Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

România nu este o echipă!

Nu vorbim de țară, deși am putea. Să rămânem la sport deocamdată. Naționala feminină de handbal a dat tot ce putea contra Muntenegrului. Și nu a fost deloc de ajuns, ăsta e necazul

Permalink to România nu este o echipă!
duminică, 21 martie 2021, 7:39

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 goluri diferență în fața ex-iugoslavelor, nordicele țipă contra unui posibil aranjament. În finala olimpică din 2012 de la Londra nu le-a deranjat deloc că au câștigat cu ajutorul copios al arbitrajului contra Muntenegrului. Asta este o remarcă doar ca să vedem cum mai stăm cu memoria.

Când domnul antrenor își păcălește elevele

Diferență, diferențe. Diferența dintre portari este că Nenezici, portarul adversarelor, are 7 parade reușite în prima repriză, în timp ce împreună Iulia Dumanska și Denisa Dedu nu au apărat decât una bucată aruncare. Adi Vasile le spune fetelor că apărarea merge bine la time-out-ul din minutul 28.

Radicevici și compania tocmai trecuseră în față întâia oară de la începutul meciului și cred că domnul cu plete ușor încărunțite voia pur și simplu să își încurajeze elevele. Deși rolul principal al antrenorului este să găsească soluții. Nu, apărarea nu mergea bine deloc, iar scorul de 15-15 la pauză ne ținea cumva în viață speranțele.

Ceață, încrâncenare

În schimb, funcționase decent atacul în prima jumătate a partidei. Cu o Laură Moisă pe extremă mai inspirată decât de obicei, plus o bună colaborare a Cristinei Neagu cu Crina Pintea. Pristăvița și Buceschi înscriseseră și ele, scenariu ofensiv care s-a prelungit și după pauză.

Se vedea și se simțea că fetele sunt motivate. Aici e aici! Supramotivarea ca frână. Ceață în loc de perspectivă clară. Prea multă încrâncenare și cam puțină luciditate. Asta se vede și din felul în care Neagu ratează 3 aruncări de la 7 metri. Plus una a Elizei Buceschi. Dorință brută în loc de calm.

Mingea mică este și mai mică

Crina Pintea este eliminată definitiv în minutul 40 și plânge. Plânge pentru că îi pasă și fiindcă știe că este începutul sfârșitului. Noroc cu comentariul tonic, din care aflăm că jucăm bine spre foarte bine și că doar niște mici neatenții/ghinioane, bașca forma scandalos de bună a lui Grbici și a portăriței Nenenzici ne îndepărtează de victoria aceea mult râvnită.

Mingea este tot mai mică, pasele sunt lente și previzibile și se poate spune că norvegiencele și-au făcut griji degeaba. România este evident o echipă mai slabă decât Muntenegru și decât Norvegia. Greșit, România nu este o echipă. Asta este problema.

Întregirea dezastrului

Naționala de handbal a României înseamnă astăzi doar 6 jucătoare de câmp cu același echipament, plus portarii aproape invizibili. După rușinea suferită de băieți cu Kosovo, dezastrul handbalului românesc este întregit acum de fete.

Lacrimile lor sunt sincere, dar nu ajută. Cu melodramă poți candida la vreun premiu cinematografic, nu la Jocurile Olimpice. Împotriva părerii multora, sportul este o activitate nu doar pentru cei cu brațul sau piciorul tare. Sportul este mai ales o probă contracronometru de inteligență lucidă.

Comentarii (51)Adaugă comentariu

Glam (4 comentarii)  •  21 martie 2021, 19:52

Eliza Buceschi ne-a ratat calificarea la olimpiada, in meciul cu Norvegia pe final a scapat singura cu portarita Norvegiei si a dat un lob de toata jena si la ultima faza din meci era aproape de mijlocul terenului cu mingea in mana si poarta adversa goala si in loc sa arunce la poarta s-a precipitat si a murit faza cu mingea la ea in mana... Golul pe care ea trebuia sa il marcheze intr-una din cele doua faze a fost golul prin care noi am pierdut calificarea la olimpiada, jenant la nivelul acesta.

radu (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 19:56

calificarea s-a pierdut in meciul cu norvegia cand am pierdut la 5 goluri diferenta,cand pierdem o facem la cel putin 5 goluri iar cand castigam o facem la o diferenta mica cu echipele mari,neagu nu va dormi o saptamana dupa ratarile de azi.

dan (67 comentarii)  •  21 martie 2021, 19:59

Cam asa este...in rest - faina poza !

