Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Pele, numele fotbalului

Inundată de subproducții, majoritatea proprii, platforma Netflix se revanșează la început lui 2021 cu un documentar despre Pele. Data lansării, 23 februarie, deci foarte proaspăt. În sfârșit un film despre Edson Arantes do Nascimento. Adică, Pele. Față de cine se […]

...

Arla, fiul agonisitor

Oameni cu ureche muzicală, doar l-au avut patron pe Elton John, cei de la Watford l-au botezat „Arla” pe lituanianul Giedrius Arlauskis. Numele inscripționat de englezi pe spatele tricoului cu numărul 34 a devenit viral în timp. Căci așa se […]

...

Ce ți-e și cu Ion Marin ăsta?

Un om a vorbit despre Dinamo. Omul a fost acuzat de alți oameni că destabilizează Dinamo. Omul a fost acuzat că minte cu nerușinare. Acuzatul se numește Ion Marin și este una și aceeași persoană cu acel Ion Marin care […]

...

Turnătorie sau spirit civic?

Sună frumos orice îndemn la apărarea legii. Anchetatorii îți propun să colaborezi cu Justiția pentru prinderea răufăcătorilor. A băieților răi. Iar tu, om corect, cu simț civic, poți refuza o asemenea ofertă? Dar ce înseamnă, de fapt, să colaborezi cu […]

...

Permisul de șmecher

„Coman Florinel Teodor, de 22 de ani, din municipiul Brăila, de profesie fotbalist, la data de 22.02.2021, in jurul orei 17:25, pe A2, km 75, sensul Constanța către București, a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 165 […]

...

Permisul de șmecher

Nu viteza este marea problemă a șoferului Coman, ci actul prezentat Poliției Rutiere. Acel document contrafăcut spune povestea lumii celor care cred că sunt exceptații legii

Permalink to Permisul de șmecher
marți, 23 februarie 2021, 4:14

„Coman Florinel Teodor, de 22 de ani, din municipiul Brăila, de profesie fotbalist, la data de 22.02.2021, in jurul orei 17:25, pe A2, km 75, sensul Constanța către București, a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 165 km/h autoturismul marca …. cu nr . ….”

Cum lucrează „organu'”

Orice șofer cu o anumită vechime a avut în mână ceva similar, adică un proces-verbal întocmit de echipajul de poliție după o greșeală în trafic. Suntem familiarizați cu acest limbaj stas. Că era depășire a vitezei legale, neacordarea priorității pietonilor, călcarea liniei continue sau trecerea pe culoarea galben-roșie a semaforului, foarte puțini dintre cei care posedăm permis de conducere am scăpat nepedepsiți de „organ”. Sigur că uneori și organul de-abia așteaptă să te încalțe cu o amendă pentru că ai depășit viteza cu 3 kilometri la oră sau din cauză că ai parcat în apropierea unei treceri de pietoni. Dar asta e altă poveste.

Vruuum!

Povestea lui Coman Florinel Teodor nu este neapărat despre viteză. Pe autostrăzile din România, 165 de kilometri la oră, cu 35 peste cea maxim legal admisă, este cumva o viteză de croazieră. Avem autostrăzi puține și proaste, dar nu ne lipsesc bolizii care înghit asfaltul. Noi, șoferii de ne-bolizi, știm cum îți vâjâie pe lângă urechi mândreți de Lamborghini, Ferrari, Porsche, Aston Martin și alte bijuterii pe patru roți. În context, Audi-ul A7 al lui Coman Florinel Teodor, model 2021, preț aproximativ 70.000 de euro, nici măcar nu este un automobil de mari fițe. Totuși, vruuum!

Hocus, pocus, preparatus în Ucraina!

Povestea lui Coman Florinel Teodor este mai puțin despre viteză, căci toți mai călcăm din când în când pedala de accelerație. Și nu doar pe șosele. Povestea este despre lipsa unui permis de conducere emis de autoritățile române, a acestor autorități și societăți de c…t, cum s-a exprimat la un moment dat domnișoara prietenă a fotbalistului. Mai mult, povestea este despre prezența unui permis ucrainean. Hocus, pocus, Coman Florinel Teodor a înmânat polițiștilor un carnet de conducere de la Kiev. Ei, dragi șoferi și șoferițe, câți dintre dumneavoastră vă puteți lăuda că sunteți posesorii unei licențe din partea poliției rutiere ucrainene? Câți ați dat traseul pe bulevardele din Dnipropetrovsk? Dar „sala” la Harkov? Ei, omul nostru le-a dat. Sau nu?

A glumit Becali? Vezi să nu!

