Dică s-a întors!
Discursul lui Teja seamănă până la identificare cu acela al fostului antrenor. O fi bine? Vă surprinde?

Într-o săptămână ne întoarcem la oile noastre. Vorba din bătrâni are deplină acoperire regulamentară la nivelul Ligii 1, pentru că oricum am întoarce-o, echipa patronată de cel care vorbește cu mioarele ocupă front page-ul site-urilor și pagina întâi a ziarelor. O compensație în contul obsesivului loc 2 din clasament.
Epoca de coautor
Gata, joaca s-a terminat! Joaca de-a Grand Slam-ul la Melbourne, joaca de-a antrenoratul. Finalul stagiului de pregătire din Spania înseamnă că Mihai Teja a încheiat perioada de autor din mandatul lui la FCSB. De acum încolo urmează epoca de coautor, în cel mai fericit caz. Postura de executant este atribuită în mod natural antrenorilor angajați de Becali. Este o înțelegere asumată de ambele părți, așa că putem face economie la lacrimile cu care am uda umărul urgisiților. El știe că ei îl ascultă, iar ei știu că el nu poate fi contrazis.
Commedia dell fotbal
Cu adevărat distractiv este faptul că miza reală a celor care se bagă argați la Becali nu este atât banul, cât CV-ul. De unde rezultă că suprema ta recomandare în meserie este tocmai perioada în care demnitatea profesională ți-a fost călcată în picioare. Comedia merge mai departe, astfel că potențialii angajatori, niște gigibecali în miniatură sunt seduși de aceste CV-uri. Teatrul absurdului, peste ce a imaginat bietul Eugen Ionescu? Nu, proza timpurilor triste pe care le trăim.
A plecat Don Quijote, s-a întors Sancho Panza!
Ce a reprezentat cantonamentul iberic pentru cea mai prizată, simpatizată și mediatizată formație din România? Strict fotbalistic, plonjăm așadar în adâncimile insondabile ale fenomenului, o schimbare de sistem. Doar că la 360 de grade. Teja a plecat în țara lui Don Quijote convins că va pregăti lupta contra morilor de produs titluri ale CFR-ului cu ofensiva așezare 4-3-3 și s-a întors ca Sancho Panza, pe măgărușul mai bândului 4-2-3-1. Deci o schimbare profundă. 360 de grade. Adică o rotație completă și revenirea la ce știam.
Când 2 egal cu 4
Lotul roș-albaștrilor a fost împrospătat cu trei jucători, niciunul dorit musai de Teja. I-a vrut pe Tandia și pe Fortes, l-a primit pe Hora. A visat la Iulian Cristea și la Diego Fabbrini, s-a pricopsit cu Florentin Matei. Adrian Stoian pare câștigul real al acestei campanii de achiziții neașteptat de austere față de ce știam în ultimii ani. Asta nu este neapărat rău, numai că în continuare FCSB-ul stă doar în doi fundași centrali veritabili.
Lângă Planici și Bălașa, dragul nostru Mihai Teja îi așază senin pe Filip și pe „Moncilovici”, cum îi zice patronul. Și încearcă să ne spună că 2 egal cu 4. Cine știe, poate într-o matematică alternativă așa o fi.
Avem, facem, dregem
Lipsa victoriilor în cele trei partide de verificare din Spania trebuie să fie ultima grijă a suporterilor vicecampioanei. Aceste meciuri greu de jucat și chiar mai greu de privit nu spun mare lucru despre ce poate acum echipa. Mai rău este că egalurile cu Dinamo Kiev și Lucerna au dezvăluit probleme la posesie (exact calitatea care îl recomandase pe Teja) și apatia lui Florinel Coman sau a lui Dennis Man.
Dar nici asta nu trebuie să îngrijoreze. Ce ar putea da de gândit este intrarea în rolul de Dică a lui Mihai Teja. Avem cei mai buni jucători din țară, avem 4 fundași centrali, echipa va juca nu bine, ci foarte bine! Meciul de la Călărași, străveche vatră a fotbalului românesc, ne va arăta cum stau de fapt lucrurile. Că e imposibil să ne închipuim că un antrenor ca Dan Alexa, care a tânjit și el la postul ocupat acum de Mihai Teja, ar fi dispus la cadouri.
În locul unei concluzii scremute, vă propun o scurtă declarație, extrasă din ultima conferință de presă a lui Mihai Teja. Ca să fiu în ton cu vremurile, garantez că face toți banii.
„Poate voi considerați că e greu de crezut ca patronul să nu se implice la echipă, fiecare are dreptul la o părere. Eu discut mereu cu dânsul, aproape zilnic, lucrurile sunt normale până acum”. Normal.