Păunescu Camelia (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:04

Da,bine punctat,acesta este efectul,care este cauza? De câțiva ani,vedem aceleași fete,ne uitam și....comentăm, dacă mai și pierd....jale mare! Bun,acum să ne uităm, vine ceva din urmă?Cam departe,nu prea se vede nimic!De ce???A cam dispărut sportul de masă, ca să nu spunem a dispărut total!Oare nu sportul de masă era rampă de lansare către sportul de performanță?Mergem mai departe.La liceu este fix o singură oră pe săptămână!De ce?Grea intrebare,greu răspunsul! Antrenorii de cluburi sportive școlare, practic aleargă după copii cu calități, dar dacă copilul ia vreo nota mică ,gata,s- a terminat, trebuie să învețe să ia note mari.Sunt prea multe de spus și timp nu prea am.

Smdb (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:06

Ma tot minunezi de oamenii care au asteptarea ca ceva “made in Romania” sa faca performanta. Cum?! Pe ce rationament?! Vorbim de tara in care, in era digitala, politrucul de la stat ia spor de conditii vatamatoare pentru ca lucreaza la calculator. Tara in care la stat se iau 10.000 de euro net, lucrand 4 zile pe saptamana, 3 ore pe zi. 10k pe luna nu iau decat managerii de top in orice tara din Europa (Germania, Franta, Elvetia, etc). Despre ce vorbim aici?!? Cum sa te astepti sa produci performanta din hotie si inconpetenta? Cum sa faci performanta cand la stat postul se ia prin loialitate fata de baron, nu prin conpetente. Fratilor, Romania e un stat falimentar, nu exista nici o baza pentru a produce ceva bun dupa orice logica te iei. Terminati cu prostiile si puneti-va asteptarile in ordine, nu mai visati performanta in orice forma a ei, pentru ca-i simplu o utopie.

comabi4 (18 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:06

Nu sunt de acord de data aceasta. Insa este blogul d-voastra. Sa castigi la 5 goluri in fata Muntenegru, pe terenul lor... doar daca voiau sa le scoata pe nordice din cursa era posibil (au fost fair play, dar as vrea sa prinda eliminatoriu sau in grupe Norvegia... nu vor mai castiga la Olimpiada :)). Altfel, au contat al naibii de mult aceste aruncari de la 7 m ratate si repriza adoua cu Norvegia. In rest, sa fim seriosi, ne asteptam cu to(n)tii sa nu se califice ale noastre fete. Deosebirea de baieti... motivarea superioara. Si-au dorit, nu prea le-a iesit (tipic romanesc, dar trecem peste). Au fost la un pas, dar una este sa joci cu Kazahstan si alta in grupa cu campioane olimpice, mondiale si europene. Pe terenul uneia dintre acestea ;).

MARIUS NEGREA (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:09

Bravo Dnule Geambasu! Foarte bun articolul si exact la obiect. Asta e realitatea si ea trebuie spusa!!!

Flaviu (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:18

Sportul este in primul rând inteligenta de joc in spațiu-timp ! Foarte corecta ultima afirmație din articol ! Dacă doriți o comparație ..... Littbarski / Giggss - Mbappe ......... inteligenta de joc și tehnico-tactic au toți trei ....... dar raportarea la spațiu - timp evoluează cu trecerea anilor ! Așa și in handbal ........ România a rămas mult in spate dpdv al instruirii la vârste mici ! Și se vede !

Sad (65 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:19

România nu are antrenori inteligenți și nici jucătoare de calitate. Un antrenor inteligent știe ca nu exista echipe de handbal decente care sa nu stăpânească faza de contraatac ,ba mai mult, sa o neglijeze complet. Știe ca nu exista performanta fără extreme de calitate , cu cifre decente de fructificare a situațiilor clasice. Știe ca un inter chiar supervaloros are nevoie de susținere decenta din partea celuilalt inter și a centrului. Știe ca nu exista performanta fără jucătoare care sa știe sa pătrundă în dribling, prin schimbare de directie. Vihiareva, Nora Mork, Oftedal, sunt în echipe unde ai fi jurat ca se bazează numai pe forta si gabarit. La noi numai Florica se apropie de aceasta cerință și pe ea nu o folosim. Unde este " grinta" adică moralul,concentrarea și determinarea necesara intro competiție, într-un meci? Concluzia? Ce, cum ,pe cine antrenam? Rezultatele răspund la aceste întrebări. Din păcate.

toby. (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:19

,,romania nu ese oechipa,,...noi nu suntem o Tara! vb. mult...atat. doar fete mai avem. in sport...si in general...trebuiesc laudate. si Cristina si Simona. nu veti avea despre...cine sa mai scrieti! ,,masculilor,, cu gura mare. tu Cristian...ce faci? vorbesti... atat! stima Fetelor.

