Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Ziua în care Halep a învins lumea întreagă

O victorie de pus în ramă și ținut minte mult timp de aici încolo. De Halep și de noi toți, cei care o urmărim meci de meci, lovitură de lovitură

Permalink to Ziua în care Halep a învins lumea întreagă
duminică, 14 iulie 2019, 9:51

Pentru că, într-un turneu în care a crescut permanent cu cât avansa spre finală, strălucind într-un ultim act nemaivăzut, a ajuns să iubească iarba și să învingă o lume întreagă, nu doar pe Serena. Pe toți marii specialiști ai tenisului, legende ale acestui sport.

Ce nume uriaș trecut în spatele microfonului credea că Simona va cuceri primul său Wimbledon în fața uraganului Williams? Niciunul! Toți erau aproape siguri că americanca va egala recordul all-time al lui Margaret Court. 24 de succese de Grand Slam. De Halep vorbeau ca despre o posibilă, dar îndepărtată surpriză.

În ziua meciului, Boris Becker se întreba: „Încă o dată, Serena? Cred că ea va sărbători la sfârșit”. Iar Chris Evert recunoaște acum că „mișcarea explozivă pe teren a fost cheia unei victorii pe care nu am văzut-o nicio clipă venind”. Nici chiar Mats Wilander nu simțea lovitura anului: „Serena știe despre ce e vorba. Are șapte titluri la Wimbledon”.

Au greșit toți! Halep i-a făcut să admită că, uneori, și legendele se înșală. Ea le-a demonstrat tuturor că nu mai e „neobosita alergătoare care trimite mingile înapoi”, cum o descria Washington Post. E un fenomen care poate juca în fața oricui și care poate bate pe oricine atacând.

Simona nu a pătruns doar în clubul select la Wimbledon. De acum, e printre marile campioane ale tenisului.

PS. Niciodată nu voi mai scrie nimic în paralel cu o finală Djokovici – Federer. E imposibil! Cinci ore, pare că lumea se oprește în loc și ești conectat la un miracol. Iar când Nole învinge, într-un tie-break ireal, la 12-12 în decisiv, ești copleșit și epuizat, de parcă ai jucat tu. Și mai ai nevoie de ceva timp pentru a putea reveni din acest miracol.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Dio (3 comentarii)  •  14 iulie 2019, 22:21

Sunt curios daca a fost vreunul dintre marii specialisti internationali in tenis care a dat ca pronostic victoria Simonei.

Dio (3 comentarii)  •  14 iulie 2019, 22:32

"Ziua în care Halep a învins lumea întreagă" - asa este, mai toti (specialisti sau simpli spectatori) o vedeau pe serena castigatoare.

vasco (31 comentarii)  •  14 iulie 2019, 22:42

East meet and beat West,in London!:))))Bravo simona,bravo Nole!!!

Romil (1 comentarii)  •  14 iulie 2019, 23:55

"Ziua în care Halep a învins lumea întreagă" și @vasco "East meet and beat West,in London!:))))Bravo simona,bravo Nole!!!" Ba, uite Theodor că poți să scrii în continuare în paralel, dar să închei cu concluzia superbă a lui @vasco !!! Ce frumos :Estul a biruit Vestul acasă la el, în inima Londrei !!! Superb spus... Chiar meritați amândoi FELICITĂRI !!! P.S Păcat de sărmanul Ben Rothenberg... O fi el mare analist în tenis, dar uite că de data asta a dat cu oiștea-n gard...Așa sunt unii care nu știu să se BUCURE...vin și încearcă să umbrească BUCURIA celorlalți...Păcat, mare păcat, sărmanul(sărmanii) de el(ei)...

radu (1 comentarii)  •  15 iulie 2019, 1:58

se stie ca el este jumate de jurnalist....acum pupa

motanul incaltat (39 comentarii)  •  15 iulie 2019, 4:14

Comentati doar aiureli... Lumea in sinea ei isi doreste ca in anumite episoade coiotul sa cistige..... A fost in USA si o petitie in sensul asta... Dar intodeauna cistiga road-runnerul... La Wimbledon anul asta a cistigat "coiotul".... Sunt sigur ca toata lumea a apreciat asta. Chiar daca au dat declaratii contrare inainte de meci.....

Mich73 (2 comentarii)  •  15 iulie 2019, 5:07

Asta si pt ca probabil nu vor mai fi multe finale Nole- Federer. Din pacate. Speram tare mult ca nu a fost ultima. In alta ordine de idei, ce diferenta între cele doua finale: prima terminată in minimum de seturi ( și de timp), cealaltă in maximum posibil. ( sigur putea fi tie break in toate seturile, asta ar fi fost maxim, dar bine și asa!). Apoi in ambele finale unul dintre finaliști peste 36 de ani. Dar ce diferența ! Fără a umbri cu nimic meritele Simonei! De fapt Scoțându-le in evidentă pentru cum a reușit sa anihileze chiar din start mașinăria Serena! Dar nu exista comparație între mașina de lupta Serena și arta lui Federer! Roger e 10 Dan in tenis! Un Artist desăvârșit! Un Maestru! Poate cel mai mare!

Mich73 (2 comentarii)  •  15 iulie 2019, 5:44

Oricum scuze Theodor dar un pic incorect pentru Simona PS-ul. Nu ca i-ar pasa ei prea mult. Dar ca idee. Adică te-ai fi uitat la Federer -Djokovici 100% dar mama ei de treaba (!) trebuia neaparat sa scrii articolul despre Simona in același timp! Deci 1-2% din atenție/inima ai acordat și Simonei, ce sa-i faci? Meseria, deh! Sau ai vrut sa faci 2 in 1: un pic din articol și despre finala masculină, dacă tot începusei sa scrii?