De fapt, nu aflăm nimic nou. Am fi ipocriți dacă ne-am mira. Vai, cum a fost posibil ca un tânăr fotbalist să intre în legătură cu mafia permiselor false? Parcă noi știam altceva, că lumea fotbalului este mai aproape de spiritul Bibliotecii Academiei decât de foșgăiala clanurilor interlope și de rakeți. Iar dacă mai aveam vreo îndoială, vine patronul FCSB și spune cum va rezolva problema. Cu o intervenție la judecător, dacă dosarul întocmit de poliție va fi penal. Florinel nu trebuie judecat și condamnat pentru că este fotbalist la FCSB. A glumit Becali? Mie nu mi se pare.

Victime sau complici?

Încă o întrebare legată de viitorul foarte talentatului fotbalist care a adunat totuși un singur gol și 5 pase decisive, în 16 meciuri. Coman nu a mai înscris de pe 5 decembrie, de la victoria cu UTA, scor 3-0, contabilizând deja 11 etape la rând fără gol. Iată întrebarea. Este Florinel o victimă a mediului în care trăiește sau mai degrabă un beneficiar? Sau și, și? Ajung fotbaliștii în astfel de situații pentru că se complac, pentru că sunt cocoloșiți de conducătorii care, la rândul lor, nu prea pun preț pe lege? Se pervertesc fotbaliștii doar fiindcă sunt corupți de anturaj, fără ca ei să aibă vreo vină? Mai țineți minte afacerea urâtă de acum niște ani, cu dinamoviștii Cristi Munteanu și Andrei Mărgăritescu atașați acțiunilor unei bande care trafica mașini furate? Câte icoane nu au pupat dânșii mai apoi ca să se spele de păcate după „nu”-urile luate în brațe la anchetă?

O viziune

Cum ar fi ca, într-o bună zi, Florinel Coman, temporar pieton, dar băiat inteligent și cu spirit civic, să își îndemne concitadinii brăileni să strângă gunoaiele de pe malul Dunării? Ce, vi s-ar părea imposibil, neverosimil? Poate că așa societatea asta de c…t pomenită de domnișoara prietenă a atacantului, care evident că ar pune și dumneaei umărul la treabă, ar începe să se mai îndrepte. E clar, nu cu o viteză de 165 km/oră, dar orișicât. Și da, probabil că după aceste ultime rânduri mi se va spune că am fumat ce nu trebuie. Vedeți, dragilor, îndemnul la normalitate a devenit ceva halucinogen.

Comentarii (57)Adaugă comentariu

luis (32 comentarii)  •  24 februarie 2021, 18:44

@tunaru, esti la fel de "intelijent" ca cei doi mentionati de tine. Sunt curios ce ai scrie, daca un nemernic fara scoala de soferi, fara permis ti-ar omora familia , sau te-ar nenoroci pe tine?

Catalin Mihai (11 comentarii)  •  24 februarie 2021, 18:51

MZM , Mat si Andrew au niste argumente pertinente.. Cei care vorbesc de moralitate au si ei dreptate da' moralitatea a disparut din Romanica :)) de foarte mult timp Si nu rareori imoralii fac pe moralii

make (2 comentarii)  •  24 februarie 2021, 21:14

Trebuie controlati toti colegii lui Floricel, cred ca majoritatea au permise contrafacute de prin Ukraina, Moldova sau Ungaria. Mi-e imposibil sa cred ca niste tipi fara scoala si care citesc buchisind o coala A4 fara a intelege nimic sunt capabili sa ia sala pe bune.

Razvan (1 comentarii)  •  24 februarie 2021, 21:27

Domnul Geambasu foloseste termenul stas. Din cate stiu, se scrie STAS si inseamna standardul nostru de stat. Ma rog, dupa cum Florinel Coman nu poseda permis de conducere, nici autorul articolului nu poseda carnet de jurnalist. Violarea, maltratarea limbii romane nu se pedepseste de la unu la cinci ani. In rest, sunt de acord cu autorul, sa conduci pe strazile publice fara permis nu este un delict cavaleresc si autorul trebuie pedepsit!!

ioansperling (1 comentarii)  •  24 februarie 2021, 23:09

Reus capitanul lui Dormund a facut la fel! Nu-l scuza treaba asta pe Coman dar vreau sa spun ca mintea la fotbalisti ajunge de obicei doar pentru fotbal! O sa plateasca si poate incearca sa ia permisul pe drept! La urma urmei cu toate fufele lui si bolizii e doar un tanar necopt!

Radu (3 comentarii)  •  25 februarie 2021, 12:43

Nu m-ar mira sa aflam ca de fapt F’ Comann să nu știe decât o țâră de aritmetică : adica să numere euroii pe care îi primește de la stăpân ! In rest ….scris , citit…. mai de vara !

Toader (114 comentarii)  •  25 februarie 2021, 12:51

Unul din nouă americani ce mor, mor de malpraxis. Locul trei după boli de inimă și după cancere. Aceste greșeli sînt făcute de medici cu școală și licență/permis de a...vindeca? (2018Medical errors are the third-leading cause of death after heart disease and cancer)

Comentează