Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Cu toată dragostea, Leo e mult deasupra voastră

Orice ar spune Pelé, nu te poți supăra. Zâmbești doar. Orgoliul bătrânului vrăjitor brazilian e tot mai mare cu trecerea timpului.

Permalink to Cu toată dragostea, Leo e mult deasupra voastră
duminică, 24 februarie 2019, 9:10

Să fie comparat cu Messi era prea mult pentru el: „Cum să vă gândiți că un băiat care șutează numai cu un picior, are o unică fentă și nu lovește mingea cu capul ar semăna cu mine?”. Maradona are și el o nemulțumire: „Leo nu e un lider”. Mereu găsește Diego ceva să-i reproșeze.

Amândoi se împăcaseră cu gândul că ei sunt singurii despre care se vorbește în fotbal. Eternul duel, conflictul fără sfârșit și mereu aceeași întrebare între generații: Pelé sau Maradona? Cu toată dragostea pentru amândoi, răspunsul meu e limpede. Nici Pelé, nici Maradona. Messi! Meciul de la Sevilla, cu trei goluri și un assist de geniu, e încă o confirmare că Leo tinde spre infinit.

Chiar și așa, într-un picior (deși vinclul reușit cu dreptul pe „Sánchez-Pizjuán” e de pus în ramă) și fără joc aerian, cum are impresia Pelé, e mai bun decât amândoi. Mult mai bun. Mai artist, mai eficient, mai dedicat echipei, mai lider. Chiar dacă s-ar putea crea un nou fotbalist, un număr 10 Pelé-Maradona, o combinație a celor mai valoroase calități ale lor, tot nu s-ar apropia de el.

Ai înnebunit?, îmi vor replica mulți, dar nu a cucerit niciun titlu mondial cu naționala sa, ca Pelé și Maradona.

Fanilor lui Pelé le-aș reaminti că, la acea vreme, Brazilia putea câștiga și fără el. În 1962, chiar s-a întâmplat, cu Amarildo în locul lui, și nu s-a simțit nicio diferență. Seleção era prea puternică pentru restul lumii, iar Pelé nu era decât „Perla Neagră” a unei generații de excepție.

Suporterilor lui Diego nu le-aș vorbi despre Mexico’86, aceea a fost operă completă El Pibe de Oro (inclusiv cu „Mâna lui Dumnezeu”), însă în cazul lor aș face o piruetă în pledoarie și m-aș întoarce la „cazul Barcelona”. Corect, Leo nu e campion mondial cu Argentina. Totuși, Barcelona ultimului deceniu e acolo sus, foarte sus, datorită lui. Și, din cele 32 de trofee colecționate de Messi, 28 sunt ale lui. Fără el, fără golurile și strălucirea lui, foarte probabil, Barça nu le-ar fi câștigat. Sigur, nu pe toate. Cu jocul său, cu magia sa, a unit Catalunya azulgrana și a propulsat-o spre locul 1 în Spania, în Europa, în lume. Nimeni nu a mai atins o asemenea performanță cu o formație de club.

Sâmbătă, după cea mai frumoasă demonstrație de fotbal, antrenorul Sevillei, Pablo Machín, mărturisea: „Eu și stafful meu am plănuit întreaga săptămână cum să-l oprim pe Messi. Rezultatul? A înscris trei goluri și a dat o pasă decisivă. Nimeni nu-l poate opri. Am făcut totul ca echipă, dar nici 11 contra 1 nu a fost suficient împotriva lui. Și nici nu va fi posibil vreodată. Este cel mai bun din istorie, nu am nicio îndoială”.

La sfârșitul meciului, comentatorul spaniol exclama în delir: „Sevilla nu a pierdut în fața Barcelonei, a fost învinsă de un singur om! Leo Messi”. Pentru că Barcelona înseamnă Messi.

