Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Un surfer pe un val de încredere care poate trece de Serena

Finală la Wimbledon, prima finală la Wimbledon, în cel mai potrivit moment, pentru cea mai bună Simona Halep pe care am văzut-o vreodată. Stelară

Permalink to Un surfer pe un val de încredere care poate trece de Serena
vineri, 12 iulie 2019, 9:41

Exagerez, dar lăsați-mă să exagerez, cu Halep putem exagera cât vrem, pentru că trece dincolo de orice limită a imaginației noastre. Atât de puternică, sigură și inspirată este în clipa asta.

Și ca de fiecare dată când noi, românii, o criticăm mai tare, mai acid, convinși că avem dreptate ironizând-o la fiecare lovitură greșită, ne răspunde astfel. Frumos. Câștigând meciul și câștigându-ne sau recâștigându-ne pe noi cu unica ei armă. Jocul. Care are tenacitate, are cursele inepuizabile pe tot terenul, dar nu numai atât. Halep nu are doar picioare, plămâni și voință. Are și talent, și minte.

Strategie, tehnică, execuții.

Sigur, nu e totul perfect, nu va fi niciodată. Serviciul nu e nici acum atât de bun pe cât am vrea. Iar fileul nu o atrage, probabil că nu o va atrage niciodată, deși cred că în multe momente adversarele sunt dezechilibrate de mingile ei în lung de linie, și apariția la fileu ar putea fi decisivă. Ar scurta astfel gameul, setul și meciul.

Însă toate aceste imperfecțiuni o fac umană. O fac să ne semene, pentru că și noi avem zilele noastre proaste, când nu ne iese nimic și am vrea să se termine totul mai repede pentru a ne limpezi și a o lua de la capăt. Și pentru că e la fel ca noi, ne identificăm cu ea, visăm cu ea.

Iar acum chiar visăm, pentru că o vedem sus, deasupra tuturor, ca un surfer care alunecă pe un val de încredere și entuziasm, sigur că poate depăși orice obstacol. Indiferent cât e de mare.

Acesta este momentul ideal să joace cu Serena, chiar și pe iarba pe care americanca o iubește la nebunie, cu cele șapte titluri ale sale la Wimbledon. Să o înfrunte fără teamă, să fie agresivă în teren și să o oblige să alerge, inclusiv cu acele scurte care au scos sufletul din Svitolina. Să o epuizeze. Pentru că numai epuizată, numai nervoasă, Serena devine vulnerabilă.

Simt că sâmbătă va fi finala Simonei. Și, într-un an de căutări, în care nu a câștigat încă niciun turneu, va cuceri Wimbledon-ul. Prima finală și primul triumf. Ar fi minunat!

Comentarii (10)Adaugă comentariu

Andrei (1 comentarii)  •  12 iulie 2019, 10:08

Realist vorbind, nu am mai vazut.o pe Serena jucand atat de bine in ultimii ani. Serveste foarte bine, dar si alearga precum o caprioara pe tot terenul. Nu stiu care o fi reteta, dar Serena este foarte mobila...Simona alearga la fel de bine, dar are probleme mari cu serviciul. Macar sa.i ia un set si sa nu piarda cu un rusinos 6-2, 6-3...

Ioan (4 comentarii)  •  12 iulie 2019, 10:57

Cu toate că nu va cîștiga, meritul Simonei Halep va fi la fel de mare.

Jean-Paul (41 comentarii)  •  12 iulie 2019, 11:00

Theu, Oricat ne-am entuziasma pentru calificarea in finala, nu trebuie sa uitam ce jucatoare a avut de infruntat pe parcursul acestui turneu. E drept, a fost norocul ei ca sortii i-au scos in cale doar jucatoare modeste sau expirate, cu exceptia Svitolinei, dar nici aceasta nu s-a ridicat la inaltimea locului ocupat in clasament. Nu ma incumet sa fac pronosticuri, dar vreau sa mentionez ca spusele lui Dobre("Halep are ca tinta anul acesta Wimbledonul"), se pare ca a fost mai degraba o scapare - dat din casa - decat o declaratie teribilista, cum am crezut multi la vremea aceea. Ce puncte a pierdut anul acesta la RG, se pare ca le va castiga la Wimbledon, dar urmeaza "duetul" american unde are de aparat 1500 de puncte*(1485 mai exact)

Suporteru’ (1 comentarii)  •  12 iulie 2019, 12:55

Stelara!!!, Galactica!!! Monstri!!! ce-aveti oameni buni? D-le jumatate se pare ca n-ai vazut jocul lui Steffi Graf (de ex.). Aia ce era? Sigur ca-i nemaipomenit ca traim vremurile astea faine si avem posibilitatea sa o vedem pe Halep in finala de la Wimbledon. Daca va face un meci foarte bun ca-n finala cu Sarapova mai tare m-as bucura ca fan al tenisului decat sa ia trofeul intr-un meci sters de care sa nu-mi mai amintesc peste 2-3 ani. Tot e bine ca ati scris de evenimentul anului in sport pentru noi romanasii. (... Cum e sa scriii de printisor in loc de finalista de la Wimbledon? Dar, ce sa-i faci? comanda-i comanda... ) PS > cum naiba sa ne semene d-le jumatate? Ca fiinta asta a fost atata timp nr. 1 (cea mai buna din LUME), e in primele 10 din LUME de vreo 6 ani in timp ce ceilalti 98 % dintre romanasi nici nu reusesc sa inteleaga cum sta treaba-n lumea asta chiar daca peste 4 milioane sunt plecati ,,afara''. Apropo, gsp-ul are repartizat in Belgia un trimis special pe perioada contractului printisorului? Ca cei de la Marca si-au trimis unul care va urmari si detalia pas cu pas ,,aventura'' sperantei pe perioada contractului pana ce va deveni stelar, fabulos, galactic (ups) ...

S (3 comentarii)  •  12 iulie 2019, 13:45

daca nu ne-am englezi peste masura in scris, ne-ar iesi mai bine. De exemplu: "Ar scurta astfel gameul, setul și meciul." probabil ca s-a vrut a fi Ar scurta astfel punctul, setul și meciul. pentru ca game si meci e un pic de pleonasm?

daca sponsorii (3 comentarii)  •  12 iulie 2019, 16:03

Va castiga: 1.daca va scapa de complexul de inferioritate siprea mult respect fata de creatia firmelor de medicamente 2.daca sponsorii si alti agenti de influenta o vor lasa sa castige , acum cand serena se apropie de record castiguri turnee GS

victor L (11 comentarii)  •  12 iulie 2019, 20:37

Ar fi! O cred capabila pe Simona sa cistige. Dar chiar daca Serena nu mai e cea de altadata, ci o mamica ce lupta pentru recorduri, nu trebuie neglijata. Insa m-as bucura de triumful Simonei pina peste poate. O merita.

rammstein (1 comentarii)  •  13 iulie 2019, 11:07

cine castiga la afacerea asta ??....casele de pariuri..??...mafia sarbeasca..???...sau cartelul columbian??....in orice caz nu haplea...

MZM (16 comentarii)  •  13 iulie 2019, 11:33

Intr-adevăr, a sosit momentul ca Simona să o invingă pe Serena. Dacă nu acum, când, dacă nu Simona, cine?!

Eugen Qy (1 comentarii)  •  14 iulie 2019, 1:20

BRAVO Simona ! Bravo sportiva noastra minunata! Bravo mandria sportiva a ROMANIEI ! Cand SERENA a tipat a descatusare dupa un punct frumos castigat de ea, abia atunci am simtit ca ALA a fost cantecul de Lebada Neagra al SERENEI !

Comentează