Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Atac la Burleanu

Secretarul general al LPF îl acuză pe președintele Federației Române de Fotbal că este antilider, pentru că naște panică prin felul în care conduce. E un punct de vedere care deschide un nou front

Permalink to Atac la Burleanu
luni, 15 iunie 2020, 5:53

Se află în eroare Justin Ștefan atunci când se întreabă retoric despre Răzvan Burleanu: „L-ați văzut intrând într-o emisiune în care a mai fost și altcineva în afară de realizator?” Răspunsul este „Da”, deși în subtex dl. Ștefan susține un adevăr. În principiu, R. Burleanu se simte confortabil să nu aibă preopinenți.

Contraexemplele

Să revenim. Nu doar că l-am văzut pe Răzvan Burleanu și altfel decât singur cu realizatorul, dar am și participat la cel puțin două emisiuni „Fotbal Club” la care președintele FRF a fost invitat să răspundă întrebărilor lui Radu Naum. Și ale mele, în calitate de colaborator permanent DigiSport. Din ce știu eu, și știu bine, Răzvan Burleanu nu avea habar ce urma să fie întrebat și nici nu își exprimase dorința să știe dinainte conținutul discuției. Și-ar fi exprimat-o degeaba.

Se întâmpla înainte de alegerile din 2018

Tot spre știința domnului Justin Ștefan, care, în absența tematică a președintelui Gino Iorgulescu, este conducătorul efectiv al Ligii. S-a întâmplat că ultima prezență a lui R. Burleanu la care să mă fi aflat și eu s-a consumat exact cu câteva zile înainte de alegerile de la FRF din 2018. Atunci când, într-un exercițiu firesc de echidistanță, ambii candidați la președinție, Răzvan Burleanu și Ionuț Lupescu, au fost invitați, pe rând, la Fotbal Club. „Fără teme și întrebări transmise dinainte de moderator”, așa cum nu doar că insinuează Justin Ștefan, ci chiar o spune. Știu că multă lume gândește ca dl. Ștefan, așa că nu o mai lungesc cu pledoarii inutile despre cât de cinstit ne facem noi meseria.

Au plecat supărați amândoi!

După ce au participat la emisiunile cu pricina, ambii candidați la șefia Federației Române de Fotbal au plecat supărați. Fără să o spună explicit, dar transmițând prin intermediari. Că nu au fost lăsați să își prezinte programele (deși nu fuseseră chemați la un studio electoral!), că au fost tamponați cu întrebări incomode sau de-a dreptul tendențioase. Răzvan Burleanu postase înainte de emisiune, pe o rețea de socializare, un soi de advertorial, în care își manifesta bucuria de a dezbate cu noi liniile directoare ale fotbalului românesc.

Doar că emisiunea nu a fost deloc o prelungirea a campaniei electorale a celui care avea să fie reales. La fel prezența lui Ionuț Lupescu nu s-a transformat într-o odă închinată Generației de Aur. Iar Ionuț s-a simțit cumva trădat că noi ne plasam într-o zonă neutră și nu îl tratam din postura de suporteri ai echipei naționale. Urmarea? Răzvan Burleanu a mai fost la Digi, dar niciodată la Fotbal Club. Cât despre Ionuț Lupescu, acesta a rupt complet relațiile cu cei care nu i-au oferit sprijinul/simpatia necondiționate. Mai grav, a rupt orice legătură cu fotbalul românesc. Prin urmare, Opoziția la regimul Burleanu nu există. Acea Opoziție care se putea coagula în jurul lui Lupescu, nu domnule Ștefan?

Cine are idei nu are viitor

Secretarul general al LPF are însă dreptate când remarcă stilul alarmisto-defetist al lui Răzvan Burleanu sau faptul că provenind dintr-o zonă legată mai degrabă de politic decât de fotbal se simte în felul în care administrează federația. În continuarea ideii, putea să mai adauge aici șeful de la LPF și amănuntul că oameni din echipa lui Burleanu, alții decât Bodescu, Vișan și compania, au început să fie trecuți ușurel pe linie moartă. Pe considerentul nerostit, dar limpede, că au cam multe idei și inițiative legate de fotbalul competițional propriu-zis. Ceea ce dăunează spiritului corporatist instaurat la Casa Fotbalului.