Virgul (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:19

Mamalichku stay home!

johnny (8 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:20

Domnu' Geambasu ... Geambasuleeeeee! Poate aveti dreptate, Romania nu este o echipa. O alta problema am eu, oare Romania are jurnalisti de sport??? Cand o sa avem jurnalisti ca cei de la Gazzetta, Marca, L'equipe, The Guardian, Kicker atunci sa aveti pretentii. Cand principalul vostru ***, cand scrieti la comanda pt a promova jucatori pt a fi vanduti si sa va luati comision, atunci nu puteti emite pretentii.

radu (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:21

Ce bun esti tu, la birou, tastand pe lap-top..sa te vad acolo, in momentele alea..sa te vadacolo, in rpesiunea aceea..sa te vad aclo, sa FACI CEVA CONCRET..nu sa tragi concluzii...sa ne dam cu presupusul ce au gresit, e f usor...poti sa comentezi deciziile unui om doar daca ai trecut prin ce a trecut acel om...da, mai mult ca sigur antrenorul a gresit...dar asta nu poti sa o spui tu...

UnuL (5 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:21

Un alt punct de vedere. Am evoluat atat de slab in ultimii ani in asa fel incat la turneele de calificare suntem ultima echipa, prindem doar adversari foarte puternici. Am fost aproape, dar sa fim seriosi, porneam cu sansa a 3-a din start.

Cornel Beni (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:23

Romania e un stat falimentar din toate punctele de vedere,cum spunea cineva mai jos si mai ales in sport. 0 investitii unde conteaza,0 performante. In 10 ani s-a pus cruce gimnasticii,handbalului,atletismului si in curand vine tare scrima din spate.

danny (2 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:23

Romania si-a cam facut treaba a castigat cu Muntenegru , nu se astepta nimeni cred sa bata Norvegia.A venit surpriza ca a castigat Muntenegru cu Norvegia si aia a decis totul.Plus ca ce a zis si cineva mia sus a fost o grupa foarte grea .

fani (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:24

Pacat. Este echipa care ne mai aducea bucurie in suflet. Incet-incet ne ducem in jos iar in curand ne va bate si Kosovo, daca cumva are echipa si de fete. Aceste jucatoare nu sunt invatate la antrenamente cum sa faulteze fara sa primeasca 7 metri si sa fie eliminate? Federatia ce face? Unde sunt jucatoarele tinere, care ar trebui sa vina din spate si sa joace la echipa nationala? Nici nu este de mirare ca am ajuns aici cu echipa nationala cand la echipele din fruntea clasamentului in primul "sapte" daca gasim doua romance.

Toader (116 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:24

Iată, se adevereşte, investițiile străine nu aduc nimic bun nici în sport nu numai în economie. Şi ni se zice că n-a fost plănuit. În sport cel puțin, dacă nu schimbam nimic din ceea ce era pînă în 1990 rămâneam o forță în sport. Dacă mă uit la cît au decăzut multe sporturi la nivel mondial pot spune că am fi fost cîteva locuri în față.

Jhon (2 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:25

Tot sportul este in moarte clinica in Romania, multumim autorităților care gestioneaza sportul, jurnalistilor si tuturor care ascund gunoiul sub pres, cand de fapt la noi totul este in regres