Comentarii (89)Adaugă comentariu

keepcalm (10 comentarii)  •  24 februarie 2019, 14:46

Pele si Maradona ar fi doar niste fotbalisti buni in fotbalul extraordinar de tacticizat din ziua de azi, nu cred ca s-ar apropia de valoare celor 2 mari activi Messi si CR7 Oricum, pt mine fan al fotbalului spectacol va ramane Ronaldinho ca un magician desavarsit, pacat ca nu a avut seriozitatea necesara sa continue magia mai mult

Itzu (2 comentarii)  •  24 februarie 2019, 14:47

Când a venit Zlatan la Barca I-a arătat cine e șeful. L-au gonit repede că intra mimoza în depresie și nu mai putea să joace. Deci, Messi e bun dacă îi asiguri toate condițiile și îl cauți în coarne. La națională nu e nimeni dispus să îi facă mendrele "prințesei" și ați văzut ce jalnic joacă. Maradona nu avea nevoie de echipă, el juca singur. Și bătea.Messi e o mimoză.

Alex (1 comentarii)  •  24 februarie 2019, 14:56

Cris, imi pare rau, idolul tau Cristiano Ronaldo nici nu intra in discutie pentru o asemenea titulatura de cel mai bun all time. e vorba de Messi, Maradona si Pele aici. Ronaldo ar putea sa intre in discutie pentru cel mai bun marcator din penalty-uri si cam atat. la asta e f bun, bv lui. sa nu uitam ca messi in afara de 30+ goluri pe campionat mai da si vreo 20 de pase de goluri. stie si cristiano d-astea?

Cris (7 comentarii)  •  24 februarie 2019, 15:30

Alex, CR7 nu este idolul meu. Nu am idoli in fotbal. Am idoli in domeniile juridic si literatura, daca ar fi sa ne exteriroizam latura profesionala si pasionala. In fotbal pot spune cel mult ca as avea preferinte, dar cum ele sunt, prin natura firescului, subiective, evit sa le enunt ca fiind unele categorice prin prisma unor ierarhii. Ce spun eu este ca varfurile generatiilor pot fi catalogate, in mod obiectiv, cel mult ca fiind elitele generatiilor in care activeaza, fara comparatia cu generatiile anterioare, cat si cu cele viitoare. Prin urmare, pe Messi il putem compara, in mod obiectiv doar cu CR7, singurul care se ridica la nivelul sau. Dar nici in aceasta comparatie, Messi nu este cel mai bun la toate capitolele. De exemplu, la capitolul eficienta dovedita la cluburi diferite, implicand, deci, adaptabilitatea la conditiile tehnico-tactice diferite ale campionatelor diferite, CR7 ii este superior lui Messi. Astfel, in timp ce Messi a obtinut rezultate individuale si trofee cu un singur club (si toate acestea intr-o perioada in care Barca era cea mai valoroasa echipa din lume, rezultatele lui Messi la nivel continental fiind dependente de valoarea echipei si de jocul creat pt el, in mod special a/l lui Xavi si Iniesta, dovada ca odata cu retragerea lor, Barca si Messi au pierdut suprematia la nivel continental in lupta cu Realul lui CR7, dependent de evolutiile acestuia din urma), CR7 a obtinut trofee si rezultate individuale cu cluburi diferite (si continua la acelasi nivel si la ultimul club, la care se adauga titlul continental obtinut cu nationala). Prin urmare, nici macar intre cei doi nu se poate stabili cu exactitate o ierarhie absoluta. Cred ca cel mai aproape de adevar ar fi o ierarhie in care Messi ar fi catalogat ca cel mai valoros fotbalist al generatiei sale, in timp ce CR7 ca fiind cel mai eficient fotbalist din aceeasi generatie (implicand, cum spuneam, eficienta maxima dovedita la o pluralitate de echipe: 3 cluburi, plus nationala). Dar si in cazul asta vor exista opinii diferite, in functie de preferinte, caci singurul adevar este acela ca nu pot fi stabilite ierarhi absolute, motiv pt care nici noi, iubitorii fotbalului (incluzandu-i pe jurnalisti, in mod special), sa nu emitem pretentia ierarhizarii absolute, mai ales prin comparatii iinadecvate peste timpuri.

