Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

El e antrenorul anului!

Răzvan Lucescu m-a impresionat, m-a dezamăgit și iar m-a impresionat. În același an. M-a durut despărțirea lui de Europa, dar m-au încântat performanțele sale. Triumful unui campion

Permalink to El e antrenorul anului!
luni, 25 noiembrie 2019, 1:04

Răzvan Lucescu. În vară, l-am criticat pentru că a lăsat în urmă PAOK, Grecia și Liga Campionilor pentru Al-Hilal și Arabia Saudită. Aveam un gust amar. Îmi părea rău pentru el. Muncise prea mult ca să renunțe la tot ce realizase. Era sus, putea fi și mai sus, îl și vedeam la un moment dat în Serie A, iar el a preferat să o ia de la capăt departe de fotbalul de elită. Încă sunt dezamăgit că nu antrenează în Europa.

Dar nu pot să nu mă bucur de acest triumf, e un succes important, chiar dacă AFC Champions League nu e UEFA Champions League. La 50 de ani, ne-a mai demonstrat o dată că, oriunde se duce, transformă echipe, le învață să joace frumos și să câștige. Mai ales să câștige. E un profesor de fotbal. A făcut-o și la Rapid, și la Xanthi, și la PAOK, o face și acum. Ceea ce nu a reușit la Riad anul trecut Jorge Jesus – portughezul care tocmai i-a oferit lui Flamengo prima sa Copa Libertadores după 38 de ani – a realizat el.

În finală, Al-Hilal a dominat-o pe Urawa Reds, și acasă, și în deplasare, datorită lui. A profitat de trei jucători foarte buni, Giovinco, Gomis și Carrillo, de experiența lor, și a sufocat formația japoneză. 180 de minute a părut permanent în superioritate numerică, de parcă adversarii ar fi avut unul sau doi eliminați, atât de evidentă era distanța dintre Al-Hilal și Urawa.

Aceasta este diferența între Răzvan Lucescu și Laurențiu Reghecampf. De clasă.

În 2014, Reghecampf nu a înscris niciun gol cu Al-Hilal în finala Ligii Campionilor Asiei. Două meciuri, zero goluri (0-1 și 0-0) în fața unor australieni al căror club fusese fondat doar cu doi ani înainte, Western Sydney Wanderers.

În 2019, Lucescu a marcat trei goluri și nu a primit niciunul cu Urawa, care o învinsese pe Al-Hilal și în 2017, când antrenor era argentinianul Ramón Díaz.

L-aș fi ales cel mai valoros antrenor român al anului chiar dacă nu ar fi câștigat această finală. Doar pentru performanțele de la PAOK. Primul titlu alb-negru după 34 de ani. Unica „dublă” campionat-cupă din istoria lui PAOK. Și campionul cu cel mai bun parcurs: 26 de victorii, patru egaluri, nicio înfrângere.

Dacă mai aveam un strop de îndoială, pentru despărțirea de Europa, a dispărut acum. El e antrenorul anului.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Ilie (12 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 13:14

Răzvan este chior în țara orbilor. Dacă vedeai meciul retur, nu mai vorbeai. Totuși, e bine că a atacat. După Campionatul Mondial al Cluburilor o să vezi. Cu PAOK a fost UMILIT de Benfica, care nu e City, Liverpool sau PSG. Deci, mai ușor cu laudele. Să-l punem selecționer pentru că a intrat în depresie Geo Flores .

Sorin (1 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 15:31

speram ca e ultima '' Oda '' de Partid ce o faceti cu Razvan . Dl. General si balaci au vreo 3 tinichele asa ca nu e mare branza. sau il umflati la comanda poate poate vine la nationala

gio (16 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 15:39

Corect! Razvan Lucescu este alegerea potrivita pentru titlul de antrenorul anului. Titlu cu PAOK nu-i de colea iar castigarea Champions League a Asiei e tare rau. Pai echipele din conferinta de est au dominat ultimii 4-5 ani, al halal asta a pierdut acum 2 ani trofeul chiar impotriva lui Urawa, atunci era reghecampf antrenor la camile. Pe locul 2 ar fi Petrescu iar pe 3 Radoi.

Vladone (7 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 16:01

Un Boloni cu ce realizeaza in Belgia e de 10 ori mai bun decat Lucescu. Chiar si Petrescu cu performantele lui la CFR e net superior. Vorbim de PAOK, a carei valoare a lotului era spre dublu la tot ce insemna Grecia si despre AL HILAL si campionatul Arabiei. Inca odata, o dovada a felului in care presa contribuie la declinul fotbalului romanesc. Ar trebui sa scrieti 2-3 randuri despre competitia asta de 2 bani (UCL Asia) pe cand voi il faceti erou national. Facem un deal - ii vedem adevarata valoare la campionatul mondial al cluburilor. Daca Al Kebab astia nu incaseaza 3 goluri de la Flamengo, atunci R.Lucescu e ok. Dar cand le dau brazilienii cu terenul in cap, asta inainte ca Liverpool sa le faca brazilienilor acelasi lucru, o sa ziceti ca e diferenta f mare de valoare, nicidecum ca Flamengo are pe banca o scula de antrenor.