Marius (2 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:45

Daca o scoate-ti pe NEagu din ecuatie nu mai ramane nimic. Este ca impartirea la zero! Nu extrema stanga. Nu centru. Nu inter dreapta. Nu extrema dreapta. Nu picot (Pintea este o gluma malai mare si atat; acum vreo 2-32 ani mai juca ceva.; acum doar impinge vagoane si scoate (auto)eliminari). Am avut vreun contratac? Sau o faza II a? Nu ne demarcam, nu facem blocaje, nu avem notiuni elementare de prindere si pasare in regim de viteza. Si cand auzi un comentariu ca nu stiu ce jucatoare este tanara, ca are 23-24 de ani.... Pai la varsta asta altele sunt campioane mondiale, olimpice si europene. Multiple campioane! Iar nea Vasile, cu toate regretele, a fost un iepure fricos! Inainte avea curajul sa joace 7 contra 6. Acum nici macar cand am fost in inferioritate n-a scos portarul. Ca oricum au fost amandoi degeaba! Daca Neagu se supara si se retrage, puteti sa puneti cruce si handbalului feminin. Cat sa mai joace si ae. n-are decat 32 de ani!

Remus (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:50

Cred ca antrenorii au pierdut calificarea. Nu imi amintesc sa fi avut vreun contraatac , dar nici faza a doua de atac in conditiile in care trebuia sa ne grabim sa inscriem. Doar atacuri pozitionale si nimeni in afara lui Neagu nu si-a asumat aruncari de la 9m. De ani de zile ne bazam doar pe Neagu fara a se vedea o schema lucrata in atac unde suntem previzibile si foarte lenti.

vasile (2 comentarii)  •  21 martie 2021, 20:58

Sa comentezi si sa critici e mereu mai usor decat pe teren. Din pacate langa Cristina nu prea au crescut tinere handbaliste de nivel mondial, si asta se vede acum. Conditiile din liga sunt cum sunt, se vrea doar performanta si nu se cladeste mai nimic cu jucatoare tinere, autohtone. Anul asta de pandemie si lipsa stimulului financiar la centrele de junioare au redus sansele de a face schimbul de stafeta. Mai avem si handicapul mental, psihologia gestionarii situatiilor de criza. Cu toate astea in ultimii 20 de ani nu a existat nicio echipa romaneascala nivelul fetelor. Capul sus si trageti niste invataminte din ultimul an, fetele au nevoie de sustinere nu de sfaturi gazetaresti. Pana nu se va investi in sport ne vom confrunta mereu cu sincope ca anul asta in handbal. Sunt curios ce rezultate vom mai avea si de la sportivii care sunt in competitiile viitoare.

geo (19 comentarii)  •  21 martie 2021, 21:05

Nenezici, portarul adversarelor, cea cu 7 parade reușite în prima repriză...este rezerva la Braila ...prinde poarta f rar ptr ca Elena Șerban este mai buna decat ea...asta ca sa vedeti si cum s-a facut selectia...Braila joaca in Europa si are 5 jucatoare selectionate la nationala. Dar nici una la nationala de senioare a Romaniei !

Zona zero (2 comentarii)  •  21 martie 2021, 21:06

Au trrcut 32 de sni de capitalism democratic in sport. Nicu eu novi tu nu o sa mai prindem mare lucru !

Zona zero (2 comentarii)  •  21 martie 2021, 21:07

Au trecut 32 de ani de capitalism democratic in sport. Nici eu nici tu nu o sa mai prindem mare lucru !

Gigi (2 comentarii)  •  21 martie 2021, 21:11

Din păcate tot comunistii sunt de vina, sau, ma ro. Burebista. Cu 30-40 de ani in urma tremurau marile puteri sportive și nu numai când se confruntau cu sportivii noștri la o groaza de discipline, acum am ajuns sa importam ciurucuri pana și in sporturi in care aveam și know How și sportivi. Facem importuri de antrenori și sportivi pentru a fi mediocri sau submediocri pentru ca așa este la moda. Nimic din ceea ce e românesc nu este bun și de valoare. Așa ne spun ideologii mai noi. Bine ca am ajuns neica nimeni și in atletism și in gimnastica și in fotbal și in handbal și in mai toate sporturile. Cei ce voiau sa arate ca romanii nu sunt buni de nimic își văd planul realizat. Bine ca importam și primari. Comuniștii sunt de buna pentru ca au avut o politica in domeniul sportului și ne-au facut campioni mondiali și olimpici

steffanel (3 comentarii)  •  21 martie 2021, 21:17

Am mai scris si la alt articol si imi cer scuze fata de acei care il mai citesc odata : Hai sa va spun cum sta treaba la echipele de junioare: este un buget de 80 de lei/zi, cazare+masa la un turneu final de 3-4 zile ( depinde daca e juniori I sau II, fiica-mea e eligibila la ambele categorii ). Cum nu poti gasi cazare+masa ( decenta ) la acesti bani restul contribuie parintii pana la 110-150 lei/zi. Eu imi permit dar poate ca sunt parinti care nu pot in aceste zile nasoale cu pandemie. In plus antrenorii de copii nu sunt platiti iar in caz de calificare la vreu turneu final platesc din buzunar propriu participarea, banii pt arbitrii, ai soferului de microbuz +cazarea. Atunci de unde copii juniori sa practice acest sport ? Sunt salarii mari la sefii din federatie dar nu se sprijna aproape deloc sectorul de copii.