Cris (7 comentarii)  •  24 februarie 2019, 15:38

Si daca ar fi sa emit o preferinta personala, aceea ar fi categoric Maradona, dar fara sa pot face o ierarhie all time, caci nu ar fi una obiectiva, din toate considerentele pe care le am expus anterior.

Ed (3 comentarii)  •  24 februarie 2019, 15:40

@Cris: deci tu scrii ditamai carnatul in care spui ca nu poti compara cei trei fotbalisti si ca orice comparatie ar fi subiectiva, fiindca sunt mult prea multi factori complecsi, dar putin mai incolo scrii ca totusi Messi e inferior ca tehnica nativa celor doi (aici gata, nu mai e subiectivitate, s-a dovedit stiintific ca e cum zici tu) si ca cel mai bun de fapt e Cristiano Ronaldo. Ai vrut sa pari doct dar nu ti-a iesit. Desi ai vorbit despre impartialitate, ai simtit totusi nevoia sa il intepi pe Messi fiindca nu il suporti si sa il bagi in discutie pe Cristiano Ronaldo, care nici macar nu aparea in comparatia asta, fiindca iti place tie de el, l-ai scos din joben. Tie nu iti e rusine macar putin? Te razgandesti de la o propozitie la alta? Cu ce obiectivitate si expertiza ai ajuns tu sa apreciezi tehnica nativa a jucatorilor? Deci la comparatia care nu iti convine tie e neclar, fiindca intervine subiectivitatea bla bla etc. Dar la comparatia care iti convine tie, aleasa arbitrar, brusc devine obiectivitate si asa e! cum ai zis tu! scris in piatra! Manipulator micut ce esti tu ;)

Cris (7 comentarii)  •  24 februarie 2019, 16:03

Ed, este josnic ce faci si mai ales modul de adresare. Daca ar fi sa-ti copiez stilul, ti-as raspunde ca, daca esti un *** ***, neintelegand ce citesti, iti recomand sa nu replici. Desi nu justifici interesul meu, totusi iti explic. Spuneam ca nu pot fi facute comparatii intre generatii in scopul ierarhizarii fotbalistilor, din toate considerentele expuse. Iar referirea la valoare tehnica a celor 3 era nu in sensul de a legitima comparatia, ci de a releva un adevar, de natura a face cu atat mai putin probabila o comparatie, anume ca valoarea tehnica a lui Messi a fost decisiv influentata de catre ingineria genetica moderna (fiind indubitabil ca fara acest proces Messi nu ar fi ajuns la capacitatile si aptitudinile care ii definesc valoarea actuala), de care nu au beneficiat ceilalti doi. Or, o atare imprejurare face cu atat mai mult sa nu poata fi realizata, in mod obiectiv o comparatie peste timp. In rest, sa fim sanatosi si cumpatati!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Calin (1 comentarii)  •  24 februarie 2019, 16:15

Excelent articolul. Perfect adevarat!

Obiectiv (17 comentarii)  •  24 februarie 2019, 16:28

Dle Cris, daca intri in cocina asteapta te sa te muste grohaitorii. Astia de pe site uri nu sunt obisnuiti cu opiniile argumentate, deci nici nu le inteleg. Pt ei daca faci o analiza a idolului lor, care ar scoate in evidenta si unele minusuri, automat te acuza ca ai alti idoli, de parca ar fi nefiresc, si te porcaiesc de nu te vezi. Desi acuza contrariul, fanii lui Messi sunt extrem de agresivi atunci cand iti exprimi parerea opusa, mai ales daca ai curajul sa emiti ale preferinte. Nu merita bagati in seama, sunt frustrati in viata. Messi o fi bun sau f bun, dar pana nu vine un for abilitat sa decida in mod definitiv si in mod oficial ca Messi e cel mai bun din toatr timpurile, suntem indreptati sa avem dubiu si mai ales sa ne afisam si noi preferintele, fara sa fim jigniti de catre fanii unuia sau ai altuia. Intelesai?

