Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Stelist de mic, dinamovist de mare

Cornel Dinu şi Mircea Lucescu s-au amuzat mărturisind siteului eusunt12.ro că au ţinut cu CCA în prima tinereţe

Permalink to Stelist de mic, dinamovist de mare
miercuri, 24 octombrie 2018, 6:23

Un subiect delicat, deşi la prima vedere pare ceva hazliu. Doi mari fotbalişti ajunşi la vârsta înţelepciunii, dar şi a amintirilor, mărturisesc că în tinereţe au ţinut cu marea rivală a echipei pentru care ei au scris istorie. Stupoare. Sau revelaţie?

Pentru acei suporteri
O lecţie pentru suporteri. Pentru acei suporteri care nu scot pietre din caldarâm ca să dea cu ele în capul adversarilor, dar care suferă cumplit atunci când echipa lor pierde. Pentru acei suporteri care în viaţa lor au ţinut în fiecare secundă cu aceeaşi echipă. Mereu cu ea, numai cu ea. Dinu şi Lucescu ne spun că este posibil şi altfel.

Ţineau cu „ăilalţi”!!
Nu doar Dinu şi Lucescu ne spun asta. La rându-le, Tudorel Stoica şi Marius Lăcătuş ne-au anunţat că înainte de a fi fost stelişti au fost dinamovişti. Cu inima, nu cu tricoul. Înţelegeţi? Nu atunci când viaţa le-a oferit, în relativă cunoştinţă de cauză, ocazia să aleagă unul dintre cele două mari cluburi de fotbal înfiinţate în România după 23 August 1944. Nu, domnule, ei ţineau cu „ăilalţi” în superba inocenţă a copilăriei. Una după alta, legende absolute ale dinamoviştilor şi ale steliştilor ne informează, fără a fi fost traşi de limbă, că inima lor a bătut pentru „ceilalţi”! Din nou stupoare. Uluială. Consternare. Sau un fleac, deşi unora le-au ciuruit sentimentele.

Problema fraierilor
Dacă nu ai fost niciodată suporter al unei echipe de fotbal, subiectul nu există. Ei, şi, ce mare brânză că Lucescu şi Dinu au mărturisit că ţineau cu CCA în copilărie? Ori că Tudorel şi Lăcă erau dinamovişti de mici? Pentru non-suporteri, pentru oamenii care se mai uită la un meci de campionat din când în când şi se declară susţinători din oficiu ai naţionalei, lucrurile sunt simple şi se reduc la un fapt divers. Eventual un zâmbet. Viaţa-i relativă, aşa că ataşamentul faţă de un club nu are cum să fie absolut. Problema apare la ceilalţi, la fraierii ăia care suferă ca nişte câini când pierd ai lor.

O unică iubire
Poate pe ei ar fi trebuit să-i menajeze Lucescu şi Dinu. Pe copiii de ieri, oameni în toată firea azi, unii ajunşi chiar spre vârsta a doua. Oameni care de când au deschis ochii spre fotbal au rămas fideli unei singure echipe. Uneia singură, fie ea Dinamo, Steaua, Craiova, Rapid, UTA, U Cluj, Poli Timişoara. Posibil să fi iubit mai multe femei, dar nu au avut suflet pentru altă echipă. Aceea a fost unică, sacrosanctă. Ei nu au avut fantezii nici cu Apolzan, nici cu Bone, pentru ca mai apoi să descopere că idolul lor este Nelu Nunweiller. Această categorie trebuie să se fi simţit inconfortabil la accesul de sinceritate al celor două legende dinamoviste.

Tăcerea ca alternativă
Vi se pare o pledoarie pentru minciună? Să zicem că este un îndemn către reţinere. Tăcerea este nu o dată medicament universal, iar inima suporterului, a naivului de suporter care se închină la acelaşi tricou de zeci de ani, este foarte sensibilă. Sigur, a-i judeca pe Dinu şi pe Lucescu, pe Lăcătuş şi pe Tudorel Stoica este o obrăznicie şi o impietate. Poate că totuşi mesajul lor este cel corect. Nu mai puneţi la suflet, măi oameni buni! Trăiţi-vă viaţa şi mai lăsaţi-i pe idoli să respire!
Totuşi, dacă ştiţi cazuri de microbişti care să fi ţinut cu Steaua, dar un pic şi cu Dinamo ori invers, oameni care au fost niţeluş rapidişti, pentru ca pe urmă să fie stelişti, simpatizându-i cât de cât şi pe „câini”, să mă contraziceţi.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

corneliu (43 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 19:37

E o mare bucurie să pot citi în gsp și despre sport. M-am săturat de macazul revoluționar de la metroul lui Ceaușescu și alte cazuri de corupție. Asta e, rezist și eu cum pot. Sunt rapidist, dar țin cu toate echipele care joacă cu fcsb sau cu dinamo. Vedeti că se poate!

Sektorianul (2 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 20:39

Stima sektoriana, domnule Geambasu ! Eu sufar precum puiul de oaie de Paști cand pierde FC FCSB. Banuiesc ca asa simtiti si dumnevoasta domnule Geambasu. Ar trebui sa ne mai temperam.

JFM (151 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 20:57

Nu-i prea suportam pe cei doi dar faptul ca erau stelisti de mici si au ajuns mari fotbalisti si antrenori la Dinamo ma face sa-mi revizuiesc parerea. Sunt niste mari caractere, nu poti sa spui ca ai tradat pe cineva in acest domeniu, doar daca joci, te lansezi la un club si pleci la rivali pt cativa banuti in plus.. Ce ai facut cand erai copil, adolescent a fost una ce vei face mai tarziu in cariera ta de om matur, cu familie de intretinut, e cu totul alta. Ca sa privim in oglinda, Lacatus si Tudorel Stoica, cei mai patimasi stelisti in teren si in afara lui in anii de glorie 1984-1989 dar si mai devreme Tudorel ori mai tarziu, Lacatus, au tinut cu Dinamo cand erau mici. Deci una-i una si alta-i alta. Doar indivizii fara creier confunda copilaria cu ceea ce vor face mai tarziu ca adulti la modul patimas. Poti sa refuzi o echipa la 30 si ceva de ani de ani daca ai fost o viata un adversar al ei, asta da, dar la varsta aia deja esti realizat, nu cariera de jucator o ai in fata, nu esti disperat, ai alte prioritati.

zorrozabal (151 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 21:32

Mircea Lucescu?Un oportunist!Dar nu intrigant toxic, ca Dinu!In copilarie o fi fost stelist-declaratia trebuie luata dupa imprejurari-in tinerete a fost dinamovist-va zic eu,a jucat la Dinamo-dar la maturitate sigur a fost rapidist!Pentru ca a antrenat-si a castigat titlul la Rapid si pentru ca fiul sau Razvanel cel razgaiat,este rapidist!Si cred ca si acum,Mircea Lucescu ar fi rapidist,daca Rapid ar fi in Liga I!

F31M (4 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 22:02

Nici eu nu am gasit oportuna dezvaluirea. Unele lucruri trebuie sa mearga cu noi in mormant. Mai ales ca persoane publice, ca idoli. Pot sa afirm ca amandoi au scazut in ochii mei de nascut, crescut si pana la moarte dinamovist, cu un 5%. Si era mai frumos sa nu. Dar asta e viata, o lume prost facuta, vorba lui nea Cornel.

George Becali (6 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 22:08

Niște mititei. Ce au făcut ei pentru fotbalul românesc? George Becali este borna fotbalului modern. Cei doi aparțin trecutului și ce este vechi este istorie. Nu ne mai plictisiți domnule Geambașu cu personaje apuse. Scrieți despre ce face Becali în fotbal și în România. Cine este Lucescu? Cine este Dinu? Gata ... la revedere, ei nu mai înseamnă nimic.

constantin (241 comentarii)  •  24 octombrie 2018, 23:52

Toată stima pentru Cornel Dinu, Mircea Lucescu, Tudorel Stoica şi Marius Lăcătuş! Sinceritatea trebuie apreciată şi promovată. Copilăria este un tărâm al căutărilor, experienţelor şi descoperirilor. Într-o zi vezi un tractor şi vrei să te faci tractorist, în altă zi vezi un vapor şi vrei să te faci marinar. Mai târziu, în adolescenţă, începi să decantezi şi faci nişte alegeri. De ce ar fi altfel în privinţa fotbalului? Eu, de exemplu, am ţinut în copilărie cu Universitatea Craiova, eram fascinat de Craiova Maxima, apoi am ţinut cu Dinamo pentru că aveam o verişoară care ţinea cu Steaua, iar în mine se dezvolta un Gică Contra. Am rămas dinamovist... Am rămas un Gică Contra. Mai târziu, citind despre emblema Universităţii Craiova, am realizat că prima alegere a fost mai mult decât am crezut eu iniţial, a fost chemarea sângelui (o parte...). Leul albastru pe steagul alb-albastru era însemnul Legiunii a XIII-a Gemina (Iudaica), singura legiune romană care era îmbrăcată în albastru, care a staţionat în Dacia vreo 160 de ani (Oltenia şi Transilvania). Unde rămâneau legionarii la vatră? Mai mult prin Oltenia, din câte se pare. Mă rog, nu insist, s-a scris mult despre sângele iudaic din Oltenia. Dar cu toate astea am rămas dinamovist. Viaţa, în general este complicată, de ce viaţa de suporter ar fi mai simplă?

Ion (37 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 0:05

Sa am iertare dar Cornel Dinu acum ,in prezent nu este stelist? Atunci de ce plange de gija lui Becali,Dica?Si cum sa fie dinamovist daca astia- s pe locul 12 si Dinu tot pentru Steaua se plange?

bănățanu v.2 (10 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 0:19

Tăcerea nu este niciodată o alternativă, domnule Geambașu. Trăim pe astă lume ca să ne rostim gândurile, nu să ne ținem gura. În hărmălaia asta generală, cei care tac nu pot avea pretenția să fie auziți. Tăcerea e de aur doar în proverbe...

dan capitan de plai (150 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 0:47

E capitalism vestic. Nimeni nu mai da doi bani pe actul de casatorie. Nu mai insemana nimic nici macar din punct de vedere social ! Poti sa nu divortezi dar sa declari ca traiesti separat desi imparti aceasi casa dar dpormitoare separate .

ioan sperling (1 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 2:33

In sfarsit ceva normal din fotbalul românesc! Eu tin cu Steaua de peste 50 de ani până în momentul cand Dinamo sau Rapid sau oricare altă echipă joacă cu una străină. Atunci sunt român. Cati mai stiti ce inseamna asta?

motanul incaltat (455 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 3:31

Mindru ca sunt oltean.... Doar Universitatea Craiova. Si atunci puteti sa intelegeti un pic despre ceea ce a insemnat Ilie Balaci.....Sa intelegeti ca era la polul pozitiv care contracara polul negativ reprezentat de Ilinca, Dinel Staicu, Netoiu sau Mititelu. Tot ce au facut astia rau cu toti pt Craiova e neinsemnat pe linga ce a facut Ilie Balaci-bun- pt Craiova.

Cristian B (41 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 4:29

Am auzit de fotbal pe la 8 ani și la moda era Craiova Maxima( pe atunci doar Universitatea Craiova) pe la 10 ani am început sa țin cu Dinamo. Cu Steaua am ținut doar in finala de la Sevilla. Rapid și Craiova sunt echipe cu care țin in cupele europene și când joaca împotriva FCSB-CSA. Nu m-am bătut și nici nu am scuipat vreodată un suporter stelist și ca dinamovist țin cu Dinamo și cu oricine joaca împotriva FCSB/CSA. Ca dinamovist nu e normal ca sa țin cu Steaua chiar daca joaca in cupele europene, cum nici un fan al Liverpool nu tine cu Man U, cum nici un fan Barcelona nu tine cu Real sau un fan AC Milan nu tine cu Juventus. Asta e o invenție prosteasca a cuiva care a vrut sa arate ca e mai catolic decât papa.

M deWylde (24 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 6:35

Interesant! Am si eu o poveste mica. Aveam 7 iani in 1977, cand tata, militar fiind, m-a luat si pe mine pe Ghencea la primul meci de fotbal pe un stadion. A fost un Steaua-Fc.Scornicesti (Fc. Olt) care s-a terminat 4-1, parca. Iordanescu si Marcel Raducanu erau pe teren, si din acea zi, am devenit fan stelist. Sau cel putin asa credeam eu. Asta pana cand, prin '82, '83, am avut o perioda de comfuzie destul de neplacuta. Incepusem sa tin cu "U" Craiova, aveam poster cu Balaci si calendar cu echipa leilor pe pereti in dormitor. Spun neplacuta, pentru ca simteam ca imi tradez idolii si traditia steliste. Stiam echipa Craiovei pe din-afara, respiram pentru aceasta echipa, totul culminand cu meciul Romania-Italia din '83, echipa Nationala care pentru mine insemna aproape tot Craiova, avand 7 sau 8 titulari in primul 11. Cand Ilie a disparut prematur din fotbal, si performantele Craiovei au incetat, iar eu "mi-am revenit" si m-am intors acasa, la steluta mea. Era 1984 si eram din nou fan Steaua, fara sa prevad ca peste numai doi ani, acea echipa avea sa ajunga campiona Europei. Intotdeauna am recunoscut ca in copilarie am fost (si) fan Craiova, dar din cauza asta nu am fost niciodata bine primit printre prietenii mei care erau stelisti inraiti. Datorita acestei experiente imi dau seama cat de bravi au fost cei doi, Dinu si Luce, sa recunoasca faptul ca au tinut cu rivala de moarte in copilarie. Ar trebui sa judecam oamenii mult mai putin, sau deloc, daca se poate, pentru singura vina de a fi fost candva...copii.

Ovidiu (1 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 8:47

Și eu amținut cu Rapid în copilărie, mai mult pentru Rică Răducanu, cel mai frumos fotbalist român, cum l-a caracterizat cândva, Cristian Țopescu. După ce a plecat Raducanu de la Rapid am avut o mică perioadă în care am fost stelist dar acum sunt câine roșu de aproape 40 de ani. Eu cred că destul de mulți suporteri au ținut cu o echipă în copilăria lor ca mai apoi să se întâmple ceva în viața lor și să devină definitiv fani ai alteia. Normal sunt și sintre aceia care au ținut tot timpul cu o echipă, dar părerea mea personală este că la început au ținut cu acea echipă că le-a spus tata sau un unchi sau altcineva și pe urmă și pentru ei s-a produs un declic și au rămas fani ai aceleiași echipe. Un fost coleg ținea cu o altă echipă până când a văzut o finală de cupă Rapid - Jiul Petroșani, 2-0 pentru Rapid. De atunci el ține cu Jiul Petroșani. Acum suferă după Jiul că formația nu mai există. Scriu asta că poate faci o statistică să vezi câți dintre suporteri au ținut în copilărie cu altă echipă. S-ar putea să fim surprinși de rezultatul ei.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 9:03

Respect, cei doi din poza chiar se suporta bine. Uite un exemplu de urmat. Altfel, imi pare rau draga Geambi dar nu cred ca poti sa-ti scoti echipa din inima. Poti schimba tricouri, iubite, chiar si neveste dar nu si echipa. Nu-i ceva material. Trebuie sa fie o confuzie la mijloc, afacerea, slujba ori banul. ------------- Astfel Negoitii, Firea si Pandele sint stelisti pur singe dar viata i-a purtat altundeva. Bine, de Gigi nici nu incapi in inima stelista, el are si toata Avicola acolo, cea ce explica faptul ca tine doi gainari marunti si un staf de doi lei – de nea Geambi, inima lui e cam nebunatica iarti Dica asta e chiar frumusel asa cum coase el agale cu crosele pe margine - pentru a-i vinde ipotetic cu 0,5 nefiind in stare sa socoteasca nebunaticul pierderea de peste 30 pe care acestia deja i-au adus-o. Spirit negustoresc, doi + doi + … asa a facut el milionul. Ori, nea Gigi ? -------------- Eu recunosc sincer ca n-as vrea sa dispara Dinamo, nici sa dea faliment, altfel ce bucurie as mai avea cind ajung militienii jucind cu abnegatie si daruire totala in … matineu undeva prin Bragadiru. Parca ii si vad ca pe sarmanii CSA-isti umblid prin coclauri si parcind prin noroaie cu steagurile dupa ei. E vorba DOAR de steag ! --------------- Cu suporterii e altceva, ii iubesc pe toti caci suferim si ne bucuram impreuna. Imi plac mult dinamovistii, cei din Tei pot fi un exemplu de urmat, imi plac chiar fanii Clonei comuniste din Craiolga. Nu-i mai frumos CraiOlga ? Ba Constantine, schimba tata si numele orasului, gasesti tu noaptea o legiune acolo ceva, ca bulgarii sint tot romani. Chiar s-au gasit si la ei doua pietre asezate in stil roman. Ba am auzit ca au fost legiuni si prin Africa. Fanii ? Ii iubesc. Ce vina au ei ? Imi place mult chiar Ovidiu_3003, sper ca nu l-ati taiat pe pitoresc caci nu l-am mai citit de citva timp. Imi place caci e fan adevarat, stie si fotbal. Si nu se supara, cel putin pe mine nu s-a suparat niciodata caci stie ca si eu iubesc. Ce vina avem noi ? -------------- PS te rog, daca nu te doare tastatura, ce mai face stelista mea ? Mi-a urmat sfatul si a plecat consiliera la Primarie ? Vreau sa stiu doar ca e bine.

itu52 (288 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 10:09

Copil fiind, oboseam cât e ziua de lungă bătând celebrele mingi de cauciuc, puțin mai mari decât cele de tenis. Era joaca preferată a maidanului decorat cu porți din lemne strâmbe și nelimitat în zona de out. Fotbalul competiție a fost urmarea firească a pasiunii dobândite și sămânța încolțită pe undele radio. Atunci era lege, duminica de la 16 h timpanele erau lipite de difuzor, iar emisiunea „fotbal minut cu minut” trona peste puștimea comunității. Evident că învățăceii se îndreaptă spre ce e mai bun, așa cum ulterior, tinerețea este amanetată de frumusețe. Drept pentru care am băgat două bilete în căciulă și am scos Petrolul. Ceva nu-mi da ghes și am repetat figura până a ieșit Rapid. Am rămas cu Rapidul până când Victor Tudor Popa m-a cucerit cu transmisiile sale rare, baritonale și ... pline de conținut. Am aterizat la Șepcile Roșii. Și acum aud vorba rară în regim de 1/10 Domozină, care-mi transmitea că Anca ”fuge, fuge după dânsa ...”, iar anticipațiile ”șut bară ... nu e bară, șut gol ... nu e gol”, au devenit lozincile tinereții. Totdeauna am purtat simpatie echipelor în formă, practicantelor fotbalului spectaculos și nu m-a deranjat să recunosc superioritatea, când a fost cazul. Azi a rămas pasiunea, destinatarul lipsește din ecuație, a rămas speranța reîntâlnirii jucătorilor ”talent”, nu a jucătorilor îndopați cu E_urile și mai ales Eu_rile momentului. Am toată stima și mă copleșește aceeași emoție când zăresc pe stradă silueta dreaptă, insesizabil modificată, a marelui Remus Câmpeanu, absolvent de Drept și purtătorul banderolei de căpitan timp de 10 de ani la ”U Cluj”.

FG1973 (22 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 10:42

@itu52: superb comentariul tau. 10 clase peste articol. Nu inteleg rostul acestuia.

axel (48 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 10:44

sa fim seriosi, toti care suntem dinamovisti suntem gica contra. suntem dinamovisti fiindca suntem sau vrem sa fim percepti ca fiind altfel. doar suporterii au culori in lumea asta. actorii, din ce in ce mai putin.

axel (48 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 10:59

Pai in ziua de azi suntem fluizi in chestii mai personale si mai obiective decat clubul cu care tii.

EMINESCU (2 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 13:00

Dinamo, AC Milan, Argentina. Alte echipe nu au existat pentru mine, niciodată. Lăcătuș a fost în curtea lui Dinamo dar l-a trimis Dinu la tuns.

zorrozabal (151 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 14:02

@17 Nentori Tirana; Negoita stelist?!Las-o jos!Cu unchiul securist? Dar Gigi Becali-mare admirator al lui Dinu,apoi al lui Piturca-sigur a jucat la juniorii lui Dinamo!A zis-o chiar el!Eu cred ca nu este nici "stelist" si nici dinamovist!E...dolarist!Adica "om de afaceri" cum zice el!

Observator (211 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 16:33

Desi nu sunt stelist/fcsb-ist, nu mi-e indiferenta soarta lor in cupele europene! Si nici nu-mi doresc sa ajunga in Liga a II-a... In afara de echipa "de suflet" (aceeasi din copilarie si pana acum), sustin clubul orasului natal, altul decat cel in care profesez acum! In fine, am echipe favorite in 4 tari importante: Ajax, Auxerre, Benfica (i-am vazut intr-un meci pe da Luz) si Arsenal! In schimb, mi-au devenit nesuferite cluburlile nemtesti, care se bucura de prea mult respect, desi urmaresc evolutia celor din Monchengladbach (pe care i-am vazut in 2 meciuri, insa intr-o perioada proasta a istoriei lor)! O.

MM (34 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 20:11

@Observator ești o adevărată legendă!