iNu, nu,nu (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 21:19

Și noi am pierdut. Multe. Nu vom avea nopți ( probabil ) nedormite ptr. a urmării jocurile fetelor. Nu vom avea emoții că ” trebuie ” să învingem unguroaicele. Nu vom mai vota Cea mai bună jucătoare a turneului. Nu vom strânge pumnii, ca Cristina să devină goolgeteră Olimpiadei, nu vom avea emoții când se anunță Dream Team. ( Sincer - pe ascunselea- am așteptat și o medalie ) Trist este că sportivii noștrii ne vor lăsa să dormim fără emoții

Stefan (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 21:21

Da asa este si Adi Vasile a gresit mult la acest MECI! ( și el a recunoscut asta) Au jucat crispat cu frica...fara sa riște cel puțin în ultimele 10 min.macar! Dar nu avem Inter dreapta!!!( În toate țară nu avem 1 STÂNGACI!? ) ba da avem una care nu jucat DELOC!? Oare de ce este selecționat dacă nu bagi in echipa macar cateva minute sa vezi ce POATE!??fără inter drept a greu sa joci..adversarul se apără usor văzând asta...( cu Perianu lent,fără atitudine mai ales in aparare..vezi cu Norvegia mai ales! Nu am vazut 1 meci în care a jucată ceva nici la club,dar la nationala!?sta ca o statuie in aparare..)Adi nu avut curaj la acest meci...trbuia sa riste mai mult folosind si alte jucatoare!( nici Pe Laszlo nu a folosit suficient..)+ acele 7 m. Ratate....nu este altcineva sa bată apără de Neagu.!?etc Ce sa mai vorbim de nationala)

Zona zero (2 comentarii)  •  21 martie 2021, 21:32

@ steffanel : e guvern de dreapta. Mai da le w decenii si se va vedea o imbunatatire

Andrei O. (4 comentarii)  •  21 martie 2021, 22:08

Eu sunt un patimas al handbalului dar nu pot vorbi ca un specialist. De aceea as dori sa scriu citeva cuvinte pe baza de bun simt. Omenirea, pina sa apara legile lui Solon sau legislatia romana ce sta la baza actualei legislatii, s-a condus pe baza de bun simt. In cazul acestui turneu as avea citeva remarci. De ce dl A. Vasile a pornit meciul cu Muntenegru cu aceeasi formatie care a pierdut cu Norvegia? Daca antrenor era Kim Rasmussen sunt sigur ca ar fi caut schimbari radicale. Era imposibil sa nu vezi ca pe la Perianu se circula ca pe bulevard...Un antescriitor a remarcat inteligent ca Nenezici este rezerva la Braila. De ce nu am adus pe portarul in forma, Stefan? De ce nu se chimba formula de atac, acelasi 'classic' Neagu-Pintea ...Pai *** sa fii sa nu te prinzi de schema si sa gasesti rezolvarea...Nu am vazut mingea miscindu-se de la extrema stinga la cea dreapta cautindu-se bresa in aparare. Cum e posibil sa faci aceste greseli elementare? Daca nu ar fi functionat din plin nepotismul si favoritismele care sa aduca aceleasi jucatoare si nu pe cele mai in forma la nationala poate ca am sta mai bine. Deja timpenia de la CSM este extinsa la nivel national. Cind Kim Rasmussen iti aduce echipa in sferturi iar tu nu te duci sa-i dai un nou contract, esti ***! Daca CSM avea pe Kim antrenor in acesti 4 ani, echipa mai avea cel putin un titlu european. El putea fi antrenorul ideal si al nationalei, fiind un profesionist obiectiv care ar fi scrutinat toate jucatoarea in cadrul jucurilor din tara. Aceasta e si politica falimentara a lui dedu care-si aduce odrasla, ce facea tusa la club, ca sa joace la nationala! Deci cind ai de-a face cu astfel de putregaiuri, cum sa mai obtii performante? Cum adica jucatoarele aleg antrenorul? Daca este asa atunci sa plinga...Olimpiada nu crede in lacrimi...