Cristian (2 comentarii)  •  24 februarie 2019, 16:37

Ești fan Messi și te înțeleg, dar nu-l poți pune pe barcelonez înaintea lui Maradona! Să fim serioși.Chiar dacă tu și alți orbi veți considera o blasfemie, pot să afirm cu tărie că Ronaldinho este peste Leo! Nu te supăra Theo, dar fotbalul nu înseamnă doar echipă de club, ci și națională, aici unde Messi e praf!

clasificare (3 comentarii)  •  24 februarie 2019, 16:45

E limpede ca pele si maradona sunt niste mici pigmei fata de MESSI. daca te uiti la fotbalul din acea perioada, vezi ca era inca epoca de piatra. FARA DISCUTIE MESSI E UN DUMNEZEU AL FOTBALULUI, ceilalti (inclusiv infumuratul CR7) sunt doar niste sfintisori

keepcalm (10 comentarii)  •  24 februarie 2019, 16:49

@Obiectiv Cine te opreste sa ai propriile pareri? Ce for ia declarat ca pe maradona si pele ca ar fi cei mai buni, da, au fost buni la vremea lor, la fel cum si cei de azi sunt buni acuma, parerile sunt impartite, unelor le place messi, altora cr7, istoria va decide cine e cel mai bun dintre cei 2, personal am parea mea, admir munca si tenacitatea lui cr7, talentul si viziunea de joc a lui messi, magia insa e a lui ronaldinho, placerea cu care intra pe teren si juca fotbal e ceva rar intalnit

Liviu 12 (29 comentarii)  •  24 februarie 2019, 17:14

Domunl Jean Paul, te-as ruga sa citesti cu mai multa atentie inainte sa critici. Cand Dl. Ioanitoaia a facut un articol asemanator, chiar eu am scris acolo ca meciurile echipei Napoli 1984-1991 se gasesc pe youtube, foarte multe in rezumate de 3-10 minute. Este destul, daca vrei si daca ai interes sa intelegi cum era Maradona pe teren. Eu unul, am avut. Desi l-am prins si live, dar normal, conform timpurilor acelea, doar rar la tv in direct.... cupele mondiale sau finala UEFA din 89 televizata tur-retur la sarbi. Despre Pele, chiar strica o gandire logica? Cum putea el oare sa straluceasca mereu atunci cand putea fi urmarit, adica la Cupele Mondiale, daca in campionatul statal Paulista juca doar cu ciumeti si erau meciuri de cartier?! Acele meciuri erau foarte puternice, deoarece atunci Brazilia era peste Europa! Sa joci atunci contra acelor echipe, nu era mai usor decat azi contra celor de la locul 7 in jos din Spania. E doar o chestiune logica. Te rog, urmareste rezumatul Intercontinentalei din 62 de pe youtube, adica cel mai tare meci al momentului, nu un banal meci de campionat, sa vezi ce facea Pele pe teren.

Obiectiv (17 comentarii)  •  24 februarie 2019, 17:19

Keepcalm, asta e ideea, ca nimeni nu a declarat pe nimeni oficial ca fiind cel mai bun, motiv pt care fiecare este indreptatit sa creada despre favoritul sau ca este cel mai bun in topul personal, fara sa fie contrazis si agresat verbal de fanii “dumnezeului messi”.

biancorossi (4 comentarii)  •  24 februarie 2019, 18:21

O rey, Pele ! Restul e blasfemie.

Obiectiv (17 comentarii)  •  24 februarie 2019, 18:27

Cat despre “dumnezeirea fotbalistilor”, Messi este inca un bebe, fanii lui nezeificandu l inca in mod oficial, asa cum au facut o cei ai lui Maradona, care in mod oficial au infiintat un cult si o Biserica Maradoniana. Oricum, in mod evident e o mare prostie zeificare fotbalistilor, fie si la nivel discursiv, ei ramanand doar niste sportivi buni, cei mai buni pt generatiile lor, fara comparatii subiective. Cine face astfel de ierarhii comparand fotbalisti din generatii diferite se comporta precum niste fani la pubertate.