Cum devine simpatic Burleanu

Știți care este marea greșeală a contestatarilor lui Răzvan Burleanu și a gărzilor lui pretoriene în costume slim? Când zugrăvești numai în culori negative un personaj sau un sistem, când insiști dincolo de sațietate că respectivul este cumulul tuturor acțiunilor și trăsăturilor negative, sfârșești prin a obține efectul de bumerang. Îl credibilizezi. Îl faci simpatic, deși el poate că este antipatic. Ca să fii convingător atunci când combați ceva sau pe cineva, o faci cu argumente nuanțate, măsurate și pe termen limitat de timp. Așa, ca studiu de caz și la cu totul altă scară, vedeți cum a fost ales președinte Donald Trump în America. Și cum probabil va fi și reales.

În rest, chiar ar fi o înfruntare TV interesantă aceea dintre Răzvan Burleanu și Justin Ștefan. Problema este că din cauza normelor sanitare în studio acum chiar nu este loc decât pentru 3 oameni. Deci ar fi singuri cu moderatorul.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

adi_stelistul (454 comentarii)  •  15 iunie 2020, 18:33

O, asta cu marea greseala a contestatarilor lui Burleanu e interesanta. I-ati putea-o spune lui Ovidiu Ioanitoaia... Desi cred ca i s-a spus de cateva ori. In ceea ce-i priveste pe cei doi... Despre Burleanu n-am nicio opinie, dar postura lui de candidat al taberei adverse celei a generatiei '90 nu-l recomanda, deci nu sunt un fan, ca sa zic asa. Pe Justin Stefan il stiu inca si mai putin din prezentele sale publice, dar i-am citit foarte putinele editoriale de pe profit.ro. Interesante, omul are vorbele la el.

Iulian (3 comentarii)  •  15 iunie 2020, 19:45

Adi, de acord cu tine ca Ioanitoaia l-a atacat reoetat si agresiv pe Burleanu insa de fiecare data argumentat. Din aceasta cauza Burleanu care l-ar fi putut da in judecata de o suta de ori nu a facut-o niciodata.

Azgardu (1 comentarii)  •  15 iunie 2020, 20:17

"Și ALOR mele, în calitate de colaborator permanent DigiSport.", domnule ziarist, de o eruditie rar intalnita. In rest, un articol in nota clasica, sters si neinspirat.

Ilie (150 comentarii)  •  15 iunie 2020, 20:18

Burleanu este o tară a fotbalului românesc. Dar ar fi un prost ca să discute cu Justin "nimeni nu știe cine-i" Ștefan. Cu Justin Ștefan să discute Bodescu. Burleanu să discute cu Gino Iorgulescu. Dar Gino nu are curajul să iasă "pe sticlă " . Situația în care s-a pus prin faptele făcute de fi'su, cu sprijinul lui, îl face netelevizabil. Poți vorbi despre fotbal cu unul care vrea să îl salveze pentru a doua oară pe unul care este acuzat de infracțiuni grave? Am un băiat care este destul de cuminte, dar dacă avea probleme că Mario, era la o clinică de recuperare psihică. Nu îi luam mașină de 90 de cai putere, nu un bold mai periculos decât o armă. Gino, indiferent de drama lui familială, este ***. Pentru că mașina, banii de droguri și de băutură nu au fost făcuți de Mario. Ci de Gino. La fel și educația lui Mario. Tot Gino a făcut-o. Și, din cauza asta, a murit un om. Doi copii nu mai au tată. La masa de Crăciun lipsește un fiu. Dar nimeni nu a scris asta despre șeful LPF. Ba nea Ovidiu a scris un articol în care îi găsea scuze lui Iorgulescu. La fel cum senatorul Adrian Păunescu, mentorul lui nea Ovidiu, a scos-o pe soția lui dintr-un accident în care a omorât o persoană, așa vrea să facă și prietenul lui Ovidiu, Gino. Cine se aseamănă, se adună.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod (270 comentarii)  •  15 iunie 2020, 21:14

Excesul de zel uneori produce lucruri grave... Știu emisiunea și ați greșit. Puteați fi imparțiali și fără sa distrugeți Opoziția care se înfiripa, că și asa era firavă. Nu era o ilegalitate sa fi fost mai diplomați cu Lupescu, oricum era singurul care putea emite corect pretenții. Fără sa vreți, ați făcut exact ce-și dorea Burleanu... sa nu mai existe opoziție...!!!... Acum e prea târziu, lăsați-l pe Lupescu să-și trăiască viata civilizată în liniște departe de *** dâmbovițeană. Uitați de Lupescu, eu nu cred ca se mai întoarce și dacă-l puneți direct în funcție... Mântuitorul de bugete de la Federație își va savura liniștit mandatele, si va lăsa urmași la Federație ca doar asa procedează un venit de nicăieri, care urmărește în principal bugetul și nu funcția. Stai sa vedem după câte mandate...!!!!!! Ce era dacă erați și voi mai inspirați și diplomați. Din greșeli se învață de multe ori... Apropo, și nici nu mai contează în ce culori este zugrăvit Burleanu dacă va fi mereu unicul candidat...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (288 comentarii)  •  15 iunie 2020, 22:32