MZM (16 comentarii)  •  15 iulie 2019, 10:59

Domnule T.J., nu aveti dreptate cand spuneti ca nimeni nu a prevazut victoria Simonei. Cunosc doua persoane care au exprimat public convigerea ca Simona va triumfa impotriva Serenei. Una sunteti chiar dv. (si va apreciez modestia!), care ati scris in articolul precedent (Un surfer pe val...): „Simt ca sambata va fi finala Simonei... va cuceri Wimbledonul”! A doua persoana care a crezut cu convingere in victoria Simonei a fost... MZM, adica eu (sa mi se scuze lipsa de modestie!), care, in acelasi articol al dv. de dinaintea finalei, am scris: „Intr-adevar, a sosit momentul ca Simona sa o invinga pe Serena. Daca nu acum, cand? Daca nu Simona, cine?”.

exidpol (2 comentarii)  •  15 iulie 2019, 13:21

-stimate Th/1/2 -rezultatele meciurilor de tenis (vorba vine) sunt aranjate exclusiv pentru casele de pariuri; asa ca daca (si numai daca) vrei sa sti cine a pariat pe Simona, vezi cine a castigat la pariuri, simplu!

Delta Foxtrot (1 comentarii)  •  15 iulie 2019, 13:39

Meciurile de tenis se castiga sau se pierd. Simona a pierdut pe mana ei finala de Roland Garros cu Ostapenko. Simona a pierdut pe mana arbitrului finala de Roland Garros cu Sarapova. Simona a pierdut pe mana ei finala de la Australian Open cu Wozniacki. Simona a castigat greu, dar MERITAT, finala de Roland Garros su Stephens. Iar Simona, da, a castigat absolut meritat aceasta finala mare cu Serena. Altfel spus, cei care spun ca Serena a avut 26 de erori nefortate nu pricep ca acest numar a fost cel mai mic, cele mai putine erori nefortate comise se catre Serena in orice meci de la revenirea ei in circuit. Simona a fost cea care a castigat meciul, si nu e adevarat ca Serena l-a pierdut facand erori. Aceasta victorie nu vine ca o surpriza, pentru ca Simona a avut un parcurs superb in intreg turneul, nu a fost niciodata pusa in dificultate, in timp ce Serena a scapat de doua ori ca prin urechile acului de eliminare. Simona a invins adversare aflate in varf de forma, fete care nu alesinat de frica atunci cand au intra pe teren, asa cum s-a intamplat cu Strychova, in semifinale. Simona a muncit punct cu punct si a dat dovada de o maturitate care a fost construita in toti acesti sase ani de cand a ajuns in topul mondial. Este una dintre cele mai categorice si mai incontestabile victorii la un Grand Slam, din ultimii multi ani, pentru ca inafara de setul pierdut cu Buzarnescu, Simona a dominat categoric si a invins fara sa profite de jocul slab al adversarei.

Nutu Viorel (1 comentarii)  •  15 iulie 2019, 15:51

Eu am crezut ca va invinge, dar nu la acest scor si ma bucur ca am gresit scorul.

Cristian (1 comentarii)  •  18 iulie 2019, 14:09

Este foarte greu de sintetizat performanta romaneasca in sport. Fac parte dintr-o genereatie care dupa ce primele cuvinte rostite au fost mama si tata, umatoarele au fost Hagi, sut si gol. Intensitatea cu care romanii au vibrat alaturi de acea generatie a fost la un nivel incredibil si s-a intins pe o perioada de 10/12 ani. De asemenea arborarea celor 3 steaguri romanesti la gimnastica la individual compus la Sydney reprezinta un reper in istoria sortului romanesc precum si cursa de marathon de la Beijing a Constantinei Dita. Fiind la atletism trebuie neaparat enumerata si Gabriela Szabo pentru care asteptam cu infrigurare cursele de 1500 si 5000 m. Cu siguranta romanii sunt alaturi de Cristina Neagu si intraga echipa de handbal in fiecare sfarsit de an. Toate medaliile sportivilor romani la olimpiade au atribuit acestui popor mandria ce foarte rar ne-a fost sortita pe parcursul secolelor. Sportul a inlocuit razboaiele si este foarte bine asa. SIMONA, SIMONA HALEP aduna in aceasta perioada toate emotiile roamnilor iubitori sport! Concureaza pe cele mai inalte scene ale lumii intr-un sport extrem de frumos si foarte vizibil. Un sportiv din Roamnia ne face sufletul sa straluceasca si ne innoada lacrimile in barba de fericire. Simona Halep nu inseamna doar Roland Garros si Wimbledon, Simona bucura roamnii 30 de saptamani pe an. Da clasa zilnic intregii lumi printr-o simplitate si sinceritate nemarginita. Simona Halep este portstindardul acestei natiuni. Ne poate calauzi in viitor, trebuie sa ne agatam de faptul ca 168 de centimetri nascuti la Marea Neagra au invins toate prejudecatile si lupta exemplar pentru fiecare triumf. Este un exemplu de sacrificiu si ambitie.. Exemplul de invingator prin munca, extrem de important. Trebuie sa ii multumim Simonei pentru tot, dar mai ales pentru exeplul pe care il da si care lipseste atat de mul tinerei generatii. Multumim SIMONA !!!

Comentează