Chiar, să fim sinceri, Genk!
Un club care nu-i dă încredere unui jucător tânăr, cedându-l atât de ușor, arată cât de mic e, cât de superficial tratează fotbalul.
![Permalink to Chiar, să fim sinceri, Genk!](https://blogsport.gsp.ro/jumatate/wp-content/uploads/sites/68/2020/02/ianis-924x524.jpg)
A vrut să iasă bine în interviu. El, directorul sportiv, și clubul său, Genk. Rugat de reporterul de la Het Belang Van Limburg să explice de ce l-a cedat atât de ușor pe Ianis Hagi, împrumutându-l la Rangers la doar șase luni după ce îl cumpărase de la Viitorul, cu 4 milioane de euro, Dimitri De Condé m-a surprins: „Să fim sinceri. Nu a existat suficient suport sportiv pentru a spune că ar fi meritat mai multe minute, că trebuia să devină jucător de bază”.
Oficialul belgian a sugerat că transferul a fost un eșec și că Genk nu are timp să aștepte pe nimeni să confirme. Te adaptezi din prima clipă, zbori pe teren și dai o mulțime de goluri, rămâi. Nu, pleci! Renunțând atât de repede la Hagi, fără a-i oferi încredere, fără a-i spune că va șanse în continuare, fără a-i dovedi că ții la el, Genk arată ce club mic e, ce viziune îngustă are.
Chiar, să fim sinceri, Genk! Ai acționat ca FCSB-ul lui Gigi Becali. Nicio diferență. Ai luat un tânăr, ai văzut că nu e golgeter și cel mai bun pasator și l-ai trecut pe linie moartă, în tribună. Te așteptai ca românul de 20 de ani să te propulseze pe primul loc și, după o jumătate de an, ești pe 6. Dar nu era vina lui. O campioană de conjunctură care capotează sezonul următor din cauza unor antrenori și conducători slabi, superficiali.
Flamanzii nu aflaseră că mulți tineri, și nu doar tineri, au nevoie de o perioadă de adaptare. Nu toți sunt Erling Braut Håland, care marchează opt goluri în primele patru meciuri la Dortmund. Uitați-vă la João Félix! Lusitanul a costat 126 de milioane și a fost o mare dezamăgire în șase luni la Atlético. Nici olandezii De Jong și De Ligt n-au fost prea buni la Barcelona și Juventus. Împreună, au costat 172 de milioane. Și totuși, nimeni nu i-a aruncat în tribună. Continuă să-i folosească. Înapoi în timp, nici Cristiano Ronaldo nu rupea plasele în primii ani la Man. United. Iar acum este unul dintre starurile istoriei fotbalului.
Nu-l compar pe Ianis cu Cristiano, ar fi imposibil. Era doar un exemplu.
Sigur voi fi făcut praf de „fanii” de Internet, care îi masacrează pe Ianis și pe cei ce nu-l critică nonstop, bucurându-se când nu-i merge bine. La noi, pe rețelele de socializare, Ianis este cel mai hulit jucător. De ce? Numai pentru că fiul lui Gică Hagi!
Nu mă credeți pe mine când afirm că Ianis are calitate. Că e deosebit nu doar pentru că lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare, ci și pentru pentru modul în care atinge mingea și vede jocul. Dar credeți-l pe Steven Gerrard. Pentru el, e un talent de top. Un fotbalist inteligent, cu personalitate, caracter și curaj. O scânteie. Și Gerrard știe ce spune. Viața lui e conectată total la fotbal.