Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Chiar, să fim sinceri, Genk!

Un club care nu-i dă încredere unui jucător tânăr, cedându-l atât de ușor, arată cât de mic e, cât de superficial tratează fotbalul.

Permalink to Chiar, să fim sinceri, Genk!
joi, 6 februarie 2020, 1:07

A vrut să iasă bine în interviu. El, directorul sportiv, și clubul său, Genk. Rugat de reporterul de la Het Belang Van Limburg să explice de ce l-a cedat atât de ușor pe Ianis Hagi, împrumutându-l la Rangers la doar șase luni după ce îl cumpărase de la Viitorul, cu 4 milioane de euro, Dimitri De Condé m-a surprins: „Să fim sinceri. Nu a existat suficient suport sportiv pentru a spune că ar fi meritat mai multe minute, că trebuia să devină jucător de bază”.

Oficialul belgian a sugerat că transferul a fost un eșec și că Genk nu are timp să aștepte pe nimeni să confirme. Te adaptezi din prima clipă, zbori pe teren și dai o mulțime de goluri, rămâi. Nu, pleci! Renunțând atât de repede la Hagi, fără a-i oferi încredere, fără a-i spune că va șanse în continuare, fără a-i dovedi că ții la el, Genk arată ce club mic e, ce viziune îngustă are.

Chiar, să fim sinceri, Genk! Ai acționat ca FCSB-ul lui Gigi Becali. Nicio diferență. Ai luat un tânăr, ai văzut că nu e golgeter și cel mai bun pasator și l-ai trecut pe linie moartă, în tribună. Te așteptai ca românul de 20 de ani să te propulseze pe primul loc și, după o jumătate de an, ești pe 6. Dar nu era vina lui. O campioană de conjunctură care capotează sezonul următor din cauza unor antrenori și conducători slabi, superficiali.

Flamanzii nu aflaseră că mulți tineri, și nu doar tineri, au nevoie de o perioadă de adaptare. Nu toți sunt Erling Braut Håland, care marchează opt goluri în primele patru meciuri la Dortmund. Uitați-vă la João Félix! Lusitanul a costat 126 de milioane și a fost o mare dezamăgire în șase luni la Atlético. Nici olandezii De Jong și De Ligt n-au fost prea buni la Barcelona și Juventus. Împreună, au costat 172 de milioane. Și totuși, nimeni nu i-a aruncat în tribună. Continuă să-i folosească. Înapoi în timp, nici Cristiano Ronaldo nu rupea plasele în primii ani la Man. United. Iar acum este unul dintre starurile istoriei fotbalului.

Nu-l compar pe Ianis cu Cristiano, ar fi imposibil. Era doar un exemplu.
Sigur voi fi făcut praf de „fanii” de Internet, care îi masacrează pe Ianis și pe cei ce nu-l critică nonstop, bucurându-se când nu-i merge bine. La noi, pe rețelele de socializare, Ianis este cel mai hulit jucător. De ce? Numai pentru că fiul lui Gică Hagi!

Nu mă credeți pe mine când afirm că Ianis are calitate. Că e deosebit nu doar pentru că lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare, ci și pentru pentru modul în care atinge mingea și vede jocul. Dar credeți-l pe Steven Gerrard. Pentru el, e un talent de top. Un fotbalist inteligent, cu personalitate, caracter și curaj. O scânteie. Și Gerrard știe ce spune. Viața lui e conectată total la fotbal.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Dan (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 13:29

Jumatate, la fel ai scris si de Marin ca e mai bun decat de jong. Cat sa te mai suportam, ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

BigBear (8 comentarii)  •  6 februarie 2020, 13:56

Articolul tau spune doar o jumatate de adevar - Ianis este spectaculos insa inconstant, exact ca Dembele (desi mult mai jos decat el). A facut un meci bun si gata articolul? Si la belgieni a facut un meci sau 2 bune, ca si la nationala. De ce nu il compari cu Puscas, care la englezi a facut niste meciuri bune, a dat si un hattrick insa la final de zi tot nu e satisfacator. In plus, scotienii au un campionat polarizat, el joaca la una din primele 2 si adversarii sunt mult mai slabi, e normal sa arate grozav asa cum orice jucator arata bine la FCSB cand joaca cu Chiajna. Insa cand FSCB joaca cu CFR nu mai au aceeasi calitate. Sa traim si sa vedem, eu cred ca nu o sa fie nimic special si in 2-3 meciuri o sa alunece in pluton fara sa se mai vorbeasca de el la fel.