Mircea Ordean (3 comentarii)  •  24 februarie 2019, 18:38

E loc pentru toți trei. Oare ce va spune Leo, despre numărul 1 mondial, de peste 30-40 ani?

Mircea Ordean (3 comentarii)  •  24 februarie 2019, 18:40

Nu as spune că Messi e mai bun, căci as trăda unana convingere, ca lumea a inceput cu existenta mea...

Toto (2 comentarii)  •  24 februarie 2019, 18:58

Messi și Barcelona lui Guardiola au fost apogeul fotbalului. Maradona nu are o cupa a campionilor, nu are baloanele de aur, nu are trofeele(chiar individuale)pe care le are Messi, dar are Cupa Mondiale. Henry e campion mondial, a luat premier, a ieșit golgeter, are liga, de ce nu este cel mai bun din istorie, dar Zidane? Messi a oferit fotbalului superlative și eficientă. Marele Ronaldo nu a câștigat Liga, dar este triplu campion mondial! Un fenomen! Răul Gonzalez a avut neșansa sa se nască mai devreme de invincibila armada. E o chestiune de preferințe, nimic mai mult. Dar sa i denigrezi pe Messi, Maradona, Pele din punct de vedere sportiv, trebuie sa fii idiot!

MZM (16 comentarii)  •  24 februarie 2019, 19:30

Messi este foarte bun (adica, superlativul absolut)! Ceea ce face el cu mingea si cu... adversarii este naucitor, de ne-i-ma-gi-nat! In acest sens, declaratia antrenorului Sevillei, dupa meciul de sambata (”este cel mai bun din istorie, nu am nicio indoiala”), limpezeste mult lucrurile in materie de ierarhii in acest domeniu!

Cetitorul (1 comentarii)  •  24 februarie 2019, 19:32

Când va termina Messi opera de artă ne vom da seama că e imposibil în fotbalul actual să mai fie depășit de cineva. Ani de zile de dominație și strălucire în fotbalul ăsta industrializat și supertacticizat. De aceea chiar cred că Cristiano e un demn loc 2, de asemenea greu de egalat

aciduzzo (25 comentarii)  •  24 februarie 2019, 20:05

De la Adam si Eva încoace planeta asta n-a mai avut unul ca Messi! Si cum nu se cunosc alte galaxii pe care s-ar putea presupune că există viață sau forme inteligența de viață....atunci MESSI RAMANA CEL MAI MARE DIN UNIVERS!! Restul....e doar frustrare si răutate gratuita!.....OBSERVATOR OBSERVATOR.....cum dati dumneavoastra cu muci-n fasole....acuma înainte de Iertaciune....Fotbalist al momentului zici???? Păi Maradona a fost pe culmi din 86 până în 90.....4 ANI mari si lati....iar după 90 a căzut lamentabil....!!! Ia vezi matale domnule Observator care stii fotbal fix cat stiu eu daca maine va ploua torential in Sahara......nu cumva Messi e pe culmile culmilor de vreo 12 ani?? Cam lung ,,momentul " asta nu-i asa??? ..Si ultimul sfat....intrați pe you tube si urmăriți inca o data ce s-a întâmplat ieri la Sevilla. Vizionati rezumatul meciului de vreo 30 de ori si poate poate va lămuriți ce-i cu Messi asta si ce fotbalist de pe alta planeta este!!.....observatorilor care sunteti!!!!

Ed (3 comentarii)  •  24 februarie 2019, 20:36

@Cris: "Am idoli in domeniile juridic si literatura". Ahahaha! Vezi ca te-ai murdarit putin la gurita de juridic si literatura, domnule "jurist" (si iubitor de Cristiano). Vezi si ca ti-a fost moderat comentariul fiindca nu stii sa respecti niste reguli simple de dialog, ala ti-e nivelul de educatie. M-ai facut sa imi dea juma' de lacrima cand am vazut stelutele alea. Atunci ce rol mai au elucubratiile tale? Chiar credeai ca pacalesti sau impresionezi toata lumea cand scrii o polologhie kilometrica in care ideile se bat cap in cap? Din nou, si in comentariul catre Alex, si in cel catre mine, ai bagat cate un fitil, cate o impunsatura catre Messi si l-ai scos iar din joben pe Cristiano Ronaldo, de care nu vorbea nimeni pana atunci. Deci ce nu iti convine e subiectiv, ce iti convine e obiectiv si e ca tine. Daca nu iti place de un jucator si crezi ca e altul mai bun, zi asa, simplu, nu ne tine noua lectii de obiectivitate! Scoala clasica de manipulare ;) Eu ti-am raspuns fiindca faci pe desteptul, mie putin imi pasa de care e mai bun dintre Messi, Pele, Maradona etc. - niste milionari care au dat/dau cu picioroangele intr-o basica.

aham (2 comentarii)  •  24 februarie 2019, 20:56

pele..n-ar juca in ziua de azi nici la o echipa de mana 2a. erau alte vremuri, alt sport. maradona..era un geniu, poate cel mai bun fotbalist din toate timpurile. messi e altceva, e atat de sus incat orice comparatie cu altcineva nu e decat gluma proasta, rautate sau ignoranta.

Vlad (1 comentarii)  •  24 februarie 2019, 21:50

Ești patetic, așa cum ai fost și joi după meciul lui Atletico.

Liviu 12 (29 comentarii)  •  24 februarie 2019, 21:57

@Aciduzzo, prin 85 un fotbalist de la Lazio spunea ca a jucat contra unui fotbalist de pe alta planeta. In 82, marca un gol pe Maracana din Belgrad aplaudat de un intreg stadion. La Boca era deja senzational... @ Toto tata, pe vremea aia Balonul de Aur se dadea doar la europeni.... altfel cum Dumnezeu nu te-ai intrebat de ce la castigat Belanov in 86? Informati-va dragi copii!

alex (5 comentarii)  •  24 februarie 2019, 23:12

Sa nu exageram! Dupa logica ta , peste 10 ani, Messi nu va mai fi "the Best" pentru ca fotbalul a evoluat. Un pusti care acum are 10 ani, va fi in 2030 cel mai bun din istorie. Nu, nene. logica asta e stramba! Asa ca...nu mai specula!

dodo (14 comentarii)  •  24 februarie 2019, 23:16

Cu toata dragostea, nu esti ziarist, nu ai studiat fotbalul si ar fi bine sa iti vezi de drept. Pele a luat 3 campionate mondiale si era complet: stangu, dreptu, capul, dribling, pase, suturi...Maradona a luat de unul singur mondialul din 86, iar la Neapole erau 2 sfinti: San Genaro si San Diego... Piticotocu Messi a distrus nationala Argentinei: la Camp. Sud Americii a ratat 2 lov de 11 m, iar daca nu cumparau meciul cu Ecuador stateau acasa. Argentinienii l-au amenintat ca ii rup picioarele daca mai vine la nationala. CR7 nu are rival, detenta NBNA, foglia seca, viteza, dribling (si cu spatele). Foarfeaca cu Juve inseamna 2,58 m varful piciorului si Messi poate sa se lase de fotbal...

Obiectiv (17 comentarii)  •  24 februarie 2019, 23:27

Ed, tu il faci pe cel cu care te certi ca fiind needucat, dupa ce i ai transmis sa i fie rusine si l ai facut manipulator, fara sa fii provocat (inexplicabil cum de nu te au moderat)? Pai asta nu e doar dovada ca esti primul needucat, dar si ipocrit. Apoi il ataci pe om pt ca ti s a parut ca se da destept? Pai, in primul rand ca nu i ai inteles comentariile, nu prea intelegi ce citesti, nefunctionalitate intelectuala se cheama, iar apoi ce faci tu e dovada maxima de frustrare. Pari un pusti ***, oparit si frustrat maxim pe reactiile si expunerile net superioare tie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adri (1 comentarii)  •  25 februarie 2019, 0:23