Aceeași problemă pe care dl. Ioanițoaia a lansat-o la apă în articolul trecut. Disputa FRF-LPF un nou măr al discordiei pe planșeta fotbalului. Sunt atâtea că există riscul, tot efect de bumerang, să placă și să ia locul normalului în mintea chibiților. Cred că normalul va fi un șoc mai mare decât zbenguiala vecină cu divertismentul ce s-a instaurat de ani buni în societate. Burleanu s-a dovedit o necesitate, iar evenimentele dirijate „democratic” nu merită analiză. Politicul vine cu specificul lui, vine cu promisiuni și zâmbete pe față și cu directive și programe străine de domeniul de activitate, pe partea nevăzută. Cu alte cuvinte nu poate conferi transparența necesară unei manifestări și dezvoltări corecte a fenomenului sportiv. Aici nu se merge pe povești, pentru performanță nu poți atașa balast politic și social competițiilor.

Andrei F (698 comentarii)  •  15 iunie 2020, 23:54

Uite unde era ziaristul independent!!! Poate ai uitat...GSP până la alegerile FRF îl făcuse terci pe Burleanu că sa descopere fix la alegeri ce providențial e !!! Dumneata l- ai atacat la baioneta pe Lupescu!!! Îl vedeai apropiat de politicieni dar desigur că ,,Independentul ,,ce erai pe Burleanu nu te-a deranjata că a fost langa Base... Îți mai aduci aminte de fotbalul feminin,fotbalul la sate? Cu astea ii dadeai ,,calde,,lui Burleanu!!!

adi_stelistul (454 comentarii)  •  16 iunie 2020, 7:39

@ Iulian: nici n-am spus ca n-ar fi avut argumente. Spun ca i-a remarcat prestatia doar atunci cand l-a putut critica. E ca si cum un om n-ar face decat prostii de dimineata pana seara. Asa ceva nu exista. Marturisesc ca n-as putea da vreun exemplu pozitiv in ce-l priveste pe Burleanu, dar sunt convins ca insusi Ioanitoaia ar putea s-o faca, fiind mult mai aproape de fenomen. Cu conditia sa-si propuna asta. Deci nu-i ... reprosez (e mult spus, nu e un repros, ci o simpla observatie) lipsa de argumente lui Ioanitoaia, ci tendentiozitatea, felul unilateral in care analizeaza activitatea lui Burleanu. Ma rog, nu c-ar conta...

itu52 (288 comentarii)  •  16 iunie 2020, 8:32

Încercarea moarte n-are, să vedem dacă trece ce-a tăiat dl. Ioanițoaia pe aceeași temă. M-aș mira să fie altă foarfecă în redacție. Dacă trece înseamnă că fiecare are scula lui, iar dl. Paraschivescu se folosește de satâr. .... E o.k, îmi făcusem griji că ne paște schimbarea post pandemică, dar mi-am revenit. Cei de la FALU își continuă activitatea de surcălire a mentalului, aruncă pietroaie în Oceanul Național Neuronal și așteaptă să vadă câți duși cu pluta reusesc să ajungă la mal. Se delectează, au lozul câștigător în mână și abia-și maschează satisfacția că sunt dincolo de barieră. Să vedem ce-i cu pietroiul de aici. Să fie Iorgulescu, ... Burleanu, sau amândoi? Iorgulescu pare vânos, atacă, nu are complexe și ia adevărul în brațe. Atac la politic, ceva rar în țara asta, el prietenul dintotdeauna al cercurilor politice(stânga, dreapta, centru, ...). Burleanu, în apogeul carierei și activității pentru care a fost numit, e dictatorul, a dictat bula federală secretarei și este furios că nu are unanimitate. Ce mai, e scandal mare, nu trebuie ratat! Ca să fie mai nuanțată povestea se aruncă și o pietricică, Mario. Cât de mare e legenda ne-o va lămuri cândva puterea. Până atunci să reamintim poliției că la 240 Km/h manechinele din mașinile de test sunt adunate cu fărașul. Aici organele interne imbibate cu acool și droguri, desprinse de coordodare centrală, au reușit să se autoprotejeze. Pe unde o fi adevărul, și în multe alte cazuri, numai dumnezeu știe. Cei de la FALU(fabrica de anecdote și legende urbane) sunt mulți, sunt majoritari, lucrază 24 din 24 și vor să facă cincinalul în 4 ani și jumătate. Nu se ostoaie vor „omul nou”, ne vor în R.N.R, asta ca să bage lumea la cap că nu mai suntem RSR. Să auzim de bine ... când #vafibine. Din păcate diezul în matematică se pune atunci când arăți că trebuie să demonstrezi ceva(e drept, mai mare), iar dacă-l lași într-o aripă, rupi echilibru, egalitatea, induce negația..