george (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 22:15

Din pacate ne lovim la handbal de aceeasi problema ca si la celelalte sporturi de echipa,nu avem jucatori romani titulari cu multe minute jucate la activ in competitiile interne,prea multi straini care joaca pe banii contribuabililor romanilor. Deasemenea probleme de selectie,la masculin este inacceptabil sa nu ai un inter stanga (jucator de mana dreapta) care sa dea cateva goluri pe meci(cu Kossovo am vazut niste baieti inalti,solizi si fara elemente elementare de tehnicala),la feminin se joaca fara inter dreapta(de fapt cu inter dreapta de mana dreapta care nu conteaza in atac cei care se pricep stiu ca este mana moarta)si in plus la 25%din viteza echipelor care conteaza,Cristina Neagu este din pacate una din putinele jucatoare de valoare pe care le mai avem si nu ajunge,iti trebuie macar 7.Din spate nu se vede mare lucru,e pacat,era singura disciplina de echipa in care mai contam. Federatia are o vina imensa si pana nu vor ajunge la conducerea ei oameni carora sa le pese de viitorul sportului romanesc si sa aibe un pic de patriotism, nu avem nici macar speranta.

octavian 2 (109 comentarii)  •  21 martie 2021, 22:24

La handbal ne-am lamurit, peste cateva zile urmeaza fotbalul.

Mitza (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 23:12

Imi pare rau, dar din ce-am vazut la campionatul mondial din decembrie si din cele doua meciuri cu Norvegia si Muntenegru, echipa de handball feminin, actuala, nu merita sa se califice. Muntenegru s-a dat elegant la o parte, fara sa bata la ochi si spre sfirsit dadea numai pe linga. Chiar si in conditiile astea ale noastre au ratat tot ce se putea, de la 7 metri, de pe extreme de pe peste tot...Ce sa fac si Muntenegru, sa si-o bage si duri in poarta? Asta e alt sport..care nu mi merge..dar care merge...? Pacat..

JFM (151 comentarii)  •  21 martie 2021, 23:30

In momentul in care PMB adica Firea a decis suprafinantarea clubului CSM Bucuresti si aducerea multor vedete straine s-a semnat actul de deces al handbalului feminin la nivel de cluburi. Tinerele noastre de mare viitor au ramas, abandonate, prin provincie, la echipe mici, fara bani. Noi plateam din BANI PUBLICI, vedetele rivalelor Romaniei din competitiile lor. Practic le tineam handbalul lor sa nu moara iar pe al nostru l-am ingropat. Pana au aparut Craiova si Valcea s-a pierdut timp pretios, ne-am dus singuri in prapastie. Asta pentru a satisface visul megalomanic de putere a unei anumite persoane. Acum ce sa mai faci? E gata! S-a retras Neagu s-a rupt filmul. Ramai cu .... Polocoșer, Subţirică, Pristăviță. OK, ce faci cu ele ca sa nu se mai repete episodul 2017-2021?

emanuel (1 comentarii)  •  21 martie 2021, 23:44

Va intrebati cate jucatoare trecute pe la centrele de excelenta federale , de la instalarea lui Dedu , joaca azi la echipa nationala ? Raspunsul este zero . Din 2014 , puteau fi jucatoare de 22,23 de ani , asa cum Norvegia sau Muntenegru le are pe Reistad , Ramussovic sau Grbic . Poate ati uitat , dar la ultimul turneu , nationala feminina U16 a retrogradat in lumea a doua a handbalului , jucand acum cu marea Britanie si Bulgaria . Tandemul Dedu -Luca a nenorocit intreg handbalul romanesc si daca nu se intampla ceva urgent , in bine , se va alege praful .

huhurez (4 comentarii)  •  22 martie 2021, 0:05

romania nu-i echipa si gsp nu-i ziar

Doru (7 comentarii)  •  22 martie 2021, 2:50

De ce nu sunteti realist pana la capat?! Romania a avut in urma cu multi ani, ( 10- 20 ) o echipa buna, a decazut vizibil si abrupt apoi a aparut Cristina Neagu. A fost cea mai buna jucatoare a lumii, nu stiu daca mai este, insa fata asta a ridicat nivelul handbalului romanesc si a reaprins sperantele romanilor. Sa o scoatem acum din ecuatie, sa consideram ca nu exista! Unde suntem, ce alte jucatoare valoroase avem?! De unde pretentiile acestea exacerbate?

unnick (1 comentarii)  •  22 martie 2021, 4:23

Da ca sa concluzionam despre sportul romanesc sub comunisti -i -si mai aduce cineva aminte ce loc a ocupat Romania la olimpiada de la Los Angeles ? V a spun eu -LOCUL DOI MONDIAL dupa tara gazda ,Statele unite ,locul doi mondial ! ! ! (stiu ,lasati -o pe aia cu tarile Pactului ,numai URSS ne puta depasi .Daca nici acum nu este clar ce a insemnat comunismul pentru tara asta ,mai ales in sport . . .

Al nicolae (10 comentarii)  •  22 martie 2021, 6:38

In Constanța,unul din orasele mari al României, dacă vrei sa iti duci fetița la handbal ,nu ai decat la privat,la cu plată.eu am avut fetita la CSS1,din clasa 5 pana in a7 ,de acolo nimeni nu le-a preluat,am sunat la clubul Farul,acolo nu au sectie de handbal,si uite asa,fetele din aceea serie ,au fost trimise acasa,fiindca acel antrenor face doar cu fetite de calasa 5-7,atunci de unde vreti voi performanta?

Zagna (27 comentarii)  •  22 martie 2021, 7:22

TADICI ! Sa ai in tara un monument viu al handbalului pe care sa-l "ingropi" la Zalau, nebagat in seama, asta inseamna sa-ti vrei raul ! Dar ce pretentii sa ai cand ai in frunte un dedu...pe care, din pacate, il aleg cei care se vaieta acum cel mai mult, conducatorii de cluburi.

Constanta (1 comentarii)  •  22 martie 2021, 8:18

Este foarte clar unde s-a pierdut calificarea! Lipsa turneelor amicale de pregătire, prea multe jucatoare străine de top in campionatul nostru și schimbarea antrenorilor! Ar trebui schimbată regula cu o jucătoare sau doua in primul 7! Centrele de copii și juniori! Oricum felicitări fetelor Aceasta este numai vina administrației defectuoase a sportului românesc începând cu politicul și mergând pana la capii federațiilor de sport! Mergem înainte, capul sus!

ion-ion (2 comentarii)  •  22 martie 2021, 11:09

Pana a da vina pe fete, sa incepem cu capul federatiei si cu intrebarea cum un preparator fizic, fara nici o performanta ca antrenor ajunge sa fie numit principal la echipa nationala.

Sandu (1 comentarii)  •  22 martie 2021, 12:46

Va mai aduceti aminte de DACIADA, ? pe atunci exista un campionat scolar, la care participau aproape toate scolile, pe oras, pe raion, pe regiune pana la nivel national, unde se punea suflet si pasiune, vuia cate un oras, cate o scoala, pentru sustinerea colegilor, exista un campionat al scolilor sportive de elevi (SSE), si exista si campionatul de Juniori. Despre TADICI, am auzit multe barfe, asa cum au fost barfiti toti antrenorii care au facut performanta, la gimnastica, la judo, in atletism , etc, acuma s-au trezit nulitatile de la federatie sa il si amendeze pentru delict de opinie. Este adevarata vorba romaneasca care spune ca, numai in pomul care face roade se arunca cu pietre. Pe de alta parte , daca norvegiencele nu primeau 9 aruncari de la 7 m, si nu erau tratate cu zero eliminari, nu puteam termina cu norvegia la egal sau la 1-2 goluri diferenta ? Eu am fost sigur ca arbitrele daneze o sa macelareasca si asta au facut.

Andrei O. (4 comentarii)  •  23 martie 2021, 23:15

Citind comenatriile imi dau seama ca trebuie sa intervin. Calificarea am pierdut -o in meciul cu Norvegia. Desigur ca arbitrajul danezelor a fost cu 'bias', deplorabil, dar nu-i nimic nou aici. Traind in occident am invatat ca eu, ca nou venit, trebuie sa lucrez de 10 ori mai mult decit 'native people' ca sa reusesc. Ok, nu-i fair dar asta e viata. Nu am prea multe sa reprosez fetelor, desi o selectie mai realista se impunea, ci antrenorului. Dl. A. Vasile este un om super decent dar ...moale. Fetele simt asta si tot timpul au nevoie de un om care sa stie ce vrea de la ele. Asta e regula de mii de ani oricit ar sari in sus feministele:) Nu-mi explic cum de nu a bagat-o in joc pe L Popa, singurul inter dreapta autentic...Macar 15 minute sa vedem daca este sau nu buna... Daca nu ai incredere de ce o mai iei cu tine? Sa fie la numaratoare? Sau e de la Rapid si nu merita? O chinui pe biata Laslo pe un post care este clar ca nu-i convine. Un antrenor inteligent stie sa lucreze cu marfa care o are si sa o foloseasca la maximum. Isi modifica jocul/schemele si dupa fetele ce le are disponibile nu vii tu cu patul lui Procust ca sa le silesti sa joace cum crezi tu ca ar trebui. Ele joaca cum au fost obisnuite in ani de zile la echipele de club. Nu vor invata un nou joc in 5-7 zile inainte de competitie. E asa de greu de priceput? Cit despre dispretul pentru fetele autohtone si pretuirea celor straine...sa o lasam mai moale. Daca sunt autohtonele asa de bune de ce nu joaca la Metz sau Gor? Eu zic ca nivelul ridicat al handbalului de la noi ar trebui sa creeze o emulatie si in rindul fetelor noastre ca sa se ridice la acest nivel. Iar fetele care dicteaza cine sa vina sau nu la nationala, sa inteleaga ca in final tot ele pierd si degeaba pling la urma.

Ghost (1 comentarii)  •  26 martie 2021, 22:55

Romania nu e echipa si tu nu esti jurnalist 😅

Chis Alexandru (55 comentarii)  •  9 aprilie 2021, 11:20

Selimbar, Turda, 1601! Mihai isi pierde capul, fiind tradat de catre cei care trebuia sa-l apere, simbriasi tocmiti cu aur! Podgaorita, MunteNegru, 2001! Mihai, un alt simbrias de la FRH, tuna si fulgera ca Romania a pierdut calificarea la J.O., ca si cand el, marele simbrias al handbalului romanesc, ar fi pus umarul la popularizarea handbalului feminin romanesc! Ca echipa de club fanion din Romania, CSM Bucuresti, este formata mai mult din simbriase, nu este nici o noutate! La putere este banul, indiferent daca este de la Stat sau de la Particular. Incet, incet, flacara plapanda a muribundului handbal romanesc feminin abia mai palpaie. Cristina Neagu? Un giuvaier care straluceste dar care a pierdut orice speranta de a mai ajunge la J.O. (este de inteles acea rabufnire de orgoliu si injosire prin care a incercat sa apeleze la clementa unei foste coechipiere care n-a avut mila fata de steaua noastra!). Si cum banii sunt din ce in ce mai scumpi, CSM va fi in postura lui Mihai (Viteazul!) care nu va mai avea bani pentru angajarea altor simbriase care sa se lupte de la egal la egal cu marile forte ale Europei. Grea povara! Intunecat viitor!

Barcan Ilie (1 comentarii)  •  18 mai 2021, 16:19

Nu mai avem nimic bun în tara asta, asa ca este timpul sa punem lacătul la ușa și sa stingem lumina.

manole manole (2 comentarii)  •  25 iunie 2021, 18:37

„Daciada” și Cântarea Romăniei” zice că erau doar propagandă comunistă. Dar din ele au rasărit pleiade de performeri; de la cultură, la sport etc... „Vom fi ceea ce am fost și mai mult decăt atât: Adică... NIMIC!” Sportul, ca oricare domeniu, reflectă perfect nivelul de țară la care ne-au dus pe malul prăpastiei la care ne-au adus

rapitrist1923 (2 comentarii)  •  25 iunie 2021, 18:49

„Daciada” și Cântarea Romăniei” zice că erau doar propagandă comunistă. Dar din ele au rasărit pleiade de performeri; de la cultură, la sport etc... „Vom fi ceea ce am fost și mai mult decăt atât: Adică... NIMIC!” Sportul, ca oricare domeniu, reflectă perfect nivelul de țară la care ne-au dus pe malul prăpastiei la care ne-au adus

Comentează