As vrea sa-i intreb pe cei care nu pot sub nici un chip sa il puna pe Messi alaturi de Maradona & Pele : cate meciuri de-a le lui Pele sau Maradona ati vazut? Comparativ cu Messi. Messi joaca de 15 ani la cel mai inalt nivel . 15 ani!!! Nu exista nici un termen de comparatie din acest punct de vedere . E putin probabil ca Maradona (Pele nu l-am prins) sa fi facut fata fizic la fotbalul de azi . Totul in jurul nostru a progesat in mod exponential , la fel si fotbalul , la fel si capacitatea celor care il practica la nivel de elita. Fundasii de alta data sunt mult sub cei actuali ,dpdv fizic. Si poate doar cei care au jucat fotbal stiu ca , cu foarte rare exceptii, fizicul conteaza...Artistii sun artisti (si au lasat in urma lucruri frumoase) .Dar unu ca Messi , care face ceea ce face in fata unor jucatori de top, de atata timp...e altceva. ps: stiu ca sunt multi care aprecieaza de exemplu masinile vechi . Un Shelby Cobra sau un Aston Martin Db5 reprezinta arta pentru ei , sunt inegalabile. E o chestie de gusturi, e subiectiva, le place si gata, fara justificare .E total de inteles. Dar, cand e vorba de performanta (si poate chiar de estetica dupa altii) supercarurile moderne sunt de pe alta planeta. Asa si cu Pele & Maradona, hai sa-i lasam acolo in vitrina ca stau bine. Azi, pe teren, se joaca altceva.

Andrei (3 comentarii)  •  25 februarie 2019, 6:09

Mesi este foarte bun dar inca departe de CR7.

Ed (1 comentarii)  •  25 februarie 2019, 11:01

@Obiectivule subiectiv: vezi ca te-ai manjit si tu la gurita de ''nefunctionalitate intelectuala''. Pune cratima intre litere ca scrii in romana. Sau nu stii exact unde sa pui si de aceea lasi pauza? Lasa-i pe cei mari sa discute intre ei, nu mai inventa sintagme, lasa DEX-ul deoparte, nu poti sa alaturi cuvinte chiar cum vrei tu. Sau esti unul si acelasi cu Cris, fiindca si el era tot un obiectiv subiectiv? Bineinteles ca si tie ti-a fost moderat comentariul din cauza limbajului - asta iti e nivelul de educatie, nu stii sa porti o discutie in contradictoriu. Voi sunteti majoritari in tara aia si e grav, nu va mai faceti bine. Oricum, eu am plans putin, sa stii ;)

keepcalm (10 comentarii)  •  25 februarie 2019, 11:24

@adri Mai bine nici ca o puteai spune, peste vreo 20 de ani probabil se va spune si de messi la fel, acuma e momentul lui de magie, cr7 incepe sa se stinga Gusturile nu se discuta nici in materie de fotbal, nici de femei nici de masini, app de masini, mie imi plac muscle car americane, camaro, challenger(detin un charger), mustang etc, poate alti nu dau o ceapa degerata pe ele, asa e si cu fotbalul, unora le place messi si nici in ruptul capului nu vor sa vada munca si perseverenta depusa de cr7 sa ajunga sus, la el talentul e mai putin, aproape orice face pe teren se vede ca e exersat, nu vine natural din talent si nu ai cum sa compari un dribling facut din talent cu unul invatat si exersat la antrenament pana iti iese, admir munca si perseverenta lui cr7 dezagreez personalitatea lui fabricata in anglia, el de acolo a venit cu aroganta si fumurile din cap, messi e talent si viziune, joaca pt echipa si echipa pt el, nu prea ai ce sa ii reprosezi, uni spun ca nu da cu, capul, ca nu e complet, parerea mea ca decat sa incerce ceva ce nu are sansa sa faca bine nu are rost, poate cu mana lui dumnezeu daca incearca si el ca maradona, fundasi din ziua de azi nu seamana cu briegel sau bhreme, totul e diferit , totul e tacticizat si calculat pana la ultimul detaliu