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  16 iunie 2020, 10:07

J S ar trebui sa inceapa spunindu-ne in ce calitate vorbeste. Mai are el obiectul muncii ? Accidentul, fiul si famiglia lui Gino ? Despre asta e vorba ? E greu pentru ambele familii, sa nu creada nimeni ca este mai usor pentru Gino. Hai sa nu le mai amestecam. Apoi majoritatea tot uita ca Burli a fost ales democratic, de doua ori, cu majoritate covirsitoare de voturi. Ales doar de lumea fotbalului, oficiali pentru care Digi, Naum si Geambi erau ultimii care ii puteau influenta. Ei ne puteau influenta pe noi, nu pe cei care au votat ! --- Am inteles ca toata activitatea Ligii (plus tot spatiul de publicitate !) a fost vinduta – JS sa ne spuna daca a avut dreptul - de Nasu Gino unor smecheri fara frica, fara frica caci oricum nu aveau nimic. Daca Gino nu l-a vindut si pe J S atunci ce activitate mai are J S ? Cred ca nici programari nu mai poate face singur. E caterinca de Bloc sa-l acuze pe Burli de somaj tehnic. Pacat, sint doi baieti destepti care daca ar fi lucrat impreuna am fi stat mult mai bine azi. Dar asa-i in Roma-nia. Greu de crezut ca JS n-a vazut ca lumea fotbalului nu voia vechituri mafiote, ca fotbalul si infrastructuta erau la pamint. Nici juniori nu mai erau, ai nostri devenisera jaloane – vezi ce-a patit Moldovan in Germania, unii au recunoscut ca nici n-au vazut mingea. Dar JS a ales alta tabara, una evident politica, mai intii a fost Pota ia altul daca ai de unde si psdistii lui iar a doua oara campania lui IL Upescccu a fost evident sprijinita de Dr Agnea, Olguta minca-v-ar ... si toate consilile locale psd. Ca doar si-au tras echipe, isi construiau voios stadioane, …, totul facut legal de JS. Cind a aparut si IL Ucescccu, Luceafarul fotbalului din Duoniescc, ca cam asa se numeste Metropola ieuropena unde a ales sa traiasca 10 ani si sa aduca bucurii oamenilor muncii sovietici, este si normal ca tinerii au dat in vechituri ca la fasole. --- Burleanu e mai curajos, mai hotarit, dar JS e mai bun jurist, ar putea asigura cadrul legal al unor masuri ce trebuie luate in viitor, altfel ne trezim intr-o Coreea de Nord dar plina de mafioti si interlopi. Spuneti si voi, n-ar trebui sa lucreze impreuna ? - cel putin teoretic.

marian (4 comentarii)  •  16 iunie 2020, 10:37

Ce articol trist ! Asa rau am ajuns ? Un ziarist, asa zis independent, face apologia unui neica nimeni precum Burleanu ? Rusine domnule Geambasu !

Adi (270 comentarii)  •  16 iunie 2020, 15:05

Interesanta mai ales ultima parte a articolului. Aleg sa cred ca e un apropo si la colegul dvs, dl. Ioanitoaia...si da, sunt de acord, devine obositor...

Grămătic (1 comentarii)  •  17 iunie 2020, 14:05

Haaaa, haaa, *** numărul unu îl corectează pe Geambașu. Ăsta-i tare in clanța ca și ***, apoi scrie cu erori gramaticale de râsul curcilor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mongolia nu-i in Europa (1 comentarii)  •  17 iunie 2020, 15:14

@ Gramatic “Președintele FRF a fost invitat să răspundă întrebărilor lui Radu Naum si alor mele, asa zice bubita la scufita. Doamne, cat de ingramadit mai este la minte, mai si semnalizeaza. Asta-i ala care scrie manuri in loc de maini si engleji, in loc de englezi. Nu pot fi civilizati *** astia, degeaba te chinui cu ei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează