Bîrsanificarea
Din cauza mediocrităţii generale din fotbalul nostru, Steaua n-a avut nici măcar adversari pentru un bun antrenament
Pînă cînd vom afla dacă şi cum suporterii aflaţi în greşeală au fost îndrumaţi spre calea cea dreaptă de părintele Laurenţiu, să vedem […]
Din cauza mediocrităţii generale din fotbalul nostru, Steaua n-a avut nici măcar adversari pentru un bun antrenament
Pînă cînd vom afla dacă şi cum suporterii aflaţi în greşeală au fost îndrumaţi spre calea cea dreaptă de părintele Laurenţiu, să vedem cum se prezintă echipa pregătită de tînărul şi ambiţiosul Reghecampf. Vorbim despre Steaua, despre o parte a susţinătorilor ei şi despre omul care este şi antrenor, şi lider spiritual. Şi încă multe altele, a căror enumerare nu îşi are locul aici, în ceea ce se doreşte o analiză rece a şanselor campioanei noastre în faţa lui Chelsea. Doamnelor şi domnilor, Laurenţiu Reghecampf!
Steaua a jucat două partide oficiale săptămîna dinaintea întîlnirii cu Chelsea. Cu Avîntul Bîrsana în Cupa României şi cu timişorenii de la ACS Poli în Liga 1. Avîntul Bîrsana, formaţie din Liga a IV-a, ACS Poli, nou promovată. Două meciuri cîştigate la pas de roş-albaştri, primul cu 4-0, al doilea cu 3-0. Peste toate, impresia explicită că reprezentanta noastră în grupele Champions League şi-a asigurat victoria fără să transpire în faţa a două echipe modeste. O modestie asumată. Cu semeţia săteanului venit la oraş în cazul Bîrsanei şi cu resemnarea mielului dus la tăiere din partea trupei antrenate de Valentin Velcea.
Nu oficialii din Ghencea fac programul competiţional. Aici nu e loc de îndoială. Mai mult, la nivel instituţional FRF şi LPF manifestă o băţoşenie faţă de Steaua care nu ajută nici măcar în limite regulamentare o relaxare a calendarului ei competiţional. Mircea Sandu şi Mitică Dragomir sînt specialişti ai plăţii cu aceeaşi monedă. Şi ce este mai simplu în astfel de situaţii decît să pretinzi că toate echipele sînt egale şi regulamentul nu poate fi încălcat nici la nivel de virgulă? Faptul este că Steaua a pregătit meciul cu Chelsea întîlnind doi adversari de mîna a doua. Apartenenţa la o competiţie internă mediocră condamnă cea mai puternică echipă de fotbal a României la nişte meciuri din care nu rezultă nimic. Şi din care nu poate învăţa nimic. Răduţ, golgeterul „confruntării” cu Bîrsana, nu este pe lista jucătorilor de Champions League. La fel Doru Bratu, Mitriţă, Grădinaru.
Rămînea partida cu ACS Poli, situată în clasamentul primelor 8 etape peste CFR şi Dinamo şi la egalitate de puncte, 11, cu FC Vaslui. Ce a fost pe teren? Orice stelist care a călcat în careul lui Nuno Claro şi-a creat o ocazie de gol, vorba colegului Adi Florea, autorul cronicii din Gazetă. Popa, Szukala, Adrian Cristea, Stanciu au marcat sau au fost pe punctul de a marca. Replica băneţenilor s-a situat la nivelul genunchiului broaştei. O semiocazie – lovitură cu capul a lui Ovidiu Petre, fostul mijlocaş la închidere al Stelei. În rest, fundaşii centrali Gardoş şi Szukala nu au fost deranjaţi de nimeni, Tătăruşanu nu a avut ocazia să-şi exerseze nici reflexele, nici ieşirile pe centrări. Bourceanu şi Pintilii au evoluat cîte o repriză, Tănase s-a menajat. Constantă la nivel pozitiv rămîne pofta de joc a lui Stanciu, plus senzaţia că Piovaccari începe să aibă şi execuţii de atacant în dauna celor de luptător K1. La final, Reghecampf şi-a lăudat echipa, spunînd că a fost un meci greu. Mi-e teamă că vorbea serios.
În timpul ăsta, Chelsea a făcut 1-1 în deplasarea de pe White Hart Lane, după două reprize inegale contra lui Tottenham. Juan Mata a fost cel mai bun om al formaţiei lui Mourinho, iar Terry autorul golului egalizator. John Terry, coleg de linie cu David Luiz, Ivanovici şi Ashley Cole. Linie defensivă care trebuie desfăcută de şarjele lui Kapetanos sau Piovaccari. Terry, David Luiz, Ivanovici şi Ashley Cole sînt din altă ligă decît Nohai, Şeroni, Scutaru şi Marovici. Totuşi, dacă împotriva lui Poli a fost greu, cum va fi cu Chelsea?