Sibelius (2 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 16:41

Deci Copa Libertadores e mai slaba decat competitia din Asia....probabil si peste Campionatul Mondial de Fotbal.

Sorin (1 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 17:06

Ce nu imi place mie la romanii astia este ca orice ai face,si Campion Mondial daca esti,tot te critica,te fac prost,blatist,norocos,ala e mai bun,celalalt te va bate rau etc,etc.Nu am vazut popor mai lipsit de caracter,care isi bate joc de propriile valori,si refuza sa vada meritele multora care au reusit sa scape din aceasta societate Fanariota!! Acum va intreb eu pe voi astia care va dati cu parerea,pe care nu v-a cerut-o nimeni,Ce ati castigat,sau ce ati realizat in viata asta a voastra care este posomarata rau de tot??? Va spun tot eu: Nimic,Niente,Nichts,Nada,Nothing!!!

Sergiu (1 comentarii)  •  25 noiembrie 2019, 20:02

@Sorin Chiar dacă ar fi campion mondial și ce ar mai fi, tot nu putem uita cum a luat echipa României și a dus-o pe locul 5 într-o grupă de calificare cu 12 puncte. OK mai nou văd că asta ne e valoarea de 13-14 puncte (locul 4 în ultimele 2 campanii) Dar când a luat el echipa era în formă, era o echipă ce n-a pierdut la euro 2008 nici cu campioana, nici cu vicecampioana mondială. Apoi în premilinariile pentru 2012 s-a chinuit cu Albania, Belarus și Bosnia, nu mai zic de Franța.

motanul incaltat (39 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 1:33

***.... In primul rind MM a spus inaintea ta afirmatia asta ***. Apoi la fel de important, antrenorul anului este Jurghen Klopp care a cistigat Liga Campionilor . Aia din Europa. Aia care chiar conteaza....

sall (1 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 8:30

hai plimbati ursul,ce reprezinta acest trofeu in comparatie cu cele din europa,nimic,zero,eu pana acum nu am auzit de el nicaieri,care ziare din europa scriu despre el in prima pagina in afara de voi ?nici un ziar nu scrie despre urawa, al-hilal etc.

cfrescu (5 comentarii)  •  26 noiembrie 2019, 20:53

in urma citirii (de ce oare? ce se poate schimba? când o sa ma învăț minte?!) comentariilor, nu pot decât sa-i felicit pe Lucești (ca și pe ceilalți oameni de valoare extraordinara pe care, totuși, i-a dat tot neamul nostru; o prea mica minoritate din păcate) pt hotărârea de a pleca din tara...

vasco (31 comentarii)  •  27 noiembrie 2019, 13:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mister (2 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 2:21

Ce *** a facut ma Lucescu la Al-Hilal? Echipa era deja facuta de actualul antrenor a lui Flamengo, Jorge Jesus aka Mister de pe Maracana. Ce jurnalisti sunteti ma voi, ***

Mister (2 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 2:25

Mare antrenor, lesin de ras, echipa era deja facuta cand el s-a dus la Al Hilal de Mister de pe Maracana Jorge Jesus... Voi cica sunteti jurnalisti, ***

Liviu12 (29 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 18:10

Articol tipic Jumatate. ... Cu ce e mai bun De Jong decat Razvan Marin?! De ce nu este valoarea lui Ianis recunoscuta (vezi realismul colegului Stucan), de ce nu construim toti in curte cate o statuie pt. Messi, de ce il lauda uneori lumea pe instigatorul la cotonogeala Simeone?... Omul nu stie fotbal si pace. O spune din inima, dar atat intelege. Da, R. Lucescu e un antrenor decent, a lasat fitele tineretii la o parte, e mult mai bun decat acum 10 ani, dar cam atat! Nu stiu care coleg (de la gsp parca) ne trimitea sa spuenm la repezeala 3-4 echipe din Golf.... iar apoi ne intreba...a sa-i ca nu stiti exact?! Normal, evident! Credeti ca Theo Jumatate are habar macar de 3-4 finale de CL Asia de pana acum?! Scor decat, fara nimic altceva.

Marcu (1 comentarii)  •  22 decembrie 2019, 21:06

un *** cu steagul Romaniei , de aia ne fac toti *** . *** , tara *** am ajuns.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

st.il. (1 comentarii)  •  11 ianuarie 2020, 17:55

Nu sunt stelist, nu sunt fcbs.ist dar, eu tot pe ghiță becali l-aș fi ales...antrenorul "anilor" !...Că meeerită, nu-i așa ?...:)))))))

Comentează