri. Aceasta este o adaugire rautacioasa a mintii autorului. Coltescu imparte oamenii in albi si negrii, ceea ce este absolut adevarat si corect. -Coltescu numeste pe unul dintre ei negru pentru ca este distinctiv fata de ceilalti, elocvent. Putea fi la fel de bine chel sau gras sau ciung. nu era rasism. Faptul ca celuilat nu i se adreseaza cu "alb"este pentru ca erau mai multi albi si nu era elocvent, concludent. E o chestiune de logica elementara, nu de rasism. Faptul ca cineva este deranjat de culoarea pielii lui este problema lui. Personal sunt carunt, nu ma bucur de asta, dar nu imi pun cenusa in cap cand cineva face glume mult mai aspre decat a ma numi pur si simplu carunt. Inima deschisa si judecata corecta va doresc!

Stefan (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 17:32

Prietene nu stiu de unde ai aparut si cine ti-a dat voie sa scrii editoriale aici, credeam ca locul asta e pentru jurnalisti, nu pentru chitzibusari....te simti atat de lezat de parca te-ai nascut in Congo si toata familia ta a suferit abuzuri si sclavie minim 100 de ani....s-a facut din tantar nu armasar, fix emblema de la Ferarri! omu' s-a exprimat gresit, dar nu merita rastignirea si exagerea de care are parte

Gbriel (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 17:37

Destrea caricatura cu Halep nu ai fost vocal...mass media slugarnica. Jenibil!

Tudor (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 17:47

Ce mizerie de gandire! Cred ca e mult mai de condamnat articolul si atitudinea de desconsidere a unui om - pentru o exprimare - fie ea si interpretabila. A gresit Coltescu, de acord, dar pana la a-l arunca la cosul de gunoi pentru asta e nevoie de "rasism" adevarat! Autorul ( ala denigrator - dar nu negru) n-ar fi jurnalist intr-o tara civilizata .. Again mizerie!

gesepescu (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 18:16

Poftim? Dl Jumatate sa citeasca si tweetul lui Demba din data de 2. aprilie 2020. Spus la mult dupa ce plecase dintre cei mai albi :) din Franta/Anglia si Germania. Trecuse prin China si ajunse in Turcia unde se simte cel mai bine :) Asta are cunostinta de toate rasele acum si iaca ce spunea inteleptul: ""Bienvenue en occident, la où le blanc se croit tellement supérieur que racisme et débilité deviennent banalité.

Adi antineeducati (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 19:48

Jumatate se da cu curentul !!! Limba romana nu o stie deloc iar franceza .... Bre (ca sa vorbim pe limba lui Erdogan) Jumatate! Tu stii care e diferenta intre negrul asta si ala negru?

Geronimo (1 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 20:17

Hai să-l crucificăm pe Colţescu pentru expresia "ăla negru", să-l scoatem din arbitraj şi tot ce se mai poate. Şi totodată hai să-i admitem, ba chiar să-i încurajăm (prin neidentificarea şi nepedepsirea lor) pe toţi huliganii de fotbal care folosesc orice prilej pentru un "afară cu ungurii din ţară" sau "*** ***", chiar şi la mecuri când etnia respectivă nici nu este implicată. Asta înseamnă să fi ipocrit, ba mai mult complice la sovinism desăvârşit. Care nu-i mai puţin deplorabil decât rasismul!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează