Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Ce lecție, Simeone! M-ai cucerit, Cholo!

Pot eu să-l laud pe Diego Simeone? Să fiu fericit cu jocul lui Atlético? Să-i spun Cholo, să-l alint, când în urmă cu trei ani simțeam și scriam că argentinianul duce fotbalul mult înapoi în timp, în Evul Mediu, sfâșiindu-l, […]

...

A fost cândva fotbalistul Stanciu 

Mi-am făcut iluzii cu Nicolae Stanciu. M-am înșelat. Am crezut că el e altfel, văzând cum crește mereu, an de an, de la un joc la altul, de la o echipă la alta. Alba Iulia, Vaslui, Steaua, Anderlecht. Ascensiunea lui […]

...

Ucis de un Gigi Becali! 

De trei zile, de când Emiliano Sala a dispărut, cu avion cu tot, în valurile de gheață ale Canalului Mânecii, jucătorii lui Nantes sunt distruși. Nu mai pot face nimic, nu se mai gândesc la fotbal, nici nu le mai […]

...

Ziua când analistul Henry nu-l iartă pe antrenorul Henry 

Mai ales pe Arsenal. Era necruțător cu fostul său club, clubul vieții sale, la care jucase opt ani. Nu-l ierta pe Arsène Wenger pentru strategia prea curajoasă, prea riscantă și fără succes la acea vreme. Iar atacanții de atunci ai […]

...

Privirea verde a victoriei

Nu era nicio legătură cu fotbalul. Tenisul învingea în acea zi. Ea. Simona Halep. În sfârșit, după ani de muncă, de victorii și de înfrângeri, după multe trofee mângâiate cu lacrimi de fericire, dar și după trei finale de Grand […]

...

Nu-mi plac fanii englezi. E ceva rău?

De fiecare dată când mă întâlnesc cu ei, am aceeași senzație. Fanii englezi nu călătoresc pentru fotbal. În afara granițelor, nu se bucură de el, nu îl trăiesc, nu îl vorbesc.

Permalink to Nu-mi plac fanii englezi. E ceva rău?
miercuri, 20 iunie 2018, 9:58

Nu le simt pasiunea, nu le simt exuberanța, nu îi aud cântând, scandând, nu îi văd cucerind lumea din jur cu entuziasmul lor.

Nu îi văd decât la bere. În ziua meciului, beau. De câte ori dau nas în nas cu ei, asta fac. Un pahar, două, trei, patru… zece. La nesfârșit. Iar alcoolul nu le deschide sufletul.

În mai 2000, la Copenhaga, înaintea finalei Cupei UEFA cu Galatasaray, suporterii lui Arsenal pierdeau timpul la terasele din centru și îi provocau pe turci. Ce înseamnă îi provocau? Le înjurau iubitele, de exemplu. Găseau amuzante replici de genul „shag your women”. Râdeau până când rivalii săreau pe ei.

Și, atunci, nu mai era chiar amuzant. Degeaba se baricadau apoi în baruri. Era să fiu și eu bătut din cauza lor.

În urmă cu patru ani, la Manaus, în jungla Amazonului, după ce naționala lor pierdea în fața Italiei, petreceau toată noaptea în piață la concursuri de băutură.

Acum, la Volgograd, nici măcar n-au mai fost împreună dincolo de porțile stadionului. Fiecare cu micul lui grup. La Fan Fest, își luau berile și stăteau unii într-un colț, alții pe scări… Îi auzeau pe tunisieni cântând, iar ei nu aveau nicio reacție. Să fie doar de teama rușilor?

Un londonez trecut de 50 de ani mi-a spus: „Poate s-a vorbit prea mult despre ce s-ar putea întâmpla rău aici. Uite că nu e nimic. Ar trebui să fim uniți”.

Nu sunt uniți. Și nu îmi plac. Nu sunt printre favoriții mei la acest Mondial.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

hhh (2 comentarii)  •  20 iunie 2018, 10:47

nici mie nu mi plac.

ionu (1 comentarii)  •  20 iunie 2018, 10:58

macar ei au echipa nationala si se califica. Noi suntem cu suporteri si nimic altceva. Aia din fotoliile de acasa sau de pe terase unde se serveste bere ieftina.

JFM (3 comentarii)  •  20 iunie 2018, 10:58

La modul general sau doar cei prezenti la mondiale?

vasco (18 comentarii)  •  20 iunie 2018, 11:13

Nici mie!Una e sa canti frumos si alt sa te comporti la fel,mai ales "afara"...In general sunt doar badarani si betivi.

Bagheera (1 comentarii)  •  20 iunie 2018, 11:54

Englezii si-au desfiintat dupa Heysel baza de suporteri adevarati. Lovitura s-a dat in contextul Thatcher ismului dus la EXTREM. Trebuia sa fie blamati cu orice pret. Bani de meciuri mai au numai niste "cetateni".

Emil Calinescu (1 comentarii)  •  20 iunie 2018, 12:19

Ca fani nu-s favoriti, dar cand tii cu o echipa, nu tii doar cu fanii ei. Iar Anglia joaca frumos :)

Mihai (1 comentarii)  •  20 iunie 2018, 13:07

Englezii se refuleaza prin acest comportament. Societatea lor este una foarte inchistata in etichete si ceea ce crede lumea. Tin in ei si cand au ocazia, refuleaza asa.

tarus (1 comentarii)  •  20 iunie 2018, 14:34

Cat de *** sa fii, om in toata firea, sa te duci sa canti si sa zbieri pentru nuj ce echipa? Se duc oamenii sa bea o bere, sa se simta bine, care`i problema?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor (5 comentarii)  •  21 iunie 2018, 10:56

Treaba nu-i nouă, „fenomenul” huliganii englezi e din anii '70, pare-se „proiect” al serviciilor. Ce-i ciudat rău de tot este faptul că media socialistă/comunistă din acea vreme nu a arătat niciodată acest lucru, ba mai mult, ne băgau repetat în cap „ce frumos cîntă galeriile engleze”, „templul fotbalului” și altele. Comunism-capitalism, cele 2 fețe ale aceleiași monede.

Comentează