Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Nu-mi plac fanii englezi. E ceva rău?

De fiecare dată când mă întâlnesc cu ei, am aceeași senzație. Fanii englezi nu călătoresc pentru fotbal. În afara granițelor, nu se bucură de el, nu îl trăiesc, nu îl vorbesc.

Permalink to Nu-mi plac fanii englezi. E ceva rău?
miercuri, 20 iunie 2018, 9:58

Nu le simt pasiunea, nu le simt exuberanța, nu îi aud cântând, scandând, nu îi văd cucerind lumea din jur cu entuziasmul lor.

Nu îi văd decât la bere. În ziua meciului, beau. De câte ori dau nas în nas cu ei, asta fac. Un pahar, două, trei, patru… zece. La nesfârșit. Iar alcoolul nu le deschide sufletul.

În mai 2000, la Copenhaga, înaintea finalei Cupei UEFA cu Galatasaray, suporterii lui Arsenal pierdeau timpul la terasele din centru și îi provocau pe turci. Ce înseamnă îi provocau? Le înjurau iubitele, de exemplu. Găseau amuzante replici de genul „shag your women”. Râdeau până când rivalii săreau pe ei.

Și, atunci, nu mai era chiar amuzant. Degeaba se baricadau apoi în baruri. Era să fiu și eu bătut din cauza lor.

În urmă cu patru ani, la Manaus, în jungla Amazonului, după ce naționala lor pierdea în fața Italiei, petreceau toată noaptea în piață la concursuri de băutură.

Acum, la Volgograd, nici măcar n-au mai fost împreună dincolo de porțile stadionului. Fiecare cu micul lui grup. La Fan Fest, își luau berile și stăteau unii într-un colț, alții pe scări… Îi auzeau pe tunisieni cântând, iar ei nu aveau nicio reacție. Să fie doar de teama rușilor?

Un londonez trecut de 50 de ani mi-a spus: „Poate s-a vorbit prea mult despre ce s-ar putea întâmpla rău aici. Uite că nu e nimic. Ar trebui să fim uniți”.

Nu sunt uniți. Și nu îmi plac. Nu sunt printre favoriții mei la acest Mondial.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

hhh (2 comentarii)  •  20 iunie 2018, 10:47

nici mie nu mi plac.

ionu (1 comentarii)  •  20 iunie 2018, 10:58

macar ei au echipa nationala si se califica. Noi suntem cu suporteri si nimic altceva. Aia din fotoliile de acasa sau de pe terase unde se serveste bere ieftina.

JFM (7 comentarii)  •  20 iunie 2018, 10:58

La modul general sau doar cei prezenti la mondiale?

vasco (31 comentarii)  •  20 iunie 2018, 11:13

Nici mie!Una e sa canti frumos si alt sa te comporti la fel,mai ales "afara"...In general sunt doar badarani si betivi.

Bagheera (1 comentarii)  •  20 iunie 2018, 11:54

Englezii si-au desfiintat dupa Heysel baza de suporteri adevarati. Lovitura s-a dat in contextul Thatcher ismului dus la EXTREM. Trebuia sa fie blamati cu orice pret. Bani de meciuri mai au numai niste "cetateni".

Emil Calinescu (1 comentarii)  •  20 iunie 2018, 12:19

Ca fani nu-s favoriti, dar cand tii cu o echipa, nu tii doar cu fanii ei. Iar Anglia joaca frumos :)

Mihai (1 comentarii)  •  20 iunie 2018, 13:07

Englezii se refuleaza prin acest comportament. Societatea lor este una foarte inchistata in etichete si ceea ce crede lumea. Tin in ei si cand au ocazia, refuleaza asa.

tarus (1 comentarii)  •  20 iunie 2018, 14:34

Cat de *** sa fii, om in toata firea, sa te duci sa canti si sa zbieri pentru nuj ce echipa? Se duc oamenii sa bea o bere, sa se simta bine, care`i problema?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor (13 comentarii)  •  21 iunie 2018, 10:56

Treaba nu-i nouă, „fenomenul” huliganii englezi e din anii '70, pare-se „proiect” al serviciilor. Ce-i ciudat rău de tot este faptul că media socialistă/comunistă din acea vreme nu a arătat niciodată acest lucru, ba mai mult, ne băgau repetat în cap „ce frumos cîntă galeriile engleze”, „templul fotbalului” și altele. Comunism-capitalism, cele 2 fețe ale aceleiași monede.

Comentează