Marius (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 14:06

Perfect adevărat ,aveți dreptate și sunt de acord cu tot ce spuneți ! Un lucru nu pit sa îl înțeleg ,de ce în străinătate nimeni nu are răbdare cu tinerii jucători romani ? Poate greșesc ce vreau sa spun dar am impresia ca nu suntem doriți în fotbalul mare din cauza banilor ,cum va explicați ca mai toți tinerii jucători romani au jucat bine la echipe din România și când au fost transferați în străinătate după o jumate de an au fost trecuți ca rezerve ? Va dau un exemplu cu Puscas ,a jucat binisor în Anglia a dat goluri și apoi se vorbește ca nu corespunde ! De ce ?

gif (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 14:32

Felicitări pentru articol. Un ziarist sportiv e acela care se referă la calitățile unui jucător, nu la relațiile de rudenie, la mașina pe care o conduce sau doar la sumele de transfer. Poate vom reuși să nu mai schimbăm canalul din cauza comentariilor insipide, neprofesioniste sau vădit părtinitoare ale comentatorilor români. Ianis Hagi este un fotbalist bun, curajos și inteligent. Are toate șansele să ajungă în top, dar are nevoie să joace și să fie înțeles.

GEORGE P (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 14:35

Sunt perfect de accord in totalitate ,trebuie avut grija de jucatorii tineri.Si HAGI SENIOR a avut "probleme" de acest gen.Am fost la meciul cu IRLANDA DE NORD (vestitul meci!)pt.calificare la CAMPIONATUL MONDIAL.Dupa meci ce injuraturi si blesteme a mai primit HAGI(de varsta lui IANIS)I!!! Si uite ce mare jucator a ajuns.Dar l-a avut langa el pe MIRCEA LUCESCU CARE L-A SUSTINUT SI INCURAJAT!Asta e!

makensen (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 15:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalin (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 16:01

Perfecta dreptate! As merge mai departe decat ai mers si as spune ca toata lumea se asteapta sa fie la fel de bun ca tatal sau, in timp ce sunt atat de diferiti. Hagi era stilul Zidanne in timp ce Ianis este stilul Del Piero. Pe langa asta, romanilor le-a intrat in sange sa spuna ca tot ce este produs romanesc, este rau, prost, de ***. Exemple? Hagi, Ilie Nastase, Tiriac, Simona Halep, Lucian Bute, iar mai nou,Nicolae Stanciu, Florin Andone, Razvan Marin, Ianis Hagi si George Puscas. Cineva trebuie sa le spuna acestor oameni ca acesti oameni ca acestea sunt elitele sportive ale Romaniei. Cu ele mergem in fata si suntem reprezentati, indiferent de numarul de calificari, numarul de trofee sau felul cum se exprima la TV.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andrei (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 16:05

am ajuns la concluzia ca Hagi Sr ***,altfel nu-mi explic ce atatea articole despre un jucator MEDIOCRU cel mult.Daca doua cluburi si 4 antrenori i-au dat cu flit,poate ca au vazut ceva .Sigur ca ziaristii din Romania sunt mult mai cunoscatori decat "aia" din afara...( o ironie desigur) Terminati balciul asta pentru ca va faceti de ras,Hagi nu va ajunge niciodata mai sus de un campionat mediocru...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tutucea (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 16:59

Daca mai da un gol in Scotia vor aparea si propunerile pentru statuie .

SHOSHONE (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 17:01

Mare problema a lui Ianis este ca sta prost la capitolul forta. Este inca prea firav si nu are zvac pentru fotbalul actual. Tehnic, sta bine.

marian (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 17:24

parerea mea este ca ar trebui sa se faca o echipa privata care sa aiba sponsori buni si care sa preia majoritatea jucatorilor de perpectiva si sa le dea credit gen viktoria .cred ca ,cu un antrenor bun George Puscas ar fi in primi 10 atacanti ,iar Ianis Hagi ar fi un jucator de top,iar ca ei sunt multi

Daniel (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 18:25

Nu stiu daca Genk demonstreaza ca e un club superficial. Mai degraba e vorba ca atunci cand prin curte iti trec De Bruyne, Courtois, Benteke, Origi, Ndidi si altii, n-ai timp sa stai dupa atatia tineri talentati. Vezi cum au zburat Samatta si Berge. Genk mai are 3-4 fix la nivelul lui Ianis. Ianis e special la Rangers, nu la Genk. Si asta nu pentru ca Genk ar fi un club superficial. Realitatea e ca atat campionatul Belgiei dar si al Olandei sunt niste Ajaxuri cu totul. Sunt niste pepiniere uriase, niste filtre mondiale ale fotbalului, filtre care separa si analizeaza talente din toata lumea. Atentie, nu e vorba de cluburi "normale" cu o afluenta obisnuita de tineri, 1-2 in tot lotul. Si daca ai 1-2 mai rasariti te tii de ei bine de tot. E vorba de cluburi care au retele de scouting extrem de dezvoltate si la portile carora bat zeci de jucatori din toata lumea. Competitia e peste medie pentru ca fiecare tanar poate fi urmatorul De Bruyne, d-asta n-ai timp sa-i cresti pe toti la potentialul maxim. Insa 6 luni sunt suficiente sa vezi daca X e De bruyne. Ianis sigur sigur sigur nu e. Posibil sa nu fie nici urmatorul Samatta macar. Genk nu are timp pentru Ianis pentru ca mai are 7 ca el care merita sa joace exact asa cum Ajax nu prea mai are rabdare cu Razvan Marin, jucator care a confirmat mai mult decat Ianis+Coman+Man cumulat. Vezi banca Ajaxului la orice meci din campionat, aproape mereu e un nume nou acolo. Rangers n-are nimic ca Hagi in lot si cred ca se va impune acolo pentru ca toti sunt cotonogari si atleti dar nu si artisti/creativi. Ei chiar au nevoie de cineva ca Hagi.

Mac (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 18:47

Genk nu stă bine financiar, cum au primit oferta de la Rangers l-au și cedat pe Hagi. Le iese un milion profit din asta și au mare nevoie de bani. Genk e în declin rapid, problema lor e acum supraviețuirea, nu performanța.

sergiu (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 19:58

genk nu i a dat nici o sansa,si mari rezultate ce au anul asta,chiar si asa are 3 goluri!noi romanii vrem miniMessi dar noi suntem praf la toate,numai la dat din gura nu ne bate nimeni!!

nalate (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 21:14

Acum unii incearca (stimulati) sa -l laude pe Ianis ca a dat un gol unei echipe modeste , intr-o perioada cand juca la Viitorul ( ca in alta parte a stat pe banca) iesea "cineva" pe toate posturile si tipa ca Ianis este cel mai bun decar din tara si cineva nu -l ia in seama , astfel ca un pic de decenta "ar face bine "..........

di livio (7 comentarii)  •  6 februarie 2020, 21:42

nici de Jong nu merită banii, joacă slăbuț...Genk îi în degringoladă, poate n-au bani, dacă l-au dat și pe Samatta...sper să mai dea goluri Ianis, pt audiența gsp-ului...Gigi se oftică că el, la 18 ani, avea doar ***...azi, deși are Maybach, l-a adus lîngă el și pe mehme, ca să-l *** cînd îl apucă nostalgia

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 22:19

Problema e ca in Occident se cresc pitbulli si tot ce vorbesti in vestiar se afla...trebuie sa lupti si sa taci...ce roman vine de acasa cu educatia asta?

Relu Ricsa (1 comentarii)  •  6 februarie 2020, 22:38

o jumatate de articol scris de jumatate de ziarist cu jumatate deontologie

GopoSapiens (3 comentarii)  •  6 februarie 2020, 23:10

Să marce junioru' meci de meci și o să primească încredere cu caru'. Al'fel, bătaie pe post -- cine arată mai bine la antrenamente câștigă...

Marcello (9 comentarii)  •  7 februarie 2020, 3:28

Sa fie clar, NU sint un fan al lui Gh. Hagi... E greu sa fii... A fost un fotb-alist Foarte Bun dar ca personalitate si mai ales acum cind fotbalul NU mai poate vorbi pentru el Pe Teren, e greu sa-l mai iubesti... In schimb, ca sa-l critici pe "junior", cum spun "binevoitorii" si sa-l astepti 'la cotitura' bucurindu-te de greutatile pe care le-ntimpina incercind Sa Joace Fotbal in Vestul Europei in fata unor oameni care NU au NICI O SIMPATIE pentru romani (din motive pe care nu e momentul sa le mai reiterez) este O IMFAMIE si tine numai de oamenii frustrati de PROPRIILE LOR ESECURI nesuportind sa vada reusitele altora...

Dani (1 comentarii)  •  7 februarie 2020, 3:36

Oare un jurnalist sportiv care aduce osanale unui purtator de tricou dupa doar un meci nu e cel putin la fel de superficial?

JFM (7 comentarii)  •  7 februarie 2020, 5:22

Iar noi am preluat modelul belgian de organizare a campionatului. Unul care promoveaza impostura, pomana..sa injumatatim punctele! Sa eliminam golaverajul! Auuu, dar de ce, sa ramana in acest fel loc pentru blaturi? Sa golim de interes grosulk sezonului, cel regulat? Adevarul e ca atat s-a sucit si s-a rasucit Hagi sa-i gaseasca echipa din ofertele pe care le avea incat a ales-o pe cea mai proasta. Pe criteriile lui de profesionist poate a ales bine, de unde sa stie ca la campioana Belgiei exista capete atat de patrate. Dar poate ca a fost pasul gresit care pana la urma va conduce spre marele salt in cariera, ca Ianis le va arata tuturor ca e un mare fotbalist nu doar un mare talent. Chiar daca nu se va ridica la nivelul celebrului sau tata fotbalul nostru, echipa nationala, n-ar avea decat de castigat.

nealiniatul (3 comentarii)  •  7 februarie 2020, 7:12

Parere aproape de adevar. Ianis este doar un copil ( inca) cu mult bun simt ( poate prea mult) . Prin urmare , ca de la orice tinar fotbalist, trebuie sa ai rabdare si sa-i dai incredere. Si cine este Genk in fotbal? Un club mediocru ce se comporta ca Real Madrid ( ca si aia au distrus o multime de jucatori). Sa mai lase belgienii astia talentele, ca singurul lor mare jucator este Enzo Scifo. Dar nici macar ala nu se putea apropia ds Hagi. ( acel mare fotbalist, foarte nesiuferit uneori, dar care a aratat ca stie fotbal si ca antrenor).

Cristi (1 comentarii)  •  7 februarie 2020, 9:24

Ai ales cele mai proaste exemple posibile João Félix, De Jong și De Ligt!! Comparam pe Genk cu Atletico Madrid, Juvetus si Barcelona??? Pai cei mentionati in articol ca termen de comparatie cu Ianis deja au confirmat la varsta lor in echipe mult mai puternica ca Genk.... este normal sai iti trebuiasca timp de acomodare cand te trezensti in mijoluc unor jucatori consacrati si de clasa mondiala sa ajungi la nivelul de joc impus!!! Dar aici vorbim totusi de Genk, este normal sa ai asteptari mari de la un jucator pe care ai dat 4milioane de euro avand in vedere ca nivelul campionatului din belgia este putin mai ridicat decat cel din romania. Pai daca ajungea Ianis pe la Barcelona sau Juventus ce credeti ca se intampla ? Nu prindea nici echipa a treia!

me (1 comentarii)  •  7 februarie 2020, 16:51

Felicitari, este foarte corect si bine punctat tot ce ai scris in acest articol. As putea sa adaug in favoarea lui Ianis ca a marcat 3 goluri si a avut 4 assituri in 718 minute jucate in total pentru Genk (in 19 meciuri, deci o medie de nici o repriza pe meci, sa nu mai zicem ca in multe meciuri a jucat 10-15 min) ceea ce nu mi se pare putin pentru un jucator de 21 de ani abia venit la o echipa dintr-un campionat bunicel. Oricum atunci cand a jucat constant la Viitorul sau cand i s-a dat incredere la Nationala U21 Ianis a dovedit ca este un jucator inteligent, talentat, tehnic si cu o buna viziune a jocului, disponibil la efort, viteza in gandire si executii. Eu cred ca alegerea sa joace pentru Glasgow este foarte inspirata tinand cont ca acolo chiar este dorit. Si vazand cat de frumos a putut vorbi despre el o legenda a fotablului care a respirat fotbal de cel mai inalt nivel toata viata lui cred ca totul se va intoarce in favoarea lui!

gio (16 comentarii)  •  7 februarie 2020, 17:07

Sfert de ziarist.. Asta e acelasi ziarist care-l scotea pe Marin mai bun decat Dejong, care incerca sa ne convinga ca nicusor stanciu e nu stiu ce valoare mondiala sau ca mirobolantu' Chiriches etc. Nu trebuie sa-l credem pe jumatate, trebuie sa-l credem pe gerrard, la fel cum acum 4 luni dupa ce Ianis marcase chiar de la primul meci oficial in tricoul lui Genk, jumatate ne spunea la fel, nu trebuie sa-l credem pe el, trebuie sa-l credem pe Hannes Wolf cand il ridica in slavi pe Hagi. Acum Genk a devenit dintr-un club care stia sa creasca tinerii un "club mic cu viziune ingusta", doar pentru ca Ianis Hagi nu a reusit sa se impuna. Iti dau (inca) o veste Jumatate, Ianis la ajunge pe banca si la Rangers, eu il vad cu sanse sa se impuna prin liga a 2a spaniola, sau prin Turcia la o echipa de mijloc de tip Gaziantep.

di livio (7 comentarii)  •  7 februarie 2020, 22:05

mă runitiști tolomaci, adica ai lu Tolo, di ce cenzurarăți cuvîntu măgar?...îi animal domestic fără de care ciobanu-i în pom...Gigi fuse el cioban și la vîrsta lu Moruțan avea măgar, nu-i nica dă cenzurat mă runitiști, roboțeii lu tata...și pă măgar meri călare, iar nu-i nica dă cenzurat...***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (39 comentarii)  •  8 februarie 2020, 17:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Calin (1 comentarii)  •  9 februarie 2020, 19:23

Mai clar de atat nici nu exista : Gerard știe cu varza ,simte terenul,atmosfera, jucatorii și mai presus de orice vrea să știe să antreneze Liverpool ce va fi după Klopp. Are ambiție, energie, știință și motivație.De Clop director Genk are și el ambitia slujbașului iar daca nu ii iese trebuie sa găsească vinovăți. Nu le are cu varza nici nu îl interesează nu știe cu atmosfera marilor meciuri că n-are de unde.La partidele lui Gerard vin in medie yineti-va bine 45000 spectatori , cat in toată liga belgiana la un loc QED

Vladone (7 comentarii)  •  10 februarie 2020, 10:31

Pai, de Marin ai zis ca e peste De Jong, sau ma rog, la acelasi nivel. Si Ajax sunt varza si nu inteleg fotbalul? Nici Fiorentina nu se pricepe, nici Genk, doar Hagi cu al sau Viitorul, care cand a calcat in europa a fost pur si simplu pulverizat de echipe de mana a treia din campionaele acestea.. Hagi e bun pentru Romania si e bun pentru ca e baiatul cui e. Atat!!! In rest, la Rangers va fi bun pentru ca acolo in afara de Celtic, restul echipelor sunt sub Liga 1 dar cam atat. Cand Rangers o sa vrea sa scoata capul serios in Europa atunci Ianis va pleca.

vasco (31 comentarii)  •  10 februarie 2020, 21:16

Asa zic si eu,chiar,sa fim sinceri,Genk? Ce echipa mare mai e si Genk?Cine a auzit de ei,decat asa,in treacat?Sincer,Genk nu e o echipa la care sa vrea sa mearga cineva,poate doar jucatori din est,inca neafirmati...sau mediocri,care totusi primesc un salariu acceptabil....Deci Genk s-ar bucura sa poata face transferuri de marca...sa vina la ei jucatori mari,talente in devenire,care sa aduca faima si bani in vistierie,la un moment dat.Deci,logic,nu s-ar lepada usor de un asemenea jucator.Nu si-ar permite nici sa-l nedreptateasca ,si-ar pata obrazul cu fecesebisme...Atunci se pune intrebarea.Care?Ghici!!!

alex (5 comentarii)  •  19 februarie 2020, 18:45

Domnule, nu iti dai seama ca Hagi Jr nu are clasa?! Taica-sau l-a fortat, a pus presiune pe el, iar juniorul a clacat. Va fi mereu un jucator mediocru spre bun. Nu are dribling, nici explozie, nici viteza. Si fotbalul actual nu iarta aceste lipsuri majore. Vei vedea cum va face tusa si la Rangers! Cateii dintai turbeaza.

Comentează