Zagna (27 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 20:24

2 derbedei care s-au unit ca Dobrin, Raducanu si Dan Coe sa nu joace in Mexic in 1970. desi ei au fost determinanti in calificare ! Daca ar fi fost ceruti. se duceau pe jos in sos.Plevnei, nr 44...

eueueu (1 comentarii)  •  25 octombrie 2018, 22:13

Un mesaj de la un fraier ce a iubit echipa chiar si cand ramsese un nume pe hartie (FC. Arges) domnule Geambasu (dinamovist) va inteleg frustrarea . de asta nea Ilie e nemuritor asemenea gascanului. Pentru ca ei nu au fost niste farisei mercenari

Căpăcel Bosunflăceanu Gheorghe (34 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 0:38

Păcat de fotbalul de acum 40 ani. Indiferent la ce echipa evoluau fotbaliștii, chiar dacă și atunci erau unii blătuitori sau indolenți, fenomenul fotbal îți oferea o cu totul o altă trăire indiferent de nivelul la care se juca. Mă uit cu mare plăcere la tot ce înseamnă imagini și reportaje din acele vremuri și pot spune că emoția provocată de jocul practicat atunci este incompararabilă cu ceea ce oferă fotbalul comercial de astăzi.

Observator (211 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 6:27

@ MM Asa este, multumesc! O.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 10:07

Zorro draga, asa e-n vie. Unchiul nu ti-l alegi. Hai ca niste merite or avea si fratii minune ca altfel … de ce n-au luat pupezele din Tei echipa ? Fara Negoiti azi n-as fi zimbit la poza cu Nistor in butoiul de plastic … la recuperare. Bai da trebuia sa-i puneti tomberonului si niste luminite ca sa para profesionist. Era si niste muraturi acolo ? Balaci a ajuns la FC Olt de unde putea ajunge - impreuna cu Camataru - doar la Dinamo, o echipa foarte „iubita“ in CraiOlga. O piine. I-a distrus Luce, au patit cea mai mare umilinta din istoria fotbalului … exact in toamna 1986, anul in care Steaua batea Barca si cistiga CCE. Daca nu ma insel Mitica era la Brasov cind era Laca mic si prapadit. A vazutti saracu ca militianu are kent, valuta, puicute, friptane, ghiul si lanturi – ba da tot ce trebe ! -, normal ca primul gand a fost sa devina militian. Dar pe urma a sters pe jos cu Dinamo si ca antrenor. Era vorba de militie, de piine, foarfeca, fluier si putere, nu de Dinamo. Asa ca pot sa-i spun si eu lui Geambi la fel. Laca dinamovist ? Hai las-o !

axel (48 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 12:56

Pentru oamenii care conteste fotbalul de atunci, le recomand sa priveasca pe youtube (in limba engleza) un rezumat scurt al meciului Liverpool Dinamo din Anglia. Semifinala CCE 1984. Sa vedeti ritm, agresivitate, pasiune. Si uitati-va la modul cum Augustin pleaca din terenul lui cu mingea in fata si adversarii in spate si se duce pana in poarta adversa la bara din prima repriza. Parea ca are 8 picioare, asa alerga, similar cu Cami pe Rasunda. Nu a fost un fotbalist urias Augustin in acele timpuri, dar astazi ar fi Messi al Romaniei.

zorrozabal (151 comentarii)  •  26 octombrie 2018, 17:13

17 Nentori 1.-Eu am zis doar ca Negoita provenea dintr-o familie de dinamovisti!Atat!2.-Balaci-Dumnezeu sa-l ierte-chiar el zicea de curand, ca a luat multi bani de la Dinamo!Deci,nu i-a rapit nimeni-nici pe el si nici pe Camataru- si nici nu ar fi putut atata timp cat era Adrian Paunescu cine era!Dovada ca nici Steaua-lui Valentin Ceausescu-nu a putut sa-l ia pe Gica Popescu!3.-Lacatus chiar el a declarat, ca la 16 ani purta cu mandrie insigna cu Dinamo!Dar ghinionul lui Dinamo, a fost ca nu l-au primit alde Tica Danilescu-ala chiar era stelist-si infectul ala de Dinu!4.-Steaua- in 1986-"nu batea Barcelona"!(O Barcelona mai "mica" )!Meciul s-a terminat 0-0, iar Steaua a castigat trofeul la loteria loviturilor de departajare!"Aapara Ducadaaam"!Intr-o perioada cand echipele din Anglia erau excluse!Si dupa ce pana in finala, trecuse de campioanele Danemarcei,Ungariei,Finlandei si Belgiei!Oricum a fost o performanta neegalata de vreo echipa romaneasca-si merita felicitari-dar sa nu uitam adevarul!

Comentează