Obiectiv (17 comentarii)  •  25 februarie 2019, 14:13

Ed, dai dovada de ipocrizie si natabazie cat cuprinde! Iti permiti sa jignesti ceilalti participanti la discutii, total neprovocat. Mai ai si tupeul sa-i corectezi si apostrofezi, desi comentariile tale sunt total neargumentate, o insiruire de perorari. Dovada ca iti este straina cartea sta in faptul ca postarile tale abunda in greseli de exprimare si in erori de logica. Spre stiinta ta, a fi moderate comentariile nu demonstreaza lipsa de educatie, ci doar utilizarea unor cuvinte nepermise de sistemul de cenzurare. Asta nu inseamna ca acelasi sistem nu lasa necenzurate expresii care dovedesc cu varf si indesat lipsa de educatie a autorului (chiar tu folosesti expresii ofensatoare, care-ti probeaza lipsa de educatie: „te-ai manjit si tu la gurita”; „Tie nu iti e rusine macar putin”; „Manipulator micut ce esti tu”). Si toata demonstratia ta gargaragista este pornita din invidia pe calitatile de exprimare si argumentare ale individului caruia i-ai replicat neprovocat. Tu il acuzi pe respectivul ca se da destept, desi tu faci exact acelasi lucru inzecit. Nu ai treaba cu subiectul, asa cum recunosti, dar insisti sa-i demonstrezi tipului ca nu este destept, prin metode parsive, urmarind sa te dai tu mai destept, desi elucubratiile sustinute de catre tine iti demonstreaza ingustimea intelectului. Ce faci tu este ceva de genul: tu nu esti destept, ca te dai doct, destept sunt eu ca vreau sa te pun la punct. Nu conteaza ca nu ai argumente defel, e suficient sa-i spui ca el este subiectiv si arbitrar, ca sa-i demonstrez, in mintea ta, ca tu esti obiectiv si destept. La asta se reduce „opera ta”. Nu-ti spune nimic asta? Este proba certa a invidiei pe capacitatile tertilor, de unde nevoia acerba de a-ti exterioriza sentimentele de frustrare, recurgand neprovocat la gesturi si expresii acuzatoare si ofensatoare la persoana. Ia-ti un serviciu, mergi la scoala (se vede lipsa in cazul tau), fa ceva util (macar fa-te neauzit)!

Ed (1 comentarii)  •  25 februarie 2019, 23:29

@Obiectivule subiectiv: Eram sigur ca esti acelasi cu Cris, hahaha! Trista viata trebuie sa ai daca ti-ai facut doi useri ca sa te aprobi/aperi pe tine insuti. Ti-au aparut cratimele brusc in exprimare? Cat ai cautat sa afli unde sa le pui? Iar ai scris un carnatoi insiruind aleatoriu cuvinte din dictionar, ti-am zis sa nu te mai joci cu cartea aia mare ca nu e pentru tine. Ai scris mult si degeaba, domnule "jurist". Am citit pe sarite, din doua-n trei. Parca a scris un robot, asa exprimare batoasa si ilogica ai. Ca si argumentarea ta de la care a pornit totul - nu putem compara fotbalisti din generatii diferite daca suntem corecti si obiectivi, dar totusi eu sunt mai dajtept (chair daca ma cheama obiectivu') si va spun ca Messi e mai slab ca tehnica nativa, s-a demonstrat stiintific, ba chiar cel mai bun din zilele noastre e Cristiano cel scos din joben, ca de el imi place mie. Si sunt obiectiv, v-am zis doar ;) Adica nu ii compar dar totusi ii compar (sa-l intep putin pe Messi) ;) Daca vrei sa nu ma mai auzi (ai ramas cu traume, imi auzi vocea in gand), inchide pagina. Somn usor, subiectivule :)))

cutzu (3 comentarii)  •  27 februarie 2019, 18:42

messi e praf la nivelul nationalei, a avut o influenta negativa incercand sa isi impuna prietenii si nu va putea nici daca va juca inca 10 ani sa ia un CM

Comentează